τι; : δίκη θεματική : αλληλεγγύη

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019 στις 9.00 πμ

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Δίκη των 21 κατηγορουμένων αντιφασιστών-ριων της 3ης αντιφασιστικής μοτοπορείας

7 χρόνια μετά το δικαστήριο για την υπόθεση της αντιφασιστικής μοτοπορείας (30 Σεπτεμβρίου 2012) ξεκινάει στις 15 Ιουλίου 2019.

Εκείνο το απόγευμα της 30ης Σεπτέμβρη, η αντιφασιστική μοτοπορεία δεν πέρασε από την Πλατεία Αμερικής μόνο για να διαμαρτυρηθεί για τις εντεινόμενες φασιστικές επιθέσεις που ανθούσαν σε πολλές από τις γειτονιές της Αθήνας μέσα από τη συνεργασία κράτους και παρακράτους, αλλά κυρίως όπως ανέφερε και το αρχικό κείμενο συγκρότησής της, για να μεταφέρει μήνυμα οργάνωσης απέναντι σε μια βία που όσο αφηνόταν να δρα ανενόχλητη, αναβαθμιζόταν και γινόταν όλο και πιο επικίνδυνη. Η Πλατεία Αμερικής δεν ήταν μόνο μία από τις γειτονιές όπου διάφορες μεταναστευτικές κοινότητες προσπαθούσαν να σταθούν στα πόδια τους κυνηγημένες από κάθε είδους μπάτσους, φασίστες και μαφίες. Ήταν παράλληλα και μια περιοχή στην οποία προσπαθούσε να πατήσει πόδι ένα ακόμα μόρφωμα με χαρακτηριστικά «επιτροπής κατοίκων Αγίου Παντελεήμονα», με βασικό καθήκον την παροχή μόνιμης και επιτόπιας συνδρομής στο κράτος για την αστυνόμευση των περισσευούμενων πληθυσμών.

Κάποια στιγμή στα στενά κάτω από την πλ. Αμερικής και ενώ κινούμασταν με πολύ χαμηλή ταχύτητα οι χρυσαυγίτες ναζιστές Περρής και Παπαβασιλείου, επιτέθηκαν σε συντρόφους της μοτοπορείας. Η επίθεση απαντήθηκε άμεσα. Αυτή η κίνηση των φασιστών με την αυτονόητη αμυντική απόκρουση από την μεριά της πορείας ήταν και η πολυπόθητη αφορμή για την επίθεση που δεχτήκαμε από την ομάδα Δέλτα που μας ακολουθούσε.

Στους 15 συλληφθέντες εκτός από την βία που μας ασκήθηκε κατά τη σύλληψη, στη συνέχεια και καθόλη την 19ωρη παραμονή μας στον 6ο όροφο της ΓΑΔΑ, ασκήθηκε ψυχολογική και σωματική βία με χτυπήματα, προσπάθειες εκφοβισμού και εξευτελισμού, σεξιστικά σχόλια προς τις συντρόφισσες κ.α. 6 ακόμα σύντροφοι κατηγορούνται με βάση τους αριθμούς πινακίδων οχημάτων που εγκαταλείφτηκαν κατά τη διάρκεια της παραπάνω επιδρομής. Και οι 21 έχουμε αναλάβει στην ανάκριση την ευθύνη και έχουμε υπερασπιστεί πολιτικά τη συμμετοχή μας στην πορεία.

Απέναντι μας, ως (ψευδο)μάρτυρες κατηγορίας, θα βρεθούν οι μπάτσοι των ομάδων Δέλτα, οι νεοναζί της Πλατείας Αμερικής και περήφανα μέλη των αγανακτισμένων της περιοχής.

'Οπως κάναμε κάθε φορά έτσι και τώρα θα είμαστε εκεί να υπερασπιστούμε τις πολιτικές μας επιλογές. Μπροστά στην επερχόμενη επέλαση του ακραίου νεοφιλελευθερισμού και τις εξαγγελίες περί νόμου και τάξης να υψώσουμε αναχώματα, να δώσουμε τους αγώνες που μας αντιστοιχούν μέσα και έξω από τις δικαστικές αίθουσες.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥΣ

ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Δίκη Δευτέρα 15 Ιουλίου στις 9.00 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο (Εφετείο), οδός Δέγλερη

Συνέλευση κατηγορουμένων αντιφασιστών/ριων της 3ης αντιφασιστικής μοτοπορείας 30.09.12

πηγή : email που λάβαμε στις 11 Ιούλιος 21h


1 2 3 4

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ -ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑΣ | ΣΑΚΤΧ

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ... ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!

