Τρίτη 23 Ιουλίου 2019 στις 19.30

3 καλέσματα : 1 2 3

Συγκέντρωση ενάντια στην κατάργηση του ασύλου

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΑΣΥΛΟ!

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΔΟΓΜΑ "ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑΞΗ"

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ,

ΑΘΗΝΑ: ΤΡΙΤΗ 23/7, 19:00, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:ΤΡΙΤΗ 23/7, 19:30, ΚΑΜΑΡΑ

Την Τρίτη 23/7, η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζεται να ψηφίσει την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, με αστραπιαίες διαδικασίες και χωρίς καμία απολύτως διαβούλευση,σε μια περίοδο που οι σχολές είναι κλειστές και υπολογίζει ότι οι φοιτητές δεν θα μπορούν να αντιδράσουν. Είναι ξεκάθαρο πως για τη νεοφιλελεύθερη και μνημονιακή ΝΔ η υποχρηματοδότηση των ιδρυμάτων, οι τρομακτικές ελλείψεις σε προσωπικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό, το ρήμαγμα κυριολεκτικά των κτιρίων των σχολών και των εστιών και οι συνθήκες στις οποίες σπουδάζουμε, οφείλονται στην ύπαρξη του ασύλου και όχι στην επιβολή των μνημονίων στην παιδεία!

Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για τους φοιτητές και τη νεολαία. Η ΝΔ, στο δρόμο που "έστρωσε" ο ΣΥΡΙΖΑ και με τον αέρα της εκλογικής νίκης, θέλει να επιβάλει ένα συντριπτικό χτύπημα στη δημόσια εκπαίδευση και το φοιτητικό κίνημα. Βασικά στοιχεία της «παιδείας» που θέλουν οι νεοφιλελεύθεροι αγριάνθρωποι της ΝΔ είναι:

  1. Η βίαιη αντιστοίχιση της εκπαίδευσης στην κατάσταση του χρεωκοπημένου ελληνικού καπιταλισμού, δηλ. η κατάργηση κάθε δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα που έχει και η πλήρης ιδιωτικοποίηση - εμπορευματοποίηση της. Αυτό σημαίνει: α) Νέα μείωση της εξευτελισμένης χρηματοδότησης, αφού και η ΝΔ νοιάζεται μόνο να δώσει κι άλλα δώρα σε κεφάλαιο και πλούσιους («μείωση φόρων και κράτους»), να πληρώνει τακτικά τους δανειστές-τοκογλύφους ΕΕ και αγορών.β) Κάθετος διαχωρισμός εκπαίδευσης και σχολών σε «καλά» και «κακά», με «αξιολόγηση» (που θα καθορίζει και την όποια κρατική χρηματοδότηση) και αυστηρά ταξικά κριτήρια. γ) Αυτά οδηγούν μοιραία σε δίδακτρα, άλλες μορφές ελεημοσύνης όπως φοιτητικά «κουπόνια» ή δάνεια.
  2. Το κλείσιμο σχολών και τμημάτων και η μετατροπή όσων σχολών επιβιώσουν σε επιχειρήσεις που θα πουλούν προγράμματα σπουδών - δεξιοτήτων στους φοιτητές- πελάτες. Αυτοί οι "ατομικοί τίτλοι σπουδών" καμία σχέση δεν θα έχουν με τα ως τώρα πτυχία ούτε σε επίπεδο μόρφωσης, ούτε σε επίπεδο επαγγελματικών δικαιωμάτων. Έτσι η Παιδεία και η γνώση θα μετατραπούν πλήρως από κοινωνικά αγαθά σε εμπορεύματα, που κάθε φοιτητής θα αγοράζει όσο σηκώνει η τσέπη του.
  3. Μεγάλος αριθμός νέων θα πεταχτούν εκτός πανεπιστημίων (διαγραφές ν+2 έτη, μειώσεις εισακτέων).
  4. Εργολάβοι και ιδιώτες «επενδυτές» - αρπακτικά θα αλωνίζουν εντός των πανεπιστημίων, κερδοσκοπώντας με τη σίτιση, στέγαση, καθαριότητα κ.λπ.

