Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019 στις 20.00

3 καλέσματα : 1 2 3

Αντιπολεμική κινητοποίηση

Την Τετάρτη 10/7 μετά τις Εκλογές δεν πάμε παραλία… Πάμε Αντιπολεμική Διαμαρτυρία στις 18.30 στη Βουλή και στις 20.00 Ιταλική πρεσβεία

ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ, Πετρελαϊκές Εταιρείες-Ερντογάν σε Πόλεμο μας πάνε

Ενάντια στους Πρόσφυγες και για ΑΟΖ-Πετρέλαια, Εμείς δεν Πολεμάμε

Πότε και πως θα γίνει θερμό επεισόδιο, θα πάμε τελικά σε διακρατική σύγκρουση με την Τουρκία; Είναι ερωτήματα που ταλανίζουν όλους αφού η καθεστωτική προπαγάνδα, προβάλλοντας από το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα «την Τουρκική επιθετικότητα» απαιτεί «εθνική ομοψυχία», να γίνουμε εμείς Αναλώσιμοι για τα συμφέροντα των εφοπλιστών-πετρελαϊκών εταιρειών-επενδυτών, να υποταχθούμε στην Προνομιακή Συμμαχία του αστικού κόσμου με τις ΗΠΑ, να βάλουμε πλάτη στους Άξονες του Πολέμου Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου.

Αυτό που μας κρύβουν είναι ότι Ελληνοτουρκικός ανταγωνισμός οξύνεται και μας απειλεί με πόλεμο και καταστροφή γιατί δύο αδίστακτες αστικές τάξεις εποφθαλμιούν ΑΟΖ και Ενεργειακά Κοιτάσματα, τον έλεγχο της Ανατολικής Μεσογείου, μιας περιοχής με παγκόσμιο στρατηγικό ενδιαφέρον όπου διέρχονται εμπορικές και ενεργειακές ροές τεράστιας σημασίας.
Ο Ελληνοτουρκικός Ανταγωνισμός αλληλοδιαπλέκεται με τις ιμπεριαλιστικές αντιθέσεις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-Κίνας-Ρωσίας και βρίσκει αντιμέτωπους δύο στρατούς που συνεργάζονται στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ στην καταστροφή λαών και στο άρπαγμα πλουτοπαραγωγικών πηγών, στην Κατοχή-εκμετάλλευση-καταπίεση του κόσμου της εργασίας, που συμμετέχουν στον πόλεμο της τρομοκράτησης των λαών και στον πόλεμο κατά των Προσφύγων.

Μας ζητούν να πάμε να σκοτωθούμε για τις ΑΟΖ, για τα πετρέλαια-φυσικό αέριο και τα κέρδη τους, για την EXXON-MOBIL, TOTAL, ENI, Kατάρ, τους Κοπελούζο, Λάτση, Βαρδινογιάννη, Μυτιληναίο!

Καλούμε σε Κοινή Πάλη Έλληνες και Τούρκους φαντάρους, τον εργαζόμενο λαό και στις δύο ακτές του Αιγαίου ενάντια στον Διακρατικό Πόλεμο που μας οδηγούν.

Ενάντια στα Θερμά Επεισόδια που θα χυθεί το Δικό Μας Αίμα για τα Δικά τους Συμφέροντα

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΟΖ ΚΑΙ ΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ της ΑΠΙΣΤΕΥΤΗΣ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑΣ τους και της ΤΡΟΜΕΡΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ για τους λαούς της περιοχής

Πρέπει να συμβάλλουμε όλοι στην συγκρότηση ενός Μαζικού και Μαχητικού κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό για να Μπλοκάρουμε τους πολεμικούς σχεδιασμούς του Ελληνικού Κράτους, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ., ενάντια στις κυβερνήσεις της βάρβαρης ταξικής επίθεσης και της στυγνής κρατικής καταστολής

ΔΕΝ θα γίνουμε εμείς Κρέας στα Κανόνια για τα συμφέροντα πετρελαϊκών εταιρειών, εφοπλιστών και επενδυτών

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-Ε.Ε. Δεν ΠΟΛΕΜΑΜΕ Πρόσφυγες-Μετανάστες

ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ τους Κοινωνικούς Αγώνες. ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στους Πολέμους Τρομοκράτησης των λαών. ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ

ΔΕΝ θα γίνουμε εμείς ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΕΣ σε Βαλκάνια και Ανατ. Μεσόγειο

Αγωνιζόμαστε στο πλευρό του κόσμου της Εργασίας και της Νεολαίας για τα Κοινά μας Δικαιώματα σε Ελλάδα και Τουρκία

Το Αιγαίο και η Μεσόγειος, εκτός από ορυκτό πλούτο, έχουν και ανθρώπινα θύματα. Και ο υγρός αυτός τάφος έχει καρφωμένες τις σημαίες της Ελλάδας, της Τουρκίας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ιταλίας.

