Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019 στις 18.00

13 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Αντιφασιστική διαδήλωση 6 χρόνια απο τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

6 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα
ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΣΕΠΤΕΒΡΗ, 6 ΜΜ, ΚΑΜΑΡΑ

ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ,
ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

6 χρόνια µετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα οι δολοφόνοι του είναι αναγκασµένοι να κάθονται στο εδώλιο του κατηγορουµένου της δίκης της Χρυσής Αυγής και όχι στα έδρανα της Βουλής. Είναι µια τεράστια νίκη του αντιφασιστικού κινήµατος που µας γεµίζει αυτοπεποίθηση ότι οι αγώνες µας µπορούν να νικάνε, όµως δε χωράει κανένας εφησυχασµός ότι τελειώσαµε µε τη Χρυσή Αυγή και τη φασιστική απειλή.
Έχουµε να ολοκληρώσουµε τη συντριβή τους µε µια βαριά καταδίκη από το δικαστήριο και µε ένα µαζικό κίνηµα που θα κλείσει όλα τα γραφεία που έχουν αποµείνει και θα διαλύσει τα τάγµατα εφόδου σε κάθε γειτονιά. Ετοιµαζόµαστε για µαζική κινητοποίηση τις µέρες της απολογίας στη δίκη του φύρερ Μιχαλολιάκου, να περικυκλώσουµε το Εφετείο µε την δύναµη του κινήµατος. Και έχουµε να δώσουµε τη µάχη για να αποµονώσουµε το φασιστικό µόρφωµα του Βελόπουλου που διαδέχτηκε τη Χρυσή Αυγή στη Βουλή.
Έχουµε να συγκρουστούµε µε τις ρατσιστικές πολιτικές που κλιµακώνει η Ν∆. Η αστυνοµική επιχείρηση της κυβέρνησης της Νέας ∆ηµοκρατίας στα Εξάρχεια, τα ξηµερώµατα της ∆ευτέρας 26/8 µε πρόσχηµα την ασφάλεια, αποδείχτηκε ότι δεν είναι τίποτε άλλο από µια προκλητικά ρατσιστική επιχείρηση σκούπα. Πρόκειται για επανεκκίνηση της επιχείρησης "Ξένιος ∆ίας", όπου τον Αύγουστο του 2012, η τότε κυβέρνηση του Σαµαρά µε τον ∆ένδια Υπουργό ∆ηµοσίας Τάξης, ξεκίνησαν µια τεράστια επιχείρηση σκούπα µε χιλιάδες προσαγωγές µεταναστών και ρατσιστικές επιθέσεις στους δρόµους µαζί µε τάγµατα εφόδου της Χρυσής Αυγής.
Η µεταφορά του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στέλνει το µήνυµα ότι η προσφυγιά και η µετανάστευση είναι έγκληµα.
Η εγκύκλιος Κικίλια που ανοίγει την πόρτα στον αποκλεισµό από τη δωρεάν ιατροφαρµακευτική περίθαλψη των προσφύγων και των µεταναστών και οι προκλητικές δηλώσεις του Μπαλάσκα, προέδρου της Οµοσπονδίας Αστυνοµικών και κολλητού του Μπακογιάννη, που χαρακτηρίζει τους πρόσφυγες "σκουπίδια", δίνουν το πράσινο φως σε µία νέα ρατσιστική εκστρατεία. Αποκλείουν τους µετανάστες και τους πρόσφυγες από τις υπηρεσίες Υγείας και Παιδείας, δήθεν σεβόµενοι τα λεφτά των φορολογούµενων αλλά την ίδια ώρα σπαταλούν εκατοµµύρια ευρώ για Ζέπελιν και Frontex για να τους καταδιώκουν. Ουσιαστικά, τους καταδικάζουν στην πλήρη περιθωριοποίηση και εξαθλίωση, σε στρατόπεδα συγκέντρωσης-κολαστήρια και απελάσεις.
∆εν θα αφήσουµε να περάσουν οι ρατσιστικές επιθέσεις και οι απάνθρωποι αποκλεισµοί, δεν θα αφήσουµε να ξαναστρωθεί το έδαφος για την ανάπτυξη της φασιστικής απειλής. Καλούµε τα εργατικά συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, φορείς και συλλογικότητες αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, να παλέψουµε όλοι µαζί και να µην αφήσουµε να γίνουν οι µετανάστες κι οι πρόσφυγες τα εξιλαστήρια θύµατα της αποτυχηµένης πολιτικής των πλεονασµάτων του Μητσοτάκη, µε φοροαπαλλαγές στα αφεντικά και επιθέσεις σε όλους εµάς.
Καλούµε όλο τον κόσµο του αντιφασιστικού κινήµατος και του κινήµατος αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, στην ενωτική αντιφασιστική συγκέντρωση την Τετάρτη 18 Σεπτέµβρη 2019, στα 6 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

πηγή : email που λάβαμε στις 10 Σεπτέμβριος 14h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

πηγή : http://antepithesi-ampelokipoi.blogspot.com/2…
πηγή : email που λάβαμε στις 15 Σεπτέμβριος 19h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Κοινό κάλεσμα των συλλογικοτήτων Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης, Αναρχική Συλλογικότητα Pueblo, Κατάληψη Terra Incognita, Ε.Κ.Χ. Σχολείο, Ανοιχτή Συνέλευση Δυτικών Συνοικιών, στην Αντιφασιστική Πορεία στις 18/9.

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 18/9, 18:00, ΚΑΜΑΡΑ


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΡΕΦΕΙ

Το βράδυ της 17ης, προς ξημερώματα της 18ης Σεπτέμβρη του 2013, ο αντιφασίστας μουσικός Παύλος Φύσσας δολοφονείται στο Κερατσίνι από το μαχαίρι του ναζί Γ. Ρουπακιά, ενεργού μέλους του νεοναζιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής. Ο Παύλος, υπερασπιζόμενος τους φίλους του, αντιμετώπισε μέχρι τελικής πτώσης 60 περίπου θρασύδειλους φασίστες, παρουσία μπάτσων της ομάδας ΔΙΑΣ που παρέμειναν θεατές. Η δολοφονία αυτή ήρθε να προστεθεί σε εκείνη του Σαχζάτ Λουκμάν λίγους μήνες πριν, που με τη σειρά της ήταν το αποκορύφωμα εκατοντάδων επιθέσεων, τραμπουκισμών και ξυλοδαρμών που οι φασίστες είχαν πραγματοποιήσει τα τελευταία χρόνια. Στο στόχαστρο τους βρέθηκαν μετανάστες/τριες, lgbtq+ άτομα, συνδικαλιστές/τριες και αντιφασίστες/τριες. Γνωστή είναι και η εμπρηστική τους δράση σε σπίτια μεταναστών, χώρους λατρείας αλλά και στέκια, καταλήψεις και χώρους αγώνα.

Με το βάθεμα της οικονομικής κρίσης, την αυξανόμενη κοινωνική αποδοκιμασία προς το πολιτικό σύστημα και τις εντεινόμενες αντιμεταναστευτικές πολιτικές που εφάρμοζε το κράτος, γεννήθηκε ένα πολύμορφο κίνημα αμφισβήτησης, δυναμωμένο απ'την εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008, καθώς και από τα αμεσοδημοκρατικά κινήματα των πλατειών (βλ. αγανακτισμένοι). Είχε έρθει η ώρα, λοιπόν, οι νεοναζί της Χ.Α., το οργανωμένο παρακράτος που δρούσε πάντα στο περιθώριο των πολιτικών εξελίξεων, πλάι στις διμοιρίες των ΜΑΤ, να αξιοποιηθεί από το κράτος και τα αφεντικά, σαν ένα ακόμα εμπόδιο απέναντι στους λαϊκούς αγώνες και διεκδικήσεις. Έτσι, από το 2011, με την καθοριστική βοήθεια των καθεστωτικών ΜΜΕ, η "μικρή" νεοναζιστική συμμορία της Χ.Α. ξεκίνησε να μετατρέπεται σε ένα νέο "εναλλακτικό" πολιτικό κόμμα, για να εισέλθει στο κοινοβούλιο λίγους μήνες μετά. Οι μαχαιροβγάλτες τραμπούκοι και μαφιόζοι του χθες "μεταμορφώθηκαν" μέσω των βουλευτικών θέσεων και των κρατικών χρηματοδοτήσεων, παρέλασαν σε τηλεοπτικά πάνελ ξερνώντας παντού το ρατσιστικό τους δηλητήριο και ωραιοποιήθηκαν σε lifestyle εκπομπές. Ηρωοποιήθηκαν με στημένα ρεπορτάζ, δήθεν βοηθώντας ανυπεράσπιστες γιαγιάδες, οργανώνοντας συσσίτια μίσους και αιμοδοσίες μόνο για Έλληνες.

Την ίδια στιγμή που η καλοστημένη δημοσιογραφική προπαγάνδα παρήγαγε αδιάκοπα ξενοφοβικά ρεπορτάζ προβάλλοντας συνεχώς τους φασίστες, οι ίδιοι εντός κοινοβουλίου είχαν καταπιαστεί με ζήλο στο να αποδείξουν στα αφεντικά τους πόσο χρήσιμοι είναι. Η "αντισυστημική'' Χ.Α. αντί για σφαλιάρες στα λαμόγια, όπως υποσχόταν πριν μπει στη βουλή, ψήφισε υπέρ των φοροελαφρύνσεων εφοπλιστών, τη διαγραφή χρεών των ΠΑΕ, στήριξε πλήθος ιδιωτικοποιήσεων (π.χ. Αγροτική τράπεζα), δημοσίων επιχειρήσεων καθώς και δημόσιας ακίνητης περιουσίας (παραλίες, νησιά κλπ), στήριξε τις απολύσεις εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και δημιούργησε άτυπα δουλεμπορικά γραφεία "εύρεσης εργασίας μόνο για Έλληνες" με ημερομίσθιο 15€ ! Όλα αυτά τα χτυπητά παραδείγματα απέδειξαν πέρα για πέρα το ρόλο της Χ.Α., η οποία φυσικά και δε συγκρούστηκε με το μεγάλο κεφάλαιο, αλλά το στήριξε με κάθε τρόπο, ενδυνάμωσε το ήδη υπάρχον κράτος καταστολής και υπερασπίστηκε το υπάρχον σύστημα εκμετάλλευσης και εξαθλίωσης, πετώντας στα σκουπίδια τις όποιες δήθεν αντιμνημονιακές της υποσχέσεις, τις οποίες ψελλίζει μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους.

