Τρίτη 23 Ιουλίου 2019 στις 18.00

14 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Συλλαλητήριο ενάντια στην κατάργηση του ασύλου

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΑΣΥΛΟ!

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΔΟΓΜΑ "ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑΞΗ"

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ,

ΑΘΗΝΑ: ΤΡΙΤΗ 23/7, 19:00, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:ΤΡΙΤΗ 23/7, 19:30, ΚΑΜΑΡΑ

Την Τρίτη 23/7, η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζεται να ψηφίσει την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, με αστραπιαίες διαδικασίες και χωρίς καμία απολύτως διαβούλευση,σε μια περίοδο που οι σχολές είναι κλειστές και υπολογίζει ότι οι φοιτητές δεν θα μπορούν να αντιδράσουν. Είναι ξεκάθαρο πως για τη νεοφιλελεύθερη και μνημονιακή ΝΔ η υποχρηματοδότηση των ιδρυμάτων, οι τρομακτικές ελλείψεις σε προσωπικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό, το ρήμαγμα κυριολεκτικά των κτιρίων των σχολών και των εστιών και οι συνθήκες στις οποίες σπουδάζουμε, οφείλονται στην ύπαρξη του ασύλου και όχι στην επιβολή των μνημονίων στην παιδεία!

Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για τους φοιτητές και τη νεολαία. Η ΝΔ, στο δρόμο που "έστρωσε" ο ΣΥΡΙΖΑ και με τον αέρα της εκλογικής νίκης, θέλει να επιβάλει ένα συντριπτικό χτύπημα στη δημόσια εκπαίδευση και το φοιτητικό κίνημα. Βασικά στοιχεία της «παιδείας» που θέλουν οι νεοφιλελεύθεροι αγριάνθρωποι της ΝΔ είναι:

  1. Η βίαιη αντιστοίχιση της εκπαίδευσης στην κατάσταση του χρεωκοπημένου ελληνικού καπιταλισμού, δηλ. η κατάργηση κάθε δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα που έχει και η πλήρης ιδιωτικοποίηση - εμπορευματοποίηση της. Αυτό σημαίνει: α) Νέα μείωση της εξευτελισμένης χρηματοδότησης, αφού και η ΝΔ νοιάζεται μόνο να δώσει κι άλλα δώρα σε κεφάλαιο και πλούσιους («μείωση φόρων και κράτους»), να πληρώνει τακτικά τους δανειστές-τοκογλύφους ΕΕ και αγορών.β) Κάθετος διαχωρισμός εκπαίδευσης και σχολών σε «καλά» και «κακά», με «αξιολόγηση» (που θα καθορίζει και την όποια κρατική χρηματοδότηση) και αυστηρά ταξικά κριτήρια. γ) Αυτά οδηγούν μοιραία σε δίδακτρα, άλλες μορφές ελεημοσύνης όπως φοιτητικά «κουπόνια» ή δάνεια.
  2. Το κλείσιμο σχολών και τμημάτων και η μετατροπή όσων σχολών επιβιώσουν σε επιχειρήσεις που θα πουλούν προγράμματα σπουδών - δεξιοτήτων στους φοιτητές- πελάτες. Αυτοί οι "ατομικοί τίτλοι σπουδών" καμία σχέση δεν θα έχουν με τα ως τώρα πτυχία ούτε σε επίπεδο μόρφωσης, ούτε σε επίπεδο επαγγελματικών δικαιωμάτων. Έτσι η Παιδεία και η γνώση θα μετατραπούν πλήρως από κοινωνικά αγαθά σε εμπορεύματα, που κάθε φοιτητής θα αγοράζει όσο σηκώνει η τσέπη του.
  3. Μεγάλος αριθμός νέων θα πεταχτούν εκτός πανεπιστημίων (διαγραφές ν+2 έτη, μειώσεις εισακτέων).
  4. Εργολάβοι και ιδιώτες «επενδυτές» - αρπακτικά θα αλωνίζουν εντός των πανεπιστημίων, κερδοσκοπώντας με τη σίτιση, στέγαση, καθαριότητα κ.λπ.

Τα νεοφιλελεύθερα επιτελεία προσπαθούν να κρύψουν αυτόν τον κοινωνικό κανιβαλισμόμε ιδεολογήματα για «καινοτομία», σπάσιμο του «ασφυκτικού εναγκαλισμού του κράτους», «αριστεία». Αντί για το δικαίωμα όλων στη μόρφωση, πλασάρουν τις «ίσες ευκαιρίες» που δήθεν παρέχει σε όλους, εργαζόμενους και αφεντικά, φτωχούς και πλούσιους, η «ελεύθερη αγορά»! Ξέχασαν να ενημερώσουν τη νεολαία πως:

  • Στις ΗΠΑ πάνω από 44 εκατομμύρια δανειολήπτες φοιτητικών δανείων χρωστούν πάνω από 1,5 τρις $. Οι οφειλέτες μεταναστεύουν, χάνουν περιουσίες, αντιμετωπίζουν εξοντωτικές ποινές, όπως φυλακίσεις.
  • Τα κορυφαία πανεπιστήμια παγκοσμίως είναι αυτά που δεν λειτουργούν με στόχο το κέρδος.Αντίθετα, αυτά που λειτουργούν ως «αυτόνομα» μέσα στην «ελεύθερη αγορά», έχουν δίδακτρα, δεν προσφέρουν ουσιαστική μόρφωση ή ερευνητικό έργο, ενώ συνδέονται με εκατοντάδες σκάνδαλα(π.χ. εξαγορά πτυχίων-μαϊμού από πλούσιους κ.α.). Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Πορτογαλία, που από μερικές εκατοντάδες ιδιωτικά πανεπιστήμια που άνοιξαν τις δεκαετίες του '70 και του '80, σήμερα έχει μείνει μόνο με μερικές δεκάδες, καθώς τα περισσότερα έκλεισαν λόγω ... έλλειψης πελατείας.
  • Στη Γερμανία μόλις το 1% των φοιτητών σπουδάζει σε ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Το πρόγραμμα που θέλει να επιβάλλει η ΝΔ για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια και σε κατάργηση του άρθρου 16, ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, πλήρης εξίσωση πανεπιστημίων - ιδιωτικών κολεγίων.

Πρώτο βήμα για την επιβολή όλων των παραπάνω αποτελεί η κατάργηση του ασύλου για να καταπνιχθεί κάθε προσπάθεια αγώνα και αντίστασης των φοιτητών. Γιατί γνωρίζουν πως παλιότερες επιθέσεις στην παιδεία(π.χ. 2006-2007, 2011) αντιμετώπισαν σημαντικούς φοιτητικούς ξεσηκωμούς και αντιστάσεις.

Ο ιδεολογικός μανδύας της κατάργησης του ασύλου, το Δόγμα "Νόμος και Τάξη" δεν έχει στο στόχαστρο την καταπολέμηση των ναρκωτικών και της εγκληματικότητας, όπως ψευδώς αναφέρεται, αλλά τα δημοκρατικά δικαιώματα και το μαχητικό συνδικαλισμό. Για το ναρκεμπόριο και την εγκληματικότητα, όπως και για τις ασυδοσίες των πλουσίων, των μεγάλων επιχειρηματιών και των αστών πολιτικών ισχύει το δόγμα "Ανομία και Αταξία", καθώς σχεδόν ποτέ δεν διώκονται και δεν καταδικάζονται. Η κυβέρνηση της ΝΔ θέλει έτσι να οικοδομήσει ένα ακόμα πιο ζοφερό κράτος έκτακτης ανάγκης, που θα καταδιώκει και θα χτυπά εργαζόμενους, νέους, μετανάστες, απαραίτητο συμπλήρωμα του καθεστώτος αποικίας χρέους και των μνημονίων διαρκείας.

Το άσυλο είναι μια κατάκτηση που επιβλήθηκεμε σκληρούς αγώνες και με το αίμα των φοιτητών και των εργαζομένων, απ' την εξέγερση του Πολυτεχνείου μέχρι σήμερα. Καταργώντας το, θέλουν να τελειώσουν με τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση αλλά και με μια ολόκληρη εποχή κατακτήσεων και αγώνων των εργαζομένων και της νεολαίας, που τα συκοφαντούν ως «λαϊκισμό». Η κατάργηση του ισοδυναμεί με ένα πραγματικά ιστορικό πισωγύρισμα της ελληνικής κοινωνικής και πολιτικής ζωής στις πιο μαύρες και αντιδραστικές σελίδες της. Το φοιτητικό κίνημα και η νεολαία πρέπει να παλέψουμε για να εμποδίσουμε κάτι τέτοιο.

ΑΠΟ ΧΑΜΕΝΗ ΓΕΝΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ Η ΓΕΝΙΑ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ!

Να πιάσουμε το νήμα από τους αγώνες των φοιτητών, της νεολαίας και των εκπαιδευτικών σε ΗΠΑ, Βραζιλία, Αλβανία κ.α. Το φοιτητικό κίνημα οφείλει άμεσα να πάρει θέση μάχης. Χρειάζεται μια τομή στη λογική και την πρακτική μας, ξεπερνώντας έμπρακτα κάθε αναποτελεσματική και αδιέξοδη πολιτική, που έχει οδηγήσει το φοιτητικό κίνημα σε παράλυση. Να παλέψουμε για την ανασυγκρότηση και ανασύνθεση του φοιτητικού κινήματος στη βάση μιας αγωνιστικής και ενωτικής πολιτικής. Να ζωντανέψουμε τις σχολές με μαζικές γενικές συνελεύσεις, όπου θα γίνεται πραγματική και δημοκρατική συζήτηση, με επιτροπές και πρωτοβουλίες, με πολιτικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, με μαχητικά μέσα πάλης (καταλήψεις, αποκλεισμούς δρόμων κ.α.) να δώσουμε μια κλωτσιά στους ναρκέμπορους, στην αστυνομοκρατία και στις μνημονιακές κυβερνήσεις από τις σχολές μας και τις ζωές μας.

Σοσιαλιστική Σπουδαστική Πάλη (ΣΣΠ)

πηγή : http://sosialistiki-spoudastiki-pali.blogspot…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Μαζικός δυναμικός αγώνας ενάντια στην κατάργηση του Ασύλου

Μαζικός δυναμικός αγώνας ενάντια στην κατάργηση του Ασύλου

Η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της ΝΔ, που προέκυψε μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, καθώς ετοιμάζεται να συνεχίσει την κοινωνική λεηλασία σε βάρος του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας, ενισχύει ταυτόχρονα το δόγμα «Νόμος και Τάξη», στοχεύοντας στην ολοκληρωτική κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου. Η ΝΔ συνεχίζοντας το δρόμο που χάραξαν τα νομοσχέδια Γιαννάκου (2006-2007) και Διαμαντοπούλου (2011), που επιχειρήθηκε και επιτεύχθηκε σε σημαντικό βαθμό η κατάργηση του ασύλου, ετοιμάζεται να δώσει ένα τελικό χτύπημα με το πρώτο νομοσχέδιο της, καταργώντας ολοκληρωτικά το πανεπιστημιακό άσυλο. Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις της Υπουργού Παιδείας Κεραμέως, που άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για face control, σύμφωνα με τις οποίες θα αρκεί ένα τηλεφώνημα, για να εισβάλλουν οι κατασταλτικές δυνάμεις στα πανεπιστήμια.