Χωρίς αυταπάτες πως το σύστημα εκμετάλλευσης και καταπίεσης μπορεί να εξωραϊστεί, χωρίς αυταπάτες πως οι θεσμοί, τα δικαστήρια ή οποιαδήποτε κυβέρνηση μπορεί να αποτελέσει φραγμό στον φασισμό, να αγωνιστούμε συλλογικά, μαχητικά και από τα κάτω με όπλο μας τη διεθνιστική και ταξική αλληλεγγύη. Απέναντι στον πόλεμο, τον φασισμό, την μισαλλοδοξία που γεννά και θρέφει ο κόσμος του κράτους και του καπιταλισμού, απέναντι στη διάχυση του εθνικισμού και του ρατσιστικού μίσους στον δημόσιο χώρο που στόχο έχει τη συγκρότηση ενός αντιδραστικού και αντεπαναστατικού πόλου να αγωνιστούμε από κοινού μετανάστες/στριες, εργάτες/τριες, φοιτητές/τριες, μαθητές/τριες για την οικοδόμηση μιας νέας κοινωνίας αλληλεγγύης, ισότητας, ελευθερίας, μακριά από επίπλαστους και κατευθυνόμενους από τα πάνω διαχωρισμούς.

Δεν ξεχνάμε- δεν συγχωρούμε τις φασιστικές δολοφονίες του μετανάστη εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν από τους νεοναζί Χ. Στεργιόπουλο και Δ. Λιακόπουλο στα Άνω Πετράλωνα τον Γενάρη του 2013, του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από τα παρακρατικά τάγματα εφόδου της Χ.Α στο Κερατσίνι τον Σεπτέμβρη του ίδιου χρόνου και του εργάτη γης Petrit Zifle από τον φασίστα και μέλος της Χ.Α Δ. Κουρή στην Λευκίμμη Κέρκυρας τον Νοέμβρη του 2018. Δεν ξεχνάμε- δεν συγχωρούμε τις εκατοντάδες δολοφονικές επιθέσεις των επίσημων κρατικών ή ανεπίσημων παρακρατικών ταγμάτων εφόδου εναντίον προσφύγων/ισσών, μεταναστών/στριών, νεολαίων, αναρχικών και κομμουνιστών, όπως και το πλήθος επιθέσεων εναντίον κατειλημμένων και αυτοοργανωμένων δομών του αναρχικού και αντιεξουσιαστικού αγώνα.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑΣ

Στις 30 Σεπτέμβρη του 2012 πραγματοποιείται μαζική αντιφασιστική μοτοπορεία στην ευρύτερη περιοχή της Πλατείας Αμερικής και του Αγίου Παντελεήμονα, ενάντια στις συνεχείς άγριες ρατσιστικές επιθέσεις κατά μεταναστών, που λαμβάνουν χώρα εκείνο το διάστημα από ομάδες φασιστών, με την κάλυψη της ΕΛ.ΑΣ. Ομάδα φασιστοειδών γνωστή για την δράση τους στην περιοχή, εντοπίστηκε και απωθήθηκε από την αντιφασιστική μοτοπορεία και ακολούθησε γενικευμένη και λυσσαλέα επιχείρηση από την αστυνομία, με σκοπό την διάλυσή της. Αποτέλεσμα της επίθεσης είναι η σύλληψη 15 αντιφασιστών/τριών, οι οποίοι βασανίζονται από την ώρα της σύλληψής τους και για ώρες στην ΓΑΔΑ, καθώς και η σύλληψη 6 ακόμα συντρόφων που κατηγορούνται με βάση τους αριθμούς πινακίδων οχημάτων που εγκαταλείφθηκαν κατά την διάρκεια της κινητοποίησης.

Στις 15 Ιουλίου θα διεξαχθεί η δίκη της αντιφασιστικής μοτοπορείας με 21 συντρόφους κατηγορούμενους. Αυτή η δίκη πραγματοποιείται σε μια περίοδο γενικευμένης συστημικής κρίσης, όπου κράτος και κεφάλαιο εντείνουν τον πόλεμο που έχουν κηρύξει στους από τα κάτω, αποσκοπώντας στην περαιτέρω φτωχοποίηση και εξαθλίωσή τους. Μια συνθήκη η οποία αναπόφευκτα σηματοδοτεί την βίαιη καταστολή των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων που αποτελούν ανάχωμα στην επέλαση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Αρωγοί κράτους και κεφαλαίου στις κατασταλτικές αυτές στοχεύσεις, αποτελούν οι φασίστες, οι οποίοι λειτουργώντας ως εφεδρεία του συστήματος και παίζοντας τον αντεπαναστατικό και παρακρατικό τους ρόλο εξαπολύουν πογκρόμ εναντίον μεταναστών και επιτίθενται σε καταλήψεις και εστίες αγώνα έχοντας φυσικά και την αμέριστη κάλυψη των αστυνομικών δυνάμεων.

