Κυριακή 28 Ιουλίου 2019 στις 21.00

No ticket cinema στη ταρατσα - Ο μικρος δραπετης

Ως ένας ελάχιστος φόρος τιμής στον Σταύρο Τσιώλη προβάλλουμε την πρώτη ταινία του που ξεκινάει εκεί που τελειώνουν τα «400 Χτυπήματα» του Φρανσουά Τρυφώ. Στη θάλασσα. Στην ελευθερία της. Εκεί όπου όλα μπορούν να συμβούν .Πρόκειται για μία ευαίσθητη και συγκινητική ταινία, η οποία πραγματεύεται το ζήτημα των αναμορφωτηρίων και των παραμελημένων παιδιών.
Ο μικρός Αλέξης, που μόλις δραπέτευσε από το αναμορφωτήριο, βρίσκει καταφύγιο στο υπόγειο της ακόμη πιο μικρής Μαρίας. Κρυφά από τους μεγάλους, και με τη βοήθεια των υπόλοιπων παιδιών της περιοχής, οι δυο τους θα ζήσουν ένα σύντομο αλλά κι επικίνδυνο παραμύθι.
Η πρώτη ταινία του Σταύρου Τσιώλη είναι η διακήρυξη της σπάνιας ιδιοσυγκρασίας του. Μια sui generis ταινία από έναν εξίσου μοναδικό δημιουργό.
Έβαλε απέναντι στα τραγούδια του Πουλόπουλου και τον νταλκά του Άγγελου Αντωνόπουλου έναν έρωτα αναπάντεχο όσο και πρώιμο, τόσο που δεν μπορείς καλά καλά να αρθρώσεις το όνομά του. Εν τέλει υποβίβασε κάθε τι σοβαροφανές στα πρόσωπα και τις συμπεριφορές μιας παρέας παιδιών, που μπορεί σε στιγμές να υποδύονται τους μεγάλους, αλλά δεν χάνουν στιγμή την μαγνητική αφέλεια της ηλικίας τους. Την ίδια αφέλεια που από τη μία θρέφει τα όνειρα τους, αλλά απ' την άλλη μεγαλοποιεί καταστάσεις, παρασύροντάς τα στον κίνδυνο του να βιάζεσαι να μεγαλώσεις. Το αποτέλεσμα αποτελεί ένα από τα πιο αναπάντεχα ψυχαγωγικά και γοητευτικά παράδοξα στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου. Και σήμανε το σκηνοθετικό ξεκίνημα μιας σπουδαίας καριέρας.
Το δροσερό στέκι μας θα είναι ανοικτό από τις 8.30 με μπίρες/τσίπουρο/κρασί, ποπ κορν, σνακς, σπιτικό παγωτό κ.α . Υπάρχει μόνιμα πάγκος προϊόντων της ΒΙΟ.ΜΕ.
Ευπρόσδεκτη κάθε συνεισφορά σας στο "καλάθι αλληλεγγύης του π" με τρόφιμα μακράς διαρκείας για την κοινωνική κουζίνα "Ο Άλλος Άνθρωπος" .

πηγή : https://www.facebook.com/events/2364017383887
πηγή : email που λάβαμε στις 25 Ιούλιος 10h