Φυσικά το δρόμο για το νομοσχέδιο έστρωσε και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η οποία παρά τις εξαγγελίες της δεν επανέφερε ποτέ το άσυλο. Οι νόμοι Μπαλτά και Γαβρόγλου επιτρέπουν την άμεση επέμβαση των κατασταλτικών δυνάμεων στα πανεπιστήμια σε περίπτωση τέλεσης κακουργημάτων και εγκλημάτων κατά της ζωής, δίχως απόφαση του πρυτανικού συμβουλίου. Το πόρισμα της «Επιτροπής Παρασκευόπουλου» συμβάλλει στο συντηρητικό αφήγημα περί «ανομίας» και μετατροπής των πανεπιστημίων σε «κέντρο μπαχαλάκηδων», που προωθούν τα καθεστωτικά Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης, καθώς τσουβαλιάζει τις κλοπές και τη διακίνηση των ναρκωτικών με τις αγωνιστικές φοιτητικές κινητοποιήσεις. Έτσι, αθωώνει τους ξυλοδαρμούς και τις συλλήψεις φοιτητών, τα lock-out των σχολών, την επέμβαση των ΜΑΤ.

Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει το νομοσχέδιο για την νομοθετική κατάργηση του ασύλου τέλη Ιούλη με τις σχολές κλειστές, αποκαλύπτοντας τον φόβο της να αντιπαρατεθεί στα «ίσα» με τα αντανακλαστικά του φοιτητικού κινήματος. Ένα από τα επιχειρήματα της ΝΔ για την κατάργηση του ασύλου είναι πως δήθεν προστατεύει το εμπόριο ναρκωτικών, δυσκολεύεται όμως να εξηγήσει, γιατί το ναρκεμπόριο στη συντριπτική του πλειοψηφία συμβαίνει σε μέρη και περιοχές που δεν υφίσταται κανένα άσυλο όλες τις ώρες και μέρες του χρόνου. Προσβάλλoυν την κοινή λογική οι ισχυρισμοί αυτών που τα γραφεία των τοπικών τους στον Πειραιά πληρώνονται από τον Β. Μαρινάκη, οποίος έχει κατηγορηθεί για μεταφορά 2,1 τόνων ηρωίνης, όταν μάλιστα συνεργάτες του εφοπλιστή λίγο μετά την ανακοίνωση των πρόσφατων εκλογικών αποτελεσμάτων επισκέφθηκαν τα γραφεία της ΝΔ. Είναι προφανές πως όταν δεν αναζητούνται τα κοινωνικά αίτια της εξάπλωσης της ναρκοκουλτούρας και του εμπορίου ναρκωτικών δεν υπάρχει καμία διάθεση για την καταπολέμησή του, αφού είναι οι ίδιες οι συστημικές δυνάμεις οι οποίες, αν δεν ενισχύουν, τουλάχιστον ανέχονται το εμπόριο ναρκωτικών, με αποτέλεσμα οι οργανωμένες μαφίες να επιβάλλουν το νόμο του ισχυρού, λυμαίνοντας ολόκληρες περιοχές.

Στην πραγματικότητα το πρόβλημα του κράτους δεν είναι τα «ναρκωτικά» και το «παραεμπόριο». Στο πεδίο του Άρεως, στην πλατεία Βάθης, στο Μενίδι, στην πλατεία Εξαρχείων, γύρω από τη Νομική δεν υπάρχει κανένα πανεπιστημιακό άσυλο και καθημερινά όλες τις ώρες της ημέρας γίνεται εμπόριο ναρκωτικών. Είναι σαφές ότι αυτό που έχει μπει στο στόχαστρο είναι οι φοιτητικοί σύλλογοι, ο φοιτητικός συνδικαλισμός, το φοιτητικό κίνημα, η ίδια η νεολαία. Γιατί θέλουν μία νεολαία, η οποία θα στέκεται προσοχή στην υποβάθμιση των πτυχίων, στην εντατικοποίηση των σπουδών, στον αυταρχισμό των πρυτανικών αρχών, στις διαγραφές των φοιτητών και κυρίως στον εργασιακό μεσαίωνα που την περιμένει.

Εξαγγέλλοντας πόλεμο ενάντια στην εγκληματικότητα, που δήθεν ανθίζει λόγω του πανεπιστημιακού ασύλου, θέλουν να αφοπλίσουν το φοιτητικό κίνημα, αλλά και το σύνολο του λαού από τις κατακτήσεις του. Γιατί θέλουν ένα πανεπιστήμιο, πολιτικά αποστειρωμένο και αποκομμένο από τα προβλήματα της κοινωνίας, το οποίο θα υπακούει αποκλειστικά στους νόμους της αγοράς. Θα έπρεπε να απορεί κανείς πως έχουν το θράσος να έχουν γνώμη για την πραγματικότητα των ελληνικών πανεπιστημίων τα στελέχη της ΝΔ και απόφοιτοι του Harvard ή άλλων πανεπιστημίων της ελίτ των πλουσίων, όταν οι πολιτικές των ευρωμνημονίων και του ΟΑΣΑ, που εφαρμόζουν πιστά ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και οι άλλες αστικές δυνάμεις, οδηγούν σε μείωση των δαπανών για την παιδεία, υποβαθμίζουν τα πανεπιστήμια, στερώντας τα από τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό και στρώνουν το δρόμο για τις ιδιωτικοποιήσεις.

Η κατάργηση του ασύλου πάει χέρι-χέρι με την ενίσχυση του κατασταλτικού οπλοστασίου του κράτους απέναντι σε όποιον αγωνίζεται ενάντια στην επέλαση της «μεταμνημονιακής» βαρβαρότητας. Γιατί, όταν μιλάνε για κατάργηση του ασύλου, δεν θέλουν τίποτα άλλο παρά την εφαρμογή του δόγματος «Νόμος και Τάξη», έτσι ώστε όλη η κοινωνία να στέκεται προσοχή στα ευρωμνημόνια, να δηλώνει υποταγή στον ιμπεριαλισμό και τους ντόπιους υπαλλήλους του, να συνηθίζει στην φτώχεια και την κοινωνική λεηλασία. Γι' αυτό ο Υπουργός ΠΡΟΠΟ Χρυσοχοΐδης στο πλαίσιο της συνολικής ατζέντας της τρομοϋστερίας της ΝΔ μιλάει για το τέλος στο «άβατο των Εξαρχείων», σχεδιάζει να επαναφέρει τους βασανιστές της εγκληματικής ομάδας ΔΕΛΤΑ, προετοιμάζει και ενισχύει τα ΜΑΤ για να καταστείλουν τον λαό. Με την κατάργηση του ασύλου φωτογραφίζεται ο εσωτερικός εχθρός, ο οποίος δεν άλλος από τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία. Στοχοποιούνται οι οργανώσεις και συλλογικότητες του λαϊκού και εργατικού κινήματος, τις οποίες ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, χαρακτηρίζει «μήτρα της τρομοκρατίας», με σκοπό να απονομιμοποιήσει τους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες στη συνείδηση της εργατικής τάξης , του λαού και της νεολαίας.

Εκείνοι το μόνο άσυλο που αντιλαμβάνονται είναι αυτό της ασυδοσίας των επιχειρηματικών συμφερόντων, προκειμένου να παράγεται γνώση όχι για τις ανάγκες της κοινωνίας, αλλά για τα συμφέροντα μιας άπληστης ολιγαρχίας. Στην πραγματικότητα οι εγκληματικές ενέργειες διενεργούνται στις συνεδριάσεις του Eurogroup, του ΔΝΤ και στα υπουργικά συμβούλια που συντάσσουν πολιτικές κοινωνικής γενοκτονίας, εξοντώνοντας ολόκληρους λαούς, που δεσμεύουν μια χώρα με αιμοσταγή πρωτογενή πλεονάσματα μέχρι το 2060 σε συμμόρφωση προς τις ντιρεκτίβες της ευρωσυμμορίας, που διαμορφώνουν μία καπιταλιστική ζούγκλα με μισθούς πείνας, στρατιές ανέργων, άστεγους, ανασφάλιστους, επισφάλεια, τσακισμένα εργατικά δικαιώματα. Γιατί έγκλημα είναι το ανθρωποκτόνο καπιταλιστικό σύστημα και τρομοκρατία η ιμπεριαλιστική επιθετικότητα των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ.

Όσο κι αν θέλουν να σφραγίσουν την εκλογική τους νίκη με την κατάργηση του ασύλου και την επίθεση στις κατακτήσεις του νεολαιίστικου κινήματος, να ξέρουν ότι θα μας βρουν απέναντι τους. Η υπόθεση του ασύλου δεν αφορά μόνο το φοιτητικό κίνημα, αφορά το σύνολο του αγωνιζόμενου λαού που εμπνέεται και βρίσκει μέχρι και σήμερα την σύνδεση των αγώνων του πρόσφατου παρελθόντος που έγραψε ιστορία με το ίδιο του το αίμα. Μέσα από αυτές τις λίγες εκατοντάδες Κομμουνιστών και Αναρχικών που πήραν την απόφαση να ξεκινήσουν έναν αγώνα κάτω από δύσκολες συνθήκες, αποφασισμένοι να τον υπερασπιστούν μέχρι τέλους και πλαισιώθηκαν από το σύνολο της πληττόμενης κοινωνίας με αποκορύφωση την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Πιάνοντας το νήμα της ιστορικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου και των κοινωνικών αγώνων του εκπαιδευτικού και ευρύτερα ανταγωνιστικού κινήματος της μεταπολίτευσης καλά θα κάνουν να καταλάβουν ότι το άσυλο ανήκει στο λαό και τη νεολαία.

Όλοι και όλες στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στην κατάργηση του ασύλου. (Τρίτη 23/07 στις 19:30 στα Προπύλαια)

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1599197/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Πορεία ενάντια στην κατάργηση του ασύλου

Κάλεσμα στην πορεία ενάντια στην κατάργηση του ασύλου

Την Τρίτη 23/7 καλείται πορεία ενάντια στο νομοσχέδιο κατάργησης του ασύλου.

Για μας η κατάργηση του ασύλου αποτελεί κομμάτι ενός ευρύτερου κρατικού σχεδιασμού που στοχεύει στην καταστολή των κοινωνικών-ταξικών αγώνων, το κλείσιμο των κατειλημμένων και αυτοοργανωμένων χώρων, την επίθεση απέναντι σε οποιαδήποτε αντίδραση στα σχέδια κράτους-αφεντικών. Το άσυλο, ως κεκτημένο αγώνων ,έχει δημιουργήσει το έδαφος στο οποίο ένα κομμάτι των αγωνιζόμενων και των καταπιεσμένων (π.χ μετανάστ(ρι)ες) μπορεί να αναζητά προστασία από τις επιθετικές κινήσεις του κράτους. Για αυτό το λόγο, η κατάργησή του αποτελεί μια κατασταλτική κίνηση όχι μόνο για τις φοιτητικές και ταξικές διεκδικήσεις μέσα στα πανεπιστήμια αλλά προσπαθεί να σταματήσει την οποιαδήποτε σύνδεσή τους με άλλα υποκείμενα και κοινωνικούς αγώνες.

Παράλληλα με τη δημιουργία κλίματος φόβου , η κατάργηση του ασύλου συμβάλλει στην επιτάχυνση της ανάπτυξης και της επιχειρηματικότητας ,την καθιέρωση των εργολαβιών και την εξασφάλιση των ιδιωτικών συμφερόντων μέσα στα πανεπιστήμια .Ούτως ή άλλως, με βάση τις προγραμματικές δηλώσεις για την παιδεία, είναι ξεκάθαρο πως οι ανάγκες της αγοράς πρέπει πάση θυσία να μπουν σε προτεραιότητα χωρίς να υπάρχουν αντιδράσεις. Η εντατικοποίηση της εργασίας μας, η υποτίμηση των βασικών μας αναγκών (σίτιση, στέγαση) και οι επισφαλείς εργασιακές σχέσεις είναι η πραγματικότητα που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια σε εστίες, σχολές, πλατείες και γειτονιές. Αυτή η πραγματικότητα έχει διαμορφωθεί και από την προηγούμενη κυβέρνηση που εξαπέλυε την επίθεση στις βασικές μας ανάγκες και άνοιξε κανονικά το δρόμο και για το άσυλο κάνοντας λόγο για "εστίες ανομίας" που πρέπει να παταχθούν.

