Τρίτη 18 Ιουνίου 2019 στις 20.45

Θερινή Προβολή (για δικαστικά έξοδα): Το Ρομάντζο μιας Σφαγής

Η Τρίτη έχει καθιερωθεί στο στέκι από αρχές του 2019 ως ημέρα έμπρακτης αλληλεγγύης μέσω της κάλυψης δικαστικών εξόδων για διωκόμενους αγωνιστές/ριες του ευρύτερου ανταγωνιστικού/αντικαπιταλιστικού κινήματος.
Η ταινία αναφέρεται στη "στρατηγική της έντασης" στην Ιταλία. Καταπιάνεται με τα ιστορικά γεγονότα που την συνθέτουν αρχής γενομένης από τη βομβιστική επίθεση στην εθνική αγροτική τράπεζα στο Μιλάνο το 1969.
Η συγκεκριμένη επίθεση είναι αποδεδειγμένο ότι είναι κομμάτι (ίσως και η αφετηρία) της "στρατηγικής της έντασης", σχεδίου Ιταλών νεοφασιστών με σκοπό την επιβολή χούντας στην Ιταλία και τη μετέπειτα συρρίκνωση του ευρύτερου ανταγωνιστικού κινήματος.
Η στρατηγική της έντασης στοίχισε την ζωή σε πολλούς τυχαίους πολίτες (περίπου 150) και τραυμάτισε πολλαπλάσιο αριθμό. Ξεκίνησε χοντρικά το 1969 και ουσιαστικά τέλειωσε με το μεγάλο ανάλογο βομβιστικό χτύπημα στην σιδηροδρομική γραμμή Νάπολη - Μιλάνο (23/12/1984) στο τρένο "Rapido 904" με 16 νεκρούς και 180 τραυματίες. Η εξιστόρηση των επιθέσεων λαμβάνει χώρα και στις δικαστικές αίθουσες. Όμως, το ιταλικό κράτος με την αντίστοιχη "ανεξάρτητη" δικαιοσύνη κατέληξε στο να αποφύγουν την καταδίκη αρκετοί νεοφασίστες για τις συγκεκριμένες ενέργειες.
Η δικαστική διαδικασία λήγει μόλις το 2005 με κανέναν ουσιαστικά φυλακισμένο από τους υπαίτιους αλλά από την άλλη με πενταψήφιο αριθμό προφυλακισμένων και με εκαντοντάδες φυλακισμένους τόσες δεκαετίες μετά. Σε αυτό το σημείο είναι που κρατάμε τις επιφυλάξεις μας για την ταινία μιας και ο πρωταγωνιστής είναι ο αστυνομικός που ουσιαστικά ήταν ο υπεύθυνος για την δολοφονία του αναρχικού Giuseppe Pinelli, τον παγκόμια γνωστό "τυχαίο θάνατο ενός αναρχικού".
Παρακαλούμε κοινοποιήστε/διαδώστε το.
Θα ακολουθήσει χαλαρή κουβέντα στην εσωτερική αίθουσα του χώρου, παράλληλα με το καθιερωμένο μας Μetal/Punk/Rock καφενείο ως τις 2 που γίνεται για τον ίδιο λόγο...
Ο χώρος θα είναι ανοικτός από τις 8:30.

κείμενο

πηγή : https://www.facebook.com/events/2221622698076…
πηγή : email που λάβαμε στις 17 Ιούνιος 16h