τι; : πορεία θεματική : ΔΕΘ

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019 στις 17.30

3 καλέσματα : 1 2 3

Πορεία στη ΔΕΘ

ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΕΘ - ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ - 17:30 ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν…με άλλα λόγια οι κυβερνήσεις πέφτουνε, οι αντιλαϊκές και αντεργατικές πολιτικές ωστόσο μένουν. Η νέα κυβέρνηση της ΝΔ παίρνοντας τη σκυτάλη από το έδαφος που έστρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ξεκίνησε μπρος ολοταχώς τις προκλητικές δηλώσεις και τα αντεργατικά νομοσχέδια για να μαυρίσει ακόμη περισσότερο το μέλλον των εργαζόμενων αυτού του τόπου.

Πιστή στις υπαγορεύσεις του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων έφερε άρον-άρον στη βουλή την κατάργηση της υποχρέωσης του εργοδότη να δηλώνει την εργασία του εργαζόμενου στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ. 'Έτσι και αλλιώς είχε φτάσει η ανασφάλιστη εργασία σε πρωτοφανή επίπεδα, τώρα όμως η Κυβέρνηση στοχεύει να διαλύσει εντελώς κάθε δίχτυ προστασίας και να αφήσει έκθετους τους εργαζόμενους στις ορέξεις των εργοδοτών, τα ανασφάλιστα μεροκάματα και τη μαύρη εργασία. Και επειδή ο εργασιακός βίος θα είναι αβίωτος όσοι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν θα απολύονται χωρίς να χρειάζεται η εργοδοσία να εξηγήσει τους λόγους και τις αιτίες. Για τη νέα κυβέρνηση όλες οι απολύσεις που γίνονται είναι νόμιμες, ούτε παράνομες, ούτε καταχρηστικές. Όσοι δε συμμορφώνονται στο νέο καθεστώς της εντατικοποίημενης, ανασφάλιστης, απλήρωτης και υπερωριακής εργασίας βλέπουν μια ώρα αρχύτερα την πόρτα της εξόδου, πριν καν τελειώσει το ωράριό τους… Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά επιδιώκουν να καταργήσουν τελείως και την Κυριακάτικη αργία, κάνοντας λόγο ήδη προεκλογικά για την εφταήμερη εργασία καθώς και για την πλήρη απελευθέρωση των ωραρίων λειτουργίας των καταστημάτων. Και θα ρωτήσει κάποιος. Γιατί μέχρι τώρα δε συνέβαιναν; Αν συνέβαιναν επομένως μέχρι τώρα, που υποτίθεται η νομοθεσία μας «προστάτευε», τι θα γίνει αύριο στους χώρους δουλειάς;

Συνάδελφε αυτά δεν είναι φαντασίες ή κινδυνολογίες. Είναι ψηφισμένα σε νομοσχέδια και ειπωμένα σε δηλώσεις από την Κυβέρνηση και το επιτέλειό της, με τις πιο στυγνές εργοδοσίες να τρίβουν τα χέρια τους… Και η επίθεση δε μένει εδώ. Συνεχίζεται στην προώθηση της ιδιωτικής ασφάλισης με σκοπό να μην αναλαμβάνεται από τον εργοδότη και το κράτος αλλά από τον ίδιο τον εργαζόμενο. Μαζί με την ιδιωτική ασφάλιση έρχεται και η διάλυση της δημόσιας υγείας, των ιδιωτικοποίησεων των κοινωνικών αγαθών, της κατάργησης των μόνιμων θέσεων σε χώρους εργασίας από εργολαβικούς εργαζόμενους και την αντικατάσταση της ευθύνης του κράτους από υπερεργολαβίες. Η επίθεση επεκτείνεται σε όλες σχεδόν τις κοινωνικές ομάδες, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, τους εργαζόμενους με μπλοκάκι.