Απέναντι σε κράτος και φασίστες, ο αντιφασιστικός αγώνας, αυτοοργανωμένα και έξω από θεσμούς και κόμματα, θέτει ισχυρό φραγμό στην επιβολή των φασιστικών συμμοριών στις γειτονιές, στους χώρους εργασίας, στους δρόμους, στις πλατείες. Γι ΄ αυτόν τον λόγο η αντιφασιστική μοτοπορεία, ως αναπόσπαστο κομμάτι του αντιφασιστικού αγώνα, χτυπήθηκε και διαλύθηκε με τόση μανία. Η άγρια επίθεση από την ομάδα ΔΕΛΤΑ και οι βασανισμοί που ακολούθησαν σκοπό είχαν, τόσο να τρομοκρατήσουν τον κόσμο του αγώνα, όσο και να ανακόψουν την αντιφασιστική δράση και να κάμψουν την αντίσταση απέναντι στους φασίστες και τους κρατικούς τους εντολοδόχους.

Ως Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση στηρίζουμε το δημόσιο κάλεσμα της Συνέλευσης Κατηγορουμένων της Αντιφασιστικής Μοτοπορείας στην δίκη της 15ης Ιουλίου για να ενισχυθεί έτσι ο αντιφασιστικός-αντικρατικός αγώνας και λόγος. Χωρίς να στηριζόμαστε στην αυταπάτη ότι ο φασισμός των επίσημων κρατικών ή ανεπίσημων παρακρατικών ταγμάτων εφόδου μπορεί να καταπολεμηθεί στις δικαστικές αίθουσες, αλλά μόνο στον δρόμο του αγώνα. Η παρουσία του κινήματος σε αυτή την δίκη θα αποτελέσει ακόμα ένα πεδίο αντιπαράθεσης με την κρατική καταστολή και τις φασιστικές συμμορίες. Ο αντιφασιστικός αγώνας είναι κομμάτι του συνολικότερου αγώνα ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο. Ο αντιφασισμός των από τα κάτω, ξεπερνά την ανάθεση, τη θεσμική διαμεσολάβηση, τον δήθεν καθεστωτικό «αντιφασισμό». Διεξάγεται αυτοοργανωμένα, οριζόντια, μαχητικά στους δρόμους, στους χώρους εργασίας, στις γειτονιές, στα σχολεία, τις σχολές.

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑΣ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ, ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΙΟΥΛΗ ΣΤΙΣ 09:00 , ΜΙΚΤΟ ΟΡΚΩΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ (ΕΦΕΤΕΙΟ) ΔΕΓΛΕΡΗ

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1599060/


1 2 3 4

Συμμετέχουμε και καλούμε στην συγκέντρωση αλληλεγγύης την Δευτέρα 15/07 για την δίκη της αντιφασιστικής μοτοπορείας (30.09.12)

Ξεκινάει στις 15 Ιουλίου 2019 η δίκη για την υπόθεση της 3ης αντιφασιστικής μοτοπορείας που είχε πραγματοποιηθεί στις 30 Σεπτέμβρη του 2012.

Συνέλευση αλληλεγγύης για τους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1599055/


1 2 3 4

Συμμετοχή και Στήριξη στη Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της 3ης αντιφασιστικής μοτοπορείας (30/9/12): Δευτέρα 15/7, 9.00, ΜΟΔ (Δέγλερη)

Η Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών) στηρίζει και συμμετέχει στη Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στους συντρόφους και τις συντρόφισσες που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της 3ης αντιφασιστικής μοτοπορείας στις 30 Σεπτέμβρη του 2012 και δικάζονται τη Δευτέρα 15 Ιούλη 2019 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο (οδός Δέγλερη) στις 9.00 πμ.

Μια επταετία μετά, ο Αγώνας ενάντια στο Κεφάλαιο, το Κράτος και τους φασίστες τους συνεχίζεται.

Η Αλληλεγγύη ήταν είναι και θα είναι το όπλο μας.

Πίσω φασίστες - Εμπρός Σύντροφοι-Συντρόφισσες.

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

πηγή : https://taksiki-antepithesi.espivblogs.net/ar…