Στις εκλογές της 7ης Ιούλη 2019, η Χρυσή Αυγή δε συγκέντρωσε το απαιτούμενο, ώστε να εισέλθει στη Βουλή, 3%. Τα αποτελέσματα του κλεισίματος της στρόφιγγας των κρατικών κονδυλίων εκατομμυρίων που λάμβανε η οργάνωση ήταν άμεσα για την "αντισυστημική" Χ.Α.: οι ποντικοί άρχισαν εντός ημερών να πηδούν ένας-ένας από το καράβι, με τις αποχωρήσεις στελεχών και τις έριδες μεταξύ τους να διαδέχονται η μία την άλλη, αλλά και με κύμα κλεισιμάτων των γραφείων τους σε όλη την Ελλάδα (με τελευταίο το κλείσιμο ακόμα και των κεντρικών γραφείων τους στη Μεσογείων!). Τι συνέβη; Απλά η ναζιστική συμμορία επιτέλεσε το ρόλο που η εξουσία πάντα αποδίδει στους φασίστες αυτού του κόσμου, όταν τα "βρίσκει σκούρα" (τη συνδρομή τους δηλαδή στην καταστολή όσων αντιστέκονται, με την παράλληλη συνδρομή τους στις πολιτικές ταξικής αφαίμαξης) και η αναγκαιότητα της παρήλθε. Και μαζί με την αναγκαιότητα παρήλθε και το ίδιο το ναζιστικό γκρουπούσκουλο με όλες τις ντεκαντάνς περσόνες της. Εν έτει 2019, με το κίνημα σε απόλυτη ύφεση -φρόντισε για αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω της απογοήτευσης που ήλθε μετά την υποτιθέμενη "ελπίδα"-, με τους ακροδεξιούς/ θρησκόληπτους/ εθνικιστικούς/ ψεκασμένους του μορφώματος της "Ελληνικής Λύσης" στα βουλευτικά έδρανα, αλλά και με την εντονότατη μετατόπιση της Ν.Δ. από τη δεξιά στην ακροδεξιά, το να είναι ένα ξεκάθαρα ναζιστικό κόμμα στη βουλή απλά δε χρειάζεται. Και έτσι, όσο απλά ενδυναμώθηκε από την εξουσία, τόσο απλά πετάχτηκε στον κάλαθο των αχρήστων, όταν έκανε τη δουλειά που ήταν να κάνει.

Ας επιστρέψουμε στη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα το 2013. Με τους φασίστες της Χ.Α. να δρουν προκλητικά ανενόχλητοι για καιρό, η δολοφονία του Π. Φύσσα είχε ως αποτέλεσμα η οργή του κόσμου να ξεχειλίσει και το αντιφασιστικό κίνημα να φουντώσει. Το αστικό πολιτικό σύστημα, φοβισμένο από τη μαζική αντιφασιστική-αντιρατσιστική αντίδραση και με τη σιωπηρή αποδοχή και των δημοσιογράφων, που γιγάντωσαν το φασιστικό θηρίο, φυλάκισε τους φασίστες για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Λίγο μετά, η ναζιστική συμμορία αποφυλακίζεται μαζικά και οι κατηγορίες "καταπίπτουν". Η δίκη της Χρυσής Αυγής οδεύει πλέον προς το τέλος της, με τις μετά βίας καταδίκες και άλλοτε αθωώσεις ηγετικών στελεχών ή απλών μελών της που αποδεδειγμένα διέπραξαν επιθέσεις και δολοφονίες εις βάρος εργατών, μεταναστών και εμπρηστικές επιθέσεις σε στέκια, καταλήψεις και κοινωνικούς χώρους ή αποτέλεσαν καθοδηγητές αυτών (βλ. Μιχαλολιάκος, Λαγός, Παναγιώταρος κ.ά.) - με ελάχιστες εξαιρέσεις, όπως αυτής της υπόθεσης του "Συνεργείου" - . Τα ίδια δικαστήρια που χωρίς στοιχεία, αξιοποιώντας το νομικό οπλοστάσιο του κράτους (αντιτρομοκρατικός νόμος 187Α, απολύτως αναξιόπιστες επιστημονικά μέθοδοι ταυτοποίησης DNA κ.α.), καταδικάζουν αγωνιστές σε πολυετείς ποινές φυλάκισης, εξαντλούν τις 18μηνες προφυλακίσεις χωρίς στοιχεία και εφευρίσκουν κατηγορητήρια εναντίον συντρόφων μας, είναι τα ίδια δικαστήρια που αποφυλακίζουν φασίστες. Και αυτό δε μας εκπλήσσει καθόλου.

Το 2018 η κατάσταση άλλαξε. Το νέο μιντιακό κατασκεύασμα πάνω στο οποίο στρέφονταν τα φώτα της δημοσιότητας δεν ήταν πλέον η Χρυσή Αυγή, αλλά τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία, που πραγματοποιούνταν αρκετά συχνά. Μέσα σε αυτά η Χρυσή Αυγή μαζί με διάφορα άλλα μικρότερα ή τοπικά ναζιστικά μορφώματα έπαιζαν, φυσικά, κομβικό ρόλο, θέτοντας όχι μόνο τη συνθηματολογία και τη στόχευση, αλλά και αναλαμβάνοντας τον επιχειρησιακό βραχίονα των στημένων, με την ανοχή των μπάτσων, «συγκρούσεων» (ποιος πραγματικά έπεσε από τα σύννεφα με το -για ακόμα μία φορά- φιλικό χτύπημα στον ώμο των μπάτσων απέναντι στους φασίστες που επιτέθηκαν στον ΕΚΧ Σχολείο και πυρπόλησαν την κατάληψη Libertatia στις 21/1/18 ή με το βίντεο που σαφώς δείχνει τους μπάτσους να αφήνουν ελεύθερους τους εθνικιστές συλληφθέντες στις 8/9/18).

Η αναθέρμανση του μακεδονικού ζητήματος αποτέλεσε μια σπάνια ευκαιρία για κάθε λογής εθνικιστικό και φασιστικό κατακάθι να πάρει μια θέση στον δημόσιο λόγο και να προσπαθήσει να προωθήσει τα δολοφονικά πολιτικά του σχέδια. Τα εθνικιστικά συλλαλητήρια του Γενάρη και Φλεβάρη 2018, αλλά και όσα -σαφώς πιο άμαζα- ακολούθησαν σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα αντίστοιχα, εξυπηρέτησαν αυτόν ακριβώς τον σκοπό. Έγινε φανερό και στους πλέον αφελείς, ότι ο υποτιθέμενα α-κομμάτιστος και α-πολίτικος χαρακτήρας των συλλαλητηρίων, που διαφημίστηκε με τόση επιμέλεια από τα ΜΜΕ, ήταν απλώς μια προβιά που από κάτω της κρύφτηκε το θηρίο και όπως αποδείχτηκε, δεν του πήρε πολύ για να νιώσει σίγουρο και να φανερώσει το πραγματικό του πρόσωπο. Κάπως έτσι, οι χρήσιμοι ηλίθιοι μετατράπηκαν σε επικίνδυνους ηλίθιους. Τόσο απλά η εξουσία βρήκε το επόμενο δεκανίκι της, μετά τη Χ.Α. η οποία πλέον είχε φθαρεί επικοινωνιακά. Με τα εθνικιστικά συλλαλητήρια, το ιδεολόγημα της εθνικής ενότητας έλαβε πρωταγωνιστικό ρόλο , και τα αποτελέσματα της επιτυχημένης για την κυριαρχία προπαγάνδας υπέρ αυτού τα ζούμε ως σήμερα και μάλλον θα τα ζούμε για αρκετά χρόνια ακόμα. Γιατί η "εθνική ενότητα", που αποβλέπει στην ενστάλαξη της συμφιλίωσης με την ταξική και κοινωνική ανισότητα και καταπίεση, ήταν, είναι και θα είναι ένα από τα βασικά εργαλεία της εξουσίας. Από αυτό δεν ωφελούνται μόνο οι στενοί εθνικιστικοί κύκλοι, αλλά σχεδόν το σύνολο της κυριαρχίας, καθώς η εξάπλωση του εθνικιστικού δηλητηρίου κατακερματίζει την κοινωνική βάση και την αποπροσανατολίζει από τα πραγματικά της προβλήματα και συμφέροντα, ειδικά σε περιόδους καπιταλιστικής κρίσης (χαρακτηριστικό το -αμίμητα δουλοπρεπές- πανό "Αν χρειαστεί ψωμί και ελιά, μα η πατρίδα πάντα ψηλά" που υπήρχε στο συλλαλητήριο στις 8/9/18).

Η απόληξη της συνολικής κίνησης του εθνικού κορμού και των φασιστών μπροστάρηδών του κατέγραψε μια σειρά επιθέσεων από ομάδες που βγήκαν από τα συλλαλητήρια και επέστρεψαν σε αυτά: επιθέσεις σε χώρους αγώνα (εμπρησμός κατάληψης Libertatia, επιθέσεις στον Ε.Κ.Χ. Σχολείο, στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός,), βεβηλώσεις του Μνημείου του Ολοκαυτώματος των Εβραίων και του εβραϊκού νεκροταφείου, επιθέσεις κατά μεταναστών ή περαστικών επειδή φέρουν μουσουλμανικά θρησκευτικά σύμβολα), κ.α. Γρήγορα έγινε εύκολο να διαπιστώσει κανείς πως ο οργανωμένος πυρήνας αυτών των συλλαλητηρίων αποτελούσε την επιτομή της μαύρης αντίδρασης, ειδικά αν συνυπολογίσουμε τις αντισημιτικές ενέργειες στις οποίες είχαν προβεί, τη σοβινιστική-φυλετιστική ρητορική που διατυμπάνιζαν, μπολιάζοντάς την απλόχερα με θεωρίες συνωμοσίας απύθμενης ηλιθιότητας και σκοταδιστικές αντιλήψεις, αλλά και τα αντι-αναρχικά και αντικομμουνιστικά συνθήματα που φώναζαν. Όλα αυτά απλώς συμπλήρωσαν το συνολικό φασιστικό (κατά συνέπεια άσπονδο εχθρό των προλεταριακών μαζών) προφίλ της οργανωμένης προμετωπίδας των συλλαλητηρίων, που προσπαθούσε να ριζώσει στη δημόσια σφαίρα. Αξίζει πάντως να αναφερθεί πως αρωγοί στο θέριεμα του εθνικισμού, όπως αυτός διαμορφώθηκε από τα συλλαλητήρια για το μακεδονικό ζήτημα, αποτελούσαν μεταξύ άλλων αστικά κόμματα που έψαχναν ψήφους -και τελικά τις βρήκαν- στους κόλπους ενός συντηρητικού-αντιδραστικού κοινού, η εκκλησία, ο ρωσικός παράγοντας (βλ. χρηματισμό ακροδεξιών και μητροπολιτών από Ρώσους διπλωμάτες) και διάφορα κομμάτια της ντόπιας αστικής τάξης, επιβεβαιώνοντας, έτσι, πως από όλη αυτήν την υπόθεση οι μόνοι πραγματικά κερδισμένοι πρόκειται να είναι τα κράτη και το κεφάλαιο και από τις δυο πλευρές των συνόρων. Λίγους μήνες μετά, και μετά από μια σειρά εθνικιστικά "συλλαλητήρια" που αριθμούσαν από 100 ως 200 άτομα έκαστο, ήταν πλέον σαφές ότι το πανηγύρι έβαινε προς το τέλος του. Το εντελώς άμαζο (με το ζόρι καμιά 300αριά άτομα, την ίδια ώρα που χιλιάδες άτομα συμμετείχαν στις αντικυβερνητικές/ αντικαπιταλιστικές συγκεντρώσεις) εθνικιστικό "συλλαλητήριο" για τη Μακεδονία που πραγματοποιήθηκε την ημέρα των εγκαινίων της 84ης ΔΕΘ στις 07/09/2019, με το μπλοκ της Χρυσής Αυγής, στο οποίο βρίσκονταν και ηγετικά της στελέχη (βλ. Κασιδιάρης κ.ά.), προβάλλοντας στην κεφαλή του, ήταν και η ταφόπλακα του.

