Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019 στις 13.00

(Αναβολη) Συνέντευξη Τύπου για τη δικηγόρο Barkin Timtik

ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗ 13:00μμ

ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΧΩΡΟ, ΛΟΓΩ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

ΤΟΥ ΔΣΑ (ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ)


Τεταρτή 3 Ιουλίου (πρώτος όροφος) Στις 1.00 μμ Ακαδημίας 60 Αθήνα

Συμμετέχουν:

*Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δ. ΒΕΡΒΕΣΟΣ

*ΜΕΛΟΣ του Δ.Σ του ΔΣΑ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ

Δικηγόρος ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ

Naciye Demir (ÇHD) ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ

Η BARKIN TIMTIK, ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ( HHB) ΚΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ (ÇHD), ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ AKP, ΔΙΑΓΝΩΣΤΗΚΕ ΜΕ ΚΥΣΤΗ ΜΕΓΕΘΟΥΣ 14 ΕΚΑΤΟΣΤΩΝ ΜΕ ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΙΞΗ ΓΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ, Η ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ BARKIN TIMTIK ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΕΘΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΜΕΣΑ!

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟ BARKIN TIMTIK

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΟΥ AKP ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΤΟΥΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Η ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ BARKIN TIMTIK ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΘΕΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΕΘΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

…………………………………………………………………………………………………….

Είναι αδήριτη δικαιοκρατική ανάγκη να παύσουν οι διώξεις σε βάρος Τούρκων δικηγόρων επ' αφορμή της ασκήσεως των καθηκόντων τους

Όπως έχουμε πολλαπλώς επισημάνει, σε συνέχεια αντίστοιχων παρατηρήσεων διεθνών οργανισμών και ευρωπαϊκών θεσμών, μετά το αποτυχημένο τουρκικό πραξικόπημα του 2016, οξύνεται η υποχώρηση του κράτους δικαίου στην Τουρκία και εντείνεται η βάναυση καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τούτο αντανακλάται, εξάλλου, στην πλειάδα καταδικών της γείτονος χώρας για παραβιάσεις της ΕΣΔΑ από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου.

Η στοχοποίηση δικηγόρων, επ' αφορμή της άσκησης των καθηκόντων τους, είναι ενδεικτική αυταρχικών, καθεστωτικών πρακτικών και συνιστά βαρύ πλήγμα για τη Δικαιοσύνη. Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας 1.546 δικηγόροι έχουν διωχθεί από τον Ιούλιο του 2016, 599 έχουν συλληφθεί, 248 έχουν καταδικαστεί σε 1.603 έτη φυλάκισης συνολικά, ενώ καταγγέλλονται και βασανιστήρια σε βάρος δικηγόρων.

Έχοντας υπ' όψιν τα στοιχεία αυτά, προκαλούν εύλογη ανησυχία οι αναφορές διεθνών παρατηρητών της δίκης της Μπαρκίν Τιμτίκ και άλλων δικηγόρων, που καταδικάστηκαν σε ποινές πολυετούς κάθειρξης για φερόμενη σύσταση και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, σύμφωνα με τις οποίες (αναφορές) δεν τηρήθηκαν οι εγγυήσεις δίκαιης δίκης στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Θα επιδιώξουμε να διερευνηθεί το ζήτημα περαιτέρω στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Δικηγορικού Συλλόγου, προκειμένου να αναληφθεί συντονισμένη δράση σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την προστασία συναδέλφων που εμποδίζονται να ασκήσουν το λειτούργημά τους, και υφίστανται άδικες διώξεις, στη γείτονα χώρα.

πηγή : http://oagonas.blogspot.com/2019/07/barkin-ti