Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019 στις 19.00

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση


Μπάτσοι και αφεντικά, μια φωνή και μια γροθιά - Καταγγελία για πολιτική απόλυση συντρόφου στην Αλεξ/πολη

Η εργοδοτική ασυδοσία υπό τις εντολές της ελληνικής αστυνομίας περνάει σε άλλο επίπεδο στον Έβρο. Η βαθιά χουντοποίηση και στρατιωτικοποίηση της τοπικής κοινωνίας διαπερνά πλέον και τους εργασιακούς μας χώρους πέραν της καθημερινότητας μας.

Το χρονικό της ''κτηνωδίας''' εκτυλίχθηκε μετά το πέρας του 8ώρου του συντρόφου μας σε βενζινάδικο Αvin, δίπλα στο στρατόπεδο Κανδηλάπτη της εταιρίας Doulbe MGas, όπου το αφεντικό του ανακοίνωσε πως κάποιοι μπάτσοι που έπιναν τον καφέ τους εκεί, τον ενημέρωσαν για το ποιος είναι και πιο συγκεκριμένα ότι «είναι γνωστός τρομοκράτης της πόλης» ότι «προκαλεί φασαρίες» και « δέρνει ανθρώπους», ότι «τον κυνηγάνε εδώ και καιρό», φτάνοντας μάλιστα να τον κατηγορήσουν για τον εμπρησμό της κατάληψης Παλιού Νεκροτομείου Αλεξανδρούπολης από φασίστες στις 5/09/18(!!!). Στο τέλος του ανακοίνωσε ότι αν δεν αλλάξει τρόπο ζωής και δεν αποκηρύξει την πολιτική του ταυτότητα θα φύγει από τη δουλειά, δίνοντάς του περιθώριο μέχρι την επόμενη μέρα.

Την επόμενη μέρα ο σύντροφος πήγε κανονικά στην δουλειά του όπως και οι ίδιοι μπάτσοι και το αφεντικό τον κάλεσε στο γραφείο όπου ο σύντροφος του ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να απολογηθεί για τίποτα και ότι είναι ανεπίτρεπτο να κρίνεται για την πολιτική του ταυτότητα στον χώρο εργασίας του. Το αφεντικό για να δικαιολογήσει την απόλυση του είπε ότι είναι νέα επιχείρηση και ότι αν τον κρατήσει θα μειωθούν τα πελατάκια του στις αντλίες και τους καφέδες. Τέλος τον συμβούλεψε την επόμενη φορά «να είχε προηγηθεί σχετική κουβέντα(για το ποιος είναι και τι κάνει) πριν την πρόσληψή του»!!!

Οι εποχές αποκήρυξης των πολιτικών φρονημάτων για να δουλέψεις και για να ζήσεις έχουν περάσει ανεπιστρεπτί για εμάς όχι όμως για το σύστημα τα αφεντικά το κεφάλαιο και τους μπάτσους. Οι πολιτικές διώξεις στους χώρους της δουλειάς μας βέβαια δεν είναι ξέχωρες από την ολοένα αυξανόμενη εργασιακή εντατικοποίηση, που θυμίζει στρατό-έτσι για να ταιριάζει και με το μιλιταριστικό περιβάλλον του Έβρου. Τα ανασφάλιστα 3ευρα ,τα ωράρια λάστιχο και οι συμβάσεις τραγέλαφος δεν είναι αρκετά για την κερδοφορία των ντόπιων αφεντικών. Έτσι όπου δεν αρκεί ο φόβος της απόλυσης αν μιλήσεις, αλλά και της εμπέδωσης του πόσο αναλώσιμα πιόνια είναι οι εργαζόμενοι στην περιοχή μας φτάνει -και πάλι- το χέρι του μπάτσου.

Το αντικαπιταλιστικό ταξικό ελευθεριακό κίνημα πρέπει να ξαναβγεί στο προσκήνιο μαχητικά και να υπερασπίσει τα εργασιακά μας δικαιώματα, το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια της δουλειάς και στη δουλειά με αξιοπρέπεια. Πρέπει να υπερασπίσει κάθε εργάτη/τρια και τις δομές αντίστασης και αλληλεγγύης, είτε αυτά είναι οι αυτοοργανωμένοι χώροι είτε τα ακηδεμόνευτα ταξικά σωματεία.

-ΚΑΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΜΑΣ

-ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ,ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΩΡΑΡΙΑ,ΠΛΗΡΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΙ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ

-ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ.

-ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΨΑΧΝΕΙΣ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΜΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΜΕ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

Η Αναρχοσυνδικαλιστική πρωτοβουλία Ροσινάντε καλεί το ταξικό ελευθεριακό εργατικό κίνημα και κάθε εργάτη/τρια στην συγκέντρωση την Παρασκευή 14/06 στις 19:00 στο πάρκο Ελευθερίας με σκοπό τη πραγματοποίηση πορείας.

πηγή : http://rocinante.gr/batsi-ke-afentika-mia-fon…