Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019 στις 16.00

10 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Συγκέντρωση-μικροφωνική-πορεία για τον 1 χρόνο από τη δολοφονία Ζακ/Zackie Oh

Πριν από έναν χρόνο, στην πλατεία Ομονοίας, δολοφονήθηκε η αδερφή μας, ο Ζακ. Δολοφονήθηκε από «φιλήσυχους» καταστηματάρχες, οργανωμένους σε φασιστικά κυκλώματα, μαφιόζους και κλεπταποδόχους. Δολοφονήθηκε από 8 αστυνομικούς της ΔΙΑΣ, που έσπευσαν να προστατέψουν την τάξη και την ασφάλεια από ένα ημιθανές άτομο, βοηθώντας τους μαφιόζους φίλους τους, με την συνένοχη απάθεια του ΕΚΑΒ και των περαστικών. Δολοφονήθηκε επανειλημμένα και με θράσος από τα ΜΜΕ, η δουλεία των οποίων στην διαστρέβλωση ειδήσεων και τη διαμόρφωση συνειδήσεων είναι γνωστή. Δολοφονήθηκε και από όλους τους απλούς, καθημερινούς πολίτες, (μικρούς και μεγάλους φασιστικούς καλικάντζαρους), που βγήκαν από τις τρύπες τους για να επιτεθούν στις ταυτότητες της Ζάκι, όλους αυτούς που πιστεύουν πως η ατομική ιδιοκτησία έχει μεγαλύτερη αξία από τη ζωή που φέρουν τα πρεζάκια, οι πούστηδες, οι οροθετικές, οι μετανάστριες…
Έναν χρόνο μετά, η δικαιοσύνη δεν έχει αποδοθεί, και δεν είχαμε ποτέ την ψευδαίσθηση πως αυτό θα γίνει. Για ακόμη μια φορά, μπάτσοι και κράτος προστάτευσαν τους προνομιούχους, αξιοποιώντας ένα δικαστικό σύστημα που δαγκώνει μόνο τους από κάτω. Μέσα από αυτή την υπόθεση, με ψέματα, φυτεμένα στοιχεία, προκλητικές δηλώσεις, γκάλοπ, απαλλακτικές ΕΔΕ, αναδύθηκε όλη η σκατίλα της κοινωνίας, που μπορεί να μην μας εξέπληξε, μεγάλωσε όμως τον θυμό μας. Είμαστε εδώ, τόσο από επιλογή όσο και από ανάγκη, για να φωνάξουμε πως
Η ΟΡΓΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΑΚΙ ΔΕΝ ΣΒΗΝΕΙ
ΧΤΥΠΑΤΕ ΜΙΑ, ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΟΛΕΣ!
Προσπαθούμε να μην ξεχνάμε πως η αλληλεγγύη είναι όπλο.
Είμαστε εδώ η μία για την άλλη.
Είμαι εγώ εδώ για σένα. Καλούμε σε συγκέντρωση και μικροφωνική στις 16:00 στο άγαλμα Βενιζέλου. Θα ακολουθήσει πορεία.

Αντιφα τσουλιαδες

πηγή : email που λάβαμε στις 21 Σεπτέμβριος 06h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Πορεία 21ης Σεπτεμβρίου 2019

Στη μνήμη Ζακ Κωστόπουλου/Zackie Oh

21η Σεπτεμβρίου 2018 - Ομόνοια - Λίγο μετά τις 2:30 το μεσημέρι

Ένα πρόσωπο βρίσκεται μπροστά σε έναν επώνυμο φούρνο.

Ένας άντρακλας - παρουσία δύο αγνώστων - εμποδίζει τον άνθρωπο να μπει, το τραμπουκίζει.

Πέντε λεπτά αργότερα το πρόσωπο βρίσκεται εγκλωβισμένο σε διπλανό «κοσμηματοπωλείο».

Πριν βρεθεί εκεί είχε φωνάξει «βοήθεια».

Προσπαθεί να βγει.

Ο άντρακλας παρακολουθεί από απόσταση, μιλώντας στο τηλέφωνο.

Μέσα στα σπασμένα τζάμια της βιτρίνας το πρόσωπο ξυλοκοπείται ανελέητα από τον «κοσμηματοπώλη», έναν κτηματομεσίτη, περαστικούς.

Και ο άντρακλας δίπλα - φορώντας ένα κίτρινο μπλουζάκι.

Ο κόσμος παρακολουθεί, μάλλον γουστάρει.

Αστυνομικοί φτάνουν - το πρόσωπο πεσμένο, αιμόφυρτο.

Ο άντρακλας έχει κλείσει το τηλέφωνο - τους λέει πως "θέλει κι ασθενοφόρο".

Το ΕΚΑΒ φτάνει. Ο άντρακλας μιλά με νοσοκόμο.

Λέγεται πως το πρόσωπο κάνει μία τελευταία προσπάθεια να σωθεί.

Όταν η Αστυνομία - 8 άτομα - δίνει στο ανήμπορο πια πλάσμα τη χαριστική βολή, κάνοντας "άριστα τη δουλειά της"*, γιατί "αυτή είναι η πρακτική και αν σας αρέσει"* ο άντρακλας κρατά το περίσσιο της Γκλοπ.

Το πρόσωπο - καθαρό από ουσίες - υποκύπτει στα τραύματά του κατά τη διακομιδή στο νοσοκομείο.

Γιατί;

Το πρόσωπο ήταν ο Ζακ Κωστόπουλος. O ΛΟΑΤΚΙ+ ακτιβιστής. Η Drag Queen "Zackie Oh". O οροθετικός στον ΗΙV και ακτιβιστής για τα δικαιώματα των οροθετικών στον HIV. O εθελοντής στη Θετική Φωνή(Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος) και εργαζόμενος στο Athens Checkpoint(Κέντρο εξέτασης, συμβουλευτικής και πρόληψης του HIV και άλλων ΣΜΝ). Ο εθελοντής στο Red Umbrella Athens, Κέντρο Ημέρας για εργαζόμενες/ους στο σεξ. Ο αρθρογράφος (Documento). Ο πρώην πρόεδρος της ΟΛΚΕ (Ομοφυλοφυλική και Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας).

Και αυτοπροσδιοριζόταν ως: "Είμαι 30 χρονών, Drag Queen, ακτιβιστής. Είμαι οροθετικός, είμαι αδερφή. Ασχολούμαι ως ακτιβιστής κυρίως με αυτά τα θέματα, αλλά και με τα ανθρώπινα δικαιώματα γενικά. Είναι μια Drag Queen οροθετική τσούλα!"

Κάθε τραγωδία έχει τους ρόλους της και πρωταγωνιστές αυτού του δράματος είναι πολλοί. Όπως η Ζακie, έτσι και αυτοί δε φέρουν μόνο ονόματα, αλλά εκπροσωπούν και κάποια στοιχεία της κοινωνίας.

Πατριαρχία. Ο άντρακλας βρίσκεται σε αυτόν τον φόνο από την αρχή μέχρι το τέλος. Στην αρχή είναι Τραμπούκος - όπως θέλει η Πατριαρχία τους άρρενες να είναι - όχι όμως πάντα και παντού. Κατά τύχη(κάμερα κλειστού κυκλώματος) μάθαμε πως τραμπούκιζε ξεκάθαρα το Ζακ μπροστά στον φούρνο. Κατά τα άλλα δρα ψύχραιμος. Άλλωστε, τα έχει καλά σχεδόν με όλους (τους νοικοκυραίους) με τον αγελαίο τρόπο που θέλει η πατριαρχία αυτός να επικοινωνεί. Τους παρακολουθεί άνετα να λιντσάρει το Ζακ - με όλη την άνεση που αυτή του παρέχει να κινείται "άνετος κι ωραίος" στη δημόσια σφαίρα, στην αγορά, μέρα μεσημέρι. Κάνοντας περίπου Ό,τι Θέλει. Ο Άντρακλας, όπως και όλοι όσοι συμμετέχουν ενεργητικά ή παθητικά στη δολοφονία απλά κοιτώντας, εκφράζει άριστα την πατριαρχία. Παρακολουθεί και κρατάει το γκλοπ του κράτους την ώρα που αυτό δολοφονεί τη θηλυκότητα, την ακτιβίστρια, την οροθετικιά. Ο άντρακλας εξυπηρετείται από το βαθύ κράτος το οποίο λέει οτι "είναι αδύνατον να τον εντοπίσουν" κατά τη διάρκεια της προανάκρισης, μη διστάζοντας να επιστρέψει τη χάρη.

Φασισμός. Ο «Κοσμηματοπώλης» με τον φίλο Κτηματομεσίτη φαίνονται οικογενειάρχες καθημερινοί. Στην αρχή είπαν πήγαν να προστατέψουν το «κοσμηματοπωλείο» από τον πρεζάκια ληστή. Τελικά,σύμφωνα τις τοξικολογικές εξετάσεις και με την κατάθεση του άντρακλα δεν ήταν ούτε πρεζάκιας ούτε ληστής (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αν ήταν πρεζάκιας ή ληστής θα νομιμοποιούσε τέτοια αγριότητα). Ο κτηματομεσίτης είναι οργανωμένος στο "Πατριωτικό Μέτωπο" - στην άκρα δεξιά. Και εκείνη τη μέρα οι δύο μικροαστοί επαναδιεκδίκησαν την Ομόνοια ως το "ζωτικό χώρο" (Lebensraum) που τους υπόσχεται ο Φασισμός ότι θα έχουν και ότι δικαιούνται ως νοικοκυραίοι να καθαρίσουν από Λοατκια+, πρεζάκια, τρελές, μετανάστριες, πρόσφυγες. "Πρεζάκια και Γκέι δεν είστε αναγκαίοι" όπως φώναξαν χρυσαυγίτες λίγες μέρες μετά στον τόπο του εγκλήματος - ποθώντας ασύστολα να εξαπολύσουν φρενήρη βία εναντίον καθεμιάς/καθενός/καθ* μη κανονικού. Από το Oλοκαύτωμα μέχρι τον Παύλο Φύσσα ο φασισμός θρέφεται με το αίμα των διαφορετικών. Και η Zackie μας δεν ταίριαξε σε κανένα καλούπι!

