τι; : πορεία θεματική : ΔΕΘ

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019 στις 18.00

16 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

Πορεία ΔΕΘ

Η κανονικότητα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας ανατρέπεται μόνο με αδιαμεσολάβητους ταξικούς αγώνες

Η εκλογή της αυτοδύναμης κυβέρνησης της ΝΔ εγκαινίασε την περίοδο της «νέας κανονικότητας», όπως περιχαρείς αναγγέλλουν προπαγανδιστικά οι κοινοβουλευτικοί της εκπρόσωποι. Πρόκειται, βέβαια, για την ίδια και απαράλλακτη κανονικότητα του καπιταλισμού, η οποία συνεπάγεται ταξική εκμετάλλευση, φτώχεια και εξαθλίωση των πολλών κι ασφυκτικό κοινωνικό έλεγχο την ίδια στιγμή που οι λίγοι αυξάνουν τα κέρδη και τα προνόμιά τους. Η φαινομενική αλλαγή σελίδας και τα εγκαίνια μιας νέας εποχής υποτιθέμενης ανάκαμψης της οικονομίας, που μας λένε ότι τάχα θα συντελέσει στην ανακούφιση των από τα κάτω, είναι απλώς μια κοινότυπη απάτη που χρησιμοποιούν συστηματικά οι εκάστοτε κυβερνήσεις, εν προκειμένω και η τωρινή κυβέρνηση της ΝΔ. Το μόνο που άλλαξε, πάντως, είναι η σκυτάλη στην κρατική διαχείριση των κεφαλαιοκρατικών συμφερόντων. Η κουτάλα της κρατικής εξουσίας πέρασε από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στη ΝΔ, η οποία έχει δεσμευθεί για τη συνέχιση των πολιτικών των προκατόχων της. Η ΔΕΘ αποτελεί έναν κεντρικό σταθμό, για να πραγματοποιήσει η νέα κυβέρνηση τη δική της φιέστα και να εισπράξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερες και ευνοϊκότερες επικοινωνιακές εντυπώσεις, με απώτερο στόχο αφενός να λάβει τα επίσημα εύσημα και την τυπική στήριξη από το ντόπιο και υπερεθνικό κεφάλαιο, τα συμφέροντα του οποίου έχει αναλάβει να εξυπηρετήσει, αφετέρου να αποσπάσει στον βαθμό που μπορεί την πολυπόθητη για τους κυρίαρχους διαταξική συναίνεση, κυρίως μέσω του κάλπικου προπαγανδιστικού οχήματος της λεγόμενης εθνικής ανάπτυξης.

Πριν εξετάσουμε τη νέα νεοφιλελεύθερη καπιταλιστική επέλαση που ενορχηστρώνει η κυβέρνηση της ΝΔ, οφείλουμε να έχουμε υπόψη μας ότι η διεθνής δημοσιονομική εποπτεία πρόκειται να συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι το 2060 και η επιτήρηση δεν πρόκειται να λήξει προτού εξοφληθεί το 75% του δημόσιου χρέους, κάτι που συνεπάγεται αιματηρά πρωτογενή πλεονάσματα που πρόκειται να επωμιστεί εξ ολοκλήρου στις πλάτες της η εργατική τάξη. Επιπλέον, η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας ή πιο απλά οι ιδιωτικοποιήσεις θα κρατήσουν μέσω του Υπερταμείου ως το 2114. Αυτά τα μέτρα λιτότητας αποτελούν δεσμεύσεις για οποιαδήποτε κυβέρνηση, τα οποία έχουν ψηφίσει ανεξαιρέτως όλα τα αστικά κόμματα. Ούτε ένας από τους 700 μνημονιακούς νόμους που έχουν ψηφιστεί δεν έχει ανακληθεί και καταργηθεί, ούτε μία από τις 60.000 μνημονιακές διατάξεις, ούτε μία από τις 300.000 υπουργικές και εφαρμοστικές μνημονιακές αποφάσεις. Επομένως, δεν μπορούμε να μιλάμε για μεταμνημονιακή περίοδο και έξοδο από τα μνημόνια, όπως διατεινόταν η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.. Τα μνημόνια όχι μόνο δεν έφυγαν, αλλά η πραγματικότητα, που ζούμε μέσα στη δίνη της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης υπερσυσσώρευσης, επιβάλλει τη διαμόρφωση μιας κατάστασης επιβολής ενός συνεχούς μνημονίου, εντείνοντας την εκμετάλλευση της εργασίας και τη λεηλασία του φυσικού πλούτου με σκοπό τα όλο και μεγαλύτερα κέρδη για τα αφεντικά.

Ας δούμε, τώρα, πώς διαγράφονται τα πρώτα βήματα της παρούσας κυβέρνησης σύμφωνα με τις δικές της προγραμματικές δηλώσεις, οι οποίες σχηματοποιούνται απτά μέσα από την κατάθεση σχετικών νομοσχεδίων, με σκοπό να τεθούν προς ψήφιση στη Βουλή. Προβλέπεται μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 22% μεσοσταθμικά μέσα στο 2019. Το μέτρο αυτό έχει και ορισμένες «κρυφές» ταξικές προεκτάσεις, μιας και για τις ιδιοκτησίες αξίας από 80.000 έως 1.000.000 ευρώ η μείωση του ΕΝΦΙΑ ορίζεται στην τάξη του 20% (το εύρος των αξιών είναι τεράστιο όπως μπορεί να αντιληφθεί κανείς), ενώ για τις περιουσίες που η αξία τους ξεπερνά το 1.000.000 ευρώ ο ΕΝΦΙΑ θα μειωθεί κατά 10%. Τη στιγμή, δηλαδή, που 3.488.820 φορολογούμενοι με ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας έως 60.000 θα γλιτώσουν μεσοσταθμικά 55 ευρώ ο καθένας, 14.706 φυσικά πρόσωπα με ακίνητη περιουσία άνω του 1.000.000 ευρώ θα ελαφρυνθούν μεσοσταθμικά κατά 1.775 ευρώ. Ο Κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε 50% μείωση της άμεσης φορολογίας του κεφαλαίου και 20% μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις σε δύο φάσεις. Η φορολογία των μερισμάτων μειώνεται από το 10% στο 5%, ενώ ο συντελεστής του 28% για τα κέρδη των εταιριών μειώνεται στο 24%.

Ο Υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης, ανήγγειλε την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση σε ό,τι απέμεινε από τη δημόσια κοινωνική ασφάλιση, τονίζοντας την εισαγωγή του «κεφαλαιοποιητικού συστήματος» στην επικουρική ασφάλιση και την παράδοση των εισφορών των ασφαλισμένων στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, παραχωρώντας το ελεύθερο για το τζογάρισμα των επικουρικών συντάξεων από τις ασφαλιστικές εταιρείες, χωρίς να δίνεται καμία εγγύηση για τις απολαβές των συνταξιούχων. Επιπλέον, σε βάθος τετραετίας η ΝΔ υπόσχεται μείωση της εισφοράς στην κύρια σύνταξη κατά 25%, από το 20% του μισθού ή του εισοδήματος στο 15%. Αυτό σημαίνει ότι από τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 25%, το 16% θα καρπωθεί απευθείας η εργοδοσία μέσω της μείωσης των εργοδοτικών εισφορών, ενώ μόλις το 9% θα επιστρέψει στις τσέπες των εργαζομένων. Με την επικείμενη μείωση των κύριων συντάξεων το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα κατακρημνίζεται προς όφελος της ιδιωτικής ασφάλισης, αφού με την υπονόμευση του πρώτου δημιουργείται η απαραίτητη ζήτηση για την τελευταία.

Στον ασθμαίνοντα χώρο της υγείας, με τα 30.000 κενά στις δημόσιες δομές ιατρικής περίθαλψης, η ισχύουσα κρατική υποχρηματοδότηση θα συνεχιστεί απαρέγκλιτα. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση προκρίνει τη λειτουργία συμπράξεων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Με λίγα λόγια, η πρωτοβάθμια δημόσια υγεία πρόκειται να τροφοδοτεί τα ιδιωτικά ιατρικά κέντρα για την περάτωση της περαιτέρω διαγνωστικής διερεύνησης των περιστατικών. Ο υποτιθέμενος εξορθολογισμός του υπονομευμένου από το κράτος δημόσιου συστήματος υγείας μέσα από εγκατάσταση, συντήρηση και λειτουργία του εξοπλισμού των δημόσιων ιατρικών κέντρων από τον ιδιωτικό τομέα συνεπάγεται άμεσες και έμμεσες εισφορές για τους εργαζόμενους που αποζητούν περίθαλψη. Η ΝΔ θα ενεργοποιήσει τον παλιό νόμο του ΠΑΣΟΚ που ορίζει τη διάθεση τμημάτων των δημόσιων νοσοκομείων για τις ανάγκες ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών. Έτσι, εντείνεται η απομύζηση κέρδους από το ιδιωτικό κεφάλαιο μέσα από την αμειβόμενη αξιοποίηση των παραγωγικών πόρων και του εργατικού δυναμικού των δημόσιων δομών υγείας. Τέλος, πρόκειται να εισαχθούν μάνατζερ στα δημόσια νοσοκομεία, οι οποίοι θα αναλαμβάνουν την προσαρμογή αυτών στα κριτήρια και τις απαιτήσεις του ιδιωτικού κεφαλαίου, συντονίζοντας παράλληλα τις αγοροπωλησίες των υπηρεσιών υγείας, όπως συμβαίνει και σε άλλα κράτη της Ε.Ε. άλλωστε.

Η καπιταλιστική αναδιάρθρωση πρόκειται να χτυπήσει, επίσης, όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, πλήττοντας τα υλικά συμφέροντα της οικονομικά ενεργής (βλ. εκπαιδευτικοί) και της εκπαιδευόμενης εργατικής τάξης (μαθητές, φοιτητές), οξύνοντας τους ταξικούς αποκλεισμούς στην εκπαίδευση, υπονομεύοντας τις εργασιακές προοπτικές στην κατεύθυνση της διαρκούς επισφάλειας, επιχειρώντας ταυτόχρονα μία ευθεία επίθεση στους ταξικούς αγώνες και τις κεκτημένες λαϊκές ελευθερίες με την προσεχή κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου. Η ΝΔ προχωρά σε μέτρα διαρκούς επανακατάρτισης και αξιολόγησης των εκπαιδευτικών υπό τον ορίζοντα των απολύσεων και του εργασιακού αποκλεισμού. Συνδέει τις εκπαιδευτικές βαθμίδες με την αγορά, τις επιχειρήσεις και τον εθελοντισμό (απλήρωτη εργασία), ενισχύει τον θεσμό της μαθητείας, δηλαδή την απλήρωτη εργασία με το πρόσχημα της κατάρτισης και της εξειδίκευσης σε ένα αντικείμενο. Επιπλέον, δρομολογεί τους αποκλεισμούς από σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης μέσω της δυνατότητας των ίδιων των σχολών να καθορίζουν βάση εισαγωγής υψηλότερη από την ελάχιστη, όπως και της δυνατότητάς τους να καθορίζουν τον αριθμό των εισακτέων. Βασικός στόχος της κυβέρνησης, τον οποίο έχει ιεραρχήσει υψηλά στην κατασταλτική της ατζέντα, αποτελεί η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, ώστε να ανοίξει ο ασκός του Αιόλου για την καταστολή και την ποινικοποίηση των ταξικών αγώνων και του ταξικού φοιτητικού συνδικαλισμού ειδικότερα. Η πρόβλεψη των διαγραφών των φοιτητών που υπερβαίνουν τα ν+2 έτη φοίτησης έχει ως σκοπό την περαιτέρω εντατικοποίηση του ρυθμού των σπουδών, του ανταγωνισμού και της εξατομίκευσης των φοιτητών. Τέλος, επεκτείνεται η εμπλοκή της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, την έρευνα, με απώτερο σκοπό την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων. Σταδιακά, ανοίγει ο δρόμος προς την ιδιωτικοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Άλλωστε, ήδη αρκετές λειτουργίες των ιδρυμάτων εναπόκειται στον ιδιωτικό παράγοντα (βλ. τις διάφορες εργολαβίες).