Σήμερα, οι από πάνω συνεχίζουν, επικαλούμενοι την «ασφάλειά» μας να κάνουν ό,τι μπορούν για να την εξαλείψουν : με την κατάργηση του ασύλου νομιμοποιούν την παρουσία της αστυνομίας μέσα στα πανεπιστήμια και την άσκηση της βίας που τη συνοδεύει. Βέβαια, για μας το άσυλο δεν περιορίζεται στη νομική κατοχύρωσή του αλλά στο κατά πόσο θα υπάρχει φυσική παρουσία των δικαστικών και αστυνομικών οργάνων μέσα στους χώρους που δραστηριοποιούμαστε καθημερινά. Με αυτή τη λογική, θεωρούμε πως η κουβέντα για την κατάργηση του ασύλου δεν άπτεται στην ύπαρξη ή όχι ενός νόμου που να το κατοχυρώνει, αλλά στην ύπαρξη του αγωνιζόμενου υποκειμένου, το οποίο με την παρουσία θα μπορεί να το επιβάλλει. Σε μία περίοδο που οι φοιτητικοί, κοινωνικοί και ταξικοί αγώνες έχουν υποχωρήσει, επιχειρείται να υλοποιηθεί η πραγματική εφαρμογή της «μη ύπαρξης του ασύλου». Γι αυτό και είναι πολύ σημαντικό να οικοδομήσουμε τις αντιστάσεις και τα αναχώματα που εντός κι εκτός πανεπιστημίου θα σπάσουν την εξατομίκευση, την κανονικότητα και την περαιτέρω υποτίμηση των ζωών μας.

Με βάση τα παραπάνω εμείς, ως άτομα που συμμετέχουμε σε αυτοοργανωμένα εγχειρήματα εντός κι εκτός των σχολών, ως εργαζόμενοι-ες, φοιτητές-τριες επιλέγουμε να πάρουμε θέση μάχης ενάντια στους κατασταλτικούς σχεδιασμούς του κράτους, τον έλεγχο των ζωών μας, την υποτίμηση της εργασιακής μας δύναμης και την προσπάθεια επιβολής γενικευμένης κοινωνικής ειρήνης και υποταγής. Ο τρόπος που επιλέγουμε να αποφασίζουμε και να πράττουμε , δηλαδή οι οριζόντιες και συλλογικές διαδικασίες, αντανακλά τον κόσμο που ονειρευόμαστε : ένα κόσμο χωρίς επίπλαστους διαχωρισμούς, ιεραρχία, ειδικούς.

ΤΑΣΣΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥΣ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 23 ΙΟΥΛΗ ΣΤΙΣ 6ΜΜ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Πρωτοβουλία φοιτητ(ρι)ών/ εργαζομένων από τα πανεπιστήμια

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/79910/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΚΕΡΔΙΖΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ

Ύστερα από μια πενταετία σοσιαλδημοκρατικής διαχείρισης από τον ΣΥΡΙΖΑ, στις τελευταίες εθνικές εκλογές επικράτησε η Νέα Δημοκρατία, έχοντας σαν προεκλογικό της πρόγραμμα μια ανοιχτά επιθετική πολιτική σε όλα τα κοινωνικά πεδία. Όπως κάθε νέα κυβέρνηση που σέβεται τον εαυτό της η ΝΔ έχει προαναγγείλει ένα σκληρό πακέτο μεταρρυθμίσεων για το σύνολο της εκπαίδευσης. Τα σχέδια της αφορούν όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την επαναφορά του εντατικοποιημένου «Νέου Λυκείου» -δηλαδή Εθνικό απολυτήριο όπου ο βαθμός προκύπτει από τον συνυπολογισμό και των τριών τάξεων του Λυκείου και γραπτές προαγωγικές εξετάσεις από τάξη σε τάξη με την επαναφορά της Τράπεζας Θεμάτων-, την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών που θα συνδέεται με τον διορισμό τους και την εδραίωση του καθεστώτος δια βίου «επιμόρφωσης» τους -δηλαδή ένα διαρκές κυνήγι πιστοποιήσεων, βεβαιώσεων, μεταπτυχιακών και σεμιναρίων-, την αναθεώρηση του άρθρου 16 για την ίδρυση μη κρατικών και ιδιωτικών πανεπιστημίων και συνολικά την προώθηση της ιδιωτικής παιδείας, την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και την γενικότερη επιβολή του ελέγχου μέσα στις σχολές. Αυτό το μεταρρυθμιστικό πλάνο δεν αποτελεί καμιά καινοτομία. Ίσα-ίσα ακολουθεί τις διαχρονικές επιδιώξεις κράτους και κεφαλαίου για την ολοκλήρωση της σύνδεσης του συστήματος εκπαίδευσης με την αγορά και το βάθεμα του ελέγχου και της καταστολής των κινημάτων.

Η νέα κρατική διαχείριση προχωρά με γρήγορους ρυθμούς στην κατάθεση του νομοσχεδίου για την κατάργηση του ασύλου, θέλοντας να εξασφαλίσει προληπτικά την θέση ισχύος απέναντι στις όποιες αντιστάσεις μπορεί να προβάλει η εκπαιδευτική κοινότητα. Αντίθετα με τα επιχειρήματα όσων υπερασπίζονται την νομική κατάργηση του ασύλου οι πανεπιστημιακοί χώροι δυστυχώς δεν αποτελούν άβατο για την αστυνομία. Στην πραγματικότητα, ο έλεγχος υφίσταται ήδη εντός των πανεπιστημιακών χώρων, αφού οι δυνάμεις καταστολής μπορούν να επέμβουν εντός τους μετά από απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου, είτε ακόμα και αυτεπάγγελτα σε περιπτώσεις «κακουργημάτων» και «εγκλημάτων κατά της ζωής». Το καθόλου μακρινό 2017 διμοιρία ΥΜΕΤ ακολουθώντας τις οδηγίες του πρύτανη του ΠΑΜΑΚ μπήκε στο χώρο της σχολής καταστέλλοντας παρέμβαση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες που πραγματοποιούσαν φοιτητές/τριες. Τον Νοέμβρη του 2018 πολυάριθμες αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την είσοδο στις σχολές του κέντρου της Αθήνας (Πάντειο, ΑΣΟΕΕ, Νομική) για ολόκληρο το τριήμερο του Πολυτεχνείου, ώστε να αποφύγουν το ενδεχόμενο κατάληψης, δείχνοντας μας στην πράξη πως η νομική κατοχύρωση του ασύλου δεν αποτέλεσε ουσιαστικό εμπόδιο για την καταστολή. Αυτά τα παραδείγματα μεταξύ πολλών άλλων, δείχνουν πως το κράτος έχει ήδη την δυνατότητα να επέμβει εντός των πανεπιστημιακών χώρων και να ακυρώσει όποτε χρειάζεται την λειτουργία τους ως τόπους συνάντησης και δράσης των αγωνιζόμενων. Όσον αφορά λοιπόν όχι μόνο τις σχολές, αλλά και τα σχολεία, τις πλατείες και τον οποιονδήποτε δημόσιο χώρο, το μόνο που μπορεί να μπλοκάρει την καταστολή είναι η νοηματοδότηση τους ως τόπους άνθησης των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων. Μόνο εκείνοι που αποτελούν την κοινωνική βάση μπορούν να μετατρέψουν τους χώρους που κινούνται, φοιτούν και εργάζονται σε κέντρα κοινωνικοποίησης μακριά από την κυρίαρχη ρητορική, σε κέντρα οργάνωσης και αγώνα ενάντια στον κόσμο του κράτους και του κεφαλαίου. Μόνο έτσι δημιουργούνται άβατα για την αστυνομία, τόποι όπου αίρονται οι περιορισμοί και το δίκιο του αγώνα είναι δυνατότερο από τον νόμο των ισχυρών. Επομένως, την ίδια την έννοια του ασύλου δεν μπορεί ούτε να την παρέχει ούτε να την καταργήσει κανένας θεσμός και καμία κυβέρνηση, δεν την κατοχυρώνει ουσιαστικά ούτε την διαλύει κανένα νομοσχέδιο, παρά μόνο την κερδίζουν και την καθορίζουν οι ίδιοι οι αγώνες μας.

Το Κράτος έχει συνέχεια, το ίδιο και η μακροπρόθεσμη στρατηγική του για το βάθεμα των όρων επιβολής και εκμετάλλευσης. Από τις πρώτες κιόλας κινήσεις της παρούσας νεοφιλελεύθερης διαχείρισης διαφαίνεται η πρόθεση της να προλάβει την εμφάνιση κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων ικανών να θέσουν αναχώματα στον συνολικό σχεδιασμό της. Διάφορες εκφράσεις του σχεδιασμού αυτού έχουν βρει στο παρελθόν απέναντι τους δυναμικά και μαχητικά κινήματα, όπως αυτά ενάντια στον νόμο Γιαννάκου το 2007, το νόμο Διαμαντοπούλου το 2011 και το Νέο Λύκειο το 2014, όπως τα κινήματα των πλατειών και οι μαζικές απεργίες την περίοδο 2010-2012. Σε πολλές από αυτές τις περιπτώσεις καθώς και σε περιόδους αναβρασμού, όπως η εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 και τα κινήματα αλληλεγγύης σε πολιτικούς κρατούμενους που πραγματοποιούσαν απεργία πείνας, οι πανεπιστημιακοί χώροι που βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας λειτούργησαν για τους αγωνιζόμενους ως σημεία αναφοράς, συνάντησης και συσπείρωσης. Το επερχόμενο νομοσχέδιο για την κατάργηση του ασύλου είναι ένα προληπτικό χτύπημα σε εκείνους τους χώρους που ιστορικά αποτέλεσαν και έχουν τη δυνατότητα να αποτελέσουν ξανά κέντρα οργάνωσης και αγώνα των από τα κάτω. Είναι άλλο ένα εργαλείο στα χέρια του κράτους που σπεύδει να αναβαθμίσει το κατασταλτικό οπλοστάσιο του, καθώς ετοιμάζεται για τις επερχόμενες μάχες του με την κοινωνική βάση.

Πιο συγκεκριμένα στον χώρο της παιδείας η ΝΔ καλείται να υλοποιήσει στη διάρκεια της θητείας της ένα από τα πιο επιθετικά κομμάτια του διαχρονικού σχεδιασμού για την εκπαίδευση, αφού υπόσχεται εντατικοποίηση, ιδιωτικοποιήσεις και περισσότερο έλεγχο. Απαραίτητες προϋποθέσεις για να το πετύχει είναι να εδραιώσει στην συλλογική συνείδηση την αντίληψη πως τα πανεπιστήμια πρέπει να αποστειρωθούν από την κινηματική δράση, να σπείρει τον φόβο και την ηττοπάθεια και να καταστείλει όσες αντιστάσεις απέμειναν ζωντανές μέσα στην προηγούμενη περίοδο της σοσιαλδημοκρατικής διαχείρισης. Έτσι, βασιζόμενη στον παραπλανητικό δημόσιο διάλογο όπου η συνδικαλιστική και πολιτική δράση των φοιτητών/τριών ταυτίζονται με την «παραβατικότητα» και το ναρκεμπόριο, προσπαθεί να αποσπάσει μια ευρεία κοινωνική συναίνεση στην επερχόμενη καταστολή των κινημάτων και παράλληλα με τα συνεχή διαγγέλματα της περί πίστης στο δόγμα «Νόμος και Τάξη» θέλει να μας αποτρέψει από το να οργανωθούμε απέναντι στην νέα επίθεση που έρχεται.

