Κυριακή 26 Ιουνίου 2011 στις 18.00

14ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ

banner.png

Ενάντια στους εκμεταλλευτές και την εκμετάλλευση...

Ζούμε τη στυγνότερη επίθεση, που αντιμετώπισε ποτέ η κοινωνία μας. Στοιχειώδη δικαιώματα καταργούνται και τα κοινωνικά αγαθά (υγεία, παιδεία, νερό, συγκοινωνίες κλπ) μετατρέπονται σε πανάκριβα εμπορεύματα. Η ίδια μας η επιβίωση απαιτεί πλέον ανυπέρβλητο καθημερινό μόχθο.

Οι υπεύθυνοι είναι γνωστοί και δε μας ξεγελάνε πλέον. Όσο κι αν εμφανίζονται με διαφορετικά προσωπεία (ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ, Κυβέρνηση, αφεντικά, λαμόγια ΜΜΕ) έχουν όλοι τους ένα κοινό χαρακτηριστικό. Είναι οι εκμεταλλευτές της ζωής και των ονείρων μας. Και είναι όλοι εξίσου ένοχοι.

....η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Η μόνη διέξοδος που έχει απομείνει στους κυρίαρχους είναι ο κατακερματισμός των καταπιεσμένων και ο κοινωνικός κανιβαλισμός: Άνεργοι εναντίον εργαζομένων, υγιείς εναντίον ασθενών, εργαζόμενοι του ιδιωτικού εναντίον των εργαζομένων του δημόσιου τομέα, νέοι εναντίον γέρων, ντόπιοι εναντίον μεταναστών -και ο κατάλογος μοιάζει ατελείωτος.

Και, δυστυχώς, το έδαφος είχε προλειανθεί καιρό πριν. Για πάνω από δύο δεκαετίες η εξουσία προωθούσε την -φασιστικής έμπνευσης- κατασκευή του «αποδιοπομπαίου τράγου»διολισθαίνοντας στην επικίνδυνη για τη Δημοκρατία κατασκευή ενός «εσωτερικού εχθρού»: των μεταναστών και των προσφύγων. Και, πάλι δυστυχώς, κατόρθωσε να εξοικειώσει μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης με την αντίληψη ότι τα δικαιώματα δεν έχουν καθολικό χαρακτήρα, αλλά συνιστούν προνόμια κάποιων. Οι μετανάστες χρησιμοποιήθηκαν ως «σάκος του μποξ» επί του οποίου η εξουσία προπονούνταν για τις πολιτικές που σχεδίαζε να επιβάλει σε ολόκληρη την κοινωνία, «τεστάροντας» πρώτα τις αντιδράσεις στην πλάτη των πιο αδύναμων κομματιών της.

Για να φτάσουμε σήμερα όπου το σύνολο -σχεδόν- της ελληνικής κοινωνίας χρησιμοποιείται ως «συλλογικό πειραματόζωο» για τις πολιτικές που σχεδιάζουν να εφαρμόσουν οι κυρίαρχοι σε όλες τις ευρωπαϊκές κοινωνίες. Το μόνο παρήγορο είναι ότι -ίσως- συνειδητοποιήσουμε όλοι, ότι, όταν διασπάται η καθολικότητα των δικαιωμάτων, ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για τη συνολική κατάργησή τους. Ίσως, πράγματι, ήρθε ο καιρός να πραγματώσουμε το όραμα:

Όλα για όλους !

Γιατί όλος αυτός ο πλούτος που λεηλατήθηκε από τους «επιτήδειους», έχει παραχθεί από εμάς. Ήρθε η ώρα να τον διεκδικήσουμε πίσω και να τον μοιραστούμε δίκαια.

Ας αρχίσουμε από τις γειτονιές μας. Όπου θα επανα -οικειοποιηθούμε τους δημόσιους χώρους και τα κοινωνικά αγαθά, ισότιμα και συλλογικά χωρίς ταξικές διακρίσεις και ρατσιστικούς αποκλεισμούς.

Γιατί το ξέρουμε πια: Πολεμάμε ενάντια στην εξαθλίωση, όχι τους εξαθλιωμένους.

