Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019 στις 17.30

19 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19

Αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία

Αντιφασιστικός Σεπτέμβρης 2019

6 Χρόνια χωρίς τον Παύλο. Στις 18 του Σεπτέμβρη συμπληρώνονται έξι χρόνια από την εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τάγμα εφόδου της ΧΑ. Επιλέγουμε να μην ξεχνάμε, επιλέγουμε να τσακίσουμε το φόβο, επιλέγουμε να δημιουργούμε. Επιλέγουμε να στήσουμε έναν Σεπτέμβρη Αντιφασιστικό όπως αρμόζει στον Παύλο.

6 Μέρες για τον Παύλο. Απέναντι στη βία και τη βαρβαρότητα του φασισμού, απέναντι στο μίσος που σπέρνουν ο ρατσισμός και ο εθνικισμός, αλλά κυρίως απέναντι στο συνεχόμενο εκφασισμό της καθημερινότητας μας, απαντάμε με την κινητοποίηση μας και προτάσσουμε το δικό μας πολιτισμό. Δίνουμε τη δική μας μάχη με μόνα όπλα μας τους αγώνες, τη μουσική, την καλλιτεχνική δημιουργία, την αλληλεγγύη, τον πολιτισμό και την μνήμη. Για έξι μέρες θέλουμε να ηχήσουν δυνατά αυτά τα όπλα, στο δρόμο, στη γειτονία, στο σχολείο, στη δουλειά, στην καθημερινότητα μας, για να σπάσουμε το φόβο και να τσακίσουμε το φασισμό.

Έχουμε δρόμο ακόμα. Με τη δίκη της ΧΑ να πλησιάζει προς το τέλος της, το αντιφασιστικό κίνημα πρέπει να δώσει το τελειωτικό χτύπημα στους ναζί δολοφόνους. Παράλληλα όμως δίνουμε και τον καθημερινό αγώνα για να ανακόψουμε την πορεία του καθημερινού εκφασισμού της κοινωνίας. Το πιο δύσκολο ίσως καθήκον για όλους και όλες μας, να σαρώσουμε το φασισμό με τις παλιές ή με τις νέες μορφές του.

Οι φετινές εκδηλώσεις στα πλαίσια του Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη:

- Αντιφασιστικό Φεστιβάλ «Παύλος Φύσσας Killah P» (Χώρος διεξαγωγής Πρώην Εργοστάσιο Καχραμάνογλου, Κωνσταντινουπόλεως 51, Κερατσίνι )

Παρασκευή 13/9 - Κυριακή 15/9

- Συναυλία Τρίτη 17 Σεπτέμβρη

Πολυχωρος Λιπασματων Δραπετσωνας

Εναρξη 19.30μμ - Εισοδος Ελευθερη

Διοργανωση: Οικογενεια Φυσσα

Άλλος Κόσμος, Night Stalker, No Hard Feelings, Social Waste, The Titz, Dj Moya,

- Αντιφασιστική συγκέντρωση Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη 2019 17.30μμ

Οδός Παύλου Φύσσα 60, Κερατσίνι

και Πορεία στον Πειραιά στα γραφεία της Ναζιστικής χ.α.

** Στηρίζουμε τις εκδηλώσεις, κοινοποιούμε να φτάσει παντού το μήνυμα του Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη.

πηγή : https://www.facebook.com/antifa.september


Τον Σεπτέμβρη του 2019 κλείνουν έξι χρόνια από την φασιστική δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Ο φετινός Σεπτέμβρης όμως αποκτά τον πανηγυρικό χαρακτήρα της Αντιφασιστικής Νίκης που πέτυχε το ταξικό κίνημα. Η οργανωτική και πολιτική συντριβή της ναζιστικής Χρυσής Αυγής αποτελεί το σπουδαιότερο κατόρθωμα του κινήματος ως αποτέλεσμα μιας σειράς αντιφασιστικών μαχών. Ο μαχητικός αντιφασισμός και η αντιφασιστική αντεπίθεση μετά το '13, αποτέλεσαν ανάχωμα στην πολιτική προσαρμογή της ΧΑ και ανυπέρβλητο εμπόδιο για ακροδεξιά αντιπολίτευση. Αυτήν ακριβώς την ταξική νίκη πρέπει να οπλιστούμε και να μας εμπνεύσει για την επερχόμενη μάχη απέναντι στην ακροδεξιά πολιτική της ΝΔ.

Πριν από έξι χρόνια, η δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου πυροδότησε μια μεγαλειώδη αντιφασιστική διαδήλωση (18/9/2013) στο Κερατσίνι που χτυπήθηκε από την τότε κυβέρνηση της ΝΔ πραγματοποιώντας σχεδόν 150 προσαγωγές και συλλήψεις. Η πρώτη αντίδραση εκείνων των ημερών κορυφώθηκε με τη μεγαλύτερη αντιφασιστική διαδήλωση (25/9/13) που ξεκίνησε από τα Προπύλαια και κατευθύνθηκε στα γραφεία της ΧΑ προσεγγίζοντας τους 50.000 αγωνιστών. Μετά από αυτά τα γεγονότα, η τότε κυβέρνηση της ΝΔ αναγκάστηκε να πάψει να καλύπτει τα Τάγματα Εφόδου, που τρομοκρατούσαν τις γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά, και να οδηγήσει την ηγεσία της ΧΑ σε δίκη. Σήμερα, η δίκη της εγκληματικής οργάνωσης οδεύει προς την τελική ευθεία της με τις απολογίες των ναζί και τέλος την απόδοση ποινών από ένα αστικό δικαστήριο που συμπλέει με το πολιτικό καθεστώς. Ήδη η τελευταία αναθεώρηση του Ποινικού Κώδικα και η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης πρόσφεραν σαφή δείγματα "ξεπλύματος" των ναζί. Παρά την υπαρξιακή κρίση που περνάει το ναζιστικό κόμμα, η συνδιαλλαγή της ηγεσίας με την ΝΔ και το δικαστικό σύστημα παραμένει. Δεν ξεχνάμε άλλωστε τους ιστορικούς δεσμούς των ναζί με Μπαλτάκο, Βορίδη, Γεωργιάδη σε προηγούμενο διάστημα.

Οι φετινές επετειακές κινητοποιήσεις διατηρούν την επιτακτικότητα τους και αποκτούν σαφή στόχευση απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια "ξεπλύματος" και πολιτικής επιβίωσης των ναζί. Αποτελούν το καλύτερο τρόπο, ώστε όλοι οι αγωνιστές ενωμένοι μαζικά να "υποδεχτούν" την νέα κυβέρνηση της ΝΔ στο δρόμο. Οφείλουμε να ξεπεράσουμε την εσωστρέφεια του κινήματος και την αμηχανία λόγω αλλαγής κυβέρνησης. Οι οργανώσεις πρέπει να αποδείξουν το εφικτό και υπαρκτό μιας στρατηγικής πρότασης έξω από τον συμβιβασμό, τον δρόμο του αντιφασιστικού, αντιεθνικιστικού, αντικαπιταλιστικού αγώνα.

Η ΟΡ.Μ.Α. διοργανώνει, την Παρασκευή 13/9, πολιτική εκδήλωση - συζήτηση στο κέντρο του Πειραιά, πλατεία Κοραή στις 7μμ. Σκοπός μας είναι να αναδείξουμε την αντιφασιστική νίκη, αναλύοντας το χρονολόγιο του αντιφασιστικού κινήματος μέχρι σήμερα. Επίσης, οφείλουμε να καταθέσουμε την στρατηγική μας πρόταση και προετοιμασία του ταξικού κινήματος για τα διακυβεύματα της νέας περιόδου, την ανασυγκρότηση της εργατικής τάξης απέναντι στις ακροδεξιές πολιτικές της νέας κυβέρνησης.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία μαζικά σε μια ενωτική μαχητική πανηγυρική διαδήλωση στο Κερατσίνι την Τετάρτη 18/9, στο μνημείο Παύλου Φύσσα στις 6μμ.

Εκδήλωση - Συζήτηση στην πλατεία Κοραή στον Πειραιά, την Παρασκευή 13/9 στις 7μμ.

Συγκέντρωση - Διαδήλωση στο μνημείο αντιφασίστα Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, την Τετάρτη 18/9 στις 6μμ.

ΟΡγάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού


6 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

KERATSINI18S net

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΣΕΠΤΕΒΡΗ , 5.30ΜΜ

ΟΔΟΣ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ 60, ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ

ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ, ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

6 χρόνια µετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα οι δολοφόνοι του είναι αναγκασµένοι να κάθονται στο εδώλιο του κατηγορουµένου της δίκης της Χρυσής Αυγής και όχι στα έδρανα της Βουλής. Είναι µια τεράστια νίκη του αντιφασιστικού κινήµατος που µας γεµίζει αυτοπεποίθηση ότι οι αγώνες µας µπορούν να νικάνε, όµως δε χωράει κανένας εφησυχασµός ότι τελειώσαµε µε τη Χρυσή Αυγή και τη φασιστική απειλή.