Οι καταπιεσμένοι/ες κι εκμεταλλευόμενοι/ες δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε μεταξύ μας. Οι καταπιεστές μας είναι κοινοί κι έχουν το ίδιο όνομα, ανεξάρτητα από την εθνικότητά τους, κι αυτοί είναι το κράτος και το κεφάλαιο. Το μοναδικό που καταφέρνει ο εθνικισμός είναι να διαχωρίζει και να αποπροσανατολίζει τους από-τα-κάτω διευκολύνοντας τα αφεντικά, και αυτή ακριβώς είναι η υπηρεσία που προσφέρει στην κυριαρχία, αυτός είναι ο λόγος που συστηματικά προωθείται και φυτεύεται στην κοινωνική βάση. Εμείς, από την πλευρά μας, θα παλέψουμε για τη διάλυση κάθε διαχωρισμού πάνω στο σώμα των καταπιεσμένων κι εκμεταλλευόμενων. Να αγωνιστούμε λοιπόν από κοινού με τους καταπιεσμένους και τους εκμεταλλευόμενους όλων των χωρών για να δημιουργήσουμε ένα κοινό διεθνιστικό μέτωπο που θα υψώσει φραγμό στους εθνικισμούς και στον φασισμό, που θα παλέψει ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο, που θα βροντοφωνάξει πως δε θα αφήσει τα αφεντικά μας να μας διαχωρίσουν βάσει εθνικότητας, χρώματος, σεξουαλικής κατεύθυνσης, κατεύθυνσης φύλου, θρησκείας ή οποιασδήποτε άλλης διαχωριστικής γραμμής. Που θα αγωνιστεί για μία α-κρατική, α-ταξική, α-εθνική κοινωνία, για μια ελεύθερη ζωή.

Παράλληλα με τον εθνικισμό, θα παλέψουμε για να τσακίσουμε την πιο προωθημένη μορφή του: το φασισμό, κάθε φορά που αυτός προσπαθεί να σηκώσει κεφάλι. Σε αυτήν την πόλη είδαμε τα διάφορα φασιστοειδή να προσπαθούν να εμφανιστούν στο δρόμο με διάφορες αφορμές. Ο κόσμος του αγώνα, οι εκμεταλλευόμενοι και οι καταπιεσμένοι, όλοι και όλες που δεν έχουμε ξεχάσει την κτηνωδία του ιστορικού παρελθόντος, οφείλουμε να αναχαιτίσουμε δραστικά οποιαδήποτε προσπάθεια ανάπτυξης του φασισμού και του κοινωνικού κανιβαλισμού μέσα στον κόσμο της κοινωνικής βάσης. Οφείλουμε να τσακίσουμε τον φασισμό σε όλο το κοινωνικό πεδίο στο οποίο κινούμαστε και ζούμε: στους δρόμους, στη δουλειά, στα σχολεία και τις σχολές, στις γειτονιές μας.

Απέναντι σε αντιδραστικές και δουλικά πειθαρχημένες φωνές που καταδικάζουν τη βία από όπου και αν προέρχεται, απαντάμε πως η προλεταριακή αντι-βία είναι μέσο κοινωνικής και ταξικής αυτοάμυνας και αντεπίθεσης, ώστε να αποτραπούν κοινωνικές συνθήκες γενικευμένης βίας και επιβολής. Είναι μια απάντηση των καταπιεσμένων στους καταπιεστές.

Εμείς, ως αντιφασίστριες/τες αλλά και αντι-καπιταλίστριες/τες (ή αναρχικοί), βλέπουμε το φασισμό ως το μακρύ χέρι του κεφαλαίου, ανεξαρτήτως των αφορμών που οι φασίστες επικαλούνται για να βγουν από την τρύπα τους και να συσπειρώσουν διάφορους ρατσιστές, ελληνόψυχους, θρησκόληπτους. Και για αυτό δε διαχωρίζουμε την πάλη μας απέναντι στο φασισμό από αυτή απέναντι στον καπιταλισμό. Ο φασισμός, ουσιαστικά, μας θέλει δούλους των αφεντικών. Ο φασισμός , μιας και σκοπεύει στο να εντείνει την στρατιωτικοποίηση της εργασίας -και της κοινωνίας συνολικά- και την καπιταλιστικής συνθήκης της εξαίρεσης, θέτοντας όρους εξόντωσης στο «περισσευούμενο» εργατικό δυναμικό. Δεν έχουμε καμιά ψευδαίσθηση ότι το τελειωτικό χτύπημα στο φασισμό θα έρθει δια της νομικής οδού από τα χέρια του κράτους, μιας και ο φασισμός είναι όπλο της ίδιας της αστικής τάξης. Όπως επίσης δεν έχουμε καμιά αυταπάτη ότι η κατάρρευση της Χρυσής Αυγής, θα σημάνει και το τέλος των οργανωμένων ναζιστικών ομάδων, ή πόσο μάλλον, του διάχυτου κοινωνικού εκ-φασισμού. Είναι ολέθριο σφάλμα να λογίζεται απ' τους από τα κάτω ο φασισμός ως έκφανση αφέλειας και γραφικότητας ή ως κάτι ευκαταφρόνητο, πόσο μάλλον ότι ηττάται μέσω της παραγκώνισης και της αδιαφορίας.

Ο φασισμός είναι γέννημα αυτού του κόσμου καταπίεσης, εκμετάλλευσης και εξαιρέσεων. Γι' αυτό και αντιμετωπίζεται με ταξικούς όρους, ανατρέποντας το σύστημα που τον εκτρέφει και το οποίο αυτός πάντα υπηρετεί. Δε θα αφήσουμε την πόλη μας έρμαιο στους φασίστες και τους εθνικιστές, όσο λίγοι και αν είναι, όσο γελοίοι και αν φαντάζουν.

ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

ΚΑΜΙΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΕ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ

ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΑ, ΤΑΞΙΚΑ ΑΝΑΧΩΜΑΤΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΤΩΠΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ:
ΤΡΙΤΗ 18/9/19, 18:00, ΚΑΜΑΡΑ

-συμμετέχουμε στο κοινό αντιφασιστικό μπλοκ-

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης
(μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας)

lib_exthess@hoextmail.coexm
libertasalonica.wordpress.com
http://www.anarchist-federation.gr


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Ανακοινωση και καλεσματα για τη συμπλήρωση 6 χρόνων από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ…
NO PASARAN!

Στις 18 Σεπτέμβρη 2013, παρακρατικό τάγμα εφόδου της χρυσής αυγής πραγματοποιεί δολοφονική επίθεση στο Κερατσίνι από την οποία πέφτει νεκρός ο αντιφασίστας Παύλος Φύσσας, μαχαιρωμένος στην καρδιά από το χρυσαυγίτη Γ. Ρουπακιά. Ήταν ένα ακόμα επεισόδιο των δολοφονικών ενεργειών της παρακρατικής συμμορίας της ΧΑ σε βάρος αναρχικών και αριστερών αγωνιστών, συνδικαλιστών, προσφύγων και μεταναστών, κατειλημμένων και αυτοδιαχειριζόμενων χώρων αγώνα. Γιατί οι φασίστες χτυπούν εκεί που τους υποδεικνύει η ίδια η κρατική πολιτική, τα συμφέροντα των αφεντικών και η καθεστωτική προπαγάνδα των ΜΜΕ: ενάντια στο αγριότερα εκμεταλλευόμενο τμήμα της κοινωνίας και ενάντια στα κινήματα, που διακηρυγμένα βρίσκονται στο στόχαστρο της κρατικής καταστολής.

Έξι χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η δίκη της ΧΑ συνεχίζεται με τους περισσότερους εκ των κατηγορούμενων να κυκλοφορούν ελεύθεροι και με βασικό στόχο το ξέπλυμα της ναζιστικής συμμορίας, αλλά και του ίδιου του κράτους κατά κύριο λόγο, που είναι και ο βασικός ενορχηστρωτής και υποκινητής των φασιστικών/παρακρατικών επιθέσεων χρησιμοποιώντας τες ως εφεδρεία του στην κατεύθυνση της τρομοκράτησης της κοινωνίας και της καταστολής των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων που εκδηλώνονται απέναντι στην κλιμακούμενη συνολική επίθεση των οικονομικών και πολιτικών αφεντικών.

Μέσα σε αυτά τα έξι χρόνια, τόσο ο «θεσμικός αντιφασισμός» που επιχείρησε να προβάλλει το κράτος ως το μοναδικό εγγυητή της «δημοκρατικής ομαλότητας», να εδραιώσει τη θεωρία των δύο άκρων και να ξεπλύνει τη δράση των παρακρατικών νεοναζί, όσο και η ίδια η παρακρατική δράση στο πεζοδρόμιο βρήκαν απέναντι τους τη σθεναρή, αποφασιστική, διαρκή και ανυποχώρητη αντιφασιστική δράση. Οι μαζικές και μαχητικές αντιφασιστικές κινητοποιήσεις ήταν ο πραγματικός φραγμός στην άνοδο των φασιστών και στις επιθέσεις που πραγματοποιούσαν, με αποτέλεσμα σήμερα να έχουν μπει ισχυρά αναχώματα στην επέλασή τους και να έχει επιτευχθεί η υποχώρηση των νεοναζιστικών ομάδων από το δημόσιο πεδίο. Από τις αντιφασιστικές διαδηλώσεις αντίστασης και μνήμης για τον Π.Φύσσακαι το Σ. Λουκμαν, τις μαχητικές συγκεντρώσεις στη δίκη της ΧΑ, τις κεντρικές αντιφασιστικές κινητοποιήσεις και τις εδαφικές μάχες στις γειτονιές, μέχρι τα οδοφράγματα διεθνιστικής αλληλεγγύης απέναντι στον εθνικισμό, τη μισαλλοδοξία και τον πόλεμο.

Η συμπλήρωση των 6 χρόνων από τη δολοφονία Φύσσα έρχεται μέσα σε ένα περιβάλλον απροκάλυπτης κρατικής επίθεσης απέναντι σε όσους αγωνίζονται προκειμένου να αφανιστούν οι συλλογικές αντιστάσεις και να μπορέσουν να προχωρήσουν απρόσκοπτα στους σχεδιασμούς τους, ισοπέδωσης των κοινωνικών και ταξικών κατακτήσεων, λεηλασίας των φυσικών πόρων και καταστροφή της φύσης, για να μπορέσουν να επιβάλλουν ακόμα μεγαλύτερη περιθωριοποίηση και εξαθλίωση στους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Η νέα πολιτική διαχείριση που προέκυψε από τις εκλογές του Ιούλη έχει βάλει εξ αρχής στο στόχαστρο τους βασικούς της αντιπάλους, τους αναρχικούς, τους μετανάστες, τους αγωνιστές και τους εργάτες, καταστρώνοντας νέους σχεδιασμούς για την καταστολή και την καθυπόταξη τους.
Αυτούς τους σχεδιασμούς εξυπηρετεί και το κατασταλτικό σχέδιο που έχει προαναγγελθεί πριν από τις εκλογές και λαμβάνει χώρα αυτό το διάστημα. Οι κατασταλτικές επιχειρήσεις της 26ης Αυγούστου με τις εκκενώσεις καταλήψεων, τις συλλήψεις καταληψιών, το ξεσπίτωμα προσφύγων και τη μεταφορά τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, προεικονίζουν την συνολικότερη επίθεση που ετοιμάζεται για την κοινωνική πλειοψηφία το επόμενο διάστημα. Η ψήφιση αντεργατικών μέτρων, η κατάργηση του ασύλου, η πριμοδότηση μεγαλοεπιχειρηματιών προκειμένου να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν σαρωτικές αλλοιώσεις του φυσικού περιβάλλοντος, είναι ενδεικτικά παραδείγματα του εύρους και του βάθους της επίθεσης.

