Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019 στις 20.00

4 καλέσματα : 1 2 3 4

[Αθήνα] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Το αίμα δεν είναι νερό - Η μνήμη δεν είναι σκουπίδι.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την απόφαση «χάδι» στον Κορκονέα

Η απόφαση του Μεικτού Εφετείο Λαμίας για τον Κορκονέα αποτελεί πρόκληση. Η αναγνώριση του ελαφρυντικού του «πρότερου σύννομου βίου» που οδήγησε στην καταδίκη-«χάδι» σε δεκατρία χρόνια του δολοφόνου αστυνομικού όπως επίσης και η αθώωση του συνεργού του Σαραλιώτη, δεν προσβάλλουν μόνο τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Στέλνουν το μήνυμα στους εκκολαπτόμενους Κορκονέες ότι μπορούν να δολοφονούν με τα υπηρεσιακά όπλα και να πέφτουν στα μαλακά.

Η απόφαση του δικαστηρίου δείχνει ότι η αστική δικαιοσύνη περιθάλπει με ποινική ασυλία τα εγκλήματα των ενστόλων, ανοίγοντας έναν νέο κύκλο αποχαλινωμένης κρατική αυθαιρεσίας. Για εμάς όμως το αίμα δεν είναι νερό, η μνήμη δεν είναι σκουπίδι.

Έντεκα χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξη τίποτα δεν έχει ξεχαστεί, κανένας δεν έχει συγχωρεθεί.

Έντεκα χρόνια μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη γνωρίζουμε καλά ότι το δίκιο θα κριθεί στους δρόμους.

Την Τετάρτη 31 Ιουλίου στις 8:00 μ. μ συγκεντρωνόμαστε στον τόπο της δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου (Τζαβέλλα και Μεσολογγίου). Για τη μνήμη, τη δικαιοσύνη, την αξιοπρέπεια!

Πρωτοβουλία ενάντια στη λήθη..

πηγή : https://www.facebook.com/AntiexousiastikiKini…


1 2 3 4

Ισόβια στους δολοφόνους του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Πρόκληση η δικαστική απόφαση που τους απαλλάσσει

Η απόφαση του Εφετείου Λαμίας που επιτρέπει την αποφυλάκιση του Ε. Κορκονέα, εν ψυχρώ, αμετανόητου δολοφόνου του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και η αθώωση του συνεργού του Σαραλιώτη, αποτελούν βάναυση πρόκληση για την νεολαία και τον λαό!

Η απόφαση αυτή επιχειρεί να δολοφονήσει για μια ακόμα φορά τη μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου και την εξέγερση της νεολαίας και του λαού τον Δεκέμβρη του 2008.

Η κυβέρνηση της ΝΔ με τη λογική "του Νόμου και της Τάξης" έδωσε σήμα στις πιο αντιδραστικές δυνάμεις της δικαιοσύνης να αναλάβουν δράση. Αποφυλακίζουν τον φονιά Κορκονέα και αθωώνουν τον συνεργό του Σαραλιώτη. Αποφυλακίζουν τον καταχραστή Φλώρο. Την ίδια ώρα προωθούν την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, την κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας μέσω των ηλεκτρονικών ψηφοφοριών, μιλάνε για την «ανομία» και για το «άβατο των Εξαρχείων».

Στο τελικό αποτέλεσμα συνέβαλε και ο νέος Ποινικός Κώδικας, που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με τον οποίο μειώνονται οι ποινές, εφόσον αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά. Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα ήταν φανερή η μεθόδευση η τελική ετυμηγορία του δικαστηρίου να γίνει με το νέο Ποινικό Κώδικα σε ισχύ.

Η κρίση του λαού και της νεολαίας για την εν ψυχρώ δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλου είναι οριστική και αμετάκλητη.

Η νέα κυβέρνηση άρχισε σε μικρό χρονικό διάστημα να τοποθετεί στα πόδια της τις «βόμβες» που θα την τινάξουν στον αέρα. Είναι βαθιά γελασμένη αν πιστεύει ότι θα πάρει πολύ καιρό για να «απασφαλίσουν»! Η μεγαλειώδης πορεία των φοιτητών ενάντια στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου δείχνει ότι η εργατική τάξη και η νεολαία είναι εδώ και μπορούν να βάλουν φραγμό στα σχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί και συμμετέχει στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 31 Ιουλίου στις 8:00 μ.μ. στον τόπο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου (Τζαβέλλα και Μεσολογγίου).