Η κυβέρνηση μαζί με την ΕΕ και την εργοδοσία σχεδιάζει να περάσουν όλα αυτά σαν οδοστρωτήρας από πάνω μας. Προωθεί το δόγμα «Ησυχία, Τάξις και Ασφάλεια». Γι' αυτό δεν προσλαμβάνει καθηγητές αλλά δυνάμεις καταστολής για να τη βοηθήσουν στο δύσκολο έργο της. Θέλει να πατάξει αυτούς που αγωνίζονται ενάντια στα αντεργατικά και αντιλαϊκά της σχέδια, παρεμβαίνοντας και ελέγχοντας τη συνδικαλιστική δράση, φακελώνοντας σε ηλεκτρονικά μητρώα τους εργαζόμενους που συσπειρώνονται στα κλαδικά τους σωματεία, στοχεύοντας να τα απονεκρώσει μέσα από ηλεκτρονικές ψηφοφορίες. Να χτυπήσει και να μπουντρουμιάσει τους αδύναμους και κατατρεγμένους των πολέμων που η ίδια και οι ευρωπαίοι σύμμαχοί της σπέρνουν στις χώρες του θανάτου. Να καταργήσει το Άσυλο των αγώνων, εκεί όπου γεννιούνταν, φώλιαζαν και περιφρουρούνταν όλα τα νεολαιίστικα και εργατικά κινήματα που τα έβαζαν με παρόμοια καθεστώτα.

ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ! Συνάδελφε στο εμπόριο, δεν πρέπει να μας συμπαρασύρει η μιζέρια και η απελπισία. Αν δεν παλέψουμε απέναντι σε αυτή την πολιτική εμείς οι άνθρωποι του καθημερινού μόχθου, οι εξαγγελίες της Κυβέρνησης όχι απλά θα εφαρμοστούν, αλλά θα έρθουν και χειρότερες. Γι αυτό πρέπει να μοιραστούμε τους προβληματισμούς μας και να μην αφήσουμε τον κάθε εργοδότη να μας τρομοκρατεί και να μας περιπαίζει. Έχουμε δικαιώματα και υπάρχουν διάφοροι τρόποι να τα υπερασπιστούμε, αρκεί να έχουμε διάθεση να βελτιώσουμε τις ζωές μας και πίστη ότι μαζί με τους συναδέλφους του κλάδου, αλλά και άλλων κλάδων που βιώνουν την ίδια εργασιακή εκμετάλλευση, μπορούμε να οργανωθούμε και να παλέψουμε. Οργανωνόμαστε στην Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης και δίνουμε μάχη απέναντι στην εργοδοσία και την Κυβέρνηση, απέναντι στις μικρές και μεγάλες αυθαιρεσίες, που υποβαθμίζουν τις ζωές μας. Καταγγέλλουμε στην Επιθεώρηση Εργασίας (ΣΕΠΕ) κάθε εργοδοτική ασυδοσία, ενημερώνουμε το συνδικάτο, κινητοποιούμε τους συναδέλφους μας.

Ο χειμώνας που έρχεται θα είναι θερμός και οι κινητοποιήσεις και οι μάχες που θα ξεπηδήσουν απέναντι στην Κυβέρνηση και τα αντεργατικά της πλάνα θα πρέπει να αγκαλιαστούν από όλους τους συναδέλφους του κλάδου, όχι μονάχα από αυτούς που «προλαβαίνουν», που έχουν το «κουράγιο» ή τη «διάθεση». Να κάνουμε την αρχή και να μαζικοποιήσουμε τη μεγάλη αντικυβερνητική πορεία στα εγκαίνια της ΔΕΘ, να ενωθούμε με τα υπόλοιπα αγωνιζόμενα κομμάτια στο δρόμο και να σπάσουμε στην πράξη τα αντεργατικά και κατασταλτικά τους σχέδια.