Αστυνομία - Κυβέρνηση - Κράτος. Σύμφωνα με τον (τότε) γενικό γραμματέα Ειδικών Φρουρών "οι αστυνομικοί έκαναν άριστα τη δουλειά τους". Προστατεύοντας την τάξη, τους μικροαστούς, τους οικογενειάρχες, από έναν άνθρωπο που ίσως φαινόταν σαν ληστής, ίσως σαν τοξικομανής, ίσως που ήξεραν ότι είναι ένας από τους σημαντικότερους ακτιβιστές του ΛΟΑΤΚΙΑ+ κινήματος, ίσως που ήξεραν ότι είναι Drag Queen, ότι είναι οροθετικός. Άλλωστε πολλές φορές έχει προστατέψει η αστυνομία τους "κανονικούς ανθρώπους" από περίεργα παιδιά που τριγυρίζουν έξω (Αλέξης Γρηγορόπουλος), από αντιφασίστες (Παύλος Φύσσας), από πρόσφυγες και μετανάστες (Ebuka) και άλλ*, εξοντώνoντας τ* ή συμβάλλοντας κομβικά στην εξόντωση τους. Και όλα αυτά με την ανοχή και την κάλυψη της κυβέρνησης και της δικαστικής εξουσίας: Οι αστυνομικοί που ενεπλάκησαν στη δολοφονία Κωστόπουλου πέρασαν ΕΔΕ μόνο μετά από μήνες πιέσεων από την οικογένεια Κωστόπουλου και την ομάδα "Justice for Zackie", ενώ στη συνέχεια επέστρεψαν στα πόστα τους μέχρι νεοτέρας. Συνεπώς θα ήταν δύσκολο να πούμε ότι η αυξημένη επιθετικότητα της κυβέρνησης και οι πρόσφατες δηλώσεις αστυνομικών συνδικαλιστών και αξιωματούχων δε συνδέονται με αποτρόπαια εγκλήματα στο όνομα του νόμου και της τάξης που έρχονται στο μέλλον.

Εκτός εάν απαντήσουμε

Τα Λοατκια+ χάσαμε άλλη μία αδελφή μας.

Οι αντιφασίστριες είδαμε το φασισμό να δολοφονεί ξανά.

Οι ακτιβίστριες χάσαμε άλλη μία συντρόφισσά μας.

Οι θηλυκότητες είδαμε την πατριαρχική κοινωνία γύρω μας να δολοφονεί δεύτερη φορά το Ζακ στα Media προκειμένου να προστατευτεί το όνομα Αστυνομικών, Καταστηματαρχών, Οικογενειαρχών, Αντρακλάδων.

Οποιοσδήποτε άνθρωπος είδε έναν συνάνθρωπό του να χάνεται.

Η απάντησή μας βρίσκεται στο δρόμο!

Ένα Χρόνο μετά τη δολοφονία - 21 Σεπτεμβρίου 2019 - 6μμ - Άγαλμα Βενιζέλου, Θεσσαλονίκη

Η ΖΑΚΙ ΖΕΙ ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ!

Ανοιχτή Συνέλευση

για έναν αντιπατριαρχικό και αντιφασιστικό Σεπτέμβρη

πηγή : email που λάβαμε στις 6 Σεπτέμβριος 00h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Κερατσίνι 2013

Ήταν 18 Σεπτεμβρίου 2013, το ρολόι έδειχνε λίγα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα όταν ο Αντιφασίστας Ράπερ Παύλος Φύσσας έπεφτε νεκρός από το μαχαίρι του φασίστα Ρουπακιά σε ένα καφέ στο Κερατσίνι. Την ίδια ώρα οι μπάτσοι της ΔΙΑΣ παρακολουθούν την επίθεση αδρανείς και ταυτόχρονα τα ΜΜΕ προσπαθούν να συγκαλύψουν το περιστατικό, αποδίδοντας το σε οπαδικές διαφορές. Μία πάγια τακτική μπάτσων και ΜΜΕ σε αγαστή συνεργασία, που για άλλη μια φορά θα έβγαζε λάδι την δράση των φασιστών όπως άλλωστε έχει κάνει δεκάδες φορές στο παρελθόν.

Οι αντιδράσεις του αντιφασιστικού κινήματος ήταν έντονες, ξεκινούν μαζικές κινητοποιήσεις σε όλο τον Ελλαδικό χώρο από μετανάστες, εργάτες, αναρχικούς, κομμουνιστές οι οποίοι συγκρούονται και στήνουν οδοφράγματα σε πολλές πόλεις, επιχειρώντας να προσεγγίσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Κείμενα μοιράζονται και φασίστες τσακίζονται στο ξύλο από ομάδες αγωνιστών ενώ αρκετό καιρό μετά 2 μέλη της ομάδας περιφρούρησης των γραφείων τους στα βόρεια προάστια της Αθήνας εκτελούνται. Τα ίδια ΜΜΕ που την εξέθρεψαν και τη γιγάντωσαν από την αρχή της οικονομικής κρίσης, εκθειάζοντας τα παιδιά με τα στρατιωτικά παντελόνια που συνοδεύουν τις γιαγιάδες στα ATM, ανακαλύπτουν με «έκπληξη» την δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής. Περιττό ίσως είναι να αναφέρουμε πως στη δρομίσια δράση της χρυσής αυγής τα τελευταία 30 χρόνια οι στόχοι υπήρξαν αναρχικοί, κομμουνιστές, μετανάστες, φοιτητές, μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, εργαζόμενοι, μαθητές που αγωνίζονταν και κάποιες από αυτές τις επιθέσεις, πριν και μετά το Φύσσα είχαν πάλι δολοφονικά αποτελέσματα: Λουκμάν και Zilfe τα πιο πρόσφατα, ενώ μία σειρά άλλων επιθέσεων δεν είχαν νεκρούς από καθαρή τύχη όπως οι επιθέσεις στον Κουσουρή τη δεκαετία του 90, οι επιθέσεις σε μετανάστες εργάτες στον Ασπρόπυργο, η επίθεση σε μέλη του ΠΑΜΕ στο Πέραμα λίγες μέρες πριν το περιστατικό με το Φύσσα κ.α. Στο κοινοβούλιο δε, η "αντισυστημική" χρυσή αυγή που αποτελείται κατά κύριο λόγο από ενεργούς ή απόστρατους ένστολους (μπάτσους και καραβανάδες) και μπράβους αφεντικών, φρόντισε με την παρουσία της να μας θυμίσει με τις επερωτήσεις της πως το κύριο πρόβλημα του τόπου είναι με ποιο τρόπο θα συνεχίσει να κερδοφορεί το εφοπλιστικό, βιομηχανικό, τουριστικό κεφάλαιο...

Για να συνοψίζουμε: Η χρυσή αυγή και η κάθε χρυσή αυγή, όπως και τα στρατιωτικά πραξικοπήματα, προωθούνται για όσο χρησιμεύουν στο κεφάλαιο όταν αυτό φοβάται ότι μπορεί να χάσει την εξουσία του ή μεγάλο μέρος της κερδοφορίας του όπως θα μπορούσε να γίνει την περίοδο των αγώνων των μνημονίων και μαζεύονται όταν η αστική δημοκρατία επανανομιμοποιείται και κάνει την ίδια δουλειά πιο αποδοτικά.

Όσοι/ες όμως πιστεύουν πως ο ελληνικός εθνικισμός εκφράζεται μόνο από τους καραφλούς με τα μπράτσα κάνουν μεγάλο λάθος.

Μεσημέρι 21ης Σεπτέμβρη 2018 , Ομόνοια, Αθήνα

Όλα κυλάν ομαλά στην αγορά της πρωτεύουσας, οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων προσπαθούν να πλουτίσουν όπως κάθε άλλη μέρα από τον ιδρώτα των εργαζομένων τους, μπάτσοι και μαύρο κεφάλαιο συνεχίζουν χέρι-χέρι τη διακίνηση ναρκωτικών στις πλατείες των φτωχών, μέχρι που κάποια στιγμή σε ένα στενό κοντά στην πλατεία Ομονοίας ακούγεται φασαρία. Από εκεί και πέρα τα γεγονότα λίγο πολύ γνωστά.

Εντοπίζεται άνθρωπος εγκλωβισμένος μέσα στο άδειο μαγαζί ενός κοσμηματοπώλη, ο ιδιοκτήτης με τους τριγύρω μαγαζάτορες υποθέτουν κατευθείαν ότι είναι κλέφτης και αναλαμβάνουν άμεσα δράση. Τον κλωτσούν μανιωδώς στο κεφάλι, ενώ αργότερα συμβάλει στο ξυλοδαρμό και η Ελληνική αστυνομία. Για άλλη μια φορά τα ΜΜΕ αναλαμβάνουν δράση και επιχειρείται η συγκάλυψη της δολοφονίας του Ζακ και μάλιστα με τον πιο άθλιο τρόπο. Με το που αποκαλύπτεται η ταυτότητα του νεκρού, αμέσως εδραιώνεται και στοιχειοθετείται το έγκλημα που έχει διαπράξει. "Πρεζάκιας", "πούστης", "αδελφή", "ληστής", είναι τα επίθετα που προστίθενται στην δικογραφία των επίσημων μέσων αλλά και των social media που τον θέλει να μπουκάρει με μαχαίρι να κλέψει τον "καημένο τον κοσμηματοπώλη" που αμύνθηκε.

Το δικαίωμα της προστασίας της ατομικής ιδιοκτησίας, το ιερό δισκοπότηρο του καπιταλισμού, πάνω στο οποίο χτίζεται η «ευημερία της κοινωνίας» προφανώς ιεραρχείται υψηλότερα από το περιθωριακό-αντιπαραγωγικό στοιχείο που έφερε πολλές από τις ταυτότητες που ο καπιταλισμός και ο ελληνικός εθνικισμός μας δίδαξε να μισούμε. Ο κοσμηματοπώλης κυνικά το ίδιο απόγευμα θα φωτογραφηθεί να σκουπίζει την είσοδο του μαγαζιού του, όπου λίγες ώρες πριν είχε δολοφονήσει έναν άνθρωπο ενώ θα περάσουν αρκετές μέρες για να φανεί πως ακόμα κι αυτή η αρχική υποψία για ληστεία, δεν υπήρξε ποτέ.

Η λατρεία της ιδιοκτησίας δολοφονεί προκαταβολικά, η μεσαία τάξη που πουλάει χρυσάφια παίρνει την κατάσταση στα χέρια της, αντιγράφοντας τις μεθόδους του θεσμικού κρατικού ρατσισμού τον οποίο τόσο καιρό εκλιπαρούσε για περισσότερη ασφάλεια και αίμα "περιθωριακών" αλλά και τις μεθόδους του ρατσισμού των ταγμάτων εφόδου. Οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος που εναλλάσσονται διαρκώς, ανάλογα με τους καιρούς για να εδραιώσουν τον κοινωνικό κανιβαλισμό, την διαίρεση της εργατικής τάξης, το κλίμα φόβου σε όσους αγωνίζονται, σε όσες περισσεύουν, σε όσους δεν χωράν στα εμφανισιακά, έμφυλα, φυλετικά, παραγωγικά πρότυπα της σύγχρονης καπιταλιστικής κοινωνίας.