Για αυτό καλούμε σε διεξαγωγή αντιπολεμικής και διεθνιστικής κινητοποίησης την Τετάρτη 10/7 στις 18.30 μπροστά από τη Βουλή, με κατεύθυνση στη συνέχεια προς την Ιταλική Πρεσβεία στις 20.00 (Σέκερη Παναγιώτη 2, Κολωνάκι)

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955347

Diktiospartakos.blogspot.com diktexiosprartexakos@hotexmail.com

πηγή : http://diktiospartakos.blogspot.com/2019/07/1…


1 2 3

ΟΧΙ στις εξορύξεις υδρογονανθράκων - ΟΧΙ στη στρατιωτικοποίηση και στους πολεμικούς ανταγωνισμούς στην Αν. Μεσόγειο

Την Πέμπτη 27 Ιουνίου, υπογράφηκαν οι συμβάσεις παραχώρησης των περιοχών δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης για έρευνα-εξόρυξη υδρογονανθράκων. Στη σχετική εκδήλωση συμμετείχαν στελέχη της κοινοπραξίας Exxon Mobil - Total - ΕΛΠΕ, ο απερχόμενος υπουργός Ενέργειας & Περιβάλλοντος Γ. Σταθάκης και ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας. Όλοι εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για τις νέες συμφωνίες, που αυξάνουν ακόμη περισσότερο το κομμάτι της ελληνικής επικράτειας το οποίο έχει, ήδη, παραχωρηθεί για εξορυκτική δραστηριότητα. Το έδαφος είναι, πλέον, στρωμένο για την επικύρωσή τους από τη νέα Βουλή, με δεδομένη την πλατιά διακομματική στήριξη στη συγκεκριμένη στρατηγική επιλογή του ελληνικού κράτους.

Επιπλέον, η δήλωση του κ. Σταθάκη ότι έτσι «ενισχύεται η παρουσία της Ελλάδας στον ευρύτερο χώρο της ανατολικής Μεσογείου» αποτελεί ευθεία παραδοχή της σχέσης που έχει αυτή η επιλογή με το επικίνδυνο «παιχνίδι» των ανταγωνισμών, μεταξύ των κρατών της περιοχής -και όχι μόνο-, για τον έλεγχο των ΑΟΖ, των κοιτασμάτων και των δικτύων μεταφοράς. Ο πρωθυπουργός ήταν, άλλωστε, πιο ξεκάθαρος, συνδέοντας τις συμβάσεις με τον άξονα Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου - Ισραήλ, κόντρα στις επιδιώξεις του τουρκικού κράτους. Μόνο που οι ανταγωνισμοί δε μένουν στη σφαίρα της διπλωματίας και των διακηρύξεων, αλλά επεκτείνονται -συχνότατα- σε πολεμικές συρράξεις ή σε απειλή πολεμικών συρράξεων, προϊόν των οποίων είναι και τα τεράστια μεταναστευτικά κύματα των τελευταίων χρόνων.

Ενίσχυση της «παρουσίας της Ελλάδας» σημαίνει διαρκή στρατιωτικοποίηση και μια κοινωνία που ζει και αναπνέει στη σκιά του κινδύνου μιας πολεμικής σύρραξης, διαρκώς ευάλωτη στον εθνικισμό, στην πατριδοκαπηλεία και στη ξενοφοβία. Αν και ποτέ δεν ομολογείται, ο απώτερος στόχος αυτής της προπαγάνδας είναι να πειστούμε ότι αξίζει να δώσουμε τις ζωές μας για τα κέρδη της Exxon Mobil, της Total, των ΕΛΠΕ, της Energean κ.λπ., γιατί «όλοι θα κερδίσουμε από τις εξορύξεις». Πρόκειται για μια προπαγάνδα έντεχνα διανθισμένη με το μύθο της ανάπτυξης, που θα φέρει -υποτίθεται- τη συλλογική και την ατομική ευημερία. Μόνο που σε αυτά τα σενάρια οι πολίτες δε διακρίνουν πουθενά την ικανοποίηση των δικών τους πραγματικών αναγκών.

