Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019 στις 9.00 πμ

2 καλέσματα : 1 2

Δίκη των 6 προσαχθέντων κοντά στην πρεσβεία της Γερμανίας

ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΤΙΣ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019 ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ, ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ!

Θελήσαμε να πραγματοποιήσουμε συγκέντρωση την 19η Ιουνίου 2019, ημέρα Παρασκευή, μπροστά από την πρεσβεία της Γερμανίας, με θέμα τον αγωνιστή από την Τουρκία Erdal Gökoğlu, ο οποίος ήταν προφυλακισμένος και καταδικάστηκε αδίκως σε 5 έτη φυλάκισης στην Γερμανία. Μια εβδομάδα πριν, στο ίδιο σημείο, είχαμε πραγματοποιήσει συγκέντρωση, σε απόσταση περίπου 30 μέτρων από την Πρεσβεία της Γερμανίας.

Πάλι στο ίδιο σημείο, τη στιγμή που φτάσαμε κοντά στην πρεσβεία της Γερμανίας, η αστυνομία μας έφραξε τον δρόμο και μας επιτέθηκε. Κατά τη διάρκεια αυτής της επίθεσης πολλοί σύντροφοί μας υπέστησαν βασανισμούς και τραυματίστηκαν. Οι αστυνομικοί είχαν έρθει προετοιμασμένοι με αντιασφυξιογόνες μάσκες και χημικά. Έριξαν χημικά πάνω μας, μας χτύπησαν με γκλοπς, μας έσυραν στο έδαφος. Η επίθεση φάνηκε πως ήταν προσχεδιασμένη και στόχευε στην ουσία στο νόμιμο και δημοκρατικό δικαίωμα, του να συγκεντρώνεσαι και να διαδηλώνεις. Γι' αυτό προσήγαγαν 6 συντρόφους μας, οι οποίοι παραπέμφθηκαν από την Εισαγγελία στο Τριμελές Δικαστήριο και κατηγορούνται για επίθεση κατά της αστυνομίας, τραυματισμούς, εξύβριση, παράβαση του νόμου περί όπλων και διατάραξη της κοινωνικής ειρήνης. Η αστυνομία προσπαθεί να προβάλλει ως όπλα τα πανό, τις σημαίες, τα πλακάτ και τη ντουντούκα που κρατούσαμε.

Πιστεύουμε ότι αυτός ο τρόπος με τον οποίο η αστυνομία κατηγορεί, είναι γνωστός στα δημοκρατικά άτομα και φορείς. Διότι κάθε φορά που το κράτος επιτίθεται σε οποιοδήποτε δημοκρατικό δικαίωμά μας, χρησιμοποιεί αυτού του είδους τις κατηγορίες ως άλλοθι των επιθέσεών του.

Η αστυνομία πρώτα εμποδίζει την άσκηση των δημοκρατικών και νόμιμων δικαιωμάτων μας με επιθέσεις που εξαπολύει, μετά με την κατηγορία της επίθεσης κατά της αστυνομίας και της αντίστασης κατά των αρχών μας παραπέμπει στα δικαστήρια.

Η δίκη των 6 προσαχθέντων θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2019, στις 9 π.μ.

Θέλουν να μας δικάσουν επειδή πραγματοποιήσαμε μια συγκέντρωση. Θέλουν να μας δικάσουν επειδή χρησιμοποιήσαμε τα δημοκρατικά δικαιώματά μας.

Να μην το επιτρέψουμε αυτό.

Καλούμε όλους τους ευαισθητοποιημένους ανθρώπους και φορείς να συμμετάσχουν στην δίκη, στις 26 Ιουλίου 2019, στα δικαστήρια της Ευελπίδων, στην Αθήνα.

πηγή : https://oagonas.blogspot.com/2019/07/19-2019-…


ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Την Παρασκευή 19/7, η επιτροπή αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκιά και το Κουρδιστάν, είχε προγραμματισμένη, δημόσια καλεσμένη, συγκέντρωση πρώτα στην γερμανική και μετέπειτα στην τουρκική πρεσβεία, ως ένδειξη αλληλεγγύης στους αγωνιστές Erdal Gökoğlu και Barkin Timtik.