Τα νεοφιλελεύθερα επιτελεία προσπαθούν να κρύψουν αυτόν τον κοινωνικό κανιβαλισμόμε ιδεολογήματα για «καινοτομία», σπάσιμο του «ασφυκτικού εναγκαλισμού του κράτους», «αριστεία». Αντί για το δικαίωμα όλων στη μόρφωση, πλασάρουν τις «ίσες ευκαιρίες» που δήθεν παρέχει σε όλους, εργαζόμενους και αφεντικά, φτωχούς και πλούσιους, η «ελεύθερη αγορά»! Ξέχασαν να ενημερώσουν τη νεολαία πως:

  • Στις ΗΠΑ πάνω από 44 εκατομμύρια δανειολήπτες φοιτητικών δανείων χρωστούν πάνω από 1,5 τρις $. Οι οφειλέτες μεταναστεύουν, χάνουν περιουσίες, αντιμετωπίζουν εξοντωτικές ποινές, όπως φυλακίσεις.
  • Τα κορυφαία πανεπιστήμια παγκοσμίως είναι αυτά που δεν λειτουργούν με στόχο το κέρδος.Αντίθετα, αυτά που λειτουργούν ως «αυτόνομα» μέσα στην «ελεύθερη αγορά», έχουν δίδακτρα, δεν προσφέρουν ουσιαστική μόρφωση ή ερευνητικό έργο, ενώ συνδέονται με εκατοντάδες σκάνδαλα(π.χ. εξαγορά πτυχίων-μαϊμού από πλούσιους κ.α.). Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Πορτογαλία, που από μερικές εκατοντάδες ιδιωτικά πανεπιστήμια που άνοιξαν τις δεκαετίες του '70 και του '80, σήμερα έχει μείνει μόνο με μερικές δεκάδες, καθώς τα περισσότερα έκλεισαν λόγω ... έλλειψης πελατείας.
  • Στη Γερμανία μόλις το 1% των φοιτητών σπουδάζει σε ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Το πρόγραμμα που θέλει να επιβάλλει η ΝΔ για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια και σε κατάργηση του άρθρου 16, ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, πλήρης εξίσωση πανεπιστημίων - ιδιωτικών κολεγίων.

Πρώτο βήμα για την επιβολή όλων των παραπάνω αποτελεί η κατάργηση του ασύλου για να καταπνιχθεί κάθε προσπάθεια αγώνα και αντίστασης των φοιτητών. Γιατί γνωρίζουν πως παλιότερες επιθέσεις στην παιδεία(π.χ. 2006-2007, 2011) αντιμετώπισαν σημαντικούς φοιτητικούς ξεσηκωμούς και αντιστάσεις.

Ο ιδεολογικός μανδύας της κατάργησης του ασύλου, το Δόγμα "Νόμος και Τάξη" δεν έχει στο στόχαστρο την καταπολέμηση των ναρκωτικών και της εγκληματικότητας, όπως ψευδώς αναφέρεται, αλλά τα δημοκρατικά δικαιώματα και το μαχητικό συνδικαλισμό. Για το ναρκεμπόριο και την εγκληματικότητα, όπως και για τις ασυδοσίες των πλουσίων, των μεγάλων επιχειρηματιών και των αστών πολιτικών ισχύει το δόγμα "Ανομία και Αταξία", καθώς σχεδόν ποτέ δεν διώκονται και δεν καταδικάζονται. Η κυβέρνηση της ΝΔ θέλει έτσι να οικοδομήσει ένα ακόμα πιο ζοφερό κράτος έκτακτης ανάγκης, που θα καταδιώκει και θα χτυπά εργαζόμενους, νέους, μετανάστες, απαραίτητο συμπλήρωμα του καθεστώτος αποικίας χρέους και των μνημονίων διαρκείας.

Το άσυλο είναι μια κατάκτηση που επιβλήθηκεμε σκληρούς αγώνες και με το αίμα των φοιτητών και των εργαζομένων, απ' την εξέγερση του Πολυτεχνείου μέχρι σήμερα. Καταργώντας το, θέλουν να τελειώσουν με τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση αλλά και με μια ολόκληρη εποχή κατακτήσεων και αγώνων των εργαζομένων και της νεολαίας, που τα συκοφαντούν ως «λαϊκισμό». Η κατάργηση του ισοδυναμεί με ένα πραγματικά ιστορικό πισωγύρισμα της ελληνικής κοινωνικής και πολιτικής ζωής στις πιο μαύρες και αντιδραστικές σελίδες της. Το φοιτητικό κίνημα και η νεολαία πρέπει να παλέψουμε για να εμποδίσουμε κάτι τέτοιο.