Το τρίπτυχο «νόμος-τάξη-ασφάλεια» και η ενίσχυση του αστυνομικού κράτους αποτελούν βασικούς στόχους της κυβέρνησης της ΝΔ. Η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου είναι απλώς η αρχή της κατασταλτικής καταιγίδας. Για να ευοδωθεί η εν λόγω ατζέντα, η κυβέρνηση ανήγγειλε την πρόσληψη 1.500 ειδικών φρουρών ειδικών φρουρών, την "αποδέσμευση" 500 μπάτσων από υπηρεσίες "γραφείου" στα τοπικά τμήματα ασφαλείας, την επανασύσταση της ομάδας ΔΕΛΤΑ, ενώ δε χάνει την ευκαιρία να καυχιέται διαρκώς ότι θα ισοπεδώσει τα Εξάρχεια, μετατρέποντάς τα σε στρατιωτικοποιημένη ζώνη αστυνομικής κατοχής, ώστε να καταστεί εφικτός ο επιχειρηματικός «εξευγενισμός» τους, ο οποίος πρόκειται να περιλαμβάνει την τουριστική τους ανάπλαση, η οποία θα συνοδεύεται με άνοδο των τιμών των ενοικίων (ήδη η εκμίσθωση διαμερισμάτων μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Airbnb οδηγεί σε αυτό το αποτέλεσμα), έξωση των κατοίκων και απονέκρωση των κοινοτικών αντιστάσεων. Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει, επιπλέον, δεσμευθεί να τροπολογήσει τον ψηφισμένο από την κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ποινικό Κώδικα, ώστε να γίνουν ακόμα πιο αυταρχικές οι ισχύουσες διατάξεις του, τον αντιδραστικό πυρήνα τον οποίων θα αφήσει ανέγγιχτο, και να κινηθούν στην κατεύθυνση της ποινικοποίησης και δίωξης των ταξικών αντιστάσεων, κατασκευάζοντας φωτογραφικές διατάξεις για την ποινική καταστολή πολιτικών ακτιβιστικών δράσεων πλημμεληματικού χαρακτήρα, θέτοντας ως προμετωπίδα την κατασταλτική αντιμετώπιση του Ρουβίκωνα, συλλογικότητας που είναι μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας, αλλά και των συνδικαλιστικών κινητοποιήσεων. Να πούμε εδώ, ότι ήδη κυκλοφόρησαν τα πρώτα δημοσιεύματα που αναφέρουν τις σκέψεις της νέας κυβέρνησης για διεύρυνση του αντιτρομοκρατικού νόμου (187Α) ώστε να έχει εφαρμογή σε περιπτώσεις πλημμελημάτων που εμπίπτουν στη σφαίρα του ακτιβισμού, με στόχο συγκεκριμένα την πάταξη της δράσης του Ρουβίκωνα. Τέλος, μέσα στα πλάνα της κρατικής καταστολής είναι και η λειτουργία φυλακών τύπου Γ', οι οποίες προδιαγράφουν απάνθρωπες συνθήκες διαχείρισης και στενά επιτηρούμενο εγκλεισμό των κρατουμένων. Στη βεντάλια της καταστολής υπάγεται και η διαχείριση των μεταναστών. Η αρχή έγινε με τη συγχώνευση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής με αυτό της Προστασίας του Πολίτη με τους αντίστοιχους ρατσιστικούς συμβολισμούς που αυτή ενέχει, καθώς εγκληματοποιεί τους μετανάστες, ενισχύοντας τα ρατσιστικά κοινωνικά αντανακλαστικά απέναντί τους. Κατόπιν, καταργήθηκε η προηγούμενη εγκύκλιος για τη χορήγηση ΑΜΚΑ σε μετανάστες. Αυτή η κίνηση αποκλείει τους μετανάστες από τις υγειονομικές υπηρεσίες, περιθωριοποιώντας τους ακόμα περισσότερο και εξαθλιώνοντας τις συνθήκες διαβίωσής τους με ρατσιστική προκλητικότητα. Εν μέσω έντονης αποδοκιμασίας ο Γ. Βρούτσης εξήγγειλε την έκδοση νέων οδηγιών που θα ορίζουν τις διαδικασίες απόδοσης ΑΜΚΑ σε υπηκόους τρίτων χωρών. Εντούτοις, η εξαγγελία αυτή δεν έχει υλοποιηθεί μέχρι σήμερα, αφήνοντας χιλιάδες μετανάστες χωρίς πρόσβαση στην υγεία, αλλά και χωρίς δικαίωμα εγγραφής στον ΟΑΕΔ (υποθέτουμε ότι εντελώς τυχαίο είναι ότι με αυτό το ρατσιστικό αποκλεισμό πέφτουν, εντελώς πλασματικά, τα ποσοστά ανεργίας!). Την ίδια στιγμή, υπάρχουν προτάσεις για ακόμα μεγαλύτερη εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων σε πεδία όπως το μεταναστευτικό, αλλά και σε ζητήματα εσωτερικής ασφάλειας με πρόσχημα την «τρομοκρατία». Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδης, έδωσε τα εύσημά του για τη μεγαλύτερη αποθήκη ψυχών στη χώρα, το κολαστήριο στη Μόρια. Ήταν σαφές από τις εξαγγελίες της νέας κυβέρνησης από την πρώτη μέρα, άλλωστε, ότι η νέα διαχείριση του μεταναστευτικού "ζητήματος" θα βασίζεται στον απάνθρωπο εγκλεισμό των μεταναστών σε Κέντρα Υποδοχή και Ταυτοποίησης και κλειστά Κέντρα Κράτησης (ένας ευφημισμός για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης της δημοκρατίας τους).

Το νομοσχέδιο για το λεγόμενο «επιτελικό κράτος» που ψηφίστηκε στη Βουλή στα τέλη Ιουλίου πρόκειται να αποτελέσει έναν από τους βασικούς μοχλούς για την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας, καθώς παρέχει τις απαραίτητες τυπικές προϋποθέσεις για την υπερπήδηση των γραφειοκρατικών σκοπέλων που κωλυσιεργούν τις επενδύσεις. Με αυτόν τον τρόπο θα επιταχυνθεί το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας στα επίδοξα κοράκια των επιχειρηματικών ομίλων. Ο Κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι σύμβολο της Ελλάδας θα γίνουν οι ιδιωτικές επενδύσεις. ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, Ελληνικό, αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος θα βγουν όλα στο σφυρί. Για τη ΔΕΗ η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως «όπου απαιτείται θα ιδιωτικοποιηθούν δίκτυα» και «αφού εξυγιανθεί η επιχείρηση, θα αναζητηθεί στρατηγικός επενδυτής». Θα ιδιωτικοποιηθεί το 30% του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος, η ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού θα προχωρήσει άμεσα και θα καταστεί σημαία του κυβερνητικού σχεδίου επιχειρηματικότητας. Ο νυν πρωθυπουργός είπε σε ομιλία του ότι στα δικαστήρια ιδρύονται ειδικά τμήματα, με εξειδικευμένους δικαστές, με στόχο της ΝΔ την ταχεία εκδίκαση προσφυγών για το ξεμπλοκάρισμα των «επενδύσεων».

Σε συνέχεια του αντι-απεργιακού νόμου που ψηφίστηκε επί κυβέρνησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., με την ανοχή των εργοδοτικών και γραφειοκρατικών συνδικαλιστικών δυνάμεων της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, και καθορίζει ως απαραίτητη προϋπόθεση για την κήρυξη απεργίας από πρωτοβάθμια σωματεία την έγκριση από το 50% + 1 των εγγεγραμμένων μελών, η κυβέρνηση της ΝΔ σκοπεύει να προχωρήσει σε μια νέα επίθεση εναντίον του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Η επικείμενη αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου αφορά την καθιέρωση ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις διαδικασίες της απεργίας. Η νέα κυβέρνηση ακολουθώντας τις επιθυμίες των αφεντικών αποσκοπεί να απονεκρώσει τις ταξικές αντιστάσεις και τις απεργιακές κινητοποιήσεις, απομακρύνοντας τους εργαζόμενους από τη δια ζώσης ζύμωση μεταξύ τους και την ενότητα με τους συναδέλφους τους μέσα στους χώρους εργασίας, υποδεικνύοντάς τους να ψηφίζουν για την απεργία είτε από το σπίτι τους είτε υπό την αυστηρή επίβλεψη των αφεντικών τους που θα ασκούν την ανάλογη πίεση και τρομοκρατία, για να αποτρέψουν τις αγωνιστικές διεκδικήσεις των εργαζομένων.