Η κρατική καταστολή σήμερα αποτελεί κυρίαρχο συστατικό της κρατικής στρατηγικής. Αυτή η πολεμική επιχείρηση ενάντια σε όσους αγωνίζονται είναι μέρος της συστηματικής προσπάθειας δεκαετιών από την πλευρά του ελληνικού κράτους να καθυποτάξει τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις και να επιβάλλει την υποταγή. Μίας προσπάθειας που προσέκρουε στον τοίχο των μαζικών και μαχητικών κινητοποιήσεων, των εξεγέρσεων, των αγώνων των προηγούμενων χρόνων.

Τα αναχώματα που στήνονται αυτή την περίοδο από τον κόσμο του αγώνα, μας δείχνουν πώς μπορούμε να αντισταθούμε στην κρατική καταστολή, να υπερασπιστούμε τις δομές του αγώνα, την παρουσία, το λόγο και τη δράση μας. Με όπλο μας την αλληλεγγύη να δώσουμε το σύνθημα της αντεπίθεσης στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα. Να αναζωπυρώσουμε τις εστίες της κοινωνικής και ταξικής αντίστασης. Η μόνη απάντηση απέναντι στον πόλεμο, τον εθνικισμό και τον φασισμό που γεννά και θρέφει ο κόσμος του κράτους και του καπιταλισμού, είναι η οργάνωση της κοινωνικής και ταξικής αντεπίθεσης. Χωρίς αυταπάτες πως το σύστημα εκμετάλλευσης και καταπίεσης μπορεί να εξωραϊστεί, χωρίς αυταπάτες πως οποιαδήποτε κυβέρνηση μπορεί να αποτελέσει φραγμό στον φασισμό, να αγωνιστούμε συλλογικά, μαχητικά και από τα κάτω, με όπλο μας την διεθνιστική και ταξική αλληλεγγύη. Να αγωνιστούμε από κοινού, ντόπιοι και μετανάστες/στριες, εργαζόμενοι/ες, φοιτητές/τριες, μαθητές/τριες, για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας ισότητας, δικαιοσύνης, αλληλεγγύης και ελευθερίας.

Χαιρετίζουμε τη μεγαλειώδη διαδήλωση χιλιάδων αγωνιστών που πραγματοποιήθηκε στις 14 Σεπτέμβρη στο κέντρο της Αθήνας στέλνοντας σαφές μήνυμα αντίστασης στην καταστολή και τους κρατικούς σχεδιασμούς…

Δεν ξεχνάμε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στις 18 Σεπτέμβρη 2013 στο Κερατσίνι. Δεν ξεχνάμε τις δολοφονίες του Σ. Λουκμαν, του Αλ. Γρηγορόπουλου, του Ζακ Κωστόπουλου, του P. Ziffle

Δεν ξεχνάμε τις εκατοντάδες δολοφονικές επιθέσεις σε βάρος προσφύγων και μεταναστών. Ούτε τις δεκάδες θρασύδειλες επιθέσεις σε καταλήψεις, σε αυτοδιαχειριζόμενους χώρους και σε αναρχικούς, αριστερούς και αντιφασίστες αγωνιστές.

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΕΝΝΟΥΝ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ

Αντιφασιστικές - Αντικρατικές - Αντικατασταλτικές Συγκεντρώσεις
την Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη 2019

Πάτρα: Παράρτημα στις 18.00

Θεσσαλονίκη: Καμάρα στις 18.00

Αθήνα: στο σημείο δολοφονίας του Π.Φύσσα, στο Κερατσίνι, στις 18.00

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση - Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων

πηγή : https://apo.squathost.com/%ce%b1%ce%bd%ce%b1%…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

«Ένα πρωί θα ανοίξω την πόρτα
ίσα ολόισα στη φωτιά
και θα μπω όπως και χτες
φωνάζοντας "φασίστες"
στήνοντας οδοφράγματα και πετώντας πέτρες»

.Κατερίνα Γώγου.

«Έχει γίνει μια απλή ανθρωποκτονία και το έκαναν…» Αυτή ήταν η δήλωση του Ρουπακιά στο Εφετείο του Ιούλη. Ας μην γελιόμαστε είναι προφανές, ότι φασιστικές ιδεολογίες, οι οποίες υποκινούνται μόνο από τον λοστό της απέχθειας δεν μπορούν παρά να χλευάζουν την ζωή, αφού τα μιλιούνια αίματος που στάζουν αποτελούν πάγιο συστατικό της στρατηγικής τους. Ξεδιπλώνοντας μια σειρά δολοφονιών, από τους πρόσφυγες που πλέουν στα νερά του Αιγαίου, μέχρι τις μαχαιριές σε αγωνιστές, «ξένους» και «διαφορετικούς», όλα υπόκεινται σε θανάτους που προκαλεί το σύστημα ή τα μακριά του στειλιάρια σε βάρος των καταπιεσμένων και αυτών που αγωνιούν για έναν καλύτερο κόσμο. Φυσικά, με τα μακριά στειλιάρια δεν εννοούμε άλλους παρά τα κτήνη, τους φασιστές, οι οποίοι την ώρα που το σύστημα ως φυσική του εξέλιξη βαδίζει σε ασθενική τροχιά, αναδύονται σπέρνοντας ρητορικές και πρακτικές μίσους.

Έξι χρόνια μετά την δολοφονία του Φύσσα, οι δολοφόνοι του έχουν χάσει το «άλλοθι» των βουλευτών και τα τάγματα εφόδου δικάζονται, σε μια δική που φτάνει στο τέλος της. Μετά την αδυναμία της χ.α. να μπει στη βουλή και έχοντας απωλέσει ουσιαστικά τα προνόμια που ο κοινοβουλευτικός μανδύας παρείχε δημιουργείται εν πολλοίς μια διαφορετική κατάσταση. Από τις εσωτερικές διαμάχες στην ηγεσία της χ.α. και τις αποχωρήσεις υψηλόβαθμων στελεχών και μελών μέχρι την οικονομική χρεοκοπία και το κλείσιμο των γραφείων τους διαφαίνεται η αποσύνθεση της εγκληματικής οργάνωσης. Είναι γεγονός όμως πως η κοινωνική νομιμοποίηση του φασισμού δεν έχει εκλείψει, αφού η έκφανση του συντηρητισμού και του εθνικισμού έχει δώσει την σκυτάλη σε άλλους εκπροσώπους εντός του κοινοβουλίου. Πρόκειται για κόμματα τσαρλατάνων τα οποία συμβαδίζουν με τα διαχρονικά χαρακτηριστικά της ορθόδοξης ακροδεξίας στην ελλάδα, την εμμονή στο τρίπτυχο πατρίς - θρησκεία - οικογένεια αλλά και στο «τηλεμάρκετινγκ» (βλ. «Ελληνική Λύση» και «ΛΑ.Ο.Σ.»). Αυτό βέβαια, δεν θα μπορούσε να σημαίνει ότι κατά την άνοδο της προηγούμενης αριστερής κυβέρνησης τα τάγματα εφόδου δεν παρελαύναν ατιμωρητί προβαίνοντας σε ξυλοδαρμούς μεταναστών και αγωνιστών, σε επιθέσεις αυτοοργανωμένους χώρους, στέκια και δομές του κινήματος ως και εμπρησμούς καταλήψεων.

Σε αυτήν την συνθήκη, βλέπουμε και την βίαιη ανασυγκρότηση των θεσμικών οργάνων του κρατικού φασισμού, των μπάτσων και των σωμάτων ασφαλείας. Η Νέα Δημοκρατία, περήφανα υλοποίει τα απάνθρωπα προεκλογικά της σχέδια περί «καθαρισμού» των Εξαρχείων , εκκενώνοντας 4 καταλήψεις και στοιβάζοντας 143 πρόσφυγες και μετανάστες σε κλούβες, τους οποίους αργότερα έστειλαν σε διάφορα hot - spots. Το κατασταλτικό χτύπημα του κράτους είναι σαφές. Όσοι και όσες αντιστέκονται απέναντι στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα, θα εξολοθρεύονται με κάθε μέσο. Η καθημερινότητα των Εξαρχείων είναι πλέον στολισμένη με πλήθος μπάτσων, οι όποιοι τοποθετημένοι σε κάθε γωνιά, κάνουν καλά τη δουλειά τους ως προστάτες των αφεντικών. Αυθαίρετες επιθέσεις σε γεμάτους κοινωνικούς χώρους, σεξιστικά και ομοφοβικά σχόλια, επιβεβαιώνουν για ακόμη μια φορά πως το δόγμα της «μηδενικής ανοχής» δίνει στους μπάτσους, την νομιμοποίηση να ασκήσουν οποιαδήποτε μορφή βίας επιθυμούν.

Στην ίδια κατεύθυνση μία ακόμη προεκλογική υπόσχεση που πραγματοποιήθηκε, είναι και η κατάργηση του ασύλου. Με την πρόφαση της ύπαρξης ναρκωτικών και εγκληματικότητας μέσα στα πανεπιστήμια, το κράτος προέβη σε μια τουλάχιστον προκλητική κίνηση, καθώς το άσυλο αποτελεί αιματοβαμμένη κατάκτηση. Ξέρουμε πολύ καλά, πως οι ναρκοπιάτσες στους χώρους των πανεπιστημίων εγκαταστάθηκαν εκεί από το ίδιο το κράτος, ώστε οι αστυνομικές δυνάμεις να αποκτήσουν πρόσβαση σε χώρους όπου ζυμώνονται ριζοσπαστικές και ανατρεπτικές ιδέες για να τις καταστείλουν. Στοχοποιώντας, λοιπόν, μετανάστες και διατυμπανίζοντας πως το άσυλο αποτελεί "άσυλο ανομίας", τα κοινωνικά παράσιτα ξεχνούν την στενή σχέση αστυνομίας -ναρκωτικών και κράτους - μεγαλοεπιχειρηματιών που κερδοσκοπούν μεταφέροντας τεράστιες ποσότητες ναρκωτικών. Είναι, επομένως, εμφανές πώς ο πραγματικός λόγος της κατάργησης του ασύλου και της εισβολής της αστυνομίας στα πανεπιστήμια, δεν είναι η καταπολέμηση της εγκληματικότητας, αλλά καταστολή των επαναστατικών υποκειμένων.

