Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019 στις 12.00

2 καλέσματα : 1 2

Μικροφωνική συγκέντρωση

NO PASARAN! // Αναφορικά με τις τελευταίες κατασταλτικές ενέργειες του κράτους

Από τον πρώτο κιόλας καιρό της αλλαγής της αστικής διακυβέρνησης της χώρας, η νέα, δεξιά, φιλελεύθερη κυβερνώσα παράταξη δείχνει τα δόντια της σε όσους αντιστέκονται στην βαρβαρότητα του κράτους και του κεφαλαίου. Έτσι νομοθετεί την άρση του πανεπιστημιακού ασύλου(κάτι που παραδόξως είχε γίνει χρόνια πριν, αλλά αποτέλεσε άριστο επικοινωνιακό παιχνίδι της νέας κυβέρνησης), την κατάργηση διαφόρων παροχών σε πρόσφυγες και μετανάστες/-ιες αιτούντες άσυλο όπως για παράδειγμα την κατάργηση παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης (Α.Μ.Κ.Α.), την ψήφιση αντι-εργατικών μέτρων (απελευθέρωση 7ημέρου για περισσότερους κλάδους της οικονομίας), αλλά και τις πρώτες κατασταλτικές επιχειρήσεις κατά κατειλημμένων χώρων σε Αθήνα και Γιάννενα αντίστοιχα.

Στις 26 του Αυγούστου τίθεται σε εφαρμογή νωρίς το πρωί η επιχείρηση εκκένωσης της αστυνομίας 4 κατειλημμένων χώρων στην περιοχή των Εξαρχείων, 2 εκ των οποίων αποτελούσαν καταλήψεις που παρείχαν στέγη σε πρόσφυγες και μετανάστες. Συλλαμβάνονται συνολικά 143 πρόσφυγες και μετανάστες -ανάμεσα τους γυναίκες και παιδιά- και 3 καταληψίες, χωρίς να βρεθεί οτιδήποτε μεμπτό πάνω τους που να παραπέμπει σε εγκληματική συμπεριφορά, γεγονός που ερχόταν σε αντίθεση με τις εξαγγελίες του κράτους για δήθεν επιχείρηση πάταξης της ανομίας στην περιοχή, και που ταυτόχρονα έφερε τον κρατικό μηχανισμό σε αμήχανη θέση μιας που το πιο παράνομο πράγμα που βρέθηκε εν τέλει ήταν οι θωριές και τα χαμόγελα μικρών κατατρεγμένων παιδιών καθώς και λούτρινα αρκουδάκια .

Την Παρασκευή 30 Αυγούστου τα ΜΑΤ επιτίθενται, με αφορμή επεισόδια που προκλήθηκαν από ναρκεμπόρους της πλατείας Εξαρχείων, μετά την εκδίωξη τους κατά την διάρκεια πολιτικών συζητήσεων/παρουσιάσεων και πολιτιστικών δρωμένων που πραγματοποιούνταν από κόσμο του αγώνα ενάντια στην επέλαση του κράτους στην περιοχή. Οι μπάτσοι πετούν δακρυγόνα και κρότου λάμψης εναντίον του πλήθους, επιχειρώντας ανεπιτυχώς να εισβάλουν στον κατειλημμένο χώρο Κ*ΒΟΞ, σε μια κίνηση σοκ και δέους.

Τα παραπάνω δεν αποτελούν βεβαίως έκπληξη για τους αγωνιζόμενους και τις αγωνιζόμενες. Οι επιθετικές διαθέσεις της νέας κυβέρνησης και οι επιδιώξεις της για «ανάπλαση» της γειτονιάς αλλά και άλλων χώρων με αναρχική πολιτική δραστηριότητα, όπως διάφορα πανεπιστημιακά ιδρύματα (Πολυτεχνείο, ΑΣΣΟΕ, Πάντειος, ΑΠΘ) ήταν ξεκάθαρες μήνες πριν μέσω ενός μηντιακού σήριαλ «διαρροών» από τα αστυνομικά επιτελεία. Οι τελευταίες ανέλυαν εκτός των άλλων την ύπαρξη σχεδίου εκκένωσης 23 συνολικά κατειλημμένων χώρων, την αύξηση της συνεχούς παρουσίας μεικτών αστυνομικών ομάδων στα Εξάρχεια, την συνεργασία 6 υπουργών με τον πολιτικό τους εταίρο και νέο δήμαρχο Αθηνών Κ. Μπακογιάννη -με σκοπό την «διευθέτηση» των «προβληματικών» για το κράτος αντιστάσεων στα Εξάρχεια αλλά και σε άλλες περιοχές της Αθήνας- μέχρι και την δημιουργία θέσης «εντεταλμένου συμβούλου Εξαρχείων» με τελικό σκοπό την «εκκαθάριση» και την ανάπλαση των προαναφερθέντων, με την επένδυση μάλιστα ενός ποσού 10 εκατομμυρίων ευρώ για τον σκοπό αυτό. Η ευρεία αυτή επιθετική καμπάνια έρχεται ως συνέχεια της κρατικής τακτικής την προηγούμενη 4ετία, η οποία συστηματικά ωθούσε στα Εξάρχεια μέσω της αστυνομίας διάφορες δραστηριότητες της μαφίας του παρεμπορίου, ιδιαίτερα των ναρκομαφιών, σε μια προσπάθεια να υποβαθμίσει την περιοχή, μια περιοχή που αποτέλεσε το επίκεντρο αγώνων με αναρχικό και ευρύτερα ελευθεριακό και προοδευτικό πολιτικό στίγμα εδώ και δεκαετίες. Δεν είναι τυχαίο ότι από τις τελευταίες κρατικές επιθέσεις η πραγματική εγκληματικότητα στις ναρκοπιάτσες δεν επηρεάστηκε καθόλου και μάλιστα συνέχισε απερίσκεπτη την δραστηριότητά της.