Δεν μπορούμε να αφήσουμε ασχολίαστο το εύφλεκτο ζήτημα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών που οξύνονται στην ανατολική Μεσόγειο, με επίκεντρο την κυπριακή ΑΟΖ, οδηγώντας σε έντονη γεωστρατηγική αντιπαράθεση τις επιμέρους αστικές τάξεις και τα κράτη που εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους, υπό το άγρυπνο βλέμμα του ΝΑΤΟ και των κολοσσιαίων μονοπωλιακών ομίλων που επιζητούν την εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων και των διαμετακομιστικών οδών ενέργειας προς τις διεθνείς αγορές. Είναι γεγονός πως η ελλαδική επικράτεια έχει μετατραπεί σε μια απέραντη αμερικανο-ΝΑΤΟϊκή βάση, αποτελώντας έναν βασικό κόμβο του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού στα Βαλκάνια και τη νοτιοανατολική Μεσόγειο. Η εκλογή της κυβέρνησης της ΝΔ δεν αλλάζει κάτι σε αυτό. Στην κατεύθυνση της περαιτέρω εμβάθυνσης του ελληνικού κράτους στους στρατηγικούς σχεδιασμούς των Η.Π.Α. και του ΝΑΤΟ, η κυβέρνηση της ΝΔ προχώρησε κιόλας στη δεύτερη φάση του στρατηγικού διαλόγου που περιλαμβάνει την αναβάθμιση της Συμφωνίας Αμοιβαίας Συνεργασίας. Στόχος είναι αφενός να ανανεωθεί το πλαίσιο της χρησιμοποίησης της βάσης τη Σούδας από τους Αμερικανούς και να ισχύσει για πέντε ή περισσότερα χρόνια, ώστε να μην απαιτείται ετήσια ανανέωση, όπως ισχύει από το 1990. Αφετέρου να ενταχθούν σε αυτήν τη συμφωνία και να θεσμοθετηθούν όλες οι παραχωρήσεις της κυβέρνησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., να εξασφαλιστεί η χρησιμοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας στις αποστολές των Η.Π.Α. και του ΝΑΤΟ στο εξωτερικό και να ισχυροποιηθεί η θέση της Ελλάδας ως ορμητηρίου των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών. Ήδη, η Ελλάδα έχει συμμετάσχει σε 12 στρατιωτικές αποστολές του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. στο εξωτερικό, αλλά αυτό δεν τους αρκεί. Οι ιμπεριαλιστικές αποστολές έχουν απαιτήσεις και επεκτείνονται τάχιστα σε όλη την υφήλιο ανάλογα με τις εκάστοτε απαιτήσεις των μονοπωλίων και των πολυεθνικών. Έντονες αψιμαχίες, που απειλούν την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή, εκδηλώνονται μεταξύ της Τουρκίας και των ΗΠΑ, λόγω της επιλογής του τουρκικού κράτους να δυναμώσει τις σχέσεις του με τη Ρωσία και να αγοράσει το ρωσικό πυραυλικό σύστημα S-400. Οι Η.Π.Α. απάντησαν με αποκλεισμό της Τουρκίας από την πώληση των μαχητικών αεροσκαφών F-35 και το πρόγραμμα συμπαραγωγής. Το ΝΑΤΟ χρειάζεται να προσφέρει αρκετά ανταλλάγματα για να πειθαρχήσει την Τουρκία, η οποία σημειωτέον αποτελεί τη δεύτερη ισχυρότερη δύναμη του ΝΑΤΟ, και να την απομακρύνει από τη ρωσική επιρροή και συνεργασία. Την ίδια στιγμή τουρκικά γεωτρύπανα έχουν καταφθάσει στην κυπριακή ΑΟΖ για έρευνα και γεώτρηση, ενώ ταυτόχρονα στο Αιγαίο συνεχίζεται ο διμερής ανταγωνισμός Ελλάδας-Τουρκίας με αψιμαχίες ελληνικών και τουρκικών πολεμικών πλοίων και αεροσκαφών. Το αμερικανικό νομοσχέδιο East Med Act για την «ασφάλεια και την ενεργειακή συνεργασία στην ανατολική Μεσόγειο» προωθεί τα συμφέροντα των Η.Π.Α. μέσω της περαιτέρω εμπλοκής και του ελληνικού κράτους στον ανταγωνισμό μεταξύ Η.Π.Α. και Ρωσίας που μαίνεται ήδη σε πολλά μέτωπα (ανατολική Μεσόγειος, Περσικός Κόλπος).

Οι καταπιεσμένοι και εκμεταλλευόμενοι, σε όποια μεριά του χάρτη και αν βρισκόμαστε, δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα μεταξύ μας. Οφείλουμε να αντιληφθούμε την κοινότητα των ταξικών μας συμφερόντων και με βάση αυτή να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας απέναντι σε όσους μας καταπιέζουν και ζουν από τον μόχθο μας. Δεν πρόκειται να πολεμήσουμε για τα συμφέροντα των ντόπιων και υπερεθνικών αφεντικών, δεν πρόκειται να πολεμήσουμε για καμία πατρίδα, ούτε να στρέψουμε τις κάννες των όπλων προς τους προλετάριους των άλλων χωρών, από τους οποίους προσπαθούν να μας χωρίσουν με κάθε τεχνητό μέσο οι κυρίαρχοι, επιστρατεύοντας κάθε διαθέσιμο διαλύτη της ταξικής συνείδησης (έθνος, σύνορα, θρησκεία). Σε περίπτωση πολέμου το παγκόσμιο προλεταριάτο θα είναι αυτό που θα αναγκαστεί να κινήσει τις πολεμικές μηχανές των καπιταλιστών πληρώνοντας το τίμημα με ζωές ανθρώπων της τάξης μας. Σήμερα, λοιπόν, είναι απαραίτητη η συγκρότηση ενός αντιπολεμικού κινήματος στη βάση της διεθνιστικής, ταξικής αλληλεγγύης.

Αντιλαμβανόμαστε πως, για να μπορέσουμε να δούμε ουσιαστικές αλλαγές στις ζωές μας, πρέπει εμείς οι ίδιοι να εισβάλουμε στις εξελίξεις και να δημιουργήσουμε από μόνοι μας, στηριζόμενοι στις συλλογικές μας δυνάμεις και την ταξική και διεθνιστική αλληλεγγύη, τομές και ρήξεις στη συνεχιζόμενη κατάσταση της ταξικής μας υποτίμησης. Ξεκινάμε, λοιπόν, από τα άμεσα βήματα, που μπορεί να φαίνονται μικρά, αλλά απαιτούν σίγουρα κόπο και προσπάθεια. Οφείλουμε να συντείνουμε τις προσπάθειές μας προς την ανασυγκρότηση του κινήματος, πυκνώνοντας τις γραμμές των σωματείων βάσης, των εργατικών πρωτοβουλιών, των ταξικών σχημάτων των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ανέργων, των μαθητών και των φοιτητών, για να στηθεί καταρχήν μια πρώτη και βασική γραμμή άμυνας απέναντι στις επιθέσεις του κράτους και του κεφαλαίου, οι οποίες είναι αισθητά οξυμένες εν μέσω της διεθνούς καπιταλιστικής κρίσης. Πρέπει να οξύνουμε την κοινωνική και ταξική σύγκρουση σε κάθε δυνατό πεδίο παρέμβασης. Γι' αυτό, εξίσου αναγκαία είναι η ενδυνάμωση των συνελεύσεων γειτονιάς, των αντιφασιστικών δικτύων και συντονισμών, των οικολογικών πρωτοβουλιών και των κινημάτων που αντιμάχονται την έμφυλη καταπίεση και την πατριαρχία, αλλά και των ίδιων των αναρχικών και αντιεξουσιαστικών πολιτικών ομάδων και οργανώσεων.

Σήμερα μπορεί να δίνουμε κατά βάση μάχες οπισθοφυλακής, όμως τα μικρά βήματα για την ανασύνταξη των αντιστάσεών μας είναι αναγκαία για τον σχηματισμό ενός μαζικού κοινωνικού και ταξικού κινήματος που θα μπορέσει να περάσει στην αντεπίθεση και να αποτελέσει απειλή για το καθεστώς και τους προνομιούχους του. Καλούμαστε, λοιπόν, να δημιουργήσουμε, να πυκνώσουμε και να ενδυναμώσουμε όλες τις απαραίτητες δομές και τους οργανισμούς της κοινωνικής και ταξικής σύγκρουσης, ώστε να χτίσουμε το έδαφος εκείνο που θα μας τροφοδοτήσει με εργαλεία και μηχανισμούς, για να μπορέσουμε τελικά να στρέψουμε τον αγώνα μας προς έναν συνολικό επαναστατικό κοινωνικό μετασχηματισμό, προς μια πλήρη αναδιοργάνωση των κοινωνικών και παραγωγικών σχέσεων, εμπνευσμένη από τον ελευθεριακό κομμουνισμό. Η τάξη των παραγωγών, οι φτωχοί, οι απόκληροι, η πλατιά κοινωνική πλειοψηφία δηλαδή, έχουμε ασύλληπτες χειραφετικές δυνάμεις και δυνατότητες. Εξάλλου, εμείς είμαστε που με την εργασία μας κινούμε όλα τα γρανάζια ενός συστήματος, το οποίο όμως αναπαράγεται μέσα από την εκμετάλλευση και την εξαθλίωσή μας, για να πλουτίζουν οι λίγοι, οι προνομιούχοι, οι καπιταλιστές δηλαδή. Αρκεί, λοιπόν, να απελευθερώσουμε αυτές τις χειραφετικές δυνάμεις και δυνατότητες, που έχουμε, μέσα από τον οργανωμένο και συντονισμένο αγώνα μας ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο. Είτε η εξουσία θα μας θάψει είτε εμείς θα την ανατρέψουμε. Αν δεν πράξουμε το «αδύνατο», θα βρεθούμε αντιμέτωποι με το αδιανόητο!

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ

Η ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΕΙΤΕ ΜΕ ΔΕΞΙΑ ΕΙΤΕ ΜΕ «ΑΡΙΣΤΕΡΗ» ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

ΤΑΞΙΚΟΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

ΠΟΡΕΙΑ:

ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

18:00, ΚΑΜΑΡΑ

Αναρχική Ομοσπονδία

anarchist-federation.gr

anarexchist-feexderation@riseup.exnet

twitter: twitter.com/anarchistfedGr

fb: facebook.com/anarxikiomospondia2015

Youtube: Αναρχική Ομοσπονδία


84η ΔΕΘ: Αντικρατική-Αντικαπιταλιτική πορεία

Κοινό αναρχικό κάλεσμα εν όψει των εγκαινίων της 84ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης

Η αλλαγή στη διαχείριση των κεφαλαιοκρατικών συμφερόντων με την εκλογή της κυβέρνησης της ΝΔ από τη μία πλευρά επικυρώνει ότι το κράτος έχει συνέχεια και από την άλλη ανανεώνει την ένταση των νεοφιλελεύθερων πολιτικών αφαίμαξης της κοινωνικής πλειοψηφίας, λεηλασίας του φυσικού περιβάλλοντος και περαιτέρω πρόσδεσης του ελληνικού κράτους στους στρατηγικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, καθώς και σε διακρατικούς στρατιωτικούς και ενεργειακούς άξονες που συγκεντρώνουν νέφη πολέμου στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Όσο θα παραμένουμε γονατιστοί και απογοητευμένοι, τόσο θα συνεχίζουν να μας φαίνονται μεγάλοι αυτοί που μας καταπιέζουν και μας εκμεταλλεύονται, οι ισχυροί και οι προνομιούχοι τους οποίους εξυπηρετεί η ταξική διάρθρωση του καπιταλιστικού συστήματος. Οργανωμένοι βάσει της κοινότητας των υλικών μας συμφερόντων, με όπλα μας την ταξική και διεθνιστική αλληλεγγύη, καλούμαστε να περάσουμε στην αντεπίθεση, για να διανοίξουμε συλλογικά τον δρόμο για την κοινωνική και ταξική χειραφέτηση.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

ΔΕ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΔΟΥΛΟΙ-ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

*Πορεία Σάββατο 7 Σεπτέμβρη, 18:00 Καμάρα*

Κατάληψη Terra Incognita, Αναρχική συλλογικότητα Pueblo, Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

πηγή : https://terraincognita.squat.gr/2019/08/31/84…


[ΔΕΘ 2019] Αφίσα και Κάλεσμα στη διαδήλωση

ΔΕΘ 2019

ΔΕΘ 2019: ΝΑ ΥΨΩΣΟΥΜΕ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ : ΣΑΒΒΑΤΟ 7/9, ΚΑΜΑΡΑ, 17:00

Για ακόμη μια φορά καλούμαστε να γίνουμε θεατές στο ετήσιο πανηγύρι κράτους και αφεντικών, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Μια ετήσια προσπάθεια του πολιτικού προσωπικού και των οικονομικών ελίτ να παρουσιάσουν με όρους εξωραϊσμού τις συνθήκες που βαραίνουν την κοινωνική πλειοψηφία. Η νέα πολιτική διαχείριση, χρησιμοποιώντας το κεφάλαιο συναίνεσης που απέσπασε από τις πρόσφατες εκλογές, θα εξαγγείλει από το βήμα της έκθεσης το αντικοινωνικό πολιτικό της πρόγραμμα, ένα πρόγραμμα που ανταποκρίνεται πλήρως στις επιταγές του σύγχρονου ολοκληρωτισμού.