Ο σύντροφος Erdal βρίσκεται πλέον στις φυλακές της Γερμανίας, καθώς εκδόθηκε από το βελγικό κράτος στο οποίο ζούσε ως πολιτικός πρόσφυγας. Το δικαστήριο στη Γερμανία τον καταδίκασε σε 5ετή φυλάκιση, για τη συμμετοχή του σε δημόσιες κινητοποιήσεις όπως διαδηλώσεις, μοιράσματα κειμένων και περιοδικών, διοργάνωση συναυλιών. Στην πραγματικότητα, φυλακίστηκε για τη στράτευσή του στον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό, το φασισμό και το σύστημα εκμετάλλευσης. Ως "αδίκημα" το γερμανικό κράτος του προσάπτει επιπλέον τη γνωριμία του με τον επίσης φυλακισμένο σύντροφο Musa Aşoğlu, ο οποίος είναι επικηρυγμένος έναντι 3 εκατομμυρίων δολαρίων, από την Τουρκία και τις ΗΠΑ, καθώς τον θεωρούν ηγέτη του DHKP-C.

Η συντρόφισσα Barkin είναι δικηγόρος στο Νομικό γραφείο του λαού (ΗΗΒ), φυλακισμένη στην Τουρκία, έχοντας σοβαρό πρόβλημα υγείας (διογκωμένες κύστες στις ωοθήκες) και μη έχοντας πρόσβαση σε γιατρό της επιλογής της. Διεκδικεί την αποφυλάκισή της καθώς πέραν του σοβαρού αυτού προβλήματος, η φυλάκιση της αλλά και των άλλων αγωνιστών του Νομικού γραφείου του λαού αποτελεί ξεκάθαρα πολιτική δίωξη. Και αυτό γίνεται ολοφάνερο αν παρατηρήσει κανείς την κατασταλτική κίνηση του τούρκικου κράτους. Οι αγωνιστές του ΗΗΒ συνελήφθησαν, στις 12 Σεπτεμβρίου του 2017, μια μέρα πριν την δίκη των εκπαιδευτικών Νuriye Gulmen kai Semih Osakca, τότε απεργών πείνας. Η σύλληψή τους έγινε για να τους εμποδίσουν να παρευρεθούν ως συνήγοροι υπεράσπισης των απεργών στο δικαστήριο. Τους φυλάκισαν με την κατηγορία της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση και της προπαγάνδας υπέρ αυτής. Στο δικαστήριο αθωώνονται και στις 14 Σεπτεμβρίου 2018 αποφυλακίζονται. Την επόμενη ημέρα εκδίδονται εντάλματα σύλληψης για την Barkin και άλλους 16 αγωνιστές δικηγόρους, οι οποίοι συλλαμβάνονται εκ νέου με την ίδια κατηγορία. Γίνεται το δικαστήριό τους στην Κωνσταντινούπολη και καταδικάζονται σε 18 χρόνια και 9 μήνες! Το τούρκικο κράτος διώκει τους δικηγόρους γιατί επέλεξαν τα υπερασπιστούν τα συμφέροντα των λαών της Τουρκίας, των εργαζομένων, των απολυμένων, των αγωνιστών και της νεολαίας. Γιατί στρατευμένοι στην υπόθεση της λαϊκής δικαιοσύνης, υπερασπίστηκαν τα δικαιώματα των εργατών που δολοφονήθηκαν στα ανθρακορυχεία SOMA, τον 15χρονο Berkin Elvan και την Dilek Dogan που δολοφονήθηκαν από την τούρκικη αστυνομία. Γιατί μέσα σε τόσα χρόνια έχουν συλληφθεί, φυλακιστεί, βασανιστεί πολλές φορές μα δεν κάνουν βήμα πίσω. Γιατί όπως είπε και η Barkin σε ένα από τα δικαστήρια της, πριν μεταφερθεί στις φυλακές " Σήμερα είμαι πολύ περήφανη που είμαι από το Νομικό γραφείο του Λαού. Σας αγαπάω πολύ όλους και όλες, δώστε χαιρετίσματα σε όλους και όλες. Θα δείξουμε στον εχθρό τι σημαίνει αλληλεγγύη και αγώνας. Θα νικήσουμε!".

