Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019 στις 19.00

3 καλέσματα : 1 2 3

Αντιφασιστική Συγκέντρωση-Πορεία

6 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 7μμ

Πλατεία Ελευθερίας, Βόλος

EEK

πηγή : http://www.eek.gr/index.php/oldermags/eventde…


1 2 3

Ο ΦΥΣΣΑΣ ΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΦΑΣΙΣΜΟ-ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ-ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ

«Και τι δεν κάνουν για να μας θάψουν.

Αλλά δεν ξέρουν ότι είμασ

τε σπόροι».

(Από την ανακοίνωση της κατάληψης Σπύρου Τρικούπη 17, την ημέρα της βίαιης εκκένωσής της, 26/8/19)

Έξι χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου και του Λουκμάν, ένας χρόνος μετά τη δολοφονία της Zackie, του Petrit, της Ελένης… Ένας μήνας και κάτι μετά την αποφυλάκιση του Κορκονέα και την αθώωση του Σαραλιώτη, που δολοφόνησαν εν ψυχρώ τον Αλέξη… Λίγους μήνες μετά την υπουργική απόφαση για τις εξώσεις προσφύγων επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και λίγες μέρες μετά το μπαράζ εκκενώσεων των καταλήψεων και της καταστολής στα Εξάρχεια επί κυβέρνησης Ν.Δ… Δεν ξεμπερδέψαμε με το τέρας! Η κουλτούρα του φασισμού, του εθνικισμού και της πατριαρχίας τροφοδοτείται από την ανάγκη διατήρησης της κοινωνίας της εκμετάλλευσης, για να καταφέρνει η τελευταία να αναπαράγεται.

Ο Παύλος δολοφονήθηκε επειδή ενοχλούσε τους φασίστες, επειδή ενοχλούσε όσους έχουν συμφέρον να συντηρήσουν την τάξη και την ασφάλεια του κόσμου της οικονομικής ολιγαρχίας! Το αντιφασιστικό κίνημα κατάφερε να απομονώσει και τελικά να συντρίψει κοινωνικά και εκλογικά τη ναζιστική συμμορία της Χ.Α. στο δρόμο, στους χώρους της δουλειάς, στα σχολεία και τελικά να την ξαποστείλει από την πολιτική σκηνή. Οδεύοντας προς την ολοκλήρωση της δίκης των μαχαιροβγαλτών, μπορούμε να είμαστε περήφανοι/ες για το φόβο που έχει μεταφερθεί εξολοκλήρου στο στρατόπεδο των μελών της εγκληματικής συμμορίας! Η Χ.Α. φαίνεται να καταρρέει με πάταγο, ο φασισμός όμως όχι! Το κενό της Χ.Α. σπεύδουν να καλύψουν μια σειρά άλλων νεόκοπων πολιτικών σχηματισμών εθνικιστικής αναφοράς, καθώς και η σημερινή κυβέρνηση, σε ένα έδαφος στρωμένο με κόκκινο χαλί από την προηγούμενη.

Η σύγχρονη ιστορία των καταπιεσμένων έχει τα ονόματα των δικών μας νεκρών αλλά και το όνομα του καθενός και της καθεμιάς μας! Εμείς είμαστε οι πρόσφυγες των ένοπλων ενδοϊμπεριαλιστικών συγκρούσεων και της περιβαλλοντικής καταστροφής των επενδύσεών τους, οι μετανάστες/τριες των οικονομικών ανταγωνισμών που αναζητούν ζωτικό χώρο επενδύσεων, οι άνεργοι/ες, οι εργαζόμενοι/ες λάστιχο των αναγκών της ανάπτυξής τους! Όνομα έχει και η ιστορία των καταπιεστών! Είναι ο καπιταλισμός που γεννά το φασισμό και τον αξιοποιεί κάθε φορά που τον χρειάζεται για να πετύχει τους στόχους του και βρισκόμαστε στη δίνη της πιο ολοκληρωτικής μορφής του. Μόνο καθήκον απέναντι στον εαυτό μας και την τάξη μας είναι η ανατροπή του!

Έχουμε έναν κόσμο να αλλάξουμε και μια ζωή να τη ζήσουμε με αξιοπρέπεια και με το πάθος της υλοποίησης των ονείρων μας! Ήταν, είναι και θα είναι στο χέρι μας! Ανάμεσα σε άλλα, μας το απέδειξε περίτρανα η μαχητικότητα των αντιφασιστικών συλλαλητηρίων και η ακούραστη δράση του αντιφασιστικού κινήματος όλα τα τελευταία χρόνια! Με βαθειά επίγνωση της δύναμης και του δίκιου μας, θα δίνουμε αυτή τη μάχη κάθε φορά που η αδικία θα κάνει την εμφάνισή της, κάθε φορά που το τέρας θα βρυχάται!

Όλοι/ες στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο

Τετάρτη 18/9, 7:00 μ.μ., Πλατεία Ελευθερίας

Λέσχη Εργαζομένων και Νεολαίας Βόλου

Μεταμορφώσεως 19

πηγή : https://lesxivolou.wordpress.com/2019/09/16/ο…


1 2 3

Σήμερα 18/9 όλοι οι δρόμοι οδηγούν στις αντιφασιστικές πορείες για τα 6 χρόνια από την δολοφονία του

Μαθητικό Ξεκίνημα

πηγή : http://www.antinazizone.gr/2019/09/189-6.html