Ήδη, από τις πρώτες μέρες διακυβέρνησής της, η νέα κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφείς τους καινούριους όρους του κοινωνικού γίγνεσθαι. Η μεταφορά υπερεξουσιών στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και κατά συνέπεια στην ΕΛ.ΑΣ. καθιστά πρόδηλο ότι η αστυνομία, εκτός από στρατό καταστολής που διαθέτουν οι εξουσιαστές, αναλαμβάνει και το ρόλο πολιτικού συμπαίκτη με αυξημένες αρμοδιότητες προκειμένου να φέρει εις πέρας το έργο της. Να χτυπήσει δηλαδή με λύσσα όσους και όσες αντιστέκονται στην κρατική-καπιταλιστική βαρβαρότητα και να εντείνει την εξαθλίωση και την υποτίμηση της ζωής της κοινωνικής πλειοψηφίας. Μετανάστες, πρόσφυγες, φυλακισμένοι και τομείς του Υπουργείου Παιδείας περνούν στην υψηλή εποπτεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης. Τί κοινό έχουν οι κολασμένοι της γης, οι έγκλειστοι και η νεολαία, τα Εξάρχεια και οι κοινωνικοί αγωνιστές; Το αστυνομικό κράτος της δεξιάς βλέπει σε αυτές τις πληθυσμιακές ομάδες το κοινωνικό σώμα του εσωτερικού εχθρού, αποτελούν για αυτούς τις επικίνδυνες τάξεις, από κοινού ασφαλώς με άλλα προλεταριακά στρώματα, τα οποία επίσης θα δεχτούν την κρατική περιποίηση το αμέσως επόμενο διάστημα.

Το μήνυμα της επερχόμενης κρατικής καταστολής που στο στόχαστρό της έχει τους πολιτικούς, κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες κατέστη σαφέσαστο στο κοινωνικό σύνολο με την αποφυλάκιση του μπάτσου-δολοφόνου Κορκονέα και την αθώωση του συνεργού του Σαραλιώτη για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια, το Δεκέμβρη του 2008. Μια δολοφονία που αποτέλεσε την κορύφωση της κατασταλτικής πολιτικής της τότε κυβέρνησης και διαμηνύει μέχρι και σήμερα ότι στο βωμό της καταστολής των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων, οι μπάτσοι σκοτώνουν με την πλήρη κάλυψη του κράτους και των μηχανισμών του. Η απόφαση αυτή επιτίθεται ακόμη και σήμερα στην εξέγερση που ξέσπασε το 2008 ως επακόλουθο της δολοφονίας, μια εξέγερση στην οποία χιλιάδες νέοι, μαθητές, μετανάστες, αναρχικοί και αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας συγκρούστηκαν συνολικά με το κράτος και την αστυνομία, καταλαμβάνοντας δημόσιο χώρο και εκφράζοντας την οργή των καταπιεσμένων και περιθωριοποιημένων κοινωνικών ομάδων που σιγόβραζε τόσα χρόνια.

Πάνω στα συντρίμμια των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων που άφησε πίσω της η διακυβέρνυση ΣΥΡΙΖΑ με την καπήλευση, την αφομοίωση και την σταδιακή απονεύρωση των αγώνων, έρχεται να περάσει ο οδοστρωτήρας της νεοφιλελεύθερης, δεξιάς διακυβέρνησης επιχειρώντας να τους συντρίψει εντελώς. Το δόγμα "νόμος και τάξη" αποτέλεσε κεντρικό ζήτημα στην ατζέντα της Νέας Δημοκρατίας, η οποία προσπαθώντας να φανεί "συνεπής" στις προεκλογικές υποσχέσεις της, εξαπέλυσε έναν πρώτο κύκλο καταστολής.

Το ξημέρωμα της 26ης Αυγούστου, μεγάλη δύναμη της αστυνομίας αποτελούμενη από διμοιρίες των ΜΑΤ και άντρες των ΕΚΑΜ εισέβαλε στα Εξάρχεια, εκκενώνοντας 4 καταλήψεις και συλλαμβάνοντας 143 πρόσφυγες/μετανάστες, τους οποίους εκτόπισε σε hot-spots σε όλη την ελληνική επικράτεια. Οι βασικοί εχθροί της κυβέρνησης, όπως και κάθε κυβέρνησης, επισημάνθηκαν. Οι αναρχικοί, οι αγωνιστές, οι μετανάστες, οι εργάτες, όσοι συγκροτούν εδώ και τόσα χρόνια τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις ενάντια στην κρατική-καπιταλιστική βαρβαρότητα, θα χτυπηθούν για να επιβληθεί η υποταγή. Η συνεχής προσπάθεια αναπαραγωγής και διαιώνισης του χρεωκοπημένου κρατικού-καπιταλιστικού συστήματος, συνεπάγεται όλο και περισσότερη βία και αποκλεισμούς για τους καταπιεσμένους, όλο και περισσότερους θανάτους, όλο και μεγαλύτερη καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος.

Παράλληλα, η συντριπτική επίθεση που εξαπολύει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, συμπληρώνεται από ένα σύνολο εξαγγελιών αντεργατικών νομοσχεδίων και επιθετικών πολιτικών. Μέσα σε όλα αυτά, η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου ολοκληρώνει το παζλ της αντικατασταλτικής στρατηγικής που κυριαρχεί στην ατζέντα της νέας κυβέρνησης. Θέλοντας να ικανοποιήσει το αντιδραστικό κοινό της, μαζί με τους ακροδεξιούς ψηφοφόρους της, υπόσχεται πως θα πατάξει τη ναρκοπιάτσα που έχει στηθεί στο campus του ΑΠΘ και σε διάφορες σχολές της Αθήνας, χωρίς βέβαια να αναφέρεται στη σχέση του κράτους με ντόπιους μαφιόζους που διακινούν τόνους ναρκωτικών. Ο στόχος λοιπόν της κατάργησης του ασύλου, βρίσκεται αλλού. Έρχεται να συμπληρώσει, μαζί με τις εκκενώσεις των κατειλημμένων χώρων, την προσπάθεια της κυριαρχίας να επιβληθεί στα πεδία που δυναμώνουν οι κοινωνικές αντιστάσεις και που παραδοσιακά οι αγώνες των καταπιεσμένων βρίσκουν έδαφος να αναπτυχθούν.

Ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα και τη δυστοπία του σύγχρονου ολοκληρωτισμού, που δεν έχει τίποτα να υποσχεθεί πέρα από φτώχεια, εξαθλίωση και κοινωνικό κανιβαλισμό να προτάξουμε την ταξική και διεθνιστική αλληλεγγύη μεταξύ των καταπιεσμένων. Ενάντια στην καταστολή να υψώσουμε οδόφραγμα αλληλεγγύης και να αναζωπυρώσουμε τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις, για τη δημιουργία ενός κόσμου ισότητας, ελευθερίας, αλληλεγγύης και δικαιοσύνης.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ

ΝΑ ΥΨΩΣΟΥΜΕ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση - Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων

apo.squathost.com | anpoexlorg@gmaexil.com

FB: anpolorg | Twitter: anpolorg

πηγή : https://apo.squathost.com/%ce%b4%ce%b5%ce%b8-…


Το Σάββατο 7/9 καλούμε σε πορεία στις 18:00 στην Καμάρα ενόψει της φετινής ΔΕΘ.

Μια ΔΕΘ που έρχεται να λάβει χώρα με μια κυβέρνηση που η μόνη της επένδυση είναι στην καταστολή και στη μπατσοκρατία.

Η καταστολή σε ανοιχτές πλατείες και κοινωνικούς χώρους, είναι μια προεπισκόπηση της καταστολής των ζωών μας, είναι το μήνυμα που θέλουν να περάσουν για κάθε κεφάλι που θέλει να σηκωθεί.

Εν μέσω αυτής της κατασταλτικής περιόδου που ήρθε απ'τα παλιά, έχουμε την υποχρέωση να κατέβουμε στο δρόμο και να διεκδικήσουμε την ελευθερία μας.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΟΥ.

Αντιφασιστική Νεολαία Θεσσαλονίκης - ΑΝΕΘ

mail: antiexfa.youth@espiv.nexet

fb: facebook/ANETH0

πηγή : email που λάβαμε στις 2 Σεπτέμβριος 21h


Η Δικτύωση Κινημάτων για Γη & Ελευθερία θα συμμετέχει με διακριτό μπλοκ στο φετινό συλλαλητήριο ενόψει της ΔΕΘ.

Διαδηλώνουμε με γνώμονα την αντίσταση στη λεηλασία του φυσικού περιβάλλοντος από συμφέροντα κρατικά, εταιρικά και ιδιωτικά. Η διατάραξη τοπικών οικοσυστημάτων ζωτικών για την επιβίωσή μας με στόχο την εξόρυξη αγαθών και την παραγωγή ενέργειας για καθαρά κερδοσκοπικούς λόγους, δεν είναι ανεκτή.

E-mail: ghkaexieleftheexria@espiexv.net

Blog: https://ghkaieleftheria.espivblogs.net

Facebook: https://www.facebook.com/GhKaiEleftheria

πηγή : email που λάβαμε στις 2 Σεπτέμβριος 17h


Κάλεσμα στη Συγκέντρωση της ΔΕΘ

Μετά το τέλος ενός ακόμα ιστορικού πειράματος ανάθεσης της κοινωνίας προς την αριστερά, η κοινωνική βάση, όπως είχαν από νωρίς επισημάνει οι αναρχικοί και άλλες επαναστατικές δυνάμεις, βρίσκεται αντιμέτωπη με τον εαυτό της. Ο δικομματικός κύκλος της δημοκρατίας επανήλθε στην προ κρίσης μανιέρα του, η μνημονιακή περίοδος τελείωσε και το αποτέλεσμα για όλους εμάς είναι ξεκάθαρο: Χάσαμε. Σύριζα, ΝΔ, καπιταλιστές, Ε.Ε., νίκησαν και η καταπιεζόμενη κοινωνία έχασε.

Κι αν κάποια πράγματα που χάθηκαν, καλώς χάθηκαν, όπως οι αυταπάτες ότι μπορεί κανείς μέσα από το ίδιο το σύστημα να το επηρεάσει προς όφελος των πολλών (και ελπίζουμε αυτό να γίνει μάθημα για όλους) κάποια άλλα πονάνε. Γιατί η κανονικότητα επανήλθε για το σύστημα αλλά ούτε οι μισθοί, ούτε οι συντάξεις, ούτε τα εργατικά δικαιώματα επέστρεψαν. Αντίθετα, απειλούνται ξανά. Είναι απλό το τι συμβαίνει: η εξουσία με τον αέρα του νικητή επιτίθεται ξανά. Η κοινωνική βάση με τον αέρα του «μπόσικου» κακομοιρολογεί και ελπίζει ξανά σε παλιά, ξεφτισμένα φιλελεύθερα θαύματα-απάτες. Οι μισθοί θα απειληθούν ξανά, απελευθέρωση απολύσεων είναι προγραμματισμένη, ό,τι δημόσιο με πρώτη την ΔΕΗ θα ξεπουληθεί, το αόρατο χέρι της αγοράς θα μας πιάσει από τον λαιμό, η κρατική καταστολή θα προσπαθήσει να εξαφανίσει τους σπόρους της αντίστασης γιατί ξέρει τι έρχεται τους επόμενους μήνες και παίρνει τα μέτρα της.