Γι' αυτούς τους λόγους οι σύντροφοι της επιτροπής αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν κάλεσαν τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από τις πρεσβείες. Μόλις φτάνουν στην πρεσβεία της Γερμανίας και όντας μικρός αριθμός, περίπου 20 σύντροφοι/σες, η αστυνομία δεν τους αφήνει να προσεγγίσουν το μέρος έξω από την πρεσβεία. Οι σύντροφοι διεκδικούν το δικαίωμα στο να συγκεντρώνεσαι και να διαμαρτύρεσαι, έχοντας καλέσει δημόσια. Η αστυνομία τελείως απρόκλητα επιτίθεται στη συγκέντρωση, χτυπώντας τους συντρόφους, μέχρι και στο κεφάλι ,τραυματίζοντας 4 και συλλαμβάνοντας 6. Οι σύντροφοι περνάνε από τα δικαστήρια το Σάββατο 20/7, όπου και τους αποδίδονται οι κατηγορίες για επικίνδυνες σωματικές βλάβες, εξύβριση και οπλοκατοχή ( για τις σημαίες!), αφήνονται ελεύθεροι με περιοριστικό όρο, παρουσία στο τμήμα κάθε 2 μέρες και το δικαστήριο ορίζεται για την Παρασκευή 26/7.

Η επίθεση της αστυνομίας στην συγκέντρωση των συντρόφων από την Τουρκία και το Κουρδιστάν και ο ξυλοδαρμός τους, πέραν το ότι αποτελεί άλλη μια κατασταλτική επιχείρηση του κράτους ενάντια στους συντρόφους, οι οποίοι μέσα στα χρόνια στην Ελλάδα έχουν δεχθεί πολλές συλλήψεις, φυλακίσεις, βασανισμούς μέχρι και απαγωγή, με την πιο πρόσφατη την σύλληψή των 9 αγωνιστών επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αποτελεί και κομμάτι του κατασταλτικού σχεδιασμού "Νόμος και Τάξη" της κυβέρνησης της ΝΔ. Γιατί αποτελεί κομμάτι της ταξικής επίθεσης που δεχόμασταν και θα συνεχίσουμε να δεχόμαστε. Συνέχεια της καταπάτησης των δικαιωμάτων σε όλα τα επίπεδα. Είναι μια συνθήκη που αφορά όλο το κίνημα, καθώς το να μπορείς να καλείς συγκεντρώσεις χωρίς να παίρνεις άδεια από την αστυνομία είναι κατάκτηση χρόνων και οφείλουμε να την υπερασπιστούμε.

Αντιλαμβανόμενοι όλα αυτά εμείς από την πλευρά μας στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους συντρόφους που συνελήφθησαν στη συγκέντρωση, εναντιωμένοι στην δίωξή και τις κατηγορίες που τους επιβαρύνουν, κατηγορίες που στην πραγματικότητα περιγράφουν την δράση της αστυνομίας και όχι των αγωνιστών. Προτάσσοντας τη διεθνιστική αλληλεγγύη, καλούμε τις δυνάμεις τους κινήματος να παρευρεθούν στη δίκη, να βάλουμε φρένο στους σχεδιασμούς της καταστολής, να μην κάνουμε ούτε βήμα πίσω.

ΔΙΚΗ Παρασκευή 26/7, 9πμ, Ευελπίδων

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ

ΤΟ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΣΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ.

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα αναρχικών και κομμουνιστών)

πηγή : https://taksiki-antepithesi.espivblogs.net/ar…