ΑΠΟ ΧΑΜΕΝΗ ΓΕΝΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ Η ΓΕΝΙΑ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ!

Να πιάσουμε το νήμα από τους αγώνες των φοιτητών, της νεολαίας και των εκπαιδευτικών σε ΗΠΑ, Βραζιλία, Αλβανία κ.α. Το φοιτητικό κίνημα οφείλει άμεσα να πάρει θέση μάχης. Χρειάζεται μια τομή στη λογική και την πρακτική μας, ξεπερνώντας έμπρακτα κάθε αναποτελεσματική και αδιέξοδη πολιτική, που έχει οδηγήσει το φοιτητικό κίνημα σε παράλυση. Να παλέψουμε για την ανασυγκρότηση και ανασύνθεση του φοιτητικού κινήματος στη βάση μιας αγωνιστικής και ενωτικής πολιτικής. Να ζωντανέψουμε τις σχολές με μαζικές γενικές συνελεύσεις, όπου θα γίνεται πραγματική και δημοκρατική συζήτηση, με επιτροπές και πρωτοβουλίες, με πολιτικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, με μαχητικά μέσα πάλης (καταλήψεις, αποκλεισμούς δρόμων κ.α.) να δώσουμε μια κλωτσιά στους ναρκέμπορους, στην αστυνομοκρατία και στις μνημονιακές κυβερνήσεις από τις σχολές μας και τις ζωές μας.

Σοσιαλιστική Σπουδαστική Πάλη (ΣΣΠ)

πηγή : http://sosialistiki-spoudastiki-pali.blogspot…


1 2 3

Οργάνωση κι αγώνας στις σχολές. Το άσυλο ανήκει σε όλο τον λαό

Ξεκίνησαν τα όργανα λοιπόν για την παρουσίαση μιας νέας παράστασης αυτή τη φορά από τους σαλτιμπάγκους της κυβέρνησης της ΝΔ. Φυσικά, η αίθουσα είναι κεκλεισμένων των θυρών, μιας και φοβούνται λόγω της αποκρουστικότητας και του απάνθρωπου θεάματος που θα προσφέρουν, μην προκαλέσουν την οργισμένη αντίδραση του κοινού. Το εγχείρημα είναι απλό στη σύλληψη και επιθυμούν το ίδιο εύκολη να είναι και η εφαρμογή του. Ταυτίζοντας μια σειρά από κοινωνικά ζητήματα όπως η μετανάστευση με την εγκληματικότητα, τις παραβατικές συμπεριφορές και το ναρκεμπόριο με το πανεπιστημιακό άσυλο και συγκεκριμένες περιοχές ευελπιστούν ότι θα αποσπάσουν κοινωνική συναίνεση για να επιτεθούν λυσσασμένα στον πραγματικό τους στόχο στους κοινωνικούς αγωνιστές που αντιπαρατίθενται σε όλους τους χώρους στα σχέδια τους για ακόμη μεγαλύτερη υποβάθμιση των όρων ζωής των εργαζομένων, των ανέργων και των αποκλεισμένων.

Οι ναρκομαφίες ως δούρειος ίππος του Κράτους

Αφού πρώτα εγκατέστησαν το ίδιο το πρόβλημα, όπως τις ναρκοπιάτσες και τα συνεπαγόμενα περιστατικά κοινωνικού κανιβαλισμού στις περιοχές που από πριν είχαν στο νου τους να στοχοποιήσουν, τώρα έρχονται να αναδειχθούν ως σωτήρες, λέγοντας φυσικά ότι ο υπαίτιος για όλα αυτά δεν είναι άλλος από τις ελευθερίες. Για το κράτος δεν αποτελεί πρόβλημα η άμεση συνέργια του με τις μαφίες, μέσω της Αστυνομίας, δεν αποτελεί πρόβλημα η στενή σχέση της κυβέρνησης με τον μεγαλοπρεζέμπορα - εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη που φέρνει την πρέζα που πουλάνε οι μαφίες στο Πανεπιστήμιο υπό την κάλυψη της Αστυνομίας, αλλά φταίει το πανεπιστημιακό άσυλο.

