Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019 στις 20.30

2 καλέσματα : 1 2

Παζάρι βιβλίου οικονομικής ενίσχυσης & προβολή της ταινίας "Ο Γιος της Σοφίας"

Γιατί είναι ωραία να διαβάζουμε, γιατί είναι καλύτερα να μας ρουφήξει ένα βιβλίο από μια οθόνη (εκτός κι αν πρόκειται για την οθόνη ενός θερινού σινεμά…), γιατί ταξιδεύουμε καλύτερα και πιο μακριά όταν φτιάχνουμε μόνοι-ες με την φαντασία μας τις δικές μας εικόνες και δεν μας επιβάλλονται από άλλους. Γιατί το καλοκαίρι γίνεται πιο μεγάλο, πιο φωτεινό, πιο δροσερό και πιο όμορφο με την ανάγνωση ενός καλού βιβλίου!

Kάθε Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Κυριακή του Ιούλη, από τις 20:30 ως τις 23:00, φέρνουμε στην ταράτσα της Εργατικής Λέσχης Νέας Σμύρνης βιβλία που αγαπήσαμε και πλέον σκονίζονται στα ράφια των βιβλιοθηκών μας και τους δίνουμε μια δεύτερη ζωή, ενώ ταυτόχρονα ενισχύουμε την Εργατική Λέσχη και τους Κούρδους πρόσφυγες του Λαυρίου.

Τα βιβλία που «μοιραζόμαστε» θα πωλούνται προς 2€ στους νέους τους αναγνώστες (και πάλι εμάς!), με το 1€ να καλύπτει άμεσες ανάγκες της Εργατικής Λέσχης (η οποία θυμίζουμε ότι μόνη πηγή χρηματοδότησης έχει τα μέλη και τους-τις φίλους-ες της) και το άλλο 1€ να στηρίζει το αυτό-οργανωμένο Προσφυγικό Κέντρο Λαυρίου στο οποίο διαμένουν εκατοντάδες Κούρδοι από την Συρία, την Τουρκία, το Ιράκ και το Ιράν, χωρίς καμία στήριξη από κρατικούς ή άλλους φορείς και οργανώσεις, παρά μόνο από το μεγάλο κίνημα αλληλεγγύης στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Γιατί το διάβασμα και η αλληλεγγύη μάς επιτρέπουν να φανταστούμε έναν άλλο, καλύτερο κόσμο!

πηγή : http://ergatikilesxi.gr/


Αφιέρωμα στον Σύγχρονο Ελληνικό Κινηματογράφο
Ο ΓΙΟΣ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ - Son of Sofia (2017, 101'), της Ελίνας Ψύκου [Ελλάδα]

Το καλοκαίρι του 2004, ο 11χρονος Μίσα φτάνει από τη Ρωσία στην Ελλάδα για να ζήσει με τη μητέρα του, Σοφία, μετά από ένα μεγάλο διάστημα αποχωρισμού. Αυτό που δεν ξέρει είναι ότι στην Αθήνα τον περιμένει ένας νέος πατέρας. Όσο η Ελλάδα ζει το Ολυμπιακό της όνειρο, ο Μίσα, αποκομμένος από το φυσικό του περιβάλλον και κάτοικος πλέον μιας άγνωστης για αυτόν χώρας, θα απογειωθεί βίαια προς τον ενήλικο κόσμο με όχημα τη σκοτεινή πλευρά των αγαπημένων του παραμυθιών.
* Ακολουθεί συζήτηση με την σκηνοθέτιδα της ταινίας

Trailer: https://youtu.be/Qe2ZQq6Pzsg

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 21:00 | ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ*

* Αντί εισιτηρίου, συγκεντρώνουμε τρόφιμα για τους Κούρδους πρόσφυγες που διαμένουν στο Προσφυγικό Κέντρο Λαυρίου και ανθρώπους της γειτονιάς μας: ζάχαρη, τσάι, αλάτι, πιπέρι, λάδι, ρύζι, όσπρια (εκτός από μαύρες φακές), πλιγούρι, τοματοπολτό, χυμούς φρούτων, γάλα μακράς διάρκειας σε χάρτινη συσκευασία (οχι εβαπορέ), μπισκότα, μαρμελάδα, κονσέρβες ψαριού, αραβικές πίτες, ελιές σε συσκευασία μακράς διάρκειας. Όχι ζυμαρικά, όχι τρόφιμα που θέλουν ψυγείο, όχι ρούχα.

Στο χώρο των προβολών λειτουργεί βιβλιοπωλείο και μπαρ με παγωμένες μπίρες, ποτά και αναψυκτικά σε τιμή ενίσχυσης.

Φέρνουμε μαζί μας βιβλία που αγαπήσαμε και πλέον σκονίζονται στα ράφια των σπιτιών μας και τους δίνουμε μια δεύτερη ζωή. Τα βιβλία θα πωλούνται προς 2€, με το 1€ να δίνεται στους Κούρδους πρόσφυγες του Λαυρίου (περισσότερες πληροφορίες: https://bit.ly/2XZMfaC).

πηγή : http://www.ergatikilesxi.gr
πηγή : email που λάβαμε στις 16 Ιούλιος 12h