Αντίθετα, τις τελευταίες δεκαετίες στην ευρύτερη περιοχή μας, έχουμε δει ποια ακριβώς είναι τα κέρδη για τις τοπικές κοινωνίες, από αυτές τις πολιτικές: οικολογική καταστροφή, ακραία φτώχεια, εσωτερική μετανάστευση, πόλεμος και προσφυγιά. Σήμερα, βλέπουμε στα νερά της Μεσογείου εκατοντάδες χιλιάδες προσφύγων να προσπαθούν να ξεφύγουν από τη φτώχεια και τη βία, που παρόμοιες γεωστρατηγικές επιδιώξεις επέβαλαν στις χώρες τους, φέρνοντάς τους αντιμέτωπους -πολλές φορές- με τις απάνθρωπες, ξενοφοβικές πολιτικές των διαφόρων Σαλβίνι της ηπείρου μας. Τα Μπαζιλικάτα της γειτονικής Ιταλίας και η νότια Αλβανία, περιοχές πολύ κοντινές, είναι εδώ για να μας θυμίζουν το πως οι εξορύξεις υδρογονανθράκων και, ιδιαίτερα, η καταστροφική μέθοδος του fracking μετατρέπουν ολόκληρες περιοχές σε τόπους αφιλόξενους για τους ίδιους τους κατοίκους τους.

Η αντίσταση, συνεπώς, στους μεγαλεπήβολους σχεδιασμούς εξόρυξης υδρογονανθράκων στην Ελλάδα και σε όλη την Αν. Μεσόγειο, είναι φυσικό να ξεπερνά κατά πολύ τη στενά περιβαλλοντική θεώρησή τους. Για το λόγο αυτό, δηλώνουμε τη συμμετοχή μας και καλούμε:

στην αντιπολεμική πορεία και συγκέντρωση στη Βουλή και

στη διαμαρτυρία έξω από την Ιταλική πρεσβεία,

την Τετάρτη 10/07, στις 18:30 και 20:00, αντίστοιχα

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΘΗΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ

ath-stop-mining.blogspot.com - ath.exstop.minexing@gmaiexl.com

f/b: Πρωτοβουλία Αθήνας ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων

πηγή : https://ath-stop-mining.blogspot.com/2019/07/…
πηγή : email που λάβαμε στις 8 Ιούλιος 19h


1 2 3


Σε Ελλάδα, Τουρκία, Ιταλία
Να μπλοκάρουμε την πολεμική μηχανή στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο
Kάλεσμα σε αντιπολεμική κινητοποίηση

Η Μεσόγειος είναι η πιο θανατηφόρα θάλασσα στον πλανήτη. Από την Ελλάδα και την Τουρκία μέχρι την Λιβύη και την Ιταλία, ένα απέραντο πεδίο διεξαγωγής και διαχείρισης του κοινωνικού πολέμου απλώνεται. Μέσα στο 2018, εκτιμάται ότι 6 ανθρώπινες ζωές κάθε μέρα χάνονταν και 2.275 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ή αγνοούνταν στην προσπάθειά τους να διασχίσουν τη Μεσόγειο.
Η Ελλάδα παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτόν τον κοινωνικό πόλεμο στο χώρο της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.
Την ώρα που η Ελλάδα και η Τουρκία αρνούνται διμερείς διπλωματικές διαπραγματεύσεις για την οριοθέτηση της ΑΟΖ και ρισκάρουν αιματηρά θερμά πολεμικά επεισόδια προχωρώντας σε ένοπλες διαπραγματεύσεις, η Ελλάδα επιδιώκει να μετατρέψει το Αιγαίο σε ελληνική λίμνη. Το ελληνικό κράτος συμμαχεί με ΗΠΑ και Ε.Ε, αλλά και με τον άξονα Κύπρου, Ισραήλ, Αιγύπτου, απειλώντας με επέκταση των χωρικών του υδάτων από τα 6 στα 12 μίλια και προχωρώντας σε έρευνες και εξορύξεις στο Ιόνιο, στη Κρήτη, στο Αιγαίο, στη Κύπρο, με όχημα τις πολυεθνικές ΕΧXΟΝ ΜΟΒΙL-ΤΟΤΑL-ΕΝΙ και φυσικά τα ελληνικά πετρέλαια (ΕΛΠΕ) του Λάτση, την Motor Oil και Energean του Βαρδινογιάννη. Και στο βάθος, πάντα, η συμμετοχή του ελληνικού κράτους στη λεία των δυτικών ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στη Μέση Ανατολή.

