Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019 στις 20.00

Επόμενη συνάντηση/συνέλευση Πρωτοβουλίας 'Ψ'

Η επόμενη συνάντηση/συνέλευση της "Πρωτοβουλίας για ένα Πολύμορφο Κίνημα στην Ψυχική Υγεία", θα γίνει την Παρασκευή, 20/9/19, ώρα 20.00, στο χώρο της οδού Μπόταση 11 (1ος όροφος).

Αν και η νέα κυβέρνηση δεν έχει ακόμα ανακοινώσει κάτι συγκεκριμένο για την Ψυχική Υγεία, τα όσα ανακοινώνει και έχει ήδη αρχίσει να πράττει σε πολλούς άλλους τομείς, "μιλούν" και για το τι αναμένεται να κάνει και στο χώρο της Ψυχικής Υγείας.

Ήδη ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε μέτρα υπέρ της περαιτέρω ασύδοτης κερδοφορίας των φαρμακοβιομηχανιών (για υποτιθέμενες "επενδύσεις", με τις οποίες εννοούν, πχ, ακόμα και το κόστος των λεγόμενων "κλινικών μελετών"- δοκιμές των φαρμάκων τους πάνω σε ασθενείς "πειραματόζωα", το οποίο θα συμψηφίζεται με τις επιστροφές προς το δημόσιο, το γνωστό clawback, μέχρι και σε ύψος 50 εκ. ευρώ), ενώ ένα από τα πρώτα μέτρα του Κικίλια (αμέσως μετά την κατάργηση του ΑΜΚΑ των προσφύγων), εν μέσω ενός συστήματος σε πλήρη διάλυση, τι ήταν; Ήταν η επαναφορά του προηγούμενου καθεστώτος στη διοργάνωση των ιατρικών συνεδρίων, που ανέκαθεν χρηματοδοτούν και χειραγωγούν οι φαρμακοβιομηχανίες, έτσι ώστε να μην υπάρχουν ούτε καν οι προσχηματικές, ψευδο-ελεγκτικές διαδικασίες (μέσω ΚΕΣΥ κλπ) που είχε θεσμοθετήσει η κυβέρνηση του Σύριζα.

Ως ήταν αναμενόμενο, σε ό,τι αφορά το "σκάνδαλο Novartis", η διαδικασία απαλλαγής των υπουργών/πρωθυπουργών που είναι άμεσα μπλεγμένοι έχει ήδη ξεκινήσει και όλο το βάρος φορτώνεται στους γιατρούς που "τα παίρνουν" από τη Novartis και από όλες τις εταιρείες-όχι βέβαια ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει, αλλά αυτή η πάγια πρακτική δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ξέπλυμα των κύριων υπεύθυνων, που είναι αυτοί που εκάστοτε κυβερνούν.

Και η κατασταλτική "εργαλειοθήκη" που είχε ετοιμάσει η προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά δεν πρόλαβε να τη νομοθετήσει - η "ακούσια θεραπεία στην κοινότητα" κλπ- είναι εν αναμονή προς εφαρμογήν, με την την Ψυχική Υγεία ν΄αποτελεί, κατ΄ αντιστοιχίαν και κατ΄ αναλογίαν, ένα "πεδίο Εξαρχείων", όπου θα επιδιωχθεί να επιβληθούν οι αντίστοιχες πολιτικές του "νόμου και της τάξης".

Για όλα αυτά και πολλά άλλα και, προπαντός, για τις αντιστάσεις που πρέπει να οργανώσουμε, θα συζητήσουμε στη συνάντηση της 20/9.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΟΛΥΜΟΡΦΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

πηγή : http://protovouliapsy.blogspot.com/
πηγή : email που λάβαμε στις 10 Σεπτέμβριος 14h