Ήδη, με την εξαγγελία της απόφασης του Υπουργείου Παιδείας και της Κυβέρνησης της ΝΔ για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, ξεκίνησαν κινητοποιήσεις από ορισμένους φοιτητικούς συλλόγους και πολιτικά σχήματα, παρά τη δυσκολία της περιόδου όπου οι σχολές είναι κλειστές, έτσι ώστε να δοθεί μια άμεση απάντηση στο δρόμο. Προφανώς, η κίνηση της ΝΔ για κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου κάθε άλλο παρά μας εκπλήσσει. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, το σχετικό νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή την επόμενη της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης, στις 23 Ιουλίου.

Μαζί με την κατάργηση του ασύλου, ετοιμάζονται κι άλλα καταπιεστικά μέτρα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που δεν χτυπούν άλλον παρά την τάξη μας. Στο όνομα του περιορισμού των εξόδων του προϋπολογισμού για τη παιδεία επιθυμούν να επιταχύνουν με κάθε τρόπο την κατάργηση του άρθρου 16, την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, διαγραφές φοιτητών, την ακόμη μεγαλύτερη εναρμόνιση των πανεπιστημίων με την αγορά και τη σύναψη οικονομικών και ερευνητικών συνεργασιών με τις επιχειρήσεις. Η συγκεκριμένη πολιτική δεν αποσκοπεί πουθενά αλλού από την ολοένα συνεχόμενη εντατικοποίηση τόσο των σπουδών, με τον συνεχή ανταγωνισμό των φοιτητών για το ποιος θα ανελιχθεί πιο γρήγορα στην πυραμίδα της «αριστείας», όσο και των συνθηκών εργασίας για τους εργαζομένους εντός του campus.

Η νομοθέτηση της κατάργησης του ασύλου έρχεται να συμπληρώσει το παζλ της κατασταλτικής στρατηγικής που κυριαρχεί στην πολιτική ατζέντα της νέας διακυβέρνησης, θέλοντας να ικανοποιήσει το συντηρητικό, ακροδεξιό και αντιδραστικό κοινό που την ανέβασε στο βάθρο της εξουσίας. Άσυλο ανομίας διατυμπανίζουν τα κοινωνικά παράσιτα, υποσχόμενα πως θα πατάξουν το έγκλημα της ναρκοπιάτσας που έχει στηθεί στο campus του ΑΠΘ και σε ορισμένες σχολές της Αθήνας, ξεχνώντας εσκεμμένα να αναφέρουν βέβαια τις σχέσεις που έχουν με ντόπιους μεγαλοεπιχειρηματίες που μεταφέρουν τόνους ποσότητας ναρκωτικών ουσιών. Είναι αυταπόδεικτο, λοιπόν, ότι η αιτία κι ο στόχος κατάργησης του ασύλου βρίσκονται αλλού.

Καταρχήν η εκάστοτε εξουσία σε συνεργασία με τα ΜΜΕ, είχε και έχει την ανάγκη να κατασκευάσει τον «εσωτερικό εχθρό», ο οποίος δεν έχει άλλο σκοπό παρά να υποσκάπτει και να «μπαχαλεύει» την εύρυθμη λειτουργία της Ακαδημαϊκής κοινότητας, εκμεταλλευόμενος το πανεπιστημιακό άσυλο. Έτσι δημιουργείται μια ρητορική από το κράτος, η οποία εξισώνει το ζήτημα της ναρκοπιάτσας και των περιστατικών κοινωνικού κανιβαλισμού με τις φοιτητικές καταλήψεις και τους αγώνες του φοιτητικού κινήματος.

Κι όταν είναι να μιλήσουμε για τη δική τους «ανομία», είτε σφυρίζουν αδιάφορα είτε σηκώνουν το γκλοπ της κρατικής βίας για να κλείσουμε τα στόματα μας. Αυτοί λοιπόν που μιλάνε για άσυλο ανομίας, είναι αυτοί που επιτρέπουν και σιγοντάρουν την διαπλοκή κράτους - παρακράτους με τα κυκλώματα ναρκωτικών. Οι μαφίες αυτές έχουν πλάτες, κέντρα εξουσίας που τις προστατεύουν. Η αστυνομία, ως βραχίονας της κρατικής παρέμβασης, κάνει τα στραβά μάτια. Το πρόβλημα είναι εδώ και το γνωρίζουν καλά. Κράτος και μαφίες συνδέονται οργανικά.