πηγή : https://embargostoemporio.wordpress.com/2019/…


1 2 3

Κάλεσμα για πορεία στη ΔΕΘ , Black bloc - Μαύρο Μπλοκ

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, Το Σάββατο δυναμώνουμε την φωνή μας με ένα ισχυρό Μαύρο Μπλοκο , Το ραντεβού στις 18:30 Απο το Πανεπιστήμιο με κατεύθυνση στην καμάρα , που θα είναι και τα υπόλοιπα αναρχικά μπλόκ.. Και λιγα λόγια για αυτά που ζούμε και τα ¨ανεχόμαστε ( ;;)" Η εποχή που ζούμε είναι ύποπτη και οι καιροί που έρχονται ύπουλοι.. Είναι ανατριχιαστικά όσα γίνονται καθημερινά από αυτό το κράτος,μέσα σε αυτή την θλιβερή κοινωνία. Κι αν δεν μπορούμε να ανατρέψουμε αυτή την απαίσια κοινωνική κατάσταση όπως θα έπρεπε και θα άρμοζε, τουλάχιστον να μην καταντήσουμε συνένοχοι της. Δεν υπάρχει στην εποχή μας το δεν ήξερα. Όλοι ξέρουν κι ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες που του αναλογούν.. Θα δώσουμε και εμείς το παρόν στην πορεία και καλούμε όσους θέλουν να πλεσιόσουν το μπλόκο μας για ένα υσχηρό Μαύρο Μπλοκ ,Η κυβέρνηση επιβάλει το δόγμα νόμος και τάξη στην καθημερινότητα μας, χρησιμοποιώντας κατασταλτικές μεθόδους με εισβολές σε καταλήψεις και στοχοποιήσης συντροφων. Μεσα στην ησυχία κρύβεται η ανησυχία , Ήρθε η ώρα να φωτίσουμε τις ζωές μας!, πράττοντας επιθετικά.Γιατί ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΒΟΣΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΑΤΑ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΥΚΟΙ... και όπως ήχε πει ο Μπρεχτ -Απ΄΄ολες τις αμφισβητήσεις ομορφότερη είναι σαν οι φοβισμένοι και οι αδύναμοι σηκώνουν το κεφάλι και παύουν να πιστεύουν στη δύναμη των τυράννων. - ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΝ, ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΟΝ ΣΕ ΕΦΙΑΛΤΕΣ.

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/80132/


1 2 3

Οργάνωση & Αγώνας σε σχολεία και σχολές
// Το Άσυλο ανήκει σ' όλη την κοινωνία

Η Ν.Δ. κατάφερε στο σύντομο χρονικό διάστημα που βρίσκεται στην εξουσία να δείξει τις διαθέσεις της και την πολιτική που θα χαράξει. Κατάργηση πανεπιστημιακού ασύλου, εκκενώσεις καταλήψεων, και εν γένει κατασταλτικές επιθέσεις στον κόσμο του αγώνα συνοδευόμενα από μια γενικότερη φιλελεύθερη και συντηρητική πολιτική σε πλήθος ζητημάτων. Αυτά έρχεται να εξαγγείλει εκ νέου ο Κ.Μητσοτάκης στα εγκαίνια της Δ.Ε.Θ. της ετήσιας φιέστας του κράτους και των αφεντικών.
Το εγχείρημα της κρατικής καταστολής είναι απλό στη σύλληψη και επιθυμούν το ίδιο εύκολη να είναι και η εφαρμογή του. Ταυτίζοντας μια σειρά από κοινωνικά ζητήματα όπως η μετανάστευση με την εγκληματικότητα, τις παραβατικές συμπεριφορές και το ναρκεμπόριο με το πανεπιστημιακό άσυλο και συγκεκριμένες περιοχές ευελπιστούν ότι θα αποσπάσουν κοινωνική συναίνεση για να επιτεθούν λυσσασμένα στον πραγματικό τους στόχο στους κοινωνικούς αγωνιστές. Όπως ήδη έχουνε κάνει με την εκκένωση τεσσάρων καταλήψεων στα Εξάρχεια, την προσαγωγή και το ξεσπίτωμα των προσφύγων από τις καταλήψεις στέγης, την επίθεση στις εκδηλώσεις που γινόντουσαν εναντίον του ναρκεμπορίου στην περιοχή των Εξάρχειων, στο Κ.ΒΟΞ, την μπατσοκρατία στην περιοχή.


