Πέμπτη 23 Μαίου 2019 στις 20.30

Θερινή Προβολή Ταινίας: Το Πράσινο Βιβλίο (Green Book)

2η φετινή θερινή μας προβολή στην ταράτσα μας με την αντιρατσιστική ταινία του Πίτερ Φαρέλι που πήρε το φετινό Όσκαρ και πολλά ακόμα βραβεία σε όλα τα κινηματογραφικά φεστιβάλ, με τους Viggo Mortensen και Mahershala Ali να δίνουν ρεσιτάλ ερμηνείας!
Πρωτοδημοσιευμένο το 1936 από τον Νεοϋορκέζο ταχυδρόμο και μετέπειτα εκδότη Βίκτορ Χιούγκο Γκριν το «Πράσινο Βιβλίο του Νέγρου Αυτοκινητιστή» όπως ήταν ο πλήρης τίτλος του, υπήρξε η βίβλος του Μαύρου ταξιδιώτη στις ΗΠΑ για τριάντα χρόνια. Ενας ετήσια ανανεούμενος οδηγός ακριβείας για τα ξενοδοχεία, τα φαγάδικα, τα καταστήματα και τα βενζινάδικα στα οποία μπορούσε ανενόχλητος να σταθμεύσει ο έγχρωμος επαγγελματίας -καλλιτέχνες, αθλητές και πλασιέ κατά κανόνα- σε εποχές βάναυσου φυλετικού διαχωρισμού.
Μετά την ψήφιση του Νόμου περί Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από το Κογκρέσο το 1964 και την απαγόρευση του διαχωρισμού σε δημόσιους χώρους, το Βιβλίο έχασε αναπόφευκτα την πρακτική του αξία, μέχρι που σταμάτησε οριστικά να εκδίδεται το 1966. Το 1962, όμως, όπου τοποθετείται η νέα δραμεντί του Πίτερ Φαρέλι, ο οδηγός ήταν ακόμη χρήσιμος. Ειδικά στους Μαύρους που σκόπευαν να περιοδεύσουν στον αναχρονιστικά εντροπικό αμερικανικό Νότο.
Υπόθεση: Πρόκειται για τη διαδρομή του Ντον Σίρλευ, ενός παγκοσμίου φήμης αφροαμερικανού πιανίστα τη δεκαετία του 1960, σε μια περιοδεία στο Μανχάταν, στηριζόμενη στο Πράσινο Βιβλίο, το οποίο υποδεικνύει τα ελάχιστα καταλύματα και εστιατόρια που είναι φιλικά προς τους Αφροαμερικάνους.
Ο χώρος θα είναι ανοικτός από τις 8 με κρασιά/μπίρες/τσίπουρο, ποπ κορν, σνακς κλπ, ενώ θα υπάρχει και μίνι κινηματικό βιβλιοπωλείο. Υπάρχει πλέον μόνιμα πάγκος για διάθεση προιόντων της ΒΙΟΜΕ.

Ευπρόσδεκτη κάθε συνεισφορά σας στο "καλάθι αλληλεγγύης του π" με τρόφιμα μακράς διαρκείας για την κοινωνική κουζίνα "Ο Άλλος Άνθρωπος".

πηγή : https://www.facebook.com/events/1286832724798…