Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019 στις 20.30

προβολή: Ο μάγειρας, ο κλέφτης, η γυναίκα του και ο εραστής της

προβολές στην ταράτσα:

αφιέρωμα στον Peter Greenaway

Πέμπτη 11/7 στις 20:30

Ο μάγειρας, ο κλέφτης, η γυναίκα του και ο εραστής της

(The cook, the thief, his wife and her lover)

διάρκεια 124' (1989)

Ο Άλμπερτ Σπίκα, μαζί με τα μέλη της συμμορίας του και τη σύζυγό του Τζορτζίνα, διασκεδάζει κάθε βράδυ σ' ένα κοσμοπολίτικο ρεστοράν που μόλις αγόρασε. Η Τζορτζίνα, απηυδησμένη από τη σαδιστική συμπεριφορά του συζύγου της, βρίσκει εραστή, τον Μάικλ, και δεν διστάζει να κάνει έρωτα μαζί του στο ρεστοράν, μεταξύ των γευμάτων. Ο μοναδικός άνθρωπος που γνωρίζει για τη σχέση τους είναι ο Ρισάρ Μπορστ, ο μάγειρας. Παρόλα αυτά, ο Άλμπερτ μαθαίνει για το δεσμό τους και διατάζει την παραδειγματική δολοφονία του Μάικλ. Μετά το θάνατό του, η Τζορτζίνα συλλαμβάνει ένα μακάβριο σχέδιο για να πάρει την εκδίκησή της...

Πέμπτη 18/7 στις 20:30

Η κοιλιά του αρχιτέκτονα

(The belly of an architect)

διάρκεια 119' (1987)

Η υπόθεση αφορά τον Κράκλαϊτ, ένα διάσημο αρχιτέκτονα από το Σικάγο και τη νεαρή σύζυγό του, Λουίζα, οι οποίοι φτάνουν στη Ρώμη για να διοργανώσουν μία έκθεση αφιερωμένη στο έργο του Γάλλου αρχιτέκτονα Étienne-Louis Boullée (1728-1799). Η διάρκειας εννέα μηνών παραμονή τους στην Αιώνια Πόλη, θα είναι καθοριστική για την πορεία της ασταθούς σχέσης του ζευγαριού.

H ταινία αφηγείται την πορεία μιας εγκυμοσύνης: από τη σύλληψη μέχρι τη γέννηση. Αυτή η εγκυμοσύνη είναι κυριολεκτική -αφού αφορά την Λουίζα- αλλά και μεταφορική: ο Κράκλαϊτ βασανίζεται, σ' όλη τη διάρκεια της παραμονής του στην Ρώμη, από ανεξήγητους πόνους στο στομάχι. Ταυτιζόμενος με τον αυτοκράτορα Αύγουστο, ο οποίος δηλητηριάστηκε από την γυναίκα του Λίβια και «αλληλογραφώντας» με τον Étienne-Louis Boullée, ο ήρωας θα οικοδομήσει σιγά-σιγά το δικό του παραισθητικό κόσμο.

Ελευθεριακό Εργαστήρι Κινηματικών Υποδομών

Αίνου 1 & Βουλιαγμένης

μετρό Άγ. Ιωάννης

https://libertarianlab.gr/

πηγή : https://libertarianlab.gr/
πηγή : email που λάβαμε στις 8 Ιούλιος 02h