Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019 στις 13.00

Πανελλαδική Συνέλευση και Διεθνής Συνάντηση κατά του φασισμού και του ρατσισμού

12oct2019 keerfa

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Πανελλαδική Συνέλευση και Διεθνής Συνάντηση κατά του φασισμού και του ρατσισμού, Αθήνα 12 Οκτώβρη, 2019, Noμική Αθήνας, Σόλωνος

Το αντιφασιστικό κίνημα με την δύναμη του, την επίμονη, μακρόχρονη και συστηματική του δράση, κατάφερε στις εκλογές της 7ης Ιούλη να πετάξει έξω από τη Βουλή τους δολοφόνους νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Τώρα, οι υπόδικοι της Χρυσής Αυγής απολογούνται για τα αποτρόπαια εγκλήματα τους, τις δολοφονίες του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, τις ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις κατά μεταναστών, συνδικαλιστών και αγωνιστών των κινημάτων με ορθάνοικτη την πόρτα της φυλακής και χωρίς τον μανδύα του κοινοβουλευτικού κόμματος.
Η κρίση της Χρυσής Αυγής με τις διασπάσεις της δεν μας οδηγεί σε εφησυχασμό αλλά σε αποφασιστικότητα για να κλιμακώσουμε την δράση και να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα πέσουν στα μαλακά στο δικαστήριο και θα κλείσει κάθε γραφείο-ορμητήριο σε όλη την Ελλάδα.

Προχωράμε με τις κινητοποιήσεις στα 6 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, την αντιφασιστική διαδήλωση στο Κερατσίνι στις 18 Σεπτέμβρη.

Δίνουμε συνέχεια με μαχητικές κινητοποιήσεις στα δικαστήρια την μέρα της απολογίας του Μιχαλολιάκου που πρέπει να σημάνει κλιμάκωση και γενικό ξεσηκωμό σε εργασιακούς χώρους, στα σχολεία και τα πανεπιστήμια.

Γυρνάμε την πλάτη στο Μητσοτάκη και την ΝΔ που παριστάνουν τους τιμωρούς των φασιστών της Χρυσής Αυγής που τάχα ανέκοψαν την άνοδο τους. Είναι οι ίδιοι που με τις ρατσιστικές πολιτικές του Δένδια, τον Ξένιο Δια το 2012 τους άνοιξαν διάπλατα το δρόμο ενώ η Αστυνομία και η ίδια η ΝΔ με τους Μπαλτάκους συνεργάστηκε και συγκάλυπτε τα εγκλήματα τους. Έχουμε να ξηλώσουμε αυτούς τους μηχανισμούς που τους κάλυπταν άλλα και να συγκρουστούμε με τις ρατσιστικές πολιτικές που συνεχίστηκαν και με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εφαρμόζοντας την επαίσχυντη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας. Κληρονομιά αυτών των επιλογών και της εθνικιστικής υστερίας για το όνομα της Μακεδονίας είναι η εμφάνιση του φασιστικού μορφώματος του Βελόπουλου για το οποίο το αντιφασιστικό κίνημα έχει ξεκινήσει τη δράση απομόνωσης του.

Μπροστά μας έχουμε να δώσουμε τη μάχη ενάντια στη κλιμάκωση των ρατσιστικών επιθέσεων που εξαγγέλλει ο Μητσοτάκης, ο Χρυσοχοίδης και ο Κουμουτσάκος. Οχυρώνουν το ρατσισμό με την μεταφορά του υπουργείου Μετανάστευσης στο Υπερυπουργείο Δημόσιας Τάξης στέλνοντας το μήνυμα ότι η προσφυγιά και η μετανάστευση είναι έγκλημα. Αν είσαι πλούσιος μπορείς να αγοράσεις πάντα χρυσή βίζα!. Απειλούν να γεμίσουν τη χώρα με στρατόπεδα συγκέντρωσης όπως η Αμυγδαλέζα, να ξεδιπλώσουν επιχειρήσεις σκούπα της ΕΛΑΣ, να κλείσουν τα σύνορα ερμητικά και να προχωρήσουν σε απελάσεις γενικεύοντας την τακτική των παράνομων απελάσεων των παρακρατικών μηχανισμών στον Εβρο δίπλα από το φράχτη της ντροπής.
Το αντιφασιστικό κίνημα που έδιωξε από τη Βουλή τους νεοναζί, χέρι-χέρι με το κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες έχει τη δύναμη να τους χαλάσει τα σχέδια. Με το διεθνή συντονισμό του κινήματος δείξαμε ότι μπορεί να ανακοπεί η άνοδο τους στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Δεν κατάφεραν να μετατρέψουν το παράδειγμα του Τράμπ σε ορμητική άνοδο της ακροδεξιάς σε όλη την Ευρώπη έστω και αν κάνανε απειλητικά βήματα σε χώρες της Α.Ευρώπης, στη Ιταλία και την Γαλλία. Στην Αυστρία η συγκυβέρνηση με την ακροδεξιά κατέρρευσε. Η έκρηξη αλληλεγγύης για την καπετάνισσα Καρόλα Ρακέτε που επιμένει στη διάσωση των προσφύγων ενάντια στις πολιτικές που μετατρέπουν την Μεσόγειο σε υγρό τάφο γυναικών και παιδιών έδειξε τη δύναμη του κινήματος. Η διεθνής μέρα δράσης στις 16 Μάρτη 2019 έδειξε τις δυνατότητες διεθνούς συντονισμού του κινήματος.
Ενωμένοι συνεχίζουμε τη μάχη κατά των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, καθώς φτάνει η ώρα της ολοκλήρωσης της δίκης των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν. Είναι ώρα να πάνε φυλακή, να κλείσουν όλα τα γραφεία-ορμητήρια τους!
Συνεχίζουμε τον αγώνα για να γκρεμίσουμε τα τείχη της Ευρώπης-φρούριο, για ανοιχτά σύνορα για τους κατατρεγμένους, για άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες, για να έχουν πρόσβαση στα σχολεία, τα νοσοκομεία και όχι να καταργηθεί ο ΑΜΚΑ. Για την νομιμοποίηση και ίσα δικαίωμα σε όλους τους μετανάστες και όχι να είναι σκλάβοι στις Μανωλάδες των αφεντικών.

Ο αγώνας ενάντια στο φασισμό, το ρατσισμό, την ισλαμοφοβία, τον αντισημιτισμό και το σεξισμό αποτελεί προτεραιότητα για το κίνημα των εργαζόμενων και της νεολαίας, που ετοιμάζεται να δώσει τις μάχες κατά της λιτότητας και των περικοπών, κατά των πολιτικών "νόμου και τάξης" με την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.
Σας καλούμε να συμμετέχετε και να στηρίξετε την Πανελλαδική Συνέλευση και τη Διεθνή Συνάντηση στις 12 Οκτώβρη, στην Αθήνα. να στείλετε εκπρόσωπους του σωματείου, του φοιτητικού συλλόγου, της κίνησης και της συλλογικότητας σας. Συμμετέχουν ήδη εκπρόσωποι κινημάτων από τις ΗΠΑ, την Βρετανία, την Γερμανία, την Ισπανία, την Γαλλία, την Κύπρο και αλλού. Είναι ένα μεγάλο βήμα μπροστά για την οργάνωση των αντιφασιστικών και αντιρατσιστικών κινητοποιήσεων και για το διεθνή συντονισμό.

πηγή : http://www.antiracismfascism.org/index.php/25…