Ενάντια σε κράτος - κεφάλαιο - φασισμό

Οι διαδηλώσεις της 18ης Σεπτέμβρη στη μνήμη του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα δεν μπορούν παρά να αποτελούν για εμάς αντίκρισμα της συνεχούς αντιφασιστικής δράσης και υπενθύμιση πως ο αγώνας ενάντια στο φασισμό είναι ταυτόχρονα αγώνας ενάντια σε κράτος, κεφάλαιο και καταστολή. Αγώνας συλλογικός που δεν βλέπει διαχωρισμούς ανάμεσα σε έθνη, φυλές και φύλα και προϋποθέτει την διεθνιστική αλληλεγγύη μεταξύ των αγωνιζομένων ενάντια στο εξουσιαστικό σύμπλεγμα κράτους, αφεντικών, φασιστών. Δεν τρέφουμε, λοιπόν, αυταπάτες για την «επιτυχή» δικαστική αντιμετώπιση της χ.α. και την θεσμική καταπολέμησή της, γιατί ο φασισμός τσακίζεται στο δρόμο, στις σχολές και στα σχολεία από τον κόσμο του αγώνα.

Ως αναρχικές φοιτήτριες και φοιτητές βιώνουμε την καταστολή στο πετσί μας πλέον και μέσα στο πανεπιστήμιο. Δεν ανεχόμαστε καμιά εξουσία πάνω από το κεφάλι μας. Το άσυλο για εμάς είναι ελευθερία ενάντια στην καταπίεση και την καταστολή, με τον ίδιο τρόπο που ο αγώνας ενάντια στον φασισμό είναι αγώνας για ζωή. Αγαπάμε την ελευθερία και θα την διεκδικούμε κάθε φορά που κάποιος προσπαθεί να μας την στερήσει εντός ή εκτός του πανεπιστημιακού ασύλου. Όσοι εχθρεύονται, λοιπόν, την ελευθερία προέρχονται από το ίδιο στρατόπεδο και βρίσκονται απέναντί μας. Γι' αυτό και ο αγώνας εναντίον τους οφείλει να είναι συνολικός, αδιαμεσολάβητος και συνεχής.

Είναι ακριβώς ο αναρχικός αγώνας που συνδέει τις ταξικές αντιστάσεις εντός και εκτός των σχολών για στέγαση και σίτιση, τους αγώνες ενάντια στην κατάργηση του ασύλου και την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση, με τον αντιφασισμό, την υπεράσπιση των δομών του κινήματος, την επανοικειοποίηση του δημοσίου χώρου και τον αγώνα ενάντια στις ναρκομαφίες. Είναι, δηλαδή, ο δρόμος που έχουμε να διανύσουμε μέχρι την κοινωνική επανάσταση. Ένας δρόμος που περνάει μέσα από την συντριβή του κόσμου του κράτους και των αφεντικών, των ένστολων και μη φρουρών τους. Για την Αναρχία και τον Ελευθεριακό Κομμουνισμό.

ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ Τρίτη 17/9, στις 12:00 στην είσοδο της Φιλοσοφικής στην Εθν.Αμύνης

ΠΟΡΕΙΑ Τετάρτη 18/9 18:00, Καμάρα

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΖΕΙ, ΘΑ ΣΑΣ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΖΩΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ

Αναρχική Συνέλευση Φοιτητών/τριών «Quieta Movere»


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Κερατσίνι 2013

Ήταν 18 Σεπτεμβρίου 2013, το ρολόι έδειχνε λίγα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα όταν ο Αντιφασίστας Ράπερ Παύλος Φύσσας έπεφτε νεκρός από το μαχαίρι του φασίστα Ρουπακιά σε ένα καφέ στο Κερατσίνι. Την ίδια ώρα οι μπάτσοι της ΔΙΑΣ παρακολουθούν την επίθεση αδρανείς και ταυτόχρονα τα ΜΜΕ προσπαθούν να συγκαλύψουν το περιστατικό, αποδίδοντας το σε οπαδικές διαφορές. Μία πάγια τακτική μπάτσων και ΜΜΕ σε αγαστή συνεργασία, που για άλλη μια φορά θα έβγαζε λάδι την δράση των φασιστών όπως άλλωστε έχει κάνει δεκάδες φορές στο παρελθόν.

Οι αντιδράσεις του αντιφασιστικού κινήματος ήταν έντονες, ξεκινούν μαζικές κινητοποιήσεις σε όλο τον Ελλαδικό χώρο από μετανάστες, εργάτες, αναρχικούς, κομμουνιστές οι οποίοι συγκρούονται και στήνουν οδοφράγματα σε πολλές πόλεις, επιχειρώντας να προσεγγίσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Κείμενα μοιράζονται και φασίστες τσακίζονται στο ξύλο από ομάδες αγωνιστών ενώ αρκετό καιρό μετά 2 μέλη της ομάδας περιφρούρησης των γραφείων τους στα βόρεια προάστια της Αθήνας εκτελούνται. Τα ίδια ΜΜΕ που την εξέθρεψαν και τη γιγάντωσαν από την αρχή της οικονομικής κρίσης, εκθειάζοντας τα παιδιά με τα στρατιωτικά παντελόνια που συνοδεύουν τις γιαγιάδες στα ATM, ανακαλύπτουν με «έκπληξη» την δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής. Περιττό ίσως είναι να αναφέρουμε πως στη δρομίσια δράση της χρυσής αυγής τα τελευταία 30 χρόνια οι στόχοι υπήρξαν αναρχικοί, κομμουνιστές, μετανάστες, φοιτητές, μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, εργαζόμενοι, μαθητές που αγωνίζονταν και κάποιες από αυτές τις επιθέσεις, πριν και μετά το Φύσσα είχαν πάλι δολοφονικά αποτελέσματα: Λουκμάν και Zilfe τα πιο πρόσφατα, ενώ μία σειρά άλλων επιθέσεων δεν είχαν νεκρούς από καθαρή τύχη όπως οι επιθέσεις στον Κουσουρή τη δεκαετία του 90, οι επιθέσεις σε μετανάστες εργάτες στον Ασπρόπυργο, η επίθεση σε μέλη του ΠΑΜΕ στο Πέραμα λίγες μέρες πριν το περιστατικό με το Φύσσα κ.α. Στο κοινοβούλιο δε, η "αντισυστημική" χρυσή αυγή που αποτελείται κατά κύριο λόγο από ενεργούς ή απόστρατους ένστολους (μπάτσους και καραβανάδες) και μπράβους αφεντικών, φρόντισε με την παρουσία της να μας θυμίσει με τις επερωτήσεις της πως το κύριο πρόβλημα του τόπου είναι με ποιο τρόπο θα συνεχίσει να κερδοφορεί το εφοπλιστικό, βιομηχανικό, τουριστικό κεφάλαιο...

Για να συνοψίζουμε: Η χρυσή αυγή και η κάθε χρυσή αυγή, όπως και τα στρατιωτικά πραξικοπήματα, προωθούνται για όσο χρησιμεύουν στο κεφάλαιο όταν αυτό φοβάται ότι μπορεί να χάσει την εξουσία του ή μεγάλο μέρος της κερδοφορίας του όπως θα μπορούσε να γίνει την περίοδο των αγώνων των μνημονίων και μαζεύονται όταν η αστική δημοκρατία επανανομιμοποιείται και κάνει την ίδια δουλειά πιο αποδοτικά.

Όσοι/ες όμως πιστεύουν πως ο ελληνικός εθνικισμός εκφράζεται μόνο από τους καραφλούς με τα μπράτσα κάνουν μεγάλο λάθος.

Μεσημέρι 21ης Σεπτέμβρη 2018 , Ομόνοια, Αθήνα

Όλα κυλάν ομαλά στην αγορά της πρωτεύουσας, οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων προσπαθούν να πλουτίσουν όπως κάθε άλλη μέρα από τον ιδρώτα των εργαζομένων τους, μπάτσοι και μαύρο κεφάλαιο συνεχίζουν χέρι-χέρι τη διακίνηση ναρκωτικών στις πλατείες των φτωχών, μέχρι που κάποια στιγμή σε ένα στενό κοντά στην πλατεία Ομονοίας ακούγεται φασαρία. Από εκεί και πέρα τα γεγονότα λίγο πολύ γνωστά.

Εντοπίζεται άνθρωπος εγκλωβισμένος μέσα στο άδειο μαγαζί ενός κοσμηματοπώλη, ο ιδιοκτήτης με τους τριγύρω μαγαζάτορες υποθέτουν κατευθείαν ότι είναι κλέφτης και αναλαμβάνουν άμεσα δράση. Τον κλωτσούν μανιωδώς στο κεφάλι, ενώ αργότερα συμβάλει στο ξυλοδαρμό και η Ελληνική αστυνομία. Για άλλη μια φορά τα ΜΜΕ αναλαμβάνουν δράση και επιχειρείται η συγκάλυψη της δολοφονίας του Ζακ και μάλιστα με τον πιο άθλιο τρόπο. Με το που αποκαλύπτεται η ταυτότητα του νεκρού, αμέσως εδραιώνεται και στοιχειοθετείται το έγκλημα που έχει διαπράξει. "Πρεζάκιας", "πούστης", "αδελφή", "ληστής", είναι τα επίθετα που προστίθενται στην δικογραφία των επίσημων μέσων αλλά και των social media που τον θέλει να μπουκάρει με μαχαίρι να κλέψει τον "καημένο τον κοσμηματοπώλη" που αμύνθηκε.

Το δικαίωμα της προστασίας της ατομικής ιδιοκτησίας, το ιερό δισκοπότηρο του καπιταλισμού, πάνω στο οποίο χτίζεται η «ευημερία της κοινωνίας» προφανώς ιεραρχείται υψηλότερα από το περιθωριακό-αντιπαραγωγικό στοιχείο που έφερε πολλές από τις ταυτότητες που ο καπιταλισμός και ο ελληνικός εθνικισμός μας δίδαξε να μισούμε. Ο κοσμηματοπώλης κυνικά το ίδιο απόγευμα θα φωτογραφηθεί να σκουπίζει την είσοδο του μαγαζιού του, όπου λίγες ώρες πριν είχε δολοφονήσει έναν άνθρωπο ενώ θα περάσουν αρκετές μέρες για να φανεί πως ακόμα κι αυτή η αρχική υποψία για ληστεία, δεν υπήρξε ποτέ.

Η λατρεία της ιδιοκτησίας δολοφονεί προκαταβολικά, η μεσαία τάξη που πουλάει χρυσάφια παίρνει την κατάσταση στα χέρια της, αντιγράφοντας τις μεθόδους του θεσμικού κρατικού ρατσισμού τον οποίο τόσο καιρό εκλιπαρούσε για περισσότερη ασφάλεια και αίμα "περιθωριακών" αλλά και τις μεθόδους του ρατσισμού των ταγμάτων εφόδου. Οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος που εναλλάσσονται διαρκώς, ανάλογα με τους καιρούς για να εδραιώσουν τον κοινωνικό κανιβαλισμό, την διαίρεση της εργατικής τάξης, το κλίμα φόβου σε όσους αγωνίζονται, σε όσες περισσεύουν, σε όσους δεν χωράν στα εμφανισιακά, έμφυλα, φυλετικά, παραγωγικά πρότυπα της σύγχρονης καπιταλιστικής κοινωνίας.

