Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019 στις 9.00 πμ

3 καλέσματα : 1 2 3

Δίκη του αναρχικού Κ. Γιαγτζόγλου και των μελών του Ε.Α. Π.Ρούπα και Ν.Μαζιώτη

Παρασκευή 20/9 η δίκη του αναρχικού Κ. Γιαγτζόγλου και των μελών του Ε.Α Π. Ρούπα και Ν. Μαζιώτη

Την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου στις 9πμ στην δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού ξεκινάει η δίκη που αφορά τον αναρχικό σύντροφο Ντίνο Γιαγτζόγλου. Στην ίδια δίκη βρίσκονται κατηγορούμενοι τα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα Πόλα Ρούπα και Νίκος Μαζιώτης.

Ο Ντίνος Γιαγτζόγλου συνελήφθη στις 28 Οκτωβρίου του 2017 από την "αντιτρομοκρατική" στην οδό Αλκαμένους. Βρέθηκε κατηγορούμενος για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, για προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών και όπλων καθώς και για την αποστολή φακέλων-βομβών που εστάλησαν σε πολιτικά στελέχη και οικονομικούς παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ανάμεσα σε αυτούς και στον μνημονιακό πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, όπου στα χέρια του εξερράγη ο μηχανισμός με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του. Σε αυτή τη δίκη ο σύντροφος Ντίνος Γιαγτζόγλου αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση, της προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών υλών και όπλων καθώς και της χρηματοδότησης ένοπλων οργανώσεων (υπόθεση καταθέσεων στη Western Union). Δεν δικάζεται για την αποστολή των φακέλων-βομβών, καθώς αυτή η υπόθεση έχει διαχωριστεί από την αρχική δικογραφία μετά την απαίτηση της γερμανικής και γαλλικής κυβέρνησης για περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, με αποτέλεσμα η συγκεκριμένη δικογραφία να παραμένει ανοιχτή. Ο ίδιος ο σύντροφος πρόσφατα δημοσιοποίησε ανοιχτή επιστολή προς τον αναρχικό χώρο, όπου αναφέρεται με λεπτομέρειες στην εμπλοκή του στις συγκεκριμένες υποθέσεις. Πιο συγκεκριμένα, αρνείται στο σύνολό τους τις κατηγορίες που του προσάπτονται και αποδέχεται ότι στα πλαίσια της αλληλεγγύης νοίκιασε τον συγκεκριμένο χώρο με πλαστή ταυτότητα για λογαριασμό συντρόφου που διώκονταν από το κράτος, αγνοώντας το πως ο διωκόμενος σύντροφος διαχειριζόταν το συγκεκριμένο σπίτι. Σύμφωνα με την δημόσια τοποθέτηση του συντρόφου "υπήρχαν αντικείμενα εν αγνοία του" στο εσωτερικό του σπιτιού, η ύπαρξη των οποίων έπεσε στην αντίληψή του λίγες μέρες πριν την σύλληψή του όταν χρειάστηκε να ξενοικιαστεί ο χώρος. Στην προσπάθειά του να τα μεταφέρει σε άλλο ασφαλές σημείο, με σκοπό να τα παραδώσει στον κάτοχό τους, συνελήφθη από την αντιτρομοκρατική.

Άλλη μια δίωξη στα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα Πόλα Ρούπα και Νίκο Μαζιώτη

Η Πόλα Ρούπα στη συγκεκριμένη δίκη κατηγορείται για μια πλαστογραφία ταυτότητας. Και αν η συγκεκριμένη κατηγορία έχει μικρή ποινική σημασία, ωστόσο δείχνει τις προθέσεις του κράτους τόσο απέναντι στη συντρόφισσα, όσο και στον Επαναστατικό Αγώνα. Πολύ δε περισσότερο, όταν στην ίδια δίκη δικάζονται τα δύο μέλη του ΕΑ Νίκος Μαζιώτης και Πόλα Ρούπα για προμήθεια, κατοχή και κατασκευή εκρηκτικών κατα την περίοδο 2014-2017. Τα υποτιθέμενα εκρηκτικά, μιας και επί της ουσίας πρόκειται για λίπασμα νιτρικής αμμωνίας βρέθηκαν σε ένα εγκαταλειμμένο αυτοκίνητο. Αρχικά η συγκεκριμένη υπόθεση είχε ενσωματωθεί στη δικογραφία που αφορούσε τη σύλληψη και την απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο που επιχείρησε η Πόλα Ρούπα και στη συνέχεια διαχωρίστηκε για να ενσωματωθεί στην υπόθεση του Ντίνου Γιαγτζόγλου. Το πόσο γελοίο και σαθρό είναι το συγκεκριμένο κατηγορητήριο που αφορά εκρηκτικά, που όμως δεν είναι ακριβώς εκρηκτικά, τα οποία βρίσκονται σε ένα εγκαταλειμμένο αυτοκίνητο ενισχύει και η δίωξη στον σύντροφο Νίκο Μαζιώτη ο οποίος στη χρονική περίοδο 2014-2017 που αναφέρεται βρισκόταν ήδη έγκλειστος στις φυλακές της δημοκρατίας. Δεν είναι η πρώτη φορά που το κράτος χρησιμοποιεί αυτήν την τακτική ενάντια στα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα προκειμένου να τους έχει σε ένα διαρκές καθεστώς συνεχών διώξεων, λειτουργώντας εκδικητικά και παραδειγματικά.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΎΜΕΝΟΥΣ

Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1599995/


1 2 3

Οι πολιτικές διώξεις δεν θα καταστείλουν τους αγώνες των αναρχικών αγωνιστών

Οι πολιτικές διώξεις δεν θα καταστείλουν τους αγώνες των αναρχικών αγωνιστών

Την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου στις 9πμ στην δικαστική αίθουσα των φυλακών κορυδαλλού ξεκινάει η δική του αναρχικού Ντίνου Γιαγτζογλου και των μελών του Επαναστατικού Αγώνα,Νίκου Μαζιώτη και Πόλας Ρούπα. Ο Ντίνος Γιαγτζογλου συνελήφθη στις 28 Οκτωβρίου του 2017 έπειτα από ενέδρα που του είχε στήσει η αντιτρομοκρατική έξω από σπίτι, το οποίο είχε ενοικιάσει ο ίδιος με πλαστά στοιχεία για να βοηθήσει κάποιο διωκόμενο άτομο. Η σύλληψη του αφορούσε το ένταλμα που είχε εκδοθεί από τον ειδικό εφέτη ανακριτή Νικοπουλο και συγκεκριμένα τις κατηγορίες που του αποδίδονται για την αποστολή δεμάτων με εκρηκτικά σε αξιωματούχους σε Ελλάδα και εξωτερικό.Οι κατηγορίες που αποδίδονται στον σύντροφο έχουν χωριστεί σε δύο υποθέσεις: η πρώτη υπόθεση είναι η συγκεκριμένη δική και αφορά τις κατηγορίες της αυτόφωρης σύλληψης του, της ένταξης σε "τρομοκρατική οργάνωση" , της κατοχής εκρηκτικών υλών και της χρηματοδότησης ενεργειών μέσω της ύπαρξης λογαριασμού στην western union. Η δεύτερη δικογραφία σχετικά με τον σύντροφο αφορά τις κατηγορίες που του αποδίδονται ως αποστολέα δεμάτων με εκρηκτικά σε αξιωματούχους ξένων κρατών και την αποστολή αντίστοιχου δέματος στον Λουκά Παπαδημο με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του. Για την συγκεκριμένη δικογραφία δεν έχει οριστεί δικάσιμη ημερομηνία καθώς παραμένει ανοικτή μετά από απαίτηση των διωκτικών αρχών της Γαλλίας και της Γερμανίας.

Στην δικογραφία, της οποίας η δική αρχίζει στις 20/9 το κράτος έχει στοχοποιήσει και την αναρχική συντρόφισσα Πόλα Ρούπα μέλος του Επαναστατικού Αγώνα. Συγκεκριμένα στην Πόλα Ρούπα αποδίδεται η κατηγορία για πλαστογράφηση της ταυτότητας, η οποία σύμφωνα με την δικογραφία χρησιμοποιήθηκε από τον Γιαγτζογλου για την ενοικίαση διαμερίσματος όπου βρέθηκαν εκρηκτικά και όπλα. Την ίδια ημέρα 20/9 δικάζονται αμφότερα τα μέλη του Ε.Α., συντρ. Νίκος Μαζιώτης και Πόλα Ρούπα με τον σχηματισμό άλλης δικογραφίας για προμήθεια, κατοχή και κατασκευή εκρηκτικών από το 2014 έως το καλοκαίρι του 2017, περίοδο κατά την οποία ο Ν.Μαζιώτης ήταν έγκλειστος. Αντίστοιχα και η Π.Ρούπα από τον Γενάρη του 2017 βρισκόταν στη φυλακή. Τα προαναφερθέντα εκρηκτικά, τα οποία βρέθηκαν σε εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο και οι μπάτσοι τα συνέδεσαν με τους συντρόφους, αφορούν λίπασμα νιτρικής αμμωνίας με ίχνη πετρελαίου, τα οποία θεωρητικά συνιστούν την βάση για την κατασκευή ANFO, σύμφωνα όμως και με την πραγματογνώμονα που τα ανέλυσε, δεν επιβεβαιώνεται ότι είναι λειτουργικά.

Το κράτος συνεχίζει την κατασκευή ενόχων στα πρόσωπα αναρχικών αγωνιστών και να κατασκευάσει συνδέσεις μεταξυ ομάδων άμεσης δράσης. Με αυτή την τακτική του αποσκοπεί να προσθέσει χρόνια φυλάκισης στα ήδη υπάρχοντα φυλακισμένα μέλη ενόπλων οργανώσεων αλλά και επεκτείνει το κατασταλτικό του πλαίσιο στους αναρχικούς αγωνιστές.

Κανενας σύντροφος στα χέρια του κράτους

Φωτιά στις φυλακές

ΕΝΤΟΣ - ΕΚΤΟΣ

Ομάδα αντιπληροφόρησης και αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους

email: efimexerida@esexpiv.net

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/80236/


1 2 3

Την Παρασκευή 20/9/2019. αρχίζουν στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού νέες δίκες(2) ως συνέχεια των διώξεων των συντρόφων του Ε.Α.

Οι δίκες αυτές εκδικάζονται την ίδια ώρα, ημέρα και από την ίδια σύνθεση-έδρα. Σχετικό κείμενο για τις υποθέσεις αυτές δημοσιοποιήθηκε στις 10/9 από τους συντρόφους με τίτλο:

Δίκες 20/9/2019 - Συνέχεια των διώξεων εναντίον του Επαναστατικού Αγώνα. (https://athens.indymedia.org/post/1599870/)

Στις 17 Σεπτέμβρη επανήλθαν με νεότερο κείμενό τους ''Προς αποσαφήνιση και αποφυγή παρερμηνειών σχετικά με τις δίκες στις 20/9. (https://athens.indymedia.org/post/1600029/)

Συνέλευση Αλληλεγγύης στον Επαναστατικό Αγώνα

πηγή : email που λάβαμε στις 18 Σεπτέμβριος 00h