Παρασκευή 24 Μαίου 2019 στις 9.00 πμ

3 καλέσματα : 1 2 3

Συγκέντρωση αλληλεγγύης σε σύντροφο που περνά από ανακριτή για παρέμβαση

Κάλεσμα στήριξης συντρόφου στα δικαστήρια της Ευελπίδων

Μετά την παρέμβασή μας στη Βουλή, ασκήθηκε απο εισαγγελέα κακουργηματική δίωξη σε σύντροφό μας που συνελήφθη με βασική κατηγορία περί φθοράς μνημείου μεγάλης πολιτιστικής αξίας και θα περάσει απο ανακριτή με κίνδυνο προφυλάκισης. Στην ουσία ασκείται δίωξη ενάντια σε κινήσεις αλληλεγγύης. Εμείς συνεχίζουμε να είμαστε στο πλευρό όσων αγωνίζονται.

Καλούμε αύριο Παρασκευή 24/5, δικαστήρια Ευελπίδων, κτίριο 9, στις 09:00 π.μ.

Αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1598157/


1 2 3

Κάλεσμα στα Δικαστήρια της Ευελπίδων/Παρασκευή 24/5

Η συνέλευση αλληλεγγύης στον αγωνιστή απεργό πείνας Δ.Κουφοντίνα καλεί την Παρασκευή το πρωί στα δικαστήρια της Ευελπίδων για την στήριξη συντρόφου που περνάει από ανακριτή.

Ο σύντροφος αυτός κατηγορείται για την παρέμβαση που έγινε χτές στην βουλή, στα πλαίσια των δράσεων για τον Δ.Κουφοντίνα.

Κανένας σύντροφος/σα στα χέρια του κράτους

Άδεια τώρα στον Απεργό Πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα

Συγκέντρωση Δικαστήρια Ευελπίδων Κτίριο 9

Παρασκευή 24/5 Ώρα 9:00 π.μ.

Συνέλευση αλληλεγγύης στον αγωνιστή απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1598140/


1 2 3

Αλληλεγγύη στον διωκόμενο για την παρέμβαση στη Βουλή σύντροφο του Ρουβίκωνα

Την Τρίτη 21 Μαΐου, μέλη της Αναρχικής Συλλογικότητας Ρουβίκωνας, η οποία είναι μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας, επιτέθηκαν συμβολικά με μπογιές στο κτήριο της Βουλής. Η παρέμβαση αυτή, όπως και δεκάδες άλλες ενέργειες από συντρόφισσες και συντρόφους σε όλη την Ελλάδα τις τελευταίες 20 ημέρες, έγινε στα πλαίσια αλληλεγγύης στον επαναστάτη Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος βρισκόταν σε απεργία πείνας από τις 2/5 ως τις 23/5 αιτούμενος τη χορήγηση τακτικής άδειας και την κατάργηση του εισαγγελικού βέτο. Ο Ρουβίκωνας όπως και αρκετές άλλες συλλογικότητες και ομάδες (κυρίως από τον αναρχικό χώρο), αποφάσισαν από την πρώτη στιγμή πως η θέση τους είναι δίπλα στον Δημήτρη Κουφοντίνα, όπως και σε κάθε πολιτικό κρατούμενο που διεκδικεί τα αυτονόητα. Το καθεστώς εξαίρεσης που βιώνει ο Δημήτρης Κουφοντίνας μόνο τυχαίο δεν είναι. Η αστική δημοκρατία δείχνει για άλλη μια φορά το πραγματικό της πρόσωπο, απέναντι σε όσους τόλμησαν να σηκώσουν ανάστημα. Η σωματική και ψυχική εξόντωση όσων αγωνίζονται ήταν ανέκαθεν βασικό μέλημα της αστικής δημοκρατίας, κατ' επέκταση και της αστικής τάξης. Αυτό δείχνει κατεξοχήν και η υπόθεση αδειών του Δημήτρη Κουφοντίνα. Χαρακτηριστική είναι όμως και δίωξη που ασκήθηκε σε μέλος του Ρουβίκωνα για την προχθεσινή επίθεση στη Βουλή. Πιο συγκεκριμένα, ένα μέλος του Ρουβίκωνα, που συνελήφθη, άκουσε από εισαγγελέα και έδρα να προτείνουν τη δίωξη του για κακούργημα, με ποινή που τιμωρείται ως και 10 έτη φυλάκισης. 10 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΜΠΟΓΙΕΣ! Δεν πρόκειται να αναλύσουμε διεξοδικότερα στη συγκεκριμένη μας ανακοίνωση τον καταλυτικό ρόλο της δικαστικής εξουσίας στην εξόντωση αγωνιστών/αγωνιστριών, αλλά οφείλουμε να αναφέρουμε ότι η κρατική τρομοκρατία που λειτουργεί μέσω του αντιδραστικού δόγματος "Νόμος-Τάξη-Ασφάλεια" θα βρει απαντήσεις ανάλογες των ερωτημάτων που θέτει. Με απλά λόγια, όποιος σπέρνει καταστολή θα θερίσει ανυποχώρητη αντίσταση.

Εκφράζουμε τις ευχές μας για ταχεία ανάρρωση στον Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος ανέστειλε την απεργία πείνας στις 23/5, μετά την αναίρεση από τον Άρειο Πάγο της απορριπτικής απόφασης για χορήγηση άδειας, η οποία είχε ληφθεί από το Δικαστικό Συμβούλιο Βόλου.

Τέλος, εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στο μέλος του Ρουβίκωνα, στον σύντροφό μας, που διώκεται για την έμπρακτη αλληλεγγύη του στον δίκαιο αγώνα της απεργίας πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Αύριο στις 9 το πρωί στην Ευελπίδων ο σύντροφος θα περάσει από τακτικό ανακριτή. ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΕΚΕΙ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΤΟΥ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

ΔΙΚΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης (μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας)
lib_exthess@hoextmail.coexm
libertasalonica.wordpress.com