Ας αρχίσουμε από τους χώρους δουλειάς μας. Όπου θα οργανωθούμε συλλογικά μετατρέποντας το μόχθο, το άγχος και την ανασφάλεια της απόλυσης σε διεκδίκηση και αγώνα ενάντια σ΄ αυτούς που κλέβουν τον κόπο μας.

Γιατί το ξέρουμε πια: Όποιος δε μοιραστεί τον αγώνα για χειραφέτηση, θα μοιραστεί την υποτέλεια της ήττας.

Ας αρχίσουμε από τη δημόσια καθημερινότητα. Όπου θα απαιτήσουμε ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση σε όλα τα δημόσια/ κοινωνικά αγαθά για όλους. Και μάλιστα εντονότερα για όσους τα έχουν περισσότερη ανάγκη: οι ανάπηροι, οι εξαρτημένοι, οι άρρωστοι, οι άνεργοι.

Γιατί το ξέρουμε πια: Η αλληλεγγύη μας πρέπει να είναι τόσο ισχυρότερη, όσο πιο κοινωνικά αδύναμος είναι αυτός που τη χρειάζεται.

Ας αρχίσουμε από τους στερημένους από κάθε δικαίωμα: τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Αγωνιζόμενοι μαζί τους για τη νομιμοποίηση όσων το επιθυμούν να ζήσουν και να εργαστούν εδώ, μαζί μας. Άλλωστε τα παιδιά των περισσότερων από αυτούς -οι φίλοι και συμμαθητές των παιδιών μας- δεν έχουν άλλο τόπο πιο οικείο από αυτόν που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν. Και ταυτόχρονα να απαιτήσουμε την ελευθερία μετακίνησης της συντριπτικής πλειοψηφίας των προσφύγων, που έχουν εγκλωβιστεί στη χώρα μας, εξαιτίας της εθελόδουλης πολιτικής των κυβερνήσεών μας. Δεν μπορούμε να ανεχόμαστε πια τη μετατροπή της χώρας σε ένα τεράστιο στρατόπεδο συγκέντρωσης, σε μια «χωματερή» εξαθλιωμένων και κυνηγημένων (από τη φτώχεια και τους πολέμους) ανθρώπων, επειδή οι κυβερνήσεις μας παριστάνουν τα μαντρόσκυλα της «αναπτυγμένης Δύσης».

Γιατί το ξέρουμε πια: Δεν υπάρχουν λαθραίοι άνθρωποι και περιττά δικαιώματα στον κόσμο.

Άλλωστε από όπου κι αν αρχίσουμε στο ίδιο τέλος θα καταλήξουμε: τη χειραφέτηση και την ισοελευθερία

Ας γιορτάσουμε την απόφασή μας, λοιπόν!

Μια τέτοια απόπειρα θέλουμε να είναι και το 14ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Ένα αυτοοργανωμένο τριήμερο γιορτής της αλληλεγγύης και της αντίστασης, όπου ντόπιοι και μετανάστες, κινηματικές συλλογικότητες, αλλά και μεμονωμένοι πολίτες διασκεδάζουμε μαζί (με μουσικές, χορούς και γεύσεις του κόσμου), συζητούμε, αλληλοενημερωνόμαστε, και, κυρίως, διατρανώνουμε την απόφασή μας να αντισταθούμε με κάθε τρόπο στη βαρβαρότητα του ρατσισμού και κάθε μορφής διακρίσεων και αποκλεισμών.

Γιατί ξέρουμε τι θέλουμε πια: Ένα κόσμος, που να χωράει πολλούς κόσμους και τα όνειρα και τις ανάγκες όλων μας.

