Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019 στις 21.00

No ticket cinema στη ταρατσα - STYX

O Στύγιος ποταμός ειναι στη ελληνική μυθολογία το μεταφυσικό και συμβολικό σύνορο που χώριζε τον κόσμο των ζωντανών από τον Άδη. Στη σύγχρονη απομαγευμένη εποχή αυτό το σύνορο είναι ακόμα παρόν στις θάλασσες και του ωκεανούς του παγκόσμιου χωριού, όπου οι πρόσφυγες αναζητούν σε άθλιες συνθήκες και με τίμημα τη ζωή τους ένα καλύτερο αύριο, με τον ''πολιτισμένο'' κόσμο ανήμπορο να αντιμετωπίσει αυτή την ανθρωπιστική κρίση.
Υποθεση - Η Ρίκε, μια νεαρή γιατρός από την Ευρώπη, είναι η απόλυτη έκφραση του δυτικού μοντέλου ευτυχίας και επιτυχίας. Μορφωμένη, όλο αυτοπεποίθηση, αφοσιωμένη στους στόχους της και αποφασισμένη να πετύχει, εργάζεται με εξαντλητικούς ρυθμούς στο πολύ απαιτητικό τμήμα των Επειγόντων Περιστατικών.
Κάποια στιγμή, η Ρίκε αποφασίζει να εκπληρώσει το μεγαλύτερο όνειρό της, σαλπάροντας ολομόναχη με το ιστιοπλοϊκό της για τη Νήσο της Αναλήψεως, στον Ατλαντικό Ωκεανό, ώστε να έχει το χρόνο να κάνει, παράλληλα, και ένα εσωτερικό ταξίδι. Μετά από μια άγρια καταιγίδα, το ιστιοπλοϊκό της καταλήγει κοντά σε ένα ακυβέρνητο παλιό αλιευτικό φορτωμένο με εκατό περίπου μετανάστες που προσπαθούν απελπισμένα να επιβιώσουν .
Ειδοποιεί, αρχικά, την ακτοφυλακή που καθυστερεί υπερβολικά να επέμβει, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις της, οπότε, καλείται μόνη, πλέον, να αναλάβει δράση και να τους συνδράμει, μολονότι δεν μπορεί να τους περιθάλψει όλους στο μικρό ιστιοφόρο της.
Μια συνταρακτική αλληγορία για την προσωπική ευθύνη απέναντι στη σύγχρονη προσφυγιά.
Το δροσερό στέκι μας θα είναι ανοικτό από τις 8.30 με μπίρες/τσίπουρο/κρασί, ποπ κορν, σνακς, σπιτικό παγωτό κ.α . Υπάρχει μόνιμα πάγκος προϊόντων της ΒΙΟ.ΜΕ.
Ευπρόσδεκτη κάθε συνεισφορά σας στο "καλάθι αλληλεγγύης του π" με τρόφιμα μακράς διαρκείας για την κοινωνική κουζίνα "Ο Άλλος Άνθρωπος" .

πηγή : https://www.facebook.com/events/3863237520880…
πηγή : email που λάβαμε στις 15 Ιούλιος 01h