Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019 στις 14.00

10 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Πορεία για τον ένα χρόνο από την δολοφονία του/της Ζακ/Zackie Oh!

Την Παρασκευή 13/9 συνεδρίασε η ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με βασικό θέμα την εκτίμηση της νέας περιόδου και τις προκλήσεις στις οποίες χρειάζεται να ανταποκριθεί το κίνημα και το μέτωπο της αντικαπιταλιστικής αριστεράς. Η συζήτηση θα συνεχιστεί στη συνεδρίαση του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου την Κυριακή 29/9.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ το επόμενο διάστημα θα συμβάλλει αποφασιστικά στην ανάπτυξη της πάλης των εργαζομένων ενάντια στην αντιδραστική αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική με πρώτους σταθμούς:

- Την απεργία που αποφάσισε να κηρύξει το ΕΚΑ την Τρίτη 24/9, ενάντια στο αντι-συνδικαλιστικό αντι-εργατικό νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ στη Βουλή, το οποίο χτυπάει συλλογικές συμβάσεις, εργασιακές σχέσεις και το δικαίωμα του συνδικαλισμού. Δίνουμε τη μάχη ώστε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία και οι Ομοσπονδίες να συμμετέχουν και να μετατρέψουν εκείνη την ημέρα σε πανεργατική απεργία. Παλεύουμε να υπάρξει συντονισμένος αποφασιστικός αγώνας με συνέχεια και κλιμάκωση για να ακυρώσουμε τα κυβερνητικά μέτρα .

- Την Τετάρτη 18/9 συμμετέχουμε στη διαδήλωση στο Κερατσίνι για τα 6 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, απαιτώντας να καταδικαστούν οι ναζί και να σταματήσουν οι ρατσιστικές επιθέσεις που κλιμακώνει η κυβέρνηση της ΝΔ σε βάρος μεταναστών και προσφύγων. Άμεση κλιμάκωση η διοργάνωση μεγάλου αντιφασιστικού συλλαλητήριου τη μέρα απολογίας του Μιχαλολιάκου.

- Την Παρασκευή 20/9, διαδηλώνουμε στις 6 μμ στο Σύνταγμα, στην παγκόσμια μέρα δράσης ενάντια στην κλιματική αλλαγή και την καταστροφή του περιβάλλοντος, κόντρα στις εγκληματικές, για τον πλανήτη και τη ζωή όλων μας, επιλογές των καπιταλιστών και των κυβερνήσεων που τους κάνουν πλάτες, προβάλλοντας τον ταξικό χαρακτήρα που έχει η πολιτική που καταστρέφει τον πλανήτη κόντρα και σε πολιτικές δήθεν πράσινης ανάπτυξης που αποσκοπούν στην κερδοφορία των εταιρειών που εμπορεύονται τις ΑΠΕ καταστρέφοντας και το περιβάλλον.

-Το Σάββατο 21/9, στον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου συμμετέχουμε στη συγκέντρωση και διαδήλωση στις 2 μμ στην οδό Γλάδστωνος, απαιτώντας «Δικαιοσύνη για το Ζακ/Zackie».

-«Υποδεχόμαστε» τον υπουργό εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο στις αρχές Οκτώβρη στην Αθήνα. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα πάρει πρωτοβουλία απευθύνοντας πλατύ κάλεσμα προς όλες τις δυνάμεις του κινήματος και της μαχόμενης αριστεράς για μια μεγάλη αντιπολεμική αντι-ιμπεριαλιστική διαδήλωση.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

πηγή : http://antarsya.gr/node/5460


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

1 χρόνος απο την δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου - Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε

Οι μαγαζάτορες κλωτσούσαν, οι περαστικοί παρακολουθούσαν το "θέαμα" απαθείς, οι μπάτσοι προσέθεταν τα τελευταία χτυπήματα, οι τηλεκανίβαλοι αφου δοκίμασαν το παραμύθι της "αυτοκτονίας" άλλαξαν την αφήγηση σε "νόμιμη προστασία της ιδιοκτησίας απο τους τοξοκομανείς κλέφτες". Μέχρι και σήμερα οι φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας της zackie oh παραμένουν ελεύθεροι χωρίς συνέπειες. ΠΟΡΕΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 21/9 ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 14:00 ΣΤΗ ΓΛΑΔΣΤΩΝΟΣ

1 χρόνος απο την δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου

Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε

Στις 21 Σεπτεμβρίου 2018, στο κέντρο της Αθήνας, δολοφονήθηκε ο Ζακ Κωστόπουλος ακτιβιστής για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και των οροθετικών ατόμων, ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα και αντιφασίστας.