Με σβάστικα ή χωρίς, ως επίσημη κρατική πολιτική θέση και πρακτική ή παράλληλη παρακρατική λειτουργία, Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ, Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ, Ο ΣΕΞΙΣΜΟΣ, Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ:

1)ώστε να προωθούν τη διαίρεση των εκμεταλλευομένων προκειμένου η οργή να εκτονώνεται μεταξύ τους, αντί να στρέφεται ενάντια σε όσους δημιουργούν την εκμετάλλευση και την καταπίεση. Εργαλείο για την επίτευξη αυτού του στόχου αποτελεί η ρητορική της εθνικής ενότητας. Υπό αυτό το πρίσμα επιδιώκουν να αποκρύψουν το γεγονός ότι ένα αφεντικό και μια εργαζόμενη έχουν εξ ορισμού αντικρουόμενα συμφέροντα αφού ο πρώτος εκμεταλλεύεται τη δεύτερη .

2)παράλληλα, έχοντας δημιουργήσει πρώτα την αίσθηση της κοινότητας-έθνους, βρίσκουν εξιλαστήρια θύματα για να κατηγορήσουν για τα κακώς κείμενα της εποχής. Χαρακτηριστική είναι η ρατσιστική ρητορεία που θέλει τους μετανάστες να φταίνε για την ανεργία, και τους ομοφυλόφιλους και τους μουσουλμάνους για όλα τα υπόλοιπα προβλήματα που βιώνουμε.

3)ένα βήμα παραπέρα, να προσπαθούν να σπείρουν τον φόβο σε όσους δε συμμορφώνονται με τις επιταγές της εξουσίας, είτε επειδή συνειδητά επιλέγουν να συγκρουστούν με αυτές, είτε επειδή δεν εμπίπτουν στο πρότυπο του Έλληνα, λευκού, ορθόδοξου, πειθαρχημένου, straight άντρα . Η δημιουργία ταγμάτων εφόδου που θα δρουν στο όνομα των πιο συντηρητικών τμημάτων του κεφαλαίου και του κράτους ξεκινάει σήμερα από "χαμηλού βεληνεκούς" επιθέσεις, για να δομήσει σε καταστάσεις εξεγέρσεων και επαναστάσεων, παραστρατιωτικές ομάδες που θα υπερασπιστούν το καθεστώς.

Άλλωστε για να μιλάμε και με πιο φρέσκα παραδείγματα η εθνική ιδεολογία είναι αυτή που κατεβάζει κόσμο ανιστόρητο στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία ο οποίος ονειρεύεται Μεγάλες Ελλάδες, πραγματοποιεί μέσα από αυτά επιθέσεις σε μετανάστες και καταλήψεις, αλλά δε λέει λέξη για τα τεράστια οφέλη που αποκομίζει η ελληνική αστική τάξη και το ελληνικό κράτος μέσα από την ολοένα και αυξανόμενη πρόσδεση στην πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ και τις επεκτατικές του βλέψεις στην Β. Μακεδονία και τα Βαλκάνια. Η εθνική ιδεολογία είναι αυτή που προσπαθεί να μας προετοιμάσει ώστε σε ένα ενδεχόμενο πολεμικό επεισόδιο με την Τουρκία να στρέψουμε τα όπλα μας ενάντια στα αδέρφια μας, τους Τούρκους προλετάριους για την μοιρασιά των ΑΟΖ και της ενέργειας, για κέρδη δηλαδή των εγχώριων αστικών τάξεων, για κέρδη δηλαδή που δεν πρόκειται να δούμε να βελτιώνουν την ποιότητα της καθημερινής μας ζωής. Η εθνική ιδεολογία αρνείται να δει τους πολέμους που συμμετέχει ενεργά η Ελλάδα και τολμά την ίδια στιγμή να ζητάει αυστηροποίηση των ελέγχων στα σύνορα δικαιολογώντας τους πνιγμούς χιλιάδων ανθρώπων που φεύγουν από τους τόπους τους επειδή ο δυτικός κόσμος- και η Ελλάδα ως κομμάτι του- τους βομβαρδίζουν και τους λεηλατούν.

Η ΜΝΗΜΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙ

10 χρόνια καπιταλιστικής κρίσης έχουν φέρει μεγάλες κοινωνικές και ταξικές υποχωρήσεις, μεγάλες νίκες για το κεφάλαιο και το κράτος. Στο δικό μας στρατόπεδο κυριαρχεί η ηττοπάθεια, η αδράνεια, ο φόβος, η αδυναμία συγκρότησης μίας νέας μορφής ταξικής οργάνωσης και πάλης που θα αρχίσει να μας δίνει και πάλι τις απαραίτητες νίκες που χρειαζόμαστε. Άλλωστε οι τελευταίες μεγάλες μάχες στις πλατείες ενάντια στα μνημόνια χάθηκαν ακριβώς γιατί δεν έγιναν κάτω από κόκκινες και μαύρες σημαίες αλλά κάτω από γαλανόλευκες, με το προλεταριάτο να αποτελεί τον μαζικό παράγοντα αλλά να μην μπορεί να επιβάλει το δικό του πολιτικό πρόγραμμα. Ακόμα κι έτσι, η ανάγκη υπάρχει, η οργή υπάρχει, η μνήμη υπάρχει. Και όλα αυτά τα χρόνια, σε μία σειρά μαχών οπισθοχώρησης καταφέραμε να βάλουμε φρένο σε μία σειρά περιπτώσεων τόσο στην καταστολή, όσο και στους φασίστες που ερχόντουσαν για να ισοπεδώσουν για λογαριασμό του κεφαλαίου.

Και όλα αυτά τα χρόνια είχαμε κόστος, είχαμε νεκρούς δικούς μας. Έτσι αντιλαμβανόμαστε τις μέρες μνήμης των νεκρών της τάξης μας, σαν μια ευκαιρία να βρεθούμε με τις δυνάμεις των εκμεταλλευομένων και καταπιεσμένων στο δρόμο για να πούμε πως όχι μόνο δεν ξεχνάμε, αλλά και πως οι λόγοι για να αγωνιστούμε παραμένουν και βαραίνουν τις πλάτες μας, κάνοντας τις ζωές μας όλο και πιο μίζερες, γεμάτες διακρίσεις, φτώχεια και θάνατο.

Οφείλουμε να κατεβούμε στο δρόμο για τον Παύλο Φύσσα, τη Zackie, τον Λουκμάν, τον Petrit Zifle, για τους πνιγμένους μετανάστες στο Αιγαίο, για τους δολοφονημένους εργάτες στους χώρους δουλειάς, για τους κρατούμενους που αργοπεθαίνουν στα κελιά ή στα κολαστήρια που ονομάζουν νοσοκομεία φυλακών, για όσες δέχονται την πατριαρχική βία, για όλες και όλους εμάς που αποτελούμε τα πρώτους στόχους του καπιταλισμού και του φασισμού.

Οι αγώνες που έρχονται ενάντια στο πόλεμο, την εντατικοποίηση της εργασίας μας, τις ιδιωτικοποιήσεις, τον αποκλεισμό μας από τη δυνατότητα κάλυψης μίας σειράς βασικών αναγκών, τη πατριαρχία, την λεηλασία της φύσης, την καταστολή και την αντιμεταναστευτική πολιτική που έρχεται να συνεχίσει η ΝΔ με ακόμα μεγαλύτερη ένταση από το ΣΥΡΙΖΑ (εκκενώσεις καταλήψεων μεταναστών και αναρχικών, τη κατάργηση του ΑΜΚΑ για τις μετανάστριες, τον πόλεμο στην γειτονιά των Εξαρχείων, την κατάργηση του δικαιώματος της έφεσης για αιτήσεις ασύλου που δεν έγιναν δεκτές κλπ) ή θα μας βρουν διαιρεμένους και ηττημένους ή θα μας βρουν ενωμένους και νικητές.

Οφείλουμε να οργανωθούμε και να παλέψουμε για έναν καλύτερο κόσμο, όπου δεν θα υπάρχουν αφεντικά και εργάτες, όπου δε θα υπάρχει ο φόβος και η βία απέναντι στο διαφορετικό, έναν κόσμο που θα είναι όλα για όλους, έναν κόσμο που θα μας χωράει όλους. Είναι υποχρέωση του συνόλου των εκμεταλλευομένων να αγωνιστούμε για να μη θρηνήσουμε άλλο νεκρό από μαχαίρι φασίστα, άλλες μαφιόζικες επιθέσεις - παραγγελίες από τα αφεντικά και ακόμη χειρότερα άλλους πολέμους. Να πάρουμε την ταξική ρεβάνς στέλνοντας το φασισμό και το σύστημα που τον γεννά, στα τσακίδια της ιστορίας.

Από τα σχολεία, τα πανεπιστήμια και τις δουλειές ως τα γήπεδα, τις πλατείες και τις γειτονίες συγκροτούμε ομάδες διεθνιστικής αλληλεγγύης και ταξικής αυτοάμυνας και τσακίζουμε φασίστες και ρατσιστές:

ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟ,

Γ ΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΕΘΝΗ, ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΥΣ,

ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΟΠΟΥ ΟΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Συλλογικότητα αναρχικών από τα ανατολικά


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Απόφαση του Σ.Φ. Ηλ-Μηχ 6/9/19

Από την εκλογή της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, έχει ξεκινήσει ένα ακόμα ατελείωτο μπαράζ αντεργατικών-αντιλαϊκών μέτρων πάνω στα αποκαϊδια που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ, υπό το φόβο για «αντιδράσεις» και της ΕΕ για νέα ύφεση και είσοδο σε νέο κραχ. Παράλληλα, ολόκληρος ο κόσμος παρακολουθεί με αγωνία τις φωτιές στον Αμαζόνιο, την Αφρική και αλλού, ενώ ακόμα και στην Ελλάδα η «πράσινη ανάπτυξη» καίει δάση για να χτίσει ανεμογεννήτριες. Τα προβλήματα του καπιταλισμού βγαίνουν όλο και περισσότερο στο προσκήνιο και το δίλλημα είναι: θα το φορτωθεί το 99% ή θα περάσουμε στην αντεπίθεση;

Εμείς δηλώνουμε απερίφραστα ότι δεν πάει άλλο να δουλεύουμε σε εργοδότες που δεν έχουν καν υποχρέωση να μας ασφαλίζουν, καμιά φορά ούτε και να μας πληρώνουν. Δε δεχόμαστε να μας απολύουν χωρίς να είναι καν υποχρεωμένοι να μας πουν το γιατί. Δε θέλουμε να ζήσουμε στην εργασιακή περιπλάνηση των συνεχών εξετάσεων για πανάκριβες πιστοποιήσεις, της ανεργίας-επισφάλειας. Απαιτούμε να παρθεί πίσω η εξαγγελία Βρούτση περί φακελώματος των συνδικαλιστών. ;Δεν καταλαβαίνουμε γιατί πρέπει να κάνουμε χίλιες θυσίες ώστε να συμφέρει κάποιον επενδυτή να έρθει στη χώρα και να μας «επιτρέψει» να δουλέψουμε. Τι έχει ο επενδυτής που δεν έχουμε εμείς; Μυαλό, πόρους ή τεχνογνωσία; Δεν καταλαβαίνουμε γιατί υπάρχουν άνεργοι σε μια χώρα που υποτίθεται πως χρειάζεται παραγωγικότητα. Ποιος μας απαγορεύει να δουλέψουμε;

