Τρίτη 16 Ιουλίου 2019 στις 9.30 πμ

[Αθήνα] Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αναρχικό Χ. Κορτέση

Την Παρασκευή 12/7/19 στο κατάστημα της Leroy Merlin στην Πειραιώς με αφορμή ένα καθημερινό συμβάν απόπειρας κλοπής, με τη συμπαιγνία της εταιρίας Leroy Merlin και της εταιρίας ασφαλείας OVIT στήνεται ένα ενορχηστρωμένο σκηνικό στοχοποίησης ενός εργαζομένου της θέλοντας να παρουσιαστεί ως δήθεν συνεργό. 2 αναρχικοί σύντροφοί μας υποδεικνύονται ως «ύποπτοι» και οδηγούνται με τραμπουκισμούς στο δωμάτιο ασφαλείας της εταιρίας όπου επιστρέφουν οικειοθελώς τα αντικείμενα που επιχείρησαν να αφαιρέσουν. Παράλληλα, και ενώ η συγκεκριμένη διαφορά θεωρείται ότι έχει επιλυθεί, ο ιδιοκτήτης της OVIT, Δρίβας τους εκβιάζει με χρήση ψυχολογικής και σωματικής βίας και απειλών, ώστε να κατονομάσουν τον εργαζόμενο Γ. ως «συνεργό» τους.

Η στοχοποίηση συνδέεται με την ενεργή και ανιδιοτελή συνδικαλιστική πολιτική του δράση, ως απεργός και μέλος του Συλλόγου Εμπροϋπαλλήλων Πειραιά (ΣΕΙΥΠ), ως αλληλέγγυος στους εργατικούς αγώνες και τους αγωνιζόμενους συναδέλφους, ως συμμετέχων στους κοινωνικούς- ταξικούς αγώνες. Στην άρνηση των συντρόφων να νομιμοποιήσουν την μεθόδευση των αφεντικών, ο Δρίβας τους απειλεί με την εμπλοκή της ΕΛ.ΑΣ. επιχειρώντας να τους κρατήσει παρανόμως και με τη βία στο χώρο. Απέναντι στην τρομοκρατική στάση της Leroy Merlin και της OVIT, οι 2 σύντροφοι απαιτούν ν' αφεθούν και η παρουσία αλληλέγγυων συντρόφων που έσπευσαν να καταγγείλουν το περιστατικό εργοδοτικής βίας καταφέρνουν να τους αποδεσμεύσουν από τα νύχια των σεκιουριτάδων. Η εργοδοτική μεθόδευση καταρρέει πλήρως όταν η προσωπική-συντροφική σχέση του εργαζομένου Γ. με τον έναν εκ των δύο συντρόφων αξιοποιείται από την εργοδοσία ώστε να εκβιαστεί η παραίτηση του, απόπειρα που πέφτει στο κενό. Μάλιστα αυτό αποτελεί και την αφορμή ώστε να κληθεί ο εργαζόμενος Γ. στην Ασφάλεια Πειραιά για απλή κατάθεση. Η ΕΛ.ΑΣ. διαβιβάζει στην Εισαγγελία Πειραιώς το κατηγορητήριο για 3 πλημμελήματα: κλοπή, παράνομη χρήση βίας, σωματικές βλάβες.