Έχουµε να ολοκληρώσουµε τη συντριβή τους µε µια βαριά καταδίκη από το δικαστήριο και µε ένα µαζικό κίνηµα που θα κλείσει όλα τα γραφεία που έχουν αποµείνει και θα διαλύσει τα τάγµατα εφόδου σε κάθε γειτονιά. Ετοιµαζόµαστε για µαζική κινητοποίηση τις µέρες της απολογίας στη δίκη του φύρερ Μιχαλολιάκου, να περικυκλώσουµε το Εφετείο µε την δύναµη του κινήµατος. Και έχουµε να δώσουµε τη µάχη για να αποµονώσουµε το φασιστικό µόρφωµα του Βελόπουλου που διαδέχτηκε τη Χρυσή Αυγή στη Βουλή.

Έχουµε να συγκρουστούµε µε τις ρατσιστικές πολιτικές που κλιµακώνει η Ν∆. Η αστυνοµική επιχείρηση της κυβέρνησης της Νέας ∆ηµοκρατίας στα Εξάρχεια, τα ξηµερώµατα της ∆ευτέρας 26/8 µε πρόσχηµα την ασφάλεια, αποδείχτηκε ότι δεν είναι τίποτε άλλο από µια προκλητικά ρατσιστική επιχείρηση σκούπα. Πρόκειται για επανεκκίνηση της επιχείρησης "Ξένιος ∆ίας", όπου τον Αύγουστο του 2012, η τότε κυβέρνηση του Σαµαρά µε τον ∆ένδια Υπουργό ∆ηµοσίας Τάξης, ξεκίνησαν µια τεράστια επιχείρηση σκούπα µε χιλιάδες προσαγωγές µεταναστών και ρατσιστικές επιθέσεις στους δρόµους µαζί µε τάγµατα εφόδου της Χρυσής Αυγής.

Η µεταφορά του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στέλνει το µήνυµα ότι η προσφυγιά και η µετανάστευση είναι έγκληµα.

Η εγκύκλιος Κικίλια που ανοίγει την πόρτα στον αποκλεισµό από τη δωρεάν ιατροφαρµακευτική περίθαλψη των προσφύγων και των µεταναστών και οι προκλητικές δηλώσεις του Μπαλάσκα, προέδρου της Οµοσπονδίας Αστυνοµικών και κολλητού του Μπακογιάννη, που χαρακτηρίζει τους πρόσφυγες "σκουπίδια", δίνουν το πράσινο φως σε µία νέα ρατσιστική εκστρατεία. Αποκλείουν τους µετανάστες και τους πρόσφυγες από τις υπηρεσίες Υγείας και Παιδείας, δήθεν σεβόµενοι τα λεφτά των φορολογούµενων αλλά την ίδια ώρα σπαταλούν εκατοµµύρια ευρώ για Ζέπελιν και Frontex για να τους καταδιώκουν. Ουσιαστικά, τους καταδικάζουν στην πλήρη περιθωριοποίηση και εξαθλίωση, σε στρατόπεδα συγκέντρωσης-κολαστήρια και απελάσεις.

∆εν θα αφήσουµε να περάσουν οι ρατσιστικές επιθέσεις και οι απάνθρωποι αποκλεισµοί, δεν θα αφήσουµε να ξαναστρωθεί το έδαφος για την ανάπτυξη της φασιστικής απειλής. Καλούµε τα εργατικά συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, φορείς και συλλογικότητες αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, να παλέψουµε όλοι µαζί και να µην αφήσουµε να γίνουν οι µετανάστες κι οι πρόσφυγες τα εξιλαστήρια θύµατα της αποτυχηµένης πολιτικής των πλεονασµάτων του Μητσοτάκη, µε φοροαπαλλαγές στα αφεντικά και επιθέσεις σε όλους εµάς.

Καλούµε όλο τον κόσµο του αντιφασιστικού κινήµατος και του κινήµατος αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, στην ενωτική αντιφασιστική συγκέντρωση στο Κερατσίνι, την Τετάρτη 18 Σεπτέµβρη 2019, στα 6 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αλλά και στη συνέχεια µε µαχητικές κινητοποιήσεις στα δικαστήρια την µέρα της απολογίας του Μιχαλολιάκου που πρέπει να σηµάνει κλιµάκωση και γενικό ξεσηκωµό.

Καλούν

ΚΕΕΡΦΑ, ΣΥΝ∆ΙΚΑΤΑ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ, ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, ∆ΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ, ΦΟΡΕΙΣ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ

πηγή : http://www.antiracismfascism.org/index.php/25…


Ο Παύλος Φύσσας ζεί! Όλοι στις διαδηλώσεις 18/9

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΦΥΣΣΑΣ ΖΕΙ!

Μαζική αντίσταση στην καταστολή του «Νόμος και Τάξη»

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ 18/9, 18:00 , οδός Παύλου Φύσσα, Κερατσίνι

-

Οι αγώνες μας έστειλαν τη Χρυσή Αυγή στο περιθώριο! Έχουν περάσει 6 χρόνια απ' τη δολοφονία του Π. Φύσσα, όταν η συμμορία της ΧΑ κορύφωνε την εγκληματική δράση της, σκοτώνοντας μετανάστες, ξυλοκοπώντας εργάτες, συνδικαλιστές, αγωνιστές. Πάντα ως πιστό σκυλάκι του συστήματος, ενισχυμένη ανάμεσα στα μνημονιακά τέρατα που γέννησε η έκρηξη της κρίσης του ελληνικού καπιταλισμού, προσπάθησε να επιβληθεί ως βασική δύναμη κρούσης ενάντια στο εργατικό κίνημα και αστική πολιτική εφεδρεία. Αυτή η επιχείρηση αγκαλιάστηκε από φυλλάδες και ΜΜΕ, που την πλασάρανε ως οργάνωση που προστατεύει τις γιαγιάδες, ενώ γνωστοί δημοσιογράφοι-μνημονιακά καθάρματα (όπως ο βουλευτής σήμερα της ΝΔ Μπ. Παπαδημητρίου) μιλούσαν για ενδεχόμενη συνεργασία της ΝΔ με μια «πιο σοβαρή» ΧΑ. Για όλους αυτούς, που τότε κατέρρεαν, η ΧΑ ήταν ίσως «η τελευταία ευκαιρία της δημοκρατίας», δηλαδή της μνημονιακής χούντας με κοινοβουλευτικό μανδύα. Η ΧΑ είχε πάντα την ανοχή, ατιμωρησία και «φωλιές» στον κρατικό μηχανισμό - και όταν ο Ρουπακιάς κάρφωνε το στιλέτο, η αστυνομία έκανε τα στραβά μάτια. Η δολοφονία πυροδότησε την οργή, το ξέσπασμα μαζικών, μαχητικών διαδηλώσεων. Χιλιάδες νεολαίοι και εργαζόμενοι, συλλογικότητες και οργανώσεις ξεχύθηκαν στους δρόμους, ξεκινώντας μια ολόκληρη σειρά αντιφασιστικών κινητοποιήσεων. Έτσι απομονώθηκε η ΧΑ και «κάηκε» πολιτικά, εξαναγκάστηκε η κυβέρνηση Σαμαρά (που είχε το δεξί του χέρι Μπαλτάκο συντονιστή των σχέσεων με τη ΧΑ) να συλλάβει ηγετικά μέλη της και αυτά να οδηγηθούν σε δίκη. Έτσι οδηγήθηκε, μετά και τις εκλογές, τη ΧΑ σε πορεία διάλυσης, αφού δεν διασώθηκε ούτε από τα εθνικιστικά συλλαλητήρια των «μακεδονομάχων», παρότι διαδήλωνε χεράκι-χεράκι με τη ΝΔ.

Η ΧΑ θα είχε σβήσει πολύ πιο μπροστά, αν δεν βοηθιόταν από την αθλιότητα του ΣΥΡΙΖΑ. Που λέρωσε κάθε αξία της Αριστεράς και του εργατικού κινήματος, φέρνοντας το 3ο και χειρότερο Μνημόνιο, προδίδοντας το ηρωικό ΟΧΙ του λαού στο δημοψήφισμα, καταφεύγοντας σε κάθε πολιτικό σκουπίδι και πραξικόπημα, καλλιεργώντας συνειδητά τη μοιρολατρία και ηττοπάθεια, καταφέρνοντας έτσι ύπουλα, καίρια χτυπήματά στους αγώνες και τα δικαιώματά μας. Που έχει τεράστιες ευθύνες για την καθυστέρηση της δίκης και για το ότι οι δολοφόνοι βρίσκονται έξω από τη φυλακή. Κανένα συγχωροχάρτι ή άλλοθι να εμφανιστεί αυτή η πολιτική αλητεία με «δημοκρατικό» προσωπείο στις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις, ενώ κρατάει με «υπευθυνότητα» το ίσο στα κατασταλτικά πογκρόμ της ΝΔ!