Παλεύουμε για ένα πανεπιστήμιο με άσυλο αγώνα και ελευθερίας. Δεν πιστεύουμε τίποτα από όσα λέει η ΝΔ περί «αστυνομίας που θα προστατεύει τις υποδομές και τους φοιτητές του πανεπιστημίου». Ποια κτήρια θέλει να προστατεύσει η ΝΔ; Εκείνα με τα εργαστήρια που ρημάζουν και τους σοβάδες που πέφτουν στα κεφάλια μας; Αφού όλοι ξέρουν ότι πλέον οι περισσότερες καλές υποδομές έχουν δοθεί για εκμετάλλευση σε εταιρίες, καμία φορά και για την πολεμική έρευνα. Αφού θέλει να προστατέψει τα κτήρια η ΝΔ, γιατί δεν αυξάνει την κρατική χρηματοδότηση για την παιδεία; Έχουν μείνει πολλά πράγματα πλέον στο πανεπιστήμιο για να φυλαχτούν; Ποιους φοιτητές θέλει να προστατέψει τελικά η ΝΔ; Εκείνους που δουλεύουν από το πρώτο έτος και οι οποίοι βγαίνουν στον εργασιακό μεσαίωνα; Ή εκείνους που πετιούνται εκτός εστιών, που δεν έχουν κάρτα σίτισης; Τους φοιτητές που η ίδια, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ πετάει στο καναβάτσο διαλύοντας τα πτυχία και τα επαγγελματικά δικαιώματα, θέλοντας να τα εξισώσουν με αυτά των ιδιωτικών κολλεγίων; Αν θέλει η ΝΔ να προστατεύσει τους φοιτητές, ας σταματήσει να διαλύει τη φοιτητική μέριμνα, ας αυξήσει τα φοιτητικά επιδόματα για να μη χρειάζεται να δουλεύουμε παράλληλα με τις σπουδές μας, ας κόψει κάθε κουβέντα για ιδιωτικά πανεπιστήμια, σπάσιμο των γνωστικών αντικειμένων, δίδακτρα στα μεταπτυχιακά, πανάκριβα σεμινάρια και δια βίου κατάρτιση!

Λένε πως «καταργούν το Άσυλο» (είναι κατηργημένο νομικά από το 2011) γιατί υπάρχει ανομία στα πανεπιστήμια. Φυσικά και υπάρχει! Καμία εμπιστοσύνη δεν έχουμε όμως στον πρωθυπουργό που έσφιγγε το χέρι του με τον πρεζέμπορο Μαρινάκη σε σχέση με την πάταξη του ναρκεμπορίου. Ούτε φυσικά και στην αστυνομία που εδώ και χρόνια μπαίνει κανονικά στο ΑΠΘ αλλά οι ναρκέμποροι είναι στη θέση τους, όπως φυσικά και απέναντι, στη Ροτόντα. Οι μόνες αποτελεσματικές επιχειρήσεις της αστυνομίας στο πανεπιστήμιο, ήταν ενάντια σε φοιτητές και εργαζόμενους που αγωνίζονταν. Η μόνη αποτελεσματική επιχείρηση της αστυνομίας στα Εξάρχεια ήταν απέναντι στο κίνημα που είχε διώξει, έστω και λίγο, τους ναρκέμπορους. Τίποτα δε λένε όμως για τους υπόλοιπους εγκληματίες στο πανεπιστήμιο και λογικό, γιατί είναι μέλη ή ρουσφέτια των κομμάτων τους! Εγκληματίες όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος, πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ που θα ξαναδιδάξει στη Νομική, ο Άνθιμος, πλέον επίτιμος διδάκτορας, οι εργολάβοι της λέσχης που μαζί με την προηγούμενη πρυτανεία δεν έδειχναν τον οικονομικό απολογισμό στους φοιτητές, οι καθηγητές που κάνουν έρευνα για το ΝΑΤΟ ή τον Ελληνικό στρατό, ο καθηγητής που βίαζε φοιτήτριές του στο ΤΕΙ Σερρών υπό την απειλή ότι θα τις κόψει στο μάθημα. Γι αυτούς τίποτα δε λέει κανένα από τα αστικά κόμματα. Μήπως αυτούς έρχεται να προστατεύσει η αστυνομία; Σε όλη αυτήν την κατάσταση, η Πρυτανεία ανακοίνωσε ότι θα προβεί σε lock out, δηλαδή θα κλείσει το χώρο του πανεπιστημίου για εμάς του φοιτητές. Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο να συμβαίνει αυτό, πόσο μάλλον όταν ανακοινώνεται και δύο μέρες πριν την Παρασκευή, όπου πολλοί φοιτητές δίνανε μαθήματα και τώρα μας αλλάζουν το πρόγραμμα. Ειδικότερα για τους φοιτητές που δουλεύουν ή που μένουν σε άλλη πόλη και έρχονται μόνο για εξέταση, αυτό δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα. Δε θα αφήσουμε την πρυτανεία να πατάει στις εξαγγελίες της κυβέρνησης και να προσπαθεί να πετάει εκτός ΑΠΘ τους ίδιους τους φοιτητές της.

Εμείς παλεύουμε για ένα εντελώς διαφορετικό πανεπιστήμιο, στο οποίο θα μπορούμε να σπουδάζουμε όλοι-ες με αξιοπρέπεια, ανεξάρτητα από το πόσα λεφτά έχουμε, από πού ξεκινήσαμε και το πόσο καλοί είμαστε στις σάπιες, αντιπαραγωγικές εξετάσεις που δια βίου μας υποβάλει το σύστημα. Ένα πανεπιστήμιο που θα παρέχει σύγχρονη, ολόπλευρη επιστημονική γνώση σε μία σχολή και ένα πτυχίο για κάθε αντικείμενο, κόντρα στον κατακερματισμό των αντικειμένων αλλά και της θεωρίας με την πράξη. Για ακαδημαϊκή έρευνα που θα καλύπτει τις ανάγκες της κοινωνίας, όχι την «καπιταλιστική γυμναστική» των πόλεων-φαντασμάτων στην Κίνα, την ανάγκη των ισχυρών για πολέμους και έλεγχο των φυσικών πόρων, την ανάγκη της κάθε Eldorado για χρυσό σε βάρος του περιβάλλοντος. Για δουλειά για όλους μας, με μόνη προϋπόθεση το πτυχίο. Να καταργηθεί η ανεργία γιατί είναι παράλογο να περιμένουμε τους επενδυτές να μας δώσουν άδεια να δουλέψουμε ενώ έχουμε τους πόρους, τα μυαλά, τα χέρια, τις ιδέες και την τεχνογνωσία. Αξιοπρεπείς μισθούς, γιατί κανείς δεν αξίζει να παίρνει 3 ευρώ την ώρα όταν κηφήνες που πουλάνε και αγοράζουν μετοχές, συσσωρεύουν χρήμα που δεν κινείται. Για όλους αυτούς τους λόγους πρέπει να κατέβουμε στην αντικυβερνητική πορεία της φετινής ΔΕΘ, το Σάββατο στην Καμάρα στις 18:00. Κόντρα στον εργοδοτικό συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, παλεύουμε μαζί με τους εργαζόμενους που θα βρίσκονται στην Καμάρα, διεκδικώντας όλοι μαζί το δικαίωμά μας σε μόρφωση, δουλειά και ελευθερίες, ενάντια στην κυβέρνηση που θέλει να πατήσει στα αποκαϊδια που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ και να ρημάξει κάθε λαϊκή κατάκτηση που έχει απομείνει.

Αλλά τα προβλήματα και στην ίδια μας τη σχολή, παραμένουν να αυξάνουν τη δυσκολία του να σπουδάζει κανείς σήμερα. Η ίδια η υποχρηματοδότηση έχει χτυπήσει κόκκινο, με πολλά μαθήματα ακόμα να είναι στον αέρα, ρίχνοντας μια ματιά στο πρόγραμμα σπουδών 2019-2020. Για άλλη μια φορά στον τομέα Ηλεκτρονικής στο 9ο εξάμηνο έχουν δηλωθεί από το τμήμα ότι θα γίνουν κάποια παραπάνω μαθήματα φέτος, στα οποία όμως δεν υπάρχει υπεύθυνος καθηγητής! Από την άλλη, παραμένουν κάποια διαχρονικά προβλήματα στο τμήμα μας, που δυσκολεύουν τις σπουδές μας. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα πολλών μαθημάτων που κυρίως είναι υπεύθυνος ο κ. Δημάκης, όπου τα αποτελέσματα δεν έχουν βγει ακόμα από την εξεταστική του Ιουνίου. Αυτό σημαίνει ότι οι φοιτητές δεν ξέρουμε αν έχουμε περάσει τα εν λόγω μαθήματα, με συμπέρασμα να μη γνωρίζουμε λίγες μέρες πριν τις εξετάσεις των μαθημάτων αυτών αν πρέπει να τα ξαναδώσουμε ή όχι. Απαιτούμε τα αποτελέσματα των εξετάσεων να μην ξανακαθυστερήσουν τόσο και να ανακοινώνονται σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, ούτως ώστε και εμείς ως φοιτητές να μπορούμε να κάνουμε τον απαραίτητο προγραμματισμό για τις εξετάσεις μας.

Έξι χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα οι φασίστες συνεχίζουν να επιτίθονται σε μετανάστες/τριες, lgbtq+ άτομα, συνδικαλιστές/τριες και αντιφασίστες/τριες, συνεχίζουν να κάνουν τις πλάτες στο κεφάλαιο και στους επιχειρηματίες, συνεχίζουν να σπέρνουν το δηλητήριό τους στην κοινωνία. Εμείς παλεύουμε ενάντια στην εξαθλίωση και το φασισμό που γεννά ο σύγχρονος καπιταλισμός, θα είμαστε κάθε μέρα στους δρόμους! Οργανωνόμαστε και τσακίζουμε τον φασισμό και το σύστημα που τον θρέφει. Παλεύουμε για τις πόλεις που θα μας χωράνε όλες και όλους, ανεξαρτήτως χρώματος|φύλου|φυλής!