Αναλυτικό Πρόγραμμα 14ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ

24-26 Ιούνη, 4ο Πάρκο Παραλίας

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/6, 7μμ

  • Σύνορα - FRONTEX - Δουβλίνο ΙΙ (Χώρος 4)
    Παρουσίαση No Border Camp της Βουλγαρίας, μαρτυρίες προσφύγων [Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Ηγουμενίτσας, Ανοιχτή Συνέλευση Ορεστιάδας, Ομάδα Μεταναστών & Προσφύγων, Μπερντ Κάσπαρεκ (Δίκτυο Welcome to Europe - Γερμανία), Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης]
  • Συνέλευση για τη δικτύωση της αλληλεγγύης και της αντίστασης στους χώρους της επισφάλειας (Θεμ. Χώρος Εργασίας)
  • Πολιτικοί κρατούμενοι: ιστορίες καθημερινής κρατικής τρομοκρατίας (Χώρος 3)
    Εισηγήσεις: πρώην πολιτικοί κρατούμενοι - [Δράση για την Ελευθερία]
  • Γυναίκες και αντίσταση την εποχή του μνημονίου (Χώρος 2)
    Εισηγήσεις: Αντωνιάδου Δόξα, Καδάρα Φιλιώ, Αναστασιάδου Σάρα, Ανθουλάκη Φένια, ακολουθεί προβολή του ντοκυμαντέρ "w4crisis" [Πρωτοβουλία Γυναικών Ενάντια στο Χρέος και τα Μέτρα Λιτότητας]
  • Διαγραφή του Χρέους - Έξοδος από την ΕΕ: Για να χρεωκοπήσει το κεφάλαιο και όχι οι εργαζόμενοι (Χώρος 7) [ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.]
  • Ανακαλύπτοντας τους "νέους" εσωτερικούς εχθρούς στα χρόνια της κρίσης: Η επίθεση στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (Χώρος 8) [Νεολαία Συνασπισμού]
  • HIV και διακρίσεις (Θεμ. Χώρος Εναλλακτικής Οικονομίας)
    Εισήγηση Δ. Κατσαρός [Θετική Φωνή]
  • Το δικαίωμα στη διαφορά και οι δικαιούχοι (Θεμ. Χώρος Κοινωνικού Αποκλεισμού)
    συζήτηση και προβολή [Εταιρία Σπαστικών Β. Ελλάδας]

ΣΑΒΒΑΤΟ 25/6, 7μμ

  • Μετά την απεργία πείνας των 300, ο αγώνας για τη νομιμοποίηση συνεχίζεται (Χώρος 4)
    [Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης, Σύλλογος Αλβανών Μεταναστών Μητέρα - Τερέζα, Σύλλογος Νιγηριανών Μεταναστών, Σύλλογος Σουδανών, Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και του Πολίτη, Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης]
  • Υφαίνοντας Δίκτυα Κοινωνικής οικονομίας και αλληλεγγύης (Θεμ. Χώρος Εναλλακτικής Οικονομίας)
    [Παγκάκι, Κολεκτίβα Ζερμινάλ, Κουτάλα του Ξενώνα, Εναλλακτικό Πολιτιστικό εργαστήριο Κέρκυρας, Συνεταιρισμός alterthess (παρεμβάσεις και από άλλα αυτοοργανωμένα εγχειρήματα), Θεματική Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ]
  • ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ: Η απάντηση των εργαζομένων, ντόπιων και μεταναστών στην κρίση και το μνημόνιο (Χώρος 1) [Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων Θεσσαλονίκης]
  • Ρίχνοντας την καγκελόπορτα του σχολείου: Eκπαιδευτικοί και γονείς συνομιλούν (Θεμ. Χώρος Εκπαίδευσης) Ακολουθεί προβολή του ντοκυμαντέρ "tell how you talk"
  • [Περιοδικό "ΠΟΛΥΔΡΟΜΟ", Σύλλογος Αλβανών Μεταναστών Μητέρα Τερέζα]
  • "Πώς σταματάμε το ρατσισμό και τους φασίστες" (Χώρος 6)
    Εισήγηση : Ρεζά Γκολέμι (Αφγανός Πολιτικός Πρόσφυγας), Πέτρος Κωνσταντίνου [Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή]
  • Κρίση, φασισμός και η αυτοάμυνα του κινήματος (Χώρος 8)
    Ομιλητής:Π. Κοσμάς [ΚΟΚΚΙΝΟ για την Ανασύνθεση της Αριστεράς και το Σοσιαλισμό]
  • Ομοφυλοφιλία, Ν. Αφρική, φτώχεια και τα δικαιώματα των πολιτών (Θεμ. Χώρος για τον Κοινωνικό Αποκλεισμό) Προβολή: «Δύσκολη Αγάπη» [Σύμπραξη για το Κοινωνικό Φύλο]
  • Παρουσίαση της ομάδας Προσβασιμότητας (Χώρος 3)
    Προβολή. ΟΜΑΔΑ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ
  • Ψυχικός πόνος και ελευθερία επιλογής - Ψυχιατρική διαθήκη (Χώρος 2)
    Προβολή. [ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ]
  • Το δικαίωμα στην πόλη- Πόλη και Θάλασσα, Μετακινήσεις στην Πόλη, Δημόσιοι Χώροι (Χώρος 7)
    Εισηγήσεις: Ταξιλτάρης Χρ (καθηγητής Συγκοινωνιακής Τεχνικής Α.Π.Θ.), Κρεστενίτης Γ. (καθηγητής Παράκτιας Μηχανικής Α.Π.Θ.)
  • Ανοιχτή συζήτηση για την ενδοοικογενειακή βία (Χώρος 5)
    [Κέντρο Πληροφόρησης και ενημέρωσης για το ρατσισμό, την οικολογία, την ειρήνη και τη μη βία "ΑΝΤΙΓΟΝΗ"]