Η νεκραναστημένη ΝΔ, το αντιδραστικό συνάφι του Μητσοτάκη, επιχειρεί σήμερα, στα χνάρια του ΣΥΡΙΖΑ, μια ακόμα χειρότερη επίθεση, με προμετωπίδα την ακροδεξιά ατζέντα καταστολής, ρατσισμού, κοινωνικού κανιβαλισμού που ονομάζεται «Νόμος και Τάξη». Θα προσπαθήσουν να επιβάλλουν και στην πράξη την κατάργηση του ασύλου. Με περίσσια σπουδή απελευθέρωσαν και αθώωσαν τους δολοφόνους του Αλ. Γρηγορόπουλου, προωθούν το ηλεκτρονικό φακέλωμα εργαζόμενων, συνδικάτων, απεργιών. Ενώ τα ΜΑΤ δέρνουν όσους αγωνίζονται να κλείσει η χωματερή του θανάτου στη Φυλή και ο Μπακογιάννης αφήνει τους Κασιδιάρηδες να τρυπώνουν στις δημοτικές επιτροπές, ορδές των ΜΑΤ-ΔΙΑΣ-ΔΕΛΤΑ χτυπάνε για παραδειγματισμό με δακρυγόνα και γκλομπ στα Εξάρχεια, ανοίγοντας δρόμο όχι σε καμία «νομιμότητα» αλλά στους εμπόρους της πρέζας! Επαναφέρουν το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης δριμύτερο, για να εξαλείψουν κάθε αγώνα ενάντια στα μνημόνια, την εργοδοτική τρομοκρατία, τη χούντα της ΕΕ. Για να υπηρετήσουν τυχοδιωκτικά τα πολεμικά σχέδια των ιμπεριαλιστών στην περιοχή. Όσο πλησιάζει απειλητική η νέα έκρηξη της καπιταλιστικής κρίσης, όσο οι σπασμοί της γίνονται πιο βίαιοι και σ' όλο τον κόσμο αναδύονται όλο και χειρότερα πολιτικά τέρατα, τόσο πιο ζοφερή θα είναι η αντιδημοκρατική αναδίπλωση, για να σώσουν το σάπιο σύστημά τους πάνω στα κόκκαλά μας. Αυτό είναι όλο το «δημοκρατικό τόξο», που εξέθρεψε τη ΧΑ και υιοθετεί φασίζουσες ή φασιστικές πρακτικές: ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, μνημονιακοί, ελληνική αστική τάξη.

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ! Να οργανώσουμε τους αγώνες που θα ξηλώσουν την κυβέρνηση της ΝΔ και όλους τους μνημονιακούς. Που θα επιβάλλουν τις ελευθερίες μας, το χτύπημα του ρατσισμού-φασισμού, με ένα Ενιαίο Ταξικό Μέτωπο.

-

Ισόβια στους χρυσαυγίτες δολοφόνους.

Ενωτική - Μαζική - Μαχητική υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών, ενάντια στην αστυνομοκρατία της ΝΔ και τη «συναίνεση» του ΣΥΡΙΖΑ.

Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας (ΟΚΔΕ)

πηγή : https://www.okde.gr/archives/10158


Αντιφασιστικός Σεπτέμβρης - 6 χρόνια μετά

Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στις αντιφασιστικές εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις του Σεπτεμβρίου.

  • Αντιφασιστικού Φεστιβάλ Παύλος Φύσσας Killah P από Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου εώς Κυριακη 15 Σεπτεμβρίου στο Εργοστάσιο Καχραμάνογλου στο Κερατσίνι
  • Ετήσια συναυλία στον Πολυχώρο Λιπασμάτων την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου
  • Αντιφασιστική πορεία Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου από το μνημείο του Παύλου στο Κερατσίνι μέχρι τα γραφεία της ναζιστικης Χρυσής Αυγής

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ

ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ & ΤΟΝ ΘΡΕΦΕΙ

Pasamontaña

πηγή : http://pasamontana.blogspot.com/2019/09/6.htm…


Και φέτος θα είμαστε όλοι εκεί.

Θα ακολουθήσει κείμενο καλέσματος τις επόμενες ημέρες

Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Φαβέλα

πηγή : https://www.facebook.com/freesocialcenterfave…


Δεν ξεχνάμε | Δεν συγχωρούμε

Τον Σεπτέμβριο του 2013, ο Παύλος Φύσσας δολοφονείται από το τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής και το χέρι του Γιώργου Ρουπακιά. Το επόμενο πρωί γινόμαστε μάρτυρες μιας λυσσαλέας προσπάθειας συγκάλυψης και αποπροσανατολισμού από τα κυρίαρχα Μ.Μ.Ε., που προσπαθούν να μας πείσουν ότι επρόκειτο για έναν καβγά μεταξύ οπαδών που κατέληξε με τον έναν να βγάζει μαχαίρι. Ο κρατικός μηχανισμός, σε εντυπωσιακό συντονισμό, προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα και κυρίως την πλήρη απουσία παρέμβασης της αστυνομίας που στεκόταν λίγα μέτρα παραπέρα και μπροστά στα μάτια της οποίας συντελέστηκε το έγκλημα.

Στην πραγματικότητα, ο Παύλος «ενοχλούσε» τους φασίστες. Ήταν εργάτης, καλλιτέχνης με πολιτική τοποθέτηση, αγωνιστής και άρα εμπόδιο για αυτούς που θέλουν να διατηρήσουν τις ανισότητες, τη φτώχεια και την καταπίεση. Δολοφονήθηκε στη γειτονιά του, μια εργατική γειτονιά που αντιμετωπίζει χρόνια τώρα τις συνέπειες των πολιτικών που διαιωνίζουν την εξαθλίωση.

Οι φασίστες στήθηκαν και στηρίχθηκαν εκεί που ο λαός υπέφερε. Ήταν εκεί για να καταστείλουν απεργίες, για να ρίξουν τα μεροκάματα, για να χτυπάνε και να σκοτώνουν εργάτες, να επιτίθενται και να βασανίζουν μετανάστες. Τους έθρεψαν οι ρατσιστικές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ), που χτίζουν στρατόπεδα συγκέντρωσης, που δίνουν τα χέρια σε επίσημες εκδηλώσεις με τον κάθε Κασιδιάρη και ταυτόχρονα πνίγουν και φυλακίζουν πρόσφυγες και μετανάστες στα σύνορα, που υπογράφουν συμφωνίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση κάνοντας τον ανθρώπινο πόνο και τη δυστυχία μπαλάκι.

Χρειάστηκαν ανυποχώρητοι αγώνες και διεκδικήσεις του αντιφασιστικού κινήματος για να φτάσουμε στο σήμερα, όπου η Χρυσή Αυγή απομονώθηκε και τσακίστηκε δυναμικά στον δρόμο, στις γειτονιές και στα σχολεία, με την εκλογική συντριβή της να υπογράφει την αρχή του τέλους και τη δίκη να φτάνει σιγά σιγά προς την ολοκλήρωσή της. Τους τελευταίους μήνες γινόμαστε βέβαια μάρτυρες μιας σειράς τραγελαφικών καταθέσεων από τους κατηγορούμενους συνολικά. Η υπερασπιστική γραμμή των νεοναζί είναι τα «δεν είδα», «δεν άκουσα», «δεν ήξερα», «δεν καταλάβαινα». Οι μπράβοι, οι τραμπούκοι, τα «παλικάρια», οι μαχαιροβγάλτες τρέμουν μπροστά στην ετυμηγορία, προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο και εκστομίζουν το ένα χυδαίο ψέμα πίσω από το άλλο.

Γνωρίζουμε βέβαια ότι δεν τελειώσαμε ακόμα με τον φασισμό. Η καταδίκη της Χ.Α. στο δικαστήριο θα είναι σίγουρα ένα τεράστιο πλήγμα γι' αυτούς και μια μεγάλη δικαίωση και νίκη όσων πάλεψαν, όμως δεν εφησυχάζουμε. Το τέρας έχει πολλά κεφάλια και κρύβεται και στα «παραμάγαζα» που ξεπετάγονται για να γεμίσουν το κενό. Οι εξαγγελίες του Λαγού για νέο κόμμα, τα πολύ-λίγο ναζιστικά του επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης, οι απειλές του Μιχαλολιάκου για επιστροφή των ταγμάτων εφόδου στους δρόμους, δεν μας αφήνουν χρόνο να ησυχάσουμε. Η αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για την ηπιότερη αντιμετώπιση των εγκληματικών οργανώσεων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η ακροδεξιά ΝΔ σήμερα στην κυβέρνηση δεν μας αφήνουν να ησυχάσουμε.