Ο φασισμός εφάρμοσε ξανά την τελική του λύση, σε οτιδήποτε θεωρεί διαφορετικό. Οι μαγαζάτορες κλωτσούσαν, οι περαστικοί παρακολουθούσαν το "θέαμα" απαθείς, οι μπάτσοι προσέθεταν τα τελευταία χτυπήματα, οι τηλεκανίβαλοι αφου δοκίμασαν το παραμύθι της "αυτοκτονίας" άλλαξαν την αφήγηση σε "νόμιμη προστασία της ιδιοκτησίας απο τους τοξικομανείς κλέφτες".

Μέχρι και σήμερα οι φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας της zackie oh παραμένουν ελεύθεροι χωρίς συνέπειες.

Η ZACKIE ΖΕΙ, ΤΖΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ

ΠΟΡΕΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 21/9 ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 14:00 ΣΤΗ ΓΛΑΔΣΤΩΝΟΣ

Φεμινιστικός τομέας Ρουβίκωνα

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1600021/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Κάλεσμα για συμμετοχή στην πορεία για τον ένα χρόνο από την δολοφονία του/της Ζακ/Zackie Oh!

Κάλεσμα για συμμετοχή στην πορεία για τον ένα χρόνο από την δολοφονία του/ της Ζακ/Zackie Oh! από μπάτσους, αφεντικά και νοικοκυραίους, στις 21/9 στις 14:00 στην οδό Γλάδστωνος.

Κανένα ζώο δολοφονημένο, ανθρώπινο ή μη, από το κράτος, την πατριαρχία και τον σπισισμό.

ΕΧΘΡΕΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ

ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ CISTHMA ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ

ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

αντίσπε αναρχοτρανσφεμινιστ@

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/80242/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Δικαιοσύνη για το Ζακ τώρα!

O Zακ/Zackie δολοφονήθηκε με αγριότητα στις 21/09/2018 από δυο ρατσιστές δολοφόνους και την αστυνομία, στο κέντρο της Αθήνας, σε κοινή θέα μπροστά σ' ένα πλήθος αμέτοχων «τηλεθεατών» που ευφραίνονταν από το θέαμα στην αρένα, γράφοντας επί τόπου όλοι τους μια ντροπιαστική ιστορία για την ελληνική κοινωνία. Ο Ζακ ήταν μαχητής, ακτιβιστής, μέλος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, αγαπητός και τρυφερός. H δολοφονία του ξεσήκωσε κύμα αντιδράσεων που απαιτούσε δικαιοσύνη. Έναν ολόκληρο χρόνο μετά, κι αφού έκαναν τα πάντα για να συγκαλύψουν τις ευθύνες και να στιγματίσουν το Ζακ, η έρευνα παραμένει σκανδαλωδώς πλημμελής, ενώ τα στοιχεία υπάρχουν, και οι δολοφόνοι κυκλοφορούν ελεύθεροι. Την ώρα που η αστυνομία είναι παντού και η δικαιοσύνη άφαντη, οι δικαστές επιδεικνύουν μια φοβερή σπουδή μαζί με κατασταλτικούς μηχανισμούς και κυβέρνηση να διευρυνθεί το πεδίο περιστολής δικαιωμάτων και καταστάσεων εξαίρεσης, να μην επιτρέψουν στην πολιτική δράση να συνεχίσει να υπάρχει στα Εξάρχεια, να μην επιτρέψουν να αποδοθεί δικαιοσύνη για το Ζακ. Λογαριάζουν όμως χωρίς τον ξενοδόχο. Δεν σκοπεύουμε να επιτρέψουμε να προχωρήσουν αυτά τα αντικοινωνικά σχέδια της εξουσίας. Δεν σκοπεύουμε να επιτρέψουμε να μείνουν ατιμώρητοι οι φονιάδες.

ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΖΑΚ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ
Συμμετέχουμε στην ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΠΟΡΕΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Προσυγκέντρωση στις 2μμ στη Γλάδστωνος.

Θα ακολουθήσει πορεία προς το Σύνταγμα- Θεσσαλονίκη στις 6μμ στο άγαλμα Βενιζέλου
Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική Διεθνιστική Αριστερά

πηγή : https://diktio.org/node/1449


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

1 χρόνος από τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου

Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε

Ένα χρόνο πριν στην οδό Γλάδστωνος, το μεσημέρι της 21ης Σεπτέμβρη 2018, ο Ζακ Κωστόπουλος δολοφονήθηκε. Ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από δύο επιχειρηματίες και από τους τέσσερις αστυνομικούς που τον συνέλαβαν με κλωτσιές, ενώ ήδη ήταν αιμόφυρτος στο έδαφος. Τα αστικά μίντια απαξίωσαν από την πρώτη στιγμή τη ζωή του, χαρακτηρίζοντάς τον "επικίνδυνο ληστή" και "τοξικομανή" που σκοτώθηκε τυχαία κατά τη διαφυγή του από το κοσμηματοπωλείο στο οποίο "εισέβαλλε", επειδή τάχα έπεσε πάνω σε σπασμένα τζάμια. Το βίντεο όμως που είδε το φως της δημοσιότητας αποκάλυψε την ωμή πραγματικότητα. Ο Ζακ Κωστόπουλος, ανυπεράσπιστος, δολοφονήθηκε εν ψυχρώ.

Ακόμα και μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο όμως, η μνήμη του Ζακ συνέχισε να σπιλώνεται. Διαπομπεύτηκε με κάθε τρόπο από τα μίντια που συνέχισαν να του αποδίδουν τους ίδιους χαρακτηρισμούς, επιχειρώντας αφενός να συσκοτίσουν τις συνθήκες υπό της οποίες δολοφονήθηκε και αφετέρου να δικαιολογήσουν τις πράξεις των δολοφόνων του. Στον κατεξοχήν χυδαίο τηλεοπτικό εκφραστή των αντιλήψεων και των συμφερόντων της αστικής τάξης ΣΚΑΙ μάλιστα, έφτασασν στο σημείο να κάνουν γκάλοπ, καλώντας τους τηλεθεατές να ψηφίσουν αν ορθά έπραξαν ο κοσμηματοπώλης Ευάγγελος Δημόπουλος και ο μεσίτης Αθανάσιος Χορτάριας που κλωτσούσαν στο κεφάλι το αιμόφυρτο Ζακ. Οι δολοφόνοι του Ζακ, από την πρώτη στιγμή παρουσιάστηκαν ως απλοί νοικοκυραίοι, βιοπαλαιστές επιχειρηματίες που λυγίζουν υπό το βάρος της φορολογίας και της εγκληματικότητας. Έτσι ο δρόμος στρώθηκε ώστε να πέσουν στα μαλακά.

Κανείς από τους κατηγορούμενους δεν προφυλακίστηκε. Στους αστυνομικούς δεν ασκήθηκε καν πειθαρχική δίωξη. Η ίδια η δικογραφία εστιάζει περισσότερο στις πράξεις του δολοφονημένου Ζακ, στην "εισβολή" του στο κοσμηματοπωλείο και στις προσπάθειές του να διαφύγει, παρά στον ξυλοδαρμό από τους δολοφόνους του. Σήμερα, ένα χρόνο μετά το λιντσάρισμα και τη διαπόμπευση του Ζακ Κωστόπουλου, έρχεται καθυστερημένα μια εισαγγελική πρόταση που σπιλώνει τη μνήμη του για άλλη μια φορά, αποδίδοντας στους δράστες την κατηγορία όχι της δολοφονίας, αλλά της πρόκλησης θανατηφόρου σωματικής βλάβης.