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

πηγή : http://antarsya.gr/node/5445


1 2 3 4

ΤΖΑΒΕΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Η απόφαση του Μικτού Εφετείου Λαμίας έρχεται σε πλήρη ισορροπία με τις εξαγγελίες τις κυβέρνησης για καταστολή στα «άβατα», για την κατάργηση του ασύλου και για τη μετατροπή του κράτους σε αστυνομική προτεραιότητα. Η κοινωνία θα πρέπει να μάθει τι είναι το κράτος, ενώ η παλαιά ρήση πρωθυπουργού προς αστυνομικούς «εσείς είστε το κράτος» επανέρχεται σε νέα εκδοχή.

Η σφαίρα που δολοφόνησε τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο είχε ένα ελαφρυντικό. Ήταν Κρατική και όταν το κράτος δολοφονεί συνδράμει και ο άλλος νευρώνας της εξουσίας, ο Θεσμός της Δικαιοσύνης, προκειμένου να νομιμοποιήσει τη θανατοπολική. Και αυτό ακριβώς είναι που σημαίνει «σύννομος βίος» για έναν ένστολο οπλοφόρο του κράτους.

Το Μικτό Εφετείο της Λαμίας αφού απάλλαξε για «συνέργεια!!!» τον Σαραλιώτη, χάιδεψε το κεφάλι του Κορκονέα, επιβραβεύοντάς τον. Ο Κορκονέας μαζί με το Σαραλιώτη έχοντας τη δύναμη ενός ολόκληρου κράτους, δολοφόνησαν εν ψυχρώ τον νεαρό σύντροφο Αλέξη Γρηγορόπουλο και αυτό δεν το λέμε μόνο εμείς. Το είπε μια ολόκληρη εξεγερμένη κοινωνία που το Δεκέμβρη του 2008 απαίτησε τη δικαιοσύνη με τον τρόπο που οι εξεγερμένοι απαιτούν. Η αντίσταση στην κρατική καταστολή, στην επιτήρηση, στον κρατικό έλεγχο, στην επιβολή της κατάστασης εξαίρεσης και του κρατικού ολοκληρωτισμού, που ο Δεκέμβρης ανέδειξε, είναι επίκαιρη σήμερα και πάντα.

Το κράτος δεν έχει σκοπό να παραιτηθεί από τα δικαιώματα του στην θανατοπολιτική και στην καταστολή, επιχειρώντας να διευρύνει την εξουσία του και να περιορίσει παράλληλα τα κοινωνικά, πολιτικά και ατομικά δικαιώματα. Το κράτος ετοιμάζει τα όπλα του, για να επιτεθεί ξανά στην κοινωνία. Βρισκόμαστε μπροστά σε μία προαναγγελθείσα επίθεση από τους νέους διαχειριστές της εξουσίας, επίθεση διαμέσου κατασταλτικών αλλά και αστυνομικών θεσμίσεων.
Οι νέοι διαχειριστές της εξουσίας είχαν και έχουν στον πυρήνα της ιδεολογίας τους την καταστολή, αλλά φροντίζουν να την νομιμοποιούν εμβαπτίζοντάς την στην κολυμβήθρα της δικαιοσύνης.

Η ωμή διαχειρισιμότητα, η κυβερνησιμότητα και η συγκεντροποίηση της εξουσίας, δημιουργούν μια κρατική οντότητα ολοκληρωτική. Η σιγή νεκροταφείου είναι προϋπόθεση για την απόλυτη κυριαρχία του σύγχρονου Λεβιάθαν.

Όμως λογαριάζουν χωρίς την εξεγερμένη αξιοπρέπεια, χωρίς την κοινωνία.
Απευθυνόμαστε προς όλες τις κοινωνικές δυνάμεις για συμμετοχή σε αντίσταση απέναντι στην καταστολή και στο κράτος, για να μην περάσει ο εφιάλτης του δεσποτισμού.