Οι ναρκομαφίες ως δούρειος ίππος του Κράτους

Αφού πρώτα κράτος και μπάτσοι εγκατέστησαν το ίδιο το πρόβλημα, όπως τις ναρκοπιάτσες και τα συνεπαγόμενα περιστατικά κοινωνικού κανιβαλισμού στις περιοχές που από πριν είχαν στο νου τους να στοχοποιήσουν, τώρα έρχονται να αναδειχθούν ως σωτήρες, λέγοντας φυσικά ότι ο υπαίτιος για όλα αυτά δεν είναι άλλος από τις ελευθερίες. Για το κράτος δεν αποτελεί πρόβλημα η άμεση συνέργια του με τις μαφίες, μέσω της Αστυνομίας, δεν αποτελεί πρόβλημα η στενή σχέση της κυβέρνησης με ντόπιους μεγαλοεπιχειρηματίες που μεταφέρουν τόνους ποσότητας ναρκωτικών ουσιών, αλλά φταίει το πανεπιστημιακό άσυλο.
Μαζί με την κατάργηση του ασύλου, ετοιμάζονται κι άλλα καταπιεστικά μέτρα στη δευτεροβάθμια και την τριτοβάθμια εκπαίδευση που δεν χτυπούν άλλον παρά την τάξη μας. Στο όνομα του περιορισμού των εξόδων του προϋπολογισμού για τη παιδεία επιθυμούν να επιταχύνουν με κάθε τρόπο την εντατικοποίηση των Πανελλαδικών εξετάσεων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση με σκοπό τον αποκλεισμό των μαθητών και μαθητριών από τη δευτεροβάθμια. την κατάργηση του άρθρου 16, την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, διαγραφές φοιτητών, την ακόμη μεγαλύτερη εναρμόνιση των πανεπιστημίων με την αγορά και τη σύναψη οικονομικών και ερευνητικών συνεργασιών με τις επιχειρήσεις. Η συγκεκριμένη πολιτική δεν αποσκοπεί πουθενά αλλού από την ολοένα συνεχόμενη εντατικοποίηση τόσο των σπουδών, με τον συνεχή ανταγωνισμό των μαθητών και των φοιτητών για το ποιος θα ανελιχθεί πιο γρήγορα στην πυραμίδα της «αριστείας», όσο και των συνθηκών εργασίας για τους εργαζομένους.

Η νομοθέτηση της κατάργησης του ασύλου έρχεται να συμπληρώσει το παζλ της κατασταλτικής στρατηγικής που κυριαρχεί στην πολιτική ατζέντα της νέας διακυβέρνησης, θέλοντας να ικανοποιήσει το συντηρητικό, ακροδεξιό και αντιδραστικό κοινό που την ανέβασε στο βάθρο της εξουσίας. Άσυλο ανομίας διατυμπανίζουν τα κοινωνικά παράσιτα, υποσχόμενα πως θα πατάξουν το έγκλημα της ναρκοπιάτσας που έχει στηθεί στο campus του ΑΠΘ και σε ορισμένες σχολές της Αθήνας, ξεχνώντας εσκεμμένα να αναφέρουν βέβαια τις σχέσεις που έχουν με ντόπιους μεγαλοεπιχειρηματίες που μεταφέρουν τόνους ποσότητας ναρκωτικών ουσιών. Είναι αυταπόδεικτο, λοιπόν, ότι η αιτία κι ο στόχος κατάργησης του ασύλου βρίσκονται αλλού.
Το μήνυμα της επερχόμενης κρατικής καταστολής, που στο στόχαστρό της έχει τους πολιτικούς, κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες κατέστη σαφέστατο στο κοινωνικό σύνολο με την αποφυλάκιση του μπάτσου-δολοφόνου Κορκονέα και την αθώωση του συνεργού του Σαραλιώτη για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια, το Δεκέμβρη του 2008.