Καλά θα κάνουν λοιπόν όλοι αυτοί να καταλάβουν ότι το αντιφασιστικό κίνημα έχει την γνώση και την εμπειρία να μην αφήσει καμιά φύτρα τους να ξαναβλαστήσει και να θεριέψει. Έστειλε τους φασίστες στις τρύπες τους και στο εδώλιο. Τους έσπρωξε να κλείσουν τα γραφεία το ένα μετά το άλλο. Ο κόσμος της γειτονιάς, της εργασίας, οι νέοι, οι φοιτητές, κάθε Σεπτέμβρη ανανεώνουμε την υπόσχεσή μας, πεισμώνουμε όλο και περισσότερο για να τελειώσουμε για τα καλά με την υπόθεση του φασισμού, για να μη φοβηθεί ποτέ ξανά κανείς, για μία ζωή με ψωμί, δουλειά και ελευθερία για όλους μας!

Στηρίζουμε το τριήμερο εκδηλώσεων του Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη και τη συναυλία που διοργανώνουν η οικογένεια και οι φίλοι του Παύλου την Τρίτη 17/09 στα Λιπάσματα

Καλούμε στην Αντιφασιστική συγκέντρωση στο μνημείο την Τετάρτη 18/09 και στην πορεία με κατεύθυνση τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά

Εργατική Λέσχη Κερατσινίου-Δραπετσώνας

πηγή : https://ergatikilesxi-kd.blogspot.com/2019/09…


ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ NO PASARAN | ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ 18/9, από το σημείο δολοφονίας του Π.Φύσσα, στο Κερατσίνι, 18.00

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

NO PASARAN

6 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΑ Π.ΦΥΣΣΑ

Τα ξημερώματα της 18ης Σεπτέμβρη 2013 στο Κερατσίνι, παρακρατικό τάγμα εφόδου της Χ.Α. πραγματοποιεί δολοφονική επίθεση και ο αντιφασίστας Παύλος Φύσσας πέφτει νεκρός από το μαχαίρι του φασίστα Ρουπακιά. Η συγκεκριμένη επίθεση δεν αποτελεί ένα μεμονωμένο περιστατικό. Αντιθέτως ήταν η κορύφωση μιας σειράς αλλεπάλληλων νεοναζιστικών επιθέσεων, τόσο σε βάρος προσφύγων και μεταναστών όσο και εναντίον αριστερών, κομμουνιστών και αναρχικών αγωνιστών, αλλά και ενός πλήθους επιθέσεων σε καταλήψεις και αυτοοργανωμένους χώρους του αναρχικού αγώνα που συνέβησαν εκείνη την περίοδο. Ήταν η συνέχεια της δολοφονίας του μετανάστη εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν τον Γενάρη του ίδιου έτους. Η Χ.Α. είναι η ίδια συμμορία που εδώ και δεκαετίες δρα μέσα στη νύχτα και ξυλοκοπεί μετανάστες, τραμπουκίζει νεολαίους, επιτίθεται σε συνδικαλιστές και κοινωνικούς αγωνιστές, σε αυτοοργανωμένους χώρους αντίστασης και αγώνα. Γιατί οι φασίστες χτυπούν εκεί που τους υποδεικνύει η ίδια η κρατική πολιτική, τα συμφέροντα των αφεντικών και η καθεστωτική προπαγάνδα των ΜΜΕ: ενάντια στο αγριότερα εκμεταλλευόμενο τμήμα της κοινωνίας και ενάντια στα κινήματα, που διακηρυγμένα βρίσκονται στο στόχαστρο της κρατικής καταστολής.

Έξι χρόνια μετά, η δίκη της Χ.Α. συνεχίζεται και οι δολοφόνοι του Π.Φύσσα είναι όλοι έξω, ενώ ο φασίστας Γ. Ρουπακιά δηλώνει πως « ήταν απλά μία ανθρωποκτονία». Η δίκη εξελίσσεται σε παρωδία όπου επιχειρείται το ξέπλυμα τόσο της ίδιας της παρακρατικής οργάνωσης της Χ.Α όσο και του κράτους και των μηχανισμών τού -που είναι το ίδιο που φυλακίζει πρόσφυγες και μετανάστες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, προωθεί τη μισαλλοδοξία και τον ρατσισμό, πριμοδοτεί τα νεοναζιστικά τάγματα εφόδου-.

Οι μαζικές και μαχητικές κινητοποιήσεις όλων των προηγούμενων χρόνων ήταν ο πραγματικός φραγμός στην άνοδο των φασιστών και στις επιθέσεις που πραγματοποιούσαν. Από τις αντιφασιστικές διαδηλώσεις αντίστασης και μνήμης για τον Π.Φύσσα κάθε χρόνο στο Κερατσίνι, τις κεντρικές αντιφασιστικές κινητοποιήσεις και τις εδαφικές μάχες στις γειτονιές, μέχρι τα οδοφράγματα διεθνιστικής αλληλεγγύης απέναντι στον εθνικισμό, τη μισαλλοδοξία και τον πόλεμο. Η διαρκής και ανυποχώρητη αντιφασιστική δράση, τόσο απέναντι στη Χ.Α. και λοιπά φασιστικά μορφώματα όσο και απέναντι στην κρατική έκφραση της καταστολής και του ρατσισμού ήταν αυτή που έθεσε αναχώματα στην επέλασή τους και κατάφερε την υποχώρηση των νεοναζιστικών ομάδων από το δημόσιο πεδίο. Και είναι αυτοί οι χιλιάδες των αναρχικών, αντιφασιστών/στριών, αγωνιστών/στριών που κρατούν, μέσα από τον συνεχή, ακηδεμόνευτο και αδιαπραγμάτευτο αγώνα, τον Παύλο Φύσσα, τον Σ.Λουκμάν, τον Petrit Zifle για πάντα ζωντανούς.

Η συμπλήρωση των 6 χρόνων έρχεται μέσα σε ένα περιβάλλον ακόμα μεγαλύτερης όξυνσης της φτώχειας και της εξαθλίωσης των καταπιεσμένων, επίθεσης σε κάθε ταξική κατάκτηση, προσπάθειας αφανισμού των συλλογικών αντιστάσεων, εξάντλησης των φυσικών πόρων και καταστροφής της φύσης, όπου συνεχίζονται οι δολοφονίες χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στα σύνορα της Ευρώπης Φρούριο.

Σήμερα η καταστολή αποτελεί κυρίαρχη προτεραιότητα της κρατικής στρατηγικής. Για να αντιμετωπιστεί η γενικευμένη χρεωκοπία του κρατικού και καπιταλιστικού συστήματος είναι απαραίτητη η γενικευμένη καταστολή ενάντια σε όσους αγωνίζονται, ενάντια σε όσους βιώνουν με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο τη βία, την περιθωριοποίηση και την εξαθλίωση. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται και οι κατασταλτικές επιχειρήσεις της 26ης Αυγούστου με την εισβολή στα Εξάρχεια ενός στρατού κατοχής Εκαμιτών και διμοιριών ΜΑΤ και την εκκένωση τεσσάρων κατειλημμένων χώρων, τη σύλληψη 3 καταληψιών, την προσαγωγή 143 προσφύγων και μεταναστών και το ξεσπίτωμά τους από τις καταλήψεις στέγασης, καθώς και η δολοφονική επίθεση στον κατειλημμένο κοινωνικό χώρο Κ* ΒΟΞ.

Η επιχείρηση αυτή, συνοδεύεται από την ψήφιση αντεργατικών μέτρων, την κατάργηση του ασύλου, την ενίσχυση της ρατσιστικής νομοθεσίας απέναντι στους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Μετά τις εκλογές, η νέα κυβέρνηση, πατώντας επάνω στα πεπραγμένα και της προηγούμενης διακυβέρνησης, ξεδίπλωσε την ατζέντα των επόμενων ετών και επισημάνθηκαν οι βασικοί εχθροί της, οι εχθροί κάθε κυβέρνησης: Αναρχικοί, αγωνιστές, μετανάστες και εργάτες. Αυτή η πολεμική επιχείρηση ενάντια σε όσους αγωνίζονται είναι μέρος της συστηματικής προσπάθειας δεκαετιών από την πλευρά του ελληνικού κράτους να καθυποτάξει τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις και να επιβάλλει την υποταγή. Μίας προσπάθειας που προσέκρουε στον τοίχο των μαζικών και μαχητικών κινητοποιήσεων, των εξεγέρσεων, των αγώνων.