Παλεύουμε για:

-Ανατροπή της κυβέρνησης ΝΔ και κάθε αστικής κυβέρνησης.
-Δημόσια δωρεάν παιδεία για όλους-ες χωρίς ταξικούς, εξεταστικούς, φυλετικούς, κοινωνικούς φραγμούς.
-Ενιαία πανεπιστημιακή εκπαίδευση, κανένας κατακερματισμός των αντικειμένων. Μία σχολή ανά γνωστικό αντικείμενο.
-Ποιοτικές, κοινωνικά χρήσιμες σπουδές. Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης ΤΩΡΑ για την παιδεία. Θέλουμε εργαστήρια, υποδομές, να μην πληρώνουμε για να σπουδάζουμε.
-Αυξήσεις στους μισθούς, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους! Το πτυχίο μοναδική προϋπόθεση για δουλειά. Μείωση του χρόνου εργασίας και αύξηση των αποδοχών για να ανοίξουν θέσεις εργασίας και να κερδίσουμε πλούτο από το κεφάλαιο.

-Έρευνα και γνώση για να λυθούν τα προβλήματα του ανθρώπου και της κοινωνίας, έξω ο στρατός, το ΝΑΤΟ και οι εταιρίες από τις σχολές. Καμία έρευνα για εταιρίες που βλάπτουν το περιβάλλον.

-Έξω από το ΝΑΤΟ, καμία εμπλοκή της Ελλάδας σε πολεμικούς σχεδιασμούς. Έξω από την ΕΕ της ανεργίας, της καταστολής και του πολέμου.

Προχωράμε σε:


*Συγκρότηση συντονιστικής επιτροπής για την υλοποίηση της απόφασης του συλλόγου, η οποία θα συνεδριάσει αμέσως μετά τη συνέλευση.
*Κινητοποίηση στον πρόεδρο των Ηλεκτρολόγων για ζητήματα σχολής σε μέρα και ώρα που θα οριστεί από τη συντονιστική επιτροπή.
*Συντονισμός με κάθε σύλλογο που κινείται σε αγωνιστική κατεύθυνση.
*Συμμετοχή στην αντικυβερνητική πορεία της ΔΕΘ, Σάββατο 7/9 στις 18:00 στην Καμάρα.
*Συμμετοχή στην πανελλαδική συνέλευση αγώνα την επόμενη μέρα στην ΕΔΟΘ.
*Διοργάνωση κινητοποίησης εντός των πανεπιστημίων υπέρ του ασύλου σε ώρα και μέρος που θα καθοριστεί από τη συντονιστική επιτροπή του Σ.Φ. Ηλ/Μηχ.
*Καλούμε στην αντιφασιστική πορεία στις 18/9, τη μέρα που δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας.
*Συμμετοχή στην πορεία στις 21/9, μέρα δολοφονίας του/ης Ζακ Κωστόπουλου/Zackie.

πηγή : http://arage-e-a-a-k.blogspot.com/2019/09/691…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Ανακοίνωση και καλέσματα στις πορείες για τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Ζακ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ- ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ - ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ, ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΚΦΑΣΙΣΜΟ

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ - ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΖΑΚ/ ZACKIE OH!

21 Σεπτέμβρη 2018 : ο Ζακ Κωστόπουλος δολοφονείται μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, στην Ομόνοια. Εγκλωβισμένος μέσα σε ένα κοσμηματοπωλείο όπου έχει καταφύγει κυνηγημένος, ενώ λίγο νωρίτερα φώναζε στο δρόμο "βοήθεια", λιντσάρεται από το αφεντικό ιδιοκτήτη του μαγαζιού κι έναν φασίστα που διατηρεί κτηματομεσιτικό γραφείο στην περιοχή. Οι δυο τους τον κλωτσούν με μανία στο κεφάλι, την ώρα που εκείνος προσπαθεί ανήμπορος να απεγκλωβιστεί, ενώ γύρω τους βρίσκεται πλήθος κόσμου. Η αστυνομία καταφθάνει για να ολοκληρώσει το έγκλημα - τον χτυπά αιμόφυρτο και πεσμένο στο έδαφος, τον συλλαμβάνει, του φορά χειροπέδες και τον σέρνει στο δρόμο. Στο νοσοκομείο οδηγείται δεμένος και νεκρός.

Στο πρόσωπο του Ζακ βλέπουν έναν φτωχό, έναν αποκλεισμένο, έναν παρία, έναν χρήστη, έναν ενδεχόμενο κλέφτη - μια ζωή που το κρατικό καπιταλιστικό και πατριαρχικό σύστημα προγράφει επανειλημμένα ως "απειλή" για την τάξη και την ασφάλεια, μια ζωή που την κοστολογεί ως αμελητέα, που μεθοδικά νομιμοποιεί την εξόντωσή της. Οι δολοφόνοι του Ζακ δε διστάζουν να τον δικάσουν και να τον καταδικάσουν σε θάνατο "παίρνοντας το νόμο στα χέρια τους", κινούμενοι στα πλαίσια των κυρίαρχων προσταγών ως παρακρατικοί λακέδες -ένας κλεπταποδόχος-ενεχειροδανειστής που τρέφεται από την απελπισία των άλλων, ένας δηλωμένος φασίστας και οι ένστολοι δολοφόνοι και βασανιστές της ΕΛΑΣ.

Γιατί η βία που άσκησαν έχει την κάλυψη του επίσημου νόμου, τη στήριξη της θεσμισμένης βαρβαρότητας του καθεστώτος : τη δαιμονοποίηση της φτώχειας, το κυνήγι και την τιμωρία του αδύναμου στην ταξική και κοινωνική ιεραρχία, την ιερότητα της ιδιοκτησίας, έτσι ώστε να διασφαλίζονται τα συμφέροντα της κυριαρχίας και η κοινωνική αναπαραγωγή της. Και αυτή η οργανωμένη από τα πάνω βία της Εξουσίας είναι που τους επιτρέπει να σκοτώνουν αποθρασυμένοι, διότι κινούνται στα πλαίσια των κυρίαρχων προσταγών ως παρακρατικοί λακέδες.

Είναι το ίδιο το κρατικό-καπιταλιστικό-πατριαρχικό σύστημα που υποδεικνύει ως στόχους τους αντιστεκόμενους και όσους χαρακτηρίζει πλεονάζοντες πληθυσμούς την εποχή της βαθιάς κρίσης του, καταστέλλοντας, καλλιεργώντας το φόβο και προωθώντας τον κοινωνικό εκφασισμό: ρατσιστικά πογκρόμ με την κάλυψη της αστυνομίας με αποκορύφωμα τις δολοφονίες του Σαχτζάτ Λουκμάν και του Πάυλου Φύσσα από τους Ναζί της Χρυσής Αυγής, στρατόπεδα συγκέντρωσης και πνιγμοί μεταναστών και προσφύγων στα σύνορα, θάνατοι κρατουμένων στις φυλακές και τα αστυνομικά τμήματα, εργατών και εργατριών στα κάτεργα της μισθωτής σκλαβιάς, διαπόμπευση και εγκλεισμός οροθετικών γυναικών, εκκενώσεις καταλήψεων, εξαπόλυση κατασταλτικής εκστρατείας ενάντια στους αναρχικούς και ευρύτερα όσους αγωνίζονται, συνεργασία με κάθε είδους μαφίες και ναρκομαφίες ταυτόχρονα με τις πολιτικές εξαθλίωσης και καταστολής των χρηστών.

Οι δολοφόνοι του Ζακ, η αστυνομία, το δικαστικό σύστημα, τα ΜΜΕ που έσπευσαν να συγκαλύψουν και να δικαιολογήσουν το φόνο, κατασκευάζοντας συναίνεση, παραπληροφορώντας, παρουσιάζοντάς τον ως επικίνδυνο, σκυλεύοντας τη ζωή του και την ταυτότητά του ως οροθετικού, μέλους της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και ακτιβιστή, καθώς και όσοι επικροτούν την εξουσιαστική βαρβαρότητα, ταυτιζόμενοι με τα συμφέροντα των ισχυρών, αντιπροσωπεύουν στην πραγματικότητα ο,τι πιο αντικοινωνικό έχει να επιδείξει η σήψη του κόσμου της Εξουσίας.

Στον αντίποδα, η ίδια η ζωή του Ζακ/ Zackie Oh, η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητά του, οι χιλιάδες που διαδήλωσαν ενάντια στη δολοφονία του διεκδικώντας ορατότητα στο δημόσιο χώρο και βάζοντας φραγμό στην κανιβαλική ρητορική, όσοι και όσες με οποιοδήποτε τρόπο αρνούνται να συναινέσουν και να υποταχθούν στο κυρίαρχο πρόταγμα του κοινωνικού κανιβαλισμού, οι χιλιάδες κόσμου που διαδήλωσαν στις 14 Σεπτέμβρη ενάντια στην κρατική καταστολή και για την αντεπίθεση στο καθεστώς εκμετάλλευσης και υποταγής, αντιπροσωπεύουν ό,τι πιο ελπιδοφόρο έχει να επιδείξει αυτή η κοινωνία : την αλληλεγγύη, την εξέγερση, την προοπτική της κοινωνικής επανάστασης, για έναν κόσμο που θα χωρά πολλούς κόσμους.

Ως αναρχικοί αγωνιζόμαστε για την όξυνση των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων, με στόχο την ανατροπή των πολιτικών και οικονομικών αφεντικών που ευθύνονται για την εκμετάλλευση, την καταπίεση, τη φτώχεια, την εξαθλίωση, τον κοινωνικό κανιβαλισμό. Με όπλο μας την αλληλεγγύη, στεκόμαστε ενάντια στους πλαστούς διαχωρισμούς και το φόβο που διαρκώς αναπαράγει η εξουσία. Αγωνιζόμαστε για το ξεπέρασμα του επιβεβλημένου τρόπου οργάνωσης της κοινωνίας από το κράτος και το κεφάλαιο.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ - ΠΟΡΕΙΕΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

Αθήνα: Στις 14.00 στην οδό Γλάδστωνος, στο σημείο της δολοφονίας του Ζακ/Zackie Oh

Πάτρα: Στις 14.00 στην πλατεία Γεωργίου

Θεσσαλονίκη: Στις 18.00 στο Άγαλμα Βενιζέλου

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση / Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων

20 Σεπτέμβρη 2019

πηγή : https://apo.squathost.com/%ce%b1%ce%bd%ce%b1%…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΑΙ TV ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΜΑΖΙ

(Το αρχείο μεταφορτώνεται. Παρακαλούμε περιμένετε μέχρι να εμφανιστεί προτού πατήσετε "Αποθήκευση".)

Ξημερώματα της 18ης Σεπτέμβρη 2013 στο Κερατσίνι, παρακρατικό τάγμα εφόδου της χρυσής αυγής δολοφονεί με μαχαίρι στην καρδιά τον αντιφασίστα Παύλο Φύσσα. Στην δολοφονία ήρθε να προστεθεί η απαθής στάση των μπάτσων στο περιστατικό όπως και η στάση των θεσμικών μίντια, αποδίδοντας την δολοφονία σε οπαδικές διαφορές και διασύροντας το πρόσωπο του Παύλου, ξεπλένοντας για άλλη μια φορά την δολοφονική Χρυσή Αυγή.