Το άσυλο ανήκει σ' όλη την κοινωνία

Το πανεπιστημιακό άσυλο δεν είναι άσυλο για να προστατευθούν οι «ακαδημαϊκές ελευθερίες». Αν το άσυλο υπήρχε για την προστασία των ακαδημαϊκών ελευθεριών, όπως λένε, αυτό θα σήμαινε μια παραδοχή ότι έξω από το Πανεπιστήμιο δεν μπορεί κάποιος να διατυπώσει ελεύθερα τη γνώμη του. Ο καθένας όμως μπορεί να πει ότι επιθυμεί είτε μέσα στα πανεπιστήμια είτε απ' έξω αρκεί να μην βάζει κάποιο άλλο χειροπιαστό εμπόδιο στην εύρυθμη λειτουργία του κράτους και του καπιταλισμού. Η ελευθερία των ιδεών δεν προστατεύεται από κανένα άσυλο είναι κατάκτηση των ματωμένων κοινωνικών αγώνων τόσων χρόνων. Το άσυλο υπάρχει για να προστατεύει τους κυνηγημένους από την Αστυνομία. Ας υπενθυμίσουμε ότι οι απεργοί του εργοστασίου της ΜΕΛ της Θεσσαλονίκης όταν βρισκόμενοι σε απεργία το φθινόπωρο του 1975 κατέβηκαν στο Σύνταγμα για να διαμαρτυρηθούν απειλήθηκαν από την Αστυνομία με συλλήψεις και βρήκαν καταφύγιο στο Πολυτεχνείο. Αυτό σημαίνει το άσυλο ανήκει σε όλο το λαό.

Επομένως, ο αληθινός στόχος της νέας κυβέρνησης, δεν είναι ούτε η υπεράσπιση της ακαδημαϊκής ελευθερίας ούτε η προστασία των φοιτητών. Αντιθέτως, είναι η καταστολή οποιωνδήποτε ριζοσπαστικών αντιλήψεων και επαναστατικών υποκειμένων επιχειρήσουν να διαταράξουν την «τάξη και ασφάλεια» που επιχειρούν οι εξουσιαστές να εδραιώσουν. Είναι η ολοκληρωτική επίθεση που θέλει να ασκήσει η ΝΔ στο εναπομείναν επαναστατικό κίνημα, πατώντας στο κόκκινο χαλί της απονεύρωσης των κοινωνικών και ταξικών αγώνων που έστρωσε τα προηγούμενα χρόνια η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Στην περίπτωση του πανεπιστημίου, χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το πόρισμα Παρασκευόπουλου, το οποίο εξισώνει όλες τις πολιτικές πράξεις παρέμβασης ή αντίστασης με οποιοδήποτε ποινικό αδίκημα.

Συλλογικοί & Ακηδεμόνευτοι αγώνες μέσα κι έξω από τις σχολές

Βεβαίως, ως αναρχικοί κι αναρχικές δεν θα μπορούσαμε να παραβλέψουμε, πως μια τέτοια είδους πολιτική περιορίζεται μόνο στα πανεπιστήμια, αλλά έχει αντίκτυπο και στα υπόλοιπα κοινωνικά πεδία. Μέσα από το κατασταλτικό της σχέδιο που θέλει να εφαρμόσει, σε αγαστή συνεργασία με κράτος - κεφάλαιο, δίνει το έναυσμα για την κήρυξη ενός νέου πολέμου σε όσους σήμερα βρίσκονται στο στόχαστρο του πολιτικού-οικονομικού συστήματος. Αυτοί δεν είναι άλλοι, παρά οι φτωχοί, οι παρίες, οι αγωνιζόμενοι. Οι κατασταλτικοί μηχανισμοί του κράτους έχουν στοχεύσει και ανοίγουν πυρ, ενάντια σε αυτοοργανωμένους χώρους αγώνα σε όλη την επικράτεια, όπως είναι η εκκένωση και κατεδάφιση της κατάληψης Brooklyn στα Γιάννενα, η διακοπή της ηλεκτροδότησης στη στεγαστική κατάληψη προσφύγων «Νοταρά 26» καθώς και η απόπειρα διακοπής του ρεύματος στην επίσης προσφυγική κατάληψη «Όνειρο» στα Εξάρχεια. Κομμάτι του ίδιου κατασταλτικού σχεδίου, αποτελεί και το ειδικό καθεστώς εξαίρεσης στο αναρχικό κίνημα, απέναντι στο οποίο προετοιμάζεται εδώ και χρόνια μια σαρωτική κατασταλτική επίθεση που θα αποσκοπεί όχι απλώς στον περιορισμό του, αλλά στην ολοκληρωτική του εξόντωση (βλ. «Επιχείρηση Εξάρχεια»).

