Τρίτη 18 Ιουνίου 2019 στις 10.00 πμ

12 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

[Θεσσαλονίκη] Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες του ΑΧΕΠΑ

Όλες και όλοι στα δικαστήρια, δίπλα στους 3 συλληφθέντες συντρόφους μας

Στις 12 Ιούνη, κατά τη διάρκεια επιχείρησης της αντι-τρομοκρατικής στη Θεσσαλονίκη, συλλαμβάνονται οι αναρχικοί σύντροφοι Κώστας Σακκάς, Γιάννης Δημητράκης και ακόμη μια συντρόφισσα. Οι σύντροφοι απαγάγονται με συνοπτικές διαδικασίες και οδηγούνται στη ΓΑΔΘ όπου και βρίσκονται για ώρες απομονωμένοι, δεμένοι πισθάγκωνα και με κουκούλες στο κεφάλι. Η επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής αφορά την απόπειρα απαλλοτρίωσης χρηματαποστολής που θα εφοδίαζε το μηχάνημα αυτόματης ανάληψης που βρίσκεται μέσα στο ΑΧΕΠΑ-υπόθεση για την οποία οι σύντροφοι οδηγούνται στον εισαγγελέα. Παράλληλα έχουν πραγματοποιηθεί έρευνες σε σπίτια τόσο στην Θεσσαλονίκη όσο και στην Αθήνα, που έχουν οδηγήσει μέχρι στιγμής στην κατάσχεση δεκάδων προσωπικών αντικειμένων των συλληφθέντων και άλλων φιλικών τους προσώπων.

Οι σύντροφοι μας οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα με την κατηγορία της ληστείας κατά συναυτουργία για τον Γιάννη και τον Κώστα, ενώ η συντρόφισσα κατηγορείται για απλή συνέργεια. Και οι 3 πήραν προθεσμία για να "απολογηθούν", για την Τρίτη 18 Ιούνη.

Από την πρώτη στιγμή τα ΜΜΕ, σε αγαστή συνεργασία με τους μπάτσους και τους δικαστικούς λοιδορούν τους συντρόφους μας. Αναπαράγουν συνεχώς τις φωτογραφίες των συντρόφων Σακκά και Δημητράκη επιδιδόμενοι σε ένα ακόμα κυνήγι κεφαλών, που μέσα από τα τρομοπάνελ προ-δικάζει τους συλληφθέντες. Ξερνάνε λάσπη και χολή για δήθεν χτύπημα σε νέο πυρήνα που τροφοδοτεί χρηματικά το αντάρτικο πόλης, στην επανεμφάνιση του επαναστατικού ταμείου και των ληστών με τα μαύρα με σκοπό να νομιμοποιήσουν κοινωνικά όχι μόνο τη σύλληψη των συντρόφων αλλά την καταστολή εν γένει απέναντι σε πράξεις επαναστατικής αλληλεγγύης όπως οι απαλλοτριώσεις.

Οι σύντροφοί μας βρίσκονται για ακόμη μια φορά δέσμιοι και αιχμάλωτοι στα χέρια του κράτους για τις επιλογές αγώνα που έχουν κάνει όλα αυτά τα χρόνια. Για όλες αυτές τις επιλογές που αποτελούν το σύνολο των εργαλείων αντιπαράθεσης και αγώνα με το κράτος και το κεφάλαιο. Απέναντι σε αυτό το νέο κατασταλτικό χτύπημα, θα βρεθούμε όλοι και όλες μαζί περήφανα δίπλα στους συλληφθέντες.

Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες που κατηγορούνται για την απαλλοτρίωση της χρηματαποστολής στο ΑΧΕΠΑ

Τρομοκράτες και ληστές είναι τα κράτη και οι καπιταλιστές

Όλες και όλοι στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης την Τρίτη 18 Ιούνη, στις 10:00 όπου και κρίνετε η προφυλάκιση των 3 συντρόφων μας

