Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019 στις 19.00

6ο Αντιφασιστικό-Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Θήβας

Όλοι/ες διαφορετικοί/ές, όλοι/ες ίσοι/ες!

Αλληλεγγύη, αυτοοργάνωση και αγώνας απέναντι στον ρατσισμό, τον φασισμό και τον κοινωνικό κανιβαλισμό.

Στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου ( Παρασκευή & Σάββατο) ο Αυτοδιαχειριζόμενος Πολιτικός, Κοινωνικός και Πολιτιστικός χώρος «η Σφήνα», η Αντιφασιστική Κίνηση Θήβας και τα «Χωράφια της Αλληλεγγύης» σας προσκαλούν στο 6ο Αντιφασιστικό-Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Θήβας στον θερινό δημοτικό κινηματογράφο «Σόνια».

Στις πρόσφατες εκλογές της 7ης Ιουλίου το πολιτικό σλόγκαν που φαίνεται να έπεισε πολλούς από όσους/ες πήγαν στην κάλπη ήταν η «επιστροφή στην κανονικότητα» της ακροδεξιάς Νέας Δημοκρατίας. Οι δανειστές (Ε.Ε, Δ.Ν.Τ.,E.M.S.) παρ' όλα αυτά συμβουλεύουν τη νέα κυβέρνηση να συνεχίσει στο δρόμο της λιτότητας και των περικοπών σε υγεία και παιδεία, της ανεργίας και των αντεργατικών νόμων που έφερε και εφάρμοσε η «πρώτη φορά αριστερά» κυβέρνηση των ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ.-ΑΝ.ΕΛ. Σε ποια κανονικότητα λοιπόν θα επιστρέψουμε;

Κανονικότητα για αυτούς σημαίνει καταστολή και εκκένωση σε αυτοοργανωμένες δομές στέγασης προσφύγων και μεταναστών και μεταφοράς τους σε κλειστά κέντρα κράτησης ή απέλαση.

Κανονικότητα σημαίνει καταστολή σε κινηματικούς χώρους, στα πανεπιστήμια και στον δρόμο.

Κανονικότητα σημαίνει ότι όπου υπάρχει δυνατότητα για καπιταλιστικό κέρδος θα θυσιαστεί το φυσικό περιβάλλον και οι τοπικές κοινωνίες (εξορύξεις χρυσού στη Χαλκιδική, ανεμογεννήτριες στα Άγραφα, εξορύξεις υδρογονανθράκων στην Ήπειρο).

Κανονικότητα σημαίνει επιστροφή στο «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια» όπου πολίτες πρώτης κατηγορίας θα είναι οι έλληνες χριστιανοί ορθόδοξοι στρέιτ οικογενειάρχες , οι οποίοι και θα επιδοτούνται για να αναπαράγονται.

Ενάντια στην «κανονικότητά» τους να συνειδητοποιήσουμε ότι οι γυναίκες, άντρες, στρέιτ, ΛΟΑΤΚΙ+, πρόσφυγες και μετανάστες που στο καπιταλιστικό σύστημα είμαστε οι από κάτω, οι εκμεταλλευόμενοι, πρέπει από κοινού, με όπλο την αλληλεγγύη και πολύμορφους, αντιιεραρχικούς αγώνες να παλέψουμε και να διεκδικήσουμε την πραγματική ισότητα και ελευθερία σε μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση.

Με αυτό το σκοπό στο πλαίσιο του 6ου Αντιφασιστικού-Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Θήβας θα γίνουν συζητήσεις: την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου για το θέμα των προσφύγων και μεταναστών, τις αυτοοργανωμένες δομές φιλοξενίας και τις επιθέσεις που δέχονται και θα γνωρίσουμε το εγχείρημα των « Χωραφιών της Αλληλεγγύης».

Το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου θα συζητήσουμε για ένα από τα γεγονότα-σταθμούς της περασμένης χρονιάς, τη δολοφονία του/της ΛΟΑΤΚΙ+ ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου/Zackie από τους φασίστες ιδιοκτήτες, για την προσπάθεια ενοχοποίησης-διαπόμπευσης του θύματος από τα καθεστωτικά Μ.Μ.Ε. και το εκφασισμένο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας. Να δούμε τις δράσεις και τις παραλείψεις του κινήματος στην υπόθεση και τι πρέπει να κάνουμε από εδώ και πέρα για να δικαιωθεί ο/η Ζακ/Zackie.

Για να μην ξεχάσουμε γιατί δολοφονήθηκαν ο/η Ζακ/Zackie, ο Σαχζάτ Λουκμάν, ο Παύλος Φύσσας, ο Αλέξης Γρηγορόπουλος, οι χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που χάνονται στη Μεσόγειο.

Σας καλούμε όλους/ες λοιπόν να συμμετέχετε ενεργά στο φεστιβάλ, στις συζητήσεις, στις εκθέσεις βιβλίου, στα καλλιτεχνικά δρώμενα και στις συναυλίες. Να γνωριστούμε, να διασκεδάσουμε, να φάμε και να πιούμε μαζί, να μιλήσουμε για τις εμπειρίες μας , να συζητήσουμε τι μπορούμε να κάνουμε μαζί απέναντι στον ρατσισμό, τον φασισμό και τον σεξισμό διαλύοντας τον φόβο και την προκατάληψη.

Το πρόγραμμα του 6ου Αντιφασιστικού-Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Θήβας:

Παρασκευή 13/9

19:00 -Συζήτηση με θέμα : Οι εξελίξεις στο προσφυγικό ζήτημα, αυτοδιαχειριζόμενες δομές και εγχειρήματα. Παρουσίαση των " Χωραφιών της Αλληλεγγύης".

21:00 - Θεατρική παράσταση LEBENSRAUM-ΖΩΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ του Θανάση Τριαρίδη από τον Όμιλο φίλων Θεάτρου Λιβαδειάς

22:30 - Ρεμπέτικο γλέντι με τους " Los Camaradas"

Σάββατο 14/9

19:00 -Συζήτηση με θέμα : Κοινωνικός εκφασισμός. Η διαρκής δολοφονία του/της Ζακ Κωστόπουλου/Zackie .Mε την Άννυ Παπαρούσου ( δικηγόρο της οικογένειας του/της Ζακ/Zackie) , μέλη της ομάδας Sabbat, μέλη της ομάδας Justice for Zak/Zackie.

21:00 - Συναυλία με τους Poetic, Blem Άψινθος Dudettes Dirty ol' Dogs

Και τις 2 ημέρες θα υπάρχουν στο χώρο: -Έκθεση βιβλίου από αυτοδιαχειριζόμενα εκδοτικά εγχειρήματα, συλλογικότητες και κινηματικούς χώρους -Πάγκος με τα προϊόντα από τα ¨Χωράφια της Αλληλεγγύης" - Καλλιτεχνικό εργαστήρι για παιδιά - Πάγκος με τα προϊόντα από το κατειλημμένο και αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ -Συλλογή τροφίμων για την κοινωνική κουζίνα "ο Άλλος Άνθρωπος" .

Λίστα τροφίμων & ειδών Ζυμαρικά, Ρύζι, Όσπρια, Γάλατα, Πελτές , Ελαιόλαδο, Καφές, Ζάχαρη, Τσάι, Κακάο, Υγρό πιάτων, σαπούνια, σαμπουάν, μωρομάντηλα.

από Αυτοδιαχειριζόμενος Χώρος "η Σφήνα",Αντιφασιστική Κίνηση Θήβας,Χωράφια της Αλληλεγγύης

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/80043/