Οι αγώνες που καλούμαστε να δώσουμε στο άμεσο μέλλον θα είναι κομβικοί για την εξέλιξη των αντιστάσεων απέναντι στην σκληρή πολιτική που έχει προαναγγέλλει η κυριαρχία και αυτό γιατί το πραγματικό τους διακύβευμα είναι το ξεπέρασμα της αδράνειας, το σπάσιμο του φόβου και της ηττοπάθειας. Οι μόνες ουσιαστικές απαντήσεις που μπορούμε να δώσουμε στην επερχόμενη ένταση της καταστολής είναι να μετατρέψουμε τις σχολές μας σε κέντρα οργάνωσης και αγώνα και να βρεθούμε στο δρόμο με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, επιμονή και συνέπεια. Ακόμα και όταν τα νομοσχέδια κατατίθενται μέσα στο καλοκαίρι όπου οι σχολές είναι κλειστές και τα αντανακλαστικά μας μειωμένα, πρέπει να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα πως κάθε κίνηση του κράτους εναντίον μας θα μας βρίσκει απέναντι της, πως η προσπάθεια τρομοκράτησης μας θα πέσει στο κενό. Χωρίς να έχουμε καμία αυταπάτη για τον ρόλο των θεσμών, χωρίς να προσφέρουμε καμία συναίνεση στην διαχείριση των ζωών μας, να μην κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω στα κεκτημένα μας. Να δώσουμε εκείνες τις κινηματικές απαντήσεις που θα μπορέσουν να εμπνεύσουν και να ανοίξουν νέους δρόμους για την συλλογικοποίηση και την οργάνωση του καθενός και της καθεμιάς μας. Η μόνη μας ελπίδα βρίσκεται στους οργανωμένους στη βάση, μαχητικούς και ριζοσπαστικούς αγώνες μας ενάντια στην καταπίεση και την εκμετάλλευση, για έναν κόσμο ισότητας, αλληλεγγύης και ελευθερίας.

ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ
ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Πορεία για την υπεράσπιση του ασύλου, Τρίτη 23/7 στις 18:00 στα Προπύλαια.

αναρχική φοιτητική συνέλευση Αροδαμός

πηγή : https://el-gr.facebook.com/afsarodamos/posts/…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Κάτω τα χέρια από το Άσυλο

Ενάντια στην σύγχρονη Χούντα και την κατάργηση του Πανεπιστημιακού Ασύλου, όλοι και όλες στους δρόμους.Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο την Τρίτη 23/07 στις 19.30 στα Προπύλαια.

Κατάληψη Ανάληψη

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1599217/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Ενάντια στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου

Η πενταετία της κυβέρνησης Σύριζα πέρασε και ήρθε η ώρα της ΝΔ να κυβερνήσει. Να πατάξει την "ανομία" και την "παραβατικότητα" και να επιβάλει τον "νόμο" και την "τάξη", ειδικότερα στα Εξάρχεια, τα οποία κανείς ακούγοντας τις προεκλογικές δηλώσεις της ΝΔ θα πίστευε ότι τα τελευταία 5 χρόνια μετατράπηκαν από γειτονιά διαμάντι σε κέντρο όλου του υποκόσμου της Αθήνας. Καθημερινά λοιπόν ακούγαμε, σε όλα τα μέσα και σε όλους τους τόνους, το πόσο μεγάλη ανομία υπάρχει στη χώρα, πως τα πανεπιστήμια μας έχουν γίνει άντρο τρομοκρατών και εγκληματικών στοιχείων, για το πώς έχουν μετατραπεί σε "άβατο"και λοιπές επικοινωνιακές παπάτζες, που μόνο στόχο είχαν τη δημιουργία ενός κλίματος τρομοϋστερίας, που δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα, και μόνο στόχο είχε την αύξηση του κονωνικού ελέγχου και της καταστολής, προς οποιονδήποτε αντιστέκεται.

Έτσι λοιπόν, οι συνεχείς αυτές προεκλογικές εξαγγελίες για περισσότερη αστυνόμευση και ασφάλεια απο τη ΝΔ, ήρθε η ώρα να γίνουν πράξη, και γίνονται από τις πρώτες μέρες της στην εξουσία. Και αυτή είναι μόνο η αρχή, καθώς οι μεγαλοστομίες της προεκλογικής περιόδου, δεν αφήνουν περιθώρια για επίδειξη αδυναμίας στους ψηφοφόρους της, που διψάνε για αίμα, αλλά και στους αγωνιζόμενους, στους οποίους θέλει να στείλει έναξεκάθαρο μήνυμα ενός ισχυρού κράτους. Τα ΜΑΤ και η ΔΕΛΤΑ (η οποία θα ανασυσταθεί) θα χτυπάνε με μεγαλύτερη μανία κινηματικές δράσεις, πορείες κτλ. Από τις προηγούμενες κυβερνήσεις πάντως που ακολούθησαν το ίδιο παράδειγμα η εμπειρία λέει ότι κατά τα άλλα δε θα αλλάξουν και πολλά. Τα ναρκωτικά θα συνεχίσουν να πουλιούνται σε Εξάρχεια, Ομόνοια, αλλά και περιοχές οι οποίες δε φαντάζουν και πολύ άβατα. Και το πυροτέχνημα αυτό, για εντυπωσιασμό ενός κομματιού της κοινωνίας, αργά ή γρήγορα θα σβήσει ή από την αδυναμία να επιδείξει ότι τα Εξάρχεια έγιναν το "νέο Κολωνάκι" ή από το βάρος των αισχροτήτων που θα έχουν επιδείξει οι δυνάμεις καταστολής.

Κατά τα άλλα, στον τομέα της εκπαίδευσης, το ίδιο πλάνο ακολουθείται πάνω από δέκα χρόνια, με όποια κυβέρνηση και αν είναι στην εξουσία. Άλλοτε με "προοδευτικό" μανδύα και άλλοτε, όπως τώρα, με μανδύα "πάταξης της παραβατικότητας" και στα πανεπιστήμια. Γιατίποιος φταίει για όλα; Μα προφανώς το άσυλο. Ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της ΝΔ είχε προσδώσει, στο συγκεκριμένο φοιτητικό κεκτημένο, ιδιαίτερη σημασία, λόγω της "ανομίας που υποκρύπτεται στους κόλπους του". Ας το πάρουμε από νωρίτερα. Σε τι εμποδίζει το άσυλο την πάταξη των ναρκοπιατσών μέσα στις εστίες της ΦΕΠΑ για παράδειγμα; ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ. Έτσι κι αλλιώς ο νόμος του ασύλου επιτρέπει στην αστυνομία να εισβάλει αυτεπάγγελτα, χωρίς έγκριση, μέσα σε χώρους του ασύλου όταν μιλάμε για εγκλήματα κακουργηματικού χαρακτήρα. Μην ξεχνάμε ότι το κράτος έχει δείξει πως, όταν το αποφασίσει, δεν το εμποδίζει να το παραβεί και να προβεί σε κατασταλτικές ενέργειες εντός του (Χημείο 1985, ΕΜΠ 1991, 17 Νοέμβρη 1995). Άρα μας κοροϊδεύουν, γιατί άμα ήθελαν να μαζέψουν τις ναρκοπιάτσες τότε θα το κάναν, άσε που σε κάποιες περιπτώσεις έχουν δικτυωθεί οι ναρκέμποροι και με διοικητικό και άλλο προσωπικό για να κάνουν πιο εύκολα τη δουλειά τους. Άρα το κράτος πρέπει να καθαρίσει τις δικές του δομές, γιατί για άλλη μια φορά από εκεί ξεκινάει, εκεί στηρίζεται και εκεί καταλήγει το ναρκεμπόριο. Και εδώ γελάμε. Γιατί όσο κομμάτι του κεφαλαίου βγάζει δις από αυτό, με άσυλο ή χωρίς το κράτος δε πρόκειται να τους ξεφορτωθεί από τους πανεπιστημιακούς μας χώρους.Αφού κατερρίφθη και αυτό το επιχείρημα, ποιες άλλες δραστηριότητες ανομίας γίνονται μέσα στα πανεπιστήμια που πρέπει να παταχθούν; Σίγουρα θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για πολλά περίεργα deal διοικητικών και πανεπιστημιακών με εταιρείες και μοίρασμαδημόσιου χρήματος και μη σε διάφορες τσέπες. Αλλά ας μη προτρέχουμε. Το κράτος λοιπόν,πλασάρει ότι εκτός από το ναρκεμπόριο, οι άλλες εγκληματικές δραστηριότητες μέσα στα πανεπιστήμια προέρχονται από τα αναρχικά και λοιπά στέκια. Και εδώ γυρνάμε σε αυτό που είπαμε πιο πάνω. Ότι για πάνω από δέκα χρόνια το πλάνο είναι ίδιο για τα πανεπιστήμια, που δεν είναι άλλο από μια διαδικασία τα πανεπιστήμια μας να θυμίζουν περισσότερο αυτά του αγγλοσαξονικού κόσμου. Και θα μας πει κανείς, αυτό γιατί πρέπει να ναι κακό;Εκεί βγαίνουν επιστήμονες. Δυστυχώς, αυτό σημαίνει ότι τα πανεπιστήμια μας πρέπει να μην έχουν οποιαδήποτε διαδικασία πολιτικοποίησης και ζύμωσης εντός τους, και άρα οτιδήποτε κινείται εκτός είτε ενάντια από τα πλαίσια αναπαραγωγής της ταξικά φορτισμένης γνώσης του πανεπιστημίου πρέπει να εξαφανιστεί. Και τι εμποδίζει το κράτος να αδειάσει οργανώσεις που κατά βάση μοιράζουν κείμενα και οργανώνουν γενικές συνελεύσεις, άρα όχι κάτι παράνομο. Το άσυλο. Έτσι δημιουργώντας ένα ωραιότατο κλίμα τρόμου δημιουργούν εύφορο έδαφος για να καταργήσουν το άσυλο. Όλοι μας θυμόμαστε το κλίμα τρόμου που εξαπλωνόταν όταν ανοίξαμε στέκι στη φιλοσοφική. Τα ίδια και στις εστίες, στην ΑΣΟΕΕ, στο Πολυτεχνείο, ενώ ταυτόχρονα "αμελούσαν" να δώσουν σημασία σε πραγματικά εγκλήματα, υπερκαλύπτοντας περιστατικά όπως ο εκφοβισμός του Βαγγέλη Γιακουμάκη που οδήγησε και στη δολοφονία του ή στην αυτοκτονία φοιτητή μέσα στις φοιτητικές. Από την άλλη, τη στιγμή που θα έχουν καθαρίσει με το άσυλο και όποιες αντιστάσεις βρουν, το πλάνο προφανώς συνεχίζεται με ιδιωτικά προγράμματα σπουδών, με περαιτέρωεντατικοποίηση και προφανώς είσοδο μόνιμης αστυνομίας ή security για να "ελέγχει" ότι όλα βαίνουν ομαλώς. Ας μη ξεχνάμε, ότι από Σεπτέμβρη ξεκινάει ήδη το πρώτο επί πληρωμή προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στην φιλοσοφική. Άρα κανείς δε χρειάζεται πανελλήνιες για να γίνει πλέον ιστορικός-αρχαιολόγος με πτυχίο ΕΚΠΑ, απλά θέλει λίγα παραπάνω λεφτά.