κατάληψη Terra Incognita


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες του ΑΧΕΠΑ

Το πρωί της Τετάρτης 12/6 ΜΜΕ και αστυνομία δημοσιοποιούν ότι οι αναρχικοί Γιάννης Δημητράκης και Κώστας Σακκάς συνελήφθησαν επ'αυτοφώρω στην προσπάθεια τους να απαλλοτριώσουν χρηματαποστολή στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη. Για την ίδια υπόθεση συλλαμβάνουν λίγη ώρα αργότερα και την αναρχική Δήμητρα. Οι σύντροφοι και η συντρόφισσα, μετά τη σύλληψη τους οδηγούνται στα υπόγεια της ΓΑΔΘ όπου βιώνουν τις γνωστές πρακτικές της αντιτρομοκρατικής. Τους κρατάνε για πολλές ώρες (10-12 ώρες τους δύο, μέχρι το πρωί τον Κώστα) δεμένους και απομονωμένους, με κουκούλες στο πρόσωπο, ενώ δεν τους επιτρέπουν να επικοινωνήσουν με το περιβάλλον τους, ούτε και μεταξύ τους. Ακολουθούν έρευνες στα σπίτια των κατηγορουμένων, τόσο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπου και κατασχέθηκαν δεκάδες προσωπικά αντικείμενά τους.


Την Πέμπτη 13/6 το πρωί, οι σύντροφοι και η συντρόφισσα πέρασαν απο ανακριτή και εισαγγελέα όπου και τους αποδόθηκαν κατηγορίες. Οι σύντροφοι Γ.Δ και Κ.Σ κατηγορούνται με το κακούργημα της διακεκριμένης ληστείας με καλυμμένα χαρακτηριστικά προσώπου και η Δ. για απλή συνέργεια στην παραπάνω πράξη χωρίς καλυμμένα χαρακτηριστικά. Στο κατηγορητήριο τους έχουν προσθέσει και μια σειρά ποινών πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Από την πρώτη στιγμή τα ΜΜΕ, κάνοντας λόγο για «ληστεία με "άρωμα" τρομοκρατίας», και για «παλιούς γνώριμους των αρχών» κατάφεραν να την ανάγουν σε μια κεντρική είδηση και να της προσδώσουν τη δημοσιότητα που θέλανε. Για άλλη μια φορά, στα δελτία ειδήσεων πρώτο θέμα θα είναι και πάλι η τρομοκρατία. Κάνοντας λόγο για την υποτιθέμενη χρηματοδότηση ενός «επαναστατικού ταμείου» (προφανώς χωρίς απτά στοιχεία και βασιζόμενοι μόνο στην πολιτική ταυτότητα των συλληφθέντων, αυτή του αναρχικού), μεγεθύνουν την είδηση προσπαθώντας να νομιμοποιήσουν συνειδησιακά την καταστολή έναντι σε επαναστατικές πράξεις. Δεν έχασαν φυσικά την ευκαιρία να δημοσιεύσουν φωτογραφίες των συντρόφων, τόσο από παλαιότερες υποθέσεις όσο και από φωτογραφίες που υπέκλεψαν κατά την μεταγωγή στα δικαστήρια σε συνεννόηση με τους μπάτσους.

Αναρχικοί/ες σύντροφοι/ισσες για μια ακόμα φορά βρίσκονται στα χέρια του κράτους. Εμείς από την μεριά μας, στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες σε πράξεις επίθεσης σε καπιταλιστικούς στόχους εν γένει. Η αποδοχή της θεσμικής τάξης επιβάλλεται με οξεία ρητορική που ασκεί η κυριαρχία σε όλα τα επίπεδα. Η αφήγηση τους είναι η αφήγηση της εξουσίας όσο και το "δίκιο" τους είναι το δίκαιο της εξουσίας• ας είναι να γκρεμίσουμε αυτόν τον κόσμο με συνεχή αδιάλλακτο και πολύμορφο αγώνα.
Δύο κόσμοι συγκρούονται, όσο η αστική πολιτική προσπαθεί να παρουσιάσει τις εσωτερικές ψευδοδιαφορές της ως δήθεν πραγματικά κοινωνικά ζητήματα.
Ο κόσμος της υποταγής και της εκμετάλλευσης θα βρίσκει πάντα απέναντι τον κόσμο της ελευθερίας.

Στεκόμαστε μαζί με τους διωκόμενους συντρόφους μας,
Γιάννη, Δήμητρα και Κώστα. Δύναμη και κουράγιο.

