Σάββατο 31 Αυγούστου 2019 στις 12.00

Συγκέντρωση- διαμαρτυρία για Barkin Timtik και Yorum

Συγκέντρωση- Διαμαρτυρία

στο τουρκικό προξενείο -θεσσ/νικης

Το Σάββατο 31.08 στις 12.00

Η ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ BARKIN TIMTIK

ΝΑ ΑΦΕΘΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΜΕΣΑ!

Απαιτούμε Δικαιοσύνη για το Μουσικό Συγκρότημα

YORUM

!

Η απεργία πείνας από τις 17 Μαΐου!

Η BARKIN TIMTIK, ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ( HHB) ΚΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ (ÇHD), ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ AKP, ΔΙΑΓΝΩΣΤΗΚΕ ΜΕ ΚΥΣΤΗ ΜΕΓΕΘΟΥΣ 14 ΕΚΑΤΟΣΤΩΝ ΜΕ ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΙΞΗ ΓΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ, Η ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ BARKIN TIMTIK ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΕΘΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΜΕΣΑ!

Ο συνειδητός λαός, οι δικηγόροι, οι κοντινοί άνθρωποι που υπερασπίζονται την BARKIN TIMTIK, ζητούσαν την απελευθέρωση της δικηγόρου BARKIN TIMTIK, η οποία από την ημέρα της προφυλάκισής της, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και η οποία εξαναγκάστηκε να επιβιώσει με την κύστη μεγέθους 14 εκατοστών. Ξεκίνησε μια καμπάνια για την απελευθέρωση της δικηγόρου BARKIN TIMTIK. Όμως, ήρθε η πληροφορία ότι η BARKIN TIMTIK χειρουργήθηκε χωρίς να γίνουν πρώτα οι απαραίτητες εξετάσεις υγείας και χωρίς να ενημερωθούν οι δικηγόροι και οι κοντινοί της άνθρωποι.

Αναγνωρίζεται ως ανθρώπινο δικαίωμα, η δυνατότητα επιλογής ιατρού και θεραπείας από έναν άνθρωπο ασθενή. Εάν η δίκη της BARKIN TIMTIK συνεχιζόταν χωρίς να είναι κρατούμενη και η BARKIN TIMTIK ήταν ελεύθερη θα είχε τη δυνατότητα για πιο έγκαιρη διάγνωση της νόσου της και θα δοκίμαζε ασφαλείς μεθόδους για την θεραπεία της.

Με την παρεμπόδιση της θεραπείας της BARKIN TIMTIK, η προφυλάκισή της έχει μετατραπεί σε βαριά ποινή. Στους φυλακισμένους που έχουν αφεθεί στο θάνατο στις φυλακές, ανεξάρτητα από την ποινή τους, σημαίνει εκτέλεση και θανατική ποινή.

Οι συνάδελφοι της BARKIN TIMTIK, οι δικηγόροι από την Τουρκία, δίνουν τις εξής πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας της BARKIN TIMTIK : '' Μετά από τις εξετάσεις, εντοπίστηκαν 2 διαφορετικού είδους ωοθηκικές κύστες, μια δεξιά και μία αριστερά. Εντοπίστηκε ότι η δεξιά ωοθηκική κύστη είναι γεμάτη με νερό, όμως η έχει διογκωθεί σε επικίνδυνο βαθμό. Η συνάδελφός μας είναι 36 ετών. Όπως δικαιούται κάθε άτομο και κάθε γυναίκα, συνεχίζει να απαιτεί τις συνθήκες που μπορεί να επιλέξει τη θεραπεία ως ένα υγιές άτομο.''

Σύμφωνα με τα δικαιώματα του ασθενούς, ''όταν υπάρχει μια επέμβαση που μπορεί να προκαλέσει απώλεια κάποιου οργάνου του σώματος, πριν την επιλογή της χειρουργικής επέμβασης, πρέπει να δοκιμασθούν άλλοι ιατρικοί μέθοδοι θεραπείας. Εάν το χειρουργείο επιβάλλεται, με την αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων για αυτό το σκοπό, το άτομο έχει το δικαίωμα να επιλέξει το νοσοκομείο και τους ιατρούς για την θεραπεία του.''

