Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019 στις 21.00

No ticket cinema στο μπαλκονι - Ευτυχισμένος Λάζαρος

Από τον νεορεαλισμό του Ντε Σίκα, τον λυρισμό του Φελίνι και τον στιλίστα Βισκόντι, μέχρι τους πολιτικά αιχμηρούς αδερφούς Ταβιάνι και τον εικαστικό Παζολίνι (από τον οποίο εμφανώς έχει την μεγαλύτερη επιρροή), η Ιταλίδα δημιουργός διασχίζει σχεδόν όλο το φάσμα του κλασσικού ιταλικού κινηματογράφου, σε ένα μοντέρνο αντισυμβατικό παραμύθι, το οποίο φιλοδοξεί να είναι μία πολιτική αλληγορία πάνω στην οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα της.
Αυτή είναι η ιστορία μιας οικογένειας αγροτών που δουλεύει στο κτήμα μιας φανερά παρηκμασμένης Μαρκησίας κάπου λίγο έξω από την Ρώμη. Ανάμεσά τους ο Λάζαρος , ένα νεαρό λιγομίλητο αγόρι, που ζει στον δικό του παράδεισο κουβαλώντας την αφέλεια του νου και της ελευθερίας του, σαν ένα αντίδοτο για την κοσμική δυστυχία . Όταν αυτή θα έρθει - νομοτελειακά - για να διαβρώσει την «παραδεισένια» ζωή σε αυτό το κομμάτι γης, ο Λάζαρος δεν θα αντέξει και θα μεταμορφωθεί κι αυτός με τη σειρά του σε ένα σύμβολο, μια εικόνα, ένα λόγο να πιστέψεις στα θαύματα ή και σε κάτι ακόμη πιο μεγάλο. Βραβείο Σεναρίου στο τελευταίο φεστιβάλ Καννών.
Το δροσερό στέκι μας θα είναι ανοικτό από τις 8.30 με μπίρες/τσίπουρο/κρασί, ποπ κορν, σνακς, σπιτικό παγωτό κ.α . Υπάρχει μόνιμα πάγκος προϊόντων της ΒΙΟ.ΜΕ.
Ευπρόσδεκτη κάθε συνεισφορά σας στο "καλάθι αλληλεγγύης του π" με τρόφιμα μακράς διαρκείας για την κοινωνική κουζίνα "Ο Άλλος Άνθρωπος" .

πηγή : https://www.facebook.com/events/3552974284950…
πηγή : email που λάβαμε στις 1 Ιούλιος 19h