Σάββατο 13 Ιουλίου 2019 στις 20.30

5 Χρόνια Χιπ-Χοπ Καφενές

Ο Χιπ Χοπ Καφενές γίνεται 5 ετών και θα το γιορτάσουμε με ένα 2ημερο Φεστιβάλ στην Πλατεία Δημαρχείου στο Περιστέρι.

Παρασκευή 12 Ιουλίου:
- GRAFFITI SHOW
- BREAKDANCE
- BEATBOX

Σάββατο 13 Ιουλίου
Line up:
- Νιο.Στε.
- Azoras
- Loonatik
- Θείος Γιακουμής
- Wezrap (Νεκροί από Κούνια)

- ΤΝΤ (Rationalistas - Ορθολογιστές)
- Ζωγράφος
- Zoro & Buzz

Djs:
- Milman
- Micro
- Gzas
- Nostatoch

Αφίσα: Balanscape !!!
5 ΧΡΟΝΙΑ ΧΙΠ ΧΟΠ ΚΑΦΕΝΕΣ

Στις 18 Σεπτεμβρίου του 2013 συνέβη ένα γεγονός που δεν πρόκειται να ξεχαστεί ποτέ από κανέναν, η δολοφονία του Killah P ( Παύλου Φύσσα) από τους νεοναζί της χρυσής αυγής. Οι επόμενες μέρες και οι επόμενοι μήνες φέραν αναβρασμό σε μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας και όπως είναι φυσικό και στον χώρο του χιπ χοπ, που έδειξε πιο έντονα και πιο μαζικά από πριν, πέρα από το κοινωνικό, το αντιφασιστικό του πρόσωπο. Προιόν των ζυμώσεων εκείνης την εποχής ήταν και ο Χιπ Χοπ Καφενές που ξεκίνησε την πορεία του στις 8 Ιουλίου 2014 με την εκδήλωση - συζήτηση «Χιπ Χοπ και Κινήματα».
Ο Χιπ Χοπ Καφενές, όπως και κάθε αυτοοργανωμένο εγχείρημα, δημιουργήθηκε για να καλύψει το μεγάλο κενό της ελεύθερης έκφρασης του ατόμου απέναντι σε όλη τη συστημική μανία που το περιβάλλει. Είμαστε μια μουσικοπολιτική συλλογικότητα, με ανοιχτή συνέλευση που λειτουργεί αντιεραρχικά, δίνοντας χώρο σε οποιαδήποτε φωνή έχει να πει κάτι ουσιαστικό. Με ξεκάθαρο αντιφασιστικό, αντιρατσιστικό πρόσημο θέλουμε να είμαστε μια από τις φωνές που συνδέουν τις γειτονιές μας και τις ζωές μας με αυτή τη μουσική και την κουλτούρα της.
Από την πρώτη εκείνη εκδήλωση, κύλησε μπόλικο νερό στο αυλάκι και φτάσαμε φέτος, το 2019, να γιορτάζουμε τα 5 χρόνια δράσης μας. Χρόνια που σημαδεύτηκαν με πάνω απο 150 πολύπλευρες εκδηλώσεις (συναυλίες, συζητήσεις, προβολές ταινιών και ντοκιμαντέρ, graffiti, workshops, παρουσιάσεις δίσκων και βιβλίων), έχοντας αφετηρία και κοινό παρονομαστή το χιπ χοπ και την κοινωνία γύρω μας είτε σε τοπικό (π.χ. σεξισμός και ομοφοβία στο χιπ χοπ) είτε σε παγκόσμιο επίπεδο (π.χ. αφιέρωμα στο επαναστατικό χιπ χοπ της Τυνησίας και της Ιρλανδίας).
Όσοι πέρασαν από την υπόθεση αυτή που λέγεται Χιπ Χοπ Καφενές, είτε για ένα μήνα, είτε για 5 χρόνια, έβαλαν το λιθαράκι τους, ώστε το αρχικό εκείνο μάζεμα να γίνει ασταμάτητη ροή, και καθημερινότητα. Όλοι οι χώροι που περάσαμε, η Εργατική Λέσχη Περιστερίου, που μας φιλοξένησε στη γέννηση και στα πρώτα χρόνια μας με τις ιστορικές βραδιές στην ταράτσα της, ο φιλόξενος χώρος της Ανοιχτής Λαϊκής Συνέλευσης Περιστερίου, οι μαγικές βραδιές στην πλατεία Περιστερίου, μας ένωσαν και μας έδωσαν δύναμη να κοιτάμε αυτά τα χρόνια, όχι με νοσταλγία αλλά σαν μονοπάτι για την επόμενη δράση, το επόμενο τραγούδι, την επόμενη βραδιά. Χρόνια μας πολλά λοιπόν...

Τα 5 χρόνια είναι μόνο η αρχή...Η ιστορία συνεχίζεται...

ΧΙΠ ΧΟΠ ΚΑΦΕΝΕΣ 2014 - 2019

πηγή : https://www.facebook.com/events/2173624286261…