Παρασκευή 31 Μαίου 2019 στις 21.00

Συζήτηση

Στις 18 Μαΐου πραγματοποιήθηκε συζήτηση στα γραφεία των σωματείων στη Λόντου 6 για την οργάνωση δράσεων ενάντια στη συμμετοχή της ΣΤΑ.ΣΥ στην κατασκευή και λειτουργία τραμ στην Ιερουσαλήμ. Μια συζήτηση, στην οποία εκφράστηκε και το εύρος των δυνάμεων που έχουμε βρεθεί στο δρόμο για το ζήτημα της Παλαιστίνης το τελευταίο διάστημα.

Το ενδιαφέρον στοιχείο στη συζήτηση ήταν, η εκ των υστέρων επιβεβαιωμένη, αποχώρηση τόσο της ΣΤΑ.ΣΥ. όσο και της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ από το έργο. Τόσο το ελληνικό όσο και το Ισραηλινό κράτος επιχειρούν είτε με ανακοινώσεις περί «τεχνικών δυσκολιών» είτε μέσω της σιωπής τους να υποβαθμίσουν το γεγονός για να μην γίνει σαφές το μέγεθος της ήττας τους.

Αποδείχθηκε ότι όταν αγωνιζόμαστε χωρίς αυταπάτες περί θεσμικών λύσεων, όταν θέτουμε τα ζητήματα στην πραγματική, συνολική τους βάση, όπως είναι αυτή της ευρύτερης συνεργασίας Ελληνικού και Ισραηλινού κράτους, δεν έχουμε να φοβόμαστε ούτε την αφομοίωση, ούτε την απονεύρωση. Με αδιαμεσολάβητες, ακηδεμόνευτες και από τα κάτω οργανωμένες κινητοποιήσεις μπορούμε να υπερασπιστούμε τις ανάγκες μας και να προτάξουμε τη διεθνιστική αλληλεγγύη.

Παρόλα αυτά, και επειδή ακριβώς η κατασκευή και λειτουργία τραμ στην Ιερουσαλήμ προχωράει με τις εναπομείνασες κοινοπραξίες να διεκδικούν το έργο, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε ακόμα μία συνάντηση την παρασκευή 31 Μαΐου στις 21:00 στη Λόντου 6, ώστε να συζητήσουμε τη συνέχιση των κινήσεών μας.

Η διεθνιστική αλληλεγγύη πέτυχε μια μικρή νίκη. Στο χέρι μας είναι να πετύχουμε ακόμα μεγαλύτερες.

Αλληλεγγύη στη μαχόμενη Παλαιστίνη

Συζήτηση Παρασκευή 31 Μάη 21:00 Λόντου 6 (εξάρχεια)

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1598246/