Με όπλο μας την αλληλεγγύη να δώσουμε το σύνθημα της αντεπίθεσης στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα. Να αναζωπυρώσουμε τις εστίες της κοινωνικής και ταξικής αντίστασης. Η μόνη απάντηση απέναντι στον πόλεμο, τον εθνικισμό και τον φασισμό που γεννά και θρέφει ο κόσμος του κράτους και του καπιταλισμού, είναι η οργάνωση της κοινωνικής και ταξικής αντεπίθεσης. Χωρίς αυταπάτες πως το σύστημα εκμετάλλευσης και καταπίεσης μπορεί να εξωραϊστεί, χωρίς αυταπάτες πως οποιαδήποτε κυβέρνηση μπορεί να αποτελέσει φραγμό στον φασισμό, να αγωνιστούμε συλλογικά, μαχητικά και από τα κάτω, με όπλο μας την διεθνιστική και ταξική αλληλεγγύη. Να αγωνιστούμε από κοινού, ντόπιοι και μετανάστες/στριες, εργαζόμενοι/ες, φοιτητές/τριες, μαθητές/τριες, για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας ισότητας, δικαιοσύνης, αλληλεγγύης και ελευθερίας.

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΕΝΝΟΥΝ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ

Π.ΦΥΣΣΑΣ, ΑΛ.ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ, Σ.ΛΟΥΚΜΑΝ

P.ZIFLE, Ζ.ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ-ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ 18/9,

από το σημείο δολοφονίας του Π.Φύσσα, στο Κερατσίνι, 18.00

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

πηγή : https://saktx.espivblogs.net/2019/09/14/enant…


Ο Παύλος Φύσσας ζει

Αυτές οι μέρες ανήκουν στον Παύλο. Είναι αφιερωμένες στην μνήμη του, που πρέπει να μείνει ζωντανή για να μας θυμίζει το φρικτό πρόσωπο του φασισμού. Ο Παύλος Φύσσας στάθηκε όρθιος απέναντι στο κτήνος, για να του φράξει τον δρόμο, για να προστατεύσει τους φίλους του και τους ανθρώπους του. Στην γειτονιά μου δεν χωράνε οι φασίστες, κάπως έτσι το είχε πει, πριν δεχτεί την επίθεση του δολοφόνου Ρουπακιά. Η δολοφονία του Παύλου αποτέλεσμα οργανωμένης επίθεσης, μέρος του συνολικότερου σχεδίου της ΧΑ για την εξόντωση των εχθρών και των πολιτικών της αντιπάλων, έπεσε πάνω στα κεφάλια αυτών που την οργάνωσαν και την υλοποίησαν. Ήταν το μοιραίο λάθος των ναζιστών, που άλλαξε την ροή των εξελίξεων. Η δολοφονία του Παύλου διέκοψε την ραγδαία ανάπτυξη της ΧΑ, του πιο σημαντικού σταθμού της φασιστικής απειλής στην Ελλάδα.

Φτάνει να θυμηθεί κανείς την κατάσταση, που επικρατούσε πριν την δολοφονία του, την εποχή Μπαλτάκου, τότε δηλαδή που η ΧΑ φλέρταρε ανοιχτά με την εξουσία, τότε που τα ΜΜΕ με πρώτο και καλύτερο τον ΣΚΑΙ, την καλούσε να σοβαρευτεί και να παίξει τον ρόλο του ρυθμιστή του πολιτικού συστήματος. Ήταν η εποχή που η ΧΑ δρούσε ανενόχλητη ως εγκληματική οργάνωση με την πλήρη κάλυψη της Αστυνομίας και με μια κυβέρνηση, που υπέθαλπτε διαρκώς τα εγκλήματα της, υιοθετώντας μάλιστα και σε μεγάλο βαθμό την ρητορεία και τον λόγο της

Αμέσως μετά την δολοφονία του Παύλου ξέσπασε ένα τεράστιο κύμα αντιδράσεων. Το Κερατσίνι έγινε για δύο μέρες το κέντρο των κινητοποιήσεων καθώς κατακλύστηκε από χιλιάδες αγωνιστές και πολίτες, που ζητούσαν την απομάκρυνση των νεοναζί από την γειτονιά τους. Στην Αθήνα έγινε μια μεγαλειώδης πορεία από το Σύνταγμα με χιλιάδες διαδηλωτές να κατευθύνονται προς την Μεσογείων, απαιτώντας το κλείσιμο των κεντρικών γραφείων της ΧΑ, ενώ σε δεκάδες πόλεις στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκαν αντιφασιστικές συγκεντρώσεις. Η δολοφονία του Παύλου συντάραξε την ελληνική κοινωνία. Εκείνες τις μέρες δεν υπήρχε άνθρωπος που να μην γνωρίζει το γεγονός. Η κοινωνία, ένα πολύ μεγάλο, πλειοψηφικό της κομμάτι δυσανασχέτησε και διαμαρτυρήθηκε. Παράλληλα σε δεκάδες πόλεις και χώρες της Ευρώπης οργανώθηκαν διαμαρτυρίες. Η Ευρώπη της αντίστασης στην Ακροδεξιά και τον φασισμό, η Ευρώπη της αλληλεγγύης, κατήγγειλε την δολοφονία του Παύλου και ζήτησε δικαιοσύνη. Ήταν αυτή ακριβώς η διεθνής κατακραυγή και η γενικευμένη αντίδραση του κόσμου, ο κυριότερος λόγος που ανάγκασε την κυβέρνηση του Σαμαρά να ξεκινήσει τις διώξεις.

Η ΧΑ από την έναρξη της ποινικής δίωξης μπήκε σε μια περίοδο μεγάλης εσωτερικής κρίσης. Σήμερα 5 χρόνια μετά την έναρξη της δίκης και λίγο πριν το τέλος της μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε ότι το δικαστήριο έχει αδιάσειστα στοιχεία, έναν τεράστιο όγκο αποδεικτικού υλικού, που αποδεικνύει με τρόπο αναντίρρητο την εγκληματική φύση της ΧΑ, την απόλυτα οργανωμένη και ιεραρχικά δομημένη από την ηγεσία εγκληματική δράση των ταγμάτων εφόδου.

Σήμερα δεν έχει μείνει τίποτα, που να θυμίζει το «μεγαλείο» της ΧΑ. Εκτός βουλής πια, δίχως τους οικονομικούς πόρους της κρατικής χρηματοδότησης, με τα γραφεία τους να κλείνουν το ένα μετά το άλλο, πλήρως διασπασμένοι, με τον καθένα από δαύτους να προσπαθεί να σώσει το τομάρι του. Η ΧΑ συρρικνώνεται είναι ένα βήμα πριν την συντριβή. Δεν χαιρόμαστε απλά με αυτή την εξέλιξη. Πανηγυρίζουμε. Είναι μια μεγάλη νίκη του αντιφασιστικού κινήματος, μια μεγάλη νίκη της πολιτικής αγωγής, μια μεγάλη προσωπική νίκη και δικαίωση για την Μάγδα Φύσσα και την οικογένεια του Παύλου.

Εδώ όμως μπαίνει το ερώτημα. Τελειώσαμε με τον κίνδυνο του φασισμού; Όχι. Δεν χωρά κανένας εφησυχασμός.

Η δίκη δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί και δεν έχουμε καμμιά εμπιστοσύνη μέχρι να φτάσουμε στο τέλος.

Η ΧΑ έμεινε εκτός βουλής με ποσοστό 2,96% έναντι 7% που είχε στις εκλογές του 15. Έχασε δηλαδή πάνω από 200.000 ψήφους. Θρίαμβος.. Ωστόσο πρέπει να πούμε ότι οι ψηφοφόροι της δεν εξανεμίστηκαν, αλλά μετακινήθηκαν προς την ΝΔ και τον Βελόπουλο. Στις εκλογές δηλαδή αποτυπώθηκε η κρίση της ΧΑ και είδαμε ευρείες μετακινήσεις στην δεξιά πολυκατοικία.

Σήμερα έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια κυβέρνηση αυταρχική, συγκεντρωτική, με ακροδεξιά στελέχη και ακροδεξιά χαρακτηριστικά. Τα πρώτα δείγματα γραφής είναι ξεκάθαρα. Αποκλεισμός των μεταναστών από το σύστημα υγείας, περιορισμοί στην χορήγηση ασύλου. Όργιο καταστολής στο κέντρο της Αθήνας και στα Εξάρχεια. Κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου. Ο ρατσισμός και το δόγμα νόμος και τάξη που προσπαθεί να επιβάλει η κυβέρνηση οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε ένα καθεστώς γενικευμένου φόβου, σε ένα αυταρχικό κράτος. Πρόκειται για ένα πλαίσιο, για μια πολιτική, που απειλεί τις ελευθερίες όλων μας, που θα εντείνει τα φαινόμενα κοινωνικού εκφασισμού και θα ανοίξει τον δρόμο για την συγκρότηση νέων φασιστικών μορφωμάτων.

