Τρίτη 31 Μαίου 2011 στις 19.30

Παρέμβαση στο μετρό για δωρεάν συγκοινωνίες

_______________31-5.jpg

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ-ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

3ο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

«ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ»

Το κίνημα κατά των διοδίων έχει μετεξελιχθεί σε ένα πανελλαδικό κίνημα εναντίον της εκχώρησης των κοινωνικών αγαθών σε ιδιώτες, είναι προϊόν της παρούσας καπιταλιστικής κρίσης και της ανάπτυξης νέων μορφών μιας γενικευμένης πάλης της εργατικής τάξης αλλά και κατεστραμμένων μικροαστικών στρωμάτων ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο.

Συνδέεται άρρηκτα με τις ιστορικά διαμορφωμένες συνθήκες και προμετωπίδα του αγώνα μας έγινε το «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ», ενσωματώνοντας στο ζήτημα των διοδίων, το ποια κοινωνική τάξη θα πληρώσει το χρέος του κεφαλαίου.

Το πανελλαδικό επιβεβαίωσε τις αρχές του κινήματος που υιοθετήθηκαν στο 2ο πανελλαδικό μας:

1. Παλεύουμε για κατάργηση όλων των διοδίων. 2. Σαν κύρια μορφή δράσης μας είναι το «δεν πληρώνουμε διόδια» σαν μερικότερο χαρακτηριστικό του «δεν πληρώνουμε την κρίση τους». 3. Λειτουργούμε με διαδικασίες συνελεύσεων, αμεσοδημοκρατικά, χωρίς προέδρους, γραμματείς και φαρισαίους. 4. Στο κίνημα μας έχουν θέση όλοι όσοι θέλουν να αγωνιστούν εκτός από φασίστες και ρατσιστές. 5. Παλεύουμε σε αλληλεγγύη με τους αγώνες όλων των εργαζόμενων και ανέργων, των συνταξιούχων και της νεολαίας ενάντια σε αυτούς που μας κλέβουν την ζωή. Προσθέτοντας σε αυτά: 6. ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ 7. ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ 8. ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥΣ 9. ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥΣ 10.ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ- ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ"

επικοινωνία :

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...