Με σβάστικα ή χωρίς, ως επίσημη κρατική πολιτική θέση και πρακτική ή παράλληλη παρακρατική λειτουργία, Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ, Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ, Ο ΣΕΞΙΣΜΟΣ, Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ:

1)ώστε να προωθούν τη διαίρεση των εκμεταλλευομένων προκειμένου η οργή να εκτονώνεται μεταξύ τους, αντί να στρέφεται ενάντια σε όσους δημιουργούν την εκμετάλλευση και την καταπίεση. Εργαλείο για την επίτευξη αυτού του στόχου αποτελεί η ρητορική της εθνικής ενότητας. Υπό αυτό το πρίσμα επιδιώκουν να αποκρύψουν το γεγονός ότι ένα αφεντικό και μια εργαζόμενη έχουν εξ ορισμού αντικρουόμενα συμφέροντα αφού ο πρώτος εκμεταλλεύεται τη δεύτερη .

2)παράλληλα, έχοντας δημιουργήσει πρώτα την αίσθηση της κοινότητας-έθνους, βρίσκουν εξιλαστήρια θύματα για να κατηγορήσουν για τα κακώς κείμενα της εποχής. Χαρακτηριστική είναι η ρατσιστική ρητορεία που θέλει τους μετανάστες να φταίνε για την ανεργία, και τους ομοφυλόφιλους και τους μουσουλμάνους για όλα τα υπόλοιπα προβλήματα που βιώνουμε.

3)ένα βήμα παραπέρα, να προσπαθούν να σπείρουν τον φόβο σε όσους δε συμμορφώνονται με τις επιταγές της εξουσίας, είτε επειδή συνειδητά επιλέγουν να συγκρουστούν με αυτές, είτε επειδή δεν εμπίπτουν στο πρότυπο του Έλληνα, λευκού, ορθόδοξου, πειθαρχημένου, straight άντρα . Η δημιουργία ταγμάτων εφόδου που θα δρουν στο όνομα των πιο συντηρητικών τμημάτων του κεφαλαίου και του κράτους ξεκινάει σήμερα από "χαμηλού βεληνεκούς" επιθέσεις, για να δομήσει σε καταστάσεις εξεγέρσεων και επαναστάσεων, παραστρατιωτικές ομάδες που θα υπερασπιστούν το καθεστώς.

Άλλωστε για να μιλάμε και με πιο φρέσκα παραδείγματα η εθνική ιδεολογία είναι αυτή που κατεβάζει κόσμο ανιστόρητο στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία ο οποίος ονειρεύεται Μεγάλες Ελλάδες, πραγματοποιεί μέσα από αυτά επιθέσεις σε μετανάστες και καταλήψεις, αλλά δε λέει λέξη για τα τεράστια οφέλη που αποκομίζει η ελληνική αστική τάξη και το ελληνικό κράτος μέσα από την ολοένα και αυξανόμενη πρόσδεση στην πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ και τις επεκτατικές του βλέψεις στην Β. Μακεδονία και τα Βαλκάνια. Η εθνική ιδεολογία είναι αυτή που προσπαθεί να μας προετοιμάσει ώστε σε ένα ενδεχόμενο πολεμικό επεισόδιο με την Τουρκία να στρέψουμε τα όπλα μας ενάντια στα αδέρφια μας, τους Τούρκους προλετάριους για την μοιρασιά των ΑΟΖ και της ενέργειας, για κέρδη δηλαδή των εγχώριων αστικών τάξεων, για κέρδη δηλαδή που δεν πρόκειται να δούμε να βελτιώνουν την ποιότητα της καθημερινής μας ζωής. Η εθνική ιδεολογία αρνείται να δει τους πολέμους που συμμετέχει ενεργά η Ελλάδα και τολμά την ίδια στιγμή να ζητάει αυστηροποίηση των ελέγχων στα σύνορα δικαιολογώντας τους πνιγμούς χιλιάδων ανθρώπων που φεύγουν από τους τόπους τους επειδή ο δυτικός κόσμος- και η Ελλάδα ως κομμάτι του- τους βομβαρδίζουν και τους λεηλατούν.

Η ΜΝΗΜΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙ

10 χρόνια καπιταλιστικής κρίσης έχουν φέρει μεγάλες κοινωνικές και ταξικές υποχωρήσεις, μεγάλες νίκες για το κεφάλαιο και το κράτος. Στο δικό μας στρατόπεδο κυριαρχεί η ηττοπάθεια, η αδράνεια, ο φόβος, η αδυναμία συγκρότησης μίας νέας μορφής ταξικής οργάνωσης και πάλης που θα αρχίσει να μας δίνει και πάλι τις απαραίτητες νίκες που χρειαζόμαστε. Άλλωστε οι τελευταίες μεγάλες μάχες στις πλατείες ενάντια στα μνημόνια χάθηκαν ακριβώς γιατί δεν έγιναν κάτω από κόκκινες και μαύρες σημαίες αλλά κάτω από γαλανόλευκες, με το προλεταριάτο να αποτελεί τον μαζικό παράγοντα αλλά να μην μπορεί να επιβάλει το δικό του πολιτικό πρόγραμμα. Ακόμα κι έτσι, η ανάγκη υπάρχει, η οργή υπάρχει, η μνήμη υπάρχει. Και όλα αυτά τα χρόνια, σε μία σειρά μαχών οπισθοχώρησης καταφέραμε να βάλουμε φρένο σε μία σειρά περιπτώσεων τόσο στην καταστολή, όσο και στους φασίστες που ερχόντουσαν για να ισοπεδώσουν για λογαριασμό του κεφαλαίου.

Και όλα αυτά τα χρόνια είχαμε κόστος, είχαμε νεκρούς δικούς μας. Έτσι αντιλαμβανόμαστε τις μέρες μνήμης των νεκρών της τάξης μας, σαν μια ευκαιρία να βρεθούμε με τις δυνάμεις των εκμεταλλευομένων και καταπιεσμένων στο δρόμο για να πούμε πως όχι μόνο δεν ξεχνάμε, αλλά και πως οι λόγοι για να αγωνιστούμε παραμένουν και βαραίνουν τις πλάτες μας, κάνοντας τις ζωές μας όλο και πιο μίζερες, γεμάτες διακρίσεις, φτώχεια και θάνατο.

Οφείλουμε να κατεβούμε στο δρόμο για τον Παύλο Φύσσα, τη Zackie, τον Λουκμάν, τον Petrit Zifle, για τους πνιγμένους μετανάστες στο Αιγαίο, για τους δολοφονημένους εργάτες στους χώρους δουλειάς, για τους κρατούμενους που αργοπεθαίνουν στα κελιά ή στα κολαστήρια που ονομάζουν νοσοκομεία φυλακών, για όσες δέχονται την πατριαρχική βία, για όλες και όλους εμάς που αποτελούμε τα πρώτους στόχους του καπιταλισμού και του φασισμού.

Οι αγώνες που έρχονται ενάντια στο πόλεμο, την εντατικοποίηση της εργασίας μας, τις ιδιωτικοποιήσεις, τον αποκλεισμό μας από τη δυνατότητα κάλυψης μίας σειράς βασικών αναγκών, τη πατριαρχία, την λεηλασία της φύσης, την καταστολή και την αντιμεταναστευτική πολιτική που έρχεται να συνεχίσει η ΝΔ με ακόμα μεγαλύτερη ένταση από το ΣΥΡΙΖΑ (εκκενώσεις καταλήψεων μεταναστών και αναρχικών, τη κατάργηση του ΑΜΚΑ για τις μετανάστριες, τον πόλεμο στην γειτονιά των Εξαρχείων, την κατάργηση του δικαιώματος της έφεσης για αιτήσεις ασύλου που δεν έγιναν δεκτές κλπ) ή θα μας βρουν διαιρεμένους και ηττημένους ή θα μας βρουν ενωμένους και νικητές.

Οφείλουμε να οργανωθούμε και να παλέψουμε για έναν καλύτερο κόσμο, όπου δεν θα υπάρχουν αφεντικά και εργάτες, όπου δε θα υπάρχει ο φόβος και η βία απέναντι στο διαφορετικό, έναν κόσμο που θα είναι όλα για όλους, έναν κόσμο που θα μας χωράει όλους. Είναι υποχρέωση του συνόλου των εκμεταλλευομένων να αγωνιστούμε για να μη θρηνήσουμε άλλο νεκρό από μαχαίρι φασίστα, άλλες μαφιόζικες επιθέσεις - παραγγελίες από τα αφεντικά και ακόμη χειρότερα άλλους πολέμους. Να πάρουμε την ταξική ρεβάνς στέλνοντας το φασισμό και το σύστημα που τον γεννά, στα τσακίδια της ιστορίας.

Από τα σχολεία, τα πανεπιστήμια και τις δουλειές ως τα γήπεδα, τις πλατείες και τις γειτονίες συγκροτούμε ομάδες διεθνιστικής αλληλεγγύης και ταξικής αυτοάμυνας και τσακίζουμε φασίστες και ρατσιστές:

ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟ,

Γ ΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΕΘΝΗ, ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΥΣ,

ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΟΠΟΥ ΟΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Συλλογικότητα αναρχικών από τα ανατολικά


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

6 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Όταν ξαναρωτήσεις που είναι ο Παύλος Φύσσας να θυμάσαι τι έκανες εσύ όλον αυτό τον καιρό, και δεν είναι πλέον εδώ. Να Θυμασαι και να απολογήσε για τις πρώτες 440.996 μαχαιριές στο σώμα του, στις εκλογές του 2015. Όμως έχεις κοντή μνήμη και ένα μυαλό γεμάτο ημιμάθεια, γιατί 5 χρόνια μετά οπλίζεις ξανά και ξανά τα ίδια χέρια, μέσα απο τα εθνικιστικά συλλαλητήρια που στηρίζεις. Εσύ που σκότωσες τον Παύλο, τον Σαχζάντ και άλλους με την στάση σου τα τελευταία χρόνια, βάζεις ακόμα το στίγμα σου για νέες φασιστικές επιθέσεις από τα σύγρονα τάγματα ασφαλείας. Για νέες επιθέσεις σε καταλήψεις και αυτοδιαχειριζόμενους χώρους, για νέα εγκληματικά πογκρόμ σε μετανάστες και άτομα της lgbtqi κοινότητας. Όμως παιδιά σαν τον Παύλο δεν πέθαναν σαν ήρωες, αλλά σαν άνθρωποι. Γιατί ακόμα και νεκρός ο Παύλος θα μείνει πιστός στο ραντεβού με την ιστορία, κυνηγώντας καθάρματα σαν τον Φουντούλη και τον Καπελώνη.