Την επόμενη μέρα, ο σύντροφος Χ. Κορτέσης συλλαμβάνεται σε κεντρικό δρόμο της Αθήνας, από μπάτσους που του φορούν κουκούλα και τον οδηγούν με περιπολικό σε άγνωστη κατεύθυνση ενώ τον ξυλοκοπούν για ώρες, μέχρι να καταλήξουν στην Ασφάλεια Πειραιά. Για την διόγκωση του κατηγορητηρίου και την απόπειρα πολιτικής εξόντωσης του Χ.Κ. Η κρατική εκδικητικότητα φέρει πάντα και τα ανάλογα χαρακτηριστικά. Η κατηγορία της κλοπής μετατρέπεται στο κακούργημα της «ληστρικής κλοπής» με σκοπό την άμεση προφυλάκισή του Χ.Κ.. Το κράτος και οι διωκτικοί-κατασταλτικοί μηχανισμοί του έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς με τους δηλωμένους εχθρούς τους και με αγωνιστές που εδώ και χρόνια δίνουν μάχες σε κάθε πεδίο του κοινωνικού ανταγωνισμού. Ο Χ.Κ. είναι αναρχικός και δεν το έκρυψε ποτέ. Έχει καταδικαστεί από ειδικό δικαστήριο για την κατηγορία συμμετοχής στην οργάνωση "Επαναστατικός Αγώνας" και έχει φυλακιστεί για 4,5 χρόνια. Ένας από τους πολλούς ανθρώπους που στάθηκαν στο πλάι του απέναντι στην κρατική καταστολή είναι και ο αναρχικός σύντροφος και εργαζόμενος στα Leroy Merlin Γ.Α. όντας πολιτικός μάρτυρας στη δίκη του Χ.Κ. Οι πολιτικές και προσωπικές σχέσεις των δύο συντρόφων είναι αρκετές για τους μηχανισμούς ώστε να κατασκευάσουν άλλη μια αστυνομική δικαστική δίωξη με σκοπό την πολιτική εξόντωση των δύο. Η ανυποχώρητη στάση τους μέσα στους αγώνες είναι το καταφανές κίνητρο για το ξέσπασμα αυτού του κύματος εκδικητικότητας που δρα παραδειγματικά προς όλους όσους στέκονται απέναντι στους σχεδιασμούς κράτους-αφεντικών. Έτσι, η μαρτυρική κατάθεση του εργαζόμενου Γ. αποτελεί αρκετή ένδειξη ώστε να βρεθεί στη θέση του κατηγορούμενου σε βαθμό κακουργήματος με την κατηγορία της "άμεσης συνέργειας σε ληστρική κλοπή".

Συνολικότερα, η εισαγγελέας Αγγελούδη ασκεί διώξεις σε άλλα 5 άτομα. Για να δέσει και το γνωστό εισαγγελικό τρομοσενάριο, ανασύρεται και η γνωστή ρουφιανό- χρυσοχοείδια πρακτική του «ανώνυμου τηλεφωνήματος» ώστε να ταυτοποιηθεί και ο αναρχικός σύντροφος Π.Χ. για την συμμετοχή του στο περιστατικό. Η ενορχηστρωμένη προσπάθεια εγκληματοποίησης των κοινωνικών ταξικών αγώνων, η απόπειρα στοχοποίησης και εξόντωσης αγωνιστών-ριών, το τσάκισμα κάθε έκφανσης αυτοοργανωμένου και ακηδεμόνευτου αγώνα, η τρομοκράτηση και ο αφοπλισμός των κινημάτων βρίσκεται στον πυρήνα του δόγματος «τάξη- ανάπτυξη- ασφάλεια» που υπηρετεί εδώ και χρόνια το πολιτικό προσωπικό του ελληνικού κράτους εν μέσω συστημικής καπιταλιστικής κρίσης.

Από την εκκένωση των καταλήψεων και την επίθεση στα τοπικά κινήματα αντίστασης ανά την περιφέρεια ως την κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία και την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, το κράτος και τα αφεντικά οικοδομούν το σύγχρονο ολοκληρωτικό πλαίσιο αντιμετώπισης κάθε κοινωνικής εστίας αμφισβήτησης, διεκδίκησης και αγώνα. Δηλώνουμε συλλογικά παρόντες και παρούσες στο μέτωπο του κοινωνικό- ταξικού πολέμου. Δηλώνουμε ότι δε θα αφήσουμε κανέναν σύντροφο μόνο του απέναντι στις κατασταλτικές μεθοδεύσεις, κανέναν αγωνιζόμενο άνθρωπο ανυπεράσπιστο απέναντι σε κράτος και αφεντικά. Καμία πρόκληση δε θα μείνει αναπάντητη. Να τσακίσουμε την κρατική- εργοδοτική τρομοκρατία.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ Χ. ΚΟΡΤΕΣΗ

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ- ΤΑΞΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΡΙΤΗ 16/7, 9:30, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ

Συνέλευση αναρχικών συλλογικοτήτων, σύντροφοι-ισσες, αλληλέγγυοι-ες

πηγή : http://paapty.squat.gr/?p=3525