ΚΥΡΙΑΚΗ 26/6, 7μμ

  • Εξεγέρσεις στον Αραβικό Κόσμο (Χώρος 2)
    Εισηγήσεις: Πάνος Χαρίτος, Μοχάμεντ Αμάμι (πρ. μέλος της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Τυνησίας)
  • 100 χρόνια από την ενσωμάτωση της Θεσσαλονίκης- Αναδεικνύοντας τη Θεσσαλονίκη της Πολυπολιτισμικότητας και των Κοινωνικών Αγώνων (Θεμ. Χώρος Κοινωνικού Αποκλεισμού)
    [Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης]
  • Επισφαλείς σχέσεις εργασίας στην ιδιωτική και δημόσια εκπαίδευση (Θεμ. Χώρος Εργασίας)
    [Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση]
  • Οι Ρομά στην εκπαίδευση (Θεμ. Χώρος Εκπαίδευσης)
    Προβολή: "Όνειρα Σε Άλλη Γλώσσα" της Λουκίας Ρικάκη [Παιδαγωγική Σχολή (ΑΠΘ), Περιοδικό "ΠΟΛΥΔΡΟΜΟ"]
  • Ο Πόλεμος του Νερού την εποχή του Μνημονίου (Χώρος 3)
    Εισηγήσεις: Χονδρός Γιώργος (Κίνημα Ενάντια στο Φράγμα στον Αχελώο), Ανέστης Ταρπάγκος. Παρεμβάσεις από το Σωματείο της ΕΥΑΘ και επιτροπές κατοίκων. [ΣΥΡΙΖΑ]
  • Η άνοιξη των αραβικών επαναστάσεων και το καλοκαίρι της Ευρώπης (Χώρος 7)
    [Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα]
  • Οι φασίστες απειλούν - να τους σταματήσουμε (Χώρος 4)
    [Μαθητικό Ξεκίνημα]
  • Η εξέγερση του stonewall 27/6/69 και οι προοπτικές του κινήματος για την απελευθέρωση των ομοφυλόφιλων σήμερα (Χώρος 8)
    Εισήγηση: Δ. Κατσαρός [Κόκκινη Ορχήστρα]

ΘΕΑΤΡΙΚΑ - ΔΡΩΜΕΝΑ - ΠΡΟΒΟΛΕΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 24/6