Το άσυλο για μας λοιπόν σημαίνει ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Ελευθερία από την κρατική καταπίεση και καταστολή. Ως αναρχικοί/ες φοιτητές/τριες αντιλαμβανόμαστε πως ο αγώνας ενάντια στην κατάργηση του ασύλου δεν είναι ένας απλά δικαιωματικός αγώνας για την προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας, αλλά ένας αγώνας στον οποίο πρέπει να αναδείξουμε την ταξική του φύση, που έρχεται σε άμεση σύνδεση με τον αγώνα ενάντια στο κεφάλαιο και τις κατασταλτικές μεθοδεύσεις του κράτους απέναντι στις οποίες διατρανώνουμε την απόφαση μας να μην κάνουμε ούτε βήμα πίσω.

Καλούμε τους φοιτητές, τις άνεργες, τους εργάτες, τις μετανάστριες, τον κόσμο του αγώνα, να συμμετέχουμε πιο δυναμικά σε όλα τα πεδία που ξεπηδούν οι πρωτογενείς αντιστάσεις, είτε αυτά είναι ελευθεριακά σχήματα στις σχολές, είτε σωματεία βάσεις εργαζομένων, είτε αναρχικές συνελεύσεις, έτσι ώστε να θέσουμε ένα ισχυρό ανάχωμα στους σχεδιασμούς των κυριάρχων. Με όραμα την Κοινωνική Επανάσταση, εναντιωνόμαστε στο νεοφιλελεύθερο TINA(There is no other alternative), στην συριζαϊκή ρητορική της αντιδεξιάς και των ψευτοδιλλημάτων, την απάθεια, παλεύουμε αδιαμεσολάβητα, οργανωνόμαστε στην βάση απέναντι σε κράτος, κεφάλαιο για την διεκδίκηση της ζωής που μας αξίζει.

Συγκέντρωση Τρίτη 23/7 19:30, Καμάρα

ΝΑ ΕΝΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕΣΑ ΚΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΝΑΡΚΟΜΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ. ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναρχική Συνέλευση Φοιτητών/τριών «Quieta Movere»


1 2 3

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΑΣΥΛΟ!

Λίγες μέρες μετά την αποχώρηση Σύριζα και την εκλογή της ΝΔ μαθαίνουμε πως το πρώτο νομοσχέδιο που θα περάσει από την βουλή θα περιλαμβάνει την κατάργηση του ασύλου.Σκοπός?Η πάταξη της ¨ανομίας¨ και η επαναφορά του ''νόμου και της τάξης'' όπως συχνά αρέσκονται να επικαλούνται.Ας πιάσουμε,όμως ,το νήμα από την αρχή.Υπάρχει στην πραγματικότητα άσυλο? Ο νόμος του ασύλου επιτρέπει στην αστυνομία να εισβάλει αυτεπάγγελτα,
χωρίς έγκριση, μέσα σε χώρους του ασύλου όταν μιλάμε για εγκλήματα κακουργηματικού
χαρακτήρα.Μην ξεχνάμε πως όποτε το κράτος είχε ανάγκη να καταστείλει ,τίποτα δεν το εμπόδισε. Χημείο 1985, ΕΜΠ 1991,
17 Νοέμβρη 1995.Για το πρόσφτατο παρελθόν επί κυβέρνηση Συριζα δεν ξεχνάμε την εισβολή των ΜΑΤ στο ΠΑΜΑΚ το 2017 ,τις εισβολείς των ΟΠΚΕ στις φοιτητικές εστίες αλλά και σε χώρους του πανεπηστιμίου καθώς επίσης και την τακτική βολτούλα από μηχανές της αστυνομίας.Άξιο παρατήρησης αλλά και συμπερασμάτων αποτελεί πως μέλη του Σύριζα τάσονται υπερ της κατάργησης του ασύλου ενώ δεν ξεχνάμε και το νόμο Παρασκευόπουλου που έρχεται ποινικοποιήσει τους αγώνες στο πανεπιστήμιο.Νόμος που ετοιμάστηκε από Συριζα και δόθηκε σαν δωράκι στην ΝΔ σε περίπτωση που θέλει να τον χρησιμοποιήσει.Συριζα και ΝΔ προσπαθούν να παίξουν τον νέο δικομματισμό ακλουθώντας στην ουσία την ίδια πολιτική αλλάζοντας προσωπείο.