Και ο κόσμος του αγώνα παίρνει τα δικά του μέτρα.

Η φετινή Δ.Ε.Θ. μπορεί να είναι ένα συμβολικό σημείο επιστροφής στον δρόμο για την βάση. Το θέμα ασφαλώς και δεν είναι ότι στην εξουσία είναι η δεξιά ή ο οποιοσδήποτε άλλος. Το θέμα είναι ότι κράτος και κεφάλαιο ζυγίζουν αντιδράσεις για να δουν τι χώρο έχουν. Σε αυτή την φάση, στην φάση εξόδου από την αγωνιστική έρημο που επέβαλε, σύμφωνα με τον ρόλο της η καθεστωτική αριστερά, το πιο σημαντικό είναι να μειώσουμε τον χώρο κράτους και κεφαλαίου. Γεμίζοντας τους δρόμους, σηκώνοντας τον πήχη, μειώνουμε αυτό τον χώρο. Τα μέτωπα που ανοίγουν είναι πολλά. Από τα εργατικά δικαιώματα έως τα Εξάρχεια και από το μεταναστευτικό έως το ασφαλιστικό. Θα είμαστε παρόντες σε όλα, ταυτόχρονα με το μέγιστο των δυνάμεών μας, απευθύνοντας την ιστορική προειδοποίηση που η εξουσία, οι διαχειριστές της πρώην και νυν, όσο και η βάση πρέπει πάντα να έχουν στο νού:

Μπορείς να κοροϊδέψεις πολλούς για λίγο. Δεν μπορείς να κοροϊδέψεις τους πολλούς για πολύ.

Και κάποιους δεν μπορείς να τους κοροϊδέψεις καθόλου.

Όλοι στην πορεία της Δ.Ε.Θ. 7/9/2019. Προσυγκέντρωση Καμάρα, στο κοινό αναρχικό μπλοκ.

Αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1599752/


ΔΕΘ: κάλεσμα στη συγκέντρωση και διαδήλωση του Σαββάτου 7/9

κάλεσμα στη συγκέντρωση και διαδήλωση του Σαββάτου 7/9

ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ - ΒΑΘΕΜΑ ΤΗΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΚΙΝΔΥΝΩΝ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!

Με νωπή τη «λαϊκή εντολή» η κυβέρνηση της ΝΔ και με στήριγμα ένα αντιδραστικά μετατοπισμένο πολιτικό σκηνικό με τον ακόμα δεξιότερο ΣΥΡΙΖΑ και το σταθερά αντιλαϊκό ΚΙΝΑΛ, εφορμά από τις πρώτες μέρες στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα. Επιχειρεί να αιφνιδιάσει τον λαό, να παρατείνει και να εμπεδώσει παραπέρα την αίσθηση της ανημπόριας που είχε φωλιάσει στη λαϊκή συνείδηση με την κατάρρευση των αυταπατών και των εύκολων λύσεων. Να τον κρατήσει καθηλωμένο απέναντι στην νέα κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης και το επικίνδυνο βάθεμα της εξάρτησης της χώρας από τους ιμπεριαλιστές, Αμερικανούς και Ευρωπαίους.

• Έρχεται λοιπόν ο πρωθυπουργός σε μια πόλη, διαρκές και ολοένα και μεγαλύτερο «θύμα» των πολιτικών της φτώχειας και της ανεργίας που ο ίδιος, όπως και οι προηγούμενοι από αυτόν, υπηρέτησαν. Με το λαό και τους πολίτες της να βιώνουν απάνθρωπες τριτοκοσμικές συνθήκες στις μετακινήσεις τους, με τις συνοικίες της -κυρίως στα δυτικά αλλά όχι μόνο- να στερούνται το δικαίωμα στην αναπνοή.

• Έρχεται να μας μιλήσει για την ανάπτυξη, ενώ στη χώρα τα εργοστάσια συνεχίζουν να κλείνουν και εργάτες πετιούνται στο δρόμο. Έρχεται ο πρωθυπουργός «όλων των Ελλήνων» για να φτιασιδώσει τις αντιλαϊκές πολιτικές που ψηφίζει σωρηδόν και βιάζεται να εφαρμόσει για να αναπαραχθεί η κυριαρχία και τα κέρδη μιας αισχρής μειοψηφίας πάνω στις πλάτες μας:

- Στην πρώτη γραμμή της επίθεσης είναι οι εργασιακές σχέσεις και οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας με στόχο την πλήρη ανατροπή του 8ωρου- 5μερου- 40ωρου, και την επιβολή συνθηκών εργασίας που θα απομυζούν την εργατική δύναμη αδιαφορώντας πλήρως για την υγεία, την ασφάλεια, την ίδια την ζωή των εργαζομένων.

- Ετοιμάζεται εντατικά ο νέος γύρος επίθεσης στην ασφάλιση και την περίθαλψη, με στόχο την μετατροπή τους από καθολικά κοινωνικά δικαιώματα σε προσωπική- ιδιωτική υπόθεση.

- Προωθείται, στον δρόμο που έχει ήδη στρωθεί, η ιδιωτικοποίηση δηλαδή το ξεπούλημα στο ξένο κυρίως κεφάλαιο, παραγωγικών και στρατηγικού χαρακτήρα επιχειρήσεων, ξεπούλημα που ταυτόχρονα θα χειροτερεύσει άρδην την θέση και τους όρους δουλειάς των χιλιάδων εργαζόμενων.

- Φοροαπαλλάσει τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου, ξένου και ντόπιου, ελαφραίνει τους φόρους στην μεγάλη ακίνητη περιουσία του, ρίχνοντας στάχτη στα μάτια των μικρομεσαίων στρωμάτων που θα συνεχίσουν να συμπιέζονται προς τα κάτω συνθλιβόμενα από την φορομπηξία και από τις γενικότερες πολιτικές.

- Βάζει στο στόχαστρο το δικαίωμα της νεολαίας στις σπουδές, δημιουργώντας ένα λύκειο ακόμα πιο αφιλόξενο και εχθρικό για τα παιδιά των λαϊκών στρωμάτων και ένα πανεπιστήμιο «μακριά» και «ψηλά» για την λαϊκή πλειοψηφία.

Και επειδή γνωρίζει καλά πως αυτές οι πολιτικές δημιουργούν οργή στο λαό μας, απογειώνει την κατασταλτική και νομική θωράκιση του συστήματος της εκμετάλλευσης και της εξάρτησης, με στόχο να αφαιρέσει την όποια δυνατότητα έχει απομείνει στους εργαζόμενους να οργανώσουν την πάλη τους. Κατάργηση του Λαϊκού Ασύλου, συμπλήρωση του αντιαπεργιακού νόμου του ΣΥΡΙΖΑ (50% +1) με την εισαγωγή ηλεκτρονικών ψηφοφοριών για την κήρυξη απεργίας και το φακέλωμα των συνδικάτων και των συνδικαλισμένων εργατών/εργαζομένων. Αλλά και αποφυλάκιση Κορκονέα, πογκρόμ σε πρόσφυγες και μετανάστες στα Εξάρχεια και ο κατάλογος θα έχει συνέχεια.

• Η επίσκεψη του Δένδια στην Ουάσιγκτον, το ταξίδι του πρωθυπουργού στο Βερολίνο καθώς και η πρόσφατη συνάντηση του με τον Μακρόν, δηλώνουν καθαρά πως το καθεστώς της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης από Αμερικανούς και Ευρωπαίους έχει συνέχεια! Και πως το σύστημα της εκμετάλλευσης έχει στη χώρα μας ως στρατηγικό της συμπλήρωμά, την στήριξη και στοίχιση της αστικής τάξης στους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ- ΕΕ, για να εξασφαλίζει την κυριαρχία της πάνω στον λαό και την αύξηση της κερδοφορίας της.

Έτσι εάν η «ειρηνική» όψη του βαθέματος της εξάρτησης είναι οι μνημονιακές πολιτικές των αιματοβαμένων πλεονασμάτων και της καταλήστευσης των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας όπως απαιτούν οι ιμπεριαλιστές (ΕΕ, ΗΠΑ), η άλλη όψη είναι η σταδιακή μετατροπή της χώρας σε πλατφόρμα επεμβάσεων και πολεμικών εξορμήσεων των αμερικανοΝΑΤΟϊκών. Η αστική «μας» τάξη ευελπιστεί έτσι πως η στοίχιση πίσω από τα επιθετικά σχέδια των ΗΠΑ, που αφορούν πρώτα και κύρια την αντιμετώπιση της Ρωσίας, θα ισοφαρίσουν σταδιακά την υποβάθμιση της λόγω κρίσης την προηγούμενη δεκαετία. Και θα της δώσουν πόντους για να ανταπεξέλθει στον αντιδραστικό ανταγωνισμό με την τουρκική αστική τάξη που συνεχίζει κι αυτή τις εμπρηστικές δηλώσεις και την τυχοδιωκτική της πολιτική. Άλλωστε οι ΗΠΑ έχουν βάλει προτεραιότητα την χρησιμοποίηση της χώρας μας και της Κύπρου (νόμος East Med Act) στις επιδιώξεις και στα σχέδιά τους από τα Βαλκάνια -Μαύρη Θάλασσα έως την Ανατολική Μεσόγειο- Μέση Ανατολή:

- Το φθινόπωρο πραγματοποιείται η δεύτερη φάση του Στρατηγικού Διαλόγου ΗΠΑ - Ελλάδας και η επικαιροποίηση της «Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας», γνωστής ως συμφωνίας για τις βάσεις. Για να αναβαθμιστούν (Σούδα) ή και να αξιοποιηθούν κι άλλες υποδομές στη χώρα (Λάρισα, Αλεξανδρούπολη, Σταφανοβίκειο Μαγνησίας, να διευρυνθεί η στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ καθώς και οι διευκολύνσεις που τους παρέχει η χώρα μας.

- Ήδη προωθήθηκε με ΣΥΡΙΖΑ και προχωράει με ΝΔ, η ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στον δολοφονικό μηχανισμό του ΝΑΤΟ, καθώς και η εκδούλευση που παρέχει η αστική μας τάξη για την κυριαρχία των ΗΠΑ στα Βαλκάνια.

- Έχει ήδη επισημοποιηθεί η άμεση εμπλοκή των ΗΠΑ στην τριμερή Ελλάδας-Κύπρου Ισραήλ που εκτός των άλλων χρησιμοποιείται για την επανένταξη της Τουρκίας στις στρατηγικές επιδιώξεις των ΗΠΑ.

- Έχουν ενταθεί οι πιέσεις των ΗΠΑ για επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό και με απώτερο σκοπό την προώθησης μιας τέτοιας αντιδραστικής λύσης που θα μετατρέπει το νησί σε δικό τους αβύθιστο αεροπλανοφόρο επιτήρησης και πολεμικών εξορμήσεων στην ευρύτερη περιοχή.

Διαδηλώνουμε λοιπόν στην ΔΕΘ για να διατρανώσουμε την ανάγκη των εργατών, της νεολαίας και του λαού να ξαναβρούν το δρόμο της οργάνωσης, της αντίστασης και του αγώνα.

