Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019 στις 20.30

Παζάρι βιβλίου οικονομικής ενίσχυσης, προβολές μικρού μήκους και συζήτηση

Γιατί είναι ωραία να διαβάζουμε, γιατί είναι καλύτερα να μας ρουφήξει ένα βιβλίο από μια οθόνη (εκτός κι αν πρόκειται για την οθόνη ενός θερινού σινεμά…), γιατί ταξιδεύουμε καλύτερα και πιο μακριά όταν φτιάχνουμε μόνοι-ες με την φαντασία μας τις δικές μας εικόνες και δεν μας επιβάλλονται από άλλους. Γιατί το καλοκαίρι γίνεται πιο μεγάλο, πιο φωτεινό, πιο δροσερό και πιο όμορφο με την ανάγνωση ενός καλού βιβλίου!

Kάθε Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Κυριακή του Ιούλη, από τις 20:30 ως τις 23:00, φέρνουμε στην ταράτσα της Εργατικής Λέσχης Νέας Σμύρνης βιβλία που αγαπήσαμε και πλέον σκονίζονται στα ράφια των βιβλιοθηκών μας και τους δίνουμε μια δεύτερη ζωή, ενώ ταυτόχρονα ενισχύουμε την Εργατική Λέσχη και τους Κούρδους πρόσφυγες του Λαυρίου.

Τα βιβλία που «μοιραζόμαστε» θα πωλούνται προς 2€ στους νέους τους αναγνώστες (και πάλι εμάς!), με το 1€ να καλύπτει άμεσες ανάγκες της Εργατικής Λέσχης (η οποία θυμίζουμε ότι μόνη πηγή χρηματοδότησης έχει τα μέλη και τους-τις φίλους-ες της) και το άλλο 1€ να στηρίζει το αυτό-οργανωμένο Προσφυγικό Κέντρο Λαυρίου στο οποίο διαμένουν εκατοντάδες Κούρδοι από την Συρία, την Τουρκία, το Ιράκ και το Ιράν, χωρίς καμία στήριξη από κρατικούς ή άλλους φορείς και οργανώσεις, παρά μόνο από το μεγάλο κίνημα αλληλεγγύης στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Γιατί το διάβασμα και η αλληλεγγύη μάς επιτρέπουν να φανταστούμε έναν άλλο, καλύτερο κόσμο!

πηγή : http://ergatikilesxi.gr/


Προβολή+Συζήτηση: Μικρού Μήκους

ΠΟΤΕ:

Ιούλιος 31, 2019 @ 9:00 μμ - 11:00 μμ

ΠΟΥ:

Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης

ΚΟΣΤΟΣ:

Δωρεάν

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ [ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ]:

37 Μέρες - 37 Days (2018, 23'), της Νικολέτας Λεούση [Ελλάδα]

Όταν η Μαρία, μια νεαρή έγκυος που δουλεύει σε ενα κατάστημα μανικιούρ πεντικιούρ απολύεται, αποφασίζει να κάνει απεργία γέννας. Βραβείο σεναρίου στις Νύχτες Πρεμιέρες, συμμετοχή στα Φεστιβάλ Ρότερνταμ και Δράμας.

Limbo (2016, 30'), της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη [Ελλάδα]

Με το μικρό κατσίκι θα ξαπλώνει η λεοπάρδαλη. Οι λύκοι με τα αρνιά θα μένουν μαζί. Και το μικρό αγόρι θα τα οδηγεί. 12+1 αγόρια και το κουφάρι μιας φάλαινας ξεβρασμένο στην ακτή. Βραβείο καλύτερης μικρού μήκους ταινίας από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, επίσημη συμμετοχή στην Εβδομάδα Κριτικής των Καννών.

Έκτορας Μαλό: Η τελευταία μέρα της χρονιάς - Hector Malot: The last day of the year (2018, 23'), της Ζακλίν Λέντζου [Ελλάδα]

Η τελευταία μέρα της χρονιάς ξημερώνει κάτω από το φεγγάρι, ενώ η Σοφία βλέπει ένα όνειρο και δεν το λέει σε κανέναν: περπατώντας στην έρημο, μαθαίνει πως είναι άρρωστη. Υποκρίνεται ότι δεν την νοιάζει. Μήπως έχασε την καρδιά της; Βραβείο καλύτερης ταινίας μικρού μήκους στην Εβδομάδα Κριτικής του Φεστιβάλ Καννών, Αργυρός Διόνυσος στο Φεστιβάλ Δράμας, Βραβείο καλύτερης μικρού μήκους ταινίας στις Νύχτες Πρεμιέρας.

Προαύλιο - Schoolyard (2014, 10'), της Ρηνιώς Δραγασάκη [Ελλάδα]

Αθήνα, καλοκαίρι. Μια παρέα μαθητών αράζει στο προαύλιο ενός σχολείου. Οι αίθουσες είναι άδειες. Ο ήλιος καίει. Ένα μπαλόνι με νερό πέφτει από τον ουρανό και το μπουγέλο αρχίζει. Όμως αυτό το μπουγέλο θα παίζεται μέχρι τελικής πτώσης. Συμμετοχή στο Generation 14plus του Φεστιβάλ Βερολίνου 2014.

* Ακολουθεί συζήτηση με τις σκηνοθέτιδες των ταινιών

Σας περιμένουμε!

Η Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης σας προσκαλεί την ταράτσα της και αυτό το καλοκαίρι! Για 8η συνεχή χρονιά, η γειτονιά μας θα πλημμυρίσει με μουσική και εικόνες, λουλούδια και χρώματα, παγωμένες μπύρες, ποτά, αναψυκτικά και ποπ-κορν, συζητήσεις, γέλια και καλή διάθεση. Ενάντια στην εμπορευματοποίηση και τα δήθεν, μακριά από την mainstream κουλτούρα της μαζικής κατανάλωσης, η Εργατική Λέσχη επιχειρεί να κάνει πράξη την ιδέα ότι πολιτισμός είναι ο τρόπος που ζούμε, συναντιώμαστε και αντιστεκόμαστε σε «ό,τι μας τρώει την ζωή». Η δυνατότητα το συλλογικό να νικά τον ατομισμό και τη μιζέρια. Το καθιερωμένο μας Θερινό Σινεμά στην Ταράτσα επιστρέφει με προβολές κάποιων από τα πιο αγαπημένα μας διαμάντια του παγκόσμιου κινηματογράφου αλλά και ένα αφιέρωμα στις σύγχρονες Ελληνίδες δημιουργούς, με τις σκηνοθέτιδες παρούσες για να συζητήσουμε μαζί τους μετά τις προβολές των ταινιών τους. Και ακόμα, παρουσιάσεις βιβλίων, βραδιές ποίησης, μουσικά αφιερώματα και βραδιές με ζωντανή μουσική. Η ταράτσα είναι το καράβι μας για τα καλοκαιρινά ταξίδια κάτω από τον έναστρο νυχτερινό ουρανό της γειτονιάς και της πόλης μας.

πηγή : http://ergatikilesxi.gr/%CE%93%CE%B5%CE%B3%CE…