Η επίθεση στο άσυλο από το κράτος θα είναι ραγδαία και πέρα για πέρα αναμενόμενη, καθώς κρίνει πως το υποκείμενο που την υφίσταται, δεν είναι σε θέση να την αντιμετωπίσει. Ο αγώνας, όμως, αντικαθιστά τα δάκρυα και αυτός ο αγώνας αποτελεί ένα κομβικό σημείο για το φοιτητικό κίνημα στη παρούσα συγκυρία. Και λέγοντας φοιτητικό κίνημα δεν εννοούμε τον παραταξιακό κόσμο των σχολών (είτε μιλάμε για αριστερούς είτε αναρχικούς). Μιλάμε για τους φοιτητές που περιμένουν να ζήσουν κάπως καλύτερα, με την ειδικότητα που υποτίθεται τους δίνει το πτυχίο τους. Για τους φοιτητές που σπουδάζουνστο δημόσιο πανεπιστήμιο γιατί προφανώς δεν έχουν λεφτά να αγοράσουν ένα έτοιμο ιδιωτικό πτυχίο. Αυτοί λοιπόν που καταστρέφουν τα πανεπιστήμιά μας είναι οι κρατικές και παρακρατικές μεθοδεύσεις εντός του. Γι' αυτό και από Σεπτέμβρη καλούμε όλους τους φοιτητές να στηρίξουν και να γεμίσουν τις αίθουσες που θα γίνονται γενικές συνελεύσεις.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ

ΝΑ ΚΟΠΕΙ ΚΑΘΕ ΣΧΕΔΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ ΣΤΙΣ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 18:00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Φοιτητική ομάδα Ρουβίκωνα

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1599220/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Η υπεράσπιση του ασύλου είναι υπόθεση της Κοινωνίας. Όλοι και όλες την Τρίτη 23/7 στις 18:00 στα Προπύλαια!

Ανακοίνωση της Κλαδικής Εκπαίδευσης της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.

Σε αντίθεση με τον πρόσφατο ισχυρισμό της νέας υπουργού Παιδείας, η υπεράσπιση του ασύλου όπως και κάθε κεκτημένου κοινωνικών αγώνων αποτελεί ιδιαίτερα ώριμο αίτημα της Κοινωνίας. Την Τρίτη 23/7 η κυβέρνηση καταθέτει νομοσχέδιο για την κατάργηση του ασύλου διακόπτοντας την καλοκαιρινή ραστώνη όπως συνέβη και με την εξίσου βολική χρονικά ψήφιση του νόμου Γαβρόγλου.

Με πρόφαση το αφήγημα περί ανομίας και εγκληματικότητας στα εκπαιδευτικά ιδρύματα, η νέα κυβέρνηση συνεχίζοντας το έργο της προηγούμενης, επιδιώκει να δώσει το τελειωτικό χτύπημα στο άσυλο, σε μια προσπάθεια ποινικοποίησης του φοιτητικού συνδικαλισμού και απονέκρωσης των διεκδικήσεων στην τριτοβάθμια. Το επικείμενο νομοσχέδιο προβλέπει την αυτεπάγγελτη επέμβαση της αστυνομίας με ένα απλό τηλεφώνημα, για «να μην χρειάζεται να χάνουμε χρόνο για να χαρακτηρίσει κάποιος την πράξη» (sic). Η κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποκτήσει την κοινωνική νομιμοποίηση ώστε να ψηφίσει το τσάκισμα κάθε συνδικαλιστικού δικαιώματος και κάθε μορφής συλλογικοποίησης μεταξύ φοιτητών/ριών ή/και εργαζομένων στα ιδρύματα.

Η συγκεκριμένη κίνηση εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο αντιδραστικοποίησης της εκπαιδευτικής διαδικασίας, με πρόσχημα την εξάλειψη της διακίνησης ναρκωτικών. Η όξυνση της καταστολής μέσα στις σχολές στοχεύει στη δημιουργία ευνοϊκότερων συνθηκών για το Κεφάλαιο. Για να γίνει αυτό, το Κράτος πρέπει να ποινικοποιήσει τη διεκδίκηση, να συντρίψει κάθε αντίσταση, να απονεκρώσει κάθε κίνηση, να απαλλαχθεί από την παραμικρή υπόνοια συλλογικοποίησης των καταπιεσμένων στο πλαίσιο του ταξικού ανταγωνισμού.

Η τριτοβάθμια εκπαίδευση έχει πολλά προβλήματα και το άσυλο δεν είναι ένα από αυτά. Υπάρχει η συνεπής υποχρηματοδότηση των ιδρυμάτων, οι πρόσφατες συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων σε πολλές πόλεις και ιδρύματα, η κανονικοποιημένη επιβολή υπέρογκων ποσών στα μεταπτυχιακά, τα λοκ - άουτ του περασμένου εξαμήνου, οι διοικήσεις των τμημάτων που απειλούν φοιτητές/ριες και εργαζόμενους/ες για τη συνδικαλιστική τους δράση. Τις τελευταίες ημέρες προέκυψε και μία ακόμη δήλωση για κατάργηση του νόμου περί ίδρυσης 4ης νομικής σχολής στην Πάτρα, όπως είδαμε να συμβαίνει το προηγούμενο διάστημα με την απόσπαση της διδακτικής επάρκειας στις καθηγητικές σχολές, για να ικανοποιούνται η ζήτηση και η προσφορά στην αγορά που καθορίζεται από τις ανάγκες του Κεφαλαίου.

Η νομοθετική κατάργηση του ασύλου είναι κομμάτι μιας επίθεσης που δεν περιορίζεται στο πεδίο της καταστολής, αλλά ορίζεται από την υπεράσπιση των συμφερόντων του Κεφαλαίου μέσα στις σχολές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο συμβολισμός που προκύπτει από τη μεταφορά της έρευνας από το υπουργείο Παιδείας στο υπουργείο Ανάπτυξης. Δίνεται χώρος στις επιχειρήσεις να εκμεταλλευτούν σε μεγαλύτερο βαθμό την, συχνά απλήρωτη, ερευνητική δραστηριότητα που συντελείται δίχως οι εργαζόμενοι/ες να έχουν έλεγχο του προϊόντος που παράγουν. Η κατεύθυνση της συγκεκριμένης πολιτικής της κυβέρνησης είναι εκείνη που επιδιώκει τη μεγιστοποίηση της εισόδου της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στα ιδρύματα, κρίνει απαραίτητα τα δίδακτρα στα κρατικά πανεπιστήμια για τους λίγους άριστους, θεσπίζει χρονικό όριο σπουδών εντατικοποιώντας κι άλλο τις σπουδές, ανακουφίζεται με ξύλο σε φοιτητές και φοιτήτριες, ονειρεύεται την τριτοβάθμια ιδιωτική. Η συντηρητική τροπή που θέλει να επιβάλλει η κυβέρνηση στην παιδεία χαρακτηρίζεται από την πρόσφατη αναγόρευση των μητροπολιτών Άνθιμου και Ευστάθιου ως επίτιμων διδακτόρων του ΑΠΘ και του Πανεπιστημίου Πειραιά αντίστοιχα, αν και εγείρονται ερωτήματα για τον λόγο που μένει έξω από μια τέτοια διαδικασία -διόλου χρήσιμη για την πρόοδο της ανθρωπότητας- και ο καταδικασμένος Αμβρόσιος.

Ως φοιτητικό τμήμα της Κλαδικής Εκπαίδευσης της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε στηρίζουμε την πορεία για την υπεράσπιση του ασύλου την Τρίτη 23/7 στις 18:00 στα Προπύλαια.

Αφού από την πλευρά του Κράτους γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια κατάργησης του ασύλου, οι φοιτητικοί σύλλογοι χρειάζεται να ανασυγκροτηθούν για να απαντήσουν στην καταστολή του συνδικαλισμού φοιτητών/ριών και εργαζομένων στην τριτοβάθμια, στην ποινικοποίηση των αγώνων και της συλλογικοποίησης. Το φοιτητικό κίνημα να δώσει την απάντησή του στον δρόμο και να αποτελέσει τον κορμό μιας κοινωνικής κίνησης που μέσω των υλικών διεκδικήσεων παράγει πολιτική, υπερασπίζεται το δίκαιο των καταπιεσμένων και την ελευθερία, που θέτει αιχμές για έναν διαφορετικό κόσμο!

-Κάτω τα χέρια από το άσυλο!

-Καμία ανοχή στην απόπειρα περιστολής των δικαιωμάτων μας.

-Κοινός αγώνας φοιτητών/ριών - εργαζομένων στον κλάδο της εκπαίδευσης.

-Να υπερασπιστούμε τα κεκτημένα του φοιτητικού κινήματος!

πηγή : http://rocinante.gr/i-iperaspisi-tou-asilou-i…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου δε θα περάσει - Μαζική κινητοποίηση την Τρίτη 23/07

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΑΣΥΛΟΥ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΗ ΑΝΤΙΛΑϊΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, Ε.Ε,-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

Η αντιδραστική κυβέρνηση της Ν.Δ ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή ως πρώτο νομοσχέδιο την κατάργηση του Πανεπιστημιακού ασύλου. H κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου σε συνδυασμό με τις εξαγγελίες για την πρόσληψη 1500 αστυνομικών, την επανασύσταση της εγκληματικής ομάδας Δέλτα, το ΠΔ μεταφοράς της ευθύνης των hotspot και των κέντρων φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών από το υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής στο νέο υπερυπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όπως και βασικοί τομείς της "αντιεγκληματικής" πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης αποτυπώνει τη δηλωμένη πρόθεση της κυβέρνησης στην υλοποίηση της αυταρχικής κατασταλτικής θωράκισης του πολιτικού συστήματος απέναντι στον εχθρό λαό. Η κατάργηση του Πανεπιστημιακού ασύλου αποτελεί ποιοτικό βήμα στην επιβολή της πολιτικής του "νόμου και τάξης". Η νέα Υπουργός Παιδείας προχωρά ακόμη περισσότερο με δηλώσεις χουντικής έμπνευσης για face-control για την είσοδο στα Πανεπιστήμια, αλλά και για επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων με ένα απλό ανώνυμο τηλεφώνημα πολίτη.

Το δρόμο στην κυβέρνηση της Ν.Δ άνοιξαν τα συστημικά ΜΜΕ, η ΔΑΠ - ΝΔΦΚ και όλος ο ακροδεξιός συρφετός που δυσφημούν όλα αυτά τα χρόνια το Πανεπιστημιακό Άσυλο ως την αιτία των "φαινομένων ανομίας" εντός των Πανεπιστημίων. Κυρίως όμως το δρόμο άνοιξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που δήθεν τώρα κόπτεται για την κατάργηση του άσυλου. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ο Υπουργός Γαβρόγλου με το πόρισμα Παρασκευόπουλου νομιμοποίησε τη συζήτηση για τα φαινόμενα ανομίας εξαιτίας του άσυλου και ουσιαστικά συνέχισε την πολιτική Διαμαντοπούλου. Δεν πρόλαβε η κυβέρνηση της Ν.Δ να εκδηλώσει τις προθέσεις της και η Τζάκρη σπεύδει να δηλώσει πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ιστορική υποχρέωση να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο της ΝΔ για το άσυλο. Δεν ξεχνάμε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που κατάργησε το δικαίωμα της κήρυξης απεργίας στα πρωτοβάθμια σωματεία στοχεύοντας να περάσουν ανενόχλητοι από το εργατικό κίνημα την αντιδραστική πολιτική κυβέρνησης Ε.Ε κεφαλαίου.