➢ Ενάντια στην αντιλαϊκή επιδρομή της ΝΔ και την καταστρατήγηση των λαϊκών ελευθεριών. Ενάντια στην πολιτική που βαθαίνει την εξάρτηση της χώρας από τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και της ΕΕ, και που την μπλέκει όλο και πιο βαθιά στον ανταγωνισμό των λεγόμενων «μεγάλων δυνάμεων» . Αυτών δηλαδή που φέρνουν τον πόλεμο και σπέρνουν τον εθνικισμό και τον φασισμό για να διχάσουν και να υποτάξουν τους λαούς.

➢ Για το δικαίωμα στην σταθερή δουλειά και σε μια ζωή με δικαιώματα. Για την υπεράσπιση του Λαϊκού Ασύλου και των λαϊκών ελευθεριών. Για σωματεία όπλα στα χέρια των εργαζομένων. Για την ειρήνη, την φιλία και την κοινή πάλη των λαών της περιοχής.

Σεπτέμβρης του 2019

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ 7/9 στην ΚΑΜΑΡΑ, 6:00 μ.μ.

πηγή : http://www.kkeml.gr/%ce%b4%ce%b5%ce%b8-%ce%ba…


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΔΕΘ

EEK
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΔΕΘ
7/9/2019, 6 μ.μ., Καμάρα Θεσσαλονίκης

Με το καλημέρα η κυβέρνηση της ΝΔ, με τον αέρα του νικητή και της αυτοδυναμίας υπόσχεται λαγούς με πετραχήλια. Οι υπουργοί της ορεξάτοι κι έτοιμοι από καιρό, σήκωσαν τα μανίκια κι έπιασαν δουλειά. Ανάμεσά τους οι γνωστοί Γεωργιάδης, Βορίδης, Βρούτσης, Χατζηγάκης και οι πιο φρέσκοι, Κεραμέως, Κυρανάκης αλλά και υμνητές της χούντας όπως ο βιομήχανος Λούλης.
Από τα πρώτα έργα της δεξιάς η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου που ξεσήκωσε την πρώτη μεγάλη κινητοποίηση κατά της κυβέρνησης από φοιτητές, ερευνητές και προσωπικό των πανεπιστημίων. Επόμενο βήμα η "διάσωση" της ΔΕΗ μέσω της ιδιωτικοποίησής της γιατί μια βίλα στην Εκάλη είχε μπει στο κοινωνικό τιμολόγιο. Η ΝΔ «ξέχασε» ότι η πολιτική του νεοφιλελευθερισμού και των μνημονίων ρήμαξε τα οικονομικά της με αφαίμαξη πάνω από 2δις· τα χρόνια της κρίσης συν τις περικοπές στη μισθοδοσία του προσωπικού, περίπου 5,5δις. Ο Φλώρος, πρόεδρος της ENERGA που μόλις αποφυλακίστηκε, στοίχησε στη ΔΕΗ κάτι ψιλά, 236 εκατ. ευρώ. Οι μόνες άμεσες ξένες επενδύσεις όπου μπορεί να βασίζει η ΝΔ το οικονομικό πρόγραμμα της... ανάπτυξης, είναι το πρόγραμμα επιτάχυνσης των ιδιωτικοποιήσεων -ξεπουλήματος των κοινωνικών αγαθών.
Η "ανεξάρτητη" δικαιοσύνη αναγνώρισε επιτέλους τον πρότερο έντιμο βίο του Κορκονέα, δολοφόνου του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, γεγονός που δεν πρέπει να αφήσει κανέναν αδιάφορο για την δικαστική τύχη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής το επόμενο διάστημα που αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου για τη δράση της, συμπεριλαμβανομένων και των ηγετίσκων της.
Η κυβέρνηση της δεξιάς αποφάσισε αμέσως προσλήψεις, όχι γιατρών, νοσηλευτών ή εκπαιδευτικών αλλά 1.500 αστυνομικών για να εμπεδώσει το "νόμος και τάξη" και να καθησυχάσει κεφάλαιο και μικροαστικά στρώματα. Ο εκλεκτός του FBI, Χρυσοχοΐδης, είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για τη βρώμικη δουλειά.

Η δεξιά κέρδισε τις εκλογές αλλά όχι τον ταξικό πόλεμο. Αυτός δεν έχει δοθεί ακόμα. Γι' αυτό η φετινή διαδήλωση στη ΔΕΘ δεν είναι μια από τις πολλές των τελευταίων μνημονιακών χρόνων. Η πολιτική χρεοκοπία του ΣΥΡΙΖΑ ήδη από τη συγκρότηση της πρώτης κυβέρνησης με τους εθνικιστές ΑΝΕΛ, φανερή στους πάντες με το δημοψήφισμα του Ιουλίου 2015, η πολιτική στασιμότητα του ΚΚΕ ως δύναμη σταθερότητας και η εκλογική υποχώρηση της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς έχει ήδη θέσει επί τάπητος με ποιους όρους και με ποια μέσα η εργατική τάξη θα αντιμετωπίσει τη νέα κυβέρνηση και τη νέα διεθνή ύφεση που πρακτικά σημαίνει τι θα γίνει με το δημόσιο χρέος που αγγίζει το 181% του ΑΕΠ και έχει υποτάξει όλες τις παραγωγικές δυνάμεις της κοινωνίας στην αποπληρωμή του δημιουργώντας ένα νέο τύπο ανθρώπου, τον χρεωμένο άνθρωπο.
Το ΕΕΚ δεν υποστηρίζει απλώς ένα πανελλαδικό συντονιστικό για τη διοργάνωση της φετινής κινητοποίησης στη ΔΕΘ αλλά και τη συγκρότηση μιας πανελλαδικής συνέλευσης όλων των μαχόμενων εργατικών δυνάμεων, πολιτικών οργανώσεων, σωματείων, συλλογικοτήτων από την άκρα αριστερά ως τον ελευθεριακό αναρχικό χώρο με σκοπό να διαμορφωθεί ένα επαναστατικό διεθνιστικό πρόγραμμα και ένα άμεσο σχέδιο δράσης. Το αίτημα συγκρότησης των υπαρκτών αλλά σκόρπιων δυνάμεων της εργατικής τάξης που δεν υποτάχτηκαν στα μνημόνια, τον αριστερό κυβερνητισμό και δεν σέρνονται πίσω από τους γραφειοκράτες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, είναι πιο επείγον από ποτέ. Τολμηρές πρωτοβουλίες πρέπει να αναληφθούν άμεσα και η πρώτη καλή ευκαιρία είναι η φετινή ΔΕΘ.

Κάτω η κυβέρνηση της δεξιάς, της χρεοκοπίας, των ιδιωτικοποιήσεων, της καταστολής και του «επιτελικού» αστικού κράτους.
Εργατική, επαναστατική και διεθνιστική διέξοδος από την κρίση του καπιταλισμού.
Κυβέρνηση των εργατών και όχι των κεφαλαιοκρατών.

31-7-2019

πηγή : http://eek.gr/index.php/announcements/6358-ee…


ΔΕΘ 2019: Μάχη ενάντια στην ακροδεξιά πολιτική της ΝΔ

Η φετινή ΔΕΘ θα πραγματοποιηθεί σε κλίμα ενός ακόμα ψευδούς "success story" από την νέα κυβέρνηση του Μητσοτάκη και σε συνδυασμό με την ακροδεξιά πολιτική που θέλει να εφαρμώσει. Η αφήγηση για ανάκαμψη των ρυθμών ανάπτυξης, για κατάργηση των capital control και για μεγαλόπνοα σχέδια επενδύσεων ξένων κεφαλαίων αποτελεί μία από τα μεγαλύτερα προπαγανδιστικά fake news. Μπροστά στο καπιταλιστικό αδιέξοδο της παγκόσμιας αγοράς και τους εμπορικούς πολέμους ΗΠΑ - ΕΕ - Κίνας - Ρωσίας, η μόνη πραγματικότητα είναι οι πτώσεις και οι χαμηλές τιμές των αξιών στο Χρηματιστήριο Αθηνών και η μηδενική απόδοση των κρατικών ομολόγων στην Ευρώπη.

Βασικός στόχος της νέας κυβέρνησης της ΝΔ είναι η ιδεολογική επίθεση στην εργατική τάξη, ο αντικομμουνισμός, ώστε να μπορεί να εφαρμόσει τις βάρβαρες πολιτικές της. Ήδη οι πρώτες «εκκαθαριστικές» επιχειρήσεις στα Εξάρχεια, τα ρατσιστικά μέτρα ενάντια στους μετανάστες, την τοποθέτηση του Κασιδιάρη στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αθηναίων, την «ακύρωση» των πολιτικών γάμων στο Δήμο Χίου εν μέσω ακροδεξιών κραυγών βουλευτών και μπάτσων, δίνουν ένα πρώτο δείγμα των κατευθύνσεων που έχουμε να αντιμετωπίσουμε το ερχόμενο διάστημα. Όμως, αντίστοιχα η μαζική συμμετοχή στις πρώτες διαδηλώσεις για το άσυλο και την κρατική καταστολή είναι στοιχεία που δείχνουν τη συνέπεια και ετοιμότητα των αγωνιστών για τη συνέχεια.

Οι συλλογικότητες και οργανώσεις της εργατικής τάξης και της νεολαίας πρέπει να ξεπεράσουν την ηττοπάθεια και πολιτική εσωστρέφεια που τροφοδότησε η άνοδος της ΝΔ. Η ΝΔ δεν έρχεται σαρωτικά στο πολιτικό προσκήνιο, έρχεται στην συγκυρία της συντριβής της ΧΑ από ένα έμπειρο μαχητικό αντιφασιστικό κίνημα. Γι'αυτό χρειάζεται μια ιδεολογική, πολιτική και οργανωτική προετοιμασία και ανασυγκρότηση της τάξης μας για την επόμενη φάση της αστικής επίθεσης.

Το αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα της περασμένης τετραετίας πρέπει να γίνουν οδηγοί για τη μάχη ενάντια στην κυβέρνηση της ακροδεξιάς, του ρατσισμού και του εθνικισμού.

Η Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού θα συμμετέχει στη διαδήλωση στη φετινή ΔΕΘ με συγκέντρωση το Σάββατο 7/9 στην Καμάρα στις 6μμ.

Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού

πηγή : email που λάβαμε στις 4 Σεπτέμβριος 10h


Ο Σύριζα ετοίμασε ό,τι χρειαζόταν και η κυβερνητική εναλλαγή είναι γεγονός. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη παίρνοντας την σκυτάλη σε ένα δρόμο στρωμένο από "ροδοπέταλα" είναι έτοιμη να συνεχίσει την αυστηρή νεοφιλελεύθερη μνημονιακή πολιτική. Πληττόμενος για ακόμη μια φορά θα βγει ο κόσμος της κοινωνικής βάσης. Από τις πρώτες κιόλας μέρες γίνεται ευδιάκριτο πως απόληξη της δεξιάς πολιτικής θα είναι ο περαιτέρω περιορισμός κοινωνικών δικαιωμάτων(παιδεία,υγεία, ασφάλιση κ.α.) και η γενικευμένη επίθεση στα λαϊκά συμφέροντα. Επιπλέον, προωθείται η περιβαλλοντική καταστροφή και η λεηλασία του φυσικού πλούτου (Σκουριές, Ελληνικό κ.α.) στο όνομα της υποτιθέμενης ανάπτυξης. Η κοινωνική εξαθλίωση εντείνεται και η αγορά εργασίας μετασχηματίζεται σε ζούγκλα. Ο εργαζόμενος μετατρέπεται σε έρμαιο εργοδοτικού δεσποτισμού με μισθούς πείνας, χωρίς συλλογικές συμβάσεις. Επίθεση για ακόμη μια φορά δέχεται η πρώτη κατοικία ενώ ετοιμάζεται και κύμα ιδιωτικοποιήσεων σε όποια κοινωνική υπηρεσία έχει απομείνει (ΔΕΗ,ΕΛΠΕ κ.α). Άμεση συνεπαγωγή φυσικά είναι η φτωχοποίηση και η καταπάτηση των ανθρώπων της τάξης μας. Όλα αυτά την ίδια στιγμή που το βαθύ κράτος εκκενώνει καταλήψεις και καταργεί το πανεπιστημιακό άσυλο. Πάντα με τη στενή πρόσδεση στο άρμα των ΗΠΑ, καθώς επίσης και με μεγάλη δέσμευση στον επιθετικό άξονα Ισραήλ-Κύπρο-Αίγυπτο. Φυσικά, σκοπός είναι να μπορέσει η ελληνική αστική τάξη να αντλήσει κέρδος, αδιαφορώντας για τις πραγματικές ανάγκες των καταπιεσμένων, των κατατρεγμένων,των αδύναμων.

Η ΔΕΘ αποτελεί κεντρικό σταθμό για να πραγματοποιήσει η νέα κυβέρνηση την δική της φιέστα. Είναι σημαντικό να αποτελέσει αφετηρία ρήξης και συσπείρωσης του εργατικού-ταξικού κινήματος. Είναι καιρός να περάσουμε στην αντεπίθεση για να δούμε ουσιαστικές αλλαγές, στηριζόμενοι στη συλλογική δράση, αλλά και στην ταξική-διεθνιστική αλληλεγγύη.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΕΡΓΙΑ, ΦΤΩΧΕΙΑ, ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ, ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΥΣ

ΠΟΡΕΙΑ:

ΣΑΒΒΑΤΟ 7/9, 18:00, ΚΑΜΑΡΑ

Φ.Ε.Ρ.ΜΑ. - Αυτοοργανωμένο Σχήμα στο Μαθηματικό Α.Π.Θ.



πηγή : email που λάβαμε στις 4 Σεπτέμβριος 19h


Ανάληψη Ευθύνης [Θεσ/νίκη]

post image

NO PASARAN

Τα ξημερώματα της 27ης Αυγούστου, έγινε επίθεση με σφυρία στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης Σταυρούπολης της Νέας Δημοκρατίας, ως ένδειξη αλληλεγγύης στις καταλήψεις που δέχθηκαν επίθεση από το κράτος.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το πρωί της 26ης Αυγούστου εκκένωσε 4 καταλήψεις στα εξάρχεια με την ταυτόχρονη προσαγωγή 143 προσφύγων και το ξεσπίτωμα τους από τις καταλήψεις στέγης, μια επιχείρηση που βάδιζε στα χνάρια των κατασταλτικών κινήσεων του ΣΥΡΙΖΑ. Οι επιχειρήσεις αυτές είχαν εξαγγελθεί εδώ και καιρό από τα επιτελεία του κράτους σε μια προσπάθεια να εξαφανίσουν τον αναρχικό χώρο.

Ως αναρχικοί/ες και ελευθεριακοί/ες κομμουνιστές/τριες θα υπαρασπιστούμε τις καταλήψεις μας με κάθε κόστος

Μπροστά στην κρατική καταστολή καμιά παράδοση καμιά ανακωχή

*όλοι/ες στις κινητοποιήσεις

7/9 Αντικρατική, αντικυβερνητική συγκέντρωση Καμάρα 17:00

14/9 Αντικατασταλτική πορεία στα προπύλαια 12:00

αναρχικοί-ές

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1599785/


Κείμενο - κάλεσμα για την πορεία του Σαββάτου:

Στη κτηνωδία του νεοφιλελευθερισμού απαντάμε με αλληλεγγύη

Η φετινή χρονιά ξεκινάει με μια εναλλαγή στους επόμενους μεν αλλά παλιούς γνώριμους ‎διαχειριστές της εξουσίας, την ΝΔ , η οποία δεν σπατάλησε καθόλου χρόνο όσον αφορά την ‎ικανοποίηση των αντιδραστικών εξαγγελιών της.‎
Πάνω στο πολιτικό κλίμα αδιαφορίας και ανάθεσης που καλλιέργησε ο ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία 4 ‎χρόνια έρχονται να πατήσουν οι πολεμικές ιαχές της ΝΔ με την κατάργηση του ‎πανεπιστημιακού ασύλου, τις εκκενώσεις καταλήψεων στέγης προσφύγων, τις δεσμεύσεις για ‎την ολοκλήρωση των καταστροφικών εξορύξεων σε όλη την ελληνική επικράτεια και την ‎περαιτέρω υποβάθμιση των εργασιακών σχέσεων. Με άλλα λόγια η αφαίμαξη των ‎καταπιεσμένων στρωμάτων συνεχίζε-ται, οι αντιδράσεις χτυπιούνται με βίαιη καταστολή και ‎όλα φαίνεται να έχουν επιστρέψει στην «κανονική» τους ροή.‎
Η παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Δ.Ε.Θ. αναμφίβολα θα συνοδευτεί ‎με νέες εξαγγελίες και τους νέους στόχους της κυβέρνησης της Ν.Δ. για περαιτέρω ‎φοροελάφρυνση του μεγάλου κεφαλαίου, περαιτέρω υποτίμηση του επιπέδου διαβίωσης, ‎περισσότερες υποσχέ-σεις για την πάταξη της «εγκληματικότητας» όταν φυσικά αυτή μπορεί ‎να συνδεθεί με πρόσφυγες, μετανάστες και αγωνιστές και εννοείται περαιτέρω υποσχέσεις για ‎ιδιωτικοποιή-σεις, απολύσεις, εξορύξεις και επενδύσεις σε στρατιωτικούς εξοπλισμούς.‎
Η διαφορά με όλες τις υπόλοιπες χρονιές και όλες τις υπόλοιπες Δ.Ε.Θ και όλες τις ‎προηγούμενες πρωθυπουργικές εξαγγελίες είναι πως πλέον το πλανητικό ρολόϊ έχει αρχίσει ‎να μετράει αντίστροφα.‎
Βρισκόμαστε σε ένα σημείο πριν το μηδέν, όπου έχει γίνει σαφές πως ο πλανήτης δεν μπορεί ‎να δεχθεί παραπάνω «ανάπτυξη» και «επενδύσεις» αφού κινδυνεύει να καταντήσει ‎ακατοίκητος, οι κοινωνίες της Δύσης (και όχι μόνο) φαίνεται πως αδυνατούν να δεχθούν ‎περαιτέρω «παραγωγι-κή ανασυγκρότηση» και «αριστεία» ειδικά με μια νέα οικονομική κρίση ‎να βρίσκεται προ των πυλών, σε μια παγκόσμια οικονομία που ακόμα δεν έχει ανακάμψει από ‎την προηγούμενη. ‎
Κάθε φορά που φαίνεται πως οι ζωές μας και η κατάσταση του πλανήτη έχει φτάσει στο ‎χειρό-τερο δυνατό σημείο εμφανίζεται κάτι για να μας φανερώσει πως πάντοτε η κατάσταση ‎μπορεί να χειροτερέψει.‎
‎ Επειδή ακριβώς λοιπόν, αρνούμαστε να φτάσουμε στο σημείο όπου θα αναπολούμε το ‎χειρότερο παρελθόν αλλά προτιμούμε να είμαστε στο σημείο όπου θέλουμε να σκεφτόμαστε ‎ένα ευχάριστο μέλλον πρέπει να υπερασπιστούμε όσα μας έχουν απομείνει και να παλέψουμε ‎για να τα κάνουμε καλύτερα, για να φέρουμε την πραγματικότητα στο ύψος των προσδοκιών ‎μας.‎
Απέναντι στην εξατομίκευση του νεοφιλελευθερισμού επιλέγουμε να απαντήσουμε με ‎αλληλεγ-γύη. Απέναντι στην καταστολή και την κρατική τρομοκρατία επιλέγουμε να ‎απαντήσουμε με δημιουργία νέων εστιών αντίστασης. Απέναντι στην καταστροφή του ‎περιβάλλοντος για το κέρδος επιλέγουμε να απαντήσουμε με την κοινωνική και δημοκρατική ‎διαχείριση των περι-βαλλοντικών πόρων. Απέναντι στις επιθέσεις σε καταλήψεις και χώρους ‎ελευθερίας επιλέγουμε να απαντήσουμε διεκδικώντας περισσότερο ελεύθερο και κοινωνικό ‎χώρο.‎

Πορεία Σάββατο 7 Σεπτέμβρη | Συγκέντρωση στην Καμάρα, ‎‎18:00‎

Κοινωνικός χώρος για την ελευθερία Μικρόπολις


Ανακοίνωση του Ελευθεριακού Φεστιβάλ Κατειλημμένων Χώρων & Συλλογικοτήτων

Οι ομάδες και οι σύντροφοι που πήραμε την πρωτοβουλία να οργανώσουμε το ελευθεριακό φεστιβάλ τις μέρες που προηγούνται της Διεθνούς Έκθεσης στοχεύουμε όχι μόνο στο να διαμορφωθεί ένα ανοιχτό πεδίο συζήτησης και γνωριμίας με την αναρχική κουλτούρα, αλλά το ίδιο το φεστιβάλ να αποτελέσει εφαλτήριο ακόμη πιο έντονης κινηματικής δράσης.

Για τον λόγο αυτό άλλωστε επιλέξαμε ως μέρες διεξαγωγής του φεστιβάλ τις συγκεκριμένες ημερομηνίες, όπου η Θεσσαλονίκη έρχεται στο επίκεντρο της πολιτικής σκηνής της χώρας λόγω των εγκαινίων της ΔΕΘ με την παρουσία του πρωθυπουργού.

Επιπλέον είναι μέσα στο κλίμα της εντεινόμενης κρατικής κατασταλτικής εκστρατείας που καλούμαστε να στήσουμε οδοφράγματα αντίστασης απέναντι στις δυνάμεις κατοχής του κράτους και των αφεντικών.

Οι χώροι άλλωστε διεξαγωγής του φεστιβάλ στις καταλήψεις αλλά και στο πανεπιστήμιο θέλουν να τονίσουν τα εδάφη που μας ενδιαφέρει να προασπιστούμε, τα ίδια σημεία δηλαδή τα οποία μπαίνουν ως πρώτοι στόχοι στο κατασταλτικό σκόπευτρο της κυβέρνησης.

Ήδη οι Πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ σε προφανή συνεννόηση με τις αστυνομικές αρχές κήρυξαν ουσιαστικά λοκ-άουτ στα πανεπιστήμια από την Παρασκευή 6 Σεπτέμβρη επιχειρώντας να τα αδειάσουν από ζωή και να δημιουργήσουν άλλη μια νεκρή ζώνη ασφαλείας.