  • «Όχι άλλα λόγια» (Θέατρο, 8 μμ) Θεατρικό δρώμενο [Ομάδα Προσβασιμότητας]
  • «Φυσικά…! Μαγικά» (Θέατρο, 8.30 μμ) με τον κ. Χ.Πολάτογλου (διαδραστικό παιχνίδι) [Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας]
  • «Παγκόσμιοι Βρυκόλακες» (Θέατρο, 9 μμ) Θεατρική Παράσταση [Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας]
  • Δρώμενο: Ψυχιατρική, η βία της μη κατανόησης (Θεμ. Χώρος Ξενώνα-Στεκιού, 8.15 μμ)
    [Παρατήριο για τα Δικαιώματα στο Χώρο της Ψυχικής Υγείας]
  • Βιωματικά παιχνίδια στο περίπτερο της PRAKSIS
  • Αφιέρωμα ταινιών Μικρού Μήκους με θέμα το ρατσισμό (Θεματικός Χώρος Κοινωνικού Αποκλεισμού, 10 μμ) [Κινηματογραφικές Ομάδες Κ.Ο.Φ.Ε.Θ., Ν.Υ.Χ.Τ.Α., Cinemagroup, Φυσικού]
  • "Fugarse del Infierno" (Χώρος Συζητήσεων και Προβολών 3, 9.30 μμ)
    Προβολή Ντοκυμαντέρ με θέμα τη ζωή και τη δράση του Xose Tarrio Gonzales [Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων]
  • "ΟΔΥΣΣΕΑΣ" (Θεμ. Χωρός Εκπαίδευσης, 9 μμ)
    Προβολή Ντοκυμαντέρ του Βαχάγκ Καραπετιάν, με θέμα τη λειτουργία και τις δραστηριότητες του Σχολείου [Εθελοντικό Σχολείο για την Εκμάθηση Ελληνικών σε Μετανάστες "Οδυσσέας"]

ΣΑΒΒΑΤΟ 25/6

  • «Όχι άλλα λόγια» (Θέατρο, 8 μμ) Θεατρικό δρώμενο [Ομάδα Προσβασιμότητας]
  • Θέατρο Σκιών του Γιάννη Χατζή (Θέατρο, 9 μμ) [Γιάννης Χατζής]
  • Βιωματικά παιχνίδια στο περίπτερο της PRAKSIS
  • "Οι επιζόντες" (Χώρος Συζητήσεων και Προβολών 3) Ντοκυμαντέρ από το Ευρωπαϊκό Συνέδριο κατά των διακρίσεων και του στιγματισμού, Σκην. Σταύρος Ψυλλάκης. [Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας]
  • Αφιέρωμα ταινιών Μικρού Μήκους με θέμα το ρατσισμό (Θεματικός Χώρος Κοινωνικού Αποκλεισμού, 10 μμ) [Κινηματογραφικές Ομάδες Κ.Ο.Φ.Ε.Θ., Ν.Υ.Χ.Τ.Α., Cinemagroup, Φυσικού]

ΚΥΡΙΑΚΗ 26/6

  • «Όχι άλλα λόγια» (Θέατρο, 8 μμ) Θεατρικό δρώμενο [Ομάδα Προσβασιμότητας]
  • Θεατρικά Μονόπρακτα για τη Μετανάστευση (Θέατρο, 9 μμ) [Θεατρική Ομάδα ΠΑΡΑΡΛΑΜΑ]
  • Βιωματικά παιχνίδια στο περίπτερο της PRAKSIS
  • "Σπάζοντας τα τείχη" (Χώρος Συζητήσεων - Προβολών 3, 10 μμ) προβολή ντοκυμαντέρ [PRAKSIS]
  • "Ο ρόλος των διανοούμενων σήμερα" (Χώρος Συζητήσεων - Προβολών 2, 10 μμ) Προβολή ντοκυμαντέρ του Γ. Κεραμυδιώτη, με παρουσία του σκηνοθέτη κ. Κεραμυδιώτη

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ - ΕΚΘΕΣΕΙΣ

  • Ιnteractive Installation "Περνάμε τα σύνορα που μας χωρίζουν" [Εθελοντική Εργασία Θεσσαλονίκης]
  • Έκθεση φωτογραφίας [Φωτογραφική Ομάδα 35 mm του Κοινωνικού Κέντρου - Στεκιού Μεταναστών]
  • Έκθεση φωτογραφίας για την εξέγερση στην Αίγυπτο
  • Έκθεση φωτογραφίας [μέλη της Φωτογραφικής Ομάδας "Όψεις"]
  • Έκθεση αφίσας για τους Πολιτικούς Κρατούμενους από όλο τον Κόσμο [Δράση Για την Ελευθερία]
  • Εκθεση φωτογραφίας για τους RΟΜΑ του Αμβούργου από την [Marily Stroux]