Στηρίζουμε τις συνελεύσεις και τα καλέσματα αλληλεγγύης που θα προκύψουν

Τρίτη 10 πμ συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Μέχρι το γκρέμισμα και της τελευταίας φυλακής…

Ταμείο Αλληλεγγύης Φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστ(ρι)ών


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Συμμετέχουμε από Αθήνα στην συγκέντρωση αλληλεγγύης στις 18/6 στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης για τους συλληφθέντες στο ΑΧΕΠΑ

Την Τετάρτη 12 Ιούνη, κατά τη διάρκεια επιχείρησης της αντι-τρομοκρατικής στη Θεσσαλονίκη, συλλαμβάνονται οι αναρχικοί σύντροφοι Κώστας Σακκάς, Γιάννης Δημητράκης και ακόμη μια συντρόφισσα για την απόπειρα απαλλοτρίωσης χρηματαποστολής που θα εφοδίαζε το ΑΤΜ που βρίσκεται μέσα στο ΑΧΕΠΑ. Η πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ πανηγυρίζουν για την "μεγάλη επιτυχία" τους, από κοντά τα πάντα πρόθυμα ΜΜΕ στήνουν το δικό τους τρομοσόου με ευφάνταστες "πληροφορίες" για επαναστατικά ταμεία και ένοπλες οργανώσεις.

Την Τρίτη 18/6 στις 10 πμ στα δικαστήρια Θεσ/κης συμμετέχουμε και καλούμε στην συγκέντρωση αλληλεγγύης για τους συντρόφους και την συντρόφισσα μας που περνάνε από εισαγγελέα και ανακριτή.

Ας υψώσουμε αναχώματα αλληλεγγύης γύρω από τους συντρόφους μας.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ

Σύντροφοι - Συντρόφισσες από Αθήνα


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ

Κάλεσμα αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της απόπειρας απαλλοτρίωσης της χρηματαποστολής στο ΑΧΕΠΑ

"Ο σκλάβος βρίσκεται πάντοτε σε κατάσταση νόμιμης άμυνας απέναντι στον αφέντη του"
Ερ. Μαλατέστα

Εκείνο όμως που ξεχωρίζει τον σκλάβο από τον χειραφετημένο άνθρωπο δεν είναι η συνθήκη της καταπίεσης, που είναι άλλωστε κοινή για όλους τους μη-προνομιούχους, αλλά ακριβώς η κίνηση αντίστασης εναντίον της. Κι όλες οι κινήσεις που υποσκάπτουν το σύστημα υποδούλωσης, ας μη γελιόμαστε, είναι τελικά πάντα παράνομες. Δεν μπορείς να φτάσεις στην ελευθερία με άμαξα.

Ας είμαστε ξεκάθαροι. Οι συλληφθέντες της υπόθεσης του ΑΧΕΠΑ χαίρουν της αμέριστης αλληλεγγύης μας, όχι απλά επειδή σήμερα βρίσκονται στα κτηνώδη χέρια του χειρότερου εχθρού μας, του χειρότερου εχθρού της ανθρωπότητας, του κράτους, αλλά γιατί για χρόνια έχουν κουβαλήσει με συνέπεια και ανιδιοτέλεια πολύ νερό στον μύλο της υπόθεσης της κοινωνικής απελευθέρωσης.

Το να σταθούμε στο πλάι τους σημαίνει ταυτόχρονα ότι στεκόμαστε απέναντι στις κρατικές μεθοδεύσεις για ένα νέο κύμα καταστολής ενάντια στο αναρχικό κίνημα, στεκόμαστε απέναντι στα σχέδια της Αντιτρομοκρατικής για νέο κυνήγι μαγισσών, για την ποινικοποίηση και εγκληματοποίηση του συνόλου του αναρχικού αγώνα. Στεκόμαστε απέναντι στο σκηνικό που στήνουν τα ΜΜΕ, διαχέοντας τη γλώσσα της αστυνομίας στο κοινωνικό σώμα σε μια επιχείρηση ευτελισμού των συλληφθέντων και διαμόρφωσης ενός γενικού κλίματος τρομοκράτησης, ώστε να ανοίξουν τον δρόμο σε μια αναβαθμισμένη ποινική μεταχείρισή τους. Θα αποτύχουν, όμως ξανά.

Γιατί όσο συνεχίζουν να υπάρχουν αυτοί που ακόμη και σε καιρούς οπισθοχώρησης επιμένουν να κάνουν ένα βήμα μπροστά δίχως να προϋπολογίζουν πάντα τους "αρνητικούς συσχετισμούς" θα ενεργοποιείται η ρίζα της ανυπακοής, η αέναη κίνηση της λαϊκής θέλησης για αντίσταση στους επικυρίαρχους. Τα επιτελεία τους θα ηττηθούν και πάλι γιατί η ρίζα φωνάζει:

ΑΝΤΑΡΤΗΣ, ΚΛΕΦΤΗΣ, ΠΑΛΛΗΚΑΡΙ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝ΄ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΛΑΟΣ

Ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο,
ενάντια στις μεθοδεύσεις της αντιτρομοκρατικής
και τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ

Αλληλεγγύη στους 3 συλληφθέντες

Συγκέντρωση στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης
ΤΡΙΤΗ 18 ΙΟΥΝΗ 2019, 10.00 π.μ.

Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό "Μαύρο & Κόκκινο" - μέλος της ΑΠΟ-ΟΣ


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Τρίτη 18/06 10.00 Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 3 συλληφθέντες του ΑΧΕΠΑ

"Κάθε δείλι τα πράγματα κοκκινίζουν πριν σβήσουν και ο θάνατος είναι πιο κοντά. Έξω απ' τα κάγκελα, είναι οι φωνές των παιδιών, και το σφύριγμα του τρένου. Τότε τα κελιά γίνονται πιο στενά και πρέπει να σκεφτείς το φως σ' έναν κάμπο με στάχυα, και το ψωμί στο τραπέζι των φτωχών και τις μητέρες να χαμογελάνε στα παράθυρα, για να βρεις λίγο χώρο να απλώσεις τα πόδια σου. Κείνες τις ώρες, σφίγγεις το χέρι του συντρόφου σου, γίνεται μια σιωπή γεμάτη δέντρα, το τσιγάρο κομμένο στη μέση, γυρίζει από στόμα σε στόμα, όπως ένα φανάρι που ψάχνει το δάσος,βρίσκουμε τη φλέβα που φτάνει στην καρδιά της άνοιξης,χαμογελάμε."

Την Τετάρτη 12 Ιούνιου και μετά από απαλλοτρίωση σε χρηματαποστολή που ανεφοδίαζε ATM η αστυνομία συλλαμβάνει 2 συντρόφους και 1 συντρόφισσα, τους οποίους και συνδέει με τη συγκεκριμένη ενέργεια. Οι σύντροφοι και η συντρόφισσα πέρασαν την Πέμπτη 13/06 από εισαγγελέα για να ενημερωθούν για το κατηγορητήριο. Οι σύντροφοι Γιάννης και Κώστας κατηγορούνται με το κακούργημα της διακεκριμένης ληστείας με καλυμμένα χαρακτηριστικά προσώπου και η Δήμητρα για απλή συνέργεια στην παραπάνω πράξη χωρίς καλυμμένα χαρακτηριστικά. Στο κατηγορητήριο τους έχουν προσθέσει και μια σειρά κατηγοριών πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Ανεξάρτητα από το πως θα συνεχιστεί το δικαστικό κομμάτι αυτής της υπόθεσης, εμάς μας αρκεί το ότι η Δήμητρα, ο Κώστας και ο Γιάννης, σύντροφοι που έχουν πολλάκις στοχοποιηθεί και πληρώσει το τίμημα για τις πολιτικές τους διαδρομές στο πλευρό των καταπιεσμένων αυτού του κόσμου, καρποί κι αυτοί μίας "καλής σοδειάς" συνεπών αγωνιστών, βρίσκονται όμηροι στα χέρια του κράτους -είτε έχουν σχέση με την υπόθεση, είτε όχι-.

Οι τρείς σύντροφοι πήραν προθεσμία για την «απολογία» τους ως την Τρίτη 18/06 όταν και θα κριθεί το αν θα προφυλακιστούν. Εκείνη τη μέρα, όπως και κάθε μέρα θα στεκόμαστε απέναντι στα δουλικά του κεφαλαίου, μπάτσους και δημοσιογράφους, απέναντι στο κλίμα τρομοκρατίας που αναπαράγουν φυλλάδες και κανάλια, απέναντι σε μία ταξική δικαιοσύνη, δίπλα σε όσους αγωνίζονται για έναν καλύτερο κόσμο.

ΜΟΝΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ Η ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΗ, ΜΠΟΥΡΛOΤΟ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΦΥΛΑΚΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΡΙΤΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΙΣ 10.00 ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Συλλογικότητα αναρχικών από τα ανατολικά

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1598569/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Συμμετέχουμε και καλούμε στην συγκέντρωση αλληλεγγύης στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης για τους συλληφθέντες στο ΑΧΕΠΑ

Συμμετέχουμε και καλούμε στην συγκέντρωση αλληλεγγύης στις 18/6 στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης για τους συλληφθέντες στο ΑΧΕΠΑ

Την Τετάρτη 12 Ιούνη, στη Θεσσαλονίκη, συλλαμβάνονται οι αναρχικοί σύντροφοι Κώστας Σακκάς, Γιάννης Δημητράκης και ακόμη μια συντρόφισσα για την απόπειρα απαλλοτρίωσης χρηματαποστολής που θα εφοδίαζε το ΑΤΜ που βρίσκεται μέσα στο ΑΧΕΠΑ.

