Τρίτη 27 Αυγούστου 2019 στις 18.00

Εκπομπή Αντίσταση κατά της Αρχής: Πανεπιστημιακό Άσυλο & Αναρχικοί Αγώνες

Επιτέλους μετά από διάστημα 3 μηνών απουσίας από το ραδιόφωνο ξεκινάμε με την πρώτη εκπομπή της σεζόν ( ας ελπίσουμε να μην υπάρξουν τεχνικά προβλήματα ). Θα ασχοληθούμε με ένα επίκαιρο θέμα απλά η άποψή μας για το συγκεκριμένο ζήτημα μάλλον θα λέγαμε ότι είναι αιρετική. Και αυτό γιατί ενώ το μεγαλύτερο μέρος του ριζοσπαστικού κινήματος υπερασπίζεται το δικαίωμα στο πανεπιστημιακό άσυλο, μια μειοψηφία των αναρχικών έχει διαφορετική γνώμη για το ζήτημα. Εμείς πιστεύουμε ότι οι αναρχικοί δεν έχουν ανάγκη το άσυλο διότι το πεδίο και η υπεράσπιση των αγώνων τους βρίσκεται στην φωτιά, στους δρόμους και τα οδοφράγματα των μητροπόλεων και όχι μόνο.

Μια εξέγερση και μια σύγκρουση, δεν γίνεται με νομικούς όρους και παραχωρήσεις από τους εξουσιαστές. Εννοείται πως οι συγκρουόμενοι και οι εξεγερμένοι δεν χρειάζονται την προστασία κάποιου νόμου για να εξεγερθούν ή να καταλάβουν κάποιο χώρο. Κι αυτό έχει αποδειχτεί πολλές φορές στην πράξη. Το καλύτερο «άσυλο» είναι η ορμή, το εξεγερτικό πνεύμα και η αποφασιστικότητα των αγωνιζόμενων ανθρώπων.

Όποιος δραστηριοποιείται με την κάλυψη των νόμων, τότε είναι βέβαιο πως δεν αγωνίζεται αλλά …διαπραγματεύεται. Όταν το κράτος παραχωρεί δικαιώματα για την ανάπτυξη «αγώνων» τότε κατασκευάζει αντιπολιτευτικές δυνάμεις, που έτσι κι αλλιώς δεν σκοπεύουν να υπονομεύσουν το σύστημα αλλά ενεργοποιούνται μέσα στα πλαίσια που αυτό έχει καθορίσει και εννοείται προς την κατεύθυνση της βελτίωσής του.Προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης των όρων καταπίεσης, εκμετάλλευσης, υποταγής και καταστολής του κόσμου. ( Από κείμενο της Συσπείρωσης Αναρχικών που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, φύλλο 52, καλοκαίρι 2006 )

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ

antiexstasi@esexpiv.net