Σάββατο 22 Ιουνίου 2019 στις 12.00

Σχετικά με την παρουσία μας στο 4ο αυτοοργανωμένο Pride Πάτρας

Σχετικά με την παρουσία μας στο 4ο αυτοοργανωμένο Pride Πάτρας

Σε συνέχεια της παρουσίας μας πέρυσι στο 3ο αυτοοργανωμένο pride στην πόλη της Πάτρας, θα βρισκόμαστε και φέτος με τραπεζάκι και έντυπο υλικό, στο 4ο patras pride που θα πραγματοποιηθεί από τις 21 έως τις 22 Ιουνίου στην πλατεία Όλγας.

Αναπόσπαστο κομμάτι του ευρύτερου αγώνα μας ενάντια στο κράτος και τον καπιταλισμό, αποτελεί η συλλογικοποίησή μας και ως γυναίκες, εξαιτίας της ειδικής επίθεσης που βιώνουμε στο κομμάτι των έμφυλων διαχωρισμών. Η επίθεση στο πεδίο αυτό και η επίθεση στη σεξουαλικότητα έχουν κοινή ρίζα, την πατριαρχία. Ως εκ τούτου για εμάς, η παρουσία μας στο patras pride αποτελεί μια πολιτική επιλογή. Μια επιλογή, που βασίζεται στην αλληλοϋποστήριξη και την αλληλεγγύη των υποκειμένων που αγωνιζόμαστε ενάντια σε ό,τι μας καταπιέζει, αναγνωρίζοντας πως μόνο εάν συνδεθούν οι επιμέρους αγώνες, θα μπορέσουμε να φτάσουμε στην πραγματική ελευθερία για όλους μας. Επιπλέον, ένα τέτοιο φεστιβάλ, μπορεί να αποτελέσει μία κινηματική στιγμή συνάντησης και ζύμωσης, που θα διατηρήσει τη φλόγα της εξέγερσης του stonewall, τη φλόγα της αντίστασης, της αυτοοργάνωσης και της κινηματικής μνήμης ζωντανή.

Στην εποχή της απογείωσης της επίθεσης του κράτους και των αφεντικών, οι βασικοί πυλώνες συγκρότησης του κόσμου της εξουσίας επιχειρούν να μεταφέρουν τη σήψη του κρατικού, καπιταλιστικού και πατριαρχικού τρόπου οργάνωσης στην κοινωνία. Έτσι, όσο η επίθεση και η πολιτική της μηδενικής ανοχής εντείνονται εις βάρος των καταπιεσμένων, τόσο εντείνεται και η επίθεση στο πεδίο των διακρίσεων εξαιτίας του φύλου ή και της σεξουαλικότητάς μας. Οι δεκάδες βιασμοί, οι δολοφονίες γυναικών, η άγρια δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, ακτιβιστή της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, στο πρόσωπο του οποίου εξαπολύθηκαν μανιωδώς όλα εκείνα τα αντικοινωνικά, κανιβαλικά αντανακλαστικά που είναι αναγκαία για τους ισχυρούς, ο εξευτελισμός και η περαιτέρω επίθεση σε γυναίκες αγωνίστριες σε κατασταλτικές επιχειρήσεις, οι ιδιαίτερες συνθήκες εργασίας των γυναικών, το δουλεμπόριο και η καταναγκαστική πορνεία, είναι μόνο κάποια από τα παραδείγματα, όπως αυτά αποκρυσταλλώνονται στον σύγχρονο κόσμο.

Κόντρα στην πατριαρχία και σε κάθε μορφή καταπίεσης που επιβάλλει το σύστημα, απαντάμε προτάσσοντας την αυτοοργανωμένη και αντιθεσμική δράση. Κρατάμε ζωντανή τη φλόγα των αγώνων του παρελθόντος και συνεχίζουμε συλλογικά και από τα κάτω για τους απελευθερωτικούς αγώνες του μέλλοντος. Αναγνωρίζοντας πως η ελευθερία ούτε χαρίζεται, ούτε παραχωρείται, αλλά κατακτιέται μέσα από τους ίδιους τους αγώνες, δεν έχουμε παρά να οργανωθούμε, να συλλογικοποιηθούμε και να αντισταθούμε όλες μαζί, με τους εργάτες, τους ανέργους, τους φοιτητές, τους μαθητές, τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα και να ενώσουμε τις φωνές και τη δράση μας απέναντι στους καθημερινούς μας δυνάστες. Για τη χειραφέτηση όλων, που περνάει μέσα από το γκρέμισμα του σάπιου κόσμου της πατριαρχίας, του κράτους και του κεφαλαίου και την οικοδόμηση της κοινωνικής αυτοδιεύθυνσης, του κόσμου της ισότητας, της αξιοπρέπειας, της ελευθερίας και της αλληλεγγύης.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ, ΤΟ ΣΕΞΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟN ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΜΦΥΛΩΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΩΝ : ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ, ΤΩΝ LGBTQI+ , ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΡΙΩΝ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

*Την Παρασκευή θα βρισκόμαστε εκεί από τις 5 μ.μ. & το Σάββατο από τις 12μ. και μετά

*Στηρίζουμε-συμμετέχουμε στην πορεία που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22/6 στις 8:15 μ.μ από την πλ. Όλγας

πρωτοβουλία γυναικών ενάντια στην πατριαρχία

επικοινωνία: κάθε Τρίτη 19:00-20:00 στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο Επί τα Πρόσω (Πατρέως 87)
enanextiastinpexatriarxiexa@gmail.excom

πηγή : https://prwtovouliagynaikwn.wordpress.com/
πηγή : email που λάβαμε στις 17 Ιούνιος 16h