Την Τρίτη 18/6 στις 10 πμ στα δικαστήρια Θεσ/κης συμμετέχουμε και καλούμε στην συγκέντρωση αλληλεγγύης για τους συντρόφους και την συντρόφισσα μας που περνάνε από εισαγγελέα και ανακριτή.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ

ΕΝΤΟΣ-ΕΚΤΟΣ

ομάδα αντιπληροφόρησης και αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/79597/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Στις 12/6 πραγματοποιείται εκτεταμένη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής, η οποία οδηγεί στη σύλληψη των συντρόφων Γιάννη Δημητράκη και Κώστα Σακκά, για την απόπειρα ληστείας της χρηματαποστολής ανεφοδιασμού του ATM, που βρίσκεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Λίγο αργότερα, συλλαμβάνεται και συντρόφισσα, την οποία κατηγορούν για συνέργεια. Οι σύντροφοι οδηγούνται στη ΓΑΔΘ, όπου δεμένοι σε καρέκλες με κουκούλες στο κεφάλι, δεν έχουν την παραμικρή επαφή με το περιβάλλον και αποτρέπεται η οποιαδήποτε μεταξύ τους επικοινωνία, με σκοπό την ολοκληρωτική τους απομόνωση. Πέρα από όλα αυτά, διενεργούνται έρευνες σε σπίτια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Αμέσως τα τσιράκια των ΜΜΕ, σε αγαστή συνεργασία με την αντιτρομοκρατική υπηρεσία βρίσκουν αφορμή να επιδοθούν σε ένα ανελέητο μιντιακό "παραλήρημα" τρομολαγνείας. Οι τίτλοι ειδήσεων μιλούν ξανά για τους "ληστές με τα μαύρα", για χρηματοδότηση επαναστατικών ταμείων και ενέργειες αντάρτικου πόλης. Κάνουν λόγο συνεχώς για γνωστούς αναρχικούς, δημοσιεύουν τις φωτογραφίες των συντρόφων και γράφουν για παλιές υποθέσεις για τις οποίες είχαν φυλακιστεί. Ταυτόχρονα, φιλήσυχοι πολίτες, ηθικολόγοι και υπερασπιστές της αστικής νομιμότητας, βγαίνουν στα τηλεοπτικά πάνελ ως "τρομοκρατημένοι", χειροκροτούν το έργο της αστυνομίας και συμβάλλουν με τη σειρά τους και αυτοί στην επικύρωση του "κράτους δικαίου" και της κοινωνικής ασφάλειας, ιδιαίτερα χαρούμενοι για την σύλληψη των συντρόφων μας και την επαναφορά στην κανονικότητα.

Ωστόσο, τίποτα δεν έχει τελειώσει. Η σύγκρουση με την κυριαρχία είναι διαρκής, μόνιμη και πάντα επίκαιρη. Οι σύντροφοι διώκονται για τις ατομικές τους επιλογές, να προκαλέσουν την παντοδυναμία της εξουσίας και να αμφισβητήσουν έμπρακτα την κοινωνική και εσωτερική της εδραίωση.

Στον πόλεμο που μαίνεται οι διωκόμενοι και έγκλειστοι επαναστάτες πάντα θα αποτελούν υπενθύμιση για νέες εχθροπραξίες. Γιατί αρνούμαστε να ξεχάσουμε τί σημαίνει να πολεμάς. Τί σημαίνει να ρισκάρεις την ίδια σου την ελευθερία, την ίδια σου τη ζωή, για να δεις τον κόσμο αυτό κατεστραμμένο συθέμελα. Και για το λόγο αυτό αρνούμαστε να αφήσουμε τους συντρόφους μας να γίνουν έρμαια των κατασταλτικών μεθοδεύσεων, στα χέρια των μπάτσων και των δικαστών.

Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΝΟΜΟΥΣ

ΝΑ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΟΥΜΕ ΧΩΡΟ, ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΠΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ

ΜΠΑΤΣΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΛΟΓΟ ΝΑ ΚΟΙΜΑΣΤΕ ΗΣΥΧΟΙ

ΔΙΑΡΚΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΥΣ 3 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΛΗΣΤΕΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΣΤΟ ΑΧΕΠΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΡΙΤΗ 18/6 ΣΤΙΣ 10.00

Συνέλευση Αναρχικών Ενάντια στην Κοινωνική Μηχανή

sakm@riseup.exnet

saekm.espivblogs.net


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Επίθεση σε ΤΟ του Σύριζα στην ανατολική Θεσσαλονίκη

Την Τετάρτη 12 Ιούνη, κατά τη διάρκεια απαλλοτρίωσης της χρηματαποστολής που θα εφοδίαζε το ATM του ΑΧΕΠΑ, συλλαμβάνονται οι σύντροφοι Γιάννης Δημητράκης, Κώστας Σακκάς και Δήμητρα Συριανού από τα ένοπλα μιάσματα της αντιτρομοκρατικής. Οι σύντροφοι μας μεταφέρονται με κουκούλες στα γραφεία της ΓΑΔΘ, όπου και κρατούνται σε συνθήκες εξαίρεσης για 2 μέρες.

Από τη πρώτη στιγμή η αντιτρομοκρατική μιλάει μέσα από τα δελτία των 8 για δήθεν εξάρθρωση ένοπλου βραχίονα του αντάρτικου πόλης και επικείμενη εξιχνίαση άλλων ληστειών. Επανέρχεται σε λειτουργία η παλιά συνταγή των ληστών με τα μαύρα και το επαναστατικό ταμείο. Η εικόνα των συντρόφων μας σιδηροδέσμιων στα χέρια του κράτους περιφέρεται από κανάλι σε κανάλι, με τους τηλεδίκες να διψούν για αίμα.

Παράλληλα η κυβέρνηση μιλάει για μια άρτια οργανωμένη επιχείρηση καταστολής, που τίθεται στο τραπέζι ως υπόδειγμα στρατηγικής ενάντια στους αναρχικούς για να βουλώσει τα στόματα όσων υποστηρίζουν πως ο σύριζα «χαϊδεύει τους τρομοκράτες». Ας μη γελιόμαστε: ο σύριζα έχει εκφυλίσει κάθε λογική αγώνα, απορροφώντας τις κοινωνικές αντιστάσεις και στρέφοντας την κοινωνία στη ματαιοδοξία.

Ακόμα 3 σύντροφοι μας βρίσκονται αιχμάλωτοι στα χέρια του εχθρού. Δε θα τους αφήσουμε μόνους. Δε θα προδώσουμε τη συνέπεια τους στον αγώνα…με την αξιοπρέπεια μας απρόσβλητη και τις αρχές και τις αξίες μας να καθοδηγούν το είναι μας.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας 17 Ιούνη, επιτεθήκαμε με πέτρες και μπογιές στην ΤΟ του Συριζα στην οδό Αετοράχης στην ανατολική Θεσσαλονίκηστέλνοντας μια πρώτη απάντηση στα σχέδια του κράτους απέναντι στην επαναστατική βία. Κανένας σας δεν πρέπει να κοιμάται ήσυχος. Μη ξοδεύεστε σε φθηνά προεκλογικά κόλπα και κινήσεις θεάματος για την ψηφοθηρία ακόμα και στο συντηρητικό τόξο. Τίποτα δεν τελείωσε για μας, όλα τώρα ξεκινάνε.

Όλοι στα δικαστήρια την Τρίτη 18-6 στις 10:00 να στηρίξουμε τους συντρόφους μας

Τρομοκρατία είναι η μισθωτή σκλαβιά, καμιά ειρήνη με τα αφεντικά.

Αλληλεγγύη στους συντρόφους Γιάννη Δημητράκη, Κώστα Σακκά και Δήμητρα Συριανού που κατηγορούνται για την απαλλοτρίωση της χρηματαποστολής στο ΑΧΕΠΑ

Αναρχικές-οι

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1598574/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που ως τώρα διέρρευσε η αντιτρομοκρατική, την Τετάρτη 12/6, στις 12:00, πραγματοποιήθηκε απόπειρα «ληστείας» της χρηματαποστολής που όδευε για ανεφοδιασμό του ATM που βρίσκεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Οι μπάτσοι συνέλαβαν συνολικά τρία άτομα: τους συντρόφους Κώστα Σακκά και Γιάννη Δημητράκη, καθώς και μία συντρόφισσα από τη Θεσσαλονίκη. Επειδή η πολιτική ταυτότητα των δύο συντρόφων και της συντρόφισσας είναι γνωστή, την υπόθεση ανέλαβε η αντιτρομοκρατική, ψάχνοντας όπως πάντα για «συνδέσεις με ένοπλες οργανώσεις».