Με αυτή την έννοια το αντιφασιστικό κίνημα έχει να δώσει κρίσιμες μάχες, έναν δύσκολο και πολυεπίπεδο αγώνα.

-Να αναβαθμίσει την παρουσία του στην δίκη της ΧΑ και να εντείνει τις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις τώρα που οι χρυσαυγίτες βρίσκονται σε πιο αδύναμη θέση από ποτέ.

-Να σταθεί εμπόδιο σε κάθε απόπειρα των φασιστών να φτιάξουν νέα σχήματα. Ήδη υπάρχουν διεργασίες σε εξέλιξη στην ευρύτερη ακροδεξιά και προσπάθειες για την δημιουργία νέου φορέα από τον πρώην πλέον χρυσαυγίτη ευρωβουλευτή Λαγό. Ενώ και η ίδια η Χρυσή Αυγή υπό τον Μιχαλολιάκο προσπαθεί να μαζέψει τα συντρίμμια της και να επανέλθει.

Για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο του φασισμού και της Ακροδεξιάς πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να οργανωθούμε στις γειτονιές, στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και στις σχολές, μέσα στην κοινωνία. Πρέπει να δούμε ξανά τις αιτίες που γεννούν και θρέφουν τον φασισμό και να προσπαθήσουμε να τις αντιμετωπίσουμε. Να συνδεθούμε ως αντιφασιστικό κίνημα με το αντιρατσιστικό κίνημα, με τα κινήματα ενάντια στην φτώχεια και την καταστολή, με τα κινήματα αλληλεγγύης, με τα κινήματα αντίστασης των καταπιεσμένων.

Η οικονομική κρίση και η εξαθλίωση δίνουν και θα δίνουν χώρο στην Ακροδεξιά όποια μορφή και αν παίρνει αυτή. Εμείς πρέπει μέσα από την δράση μας να δημιουργούμε εκείνες τις εμπειρίες που να αποδεικνύουν ότι μπορούμε να ζήσουμε αλλιώς. Ότι μπορούμε να οικοδομήσουμε μια κοινωνία χωρίς το σκοτάδι του φασισμού και της Ακροδεξιάς, μια κοινωνία που να βασίζεται στην ισοτιμία και την αλληλεγγύη. Δεν θέλει λόγια θέλει δράση.

Ως Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα θα συμμετέχουμε με όλες μας τις δυνάμεις σε αυτές τις διαδικασίες.

Παράλληλα συμμετέχουμε και καλούμε στις δράσεις του Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη

- Στο Κερατσίνι και στο 3ήμερο φεστιβάλ που θα ξεκινήσει την Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη στις 18.00μμ και θα τελειώσει την Κυριακή 15 Σεπτέμβρη στο πρώην εργοστάσιο Καχραμάνογλου

- Στην συναυλία των φίλων του Παύλου στα Λιπάσματα Δραπετσώνας την Τρίτη 17 Σεπτέμβρη στις 19.30μμ

- Στην μεγάλη ενωτική πορεία την Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη στις 17.30μμ που θα ξεκινήσει από το μνημείο στο Κερατσίνι (Παύλου Φύσσα 60 - πρώην Παναγή Τσαλδάρη) και θα καταλήξει στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην πλατεία Κοραή στον Πειραιά.

ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

πηγή : https://diktio.org/node/1448


Ανακοινωση και καλεσματα για τη συμπλήρωση 6 χρόνων από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ…

NO PASARAN!

Στις 18 Σεπτέμβρη 2013, παρακρατικό τάγμα εφόδου της χρυσής αυγής πραγματοποιεί δολοφονική επίθεση στο Κερατσίνι από την οποία πέφτει νεκρός ο αντιφασίστας Παύλος Φύσσας, μαχαιρωμένος στην καρδιά από το χρυσαυγίτη Γ. Ρουπακιά. Ήταν ένα ακόμα επεισόδιο των δολοφονικών ενεργειών της παρακρατικής συμμορίας της ΧΑ σε βάρος αναρχικών και αριστερών αγωνιστών, συνδικαλιστών, προσφύγων και μεταναστών, κατειλημμένων και αυτοδιαχειριζόμενων χώρων αγώνα. Γιατί οι φασίστες χτυπούν εκεί που τους υποδεικνύει η ίδια η κρατική πολιτική, τα συμφέροντα των αφεντικών και η καθεστωτική προπαγάνδα των ΜΜΕ: ενάντια στο αγριότερα εκμεταλλευόμενο τμήμα της κοινωνίας και ενάντια στα κινήματα, που διακηρυγμένα βρίσκονται στο στόχαστρο της κρατικής καταστολής.

Έξι χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η δίκη της ΧΑ συνεχίζεται με τους περισσότερους εκ των κατηγορούμενων να κυκλοφορούν ελεύθεροι και με βασικό στόχο το ξέπλυμα της ναζιστικής συμμορίας, αλλά και του ίδιου του κράτους κατά κύριο λόγο, που είναι και ο βασικός ενορχηστρωτής και υποκινητής των φασιστικών/παρακρατικών επιθέσεων χρησιμοποιώντας τες ως εφεδρεία του στην κατεύθυνση της τρομοκράτησης της κοινωνίας και της καταστολής των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων που εκδηλώνονται απέναντι στην κλιμακούμενη συνολική επίθεση των οικονομικών και πολιτικών αφεντικών.

Μέσα σε αυτά τα έξι χρόνια, τόσο ο «θεσμικός αντιφασισμός» που επιχείρησε να προβάλλει το κράτος ως το μοναδικό εγγυητή της «δημοκρατικής ομαλότητας», να εδραιώσει τη θεωρία των δύο άκρων και να ξεπλύνει τη δράση των παρακρατικών νεοναζί, όσο και η ίδια η παρακρατική δράση στο πεζοδρόμιο βρήκαν απέναντι τους τη σθεναρή, αποφασιστική, διαρκή και ανυποχώρητη αντιφασιστική δράση. Οι μαζικές και μαχητικές αντιφασιστικές κινητοποιήσεις ήταν ο πραγματικός φραγμός στην άνοδο των φασιστών και στις επιθέσεις που πραγματοποιούσαν, με αποτέλεσμα σήμερα να έχουν μπει ισχυρά αναχώματα στην επέλασή τους και να έχει επιτευχθεί η υποχώρηση των νεοναζιστικών ομάδων από το δημόσιο πεδίο. Από τις αντιφασιστικές διαδηλώσεις αντίστασης και μνήμης για τον Π.Φύσσακαι το Σ. Λουκμαν, τις μαχητικές συγκεντρώσεις στη δίκη της ΧΑ, τις κεντρικές αντιφασιστικές κινητοποιήσεις και τις εδαφικές μάχες στις γειτονιές, μέχρι τα οδοφράγματα διεθνιστικής αλληλεγγύης απέναντι στον εθνικισμό, τη μισαλλοδοξία και τον πόλεμο.

Η συμπλήρωση των 6 χρόνων από τη δολοφονία Φύσσα έρχεται μέσα σε ένα περιβάλλον απροκάλυπτης κρατικής επίθεσης απέναντι σε όσους αγωνίζονται προκειμένου να αφανιστούν οι συλλογικές αντιστάσεις και να μπορέσουν να προχωρήσουν απρόσκοπτα στους σχεδιασμούς τους, ισοπέδωσης των κοινωνικών και ταξικών κατακτήσεων, λεηλασίας των φυσικών πόρων και καταστροφή της φύσης, για να μπορέσουν να επιβάλλουν ακόμα μεγαλύτερη περιθωριοποίηση και εξαθλίωση στους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Η νέα πολιτική διαχείριση που προέκυψε από τις εκλογές του Ιούλη έχει βάλει εξ αρχής στο στόχαστρο τους βασικούς της αντιπάλους, τους αναρχικούς, τους μετανάστες, τους αγωνιστές και τους εργάτες, καταστρώνοντας νέους σχεδιασμούς για την καταστολή και την καθυπόταξη τους.

