Σάββατο 6 Ιουλίου 2019 στις 18.00

Antifa hip-hop festival

Στα τέλη του 2018 έγινε μια προσπάθεια από εθνικιστικούς/ φασιστικούς κύκλους να οργανώσουν καταλήψεις για το "Μακεδονικό" και για άλλα "εθνικά θέματα". Σε ορισμένες περιοχές η απόπειρα αυτή απέτυχε παταγωδώς, σε κάποιες άλλες όμως, μεταξύ των οποίων και το Ηράκλειο, κατάφερε να πετύχει κάποια πράγματα. Έτσι, είδαμε να δημιουργούνται σε μερικά σχολεία της πόλης παρέες με έντονο εθνικιστικό χαρακτήρα.

Δεν υπήρξαν όμως μόνο αυτοί. Απέναντί τους συσπειρώθηκε ένα σημαντικό κομμάτι μαθητών και μαθητριών, οι οποίοι στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και αποτέλεσαν αντιφασιστικό ανάχωμα.

Αντίστοιχα και στην υπόλοιπη κοινωνία, την περίοδο των "συλαλλητηρίων για τη Μακεδονία" κι ενώ ένα μεγάλο τμήμα της κοινωνίας παραληρούσε για την παραχάραξη της ιστορίας, κάποιοι άλλοι, και πάλι όχι ασήμαντοι αριθμητικά, μπλόκαραν την επιχειρούμενη εθνικιστική επέλαση.

Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας στα μονοπάτια της αντιφασιστικής οργάνωσης, διοργανώνουμε στις 6 Ιουλίου '19, ANTIFA HIP-HOP FESTIVAL στο Ηράκλειο Κρήτης. Αναγνωρίζουμε το hiphop και την κουλτούρα του ως αυτό που είναι: μια μουσική που γέννησαν τα πιο φτωχά τμήματα των μαύρων της Αμερικής. Μια μουσική που αν δεν θέλει να προδώσει τις ρίζες της, δεν μπορεί παρά να είναι αντιφασιστική.

Η μέρα θα ξεκινήσει κατά τις 18.00 με Graffiti, Freestyle και μουσικές, θα συνεχιστεί με το rap live και θα ολοκληρωθεί με ένα μικρό after party. Καθ' όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ, στο χώρο θα υπάρχει πλούσιο αντιφασιστικό υλικό (κείμενα, αφίσες κ.λπ.), βιβλία, φαγητό και ποτό.

Σας περιμένουμε όλους και όλες εκεί!

Αντιφασιστική συνέλευση Ηρακλείου - Μαθητική Αντίφα Ηρακλείου

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/79682/