Οι δύο σύντροφοι κατηγορούνται για διακεκριμένη ληστεία με καλυμμένα χαρακτηριστικά προσώπου, ενώ η συντρόφισσα κατηγορείται για απλή συνέργεια σε ληστεία χωρίς καλυμμένα χαρακτηριστικά. Στο κατηγορητήριο των 3 έχει προστεθεί και μία σειρά πλημμελημάτων.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙΣΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟ-ΥΣΤΕΡΙΑ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΜΜΕ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ 3 ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ:

ΤΡΙΤΗ 18/6, 10:00, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης - μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας

lib_exthess@hoextmail.coexm

libertasalonica.wordpress.com


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Ανακοίνωση για τις συλλήψεις που ακολούθησαν την απόπειρα ληστείας χρηματαποστολής στο νοσοκομείο Αχεπα.

Την Τετάρτη στις 12 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε απόπειρα ληστείας χρηματαποστολής στο νοσοκομείο Αχεπα. Μια ληστεία που είχε ως επακόλουθο να συλληφθούν οι αναρχικοί Κώστας Σακκάς, Γιάννης Δημητράκης και Δήμητρα Συριανού. Την Πέμπτη 13 Ιουνίου οι σύντροφοι και η συντρόφισσα παραπέμπονται στον εισαγγελέα όπου τους απαγγέλλονται οι κατηγορίες: κακούργημα της ληστείας από κοινού, από δράστες με καλυμμένα τα πρόσωπα, για τους δύο πρώτους, και απλή συνέργεια στην κακουργηματική πράξη για τη συντρόφισσα, επιπλέον κατηγορούνται για τρία πλημμελήματα.

Οι λεπτομέρειες της ληστείας προέρχονται από τις πληροφορίες που διαρρέει η αστυνομία και δεν αφορούν αυτήν την ανακοίνωση. Αυτό που μας αφορά όμως είναι το γεγονός ότι και οι τρεις είναι άτομα γνωστά για την μακροχρόνια παρουσία τους στους κοινωνικούς αγώνες. Μολονότι και οι τρεις στο παρελθόν δοκίμασαν στο πετσί τους την εκδικητικότητα αστυνομικής και δικαστικής εξουσίας, δεν έσκυψαν το κεφάλι και δεν συνθηκολόγησαν με κράτος και κεφάλαιο.

Στη χώρα αυτή που ο πιο ληστρικός μηχανισμός οι τράπεζες έχουν γδάρει την κοινωνική βάση, σε κανένα νοήμονα άνθρωπο δεν καίγεται καρφάκι αν μια τράπεζα χάσει κάποιες χιλιάδες ευρώ. Απεναντίας, οι περισσότεροι επιδοκιμάζουν την πράξη αυτή. Ας κρατήσουν λοιπόν οι αρχές την θριαμβολογία για τον εαυτό τους.

Εμείς οι εκμεταλλεύομενοι/ες και καταπιεσμένοι/ες θα σπάσουμε στο κλίμα τρομοϋστερίας και θα σταθούμε αλληλέγγυοι στους συντρόφους μας.

Κανένας αιχμάλωτος στα χέρια του κράτους.
Δύναμη στους συλληφθέντες!

Συγκέντρωση στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης
Τρίτη 18 Ιουνίου 2019, 10.00 π.μ.

αναρχική ομάδα Θεσσαλονίκης Πυρανθός

πηγή : http://pyranthos.org/2019/06/17/anakoinosi-sc…
πηγή : email που λάβαμε στις 17 Ιούνιος 17h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Τρίτη 18/06 10.00 Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 3 συλληφθέντες του ΑΧΕΠΑ

Την Τετάρτη 12 Ιούνη κατά τη διάρκεια επιχείρησης της αντι-τρομοκρατικής στη Θεσσαλονίκη, συλλαμβάνονται οι αναρχικοί σύντροφοι Κ.Σ. και Γ.Δ για την απόπειρα απαλλοτρίωσης χρηματαποστολής που θα εφοδίαζε το ΑΤΜ που βρίσκεται μέσα στο ΑΧΕΠΑ, ενώ λίγο αργότερα συλλαμβάνουν και την αναρχική συντρόφισσα Δ.Σ. Οι σύντροφοι και η συντρόφισσά μας οδηγούνται στη ΓΑΔΘ, όπου βιώνουν τις γνώστες πρακτικές της αντιτρομοκρατικής, απομονωμένοι για ώρες, δεμένοι πισθάγκωνα και με κουκούλες στο πρόσωπο, χωρίς να τους επιτρέπεται η επικοινωνία.

