Σάββατο 22 Ιουνίου 2019 στις 17.30

8ο Thessaloniki Pride // Κινηματικό Μπλοκ

Τα Stonewall του σήμερα
ενάντια στην ακροδεξιά, τις πολιτικές λιτότητας, αποκλεισμού και καταπίεσης

Η εξέγερση των τρανς, ομοφυλόφιλων, αμφί και λεσβιών της Νέας Υόρκης με αφορμή την επίθεση της αστυνομίας στο μπαρ Stonewall στις 28 Ιουνίου 1969 συμβολίζει μέχρι και σήμερα τη μαχητική αντίσταση απέναντι στον συντηρητισμό και την καταπίεση. Τα Pride που γίνονται στη Θεσσαλονίκη μπορούν να καλλιεργήσουν το έδαφος για ανάλογες αντιστάσεις στο σήμερα ενάντια στην -πολύ πιθανή ή ήδη συντελεσθείσα- κατάργηση των κεκτημένων δικαιωμάτων των λοατκια+ , των γυναικών, των μεταναστ(ρι)ών και προσφύγων και του κόσμου της εργασίας (εργαζόμενες τάξεις, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενες). Οι διαδηλώσεις των Pride έχουν τη δυναμική να συμβάλουν στην ανάσχεση της συνολικής επίθεσης της Δεξιάς, που προβάλλει ολοένα και πιο απειλητική στη Θεσσαλονίκη και όλη την Ελλάδα.

Ακριβώς 50 χρόνια μετά την εξέγερση του Stonewall, κινηματικές δυνάμεις της Θεσσαλονίκης συντονιζόμαστε, για να καλέσουμε σε μαζική παρουσία στο 8ο Thessaloniki Pride. Μαζευόμαστε το Σάββατο 22 Ιουνίου στις 17:30 στο Λευκό Πύργο στο πανό του Κινηματικού Μπλοκ, με τρόπο και λόγο διεκδικητικό και γιορτινό. Προτάσσουμε την «από τα κάτω» οργάνωση των λοατκια+ αγώνων, διεκδικώντας η διοργάνωση των Pride να ξαναγυρίσει στις ανοιχτές συνελεύσεις, σε ρήξη με τις πρακτικές σύνδεσης με χορηγούς, προξενεία ιμπεριαλιστικών χωρών και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Παράλληλα όμως, υποστηρίζουμε πως μια διαδήλωση που μεταξύ άλλων στοχεύει και στην ελευθερία έκφρασης και αυτοπροσδιορισμού, μπορεί να έχει και γιορτινό χαρακτήρα, με body painting, ρυθμό από τύμπανα, μουσική, χρώματα, μεγάλες και μικρές σημαίες, χορό και κάθε είδους ντύσιμο για την έκφραση φύλου.

Τους τελευταίους μήνες, τμήματα της κοινωνίας οργάνωσαν αγώνες με αναβαθμισμένα ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά. Η δολοφονία του Ζακ από ακροδεξιούς πολίτες και την αστυνομία, αλλά και οι γυναικοκτονίες (Ελένη, Αγγελική, Γιαννούλα, Ερατώ κ.α.), έβγαλαν στους δρόμους τη λοατκια+ κοινότητα και δυνάμωσαν το γυναικείο κίνημα σε διαθεματική κατεύθυνση, για τη συνάντηση των κινημάτων.

Τα Pride στη Θεσσαλονίκη είναι η κορύφωση αυτών των αγώνων. Την ίδια στιγμή αποτελούν και εφαλτήριο για τη μελλοντική οργάνωση και άλλων λοατκια+ και γυναικείων κινητοποιήσεων τους επόμενους μήνες:
• ενάντια στην ανασυγκρότηση της Δεξιάς και του συντηρητισμού
• κόντρα στους δεκάδες χιλιάδες μνημονιακούς νόμους και τη συνεχιζόμενη επίθεση στις εργαζόμενες/ους και τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες από κυβερνήσεις είτε της Δεξιάς είτε σοσιαλφιλελεύθερες.

Το Κινηματικό Μπλοκ, οι ομάδες/οργανώσεις και τα άτομα που το συναποτελούμε, λοατκια+, γυναίκες, εργαζόμενοι, άνεργες, αντιφασίστες, μετανάστριες, πρόσφυγες, μαθητές, φοιτήτριες, ενώνουμε τις φωνές μας, συμπορευόμαστε και στηρίζουμε κάθε ενωτικό, διεκδικητικό και μαχητικό αγώνα.

Αγώνας μαζικός, αντισεξιστικός,
θα είναι η απάντηση από δω και μπρος

Κινηματικό Μπλοκ στο 8ο Thessaloniki Pride

πηγή : https://www.facebook.com/events/7649446039000…
πηγή : email που λάβαμε στις 13 Ιούνιος 22h