Μας καλούν να μισήσουμε τον τουρκικό λαό και να πολεμήσουμε για τα κέρδη της πολεμικής βιομηχανίας και μερικών εξορυκτικών επιχειρήσεων, την ώρα που Ελλάδα και Τουρκία συμμετέχουν από κοινού στον πόλεμο κατά των εργαζομένων, με χιλιάδες ελληνικές και τουρκικές επιχειρήσεις να επενδύουν και από τις δύο μεριές του Αιγαίου σε συνθήκες ακραίας υποτίμησης της εργασιακής δύναμης, και στον πόλεμο κατά των μεταναστών/στριων, με τη κοινή συμφωνία Ελλάδας-Ε.Ε-Τουρκίας για τη "διαχείριση του προσφυγικού".

Ένα τεράστιο σύστημα στρατοπέδων συγκέντρωσης ("hot spots"), εγκλεισμού, βασανισμού, ξυλοδαρμού, κλειστών συνόρων και περιπολιών, στα νησιά, στη θάλασσα, στην ενδοχώρα, στον φράχτη του Έβρου, έχει οικοδομηθεί από την Ελλάδα, την Τουρκία και την Ευρωπαϊκή Ένωση από το Μάρτιο του 2018 στα μετόπισθεν του πολέμου στη Μέση Ανατολή, ώστε να "φρενάρει" λίγο τις καταστροφικές συνέπειές του που έρχονται στην Ευρώπη , να αιχμαλωτίζει δηλαδή τα θύματα του πολέμου που δραπετεύουν. Και ενώ περιμένουμε κάθε ώρα και στιγμή τα θύματα του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού, έχουμε καθημερινά τα θύματα της ελληνοτουρκικής συνεργασίας, υπό την εποπτεία του ελληνικού και τουρκικού στρατού ή του λιμενικού..

Σε αυτό τον πόλεμο, η Ελλάδα έχει διπλά στρατηγικό ρόλο: δεν βρίσκεται μόνο στα μετόπισθεν του πολέμου στη Μέση Ανατολή, αλλά και στην οπισθοφυλακή του καπιταλιστικού πολέμου στην Αφρική. Το ελληνικό κράτος εκπαιδεύει το λιβυακό λιμενικό στη Κρήτη, την ώρα που το λιβυκό κράτος, που έχει μετατραπεί σε ένα σύνολο ένοπλων συμμοριών μετά την ιμπεριαλιστική επέμβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης πριν από λίγα χρόνια, καταγγέλλεται για κανονικές υπαίθριες αγορές σκλάβων, βασανισμούς και βιασμούς ανθρώπους που δραπετεύουν προς τη Μεσόγειο, προσπαθώντας να περάσουν τα σύνορα και να μπουν στην Ευρώπη και την Ιταλία. Αυτό το λιβυακό κράτος αναγνωρίζεται από όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε, με τη Διακήρυξη στη Σύνοδο της Μάλτας, ως "επίσημος συνομιλητής" στη "διαχείριση του προσφυγικού".

Αυτό το σύστημα εμπόλεμων επιχειρήσεων κατά των μεταναστών/στριων Ελλάδας-Τουρκίας-Λιβύης, συνεχίζεται στην Ιταλία. Άλλωστε, μέσα στον εμφύλιο πόλεμο της Λιβύης παρεμβαίνουν δυνάμεις όπως η Γαλλία και η Ιταλία, υποστηρίζοντας τα συμφέροντα της γαλλικής TOTAL και της ιταλικής ENI που έχουν εγκατασταθεί εκεί.