Οι σύντροφοι και η συντρόφισσά μας οδηγήθηκαν την Πέμπτη 13/6 στον εισαγγελέα με την κατηγορία της ληστείας κατά συναυτουργία για τον Γ.Δ. και τον Κ.Σ., ενώ η συντρόφισσα κατηγορείται για συνέργεια. Και οι 3 πήραν προθεσμία για να "απολογηθούν", για την Τρίτη 18 Ιούνη.

Παράλληλα,τα ΜΜΕ σε συνεργασία με αντιτρομοκρατική και δικαστές άρχισαν για ακόμη μια φορά το παραλλήρημα της γνωστής τρομολαγνείας. κάνοντας λόγο για μια άρτια οργανωμένη επιχείρηση για την χρηματοδότηση επαναστατικών ταμείων και ενέργειες αντάρτικου πόλης, στοχοποιώντας το αναρχικό κίνημα. Είναι γνωστές αυτές οι κρατικές μεθοδεύσεις οι οποίες θεοποιούν το ''έργο'' της αστυνομίας, προωθώντας την υπεράσπιση της αστικής νομιμότητας και την ασφάλεια των πολιτών, με σκοπό να νομιμοποιήσουν κοινωνικά όχι μόνο τη σύλληψη των συντρόφων/ισας, αλλά την καταστολή των αγωνιστών και των αγωνιστριών.

Οι σύντροφοι και η συντρόφισσά μας βρίσκονται για ακόμη μια φορά αιχμάλωτοι στα χέρια του του κράτους για τις ατομικές τους επιλογές αγώνα. Ως αναρχικοί/ες στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες σε πρακτικές επίθεσης σε καπιταλιστικούς στόχους. Η σύγκρουσή μας με κεφάλαιο, κράτος και τις κατασταλτικές του μεθοδεύσεις είναι και θα είναι διαρκής και θα μας βρίσκει πάντα μπροστά του,

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΜΠΑΤΣΟΙ, ΔΙΚΑΣΤΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΝΑ ΚΟΙΜΑΣΤΕ ΗΣΥΧΟΙ

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΡΙΤΗ 18/6 ΣΤΙΣ 10.00

Αναρχική Συλλογικότητα Α.Σ. Pueblo

πηγή : email που λάβαμε στις 17 Ιούνιος 19h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Στις 12 Ιουνίου, κατά τη διάρκεια επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής στη Θεσσαλονίκη, συλλαμβάνονται οι αναρχικοί Γιάννης Δημητράκης και Κώστας Σακκάς στην προσπάθεια τους να απαλλοτριώσουν τη χρηματαποστολή στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και η αναρχική Δήμητρα για συνέργεια. Στη συνέχεια οδηγούνται στα κρατητήρια της ΓΑΔΘ, όπου βρίσκονται για ώρες απομονωμένοι, δεμένοι και με κουκούλες στο κεφάλι. Παράλληλα, η Αντιτρομοκρατική κάνει έρευνες σε σπίτια των κατηγορουμένων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Από την πρώτη στιγμή τα καθεστωτικά μέσα, κάνοντας χρήση της πολιτικής τους ταυτότητας, προσπαθούν να εντάξουν τη δράση αυτή στη χρηματοδότηση του λεγόμενου "επαναστατικού ταμείου", δημιουργώντας κλίμα τρομοκρατίας.

Καθώς οι τράπεζες αποτελούν πυλώνα του εκμεταλλευτικού - καπιταλιστικού συστήματος, κάποια υποκείμενα - μέρος του πολύμορφου ανταγωνιστικού κινήματος - αντιλαμβάνονται την απαλλοτρίωση ως μια επιλογή αγώνα ή/και ως προσπάθεια να πάρουν πίσω ένα ελάχιστο μέρος της εκμετάλλευσης τους. Για άλλη μια φορά αγωνιστές βρίσκονται στα χέρια του κράτους και για εμάς ως ελάχιστο δείγμα αλληλεγγύης θεωρείται αναγκαία η φυσική μας παρουσία στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, όπου καλούνται να απολογηθούν οι αγωνιστές.

ΤΡΟΜΟΚΡΆΤΕΣ ΚΑΙ ΛΗΣΤΈΣ ΕΊΝΑΙ ΤΑ ΚΡΆΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΈΣ

ΚΑΝΈΝΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΉΣ ΜΌΝΟΣ ΣΤΑ ΧΈΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΆΤΟΥΣ

ΤΡΊΤΗ 18/6 ΣΤΙΣ 10:00 ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΉΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗΣ

Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Σχολείο