ΤΟ ΛΕΜΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ!

Η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου είναι μια τεράστιας εμβληματικής σημασίας για το αστικό πολιτικό σύστημα πράξη που αφορά την "πάταξη" του δικαιώματος της νεολαίας και του λαού στην αμφισβήτηση στον αγώνα και στο μπλοκάρισμα στην πράξη όλων αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων και της δυνατότητας ρήξης με την αστική στρατηγική. Είναι ευθεία επίθεση απέναντι στο φοιτητικό κίνημα με σκοπό τη διάλυση του προκειμένου να περάσου χωρίς αντιστάσεις τα σχέδια Ε.Ε κεφαλαίου για το επιχειρηματικό Πανεπιστήμιο, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, τις διαγραφές φοιτητών, τα προγράμματα σπουδών και πτυχία κομμένα και ραμμένα στις ανάγκες της αγοράς εργασίας, που θα συνθλίβουν τα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα της νεολαίας για εφταήμερη δουλεία μισθούς πείνας, ελαστική εργασία. Είναι ευθεία επίθεση απέναντι στην καθημερινότητα των φοιτητών με εντατικοποίηση, πειθάρχηση και ένταση του αυταρχισμού μακριά από πολιτικές, κοινωνικές, επιστημονικές και πολιτιστικές διεργασίες.

Παραχωρούν πλήρη ασυλία στο κεφάλαιο για την εκμετάλλευση των δομών του Δημόσιου Πανεπιστημίου και της έρευνας προς όφελος της κερδοφορίας τους, δίνοντας ψίχουλα στους ερευνητές. Παραχωρούν πλήρη ασυλία στους εργολάβους με εργαζόμενους δούλους, στο καθηγητικό κατεστημένο -dealer των εταιρειών- που θα εκβιάζουν ανενόχλητοι τους φοιτητές για βαθμούς, στη ΔΑΠ που θα πουλάει θέματα και εργασίες. Με την κρατική χρηματοδότηση να μειώνεται κατά 10% τα επόμενα χρόνια, με βάση τα μνημόνια που έχουν ψηφίσει, για τα Πανεπιστήμια και την πολιτική της αυτοχρηματοδότησης διευκολύνουν την επέλαση των επιχειρήσεων.

Επιπλέον, η κατάργηση του Πανεπιστημιακού άσυλου δείχνει την αγωνία τους να ξεμπερδέψουν με το ιστορικό, πολιτικό και ιδεολογικό φορτίο του ασύλου για τον λαό την νεολαία και το φοιτητικό κίνημα από την εξέγερση του Πολυτεχνείου μέχρι κάθε έξαρση του φοιτητικού κινήματος αλλά και μαζικής επανεμφάνισης του λαϊκού παράγοντα με δυναμικούς όρους στο προσκήνιο.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ ξέρει καλά πως η αυτοδυναμία στη Βουλή δεν της εξασφαλίζει και την κοινωνική συναίνεση στην εφαρμογή της αντιδραστικής πολιτικής. Φοβάται τις εργατικές και νεολαιίστικες αντιδράσεις που δεν αντέχουν άλλο, και θα βάλουν στο στόχαστρο τους και θα διεκδικήσουν να ανατρέψουν τις πολιτικές της βαρβαρότητες, που στο σύνολο τους οι κυβερνήσεις μαζί με την Ε.Ε. υλοποιούν.

ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία, τα εργατικά σωματεία και τους φοιτητικούς συλλόγους να πάρουν άμεσα αποφάσεις ενάντια στην κατάργηση του ασύλου και τη ρύθμιση-έκτρωμα αλλά και να αντιταχθεί στην αντιλαϊκή, σκληρά νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης, όχι μόνο για την εκπαίδευση, αλλά στο σύνολο της.

Καλούμε σε μαζική κινητοποίηση στις 23/07 με προσυγκέντρωση 18:00 στα Προπύλαια και πορεία στις 19:00

Και τώρα, όπως και πάντα, θα μας βρουν απέναντι!

ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ

20.7.2019

πηγή : http://antarsya.gr/node/5441


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Πανό στα Προπύλαια και στην πλατεία Κοραή για το αυριανό συλλαλητήριο.
Όλοι και όλες την Τρίτη στις 6μμ στα Προπύλαια! Οι νόμοι της κυβέρνησης θα καταργηθούν στο πεζοδρόμιο

ΣΕΚ στις σχολές

πηγή : https://www.facebook.com/SEKsxoles/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Να μην αφήσουμε Μητσοτάκη και Μπακογιάννη να βάλουν χέρι στο πανεπιστημιακό άσυλο και το Πολυτεχνείο

Όλοι και όλες στο συλλαλητήριο την Τρίτη 23 Ιούλη, Προπύλαια 6μμ, Σύνταγμα 7μμ.

Η ατζέντα της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως την ανέπτυξε και με τις προγραμματικές-απειλητικές του δηλώσεις στη Βουλή, βρωμάει "νόμο και και τάξη", ρατσισμό ενώ ετοιμάζεται να προχωρήσει σε άγριες επιθέσεις κατά των εργαζομένων και των φτωχών. Θέλει περισσότερη αστυνομία για να καταργήσει την δημοκρατία και τις ελευθερίες.
Η επίθεση κατά του ασύλου στα πανεπιστήμια αφορά τις ελευθερίες και τα δικαιώματα όλων μας.
Είναι μια προσπάθεια να στείλει το μήνυμα ότι όπως ο Τσίπρας παρέδωσε την κυβέρνηση του, αφού συμβιβάστηκε σε όλα τα μέτωπα ξεπουλώντας το κόσμο που πάλευε με απεργίες και διαδηλώσεις ενάντια στα μνημόνια, το ρατσισμό και τους νεοναζί, έτσι και τώρα ήρθε η ώρα και του κόσμου που συνεχίζει να αντιστέκεται στην άγρια λιτότητα, τις ιδιωτικοποιήσεις, τις περικοπές στην παιδεία και την υγεία, τον ρατσισμό και τα κλειστά σύνορα να παραδοθεί και να πάει σπίτι του! Δεν σφάξαμε!
Λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο! Θα βρει μπροστά του τον κόσμο της αντίστασης, τους εργαζομένους και τους φτωχούς, την νεολαία στα πανεπιστήμια και τα σχολεία που δεν τρώνε το κουτόχορτο ότι θα μας σώσει η "ανάπτυξη" που θα φέρουν τάχα οι επενδυτές, εκείνοι που ετοιμάζονται να ρημάξουν την Αθήνα και τις άλλες πόλεις με τα σχέδια των αρπακτικών του τουρισμού, της κερδοσκοπίας, των χορηγών των Ιδρυμάτων Νιάρχος , των Τραπεζιτών, των εταιριών εξορύξεων που φέρνουν χειροτέρευση της κλιματικής καταστροφής και την απειλή πολέμου. Σε αυτά τα άθλια σχέδια τους θέλουν να χαρίσουν και τον ιστορικό χώρο του Πολυτεχνείου στα αρπακτικά του τουρισμού μετατρέποντας τα Εξάρχεια από χώρο της νεολαίας και της αμφισβήτησης σε χώρο για βόλτες για τις λιμουζίνες πλούσιων τουριστών και κάθε είδους μεγαλοκαρχαριών. Ο Μπακογιάννης ήταν ο λαγός αυτός της εκστρατείας και ετοιμάζεται να την προωθήσει ως δήθεν αναβάθμιση της πόλης!
Η επιχείρηση εκκαθάρισης των δικαιωμάτων της νεολαίας στα πανεπιστήμια και της περιοχής των Εξαρχείων δε μπορεί να συγκαλυφθεί πίσω από την "αντιεγκληματική" εκστρατεία του Χρυσοχοίδη, του Βορίδη και του Γεωργιάδη. Οι εξαρτημένοι, εκείνοι που αποκλείστηκαν από κάθε φροντίδα, οι άστεγοι, οι φτωχοί, οι άνεργοι που πασχίζουν να μην πεθάνουν και να ζήσουν στους δρόμους απλά δεν χωράνε στα "αναπτυξιακά" σχέδια τους. Αντίθετα, ετοιμάζουν την διάλυση του δημόσιου πανεπιστημίου για να το αντικαταστήσουν με το ιδιωτικό, το κλείσιμο σχολείων, παιδικών σταθμών, δομών αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες. Δεν θα τους αφήσουμε!
Είναι πρόκληση να ετοιμάζουν πάρτι για τους πλούσιους φίλους τους και να μας καλούν να πληρώσουμε τα σπασμένα προκαταβολικά για να χορεύουν πάνω στις πλάτες μας.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη βάζει το πανεπιστημιακό άσυλο στο στόχαστρο, μια πολιτική ελευθερία που καταχτήθηκε με αίμα και θυσίες από την σπουδάζουσα νεολαία και το μαχόμενο εργατικό κίνημα, στις μάχες της δεκαετίας του 1960, του κινήματος του 114, των Ιουλιανών, της εξέγερσης του Πολυτεχνείου κατά της χούντας το 1973, στους μεγάλους αγώνες της μεταπολίτευσης. Μάχες που άφησαν πίσω τους νεκρούς σαν τον Γρηγόρη Λαμπράκη και το Σωτήρη Πέτρουλα, τις δεκάδες θύματα, φοιτητές και εργάτες, όταν τα τανκς εισέβαλαν στο Πολυτεχνείο στις 17 Νοέμβρη 1973.
Λεπτομέρεια για τους δεξιούς που αποκαλούν τους αντιστασιακούς "ψυχικά νοσούντες" μπροστά στους καθωσπρέπει ιερωμένους στυλ Ανθιμους που τρέχουν οι φίλοι τους "ακαδημαϊκοί" να τους ανακηρύξουν επίτιμους διδάκτορες!
Απέναντι σε αυτήν την επίθεση ο Τσίπρας δηλώνει ότι η αντιπολίτευση του δεν θα λέει "Όχι σε όλα", αλλά θα ψηφίζει τα θετικά και κρύβεται πίσω από θέματα εξωτερικής πολιτικής.
Να στείλουμε το μήνυμα ότι ο τσαμπουκάς του Μητσοτάκη θα μείνει στα χαρτιά, οι επιθέσεις που προετοιμάζει θα τσακιστούν από την ενωμένη αντίσταση των εργαζόμενων και της νεολαίας.

ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

πηγή : https://www.facebook.com/SEKsxoles/posts/2357…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Γραφίδα σχήμα ΕΑΑΚ στη σγτκσ του παδα

πηγή : https://www.facebook.com/SEKsxoles


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ

ΤΡΙΤΗ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 18:00 ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σπεύδει, στο πρώτο νομοσχέδιο που θα ψηφίσει η νέα βουλή, μεταξύ άλλων να καταθέσει νομοθέτημα, για την κατάργηση του πανεπιστημιακού άσυλου. Ο πρωθυπουργός, η υπουργός παιδείας και ο υπουργός δικαιοσύνης, έρχονται να εφαρμόσουν τις πιο αντιδραστικές προεκλογικές τους διακηρύξεις. Προηγουμένως τα ΜΜΕ προετοίμασαν το έδαφος, χειραγωγώντας τον κόσμο με πληθώρα παραπληροφόρησης, αφού ταύτιζαν το άσυλο με την «ανομία», και τη διακίνηση ναρκωτικών. Όλοι/ες γνωρίζουμε ότι με την ανοχή της αστυνομίας γίνεται η διακίνηση τους, ακριβώς για να δυσφημιστεί το άσυλο.