Στη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, στη δημοσιογραφική της κάλυψη, αλλά και στη διαχείρισή της από την αστική δικαιοσύνη, συμπυκνώνονται όλα τα σκοτεινά σημεία των καιρών μας. Αποτυπώνονται ο κοινωνικός κανιβαλισμός που τείνει να γίνει κανονικότητα από τη στιγμή που η ιδιοκτησία θεωρείται ιερότερο δικαίωμα από την ίδια τη ζωή, καθώς και η στρατιωτικοποίηση των πόλεων που επιτρέπει στα όργανα καταστολής να ασκούν ελεύθερα και αυθαίρετα όση βία επιθυμούν. Οι κυρίαρχες αντιλήψεις που απαξιώνουν τους κολασμένους της γης, νομιμοποιώντας την περιθωριοποίησή τους, ακόμα και τη δολοφονία τους. Η ταξικότητα της αστικής δικαιοσύνης που προστατεύει τους ανθρώπους της, μπάτσους και αφεντικά, ενώ ταυτόχρονα στοχοποιεί και διώκει τους κοινωνικούς αγωνιστές και όσους δε χωράνε στον "κανονικό" κόσμο των αφεντικών και των λουσάτων βιτρίνων τους.

Στη ζωή του Ζακ Κωστόπουλου αντίθετα, αποτυπώνεται η ζωή, ο αγώνας για ελευθερία. Ο Ζακ Κωστόπουλος ήταν ενεργό μέλος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, αγωνιστής υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καλλιτέχνης και drag performer που με το ψευδώνυμο Zackie Oh εκφραζόταν ενάντια στο φασισμό και σε κάθε μορφή φυλετικής και έμφυλης διάκρισης. Ο αγώνας ενάντια στο σάπιο καπιταλιστικό σύστημα που δολοφόνησε τον Ζακ είναι ο καλύτερος τρόπος να τιμήσουμε τη μνήμη του.

Στηρίζουμε τη διαδήλωση το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου

Προσυγκέντρωση 14:00 στην οδό Γλάδστωνος

Στην Ομόνοια δεν έγινε ληστεία, μπάτσοι κι αφεντικά κάναν δολοφονία

Καμιά ανοχή στη συγκάλυψη του εγκλήματος

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1600075/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΙΑ

Ένας χρόνος χωρίς τον Ζακ Κωστόπουλο. Ένας χρόνος από τότε που δολοφονήθηκε στο κέντρο της Αθήνας. Ένας χρόνος με τους δολοφόνους του να κυκλοφορούν ελεύθεροι και ένας χρόνος χωρίς δικαιοσύνη.

Ο Ζακ ήταν ένα νέο παιδί, ακτιβιστής του ΛΟΑΤΚΙ κινήματος που αγωνίζονταν για την εξάλειψη των έμφυλων διακρίσεων, της βίας, της καταπίεσης, του ρατσισμού και του φασισμού. Μάλιστα ο ίδιος σε συνέντευξη που είχε δώσει στο παρελθόν έλεγε προφητικά: «Όταν βλέπεις να επιτίθενται σε κάποιον, γιατί κοιτάς από την άλλη; Δεν λέω να παίξεις ξύλο γιατί ούτε εγώ το έχω με το ξύλο, αλλά μπορείς να βάλεις μια φωνή. Να κάνεις κάτι, να αντιδράσεις με κάποιον τρόπο.»

Ο Ζακ δολοφονήθηκε από τους ιδιοκτήτες οι οποίοι έβαλαν την περιουσία τους πάνω από την ανθρώπινη ζωή, δολοφονήθηκε από την αστυνομία η οποία έβγαλε κάθε αρρωστημένο σαδιστικό ένστικτο πάνω στο σώμα του και δολοφονήθηκε επίσης από όλους τους ΄΄κανονικούς΄΄ παρατηρητές, αφού κανένας δεν έκανε κάτι ώστε να εμποδίσει το φόνο. Ακόμα και μετά το θάνατό του λιντσαρίστηκε ξανά από τα ΜΜΕ, αφού με χαρακτηρισμούς όπως ο ΄΄τοξικομανής΄΄ή ο ΄΄επίδοξος ληστής΄΄ κατασκεύασαν ένα αφήγημα στο πεδίο της κυρίαρχης γνώμης που σκοπός ήταν να δημιουργηθεί η αίσθηση περί παραβατικότητας και επικυνδυνότητας.

