τι; : φεστιβάλ ατελές

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019 στις 17.00

Λείπουν παραπάνω πληροφορίες για να είναι πλήρες το κάλεσμα.

Φεστιβάλ για το Άσυλο

Το Άσυλο είναι κοινωνικό και πολιτικό δικαίωμα, αναγκαίο για μας τους πολλούς, τις φτωχές, τους εκμεταλλευόμενους, τις καταπιεσμένες. Η απόφαση της Κυβέρνησης της ΝΔ να το καταργήσει μας πεισμώνει, μας αφυπνίζει! Μας προϊδεάζει για το περίκλειστο πανεπιστήμιο (με ταξικούς, φυλετικούς και έμφυλους φραγμούς) που θέλει να επιβάλει και μας κινητοποιεί υπέρ της προάσπισης ενός Πανεπιστημίου ανοικτού στην κοινωνία με επικοινωνία γνώσεων, δράσεων και ιδεών από και προς τους από-κάτω στα πλαίσια μίας μόνιμης, ελεύθερης ιδεολογικής ζύμωσης και ανεμπόδιστης ανταλλαγής εργαλείων αγώνα.

Θεωρούμε το θέμα του Ασύλου ζωτικής σημασίας για το Πανεπιστήμιο και την Κοινωνία για αυτό επιβάλλεται να γίνει μια διευρυμένη και μαζική προσπάθεια προς την κατεύθυνση της υπεράσπισης του. Με αυτό το σκεπτικό καλούμε συλλόγους, σωματεία, φοιτητές, υπ. διδάκτορες, νέους ερευνητές και συνολικά την πανεπιστημιακή κοινότητα στη συνδιοργάνωση ενός ανοιχτού φεστιβάλ για το Άσυλο.

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ, εκτιμούμε πως πρέπει να αναλυθούν διάφορες πτυχές (πολιτικές, κοινωνικές, ιστορικές, νομικές κοκ) του ζητήματος, να λάβει χώρα μια ανοιχτή συνέλευση-εκδήλωση για τον συντονισμό της δράσης μας και μια μεγάλη συναυλία που θα καλεί την κοινωνία και τη νεολαία εντός του ασύλου.

πηγή : email που λάβαμε στις 26 Αύγουστος 20h