Το ιταλικό κράτος, παίρνοντας μια στρατηγική επιλογή, ακολουθεί μια πολιτική όξυνσης του πολέμου κατά των μεταναστών/στριων. Δεν πρόκειται για μια αντιμεταναστευτική ιδιορρυθμία του περίφημου Σαλβίνι. Άλλωστε, είναι η κυβερνητική συνεργασία του "λαϊκού-δημοκρατικού" Κινήματος των 5 αστέρων", κόμμα κεντροαριστερών, φιλελεύθερων, κεντροδεξιών και οικολόγων, μαζί με την "ακροδεξιά Λέγκα του Βορρά", που ξεκίνησε αυτή την πολιτική.

Η Ιταλία μετατρέπει τα διασωστικά πλοία σε πλωτά hotspots- δεν τους δίνει άδεια να ελλιμενιστούν, μέχρι να κάνει διακανονισμούς με άλλα ευρωπαϊκά κράτη και να δει πώς θα μοιραστούν τους πρόσφυγες, ενώ έχει κατασχέσει διασωστικά πλοία όπως το Mare Jonio. Παράλληλα, ένα όλο και πιο αυστηρό εθνικό νομικό πλαίσιο ποινικοποιεί ακόμα και την αλληλεγγύη που βασίζεται στο διεθνές δίκαιο, όπως στην περίπτωση της σύλληψης της Καρόλας Ρακέτε, εργαζόμενης σε γερμανική ΜΚΟ, το πλοίο της οποίας διέσωσε 42 πρόσφυγες και ελλιμενίστηκε παράνομα στην Ιταλία μετά από βδομάδες στην ανοιχτή θάλασσα, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει μια υποκριτική διπλωματική αντιπαράθεση μεταξύ της Γερμανίας με την Ιταλία, που αποκρύπτει τις ευθύνες τόσο των ευρωπαϊκών κρατών όσο και των επιχειρήσεων που εμπλέκονται σε όλο αυτό.

Η πολεμική μηχανή πρέπει να μπλοκαριστεί. Στρέφεται κατά των εργαζομένων και των προσφύγων, μας εμπλέκει όλο και πιο βαθιά σε έναν εμφύλιο των φτωχών. Με στόχο την ανεξαρτησία από το σύστημα διαχείρισης του προσφυγικού από τα καπιταλιστικά κράτη και τις ΜΚΟ, χωρίς να εμπιστευόμαστε καμιά "δημοκρατική" κυβέρνηση ως εκπρόσωπο της αλληλεγγύης και των αγώνων.

Το Αιγαίο και η Μεσόγειος, εκτός από ορυκτό πλούτο, έχουν και ανθρώπινα θύματα. Και ο υγρός αυτός τάφος έχει καρφωμένες τις σημαίες της Ελλάδας, της Τουρκίας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ιταλίας.

Για αυτό καλούμε σε διεξαγωγή αντιπολεμικής και διεθνιστικής κινητοποίησης την Τετάρτη 10/7 στις 18.30 μπροστά από τη Βουλή, με κατεύθυνση στη συνέχεια προς την Ιταλική Πρεσβεία στις 20.00 (Σέκερη Παναγιώτη 2, Κολωνάκι)

Ο πρώτος στόχος του αντιπολεμικού κινήματος είναι η αποτυχία του μεγαλοϊδεατισμού της ελληνικής άρχουσας τάξης

Να φύγουν όλοι οι ιμπεριαλιστές και οι πετρελαϊκές εταιρείες από το Αιγαίο και τη Μεσόγειο
Δεν θέλουμε ΑΟΖ, δεν θέλουμε εξορύξεις υδρογονανθράκων και αγωγούς των πολεμικών ανταγωνισμών

Να γκρεμιστούν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών
Να ανοίξουν τα θαλάσσια και τα χερσαία σύνορα

Πολυεθνική, αντιπολεμική ενότητα εργαζομένων και καταπιεσμένων
Σε Ελλάδα, Τουρκία, Ιταλία, να μπλοκάρουμε την πολεμική μηχανή

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
antiexpolemikiex.kinisi@exgmail.coexm

πηγή : https://el-gr.facebook.com/AntipolemikiKinisi…