Το πανεπιστημιακό άσυλο κατακτήθηκε και διατηρήθηκε για να προστατεύει τόσο τις ακαδημαϊκές ελευθερίες, την εκπαιδευτική διαδικασία και την επιστημονική -ακαδημαϊκή ελευθερία όσο και τις πολιτικές ιδέες και τους αγωνιστές που διώκονται για τις πολιτικές τους πεποιθήσεις. Επίσης για να μπορούν πολιτικοί φορείς, συλλογικότητες και μεμονωμένοι άνθρωποι να έχουν ένα χώρο που να μπορούν να εκφράσουν τις πολιτικές τους απόψεις αλλά και για να πραγματοποιούνται πολιτιστικές δραστηριότητες χωρίς πιθανούς πολιτικούς και οικονομικούς περιορισμούς που θα συναντούσαν αλλού.

Το πανεπιστημιακό άσυλο αποτελεί λαϊκή κατάκτηση και σαν τέτοια χρειάζεται σθεναρή υπεράσπιση από το ίδιο το λαϊκό κίνημα, είναι υπόθεση του λαού η υπεράσπιση και η περιφρούρησή του. Το άσυλο δεν ευθύνεται για την εγκληματικότητα. Η εγκληματικότητα είναι κοινωνικό πρόβλημα των ταξικών κοινωνιών και υπάρχει παντού. Δε γεννιέται, ούτε θρέφεται στο πανεπιστήμιο, αλλά από τις αντιφάσεις και τις ταξικές ανισότητες και αδικίες που παράγουν και αναπαράγουν ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής, το κεφάλαιο και το αστικό κράτος. Οι κυβερνητικοί «εγκέφαλοι» που σκαρφίζονται τα νομοθετήματα, αν περπατούσαν στις γειτονιές της Αθήνας και άλλων πόλεων, θα διαπίστωναν ότι η διακίνηση και η χρήση ναρκωτικών γίνονται ελεύθερα, όλες τις ώρες της ημέρας και κυρίως σε περιοχές που έχουν επιλέξει να υποβαθμίσουν και να γκετοποιήσουν οι αστυνομικές αρχές και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι.


Το πρόβλημα της εξουσίας δεν είναι τα «ναρκωτικά» και το «παραεμπόριο». Είναι η πολιτική έκφραση και η πολιτική δράση του πιο ζωντανού τμήματος του λαού και της νεολαίας.

Οι δομές και οι πολύμορφοι αγώνες του φοιτητικού και ευρύτερα νεολαιίστικου κινήματος, οι αγώνες των εργαζομένων στα Πανεπιστήμια είναι η πραγματική τους στόχευση. Πίσω από την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου κρύβεται η απόπειρα να πατάξουν ότι αντιστέκεται.

Αυτό που λείπει σήμερα στα Πανεπιστήμια και ολόκληρη τη Δημόσια & Δωρεάν Παιδεία δεν είναι τα ΜΑΤ και οι διμοιρίες καταστολής αλλά η επαρκής χρηματοδότηση.

Θέλουν να καταργήσουν το άσυλο των λαϊκών αγώνων και του φοιτητικού κινήματος, για να επιβάλλουν τις πιο βαθιά ταξικές αντιδραστικές αλλαγές στην εκπαίδευση, για να κάνουν ένα πανεπιστήμιο για λίγους και εκλεκτούς. Για να επιβάλλουν δίδακτρα και στις προπτυχιακές σπουδές, για να συνεχίσουν την υποχρηματοδότηση οδηγώντας τις βασικές σπουδές σε μαρασμό. Για να κάνουν τα πτυχία κουρελόχαρτα και τους φοιτητές/τριες φτηνό ευέλικτο εργατικό δυναμικό για εκμετάλλευση. Για να εγκαθιδρύσουν ένα δικό τους επιχειρηματικό άσυλο. Ένα άσυλο για τις επιχειρήσεις που θα μπορούν να εκμεταλλεύονται την έρευνα του δημόσιου πανεπιστημίου και να δίνουν ένα ψίχουλο στους ερευνητές. Άσυλο για τους εργολάβους που θα αναλαμβάνουν όλο και περισσότερο διοικητικές λειτουργίες στα πανεπιστήμια, έχοντας εργαζόμενους σκληρά εκμεταλλευόμενους. Όλες οι αντιλαϊκές πολιτικές και οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις που ασκήθηκαν από όλες τις κυβερνήσεις υπηρέτησαν και υπηρετούν την επιχειρηματική λειτουργία και δραστηριότητα των Πανεπιστημίων. Αυτή η λειτουργία επιτάσσει και την κατάργηση του ασύλου, για να εξασφαλιστεί η «ασυλία» στα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, το χτύπημα των δικαιωμάτων των φοιτητών. Στον δικό τους επιχειρηματικό άσυλο κανείς δεν θα μπορεί να αντισταθεί, δεν θα μπορεί να σηκώσει κεφάλι!

Ακριβώς αυτή την κατεύθυνση υπηρετεί η κατάργηση του ασύλου και η εξαγγελία «ελεγχόμενης εισόδου» στα πανεπιστήμια, μέτρο που έχει να εφαρμοστεί από την εποχή της δικτατορίας. Για να θωρακίσει τη νεοφιλελεύθερη επέλαση η ΝΔ καταργεί το άσυλο ώστε να επιβάλλει δια της ισχύος των αστυνομικών γκλομπς την πολιτική της: αυτονομία ΑΕΙ, λειτουργία με ιδιωτικοοικονομικούς όρους, ν+2 χρονικό όριο σπουδών κ.λπ. Μια τέτοια λογική υπηρετεί και η μεταφορά της Έρευνας από το Υπουργείο Παιδείας στο Υπουργείο Οικονομικών. Τα πάντα θα λειτουργούν με όρους αγοράς, θα τίθενται στις ανάγκες του κεφαλαίου.

Με βάση τα παραπάνω οι προθέσεις της κυβέρνησης της Ν. Δ. και του οικονομικού κατεστημένου είναι βαθιά αντιδραστικές και οπισθοδρομικές, γιατί «κατάργηση του άσυλου» σημαίνει αποστείρωση του ελληνικού πανεπιστήμιου και μετατροπή του σε επιχειρηματικό πανεπιστήμιο προσανατολισμένο στην αγορά, δηλ. με απλά λόγια, ένα πανεπιστήμιο που δεν θα υπηρετεί τις ανάγκες του λαού, αλλά του κεφαλαίου.

Θα σταθούμε απέναντι σε κάθε προσπάθεια κατάργησης του ασύλου, εμπέδωσης του δόγματος του «νόμου και της τάξης», υποβάθμισης συλλογικών, κινηματικών και ατομικών δικαιωμάτων. Το άσυλο κατακτήθηκε με σκληρούς και αιματηρούς αγώνες από φοιτητές και εργαζόμενους. Οι προσπάθειες κατάργησης του πάντα συνδέονταν με την καταστολή και την επιβολή αντιλαϊκών πολιτικών. Μαζί με τους φοιτητικούς Συλλόγους, το φοιτητικό και νεολαιίστικο κίνημα, τα εκπαιδευτικά σωματεία και το εκπαιδευτικό - λαϊκό κίνημα καλούμε τις/τους συναδέλφους και όλους τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση, να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι τον κυκεώνα των αντιλαϊκών εξελίξεων που μας περιμένει!

ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ!

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ
ΕΚΦΡΑΣΗ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ!

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΜΟΡΦΩΣΗ - ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ!


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

ΕΡΑ: Η κατάργηση στου ασύλου δεν θα περάσει

Ανακοίνωση για την κατάργηση του ασύλου από τους Εκπαιδευτικούς Ριζοσπαστικής Αριστεράς

Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΥΤΕ «ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟ» ΟΥΤΕ Α.Ε.

Η ΝΔ και ως αντιπολίτευση και δυστυχώς τώρα ως κυβέρνηση δεν έκρυψε και δεν κρύβει τις στοχεύσεις της για το δημόσιο πανεπιστήμιο. Η κατάργηση του ασύλου που επιδιώκει αποτελεί κρίκο μιας συνολικής πολιτικής αντίληψης που θέλει ως κυβέρνηση να υλοποιήσει. Μαζί με την κατάργηση του ασύλου στόχος της είναι η απαξίωσή του δημόσιου πανεπιστήμιου και η επακόλουθη μετατροπή του σε ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Α.Ε.

Το πρόγραμμά της για τα πανεπιστήμια ξεκινά από τον «υπέρτατο» στόχο της: πώς θα καταργηθεί το άρθρο 16 του συντάγματος και πώς θα υλοποιήσει το όραμά της για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Να τη δώσει δηλαδή στους ιδιώτες ιδρύοντας ιδιωτικά πανεπιστήμια. πρόσφατα μάλιστα ως πρώτη της κυβερνητική κίνηση ήταν να αποσπάσει το χαρτοφυλάκιο της "Έρευνας και τεχνολογίας" από το Υπουργείο Παιδείας και τα πανεπιστήμια και να το ενσωματώσει στο Υπουργείο "Ανάπτυξης και Επενδύσεων", ώστε η αγορά και οι επιχειρηματίες τελικά να καθορίζουν και να κατευθύνουν πλήρως την έρευνα και να έχουν αυτοί ως φιλέτο τις χρηματοδοτήσεις και ταυτόχρονα να καταστήσει τα δημόσια πανεπιστήμια ικέτες και παραγγελιοδόχους.

Όλα τα παραπάνω όμως δεν κρύβονται πίσω από την εξαγγελία της για την κατάργηση του ασύλου, και ούτε κρύβονται πίσω από τη διατύπωση ότι το άσυλο ευθύνεται για την ανομία, την «εγκληματικότητα» και τη «διακίνηση ναρκωτικών». Το επιχείρημα αυτό είναι σαθρό πέρα για πέρα. Αρκεί κανείς να δει τι συμβαίνει με την εγκληματικότητα και τη διακίνηση ναρκωτικών έξω από τα πανεπιστήμια όπου δεν υπάρχει το άσυλο. Επιπλέον το υπάρχον νομικό καθεστώς επαρκεί πλήρως για την αντιμετώπιση των παραπάνω ζητημάτων εντός των πανεπιστημίων. Απόδειξη γι αυτό είναι το γεγονός ότι η αστυνομία με το υπάρχον νομικό καθεστώς έχει προβεί σε επιχειρήσεις ενάντια σε κακουργηματικές και άνομες πράξεις πέριξ των πανεπιστημιακών χώρων και μέσα σε αυτά, μετά από συνεννόηση βέβαια με τις εισαγγελικές και πρυτανικές αρχές.

Ενώ όλα αυτά η κυβέρνηση της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη τα γνωρίζει, συσχετίζει το άσυλο με την ανομία με σκοπό να το απαξιώσει και να το καταργήσει, παραγνωρίζοντας ότι αυτό που κάνει αποτελεί ύβρις απέναντι στη συλλογική ιστορική συνείδηση, στους αγώνες των φοιτητών και του ελληνικού λαού για ψωμί-παιδεία-ελευθερία, για την αποκατάσταση της δημοκρατίας, αλλά και απέναντι στους σύγχρονους αγώνες για την υπεράσπιση του άρθρου 16 του συντάγματος, στους αγώνες ενάντια στην απορρύθμιση των νόμων Διαμαντοπούλου - Αρβανιτόπουλου.