Οι δικηγόροι του Νομικού Γραφείου το Λαού ( HHB) και του Συλλόγου Σύγχρονων Νομικών(ÇHD), προφυλακίστηκαν με την εντολή της εξουσίας του AKP, επειδή υπερασπίστηκαν τα προβλήματα του λαού στην Τουρκία, επειδή υπερασπίστηκαν τα δικαιώματα των εργατών που δολοφονήθηκαν στα ανθρακωρυχεία SOMA, τον 14χρονο Berkin Elvan που δολοφονήθηκε στην εξέγερση του Ιουνίου, την Dilek Dogan που δολοφονήθηκε μέσα στο σπίτι της, τον İnanç Özkeskin, την Günay Özarslan και τα δεκάδες παιδιά του λαού που δολοφονήθηκαν από την φασιστική εξουσία του AKP, τους ακαδημαϊκούς Nuriye Gülmen, Semih Özakça που απολύθηκαν από τις δουλειές τους, τους αγωνιστές, δημοκράτες που προφυλακίστηκαν επειδή αγωνίζονται ενάντια στον ιμπεριαλισμό, με λίγα λόγια όλο το λαό που δολοφονεί ο φασισμός, επιτίθεται στα δικαιώματά του και γεμίζει τις φυλακές του. Στις φυλακές της Τουρκίας ανά 38 ώρες πεθάνει ένας κρατούμενος.

Η BARKIN TIMTIK ήταν ανάμεσα στους δικηγόρους του Νομικού Γραφείου του Λαού που συλλήφθηκαν κατά την έφοδο που έγινε ενάντια στους δικηγόρους στις 12 Σεπτεμβρίου 2017. Αυτή η σύλληψη είχε πραγματοποιηθεί μια μέρα πριν την δίκη των Nuriye Gülmen και Semih Özakça, (απολυμένοι καθηγητές απεργοί πείνας) των οποίων ήταν συνήγορος η BARKIN TIMTIK.

Η BARKIN TIMTIK αφέθηκε ελεύθερη στις 14 Σεπτεμβρίου 2018 μαζί με 16 συναδέλφους της. Την αμέσως επόμενη μέρα, με έφεση της εισαγγελίας, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εις βάρος της από την ίδια δικαστική έδρα. 39 ΔΙΚΗΓΟΡΟΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΑΝ κατά σε αυτήν την άδικη απόφαση.

Η BARKIN TIMTIK, στις 15 Δεκεμβρίου 2016, κατά τη διάρκεια του μνημόσυνου ενός εντολέα της που δολοφονήθηκε από την αστυνομία, είχε δεχθεί βασανισμούς από την αστυνομία και είχε συλληφθεί. Είχε κρατηθεί για 4 μέρες στο αστυνομικό κέντρο στο Esenyurt στην Κωνσταντινούπολη. Είχε ξυλοδαρθεί στο αστυνομικό κέντρο και είχε αποκλειστεί η επικοινωνία της με τους συνάδελφους δικηγόρους της.

Πριν μεταφερθεί στις φυλακές Silivri, η BARKIN TIMTIK απευθύνθηκε στους συναδέλφους της από το Νομικό Γραφείο του Λαού που βρίσκονταν στην αίθουσα και είπε '' Σήμερα είμαι πολύ περήφανη που είμαι από το Νομικό γραφείο του Λαού. Σας αγαπάω πολύ όλους και όλες, δώστε χαιρετίσματα σε όλους και όλες. Θα δείξουμε στον εχθρό τι σημαίνει αλληλεγγύη και αγώνας. Θα νικήσουμε!''. Η BARKIN TIMTIK είχε αφεθεί ελεύθερη στις 16 Φεβρουαρίου 2017.

2 μήνες μετά, στις 20 Απριλίου 2017 στη δίκη της Dilek Dogan που δολοφονήθηκε κατά την έφοδο της αστυνομίας στο σπίτι της, προσάχθηκε ξανά επειδή εναντιώθηκε στην εντολή του δικαστηρίου να βγουν έξω από την αίθουσα οι παραβρισκόμενοι.

3 μήνες μετά, στις 17 Ιουλίου 2017 σε μια συνέντευξη τύπου που πραγματοποίησαν με την αδερφή της, EBRU, για τους απεργούς πείνας ακαδημαϊκούς, προσάχθηκε ξανά μαζί με την αδερφή της.

Η BARKIN TIMTIK και προηγουμένως είχε προφυλακιστεί μεταξύ 23 Ιανουαρίου 2013 και 21 Μαρτίου 2014 από την δίκη του Νομικού Γραφείου του Λαού.