Η πολυστιγματοποίηση του Ζακ είχε στόχο την ενοχοποίηση της διαφορετικότητας. Η σεξουαλική του ταυτότητα, ο HIV+ αλλά και η στάση του ως κοινωνικού ακτιβιστή έδωσαν το πάτημα ώστε χυδαία να δυσφημιστεί στην υπηρεσία της υπεράσπισης της ατομικής ιδιοκτησίας και της δημόσιας τάξης που περιλαμβάνει από βασανισμούς μέχρι και δολοφονίες. Η συνήθης τακτική κατασκευής αποδιοπομπαίων τράγων και παρανόμων για τον έλεγχο και τον εκφασισμό της κοινωνίας - με μια λέξη η βιοπολιτική - έγινε ακόμα μια φορά με τον καταλυτικό ρόλο του αστικού κράτους και της κυρίαρχης δημοσιογραφίας μέσω της ενοχοποίησης και του λόγου περί ΄΄υγιούς κανονικότητας΄΄.

Ο άκρατος ατομικισμός γίνεται αιτία ρήξης των κοινωνικών δεσμών με κορύφωση ένα διάχυτο ρατσισμό και ένα ασφυκτικό περιβάλλον μη αποδοχής ανθρώπου από άνθρωπο. Ο Ζακ δεν στήριζε μόνο τη δική του ταυτότητα αλλά μάχονταν για όλες τις ταυτότητες.

Ολόκληρο το καπιταλιστικό σύστημα νομιμοποιεί ως κυρίαρχη ιδεολογία το μίσος απέναντι σε ότι δεν ευθυγραμμίζεται με την κουλτούρα του κανιβαλισμού και απειλεί το status quo και τις εξουσίες που αυτό αναπαράγει.

Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ/ΤΗΣ ZAK/ZACKIE ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΤΟΥ

Συλλογικές Δράσεις Κοινωνικής Αλληλεγγύης για το 18 Άνω

Σωματείο Υποστήριξης του Επιστημονικού και Κοινωνικού Έργου του 18 Άνω


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Ανακοίνωση και καλέσματα στις πορείες για τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Ζακ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ- ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ - ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ, ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΚΦΑΣΙΣΜΟ

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ - ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΖΑΚ/ ZACKIE OH!

21 Σεπτέμβρη 2018 : ο Ζακ Κωστόπουλος δολοφονείται μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, στην Ομόνοια. Εγκλωβισμένος μέσα σε ένα κοσμηματοπωλείο όπου έχει καταφύγει κυνηγημένος, ενώ λίγο νωρίτερα φώναζε στο δρόμο "βοήθεια", λιντσάρεται από το αφεντικό ιδιοκτήτη του μαγαζιού κι έναν φασίστα που διατηρεί κτηματομεσιτικό γραφείο στην περιοχή. Οι δυο τους τον κλωτσούν με μανία στο κεφάλι, την ώρα που εκείνος προσπαθεί ανήμπορος να απεγκλωβιστεί, ενώ γύρω τους βρίσκεται πλήθος κόσμου. Η αστυνομία καταφθάνει για να ολοκληρώσει το έγκλημα - τον χτυπά αιμόφυρτο και πεσμένο στο έδαφος, τον συλλαμβάνει, του φορά χειροπέδες και τον σέρνει στο δρόμο. Στο νοσοκομείο οδηγείται δεμένος και νεκρός.

Στο πρόσωπο του Ζακ βλέπουν έναν φτωχό, έναν αποκλεισμένο, έναν παρία, έναν χρήστη, έναν ενδεχόμενο κλέφτη - μια ζωή που το κρατικό καπιταλιστικό και πατριαρχικό σύστημα προγράφει επανειλημμένα ως "απειλή" για την τάξη και την ασφάλεια, μια ζωή που την κοστολογεί ως αμελητέα, που μεθοδικά νομιμοποιεί την εξόντωσή της. Οι δολοφόνοι του Ζακ δε διστάζουν να τον δικάσουν και να τον καταδικάσουν σε θάνατο "παίρνοντας το νόμο στα χέρια τους", κινούμενοι στα πλαίσια των κυρίαρχων προσταγών ως παρακρατικοί λακέδες -ένας κλεπταποδόχος-ενεχειροδανειστής που τρέφεται από την απελπισία των άλλων, ένας δηλωμένος φασίστας και οι ένστολοι δολοφόνοι και βασανιστές της ΕΛΑΣ.