ΟΛΟΙ ΚΑΤΩ

Τετάρτη, 31 Ιουλίου, στις 8:00 μμ συγκεντρωνόμαστε στον τόπο της δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου (Τζαβέλλα και Μεσολογγίου).

Για τη μνήμη, τη δικαιοσύνη την αξιοπρέπεια.

Αντιεξουσιαστική κίνηση Αθήνας

πηγή : https://www.facebook.com/AntiexousiastikiKini…


1 2 3 4

Κανένα ελαφρυντικό σε Κράτος, αστυνομία, δικαστές και δολοφόνους - Σήμερα στις 20:00 συγκεντρωνόμαστε στο σημείο που σκότωσαν τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο

Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Λαμίας αποφάσισε να κηρύξει τον πόλεμο στην κοινωνία και το κοινωνική μέτρο, την κοινή λογική και κάθε έννοια δικαίου, αναγνωρίζοντας με την απόφασή του τη Δευτέρα 29/7 στον δολοφόνο αστυνομικό Επ. Κορκονέα το ελαφρυντικό του «πρότερου σύννομου βίου» και αθωώνοντας τον συνεργό του Βασ. Σαραλιώτη.

Η αναγνώριση σε αστυνομικό του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου ισούται στην πραγματικότητα με την απόδοση ελαφρυντικού επειδή είναι αστυνομικός. δηλαδή με την αναγνώριση ελαφρυντικού στους αστυνομικούς να σκοτώνουν επειδή πριν παρανομήσουν ήταν νόμιμοι. Αποτελεί ευθεία πρόκληση προς το αίσθημα της κοινωνίας, που άμεσα ξεσηκώθηκε μετά την εν ψυχρώ (όπως και το ίδιο το δικαστήριο δέχεται) δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια, τον Δεκέμβρη του 2008, αξιώνοντας όχι μόνο την τιμωρία του Κορκονέα και του Σαραλιώτη, αλλά επιπλέον την άρση της κρατικής αυθαιρεσίας και καταστολής, η οποία αποτέλεσε για πολλά χρόνια πριν και κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης τον βασικό ιδεολογικό μανδύα του κράτους.

Η απόφαση του δικαστηρίου της Λαμίας, πέρα από το να απελευθερώνει τον Κορκονέα, στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα προς την κοινωνία ότι οφείλει να προσαρμοστεί απόλυτα σε ένα πλαίσιο αυταρχισμού, καταστολής και κρατικής αυθαιρεσίας, το οποίο έρχεται να υποσκελίσει τις εκφάνσεις κοινωνικής ζωτικότητας που γεννήθηκαν από το 2008 μέχρι σήμερα. Στο στόχαστρο του Κράτους και των δικαστικών εκπορσώπων του βρίσκονται σήμερα οι καταλήψεις προσφύγων, το πανεπιστημιακό άσυλο και συνολικά οι αντιστάσεις στις πολιτικές οικονομικής και κρατικής τρομοκρατίας.

Από θέσεις αρχής και ουσίας, δε συμμεριζόμαστε καμία φωνή που απαιτεί μεγαλύτερες ποινές και δρακόντειους νόμους και δεν υπερασπιζόμαστε κανέναν εγκλεισμό ως κοινωνικά προωθητικό. Δεν θα επιτρέψουμε όμως στο Κράτος και τους εκπροσώπους του να νομοθετούν και να νομολογούν υπέρ της δυνατότητάς τους να δολοφονούν και να καταστέλλουν αυθαίρετα.

Η μνήμη του δολοφονημένου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, η συλλογική κοινωνική μνήμη της εξέγερσης του Δεκέμβρη του 2008 είναι και θα παραμείνουν ζωντανές.

Δεν θα αναγνωρίσουμε ποτέ κανένα ελαφρυντικό στο Κράτος να καταστέλλει, να αυθαιρετεί, να καταπιέζει και να σκοτώνει.

Σήμερα, Τετάρτη 31/7 στις 20:00, καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο σημείο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου (Μεσολογγίου και Τζαβέλα).

Στους δρόμους θα κριθεί το δίκιο!

Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε

πηγή : http://rocinante.gr/kanena-elafrintiko-se-kra…