Για εμάς αυτή η κίνηση αποτελεί έναν λόγο παραπάνω για να στηρίξουν όλες οι δυνάμεις του κοινωνικού και ταξικού κινήματος την τελευταία μέρα διεξαγωγής του φεστιβάλ στα Γρασίδια της Θεολογικής Σχολής, ώστε με τη μαζική παρουσία του κόσμου να σπάσει στην πράξη το λοκ-άουτ Πρυτανείας-Αστυνομίας, οι εκδηλώσεις να πραγματοποιηθούν κανονικά και να δοθεί το μήνυμα για την πιο πλατιά κινητοποίηση το Σάββατο στη διαδήλωση της Έκθεσης.

Οι καταλήψεις, το πανεπιστημιακό άσυλο και οι δημόσιοι κοινωνικοί χώροι έχουν τεράστια αξία και η υπεράσπισή τους αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για το κίνημα, ο αγώνας αυτός όμως δεν θα δοθεί αποκλειστικά μέσα στα κτήρια θα δοθεί πρώτα και κύρια στους δρόμους, στις κινητοποιήσεις και στις διαδηλώσεις.

Οι ομάδες που διοργανώνουν το ελευθεριακό φεστιβάλ καλούν στη διαδήλωση της Έκθεσης το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη στις 5 η ώρα στην Καμάρα σε κοινή συμπόρευση με το μπλοκ της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης.

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ

NO PASARAN - ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

NOSOTROS PASAREMOS - ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΥΨΩΝΟΥΜΕ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Ελευθεριακό Φεστιβάλ Κατειλημμένων Χώρων & Συλλογικοτήτων

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1599800/


Οργάνωση & Αγώνας σε σχολεία και σχολές
// Το Άσυλο ανήκει σ' όλη την κοινωνία

Η Ν.Δ. κατάφερε στο σύντομο χρονικό διάστημα που βρίσκεται στην εξουσία να δείξει τις διαθέσεις της και την πολιτική που θα χαράξει. Κατάργηση πανεπιστημιακού ασύλου, εκκενώσεις καταλήψεων, και εν γένει κατασταλτικές επιθέσεις στον κόσμο του αγώνα συνοδευόμενα από μια γενικότερη φιλελεύθερη και συντηρητική πολιτική σε πλήθος ζητημάτων. Αυτά έρχεται να εξαγγείλει εκ νέου ο Κ.Μητσοτάκης στα εγκαίνια της Δ.Ε.Θ. της ετήσιας φιέστας του κράτους και των αφεντικών.

Το εγχείρημα της κρατικής καταστολής είναι απλό στη σύλληψη και επιθυμούν το ίδιο εύκολη να είναι και η εφαρμογή του. Ταυτίζοντας μια σειρά από κοινωνικά ζητήματα όπως η μετανάστευση με την εγκληματικότητα, τις παραβατικές συμπεριφορές και το ναρκεμπόριο με το πανεπιστημιακό άσυλο και συγκεκριμένες περιοχές ευελπιστούν ότι θα αποσπάσουν κοινωνική συναίνεση για να επιτεθούν λυσσασμένα στον πραγματικό τους στόχο στους κοινωνικούς αγωνιστές. Όπως ήδη έχουνε κάνει με την εκκένωση τεσσάρων καταλήψεων στα Εξάρχεια, την προσαγωγή και το ξεσπίτωμα των προσφύγων από τις καταλήψεις στέγης, την επίθεση στις εκδηλώσεις που γινόντουσαν εναντίον του ναρκεμπορίου στην περιοχή των Εξάρχειων, στο Κ.ΒΟΞ, την μπατσοκρατία στην περιοχή.

Οι ναρκομαφίες ως δούρειος ίππος του Κράτους
Αφού πρώτα κράτος και μπάτσοι εγκατέστησαν το ίδιο το πρόβλημα, όπως τις ναρκοπιάτσες και τα συνεπαγόμενα περιστατικά κοινωνικού κανιβαλισμού στις περιοχές που από πριν είχαν στο νου τους να στοχοποιήσουν, τώρα έρχονται να αναδειχθούν ως σωτήρες, λέγοντας φυσικά ότι ο υπαίτιος για όλα αυτά δεν είναι άλλος από τις ελευθερίες. Για το κράτος δεν αποτελεί πρόβλημα η άμεση συνέργια του με τις μαφίες, μέσω της Αστυνομίας, δεν αποτελεί πρόβλημα η στενή σχέση της κυβέρνησης με ντόπιους μεγαλοεπιχειρηματίες που μεταφέρουν τόνους ποσότητας ναρκωτικών ουσιών, αλλά φταίει το πανεπιστημιακό άσυλο.

Μαζί με την κατάργηση του ασύλου, ετοιμάζονται κι άλλα καταπιεστικά μέτρα στη δευτεροβάθμια και την τριτοβάθμια εκπαίδευση που δεν χτυπούν άλλον παρά την τάξη μας. Στο όνομα του περιορισμού των εξόδων του προϋπολογισμού για τη παιδεία επιθυμούν να επιταχύνουν με κάθε τρόπο την εντατικοποίηση των Πανελλαδικών εξετάσεων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση με σκοπό τον αποκλεισμό των μαθητών και μαθητριών από τη δευτεροβάθμια. την κατάργηση του άρθρου 16, την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, διαγραφές φοιτητών, την ακόμη μεγαλύτερη εναρμόνιση των πανεπιστημίων με την αγορά και τη σύναψη οικονομικών και ερευνητικών συνεργασιών με τις επιχειρήσεις. Η συγκεκριμένη πολιτική δεν αποσκοπεί πουθενά αλλού από την ολοένα συνεχόμενη εντατικοποίηση τόσο των σπουδών, με τον συνεχή ανταγωνισμό των μαθητών και των φοιτητών για το ποιος θα ανελιχθεί πιο γρήγορα στην πυραμίδα της «αριστείας», όσο και των συνθηκών εργασίας για τους εργαζομένους.

Η νομοθέτηση της κατάργησης του ασύλου έρχεται να συμπληρώσει το παζλ της κατασταλτικής στρατηγικής που κυριαρχεί στην πολιτική ατζέντα της νέας διακυβέρνησης, θέλοντας να ικανοποιήσει το συντηρητικό, ακροδεξιό και αντιδραστικό κοινό που την ανέβασε στο βάθρο της εξουσίας. Άσυλο ανομίας διατυμπανίζουν τα κοινωνικά παράσιτα, υποσχόμενα πως θα πατάξουν το έγκλημα της ναρκοπιάτσας που έχει στηθεί στο campus του ΑΠΘ και σε ορισμένες σχολές της Αθήνας, ξεχνώντας εσκεμμένα να αναφέρουν βέβαια τις σχέσεις που έχουν με ντόπιους μεγαλοεπιχειρηματίες που μεταφέρουν τόνους ποσότητας ναρκωτικών ουσιών. Είναι αυταπόδεικτο, λοιπόν, ότι η αιτία κι ο στόχος κατάργησης του ασύλου βρίσκονται αλλού.

Το μήνυμα της επερχόμενης κρατικής καταστολής, που στο στόχαστρό της έχει τους πολιτικούς, κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες κατέστη σαφέστατο στο κοινωνικό σύνολο με την αποφυλάκιση του μπάτσου-δολοφόνου Κορκονέα και την αθώωση του συνεργού του Σαραλιώτη για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια, το Δεκέμβρη του 2008.

Συλλογικοί & Ακηδεμόνευτοι αγώνες μέσα κι έξω από τις σχολές
Επομένως, ο αληθινός στόχος της νέας κυβέρνησης, δεν είναι ούτε η υπεράσπιση της ακαδημαϊκής ελευθερίας ούτε η προστασία των φοιτητών. Αντιθέτως, είναι η καταστολή οποιωνδήποτε ριζοσπαστικών αντιλήψεων και επαναστατικών υποκειμένων επιχειρήσουν να διαταράξουν την «τάξη και ασφάλεια» που επιχειρούν οι εξουσιαστές να εδραιώσουν. Είναι η ολοκληρωτική επίθεση που θέλει να ασκήσει η ΝΔ στο εναπομείναν επαναστατικό κίνημα, πατώντας στο κόκκινο χαλί της απονεύρωσης των κοινωνικών και ταξικών αγώνων που έστρωσε τα προηγούμενα χρόνια η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ως αναρχικοί κι αναρχικές δεν θα μπορούσαμε να παραβλέψουμε, πως μια τέτοια είδους πολιτική περιορίζεται μόνο στα πανεπιστήμια, αλλά έχει αντίκτυπο και στα υπόλοιπα κοινωνικά πεδία. Μέσα από το κατασταλτικό της σχέδιο που θέλει να εφαρμόσει, σε αγαστή συνεργασία με κράτος - κεφάλαιο, δίνει το έναυσμα για την κήρυξη ενός νέου πολέμου σε όσους σήμερα βρίσκονται στο στόχαστρο του πολιτικού-οικονομικού συστήματος. Αυτοί δεν είναι άλλοι, παρά οι φτωχοί, οι παρίες, οι αγωνιζόμενοι. Οι κατασταλτικοί μηχανισμοί του κράτους έχουν στοχεύσει και ανοίγουν πυρ, ενάντια σε αυτοοργανωμένους χώρους αγώνα σε όλη την επικράτεια, όπως είναι η εκκένωση και κατεδάφιση της κατάληψης Brooklyn στα Γιάννενα, η διακοπή της ηλεκτροδότησης στη στεγαστική κατάληψη προσφύγων «Νοταρά 26» καθώς και η απόπειρα διακοπής του ρεύματος στην επίσης προσφυγική κατάληψη «Όνειρο» στα Εξάρχεια. Κομμάτι του ίδιου κατασταλτικού σχεδίου, αποτελεί και το ειδικό καθεστώς εξαίρεσης στο αναρχικό κίνημα, απέναντι στο οποίο προετοιμάζεται εδώ και χρόνια μια σαρωτική κατασταλτική επίθεση που θα αποσκοπεί όχι απλώς στον περιορισμό του, αλλά στην ολοκληρωτική του εξόντωση (βλ. «Επιχείρηση Εξάρχεια»).

Το άσυλο για μας λοιπόν σημαίνει ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Ελευθερία από την κρατική καταπίεση και καταστολή. Γι' αυτό το Σάββατο 7/9 στα εγκαίνια της Δ.Ε.Θ. θα βρισκόμαστε στο δρόμο από κοινού μαθητές και φοιτητές, ξεκινώντας από τον χώρο του πανεπιστημιακού ασύλου και θα ενωθούμε με τον κόσμο του αγώνα στην Καμάρα. Στέλνουμε σαφές μήνυμα ότι ο αγώνας ενάντια στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου δεν είναι απλά ένας δικαιωματικός αγώνας για την προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας, αλλά ένας αγώνας που περνάει μέσα από τις συνολικές κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις. Απέναντι στην κρατική καταστολή δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω.

ΠΟΡΕΙΑ στα εγκαίνια της Δ.Ε.Θ. Σάββατο 7/9 18:00, Καμάρα

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 17:30, Πολυτεχνείο

ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΙ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΝΑΡΚΟΜΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ. ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναρχική Συνέλευση Φοιτηών/τριών «Quieta Movere»
Αναρχική Μαθητική Ομάδα «Αταξία»

πηγή : https://www.facebook.com/pages/category/Schoo…