Γιατί η βία που άσκησαν έχει την κάλυψη του επίσημου νόμου, τη στήριξη της θεσμισμένης βαρβαρότητας του καθεστώτος : τη δαιμονοποίηση της φτώχειας, το κυνήγι και την τιμωρία του αδύναμου στην ταξική και κοινωνική ιεραρχία, την ιερότητα της ιδιοκτησίας, έτσι ώστε να διασφαλίζονται τα συμφέροντα της κυριαρχίας και η κοινωνική αναπαραγωγή της. Και αυτή η οργανωμένη από τα πάνω βία της Εξουσίας είναι που τους επιτρέπει να σκοτώνουν αποθρασυμένοι, διότι κινούνται στα πλαίσια των κυρίαρχων προσταγών ως παρακρατικοί λακέδες.

Είναι το ίδιο το κρατικό-καπιταλιστικό-πατριαρχικό σύστημα που υποδεικνύει ως στόχους τους αντιστεκόμενους και όσους χαρακτηρίζει πλεονάζοντες πληθυσμούς την εποχή της βαθιάς κρίσης του, καταστέλλοντας, καλλιεργώντας το φόβο και προωθώντας τον κοινωνικό εκφασισμό: ρατσιστικά πογκρόμ με την κάλυψη της αστυνομίας με αποκορύφωμα τις δολοφονίες του Σαχτζάτ Λουκμάν και του Πάυλου Φύσσα από τους Ναζί της Χρυσής Αυγής, στρατόπεδα συγκέντρωσης και πνιγμοί μεταναστών και προσφύγων στα σύνορα, θάνατοι κρατουμένων στις φυλακές και τα αστυνομικά τμήματα, εργατών και εργατριών στα κάτεργα της μισθωτής σκλαβιάς, διαπόμπευση και εγκλεισμός οροθετικών γυναικών, εκκενώσεις καταλήψεων, εξαπόλυση κατασταλτικής εκστρατείας ενάντια στους αναρχικούς και ευρύτερα όσους αγωνίζονται, συνεργασία με κάθε είδους μαφίες και ναρκομαφίες ταυτόχρονα με τις πολιτικές εξαθλίωσης και καταστολής των χρηστών.

Οι δολοφόνοι του Ζακ, η αστυνομία, το δικαστικό σύστημα, τα ΜΜΕ που έσπευσαν να συγκαλύψουν και να δικαιολογήσουν το φόνο, κατασκευάζοντας συναίνεση, παραπληροφορώντας, παρουσιάζοντάς τον ως επικίνδυνο, σκυλεύοντας τη ζωή του και την ταυτότητά του ως οροθετικού, μέλους της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και ακτιβιστή, καθώς και όσοι επικροτούν την εξουσιαστική βαρβαρότητα, ταυτιζόμενοι με τα συμφέροντα των ισχυρών, αντιπροσωπεύουν στην πραγματικότητα ο,τι πιο αντικοινωνικό έχει να επιδείξει η σήψη του κόσμου της Εξουσίας.

Στον αντίποδα, η ίδια η ζωή του Ζακ/ Zackie Oh, η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητά του, οι χιλιάδες που διαδήλωσαν ενάντια στη δολοφονία του διεκδικώντας ορατότητα στο δημόσιο χώρο και βάζοντας φραγμό στην κανιβαλική ρητορική, όσοι και όσες με οποιοδήποτε τρόπο αρνούνται να συναινέσουν και να υποταχθούν στο κυρίαρχο πρόταγμα του κοινωνικού κανιβαλισμού, οι χιλιάδες κόσμου που διαδήλωσαν στις 14 Σεπτέμβρη ενάντια στην κρατική καταστολή και για την αντεπίθεση στο καθεστώς εκμετάλλευσης και υποταγής, αντιπροσωπεύουν ό,τι πιο ελπιδοφόρο έχει να επιδείξει αυτή η κοινωνία : την αλληλεγγύη, την εξέγερση, την προοπτική της κοινωνικής επανάστασης, για έναν κόσμο που θα χωρά πολλούς κόσμους.