Η BARKIN TIMTIK, στη δικογραφία με την οποία δικάζονται 20 δικηγόροι, με την απόφαση που εκδόθηκε στις 20 Μαρτίου 2019, σύμφωνα με το άρθρο 314, παρ. 1 του Κώδικα Ποινικού Δικαίου της Τουρκίας, καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 18 ετών και 9 μηνών με την κατηγορία ''σχηματισμός οργάνωσης και διαχείριση''. Η δικογραφία αυτή τη στιγμή είναι στο 2ο Ποινικό Τμήμα, στο Τακτικό Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης.

Σήμερα η BARKIN TIMTIK έχει χειρουργηθεί προφυλακισμένη στην φυλακή. Όμως οι συνθήκες φυλάκισης εμποδίζουν να υπάρχουν οι απαραίτητες συνθήκες υγιεινής για τη θεραπεία της, στις μεταφορές από και προς το νοσοκομείο τα οχήματα που χρησιμοποιούνται επιβαρύνουν την κατάστασή της, οι αυθαίρετοι γυμνή σωματικοί έλεγχοι είναι εμπόδιο μπροστά στην θεραπεία της. Για την θεραπεία της σε ασφαλείς συνθήκες υγιεινής και την αποκατάσταση της υγείας της, η δικηγόρος BARKIN TIMTIK πρέπει να αφεθεί ελεύθερη και πρέπει να εξασφαλιστούν οι συνθήκες που θα έχει τη δυνατότητα να επιλέγει το νοσοκομείο και τους ιατρούς της και θα παρακολουθείται η πορεία της.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟ BARKIN TIMTIK

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΟΥ AKP ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Η ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ BARKIN TIMTIK ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΘΕΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΕΘΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Προσθήκες :

Το δικαίωμα επιλογής ιατρού, σε εθνικά και παγκόσμια κείμενα περιλαμβάνεται ως εξής:

'Ο ασθενής, έχει το δικαίωμα ελεύθερης επιλογής του ιατρού του' (Διακήρυξη της Λισαβόνας για τα Δικαιώματα του Ασθενούς, 1981)

'Οι ασθενείς, σε αναλογία με την λειτουργία του συστήματος Υγείας, έχει το δικαίωμα να επιλέγει ή να αλλάζει τον ιατρό ή άλλο προσωπικό Υγείας, ή και το νοσοκομείο' (Διακήρυξη του Άμστερνταμ, 28-30 Μαρτίου 1994)

'Ο ασθενής, ανεξάρτητα αν είναι δημόσιος ή ιδιωτικός φορέας, έχει το δικαίωμα να επιλέγει και να αλλάζει ελεύθερα το ιατρό και το νοσοκομείο ή ιδρύματα που παρέχουν υπηρεσίες Υγείας. Ο ασθενής σε οποιοδήποτε στάδιο έχει το δικαίωμα να λαμβάνει και την άποψη κάποιου άλλου ιατρού.' ( Διακήρυξη του Μπαλί, Σεπτέμβριος 1995)

'Κάθε άτομο που έχει επαρκή πληροφόρηση, έχει το δικαίωμα να επιλέξει ανάμεσα στις διάφορες θεραπευτικές διαδικασίες (μεθόδους) και ανάμεσα στα άτομα που θα παρέχουν αυτή τη θεραπεία. Ο ασθενής, έχει το δικαίωμα απόφασης στην επιλογή του ιατρού, του επιστήμονα, του νοσοκομείου και ποιες θεραπευτικές μέθοδοι θα χρησιμοποιηθούν. Οι υπηρεσίες υγείας, τα διάφορα κέντρα που θα εφαρμόσουν αυτή τη θεραπεία (Ιδρύματα Υγείας) και οι ιατροί πρέπει να εξασφαλίσουν ότι θα τηρηθεί αυτό το δικαίωμα και ότι θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της θεραπείας στον ασθενή. Πρέπει να εξαλειφθούν όλα τα εμπόδια που περιορίζουν την άσκηση αυτού του δικαιώματος. Ένας ασθενής που δεν εμπιστεύεται τον ιατρό του, μπορεί να ζητήσει(επιλέξει) άλλο ιατρό. (Ευρωπαϊκή Χάρτα των Δικαιωμάτων των Ασθενών, Ρώμη 2002)

* * *

Απαιτούμε Δικαιοσύνη για το Μουσικό Συγκρότημα YORUM!

Η απεργία πείνας από τις 17 Μαΐου!

Ποιοι είναι το Μουσικό Συγκρότημα YORUM!

Το GRUP YORUM είναι ένα επαναστατικό, πολιτικοποιημένο μουσικό συγκρότημα.

Η τέχνη του GRUP YORUM, είναι η τέχνη των λαών και της επανάστασης.

