Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019 στις 11.00

Γενική Συνέλευση Σωματείου Εργαζόμενων στα Public

# Ανυπομονούμε για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας [Ανακοίνωση και κάλεσμα σε Γενική Συνέλευση την Κυριακή 15/9 - Σωματείο Εργαζόμενων στα Public]

[η ανακοίνωση μαζί με αίτηση εγγραφής στο σωματείο σε pdf ]

Σωματείο Εργαζομένων
στην Εταιρεία Retail World Α. Ε.-Καταστήματα Public

# Ανυπομονούμε για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Συνάδελφοι - συναδέλφισσες,

Το σωματείο μας προχωρά στην οργάνωση γενικής συνέλευση των εργαζομένων στα Public της Κυριακή 15/09. Στη συνέλευση θα οργανώσουμε τις αντιστάσεις μας στα νέα αντεργατικά μετρά που εξαγγέλλουν Κυβέρνηση - ΣΕΒ και που απειλούν με νέα μείωση τον κατώτατο μισθό μας. Ταυτόχρονα θα συνδιαμορφώσουμε ένα πλαίσιο πάλης αιτημάτων για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης με τον εργοδότη μας.

Η σύσταση του σωματείου μας έγινε ακριβώς για να μπορέσουμε να πάρουμε πίσω όλα όσα μας πήραν αλλά και να διεκδικήσουμε μισθούς και συνθήκες εργασίας σύμφωνα με τις ανάγκες μας.

Οι εργοδοσία είναι περήφανη για την συνεργασία της Media Markt και των Public κάτω από την ομπρέλα της Olympia group του Παναγιώτη Γερμανού. Και οι δυο εταιρίες έχουν μια κοινή πορεία πλήρης αξιοποίησης των αντεργατικών μέτρων που εισήχθησαν από της μνημονιακές κυβερνήσεις. Η ραγδαία ανάπτυξη των Public (53 καταστήματα) και τα υπερκέρδη που ανακοινώνουν (+160%) δίνουν μια ιδέα για το παραγωγικό μοντέλο που επιφυλάσσει ο εργοδότης μας για τους εργαζόμενους-ες και στις δυο εταιρίες. Η υποστελέχωση των καταστημάτων και η εντατικοποίηση της εργασίας έχει συνδυαστεί με κάθε μορφή ευέλικτης εργασίας. Από τις τροποποιητικές ατομικές συμβάσεις (2012) έως και τις μαζικές απολύσεις, στα Public, σταδιακά εφαρμόζουν τη πιο σκληρή μορφή "νομότυπης" νεοφιλελεύθερης αντεργατικής διοίκησης.

Δεν είναι άλλωστε τυχαία η ευρεία χρήση εργολαβιών καθαριότητας (techniclean) στα καταστήματα άλλα και της δεκάδες προσλήψεις στα γραφεία μέσο της εργολαβικής Adecco. Η κυβέρνηση κλείνει το μάτι της σε αυτές τις πρακτικές περνώντας στη βουλή τροπολογίες που απαλλάσσουν τον εργοδότη από την ευθύνη για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας, αναθέτοντας την στους εργολάβους. Ταυτόχρονα αφαιρεί την υποχρέωση του εργοδότη να αιτιολογεί την απόλυση του εργαζομένου.

Το σωματείο μας δεν θα κάτσει με σταυρωμένα χέρια. Οικοδομήθηκε από συναδέλφους και συναδελφισσες που θέλουν να κάνουν την αγανάκτηση δύναμη. Κάθε συνάδελφος-ισσα που δουλεύει στη εταιρία είτε δουλεύει σε εργολαβική η εταιρία προώθησης είναι συνάδελφος και έχουμε κοινό αγώνα.

Ξέρουμε από την εμπειρία μας ότι ο ίδιος ο αγώνας δημιουργεί τις δυνατότητες για τις διεκδικήσεις μας. Έτσι φέραμε σκαμπό και βιβλία υπερωριών. Με αγώνα εξασφαλίσαμε τις αποζημιώσεις των συναδέλφων μας στη Πάτρα και στη Καλαμάτα. Με αγώνα βάλαμε τέλος στις ακυρώσεις των ρεπό μας την περίοδο των Χριστουγέννων. Με αγώνα συγκροτήσαμε το σωματείο μας.

Τώρα είναι η ώρα να παλέψουμε για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Τα λεφτά υπάρχουν! Υπάρχουν για την αγορά των 75% μετοχών της Media Markt. Υπάρχουν και για τους μισθούς μας !

Διεκδικούμε:
1. Υπογραφή Συλλογικής σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις
2. Αξιοπρεπείς Συνθήκες εργασίας (καθαριότητα, κατάργηση σπαστών ωράριων, υποστελεχωση)
3. Επιδόματα ( παιδιού, γάμου, ταμείου, πτυχίου)
4. Μόνιμη και σταθερή εργασίας για όλους
5. Υπεράσπιση της Κυριακάτικης Αργίας

Όλοι και όλες στις Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας τη Κυριακή 15/09 στις 11.00 πμ στα γραφεία μας (Εξάρχεια-Λόντου 6, 2ος).

Σωματείο Εργαζομένων στην Εταιρεία Retail World Α. Ε. - Καταστήματα Public
publexic.wor@gexmail.com
τηλέφωνο: 6948375566

πηγή : https://bookworker.wordpress.com/2019/08/26/a…