Η Νέα Δημοκρατία λοιπόν παραλαμβάνοντας την σκυτάλη της εξουσίας από την προηγούμενη δήθεν μετριοπαθέστερη «αριστερή» κυβέρνηση έρχεται να παίξει τον ρόλο του «κακού μπάτσου» σε αντίθεση με αυτόν του «καλού μπάτσου» που κατείχε η συνομοταξία των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, σαν μια μεγάλης κλίμακας ανακριτική διαδικασία του κράτους σε μια προσπάθεια του να εκμαιεύσει αποδοχή και υποταγή από το κοινωνικό σύνολο. Προσπαθεί να εμφανιστεί σαν η κυβέρνηση της οικονομικής ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, «καθαρίζοντας», «εξωραΐζοντας» και καταστέλλοντας οτιδήποτε στέκεται στο διάβα της, τόσο στα Εξάρχεια, όσο και στην υπόλοιπη επικράτεια, ανοίγοντας ταυτόχρονα το δρόμο για τις καινούριες μίζες-μπίζνες της κομματικής και μη ελίτ. Σε εμάς όμως, τους αναρχικούς και αναρχικές, τις αγωνίστριες και αγωνιστές, όλες και όλους όσοι δεν αποδεχόμαστε τον κόσμο της αλλοτρίωσης που καλλιεργεί η κρατική εξουσία δεν χωράνε στο νου μας τέτοιες αυταπάτες. Γιατί όσες φορές και αν αλλάξει προσωπεία το κράτος και η εξουσία του, δεν παύει να είναι αυτό που ήταν πάντα: ένας καλοστημένος μηχανισμός καταπίεσης, εκμετάλλευσης και καταστροφής της φύσης και των ανθρώπων. Δε θα παραδώσουμε σπιθαμή γης για να γίνει περιοχή υψηλής καπιταλιστικής κερδοφορίας, ούτε στο κράτος, ούτε στους ιδιώτες του.Δεν πρόκειται να υποκύψουμε όσο και αν προσπαθήσουν να μας καταβάλλουν. Ήμασταν και θα είμαστε αιώνια εχθρικοί προς τον κόσμο τους -όσα και αν μας τάξουν, όσα και αν μας πάρουν- και δε θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο πιο ελεύθερο, πιο ίσο.

Για την Αναρχία και τον Κομμουνισμό.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΠΛΗΤΤΟΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΔΟΜΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

ΝΟ PASARAN !

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

ΝΑ ΥΨΩΣΟΥΜΕ ΑΝΑΧΩΜΑΤΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΕΛΑΣΗ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

ΣΆΒΒΑΤΟ 14/9 :

  • ΑΘΗΝΑ // 12.00 // ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
  • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ // 12.00 // ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ , ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ LIBERTATIA

Διαχειριστική συνέλευση της ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ LIBERTATIA

πηγή : http://libertatiasquat.blogspot.com/2019/09/b…


Μικροφωνική Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στις Καταλήψεις | Θεσσαλονίκη

ΝΑ ΥΨΩΣΟΥΜΕ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Στις 26 Αυγούστου το ξημέρωμα, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εισβάλλουν στα Εξάρχεια και εκκενώνουν τέσσερις καταλήψεις. Το αποτέλεσμα της επιχείρησης αυτής; 3 συλλήψεις καταληψιών και 143 προσαγωγές προσφύγων και μεταναστών. Την ίδια μέρα ήδη ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει τους μετανάστες ως "ενοχλητική σκόνη" των Εξαρχείων και τους αναρχικούς αγωνιστές ως τα "πραγματικά σκουπίδια" που οι κατασταλτικές δυνάμεις ως "αθόρυβη σκούπα" θα φροντίσουν να απαλλάξουν τη γειτονιά από την παρουσία τους. Την ίδια στιγμή που τόσοι άνθρωποι, άντρες, γυναίκες και παιδιά στοιβάζονται μέσα στις αστυνομικές κλούβες για να οδηγηθούν σε hot-spots σε όλη την επικράτεια, την ίδια στιγμή που κάποιοι άνθρωποι χάνουν για δεύτερη φορά τη ζωή που κατάφεραν να χτίσουν μέσα στις κοινότητες, το κράτος προαναγγέλλει μέσα από τους μηχανισμούς του τη συνέχεια των επιχειρήσεων και τους στρατηγικούς του στόχους.