Στις 21 Σεπτεμβρίου 2018, στην περιοχή της Ομόνοιας, αφεντικά, "φιλήσυχοι" πολίτες και υποκείμενα της ομάδας ΔΙΑΣ λιντσάρισαν μέχρι θανάτου τον Ζακ Κωστόπουλο ή Zackie-Oh, μπροστά στα μάτια απαθών θεατών, επειδή πίστευαν ότι η Zackie καταπάτησε την «ιερή» τους ιδιοκτησία. Τα μίντια ανέλαβαν και πάλι δράση με τον πιο άθλιο τρόπο, συγκαλύπτοντας την δολοφονία, κάνοντας γκάλοπ για το εάν η ανθρώπινη ζωή κοστολογείται περισσότερο από την ατομική ιδιοκτησία, αποκαλώντας τον Ζακ πρεζάκι, ληστή που μπούκαρε για να κλέψει και ευτελίζοντας τις επιμέρους ταυτότητές του, σε ένα πολύ καλά στημένο σκηνικό που ουδεμία σχέση είχε με την πραγματικότητα όπως αποδείχθηκε. Τι κοινό έχουν όμως οι δύο αυτές δολοφονίες μεταξύ τους?

Στην μία περίπτωση βλέπουμε μια οργανωμένη επίθεση απο φασίστες με την κάλυψη των μπάτσων, ενώ στη δεύτερη περίπτωση την δολοφονία ενός ανθρώπου απο καννίβαλους και μπάτσους, που καθόλου άσχετοι με το παρακράτος δεν ήταν. Να τονιστεί ότι ο ένας από τους δολοφόνους της Zackie είναι οργανωμένος σε ακροδεξιό μόρφωμα (Πατριωτικό Μέτωπο). Είναι φανερό ότι το ιδεολογικό υπόβαθρο και στις δύο περιπτώσεις είναι κοινό, ο κοινωνικός ρατσισμός που θρέφει κράτος και κεφάλαιο και οδηγεί στον εκφασισμό της κοινωνίας.

Σε περιόδους κρίσης καπιταλιστές και κράτος εντείνουν την γνωστή σε μας τακτική του «διαίρει και βασίλευε». Στόχος τους να προστατεύσουν το σύστημα την στιγμή που είναι κοινωνικά απονομιμοποιημένο, ενώ ταυτόχρονα ετοιμάζουν νέες επιθέσεις για να εδραιώσουν την κυριαρχία τους, διαιρώντας και κατασπαράζοντας την τάξη μας.Τακτική τους ο αποπροσανατολισμός. Από την μία,πρέπει να πείσουν την τάξη μας ότι έχει κοινά συμφέροντα με τους ντόπιους καπιταλιστές - η ιδέα της εθνικής ενότητας. Από την άλλη ότι για την εξαθλίωση που βιώνουμε δεν φταίνε αυτοί αλλά οι μετανάστες, οι ομοφυλόφιλοι ή άλλοι φτωχοί. Αποτέλεσμα αυτής της τακτικής είναι να εκτονώνεται η οργή των εξαθλιωμένων πάνω σε άλλες καταπιεσμένες κοινωνικές ομάδες και όχι σε αυτούς που κυριαρχούν.Τα ΜΜΕ - ιντερνετικά και μη, ξέρουν να παίζουν πολύ καλά τον ρόλο της κατεύθυνσης των μαζών, δημιουργώντας το κλίμα που αποπροσανατολίζει το κοινό και γονιμοποιούν το έδαφος που οδηγεί στον κοινωνικό κανιβαλισμό. Αυτό το είδαμε και στις δύο περιπτώσεις, στήνοντας λαϊκά δικαστήρια και πλυντήρια συνειδήσεων, σε ένα συνονθύλευμα ομοφοβίας, τρανσοφοβίας, τοξικοφοβίας, ρατσιμού και σεξισμού.

Ένα ακόμα όπλο που βγάζει από την φαρέτρα του ο καπιταλισμός και χρησιμοποιεί κυρίως σε περιόδους κρίσης είναι το παρακράτος, το γνωστό δεκανίκι του, το οποίο χρησιμοποιεί για όσο και όποτε του είναι χρήσιμο, ενώ μετά τους πετάει στα σκουπίδια της ιστορίας. Είναι διαχρονικά ο καλύτερος υπηρέτης των βρώμικων δουλειών του κράτους και του κεφαλαίου. Σε αυτό προσμετρούνται οι επιθέσεις σε συνδικαλιστές, επαναστατικά υποκείμενα, μετανάστες και πολλά άλλα, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το παρακράτος προσπαθεί να σπάσει οποιαδήποτε απεργιακή κινητοποίηση αλλά και κάθε προσπάθεια οργάνωσης της τάξης μας. Τα μέσα έχουν παίξει μεγάλο ρόλο στην νομιμοποίηση του, μέσα από το κλίμα του κοινωνικού κανιβαλισμού και ρατσισμού, αλλά και με την ξεκάθαρη νομιμοποίηση της Χρυσής Αυγής.

Εκτός όμως από την κοινωνική νομιμοποίηση που δίνουν τα μέσα, νομιμοποίηση υπάρχει και από το ίδιο το κράτος μέσω του δικαστικού σώματος. Αυτό φαίνεται και από τη δίκη της Χρυσής Αυγής, όπου οι δολοφόνοι, οι ηθικοί αυτουργοί αλλά και οι μπάτσοι που εμπλέκονται κυκλοφορούν ελεύθεροι με μπαράζ συγκάλυψης από το δικαστικό σύστημα, ενώ ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με τους δολοφόνους της Zackie. Αυτό γίνεται από την μία για να διατηρήσει ασφαλείς αυτούς που δουλεύουν για τα συμφέροντα του, αλλά και για να φοβίσει όσους παρεκκλίνουν και αντιστέκονται.

Σε περιόδους κρίσης το σύστημα χρησιμοποιεί τα κύρια του όπλα, το παρακράτος και την προπαγάνδα του για να αποπροσανατολίσει τις μάζες από τους κύριους εχθρούς της, που είναι οι ντόπιοι και ξένοι καπιταλιστές και οι αντιπρόσωποί τους. Βασική ανάγκη των καταπιεσμένων είναι να οργανωθούμε στο τώρα, για να μην συνηθίσουμε άλλο τον θάνατο. Μπροστά σε όλα αυτά εμείς στεκόμαστε ενάντια στην ίδια την φύση του καπιταλισμού που προάγει τους κοινωνικούς συσχετισμούς που οδηγούν στην κοινωνική απομόνωση, τον στιγματισμό, την φτώχεια και την εξαθλίωση. Στεκόμαστε και αγωνιζόμαστε δίπλα σε οποιοδήποτε άτομο υφίσταται την καταπίεση,την οικονομική αφαίμαξη, την πατριαρχία, τον κανιβαλισμό. Θα αγωνιζόμαστε πάντα ενάντια σε έναν κόσμο που εθελοτυφλεί μπροστά σε φασιστικές και ρατσιστικές ενέργειες, σε λιντσαρίσματα και δολοφονίες αλλά και σε όσους/όσες τις προάγουν. Να μην μείνουμε άπραγοι απέναντι στο τέρας που απλώνεται μπροστά μας.

ΑΓΩΝΑΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ,ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΡΕΦΕΙ

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

ΠΟΡΕΙΑ

ΤΡΙΤΗ 18/9/19, 18:00, ΚΑΜΑΡΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 21/09/19 18:00 ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Αναρχική Συλλογικότητα Pueblo

πηγή : email που λάβαμε στις 20 Σεπτέμβριος 13h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

ΘΑΨΤΕ ΤΟΥΣ ΕΝΤΙΜΟΥΣ ΜΕΣ ΣΤΑ ΣΠΑΡΤΑ

Στις 21 Σεπτεμβρίου 2018, μέρα μεσημέρι στο κέντρο της πρωτεύουσας, ευυπόληπτοι πολίτες και αστυνομικοί δολοφόνησαν τον Ζακ Κωστόπουλο/ τη Zackie Oh!. Ένας ολόκληρος χρόνος πέρασε και ακόμα η αστική δικαιοσύνη να ορίσει τη δικάσιμο για μια δολοφονία που είδε όλος ο κόσμος ... Μόλις λίγες μέρες πριν αποφάσισε ο αρμόδιος εισαγγελέας την παραπομπή των δύο φυσικών αυτουργών και τεσσάρων αστυνομικών σε δίκη για το αδίκημα της πρόκλησης θανατηφόρου σωματικής βλάβης. Η πρόταση του εισαγγελέα όχι μόνο άργησε ένα χρόνο, αλλά ήρθε τελικά με πιο ελαφρύ ποινικό πλαίσιο, καθώς τόσο ο καταστηματάρχης , όσο και ο μεσίτης, δεν κατηγορούνται προς το παρόν για ανθρωποκτονία με δόλο ή ενδεχόμενο δόλο, αλλά για πρόκληση θανατηφόρου σωματικής βλάβης. H επικοινωνιακή εκστρατεία των καθεστωτικών μίντια αποσκοπούσε στην κατασκευή ενός σεναρίου κοινωνικής περιθωριοποίησης του Ζακ, ώστε να καταστεί δημόσιος στόχος του κοινωνικού κανιβαλισμού και να δοθεί ένα αντιδραστικό άλλοθι για τη δολοφονία του, προκειμένου αυτή να νομιμοποιηθεί κοινωνικά χωρίς πολύ ντόρο. Από την πρώτη κιόλας στιγμή, διάφοροι "καλοθελητές", δημοσιογράφοι-κολαούζοι του αστισμού και πιστά όργανα της ΕΛ.ΑΣ., προσπαθώντας να βρουν άλλοθι για την αποτρόπαια πράξη της δολοφονίας του Ζακ, φώναζαν και διατυμπάνιζαν δεξιά και αριστερά πως ο Ζακ πέθανε εν ώρα ληστείας από υπερβολική δόση. Προσπάθησαν, δηλαδή, να ενεργοποιήσουν τα συντηρητικά αντανακλαστικά του ρατσισμού απέναντι στους τοξικοεξαρτημένους, για να υπερασπιστούν πολιτικά από τη μεριά της κυριαρχίας τη συγκεκριμένη δολοφονία. Όπως αποδείχθηκε, όμως, οι τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις ήταν καθαρές, ενώ δε βρέθηκαν καθόλου αποτυπώματα του στους πάγκους, τα συρτάρια ή την ταμειακή μηχανή του κοσμηματοπωλείου, καθώς και στο "περιβόητο μαχαίρι". Άξιο, όμως, παρατήρησης είναι πως ο δεύτερος δολοφόνος ταυτοποιείται και τα αποτελέσματα δείχνουν πως είναι σεσημασμένο φασιστοειδές, μέλος της ακροδεξιάς οργάνωσης "Πατριωτικό Μέτωπο". Σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν η σωρεία ψεμάτων στον ανακριτή από μάρτυρες-τσιράκια του παρακράτους σε σχέση με όσα φαίνονται πως προκύπτουν απ' τα βίντεο (π.χ ο περίφημος μάρτυρας με το κίτρινο μπλουζάκι, που ήταν παρών σε όλη τη διάρκεια των γεγονότων, κατέθεσε πως είδε τον Ζακ "να ψάχνει συρτάρια και ταμειακή'", κάτι που δεν προκύπτει όπως τονίσαμε σύμφωνα με τις έρευνες).