Συλλογικοί & Ακηδεμόνευτοι αγώνες μέσα κι έξω από τις σχολές
Επομένως, ο αληθινός στόχος της νέας κυβέρνησης, δεν είναι ούτε η υπεράσπιση της ακαδημαϊκής ελευθερίας ούτε η προστασία των φοιτητών. Αντιθέτως, είναι η καταστολή οποιωνδήποτε ριζοσπαστικών αντιλήψεων και επαναστατικών υποκειμένων επιχειρήσουν να διαταράξουν την «τάξη και ασφάλεια» που επιχειρούν οι εξουσιαστές να εδραιώσουν. Είναι η ολοκληρωτική επίθεση που θέλει να ασκήσει η ΝΔ στο εναπομείναν επαναστατικό κίνημα, πατώντας στο κόκκινο χαλί της απονεύρωσης των κοινωνικών και ταξικών αγώνων που έστρωσε τα προηγούμενα χρόνια η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ως αναρχικοί κι αναρχικές δεν θα μπορούσαμε να παραβλέψουμε, πως μια τέτοια είδους πολιτική περιορίζεται μόνο στα πανεπιστήμια, αλλά έχει αντίκτυπο και στα υπόλοιπα κοινωνικά πεδία. Μέσα από το κατασταλτικό της σχέδιο που θέλει να εφαρμόσει, σε αγαστή συνεργασία με κράτος - κεφάλαιο, δίνει το έναυσμα για την κήρυξη ενός νέου πολέμου σε όσους σήμερα βρίσκονται στο στόχαστρο του πολιτικού-οικονομικού συστήματος. Αυτοί δεν είναι άλλοι, παρά οι φτωχοί, οι παρίες, οι αγωνιζόμενοι. Οι κατασταλτικοί μηχανισμοί του κράτους έχουν στοχεύσει και ανοίγουν πυρ, ενάντια σε αυτοοργανωμένους χώρους αγώνα σε όλη την επικράτεια, όπως είναι η εκκένωση και κατεδάφιση της κατάληψης Brooklyn στα Γιάννενα, η διακοπή της ηλεκτροδότησης στη στεγαστική κατάληψη προσφύγων «Νοταρά 26» καθώς και η απόπειρα διακοπής του ρεύματος στην επίσης προσφυγική κατάληψη «Όνειρο» στα Εξάρχεια. Κομμάτι του ίδιου κατασταλτικού σχεδίου, αποτελεί και το ειδικό καθεστώς εξαίρεσης στο αναρχικό κίνημα, απέναντι στο οποίο προετοιμάζεται εδώ και χρόνια μια σαρωτική κατασταλτική επίθεση που θα αποσκοπεί όχι απλώς στον περιορισμό του, αλλά στην ολοκληρωτική του εξόντωση (βλ. «Επιχείρηση Εξάρχεια»).

Το άσυλο για μας λοιπόν σημαίνει ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Ελευθερία από την κρατική καταπίεση και καταστολή. Γι' αυτό το Σάββατο 7/9 στα εγκαίνια της Δ.Ε.Θ. θα βρισκόμαστε στο δρόμο από κοινού μαθητές και φοιτητές, ξεκινώντας από τον χώρο του πανεπιστημιακού ασύλου και θα ενωθούμε με τον κόσμο του αγώνα στην Καμάρα. Στέλνουμε σαφές μήνυμα ότι ο αγώνας ενάντια στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου δεν είναι απλά ένας δικαιωματικός αγώνας για την προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας, αλλά ένας αγώνας που περνάει μέσα από τις συνολικές κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις. Απέναντι στην κρατική καταστολή δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω.


ΠΟΡΕΙΑ στα εγκαίνια της Δ.Ε.Θ. Σάββατο 7/9 18:00, Καμάρα


ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 17:30, Πολυτεχνείο


ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΙ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ


ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΝΑΡΚΟΜΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ. ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ


Αναρχική Συνέλευση Φοιτητών/τριών «Quieta Movere»
Αναρχική Μαθητική Ομάδα «Αταξία»