Τα δικαιώματα και τις ελευθερίες, το δικαίωμα στην ελεύθερη διακίνηση των ιδεών , δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες και αίμα χιλιάδων νέων ανθρώπων, αυτά θέλει να ψαλιδίσει και να καταργήσει τελικά η ΝΔ.

Η ΕΡΑ απέναντι σε αυτές τις επιδιώξεις, απέναντι στην βούληση της κυβέρνησης της Ν.Δ. για κατάργηση του ασύλου με όλες της τις δυνάμεις θα σταθεί εμπόδιο και μαζί με όλο το εκπαιδευτικό και εργατικό κίνημα θα αποτρέψει τους σχεδιασμούς της.

Καλούμε όλες τις παρατάξεις στη ΔΟΕ να συμπλεύσουν ώστε η μεγαλύτερη εκπαιδευτική ομοσπονδία να αντιταχθεί στην κατάργηση του ασύλου και να συμβάλει στη μη ψήφισή του.

Όλοι και όλες στην κινητοποίηση ενάντια στην κατάργηση του ασύλου, την Τρίτη στα προπύλαια στις 7μμ,

Εκπαιδευτικοί Ριζοσπαστικής Αριστεράς


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΑΣΥΛΟ!

Λίγες μέρες μετά την αποχώρηση Σύριζα και την εκλογή της ΝΔ μαθαίνουμε πως το πρώτο νομοσχέδιο που θα περάσει από την βουλή θα περιλαμβάνει την κατάργηση του ασύλου.Σκοπός?Η πάταξη της ¨ανομίας¨ και η επαναφορά του ''νόμου και της τάξης'' όπως συχνά αρέσκονται να επικαλούνται.Ας πιάσουμε,όμως ,το νήμα από την αρχή.Υπάρχει στην πραγματικότητα άσυλο? Ο νόμος του ασύλου επιτρέπει στην αστυνομία να εισβάλει αυτεπάγγελτα,
χωρίς έγκριση, μέσα σε χώρους του ασύλου όταν μιλάμε για εγκλήματα κακουργηματικού
χαρακτήρα.Μην ξεχνάμε πως όποτε το κράτος είχε ανάγκη να καταστείλει ,τίποτα δεν το εμπόδισε. Χημείο 1985, ΕΜΠ 1991,
17 Νοέμβρη 1995.Για το πρόσφτατο παρελθόν επί κυβέρνηση Συριζα δεν ξεχνάμε την εισβολή των ΜΑΤ στο ΠΑΜΑΚ το 2017 ,τις εισβολείς των ΟΠΚΕ στις φοιτητικές εστίες αλλά και σε χώρους του πανεπηστιμίου καθώς επίσης και την τακτική βολτούλα από μηχανές της αστυνομίας.Άξιο παρατήρησης αλλά και συμπερασμάτων αποτελεί πως μέλη του Σύριζα τάσονται υπερ της κατάργησης του ασύλου ενώ δεν ξεχνάμε και το νόμο Παρασκευόπουλου που έρχεται ποινικοποιήσει τους αγώνες στο πανεπιστήμιο.Νόμος που ετοιμάστηκε από Συριζα και δόθηκε σαν δωράκι στην ΝΔ σε περίπτωση που θέλει να τον χρησιμοποιήσει.Συριζα και ΝΔ προσπαθούν να παίξουν τον νέο δικομματισμό ακλουθώντας στην ουσία την ίδια πολιτική αλλάζοντας προσωπείο.

Συχνό επιχείρημα που ενισχύει την κατάργηση του ασύλου είναι οι λεγόμενες ΄'ναρκομαφίες'' που έχουν κατακλύσει τους πανεπιστημιακούς χώρους.Το ναρκεμπόριο υπάρχει και υπήρχε με μοναδικό σκοπό το κεφάλαιο να μπορεί να πλουτίζει και να καρπώνεται όλο και περισσότερα χρήματα. Με ή χωρίς το άσυλο το κρατός δεν θα κάνει τίποτα,γιατί πολύ απλά δεν το συμφέρει να κάνει.Δίνει το χέρι του σε τύπους όπως ο Μαρινάκης που τα καράβια του είναι γεμάτα στην πρέζα.Ας μην ξεχνάμε πως οι ναρκομαφίες δεν επέλεξαν τυχαία τα πανεπιστήμια.Υπήρχαν σε γειτονιές των πόλεων και συνήθως στο κέντρο,όπου μετά τα παράπονα και την δυσαρέσκεια οι εκάστοτε κυβερνήσεις με τις λεγόμενες επιχειρήσεις ''σκούπα΄΄ έδωσαν εντολή στην αστυνομία να τους σπρώξει μέσα στα πανεπιστήμια εκεί που δεν υπάρχουν μαγαζιά και γείτονες.Είναι βέβαιο πως ναρκέμποροι και ναρκομαφίες πρέπει να είναι έξω από το πανεπηστήμιο αλλα και έξω από την ίδια την κοινωνία.Φυσικά δεν πρέπει να τους συγχέουμε με τους τοξικοεξαρτημενους/ες που αποτελούν άμεσα πληττώμενο κομμάτι της κοινωνίας και οφείλουμε να δείξουμε την στήριξη μας.

Φυσικά οι εκάστοτε κυβερνήσεις αδιαφορούν για τα πραγματικά εγκλήματα.Βιασμοί,ξυλοδαρμοί από καθηγητές σε φοιτητές,αυτοκτονίες,μπράβοι, deal διοικητικών και πανεπιστημιακών με εταιρείες ,μοίρασμα δημόσιου χρήματος και μη σε διάφορες τσέπες.Μαντέψτε?? Ολα αυτά λαμβάνουν χώρα εντός του πανεπηστημίου.Δεν ξεχνάμε το πρόσφατο περιστατικό που καθηγητής γρονθοκόπησε συμφοιτητή μας παρουσία μπράβων.Δεν ξεχνάμε την αυτοκτονία του συμφοιτήτη μας στις φοιτητικές εστίες,δεν ξεχνάμε τους εργολάβους της λέσχης που κεφαλαιοποιούν πάνω στην ανάγκη των φοιτητών για σίτιση,δεν ξεχνάμε τα επανειλημμένα περιστατικά σεξισμού από καθηγητές/ριες ,δεν ξεχνάμε τις πολλαπλές εκπαιδευτικές αναδιαρθρώσεις που μας βρίσκουν μπροστά σε μια πραγματικότητα που δεν επιλέξαμε,δεν ξεχνάμε και δεν αγνοούμε αυτούς που στην ανάγκη της μεγιστοποίησης του κέρδους θέλουν να κάνουν τα πανεπιστήμια μας καλοκουρδησμένες μηχανές πλούτου.Έρευνα και τεχνολογία για τις ανάγκες της κοινωνίας και όχι των επιχειρήσεων και του στρατού.Είναι στο χέρι μας να υπερασπιστούμε τον χώρο μας και να μην τον αφήσουμε στα χέρια μιας μικρής ελιτ που δεν έχει τίποτα παραπάνω στο μυαλό της πέρα από την στυγνή εκμετάλλευση του.

Συχνά ακούμε ότι υπάρχει η ανάγκη να αναβαθμίσουμε και να εκσυγχρονίσουμε τα πανεπιστήμια δίνοντας τους μία ευρωπαϊκή/αμερικάνικη νότα.Αλήθεια το θέλουμε?Ας μην ξεχνάμε πως τόσο σε ευρωπαϊκά όσο και αμερικάνικα πανεπιστήμια το ναρκεμπόριο βρίσκεται στα ύψη,οι βιασμοί αποτελούν καθημερινό φαινόμενο ενώ ακόμη και στις πιο αναπτυγμένες καπιταλιστικά χώρες υπάρχουν άτομα που στα πλαίσια βιοπορισμού(συνηθώς για την αποπληρωμή φοιτητικών δανείων) μπαίνουν στην διαδικασία εκπόρνευσης.Τα ποσοστά φοιτητών/ριων που αυτοκτόνησαν σε Αμερική και Ευρώπη είναι εξαιρετικά μεγάλα και αυτό σηματοδοτεί πως κάτι δεν πάει καλά.Μήπως δεν πάει καλά γιατί υπάρχει ελάχιστη αστυνόμευση?Μάλλον όχι…Ας μην γελιόμαστε μπορεί η πρόσοψη να φαντάζει ιδανική αλλά η πραγματική εικόνα είναι απογοητευτική και νομοτελειακά συνδεμένη με όσα περιμέναμε.

Αυτό που επιτυγχάνεται ουσιαστικά με την κατάργηση του ασύλου είναι η προσθήκη φίλτρου και ελέγχου οποιασδήποτε φωνής αντίδρασης.Στόχος της κυβέρνησης είναι να εξαλείψει τον συνδικαλισμό αλλά και οποιαδήποτε μορφή οργάνωσης του ταξικού φοιτητικού κινήματος .Καλούμαστε όλοι μαζί να δώσουμε τις απαντήσεις που απαιτούνται απέναντι στο νομοσχέδιο που έρχεται.Δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια , θα προασπίσουμε το άσυλο και το πανεπηστήμιο καθώς θα παραμείνει ένα ζωντανό κέντρο αγώνα.Θα είναι ο χώρος που θα πολιτικοποιούμαστε ,θα αγωνιζόμαστε συλλογικά απέναντι στις αντιλαικές πολιτικές,θα εξαλείφουμε κάθε εγκληματική/εξουσιαστική πράξη.Το πανεπιστήμιο άλλωστε δεν αποτελεί μια αποκομμένη γυάλα ,έξω από την κοινωνία.Είναι άμεσα συνδεμένη μαζί της και πλήττεται ισόποσα. Απέναντι στις πολιτικές που μας φτωχοποιούν και μας εξαθλιώνουν οφείλουμε να σηκώσουμε αναχώματα .Αναχώματα που θα βγουν από τις μαζικές γενικές συνελεύσεις και την συλλογική δράση όλων μας.Γιατί δεν θέλουμε να δούμε το πτυχίο μας χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα,γιατί δεν θέλουμε να πληρώνουμε δίδακτρα σε προπτυχιακό/μεταπτυχιακό(μπήκε στο προπτυχιακό στο τμήμα της φιλοσοφικής ΕΚΠΑ),γιατί θέλουμε να σπουδάζουμε ανθρώπινα,γιατί θέλουμε να χρησιμοποιούμε τα πανεπιστήμια μας για την αναβάθμιση του κοινωνικού ιστού και όχι των εταιρίων.Θα είμαστε εκεί ,απέναντι στην κατάργηση του ασύλου αλλά και της νεοφιλελεύθερης λαίλαπας.Ξέρουμε καλά πως αν κάποιος είναι αυτός που κράτησε και προσπάθησε να προστατέψει το πανεπιστήμιο από την γκετοποίηση είμαστε εμείς οι φοιτητές/ριες που κρατάμε τις σχολές ανοιχτές ως αργά γεμάτες ζωή και δραστηριότητες.Σημαντική η παρουσία όλων μας στις συνελεύσεις και στους αγώνες που έρχονται…

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ!

Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

ΝΑ ΚΟΠΕΙ ΚΑΘΕ ΣΧΕΔΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ

ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ/ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ.ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ!

ΝΑ ΕΝΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕΣΑ ΚΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ !

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ,

ΑΘΗΝΑ: ΤΡΙΤΗ 23/7, 19:00, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:ΤΡΙΤΗ 23/7, 19:30, ΚΑΜΑΡΑ

Φ.Ε.Ρ.ΜΑ

πηγή : email που λάβαμε στις 23 Ιούλιος 13h