Ο ιατροδικαστής της υπόθεσης επιβεβαίωσε την ακριβή αιτία θανάτου, της δολοφονίας του Ζακ ακριβέστερα, η οποία σύμφωνα με το πόρισμά του ήταν '"ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις μυοκαρδίου, που συνδέονται αιτιωδώς με τα πολλαπλά τραύματα που έφερε ο θανών''. Πολλαπλά τραύματα,λοιπόν, δολοφονώντας εν ψυχρώ τον Ζακ σε κοινή θέα. Όλα αυτά φυσικά έρχεται να τα νομιμοποιήσει ο λεγόμενος ''Νόμος'' κάνοντας ουσιαστικά την δουλειά του. Οι μπάτσοι αφήνουν τον δολοφόνο να σκουπίσει κυριολεκτικά όλα τα στοιχεία. Από ό,τι φάνηκε αργότερα, δεν αποκλείουν τη σκηνή του εγκλήματος, δε συλλέγουν τα πειστήρια και δεν παίρνουν καταθέσεις από τους δεκάδες περαστικούς που ήταν μάρτυρες της δολοφονίας. Για μέρες υποτίθεται ότι ο δεύτερος δολοφόνος δεν έχει ταυτοποιηθεί. Οι δολοφόνοι κόβουν βόλτες στα δικαστήρια χωρίς χειροπέδες και τελικά αφήνονται ελεύθεροι με την δικογραφία να βρίσκεται από τον Ιούνιο στα χέρια του εισαγγελέα προκειμένου να υποβάλει πρόταση στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών (μεγάλο χρονικό διάστημα αναμονής).Σε όλο αυτό το διάστημα οι αρχές δε διερεύνησαν ποτέ τα κινητά των κατηγορούμενων και πήραν την απόφαση να μην τους προφυλακίσουν παρά τη βαρύτητα του εγκλήματος, τα ψέματα και τις αντιφάσεις τους στον ανακριτή, την αμετανόητη στάση τους που εκφράστηκε με την προσήλωση τους στην προσπάθεια ενοχοποίησης του θύματος και συκοφάντησης του. Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί πως ο ένας εκ των δύο βασικών κατηγορούμενων, ο μεσίτης Χορταριάς, επιδόθηκε σε έναν ανελέητο αγώνα σπίλωσης του Ζακ στα social media, υπερασπίζοντας με κυνικό τρόπο το τομάρι του. Πρέπει, επίσης, να επισημάνουμε προς επίρρωση της ταξικής μεροληψίας της αστικής δικαιοσύνης, πως τελικά δε διερευνήθηκε η πιθανότητα ύπαρξης ρατσιστικού κινήτρου, παρά το γεγονός ότι ο Ζακ ήταν ένας πολύ γνωστός και ενεργός ακτιβιστής της lgbtqia+ κοινότητας, της οροθετικότητας, του αντιφασισμού-αντιρατσισμού και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Εν αναμονή της δικάσιμου της υπόθεσης, οι τέσσερις κατηγορούμενοι αστυνομικοί συνεχίζουν να εργάζονται κανονικά χάρη στις άθλιες μεθοδεύσεις του βουλευτή της Ν.Δ. Θανάση Πλεύρη. Όλο αυτό το διάστημα η ΕΛ.ΑΣ. για τους ευνόητους λόγους "αδυνατούσε" να βρει μάρτυρες, ενώ παραλείφθηκαν και σημαντικά στοιχεία κατά την έρευνα, όπως επιβεβαίωσε και η Forensic Architecture. Παρατηρώντας τα όσα έχουν διαδραματιστεί ήμασταν σχεδόν σίγουροι πως η πρόταση του εισαγγελέα θα πέσει σαν ένα ακόμη πέπλο προστασίας για τους δράστες. Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση ο καταστηματάρχης όσο και ο μεσίτης κατηγορούνται για το αδίκημα της πρόκλησης θανατηφόρου σωματικής βλάβης. Τέσσερις Αστυνομικοί παραπέμπονται με τις ίδιες κατηγορίες. Δεν ασκήθηκαν διώξεις εις βάρος άλλων πολιτών που ξεκάθαρα αποτυπώνεται στο βίντεο ότι άσκησαν βία εις βάρος του Ζακ Κωστόπουλου. Δεν ασκήθηκαν διώξεις εις βάρος των υπόλοιπων τεσσάρων αστυνομικών που ήταν παρόντες στην επίθεση, ούτε εις βάρος του άντρα του ΕΚΑΒ που δεν τήρησε το πρωτόκολλο, δεν παρείχε δηλαδή τη φροντίδα που χρειαζόταν στο θύμα και δεν έκανε τίποτα για να προστατέψει τον αιμόφυρτο και ανήμπορο να αντιδράσει στις φονικές επιθέσεις που δεχόταν, Ζακ.

Επειδή τα παραπάνω μπορεί να φάνηκαν πως είχαν έναν απολογητικό εν πολλοίς τόνο, οφείλουμε να τονίσουμε πως για εμάς καμία σημασία δεν έχει αν έμπαινε για να κλέψει το κοσμηματοπωλείο ή όχι. Για εμάς οι απόκληροι αυτής της κοινωνίας, οι πιο εξαθλιωμένοι και εξαθλιωμένες, είτε είναι οι μετανάστες, είτε είναι οι εξαρτημένοι χρήστες ουσιών, είτε είναι οι σεξεργάτες/σεξεργάτριες, είτε όλα αυτά ή και τίποτα από αυτά, το σίγουρο είναι ότι αποτελούν το πιο υποτιμημένο κομμάτι της τάξης μας, και γι' αυτό, είναι σάρκα από τη σάρκα μας. Είναι αυτοί και αυτές που δε μπορούν να καλύψουν ούτε τις βασικές ανάγκες, αυτοί που ζουν στο δρόμο, αυτοί που μερικές φορές δε έχουν ούτε πρόσβαση σε καθαρό νερό, αυτοί που αναγκάζονται να κλέψουν για να πάρουν την επόμενη δόση τους. Είναι αυτοί και αυτές που περισσεύουν, με τον πιο προφανή τρόπο, στον κόσμο των αφεντικών, στον κόσμο του Κεφαλαίου. Γιατί και εμείς εξίσου θα περισσεύαμε, αν δεν ήμασταν παραγωγικοί, αν δεν ήμασταν δηλαδή άξιοι προς εκμετάλλευση. Αντί δυστυχώς για όλους και όλες εμάς του υπόλοιπους -που είμαστε σε καλύτερη μεν, αλλά σε παρόμοια μοίρα- να αποτελούν διαρκή υπενθύμιση της ανελέητης φύσης του καπιταλισμού και του ότι και μεις, απέχουμε ίσως το πολύ μιαν ανάσα από αυτή την βαρβαρότητα, προτιμούμε συνήθως να πούμε ''άσε, τυχεροί είμαστε... και πάλι καλά να λες!''. Κι έτσι, αντί να οργιστούμε και να αγωνιστούμε κόντρα στην αδικία, κόντρα στην εκμετάλλευση και την καταπίεση που υφιστάμεθα, φτύνουμε τον κόρφο μας, σκύβουμε το κεφάλι και συνεχίζουμε την δουλειά μας.

Απέναντι όμως στον κόσμο της αλληλεγγύης και της αλληλοβοήθειας μεταξύ των εκμεταλλευόμενων και των καταπιεσμένων, στέκεται ένας άλλος κόσμος: ο κόσμος των κυρ-Παντελήδων, ο κόσμος όσον έχουν ανάγει την ιδιοκτησία (τους) σε ιερή αξία, ο κόσμος των αφεντικών με ταξική συνείδηση, και ακόμα χειρότερα ο κόσμος των εργατών που σκέφτονται και νιώθουν σαν τα αφεντικά τους. Κοντολογίς, ο κόσμος των κανιβάλων, όσων δηλαδή είναι πάντα πρόθυμοι να κυνηγήσουν και χτυπήσουν μόνον όποιον είναι σε χαμηλότερο από αυτούς σκαλί στην κοινωνική πυραμίδα, και πάντα εξίσου πρόθυμοι να αποδειχτούν πειθήνιοι στις επιταγές των ισχυροτέρων τους. Αυτών που είναι ικανοί μέχρι και να σκοτώσουν απλά γιατί θέλουν να προστατέψουν την περιουσία τους, αυτών για τους οποίους η ανθρώπινη ζωή δε μετρά όσο μία (κλεμμένη και μεταπωλημένη για να είμαστε και ειλικρινείς) καδένα. Οι δύο αλαλάζοντες κανίβαλοι δολοφονούν ένα άτομο το οποίο θεώρησαν κλέφτη και μάλλον χρήστη, το οποίο δεν αποτελούσε με κανένα τρόπο απειλή για κανέναν, και μετά πλένουν τα χέρια τους από το αίμα και απλά γυρνάν σπίτι τους ή παν να σκουπίσουν, ενσαρκώνοντας με τον πιο υλικό -αν και όχι απαραίτητα συνειδητό- τρόπο το σύνθημα που λίγες μέρες μετά τη δολοφονία φώναζαν οι νεοναζί έξω απ' το κατάστημα: «Πρεζάκια και gay δεν είστε αναγκαίοι». Ο φασισμός στην πιο τυπική μορφή του. Ο καπιταλισμός στην πιο ειλικρινή εκδοχή του. Ο κοινωνικός κανιβαλισμός στην πιο δυσοίωνη όψη του. Και το ''συμβάν'' θα ξεχνιόταν, όπως τόσα και τόσα, όπως τόσοι και τόσες, αν δεν τύχαινε ο δολοφονημένος να ήταν γνωστός ακτιβιστής της lgbtqia+, της drag και της οροθετικής κοινότητας, με αποτέλεσμα η βαρβαρότητα αυτή να έρθει να προστεθεί σε μια σειρά από άλλες βαρβαρότητες, που μπορεί όχι αμέσως αλλά σίγουρα εμμέσως, να σχετίζονται. Δίκαιο, μ' έναν τρόπο, γιατί η σταγόνα, αν και φαινομενικά άσχετη -και σίγουρα τυχαία-, στην πραγματικότητα σχετίζεται βαθιά και ουσιαστικά με το ποτήρι που υπερχείλισε. Άδικο, όμως, μ' έναν άλλον, για όλες τις άλλες, μυριάδες ''ανώνυμες'' σταγόνες, που χάθηκαν και χάνονται καθημερινά σαν δάκρυα στη βροχή.