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ 10μμ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/6 - Ανατολική Σκηνή

  • Κάτω από το Ματσιφτάρι
  • Μακεδονική Φανφάρα(Χάλκινα)
  • The lemonostifel
  • Φώτης Θεοδωρίδης
  • Γιώργος Καζαντζής

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/6 - Δυτική Σκηνή

  • ΜπάμπηςΠαπαδόπουλος(Acoustic Set)
  • Fundracar (Reggae Dub)
  • Dubiosa Kolektiv (dub/reggae from Bosnia)
  • The Can't Take No Mores (Garage)

ΣΑΒΒΑΤΟ 25/6 - Ανατολική Σκηνή

  • Γεωργιανές Μπαλάντες από το Σύλλογο Γεωργιανών «Ιβέρια»
  • Balkan Pirin
  • Μαρία Παπανικολάου - Μάκης Σεβίλογλου
  • Μουσικοί Περιηγητές
  • Θάνος Ευθυμίου

ΣΑΒΒΑΤΟ 25/6 - Δυτική Σκηνή

  • Sacrament - Μαθητικό Συγκρότημα
  • Cosmic Maze (Funk)
  • Μικρές Κυρίες (Soft Punk)
  • Vodka Rag (Swing/Ska)
  • Trankilesha (Ska/Jazz, Γαλλία)

ΚΥΡΙΑΚΗ 26/6 - Ανατολική Σκηνή

  • Γιώργος Αετόπουλος
  • Γιάννης Λεκόπουλος
  • Σοφία Νάτσιου και οι "Μανέρως"
  • Χρήστος Μητρετζης (Δημήτρης Σφίγγος)

ΚΥΡΙΑΚΗ 26/6 - Δυτική Σκηνή

  • Auditors Domination (Electronica)
  • Scab Level (Indie)
  • Ekmek (Folk/Rock)
  • Baildsa Band (Experimental / Folk)

ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/6

  • ''Ξένοι στο Αιγαίο'' αφήγηση παραμυθιού
  • ''Του παππού τα παραμύθια'' [ομάδα μαριονέττας ΝΕΥΡΟΣΠΑΣΤΟΝ]
  • ''Keep drumming back' [ΠΟΛΥΦΩΝΟ Αστική μη Κερδοσκοπική Πολιτιστική Εταιρεία]

ΣΑΒΒΑΤΟ 25/6

''Physics Partizani'' [ΦΥΣΙΚΑ ΜΑΓΙΚΑ]

''Γη, Γαία,Τerre, Earth, Terra, ЗЕМЛИ, اهنى, земята, tokë...''.[ΠΟΛΥΔΡΟΜΟ Παιδικό Πολυγλωσσικό Εργαστήρι]

ΚΥΡΙΑΚΗ 26/6

  • ''Η φάρμα των ζώων'' - Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση" Παιδικό Μουσικό Παιχνίδι [ΚΡΟΥΣΤΟΦΩΝΟ]
  • ''Μαύρος Κότσιφας- Άσπρος γλάρος'' (βιωματικό εργαστήρι) [''Διθύραμβος εξ αμάξης'' θεατρική ομάδα δασκάλων Ν. Θεσ/νίκης]

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ

Θεματικοί Χώροι:

  • Ξενώνα Προσφύγων, Στεκιού Μεταναστών - Κοινωνικού Κέντρου
  • Κοινωνικής Οικονομίας
  • Κοινωνικού Αποκλεισμού
  • Εργασίας
  • Εκπαίδευσης

Μεταναστευτικές κουζίνες

Παζάρι Αλληλέγγυου Εμπορίου

Δρώμενα στο χώρο με κρουστά και μουσικές

επικοινωνία :

πηγή : http://antiratsistiki.gr/festival