Συχνό επιχείρημα που ενισχύει την κατάργηση του ασύλου είναι οι λεγόμενες ΄'ναρκομαφίες'' που έχουν κατακλύσει τους πανεπιστημιακούς χώρους.Το ναρκεμπόριο υπάρχει και υπήρχε με μοναδικό σκοπό το κεφάλαιο να μπορεί να πλουτίζει και να καρπώνεται όλο και περισσότερα χρήματα. Με ή χωρίς το άσυλο το κρατός δεν θα κάνει τίποτα,γιατί πολύ απλά δεν το συμφέρει να κάνει.Δίνει το χέρι του σε τύπους όπως ο Μαρινάκης που τα καράβια του είναι γεμάτα στην πρέζα.Ας μην ξεχνάμε πως οι ναρκομαφίες δεν επέλεξαν τυχαία τα πανεπιστήμια.Υπήρχαν σε γειτονιές των πόλεων και συνήθως στο κέντρο,όπου μετά τα παράπονα και την δυσαρέσκεια οι εκάστοτε κυβερνήσεις με τις λεγόμενες επιχειρήσεις ''σκούπα΄΄ έδωσαν εντολή στην αστυνομία να τους σπρώξει μέσα στα πανεπιστήμια εκεί που δεν υπάρχουν μαγαζιά και γείτονες.Είναι βέβαιο πως ναρκέμποροι και ναρκομαφίες πρέπει να είναι έξω από το πανεπηστήμιο αλλα και έξω από την ίδια την κοινωνία.Φυσικά δεν πρέπει να τους συγχέουμε με τους τοξικοεξαρτημενους/ες που αποτελούν άμεσα πληττώμενο κομμάτι της κοινωνίας και οφείλουμε να δείξουμε την στήριξη μας.

Φυσικά οι εκάστοτε κυβερνήσεις αδιαφορούν για τα πραγματικά εγκλήματα.Βιασμοί,ξυλοδαρμοί από καθηγητές σε φοιτητές,αυτοκτονίες,μπράβοι, deal διοικητικών και πανεπιστημιακών με εταιρείες ,μοίρασμα δημόσιου χρήματος και μη σε διάφορες τσέπες.Μαντέψτε?? Ολα αυτά λαμβάνουν χώρα εντός του πανεπηστημίου.Δεν ξεχνάμε το πρόσφατο περιστατικό που καθηγητής γρονθοκόπησε συμφοιτητή μας παρουσία μπράβων.Δεν ξεχνάμε την αυτοκτονία του συμφοιτήτη μας στις φοιτητικές εστίες,δεν ξεχνάμε τους εργολάβους της λέσχης που κεφαλαιοποιούν πάνω στην ανάγκη των φοιτητών για σίτιση,δεν ξεχνάμε τα επανειλημμένα περιστατικά σεξισμού από καθηγητές/ριες ,δεν ξεχνάμε τις πολλαπλές εκπαιδευτικές αναδιαρθρώσεις που μας βρίσκουν μπροστά σε μια πραγματικότητα που δεν επιλέξαμε,δεν ξεχνάμε και δεν αγνοούμε αυτούς που στην ανάγκη της μεγιστοποίησης του κέρδους θέλουν να κάνουν τα πανεπιστήμια μας καλοκουρδησμένες μηχανές πλούτου.Έρευνα και τεχνολογία για τις ανάγκες της κοινωνίας και όχι των επιχειρήσεων και του στρατού.Είναι στο χέρι μας να υπερασπιστούμε τον χώρο μας και να μην τον αφήσουμε στα χέρια μιας μικρής ελιτ που δεν έχει τίποτα παραπάνω στο μυαλό της πέρα από την στυγνή εκμετάλλευση του.