Αυτούς τους σχεδιασμούς εξυπηρετεί και το κατασταλτικό σχέδιο που έχει προαναγγελθεί πριν από τις εκλογές και λαμβάνει χώρα αυτό το διάστημα. Οι κατασταλτικές επιχειρήσεις της 26ης Αυγούστου με τις εκκενώσεις καταλήψεων, τις συλλήψεις καταληψιών, το ξεσπίτωμα προσφύγων και τη μεταφορά τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, προεικονίζουν την συνολικότερη επίθεση που ετοιμάζεται για την κοινωνική πλειοψηφία το επόμενο διάστημα. Η ψήφιση αντεργατικών μέτρων, η κατάργηση του ασύλου, η πριμοδότηση μεγαλοεπιχειρηματιών προκειμένου να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν σαρωτικές αλλοιώσεις του φυσικού περιβάλλοντος, είναι ενδεικτικά παραδείγματα του εύρους και του βάθους της επίθεσης.

Η κρατική καταστολή σήμερα αποτελεί κυρίαρχο συστατικό της κρατικής στρατηγικής. Αυτή η πολεμική επιχείρηση ενάντια σε όσους αγωνίζονται είναι μέρος της συστηματικής προσπάθειας δεκαετιών από την πλευρά του ελληνικού κράτους να καθυποτάξει τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις και να επιβάλλει την υποταγή. Μίας προσπάθειας που προσέκρουε στον τοίχο των μαζικών και μαχητικών κινητοποιήσεων, των εξεγέρσεων, των αγώνων των προηγούμενων χρόνων.

Τα αναχώματα που στήνονται αυτή την περίοδο από τον κόσμο του αγώνα, μας δείχνουν πώς μπορούμε να αντισταθούμε στην κρατική καταστολή, να υπερασπιστούμε τις δομές του αγώνα, την παρουσία, το λόγο και τη δράση μας. Με όπλο μας την αλληλεγγύη να δώσουμε το σύνθημα της αντεπίθεσης στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα. Να αναζωπυρώσουμε τις εστίες της κοινωνικής και ταξικής αντίστασης. Η μόνη απάντηση απέναντι στον πόλεμο, τον εθνικισμό και τον φασισμό που γεννά και θρέφει ο κόσμος του κράτους και του καπιταλισμού, είναι η οργάνωση της κοινωνικής και ταξικής αντεπίθεσης. Χωρίς αυταπάτες πως το σύστημα εκμετάλλευσης και καταπίεσης μπορεί να εξωραϊστεί, χωρίς αυταπάτες πως οποιαδήποτε κυβέρνηση μπορεί να αποτελέσει φραγμό στον φασισμό, να αγωνιστούμε συλλογικά, μαχητικά και από τα κάτω, με όπλο μας την διεθνιστική και ταξική αλληλεγγύη. Να αγωνιστούμε από κοινού, ντόπιοι και μετανάστες/στριες, εργαζόμενοι/ες, φοιτητές/τριες, μαθητές/τριες, για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας ισότητας, δικαιοσύνης, αλληλεγγύης και ελευθερίας.

Χαιρετίζουμε τη μεγαλειώδη διαδήλωση χιλιάδων αγωνιστών που πραγματοποιήθηκε στις 14 Σεπτέμβρη στο κέντρο της Αθήνας στέλνοντας σαφές μήνυμα αντίστασης στην καταστολή και τους κρατικούς σχεδιασμούς…

Δεν ξεχνάμε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στις 18 Σεπτέμβρη 2013 στο Κερατσίνι. Δεν ξεχνάμε τις δολοφονίες του Σ. Λουκμαν, του Αλ. Γρηγορόπουλου, του Ζακ Κωστόπουλου, του P. Ziffle

Δεν ξεχνάμε τις εκατοντάδες δολοφονικές επιθέσεις σε βάρος προσφύγων και μεταναστών. Ούτε τις δεκάδες θρασύδειλες επιθέσεις σε καταλήψεις, σε αυτοδιαχειριζόμενους χώρους και σε αναρχικούς, αριστερούς και αντιφασίστες αγωνιστές.

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΕΝΝΟΥΝ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ

Αντιφασιστικές - Αντικρατικές - Αντικατασταλτικές Συγκεντρώσεις

την Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη 2019

Πάτρα: Παράρτημα στις 18.00

Θεσσαλονίκη: Καμάρα στις 18.00

Αθήνα: στο σημείο δολοφονίας του Π.Φύσσα, στο Κερατσίνι, στις 18.00

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση - Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων

πηγή : https://apo.squathost.com/%ce%b1%ce%bd%ce%b1%…


Απόφαση ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ, 13/9/2019

Ανακοίνωση της ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Την Παρασκευή 13/9 συνεδρίασε η ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με βασικό θέμα την εκτίμηση της νέας περιόδου και τις προκλήσεις στις οποίες χρειάζεται να ανταποκριθεί το κίνημα και το μέτωπο της αντικαπιταλιστικής αριστεράς. Η συζήτηση θα συνεχιστεί στη συνεδρίαση του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου την Κυριακή 29/9.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ το επόμενο διάστημα θα συμβάλλει αποφασιστικά στην ανάπτυξη της πάλης των εργαζομένων ενάντια στην αντιδραστική αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική με πρώτους σταθμούς:

- Την απεργία που αποφάσισε να κηρύξει το ΕΚΑ την Τρίτη 24/9, ενάντια στο αντι-συνδικαλιστικό αντι-εργατικό νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ στη Βουλή, το οποίο χτυπάει συλλογικές συμβάσεις, εργασιακές σχέσεις και το δικαίωμα του συνδικαλισμού. Δίνουμε τη μάχη ώστε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία και οι Ομοσπονδίες να συμμετέχουν και να μετατρέψουν εκείνη την ημέρα σε πανεργατική απεργία. Παλεύουμε να υπάρξει συντονισμένος αποφασιστικός αγώνας με συνέχεια και κλιμάκωση για να ακυρώσουμε τα κυβερνητικά μέτρα .

- Την Τετάρτη 18/9 συμμετέχουμε στη διαδήλωση στο Κερατσίνι για τα 6 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, απαιτώντας να καταδικαστούν οι ναζί και να σταματήσουν οι ρατσιστικές επιθέσεις που κλιμακώνει η κυβέρνηση της ΝΔ σε βάρος μεταναστών και προσφύγων. Άμεση κλιμάκωση η διοργάνωση μεγάλου αντιφασιστικού συλλαλητήριου τη μέρα απολογίας του Μιχαλολιάκου.

- Την Παρασκευή 20/9, διαδηλώνουμε στις 6 μμ στο Σύνταγμα, στην παγκόσμια μέρα δράσης ενάντια στην κλιματική αλλαγή και την καταστροφή του περιβάλλοντος, κόντρα στις εγκληματικές, για τον πλανήτη και τη ζωή όλων μας, επιλογές των καπιταλιστών και των κυβερνήσεων που τους κάνουν πλάτες, προβάλλοντας τον ταξικό χαρακτήρα που έχει η πολιτική που καταστρέφει τον πλανήτη κόντρα και σε πολιτικές δήθεν πράσινης ανάπτυξης που αποσκοπούν στην κερδοφορία των εταιρειών που εμπορεύονται τις ΑΠΕ καταστρέφοντας και το περιβάλλον.

-Το Σάββατο 21/9, στον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου συμμετέχουμε στη συγκέντρωση και διαδήλωση στις 2 μμ στην οδό Γλάδστωνος, απαιτώντας «Δικαιοσύνη για το Ζακ/Zackie.

-«Υποδεχόμαστε» τον υπουργό εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο στις αρχές Οκτώβρη στην Αθήνα. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα πάρει πρωτοβουλία απευθύνοντας πλατύ κάλεσμα προς όλες τις δυνάμεις του κινήματος και της μαχόμενης αριστεράς για μια μεγάλη αντιπολεμική αντι-ιμπεριαλιστική διαδήλωση.

πηγή : http://antarsya.gr/node/5460


ΟΛΟΙ/ΕΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 18/09 ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΦΥΣΣΑ

Την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019 συμπληρώνονται έξι χρόνια από την εν ψυχρώ δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα. Από το μαχαίρι του χρυσαυγίτη Ρουπακιά μετά από οργανωμένη επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής εναντίον του καλλιτέχνη. Μία εξαετία έχει περάσει από εκείνο το τραγικό βράδυ δίχως ακόμα να υπάρχει καταδικαστική απόφαση για τον αμετανόητο φασίστα καθ' ομολογία δολοφόνο. Είμαστε πεπεισμένοι ότι το δίκιο μας δεν θα μας το χαρίσει κανένα εξουσιαστικό κέντρο ή θεσμός, κανένας δικαστής και κανένας εισαγγελέας. Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στον φασισμό από τους δρόμους και τις γειτονιές, στα σχολεία και τα πανεπιστήμια. Να καταπολεμήσουμε τα νεοναζιστικά μορφώματα στις συνειδήσεις των νέων ανθρώπων. Για τον Παύλο, αλλά και για τον Σαχζάτ Λουκμάν, που δολοφονήθηκε τον Ιανουάριο του 2013 στα Πετράλωνα από χρυσαυγίτες, αλλά και για όλους τους δολοφονημένους από την Χρυσή Αυγή. Έχουμε χρέος να μην επιτρέψουμε να χυθεί άλλο αίμα από χέρι φασίστα!

