Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019 στις 10.00 πμ

4 καλέσματα : 1 2 3 4

[Θεσσαλονίκη] Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 3 συλληφθέντες της 12ης Ιούνη

Το πρωί της Τετάρτης 12 Ιούνιου, γίνεται απόπειρα να απαλλοτριωθεί χρηματαποστολή που ανεφοδίαζε ATM στον χώρο του πανεπιστημιακού νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ. Τελικά, η αστυνομία συλλαμβάνει 2 συντρόφους και 1 συντρόφισσα, που τους συνδέει άμεσα με τη συγκεκριμένη ενέργεια. Οι σύντροφοι και η συντρόφισσα θα περάσουν αύριο από εισαγγελέα για να ενημερωθούν για το κατηγορητήριο.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΜΠΟΥΡΛOΤΟ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΦΥΛΑΚΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΠΕΜΠΤΗ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΙΣ 10.00 ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Αλληλέγγυοι/ες


1 2 3 4

Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες που κατηγορούνται για την απαλλοτρίωση της χρηματαποστολής στο ΑΧΕΠΑ

Στις 12 Ιούνη, κατά τη διάρκεια επιχείρησης της αντι-τρομοκρατικής στη Θεσσαλονίκη, συλλαμβάνονται οι αναρχικοί σύντροφοι Κώστας Σακκάς, Γιάννης Δημητράκης και ακόμη μια συντρόφισσα. Οι σύντροφοι απαγάγονται με συνοπτικές διαδικασίες και οδηγούνται στη ΓΑΔΘ όπου και βρίσκονται για ώρες απομονωμένοι, δεμένοι πισθάγκωνα και με κουκούλες στο κεφάλι. Η επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής αφορά την απόπειρα απαλλοτρίωσης χρηματαποστολής που θα εφοδίαζε το μηχάνημα αυτόματης ανάληψης που βρίσκεται μέσα στο ΑΧΕΠΑ-υπόθεση για την οποία οι σύντροφοι οδηγούνται στον εισαγγελέα με την κατηγορία της ληστείας κατα συναυτουργία. Παράλληλα έχουν πραγματοποιηθεί έρευνες σε σπίτια τόσο στην Θεσσαλονίκη όσο και στην Αθήνα, που έχουν οδηγήσει μέχρι στιγμής στην κατάσχεση δεκάδων προσωπικών αντικειμένων των συλληφθέντων.

Από την πρώτη στιγμή τα ΜΜΕ, σε αγαστή συνεργασία με τους μπάτσους και τους δικαστικούς λοιδορούν τους συντρόφους. Αναπαράγουν συνεχώς τις φωτογραφίες των συντρόφων Σακκά και Δημητράκη επιδιδόμενοι σε ένα ακόμα κυνήγι κεφαλών που μέσα από τα τρομοπάνελ προ-δικάζει τους συλληφθέντες. Ξερνάνε λάσπη και χολή για δήθεν χτύπημα σε νέο πυρήνα που τροφοδοτεί χρηματικά το αντάρτικο πόλης, στην επανεμφάνιση του επαναστατικού ταμείου και των ληστών με τα μαύρα με σκοπό να νομιμοποιήσουν κοινωνικά όχι μόνο τη σύλληψη των συντρόφων αλλά την καταστολή εν γένει απέναντι σε πράξεις επαναστικής αλληλεγγύης όπως οι απαλλοτριώσεις.

Οι σύντροφοί μας βρίσκονται για ακόμη μια φορά δέσμιοι και αιχμάλωτοι στα χέρια του κράτους για τις επιλογές αγώνα που έχουν κάνει όλα αυτά τα χρόνια. Για όλες αυτές τις επιλογές που αποτελούν το σύνολο των εργαλείων αντιπαράθεσης και αγώνα με το κράτος και το κεφάλαιο. Απέναντι σε αυτό το νέο κατασταλτικό χτύπημα, θα βρεθούμε όλοι και όλες μαζί περήφανα δίπλα στους συλληφθέντες.

Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες που κατηγορούνται για την απαλλοτρίωση της χρηματαποστολής στο ΑΧΕΠΑ

Τρομοκράτες και ληστές είναι τα κράτη και οι καπιταλιστές

Συγκέντρωση Πέμπτη 13 Ιούνη, 10:00 Δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Κατάληψη Terra Incognita

πηγή : https://terraincognita.squat.gr/2019/06/13/%C…


1 2 3 4

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες συντρόφους και τη συλληφθείσα συντρόφισσα που κατηγορούνται για την απόπειρα «ληστείας» χρηματαποστολής στις 12/6 | Πέμπτη 13/6, 10:00, Δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που ως τώρα διέρρευσε η αντιτρομοκρατική, την Τετάρτη 12/6, στις 12:00, πραγματοποιήθηκε απόπειρα «ληστείας» της χρηματαποστολής που όδευε για ανεφοδιασμό του ATM που βρίσκεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Οι μπάτσοι συνέλαβαν συνολικά τρία άτομα: τους συντρόφους Κώστα Σακκά και Γιάννη Δημητράκη, καθώς και μία συντρόφισσα από τη Θεσσαλονίκη. Επειδή η πολιτική ταυτότητα των δύο συντρόφων και της συντρόφισσας είναι γνωστή, την υπόθεση ανέλαβε η αντιτρομοκρατική, ψάχνοντας όπως πάντα για «συνδέσεις με ένοπλες οργανώσεις».

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, στις 10:00 την Πέμπτη 13/6, όποτε οι δύο σύντροφοι και η συντρόφισσα, που συνελήφθησαν χθες, θα περάσουν από εισαγγελέα.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙΣΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟ-ΥΣΤΕΡΙΑ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΜΜΕ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης - μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας

lib_exthess@hoextmail.coexm

libertasalonica.wordpress.com


1 2 3 4

"Κάθε δείλι τα πράγματα κοκκινίζουν πριν σβήσουν και ο θάνατος είναι πιο κοντά. Έξω απ' τα κάγκελα, είναι οι φωνές των παιδιών, και το σφύριγμα του τρένου. Τότε τα κελιά γίνονται πιο στενά και πρέπει να σκεφτείς το φως σ' έναν κάμπο με στάχυα, και το ψωμί στο τραπέζι των φτωχών και τις μητέρες να χαμογελάνε στα παράθυρα, για να βρεις λίγο χώρο να απλώσεις τα πόδια σου. Κείνες τις ώρες, σφίγγεις το χέρι του συντρόφου σου, γίνεται μια σιωπή γεμάτη δέντρα, το τσιγάρο κομμένο στη μέση, γυρίζει από στόμα σε στόμα, όπως ένα φανάρι που ψάχνει το δάσος,βρίσκουμε τη φλέβα που φτάνει στην καρδιά της άνοιξης,χαμογελάμε."

Την Τετάρτη 12 Ιούνιου και μετά από απαλλοτρίωση σε χρηματαποστολή που ανεφοδίαζε ATM η αστυνομία συλλαμβάνει 2 συντρόφους και 1 συντρόφισσα, τους οποίους και συνδέει με τη συγκεκριμένη ενέργεια. Οι σύντροφοι και η συντρόφισσα θα περάσουν αύριο από εισαγγελέα για να ενημερωθούν για το κατηγορητήριο.

Δε γνωρίζουμε ακόμα τις λεπτομέρειες της δικογραφίας καθώς ακόμα στήνεται Μας αρκεί το ότι η Δήμητρα, ο Κώστας και ο Γιάννης, σύντροφοι που έχουν πολλάκις στοχοποιηθεί και πληρώσει το τίμημα για τις πολιτικές τους διαδρομές στο πλευρό των καταπιεσμένων αυτού του κόσμου, καρποί κι αυτοί μίας "καλής σοδειάς" συνεπών αγωνιστών, βρίσκονται όμηροι στα χέρια του κράτους -είτε έχουν σχέση με την υπόθεση, είτε όχι-.

Αύριο και κάθε μέρα στεκόμαστε απέναντι στα δουλικά του κεφαλαίου, μπάτσους και δημοσιογράφους, απέναντι στο κλίμα τρομοκρατίας που αναπαράγουν φυλλάδες και κανάλια, απέναντι σε μία ταξική δικαιοσύνη, δίπλα σε όσους αγωνίζονται για έναν καλύτερο κόσμο.

ΜΟΝΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ Η ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΗ

ΜΠΟΥΡΛOΤΟ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΦΥΛΑΚΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΠΕΜΠΤΗ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΣΤΙΣ 10.00 ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Συλλογικότητα αναρχικών από τα ανατολικά