Συχνά ακούμε ότι υπάρχει η ανάγκη να αναβαθμίσουμε και να εκσυγχρονίσουμε τα πανεπιστήμια δίνοντας τους μία ευρωπαϊκή/αμερικάνικη νότα.Αλήθεια το θέλουμε?Ας μην ξεχνάμε πως τόσο σε ευρωπαϊκά όσο και αμερικάνικα πανεπιστήμια το ναρκεμπόριο βρίσκεται στα ύψη,οι βιασμοί αποτελούν καθημερινό φαινόμενο ενώ ακόμη και στις πιο αναπτυγμένες καπιταλιστικά χώρες υπάρχουν άτομα που στα πλαίσια βιοπορισμού(συνηθώς για την αποπληρωμή φοιτητικών δανείων) μπαίνουν στην διαδικασία εκπόρνευσης.Τα ποσοστά φοιτητών/ριων που αυτοκτόνησαν σε Αμερική και Ευρώπη είναι εξαιρετικά μεγάλα και αυτό σηματοδοτεί πως κάτι δεν πάει καλά.Μήπως δεν πάει καλά γιατί υπάρχει ελάχιστη αστυνόμευση?Μάλλον όχι…Ας μην γελιόμαστε μπορεί η πρόσοψη να φαντάζει ιδανική αλλά η πραγματική εικόνα είναι απογοητευτική και νομοτελειακά συνδεμένη με όσα περιμέναμε.

Αυτό που επιτυγχάνεται ουσιαστικά με την κατάργηση του ασύλου είναι η προσθήκη φίλτρου και ελέγχου οποιασδήποτε φωνής αντίδρασης.Στόχος της κυβέρνησης είναι να εξαλείψει τον συνδικαλισμό αλλά και οποιαδήποτε μορφή οργάνωσης του ταξικού φοιτητικού κινήματος .Καλούμαστε όλοι μαζί να δώσουμε τις απαντήσεις που απαιτούνται απέναντι στο νομοσχέδιο που έρχεται.Δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια , θα προασπίσουμε το άσυλο και το πανεπηστήμιο καθώς θα παραμείνει ένα ζωντανό κέντρο αγώνα.Θα είναι ο χώρος που θα πολιτικοποιούμαστε ,θα αγωνιζόμαστε συλλογικά απέναντι στις αντιλαικές πολιτικές,θα εξαλείφουμε κάθε εγκληματική/εξουσιαστική πράξη.Το πανεπιστήμιο άλλωστε δεν αποτελεί μια αποκομμένη γυάλα ,έξω από την κοινωνία.Είναι άμεσα συνδεμένη μαζί της και πλήττεται ισόποσα. Απέναντι στις πολιτικές που μας φτωχοποιούν και μας εξαθλιώνουν οφείλουμε να σηκώσουμε αναχώματα .Αναχώματα που θα βγουν από τις μαζικές γενικές συνελεύσεις και την συλλογική δράση όλων μας.Γιατί δεν θέλουμε να δούμε το πτυχίο μας χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα,γιατί δεν θέλουμε να πληρώνουμε δίδακτρα σε προπτυχιακό/μεταπτυχιακό(μπήκε στο προπτυχιακό στο τμήμα της φιλοσοφικής ΕΚΠΑ),γιατί θέλουμε να σπουδάζουμε ανθρώπινα,γιατί θέλουμε να χρησιμοποιούμε τα πανεπιστήμια μας για την αναβάθμιση του κοινωνικού ιστού και όχι των εταιρίων.Θα είμαστε εκεί ,απέναντι στην κατάργηση του ασύλου αλλά και της νεοφιλελεύθερης λαίλαπας.Ξέρουμε καλά πως αν κάποιος είναι αυτός που κράτησε και προσπάθησε να προστατέψει το πανεπιστήμιο από την γκετοποίηση είμαστε εμείς οι φοιτητές/ριες που κρατάμε τις σχολές ανοιχτές ως αργά γεμάτες ζωή και δραστηριότητες.Σημαντική η παρουσία όλων μας στις συνελεύσεις και στους αγώνες που έρχονται…

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ!

Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

ΝΑ ΚΟΠΕΙ ΚΑΘΕ ΣΧΕΔΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ

ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ/ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ.ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ!

ΝΑ ΕΝΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕΣΑ ΚΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ !

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ,

ΑΘΗΝΑ: ΤΡΙΤΗ 23/7, 19:00, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:ΤΡΙΤΗ 23/7, 19:30, ΚΑΜΑΡΑ

Φ.Ε.Ρ.ΜΑ

πηγή : email που λάβαμε στις 23 Ιούλιος 13h