Ο φασισμός φυτρώνει στην δυστυχία, καλλιεργείται από την αμάθεια και ποτίζεται με το νερό της ιστορικής λήθης.

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΡΙΖΑ ΤΟΥ

ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

ΟΛΕΣ/ΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 18/09 ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΦΥΣΣΑ

Συγκέντρωση στις 17:30μμ στο μνημείο (Παύλου Φύσσα 60, Κερατσίνι)

Αναρχική Ομοσπονδία - Περιφέρεια Αθήνας

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1600011/


Για την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα

Κοινωνικό - Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα

Για την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα

Το Κοινωνικό - Πολιτισιτικό Κέντρο Βύρωνα, με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από μέλη της ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, σας καλεί να συμμετάσχετε στις εκδηλώσεις του Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη ενισχύοντας τον αγώνα για την εξάλειψη του φασισμού.

πηγή : http://politistikokentrovirona.blogspot.com/2…


Μη λείψει κανείς !

Το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά καλεί τους φίλους και τα μέλη του συλλόγου του να στηρίξουν με την παρουσία τους την αυριανή πορεία Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου στις 17:30 στο Μνημείο ( Παύλου Φύσσα 60 στο Κερατσίνι) με αφορμή τη συμπλήρωση 6 χρόνων από τη δολοφονία του.

Υπερασπιζόμαστε με κάθε τρόπο την αξία της ανθρώπινης ζωής και δεν ξεχνάμε ποτέ πως αν οι δολοφόνοι του Σαχζάντ Λουκμάν είχαν τιμωρηθεί όταν έπρεπε ίσως ο Παύλος σήμερα να τραγουδούσε ανάμεσά μας. Και να που το κάνει !

Μη λείψει κανείς !

Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά

πηγή : http://asmpeiraia.blogspot.com/2019/09/blog-p…


Κάλεσμα στις πορείες μνήμης του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα

από Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι πα.Πει.

Ημέρα/Ώρα: 18/09/2019 στις 17:30

Τοποθεσία: Κερατσίνι και Πέραμα / Παύλου Φύσσα 60(Κερατσίνι) - Πλ. Ηρώων(Πέραμα)


Κανένας αγώνας δεν τελείωσε μετά την έξοδο της Χρυσής Αυγής από τη βουλή. Έχουμε διαρκή πόλεμο με κάθε νεοναζιστικό απομεινάρι, κάθε πατριώτη, κάθε εξουσιαστή που προσπαθεί να μας επιβληθεί στο σχολείο, στο πανεπιστήμιο, στη δουλειά, στο σπίτι.

Στηρίζουμε - Συμμετέχουμε - Καλούμε:

Τετάρτη 18/09 στις 17:30 συγκέντρωση στην οδό Παύλου Φύσσα 60 (μνημείο Π. Φύσσα), Κερατσίνι και Πορεία στον Πειραιά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής

Παρασκευή 20/09 στις 18:30 πορεία στο Πέραμα, Πλ. Ηρώων.

Οι εξεγέρσεις δεν έρχονται μόνες τους, ούτε τις φέρνουν οι εκλεγμένοι/ες ή όσοι προσπαθούν να εκλεχθούν στα βουλευτικά έδρανα. Τις εξεγέρσεις τις φέρνουμε εμείς, στους δρόμους!

Δεν ξεχνάμε, δε συγχωρούμε.

Το αίμα κυλάει εκδίκηση ζητάει.

κάλεσμα : Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Πανεπιστημίου Πειραιά


Παύλος Φύσσας; Παρών! - Καμία επανάπαυση απέναντι στο αυγό του φιδιού - Όλοι/ες στην πορεία του Κερατσινίου

Η συμπλήρωση 6 χρόνων από την ημέρα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από μέλος της Χρυσής Αυγής, βρίσκει την ναζιστική συμμορία σε μια συγκυρία απόλυτης πολιτικής ήττας και μάλιστα, σε πολλαπλά επίπεδα: εξευτελισμένη επικοινωνιακά από τις αστειότητες που τα μέλη της λένε κατά τις απολογίες τους στο δικαστήριο για να γλυτώσουν τη φυλακή, διαλυμένη και απομαζικοποιημένη οργανωτικά καθώς ο ένας φασίστας μετά τον άλλο πηδάνε από το χρυσαυγίτικο καράβι αφήνοντας μόνο και έρημο τον πάλαι ποτέ πανίσχυρο Φύρερ τους, η Χρυσή Αυγή βιώνει, με διαφορά, τη χειρότερη εποχή της τα τελευταία χρόνια.

Η εκλογική συντριβή των νεοναζί στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές υπήρξε η πιο τρανταχτή αποτύπωση της εν εξελίξει κατάρρευσης της συμμορίας του Μιχαλολιάκου και το αποτέλεσμα της εγρήγορσης και της αποφασιστικότητας του κοινωνικού κινήματος, που τα τελευταία χρόνια αντιστάθηκε και συγκρούστηκε με τον φασισμό σε κάθε πτυχή της κοινωνικής ζωής, στους δρόμους, στις γειτονιές, στα σωματεία, στις σχολές, στις αμέτρητες αντιφασιστικές διαδηλώσεις και στις κινήσεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες που ύψωσαν το ανάστημά τους μπροστά στο αυγό του φιδιού.

Το φετινό συλλαλητήριο στη μνήμη του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι είναι μάλλον η πρώτη αντιφασιστική διαδήλωση από το 2012 και μετά που δεν θα διεξαχθεί σε συνθήκες άμυνας αλλά σε συνθήκες κυριαρχίας του αντιφασιστικού κινήματος. Φυσικά, αυτός δεν είναι λόγος επανάπαυσης απέναντι στο φασιστικό φαινόμενο, κάθε άλλο: η επαγρύπνηση παραμένει τόσο αναγκαία όσο ήταν πάντα.

Γνωρίζουμε πολύ καλά πως ο φασισμός παραμένει πάντα ένα από τα πιο εξέχοντα όπλα στη φαρέτρα του συστήματος και δεν έχουμε καμιά αμφιβολία πως το Κράτος και το Κεφάλαιο δεν θα διστάσουν να στραφούν εκ νέου σε αυτόν και να τον γαλουχήσουν όταν τα βρουν σκούρα με τις κοινωνικές αντιστάσεις. Είναι πρόσφατα άλλωστε τα ρατσιστικά μέτρα της νέας κυβέρνησης, η οποία αφού συγχώνευσε το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης καθιστώντας σε ολοκληρωτικά ποινικό ζήτημα τη διαχείριση της μετανάστευσης, προέβη σε μια κατασταλτική επιχείρηση ενάντια στις καταλήψεις προσφύγων στο κέντρο της Αθήνας, επιβεβαιώνοντας πως το κλείσιμο του ματιού στις πιο ρατσιστικές πτυχές της κοινωνίας αποτελεί βασική της στρατηγική.

Εν μέσω αυτού του κοινωνικού κλίματος, η θλιβερή εικόνα των φασιστών που μαζεύουν τα κομμάτια τους προσπαθώντας να οργανωθούν σε νέους σχηματισμούς μπορεί εύκολα να γίνει εκ νέου απειλητική. Ας το ξαναπούμε λοιπόν: η επανάπαυση όσον αφορά τον φασιστικό κίνδυνο δεν αποτελεί επιλογή για το κοινωνικό κίνημα. Και γι΄αυτό τον λόγο, η κινητοποίηση του Κερατσινίου με αφορμή την συμπλήρωση έξι χρόνων από τη νύχτα που το μαχαίρι του Ρουπακιά δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα πρέπει να είναι μαζική και δυναμική, αποφασιστική και αδιάλλακτη απέναντι στην πιθανότητα επανασυγκρότησης των ναζιστών δολοφόνων, να στέλνει το μήνυμα πως δεν θα τους αφήσουμε ποτέ ξανά να σηκώσουν κεφάλι.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε συμμετέχει στην αντιφασιστική διαδήλωση στο Κερατσίνι, την Τετάρτη 18/9, στις 17:30 στο μνημείο του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα που θα κινηθεί προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά.

πηγή : http://rocinante.gr/pavlos-fissas-paron-kamia…


Σήμερα 18/9 όλοι οι δρόμοι οδηγούν στις αντιφασιστικές πορείες για τα 6 χρόνια από την δολοφονία του

Μαθητικό Ξεκίνημα

πηγή : http://www.antinazizone.gr/2019/09/189-6.html