Αντιφασιστική πορεία Τετάρτη 18-9, 18:00 Καμάρα

Κατάληψη Terra Incognita

πηγή : https://terraincognita.squat.gr/2019/09/16/6-…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Αντιφα/αντιπατριαρχικος Σεπτεμβρης: Πορεια για τα 6 χρονια απο την δολοφονια Φύσσα

τις 18 Σεπτεμβρίου 2013, ο αντιφασίστας ράπερ Παύλος Φύσσας ( Killah P), δολοφονείται σε κοινή θέα από μέλη της ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή παρουσία 8 άπραγων αστυνομικών.
Στις 21 Σεπτεμβρίου 2018, ο ακτιβιστής του ΛΟΑΤΚΙΑ+ κινήματος, οροθετικός, αντιφασίστας και drag queen Zackie Oh - Ζακ Κωστόπουλος, λιντσάρεται στο κέντρο της Αθήνας, από "αγανακτισμένα" αφεντικά με τη σύμπραξη ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ο Σεπτέμβρης έχει αποκτήσει άλλο νόημα πλέον. Είναι ποτισμένος με το αίμα ανθρώπων που πλήρωσαν με τη ζωή τους την ελευθερία της έκφρασης και του λόγου τους.
Έξι χρόνια μετά και ένα χρόνο μετά ο αγώνας ενάντια στο κράτος και τους μηχανισμούς "απονομής δικαιοσύνης" του συνεχίζεται. Ως αντιφασίστες δεν αναθέτουμε στην κρατική και δικαστική εξουσία την εξάλειψη του φασισμού, των υποστηρικτών του ή την πραγματική θεμελίωση της έμφυλης ισότητας. Επιλέγουμε να διεκδικούμε τα αυτονόητα,κοινωνικά και μαχητικά στο δρόμο, χωρίς να αφήνουμε σπιθαμή δημοσίου χώρου σε ανθρωποειδή,νοικοκυραίους και μπάτσους που με την παρουσία τους προσβάλλουν αξίες όπως η ισότητα,η ελευθερία και η αξιοπρέπεια.

Καλούμε σε πορεία αύριο ,18/09, στις 18.00 στην Καμάρα.
Καλούμε σε πορεία, το Σάββατο, 21/09, στις 18.00 στο άγαλμα Βενιζέλου.

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΖΕΙ ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ
Η ΖΑΚΙ ΖΕΙ ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ.

Ανοιχτή συνέλευση για έναν Αντιφασιστικό / Αντιπατριαρχικό Σεπτέμβρη


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Αντιφασιστική πορεία μνήμης

ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΑΥΛΟ, PETRIT, SHEHZAD, ΤΣΑΚΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ

Έξι χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Έξι χρόνια που η μνήμη είναι ζωντανή και μας οργίζει. Έξι χρόνια που οι οργανωμένοι νοσταλγοί του Χίτλερ κυκλοφορούν ελεύθεροι μέσα και έξω από τη Βουλή. Έξι χρόνια που κράτος και παρακράτος συνεχίζει να δολοφονεί, να καταστέλλει, να τρομοκρατεί. Έξι χρόνια που ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι κάθε φασίζουσα νοοτροπία να ανατραπεί.

Το χρονικό της δολοφονίας

Ξημερώματα 18ης Σεπτεμβρίου, στο Κερατσίνι, Ναζί ανενόχλητοι από τους μπάτσους που ενώ ήξεραν τι συμβαίνει κάνανε κύκλους γύρω από το τετράγωνο, επιτίθενται στον αντιφασίστα μουσικό, Παύλο, και την παρέα του. Ο Παύλος απέναντι σε περίπου 20 Ναζί, υπερασπιζόμενος τόσο τις ιδέες του όσο και την παρέα του βγαίνει μπροστά. Ο χρυσαυγίτης Ρουπακιάς τον μαχαιρώνει με επαγγελματική ακρίβεια μπροστά στην άπραγη ομάδα Δίας, που παρά την καθυστέρησή της είχε φτάσει στο σημείο και τον συλλαμβάνει σχεδόν με φιλική διάθεση.

Η άνοδος και η πτώση της Χρυσής Αυγής

Με την εξέγερση του 2008 και την άνοδο των κοινωνικών κινημάτων αμφισβήτησης του υπάρχοντος, σε συνδυασμό με το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης και των αυξημένων μεταναστευτικών ροών, η Χρυσή Αυγή εμφανίστηκε ως υπερασπιστής της "ελληνικής" φυλετικής καθαρότητας και των προνομίων της, ενάντια στους "κακούς ξένους" και τους "προδότες πολιτικούς". Από παρακρατικό μηχανισμό μετατράπηκε σε αστικό πολιτικό μόρφωμα που έλαβε τέτοια κοινωνική νομιμοποίηση - με τη συνδρομή βέβαια και της μιντιακής προβολής της - που την οδήγησε μέχρι και στην είσοδο στο Κοινοβούλιο. Όπως βέβαια αναμενόταν από ένα ναζιστικό κόμμα, κεντρικός τους εχθρός τελικά στάθηκαν αδύναμα κοινωνικά στρώματα, κατά κύριο λόγο μετανάστες, οι οποίοι βρέθηκαν στο στόχαστρο επιδρομών ξυλοδαρμού και κοινωνικού εξευτελισμού σε γειτονιές και λαϊκές. Τους είδαμε να υπερασπίζονται εφοπλιστικά συμφέροντα με ερωτήσεις στη Βουλή, ενώ ταυτόχρονα εξαπέλυαν βίαιες επιθέσεις στους απεργούς εργάτες και συνδικαλιστές αλλά και σε οτιδήποτε άλλο παρέκκλινε ιδεολογικά από το δόγμα της μισαλλοδοξίας τους, όπως οι δομές αγώνα και οι χώροι των κοινωνικών κινημάτων πχ. το Συνεργείο, η Φαβέλλα, το θέατρο Εμπρός. Μετά την δολοφονία του Παύλου η οργή του αντιφασιστικού κινήματος ξεχείλισε και το Κράτος αναγκάστηκε να μαζέψει τα μαντρόσκυλα που έθρεφε ως το μακρύ του χέρι. Η δίκη της Χρυσής Αυγής, παρόλο που δεν αποτέλεσε εμπόδιο για την ύπαρξη της μέσα στη Βουλή αλλά και των παρακρατικών ταγμάτων εφόδου στους δρόμους, ήταν η αρχή της πτώσης της. Παρά τις προσπάθειες για συσπείρωση κόσμου, όπως λόγου χάρη με το Μακεδονικό, οι εκλογές του 2019 βρίσκουν το ναζιστικό αυτό μόρφωμα έξω από το Κοινοβούλιο και σε πλήρη διάλυση.
…ας μην εφησυχαζόμαστε

Ο φασισμός, επειδή δεν έχει ούτε αξίες ούτε ηθική δεν διστάζει να φορέσει είτε τη γραβάτα του κοινοβουλίου είτε την παραλλαγή των ταγμάτων εφόδου της Χ.Α. Έτσι, βλέπουμε κλασικές ακροδεξιές φιγούρες της ελληνικής πολιτικής σκηνής να πρωτοστατούν στο θέατρο του δόγματος της «τάξης και ασφάλειας» της Ν.Δ. (Βορίδης, Γεωργιάδης, κ.α.). Αυτή η τάξη και ασφάλεια εξυπηρετεί ΜΟΝΟΝ το κράτος και το κεφάλαιο καθώς σημαίνει όξυνση της καταστολής ενάντια σε όσους/όσες αντιστέκονται στην λεηλασία της φύσης, στο τσάκισμα των εργατικών δικαιωμάτων, σε όσους δεν θέλουν η Μεσόγειος να είναι ένα απέραντο νεκροταφείο μεταναστών… εν τελει σε όσους αντιστέκονται στην καπιταλιστική λαίλαπα. Έτσι μια κυβέρνηση που εγκόλπωσε φασίζοντα κομμάτια της κοινωνίας που βλέπουν τους φτωχούς μετανάστες ως σκόνη και τους πλούσιους ξένους επενδυτές ως εθνικούς ευεργέτες, τους αντιεξουσιαστές ως σκουπίδια, την φτωχούς που δεν έχουν ούτε για ένα εισιτήριο ως αποβράσματα, τους πλούσιους ναρκέμπορους ως «υποδείγματα επιχειρηματιών», πραγματώνει τις φαντασιώσεις τους μέσα από εκκενώσεις στεγαστικών καταλήψεων μεταναστών, αντεργατικά μέτρα που περνάνε με την διαδικασία του κατεπείγοντος, είτε με την κατάργηση της εγκυκλίου για τη χορήγηση ΑΜΚΑ σε μετανάστες. Νόμος και τάξη γίνονται το αποκούμπι και η ρητορεία αυτών που πέταξαν την περικεφαλαία του μακεδονομάχου όσο γρήγορα την είχαν φορέσει, ελπίζοντας πλέον να συγκαλύψουν την συνέχεια της εξαθλίωσης των ζώων μας με τεχνητούς φόβους, υπό τα χειροκροτήματα νέων, "όχι πολύ ναζιστών" , όπως ο Βελόπουλος. Μια ρητορεία που λεηλατεί καθημερινά τη ζωή μας και εναντίον της οποίας κανένας φασίστας δεν μίλησε ποτέ και πουθενά.

Ο φασισμός σε θέλει δούλα του κράτους και των αφεντικών

Ο φασισμός είναι ένα ακόμα όπλο στη φαρέτρα του καπιταλισμού, σχεδιασμένο να χωρίζει αυθαίρετα τους ανθρώπους και να δημιουργεί τεχνητούς ανταγωνισμούς μεταξύ τους, με σκοπό να τους αποπροσανατολίσει από τις πραγματικές αιτίες της δυστυχίας μας. Φτιάχνει εχθρούς, άλλοτε εξωτερικούς στο πρόσωπο των μεταναστών και άλλοτε εσωτερικούς στα πρόσωπα των αντιεξουσιαστών. Ενάντια στη ρητορική μίσους προτάσσουμε την αλληλεγγύη και την ενδυνάμωση της κουλτούρας των συλλογικών αγώνων. Είτε παρουσιάζεται με ξεκάθαρα χαρακτηριστικά, είτε ελλοχεύει σε κάθε λογής κυβέρνηση, ο φασισμός πρέπει να τσακιστεί τελειωτικά. Ενάντια στη σήψη του καπιταλισμού να αγωνιστούμε για ζωή.

ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΒΑΘΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ

ΤΣΑΚΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

ΠΟΡΕΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 18/9 18:00 ΚΑΜΑΡΑ

Σχολείο - ελεύθερος κοινωνικός χώρος για τη μάθηση της ελευθερίας

πηγή : https://sxoleio12.wordpress.com/2019/09/17/αν…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Ο Παύλος Φύσσας ζεί! Όλοι στις διαδηλώσεις 18/9

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΦΥΣΣΑΣ ΖΕΙ!