Το βράδυ της 29ης Αυγούστου διμοιρίες των ΜΑΤ επιτέθηκαν σε συναυλία στην πλατεία Εξαρχείων η οποία ήταν προγραμματισμένη και δημόσια ανακοινωμένη και στόχευε στην ανάδειξη του ζητήματος των ναρκομαφιών και στη συσπείρωση των κατοίκων της γειτονιάς ώστε να ανακαταλάβουν τους δημόσιους χώρους της περιοχής και να μην τους αφήσουν έκθετους στις ορέξεις μαφιόζων, μπάτσων και κράτους. Ταυτόχρονα οι μπάτσοι επιτέθηκαν και στο κατειλημμένο κοινωνικό κέντρο Κ*ΒΟΞ σπάζοντας τη τζαμαρία, ρίχνοντας χημικά μέσα στο χώρο και χτυπώντας με γκλομπ κόσμο που έβρισκαν στο διάβα τους.

Το μήνυμα της καταστολής είναι ξεκάθαρο: οι πρόσφυγες, οι μετανάστες και οι καταλήψεις θα φύγουν, οι μπάτσοι και οι ναρκομαφίες θα μείνουν. Οι πρόσφατες εκκενώσεις σηματοδοτούν την έναρξη ενός νέου κύκλου καταστολής που στο στόχαστρό του έχει το αναρχικό κίνημα, τις καταλήψεις και τις αυτοοργανωμένες δομές στέγασης, του πρόσφυγες και τους μετανάστες, όλους όσους συγκροτούν τους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες. Στόχος αυτής της αντιεξεγερτικής καμπάνιας του κράτους είναι η τρομοκράτηση της κοινωνίας και η εξουδετέρωση οποιασδήποτε αντίστασης, ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η επέλαση του σύγχρονου ολοκληρωτισμού. Βαδίζοντας στα χνάρια του ΣΥΡΙΖΑ, με την αφομοίωση και την απονεύρωση των κοινωνικών και ταξικών αγώνων και τα δεκάδες χτυπήματα σε κατειλημμένους χώρους και ιδιαίτερα σε δομές στέγασης προσφύγων και μεταναστών, η νέα κυβέρνηση υπόσχεται την πλήρη επιβολή του δόγματος "νόμος και τάξη", χτυπώντας όλους όσους επιμένουν να στέκονται ενάντια στα σχέδια κράτους και κεφαλαίου.

Η απάντηση μας σε όλο αυτόν τον ζόφο και τον τρόμο που θέλουν να επιβάλλουν δε μπορεί παρά να είναι μια.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ! ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Το κίνημα δεν τρομοκρατείται. Δεν αφήνει τις δομές και τους χώρους του ανυπεράσπιστους

Εμείς, ως αναρχικοί αντιλαμβανόμαστε τις καταλήψεις και τα κέντρα αγώνα, ως την εδαφικοποίηση των κοινωνικών και ταξικών μας αγώνων, μέσω της συνολικής πρότασής τους για μια άλλη πολιτική, κοινωνική και πολιτισμική θεώρηση ενάντια στην κοινωνία της εκμετάλλευσης και του θεάματος. Είναι χώροι μέσα στους οποίους καλλιεργούνται συνειδήσεις και συγκροτούν εκείνα τα κοινωνικά υποκείμενα και τις δυνάμεις που θα είναι εμπόδιο στα γρανάζια του κράτους και του κεφαλαίου. Οι χώροι αυτοί για το κράτος, το παρακράτος και το κεφάλαιο δεν θα μπορούν παρά να αποτελούν μια συνεχή απειλή και γι' αυτόν ακριβώς το λόγο χτυπιούνται. Ως απάντηση, εμείς δεν υποχωρούμε και υπερασπιζόμαστε τις δομές μας με όλες μας τις δυνάμεις, ως απαραίτητο κομμάτι των αγώνων μας. Θωρακίζουμε πολιτικά τις καταλήψεις μας ενώ καθημερινές περιφρουρήσεις έχουν πάρει τη σκυτάλη. Στις απειλές τους δεν απαντάμε με οπισθοχώρηση αλλά με εξωτερίκευση των δράσεων μας και με συνέπεια στο δρόμο του αγώνα.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΝΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΟΛΙΚΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ & ΤΑΞΙΚΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ - ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ

ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Κατάληψη Mundo Nuevo

ΣΑΒΒΑΤΟ 14/9 :

  • ΑΘΗΝΑ 12:00 ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ενάντια στην επερχόμενη κατασταλτική εκστρατεία του κράτους& αλληλεγγύης στους κατειλημμένους χώρους αγώνα, τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
  • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 12:00 ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ,αλληλεγγύης στις καταλήψεις και τις δομές του κινήματος ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ LIBERTATIA

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/80198/