Σάββατο 15 Ιουνίου 2019 στις 21.15

Παράσταση: Η Μικρή μας Πόλη

15/6, 21:15 - "Η Μικρή μας Πόλη", ομάδα "Α.Σ. Τυφλών Ήφαιστος"

15/6, 21:15 - "Η Μικρή μας Πόλη", ομάδα "Α.Σ. Τυφλών Ήφαιστος"

Έπειτα από επιτυχημένες παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη, η "Μικρή μας Πόλη" ταξιδεύει στην Αθήνα για μία και μοναδική παράσταση στο ιστορικό θέατρο "ΕΜΠΡΟΣ" (Ρήγα Παλαμήδη 2, Ψυρρή) το Σάββατο 15 Ιουνίου στις 21:30.

Ο θίασος του Α.Σ. ΤΥΦΛΩΝ "ΗΦΑΙΣΤΟΣ" με έδρα τη Θεσσαλονίκη, αποτελούμενος από ηθοποιούς τυφλούς, παρουσιάζει ένα έργο για -μία πόλη μαγική- εμπνευσμένη από το θεατρικό έργο του Thornton Wilder "Η Μικρή Μας Πόλη" σε σκηνοθεσία Αστέριου Παλιούγκα.

Η παράσταση βραβεύτηκε στα "9α Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης"

Η πειραματική σκηνοθετική προσέγγιση,που έχει έντονο εκπαιδευτικο και βιωματικό χαρακτήρα, βουτάει "την Μικρή μας Πόλη" στο σκότος και εξαιτίας του ιδιόμορφου φωτισμού καταρρίπτει τις διακρίσεις ανάμεσα σε τυφλούς και βλέποντες, διεγείροντας μοναδικά την αίσθηση της ακοής.Ακυρώνεται ο συμβατικός φωτισμός. Οι ηθοποιοί αυτο-φωτίζονται δίνοντας έτσι στο κείμενο μια νέα διάσταση καθαρά φιλοσοφική.

Φωτίζομαι-Υπάρχω-Δημιουργώ γέφυρα επικοινωνίας με τον συνάνθρωπο μου. Το φως είναι ορατό είτε από τα μάτια είτε από την ψυχή μας κι έτσι οι ουτοπίες καταργούνται.
Με τον τρόπο αυτό οι θεατές, βλέποντες και μη, περιβάλλονται οπτικοακουστικά απο τα δρώμενα των ηθοποιών.
Ο βλέπων θεατής βιώνει την πρωτόγνωρη εμπειρία του σκοταδιού που χάριν των ειδικών φωτισμών αποκτά μια μαγευτική οντότητα.

Η Μαγική Μας Πόλη καταλήγει ένα αληθινό παραμύθι γεμάτο φαντάσματα-"προϊόντα φαντασίας", μιας άλλης διάστασης της ανθρώπινης ζωής που καλούμαστε να ανακαλύψουμε.

Έγραψαν για την παράσταση - Κριτικές

"...Η παράσταση αυτή ειναι μια μοναδική θεατρική εμπειρία γιατί χωρίς αμφιβολία είναι η πιο αληθινή..." kulturosupa.gr

"...Ψάξτε για άλλες πραγματικότητες. Θα σας κάνουν να αναθεωρήσετε για τη ζωή, όπως δεν το φανταζόσασταν ποτε..."parallaximag.gr

"...Η σκηνοθεσία είναι κινηματογραφική,βασισμένη στον ρεαλισμο,αποπνέει ποίηση..." Εφημερίδα των Συντακτών

Είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά

e-mail: imikexrimaspolexi@gmail.excom
Facebook Page: Η Μικρή μας Πόλη -Α.Σ. Τυφλών Ήφαιστος

πηγή : https://www.embros.gr/15-6-21-15-h-mikrh-mas-…