Ο καπιταλισμός, είναι ένα σύστημα οργάνωσης της κοινωνίας, που βασίζεται δομικά πάνω στον αποκλεισμό. Χρησιμοποιεί τις διάφορες σχέσεις εξουσίας (βάσει φύλου, χρώματος, εθνικότητας, σεξουαλικού προσανατολισμού, ηλικίας, εμφάνισης, κανονικότητας κα) ώστε να οργανώνει το σύνολο των κοινωνικών σχέσεων με γνώμονα την (ανα)παραγωγή και κυκλοφορία της αξίας. Οι αποκλεισμοί δεν είναι παρέκκλιση και δε θα εξαλειφθούν ποτέ μέσα στο υπάρχον σύστημα: είναι εργαλείο του, είναι η απογυμνωμένη ουσία του.

Ο φασισμός με την σειρά του, αποτελεί την ενσάρκωση της απόλυτης μορφής όλων των εξουσιαστικών σχέσεων: ρατσισμός, εθνικισμός, σοβινισμός, μισογυνισμός, ομοφοβία, μιλιταρισμός. Γι' αυτό ο φασισμός είναι γέννημα αυτού του κόσμου καταπίεσης, εκμετάλλευσης και εξαιρέσεων. Και για αυτό η πάλη μας απέναντι στο φασισμό οφείλει να είναι αδιαχώριστη από αυτή απέναντι στον καπιταλισμό. Ο φασισμός είναι η εντατικοποίηση της καπιταλιστικής συνθήκης της εξαίρεσης, εντείνει την παρανομοποίηση και την στρατιωτικοποίηση της εργασίας, θέτοντας όρους εξόντωσης στο «περισσευούμενο» εργατικό δυναμικό.

Ομοίως, ο κοινωνικός εκφασισμός αποτελεί το μπόλιασμα και την εξοικείωση της κοινωνικής βάσης με τις φασιστικές ιδέες και πρακτικές. Πρόκειται για την επιβολή του δικαίου του ισχυρότερου με τους πιο ωμούς και απροκάλυπτους όρους, τόσο από την τάξη των αφεντικών σε αυτήν των εργατών/τριών, όσο και στο ίδιο το εσωτερικό της εργατικής τάξης. Και όπως και η οργανωμένη πολιτική εκδοχή του, έτσι και αυτός ως κοινωνικό φαινόμενο πολύ διαδεδομένο στον καιρό της οικονομικής κρίσης (και πριν από αυτή φυσικά, αλλά πιο περιορισμένα ή έστω κεκαλυμμένα) πρέπει να τσακιστεί από όσους αντιλαμβάνονται ότι οι εκμεταλλευόμενοι/ες και οι καταπιεσμένοι/ες, έχουν κοινά συμφέροντα τα οποία και πρέπει να τα υπερασπιστούν κοινά. Γι' αυτό και δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι αντικοινωνικές και κανιβαλιστικές εξάρσεις αποτελούν απότοκο των ταξικών αντιθέσεων, της κεντρικής θέσης που κατέχει η ατομική ιδιοκτησία στον καπιταλιστικό κοινωνικό σχηματισμό, αλλά και της αλλοτρίωσης, της αφομοίωσης ευρείας μερίδας των υποτελών στρωμάτων από την κυριαρχία, διαμέσου του μικροαστισμού. Συνεπώς, η απάντησή μας στον κοινωνικό κανιβαλισμό, οφείλει να προσαρτάται στον συνολικότερο αγώνα για την κοινωνική απελευθέρωση μετουσιώνοντας την θυμική αντίδραση, σε ταξική συνείδηση, η οποία συναρτά τα πρόσωπα, με τις κυρίαρχες κοινωνικές και παραγωγικές σχέσεις.

Ο κόσμος του αγώνα, οι εκμεταλλευόμενοι και οι καταπιεσμένοι, όλοι και όλες που δεν έχουμε ξεχάσει την κτηνωδία του ιστορικού παρελθόντος, οφείλουμε να αναχαιτίσουμε δραστικά οποιαδήποτε προσπάθεια ανάπτυξης του φασισμού και του κοινωνικού κανιβαλισμού μέσα στον κόσμο της κοινωνικής βάσης. Οφείλουμε να τσακίσουμε αυτές τις αντιλήψεις και συμπεριφορές σε όλο το κοινωνικό πεδίο στο οποίο κινούμαστε και ζούμε: στους δρόμους, στη δουλειά, στα σχολεία και τις σχολές, στις γειτονιές μας. Εκεί που ο κανιβαλισμός ξεχειλίζει, εκεί που η σκατοψυχιά γίνεται κανόνας, εμείς απαντάμε με ταξική ενότητα και αλληλεγγύη μεταξύ των από τα κάτω. Και, ναι, και με βία. Απέναντι σε αντιδραστικές και δουλικά πειθαρχημένες φωνές που καταδικάζουν τη βία από όπου και αν προέρχεται, απαντάμε πως η προλεταριακή αντι-βία είναι μέσο κοινωνικής και ταξικής αυτοάμυνας και αντεπίθεσης, ώστε να αποτραπούν κοινωνικές συνθήκες γενικευμένης βίας και επιβολής. Είναι μια απάντηση των καταπιεσμένων στους καταπιεστές τους.

ΝΑ ΜΗ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ - ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ

ΜΙΣΟΣ ΤΑΞΙΚΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

ΠΙΣΩ ΚΑΝΙΒΑΛΟΙ

Ο/Η ΖΑΚ/ZACKIE ΖΕΙ, ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ

ΠΟΡΕΙΑ:
ΣΑΒΒΑΤΟ, 21/9, 18:00, ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης - μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας

lib_exthess@hoextmail.coexm

libertasalonica.wordpress.com


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ, Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ, Η ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ, Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ

ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΤΙΣ ΖΑΚ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ

ΠΟΡΕΙΑ:

ΣΑΒΒΑΤΟ 21/9, 18:00, ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης, Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Σχολείο, Αναρχική Συλλογικότητα Pueblo


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Στις 21 Σεπτεμβίου 2018, ο Ζάκ Κωστόπουλος/Zackie Oh δολοφονείται στην Ομόνοια, στο κέντρο της Αθήνας, από δύο ιδιοκτήτες καταστημάτων και μπάτσους. Ο κοσμηματοπώλης και ο κτηματομεσήτης (ο οποίος είναι μέλος ακροδεξιάς οργάνωσης) των κλωτσούν στο κεφάλι μέχρι να πέσει αναίσθητος, ενώ μόλις συνέρχεται οι μπάτσοι της ομάδας ΔΙΑΣ προσπαθούν να τον συλλάβουν χτυπώντας τον. Είχε προηγηθεί λίγη μόλις ώρα πριν περιστατατικό σε κοντινό ζαχαροπλαστείο, όπου ο Ζακ δέχτηκε τραμπουκισμό από έναν άντρα με κίτρινο μπλουζάκι, ο οποίος θα είναι παρών σε όλη τη διάρκεια της δολοφονίας του. Μετά τη δολοφονία, οι μπάτσοι αφήνουν τον κοσμηματοπώλη να καθαρίσει το κωσμηματοπωλείο και το πεζοδρόμιο έξω από αυτό και ο ίδιος θα δώσει συνεντέυξεις σε τηλεοπτικά κανάλια. Τα ΜΜΕ έπαιξαν το δικό τους ρόλο ώστε να ξεπλύνουν τους ιδιοκτήτες και τους μπάτσους που δολοφόνησαν τον Ζακ, μιλώντας για δήθεν ληστεία από τοξικομανή, φτάνοντας μέχρι και το σημείο η Τ. Στεφανίδου να κάνει γκάλοπ αν ο κοσμος συμφωνεί με την αντίδραση του κωσμηματοπώλη και το ΑΡΤ του ακροδεξιού Καρατζαφέρη για το εάν είναι «υπέρ της ηρωοποιήσεως του επίδοξου ληστή, ομοφυλόφιλου και οροθετικού».

Η «KANONIKOTHTA» σκοτώνει με..

ΤΟΞΙΚΟΦΟΒΙΑ
Δημοσιογράφοι και αναλυτές νομιμοποιούν το φόνο με επιχείρημα την επήρεια ναρκωτικών σε σύνδεση με την εγκληματικότητα της περιοχής της δολοφονίας. Άμεσα όμως οι τοξικολογικές εξετάσεις ήρθαν να καταρρίψουν το μύθο τους. Τοξικοεξαρτημένος δε σημαίνει και εγκληματίας, δε σημαίνει ζωή ανάξια να βιωθεί. Το ζήτημα είναι κοινωνικό-ταξικό και πλήττει τους καταπιεσμένους, σε αντίθεση με τους επιφανείς διάσημους της showbiz που εμπορεύονται ανενόχλητοι από δημοσιογράφους και κράτος.

ΟΜΟΦΟΒΙΑ
Το λιντσάρισμα δεν τελείωσε παρόλο που χύθηκε αίμα. Συνεχίστηκε στις τηλεοράσεις και στις συζητήσεις με φράσεις όπως "του άξιζε" και άλλους χαρακτηρισμούς, εις βάρος της σεξουαλικής ταυτότητας, της κινηματικής παρουσίας και της δράσης του/της Ζακ/Zackie oh.

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ
Οι εικόνες επιβολής και εξουσίας του δυνατού που κατέχει εις βάρος του «αδύναμου» δεν πρόκειται να ξεχαστούν. Η ιδιοκτησία ως υπέρτατο πολύτιμο αγαθό του κόσμου στον οποίο ζούμε, ξεπερνά την ανθρώπινη ζωή.

«όταν βλέπεις να επιτίθενται σε κάποιον, γιατί κοιτάς από την άλλη; Δεν λέω να παίζεις ξύλο γιατί ούτε εγώ το έχω με το ξύλο, αλλά μπορείς να βάλεις μια φωνή, να κάνεις κάτι, να αντιδράσεις με κάποιον τρόπο»
Ζακ Κωστόπουλος/Zackie oh

ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΖΑΚ
ΣΑΒΒΑΤΟ 21/9/19, 18:00 ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Ανοιχτή Συνέλευση Δυτικών Συνοικιών (Θεσσαλονίκης)

πηγή : https://el-gr.facebook.com/pages/category/Com…