Μαζική αντίσταση στην καταστολή του «Νόμος και Τάξη»

-

Όλοι/ες στις Διαδηλώσεις Τετάρτη 18/9

θΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 18:00, ΚΑΜΑΡΑ

ΑθΗΝΑ: 18:00, Μνημείο Παύλου Φύσσα

Γιάννενα: 18:00, Νομαρχία

-

Οι αγώνες μας έστειλαν τη Χρυσή Αυγή στο περιθώριο! Έχουν περάσει 6 χρόνια απ' τη δολοφονία του Π. Φύσσα, όταν η συμμορία της ΧΑ κορύφωνε την εγκληματική δράση της, σκοτώνοντας μετανάστες, ξυλοκοπώντας εργάτες, συνδικαλιστές, αγωνιστές. Πάντα ως πιστό σκυλάκι του συστήματος, ενισχυμένη ανάμεσα στα μνημονιακά τέρατα που γέννησε η έκρηξη της κρίσης του ελληνικού καπιταλισμού, προσπάθησε να επιβληθεί ως βασική δύναμη κρούσης ενάντια στο εργατικό κίνημα και αστική πολιτική εφεδρεία. Αυτή η επιχείρηση αγκαλιάστηκε από φυλλάδες και ΜΜΕ, που την πλασάρανε ως οργάνωση που προστατεύει τις γιαγιάδες, ενώ γνωστοί δημοσιογράφοι-μνημονιακά καθάρματα (όπως ο βουλευτής σήμερα της ΝΔ Μπ. Παπαδημητρίου) μιλούσαν για ενδεχόμενη συνεργασία της ΝΔ με μια «πιο σοβαρή» ΧΑ. Για όλους αυτούς, που τότε κατέρρεαν, η ΧΑ ήταν ίσως «η τελευταία ευκαιρία της δημοκρατίας», δηλαδή της μνημονιακής χούντας με κοινοβουλευτικό μανδύα. Η ΧΑ είχε πάντα την ανοχή, ατιμωρησία και «φωλιές» στον κρατικό μηχανισμό - και όταν ο Ρουπακιάς κάρφωνε το στιλέτο, η αστυνομία έκανε τα στραβά μάτια. Η δολοφονία πυροδότησε την οργή, το ξέσπασμα μαζικών, μαχητικών διαδηλώσεων. Χιλιάδες νεολαίοι και εργαζόμενοι, συλλογικότητες και οργανώσεις ξεχύθηκαν στους δρόμους, ξεκινώντας μια ολόκληρη σειρά αντιφασιστικών κινητοποιήσεων. Έτσι απομονώθηκε η ΧΑ και «κάηκε» πολιτικά, εξαναγκάστηκε η κυβέρνηση Σαμαρά (που είχε το δεξί του χέρι Μπαλτάκο συντονιστή των σχέσεων με τη ΧΑ) να συλλάβει ηγετικά μέλη της και αυτά να οδηγηθούν σε δίκη. Έτσι οδηγήθηκε, μετά και τις εκλογές, τη ΧΑ σε πορεία διάλυσης, αφού δεν διασώθηκε ούτε από τα εθνικιστικά συλλαλητήρια των «μακεδονομάχων», παρότι διαδήλωνε χεράκι-χεράκι με τη ΝΔ.

Η ΧΑ θα είχε σβήσει πολύ πιο μπροστά, αν δεν βοηθιόταν από την αθλιότητα του ΣΥΡΙΖΑ. Που λέρωσε κάθε αξία της Αριστεράς και του εργατικού κινήματος, φέρνοντας το 3ο και χειρότερο Μνημόνιο, προδίδοντας το ηρωικό ΟΧΙ του λαού στο δημοψήφισμα, καταφεύγοντας σε κάθε πολιτικό σκουπίδι και πραξικόπημα, καλλιεργώντας συνειδητά τη μοιρολατρία και ηττοπάθεια, καταφέρνοντας έτσι ύπουλα, καίρια χτυπήματά στους αγώνες και τα δικαιώματά μας. Που έχει τεράστιες ευθύνες για την καθυστέρηση της δίκης και για το ότι οι δολοφόνοι βρίσκονται έξω από τη φυλακή. Κανένα συγχωροχάρτι ή άλλοθι να εμφανιστεί αυτή η πολιτική αλητεία με «δημοκρατικό» προσωπείο στις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις, ενώ κρατάει με «υπευθυνότητα» το ίσο στα κατασταλτικά πογκρόμ της ΝΔ!

Η νεκραναστημένη ΝΔ, το αντιδραστικό συνάφι του Μητσοτάκη, επιχειρεί σήμερα, στα χνάρια του ΣΥΡΙΖΑ, μια ακόμα χειρότερη επίθεση, με προμετωπίδα την ακροδεξιά ατζέντα καταστολής, ρατσισμού, κοινωνικού κανιβαλισμού που ονομάζεται «Νόμος και Τάξη». Θα προσπαθήσουν να επιβάλλουν και στην πράξη την κατάργηση του ασύλου. Με περίσσια σπουδή απελευθέρωσαν και αθώωσαν τους δολοφόνους του Αλ. Γρηγορόπουλου, προωθούν το ηλεκτρονικό φακέλωμα εργαζόμενων, συνδικάτων, απεργιών. Ενώ τα ΜΑΤ δέρνουν όσους αγωνίζονται να κλείσει η χωματερή του θανάτου στη Φυλή και ο Μπακογιάννης αφήνει τους Κασιδιάρηδες να τρυπώνουν στις δημοτικές επιτροπές, ορδές των ΜΑΤ-ΔΙΑΣ-ΔΕΛΤΑ χτυπάνε για παραδειγματισμό με δακρυγόνα και γκλομπ στα Εξάρχεια, ανοίγοντας δρόμο όχι σε καμία «νομιμότητα» αλλά στους εμπόρους της πρέζας! Επαναφέρουν το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης δριμύτερο, για να εξαλείψουν κάθε αγώνα ενάντια στα μνημόνια, την εργοδοτική τρομοκρατία, τη χούντα της ΕΕ. Για να υπηρετήσουν τυχοδιωκτικά τα πολεμικά σχέδια των ιμπεριαλιστών στην περιοχή. Όσο πλησιάζει απειλητική η νέα έκρηξη της καπιταλιστικής κρίσης, όσο οι σπασμοί της γίνονται πιο βίαιοι και σ' όλο τον κόσμο αναδύονται όλο και χειρότερα πολιτικά τέρατα, τόσο πιο ζοφερή θα είναι η αντιδημοκρατική αναδίπλωση, για να σώσουν το σάπιο σύστημά τους πάνω στα κόκκαλά μας. Αυτό είναι όλο το «δημοκρατικό τόξο», που εξέθρεψε τη ΧΑ και υιοθετεί φασίζουσες ή φασιστικές πρακτικές: ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, μνημονιακοί, ελληνική αστική τάξη.

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ! Να οργανώσουμε τους αγώνες που θα ξηλώσουν την κυβέρνηση της ΝΔ και όλους τους μνημονιακούς. Που θα επιβάλλουν τις ελευθερίες μας, το χτύπημα του ρατσισμού-φασισμού, με ένα Ενιαίο Ταξικό Μέτωπο.

-

Ισόβια στους χρυσαυγίτες δολοφόνους.

Ενωτική - Μαζική - Μαχητική υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών, ενάντια στην αστυνομοκρατία της ΝΔ και τη «συναίνεση» του ΣΥΡΙΖΑ.

Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας (ΟΚΔΕ)

πηγή : https://www.okde.gr/archives/10158


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 18/9 ΚΑΜΑΡΑ 18:00

Στις 18 Σεπτεμβρίου του 2013 πέφτει νεκρός ο Παύλος Φύσσας στο Κερατσίνι από το μαχαίρι του Γιώργου Ρουπακιά, ενεργό μέλος της Χρυσής Αυγής.
Ο Παύλος είναι άλλο ένα θύμα της γνωστής φασιστικής - ακροδεξιάς στρατηγικής, δηλαδή την επίθεση κράτους και αφεντικών σε μετανάστες/τριες, αγωνιστές/τριες, εργαζομένους/ες και γενικότερα σε αυτοδιαχειριζόμενους χώρους, στέκια, καταλήψεις, στον καθένα/καθεμία που στέκει εχθρός και ανάχωμα απέναντι στην κρατική πολιτική.
Μέχρι την δολοφονία αλλά και μετά, με κάθε ευκαιρία η Χ.Α σε αγαστή συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ και έμμεσα με το κράτος επιχείρησε να κατακερματίσει περιοχές της Αθήνας όπως ο Αγ. Παντελέημονας και η Νίκαια και όχι μόνο, στην προσπάθεια της να επιβληθεί ως δύναμη και να διαχύσει το μίσος, τον φόβο, τη βία. Η εγκληματικότητα και η καθημερινή κατάσταση που επικρατούσε στην περιοχή από διαφόρων ειδών συμβάντα έδωσαν μεγάλο πάτημα και την κοινωνική νομιμοποίηση στην Χρυσή Αυγή να κάνει μαζικά πογκρόμ εναντίων μεταναστών και να μαχαιρώνει απροκάλυπτα. Όπως συνήθως το τέρας του φασισμού επιλέγει να κινηθεί με όρους τρομοκρατίας και εκμετάλλευσης, με κύριο στόχο την επίθεση στους καταπιεσμένους, και τους "κυνηγημένους".
Σήμερα μετράμε 6 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου και η δίκη της Χ.Α συνεχίζεται με πολύ αργούς ρυθμούς, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και 5 χρόνια. Μέσα στις αίθουσες δικαστηρίων αναδεικνύεται το πρόσωπο του θεσμικού αντιφασισμού, και μιας δήθεν αντιμετώπισης των ναζιστών θέλοντας από το κράτος να διασφαλιστεί η κοινωνική ειρήνη και να προωθηθούν οι θεσμοί και οι τακτικές αντιμετώπισης που προβάλλει η δημοκρατία. Τα ΜΜΕ επίσης βάλαν το χεράκι τους ώστε να προσπαθήσουν να καταπνίξουν την οργή για την δολοφονία αλλα και να αλλοιώσουν τα γεγονότα.
Στα χνάρια που άφησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έρχεται η Νέα Δημοκρατία με φανερές διαθέσεις αντιμεταναστευτικής πολιτικής, ενσωμάτωσης του φασιστικού λόγου και έντονης καταστολής. Η Χρυσή Αυγή μπορεί να έφυγε από την Βουλή, αλλα η φασιστική ρητορική έρχεται να ενισχύσει τις γραμμές της Νέας Δημοκρατίας με αντιανθρώπινα, αντιμεταναστευτικά και αντιαναρχικά μέτρα.
Εμείς δεν ξεχάσαμε, δεν ξεχνάμε και δεν θα ξεχάσουμε. Δεν συγχωρέσαμε και δεν θα συγχωρέσουμε. Θα σταθούμε απέναντι σε κάθε κατασταλτική, και παρακρατική τρομοκρατία, εργαλεία του κράτους και των αφεντικών απέναντι σε όσους αγωνίζονται για έναν καλύτερο κόσμο. Ο αντιφασιστικός αγώνας είναι αντιθεσμικός και αναπόσπαστο κομμάτι του αναρχικού κινήματος. Εναντιωνόμαστε στις ύπουλες μεθόδους κράτους, αφεντικών και φασιστών με έναν συνολικό αυτοοργανωμένο, αντιφασιστικό και αντικρατικό αγώνα από τα κάτω. Για τον Παύλο και για τον κάθε Παύλο. Για την κοινωνία της ισότητας, της αλληλεγγύης και της ελευθερίας, τον κόσμο της Αναρχίας και του Ελευθεριακού Κομμουνισμού.

ΠΟΡΕΙΑ ΜΝΗΜΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΛΗΘΗ

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΖΕΙ, ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΕΝΝΟΥΝ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ
18/9 ΚΑΜΑΡΑ 18:00

Αναρχική Μαθητική Ομάδα ΑΤΑΞΙΑ


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Σήμερα 18/9 όλοι οι δρόμοι οδηγούν στις αντιφασιστικές πορείες για τα 6 χρόνια από την δολοφονία του

Μαθητικό Ξεκίνημα

πηγή : http://www.antinazizone.gr/2019/09/189-6.html