Δημιουργεί για τον λαό. Στα τραγούδια του υπογραμμίζει τις λύσεις των προβλημάτων των λαών.

Είναι καλλιτέχνες των λαών. Δεν είναι μόνο ένα απλό μουσικό Συγκρότημα. Μέσα στα 34 χρόνια ιστορίας του, συνολικά τα μέλη του συγκροτήματος έχουν φθάσει στα 100.

Από την ίδρυση του, το 1985 μέχρι σήμερα, παρ' όλες τις απαγορεύσεις της κρατικής καταστολής και τις προφυλακίσεις έχει βγάλει 23 άλμπουμ.

Τα τραγούδια τους περιλαμβάνουν τους πόνους των λαών, τις σφαγές, την εκμετάλλευση, την πείνα, την φτώχεια. Στα τραγούδια τους τονίζουν τον αγώνα και την δικαιοσύνη.

Στα τραγούδια τους υπάρχουν αντιιμπεριαλιστικά και αντιφασιστικά μηνύματα και εξ αιτίας αυτού έγιναν στόχος.

Οι επιθέσεις κατά του μουσικού συγκροτήματος YORUM

-Η έδρα του συγκροτήματος είναι το πολιτιστικό κέντρο ΙΝΤΙΛ. Αυτό το κέντρο μέσα σε 2 χρονιά δέχθηκε 9 αστυνομικές επιθέσεις. Οι εργαζόμενοι του κέντρου έχουν βασανισθεί και προφυλακισθεί.

- Λεηλατήσαν όλα τα πράγματα του Κέντρου.

-Έσπασαν όλα τα μουσικά όργανα.

-Μέχρι σήμερα τα μέλη του έχουν υποστεί πάνω από 500 ποινικές διώξεις και 80 μέλη του έχουν προφυλακισθεί.

-10 μέλη του μουσικού συγκροτήματος βρίσκονται στις φυλακές απομόνωσης και βασανίζονται, για να μην ασχοληθούν πλέον με τη μουσική τους έσπασαν τα δάχτυλα και τα χέρια τους.

- 6 μέλη του συγκροτήματος επικηρυχθήκαν με 300 χιλιάδες Τουρκικές λίρες. Υπάρχουν εντάλματα σύλληψής τους και τα ονόματα τους δημοσιευθήκαν στην ατομική λίστα τρομοκρατών.

-Απαγόρευσαν όλες τις συναυλίες τους. Όλες οι πλατείες, οι αίθουσες και τα γήπεδα είναι απαγορευμένα για αυτούς.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ YORUM

Τα μέλη του συγκροτήματος o İBRAHİM GÖKCEK, n BAHAR KURT, o BARIŞ YÜKSEK από τις 17 Μαΐου του 2019 κάνουν απεργία πείνας.

Τα αιτήματα τους

-Να μην γίνονται έφοδοι στα γραφεία μας

-Να καταργηθούν οι απαγορεύσεις των συναυλιών

-Να καταργηθούν οι λίστες τρομοκρατών

-Να αφεθούν ελεύθερα τα μέλη του μουσικού συγκροτήματος

-Να ανακληθούν όλες οι ποινικές διώξεις που υπάρχουν εις βάρος τους.

Τα μέλη του συγκροτήματος συνεχίζουν την απεργία πείνας εδώ και 70 μέρες,

Αυτοί διάλεξαν την αντίσταση και όχι την σιωπή.

Λένε ότι: «Για να μπορέσουν οι άνθρωποι να στέκονται πάνω στα πόδια τους κατά του φασισμού

μονή επιλογή είναι η αντίσταση. Θα συνεχίσουμε την απεργία πείνας μέχρι να γίνουν δεκτά τα αιτήματα μας. Με την αντίσταση μπορούμε να τους σταματήσουμε.

Εμείς ως Λαϊκό Μέτωπο Ελλάδας για να συμπαρασταθούμε στο GRUP YORUM κάναμε τρεις μέρες απεργία πείνας (1-3 Αυγούστου).

Εκτός αυτού για μια συναυλία του Grup Yorum στην Αθήνα για τις αρχές του Οκτωβρίου έχουμε προετοιμασίες. Περιμένουμε την συμμετοχή σας σ' αυτές τις εργασίες μας.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ GRUP YORUM

ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ GRUP YORUM ΕΙΝΑΙ ΛΑΟΣ!

ΔΕΝ ΦΙΜΩΝΕΤΑΙ

Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατούμενους απ την Τουρκία και το Κουρδισταν

πηγή : email που λάβαμε στις 29 Αύγουστος 00h