Ως αναρχικοί αγωνιζόμαστε για την όξυνση των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων, με στόχο την ανατροπή των πολιτικών και οικονομικών αφεντικών που ευθύνονται για την εκμετάλλευση, την καταπίεση, τη φτώχεια, την εξαθλίωση, τον κοινωνικό κανιβαλισμό. Με όπλο μας την αλληλεγγύη, στεκόμαστε ενάντια στους πλαστούς διαχωρισμούς και το φόβο που διαρκώς αναπαράγει η εξουσία. Αγωνιζόμαστε για το ξεπέρασμα του επιβεβλημένου τρόπου οργάνωσης της κοινωνίας από το κράτος και το κεφάλαιο.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ - ΠΟΡΕΙΕΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

Αθήνα: Στις 14.00 στην οδό Γλάδστωνος, στο σημείο της δολοφονίας του Ζακ/Zackie Oh

Πάτρα: Στις 14.00 στην πλατεία Γεωργίου

Θεσσαλονίκη: Στις 18.00 στο Άγαλμα Βενιζέλου

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση / Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων

20 Σεπτέμβρη 2019

πηγή : https://apo.squathost.com/%ce%b1%ce%bd%ce%b1%…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Καλούμε στην συγκέντρωση - πορεία στην μνήμη του Ζακ το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου στις 2μμ στην Γλάδστωνος , Ομόνοια .

Ο Ζακ δεν πέθανε απλώς
Τον σκότωσε η πατριαρχία και ο καπιταλισμός .

Ελευθεριακή συλλογικότητα Fiore Nero

πηγή : https://www.facebook.com/fnkorin/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ-ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΖΑΚ/ZACKIE Oh! | ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, 2 Μ.Μ.στο σημείο δολοφονίας του Ζακ/Zackie Oh! στην Κάνιγγος, στην οδό Γλάδστωνος

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ-ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΖΑΚ/ZACKIE OH!

Ένα χρόνο πριν, στις 21 Σεπτέμβρη του 2018, ο Ζακ Κωστόπουλος/Zackie Oh!, ενεργός ακτιβιστής της LGBTQ+ κοινότητας, δολοφονείται άγρια, μέρα μεσημέρι, στο κέντρο της Αθήνας. Τα απανωτά χτυπήματα που δέχεται στο κεφάλι από έναν κλεπταποδόχο-ενεχειροδανειστή και έναν δηλωμένο φασίστα, διαδέχονται αυτά των ένστολων δολοφόνων και βασανιστών της ΕΛΑΣ που, ενώ κείται αιμόφυρτος, του τοποθετούν χειροπέδες και μεταφέρεται νεκρός στο νοσοκομείο.

Στο πρόσωπο του Ζακ, οι δολοφόνοι του βλέπουν έναν φτωχό, έναν αποκλεισμένο, έναν παρία, έναν τοξικοεξαρτημένο, έναν ενδεχόμενο κλέφτη - μια ζωή που το κρατικό και καπιταλιστικό σύστημα προγράφει επανειλημμένα ως «απειλή» για την τάξη και την ασφάλεια, μια ζωή που την κοστολογεί ως αμελητέα, που μεθοδικά νομιμοποιεί την εξόντωσή της. Έτσι, δεν διστάζουν να τον δικάσουν και να τον καταδικάσουν σε θάνατο, όχι μόνο γιατί οι ίδιοι είναι ήδη αποκτηνωμένοι αλλά γιατί έχουν την κάλυψη του επίσημου νόμου, τη στήριξη της θεσμισμένης βαρβαρότητας του καθεστώτος: τη δαιμονοποίηση της φτώχειας, το κυνήγι και την τιμωρία του αδύναμου στην ταξική και κοινωνική ιεραρχία, την ιερότητα της ιδιοκτησίας, έτσι ώστε να διασφαλίζονται τα συμφέροντα της κυριαρχίας. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η εκ των υστέρων επιχείρηση νομιμοποίησής της από τα ΜΜΕ που έσπευσαν να συγκαλύψουν και να δικαιολογήσουν τον φόνο, κατασκευάζοντας συναίνεση, παραπληροφορώντας, παρουσιάζοντάς τον ως επικίνδυνο, σκυλεύοντας τη ζωή και την ταυτότητά του ως οροθετικού, μέλους της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και ακτιβιστή.

Η δολοφονία του Ζακ είναι ένα ακόμα στυγερό έγκλημα, κομμάτι της συνολικότερης επίθεσης, που πραγματοποιείται από τα αφεντικά και το κράτος ενάντια σε εκείνους που βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό, την περιθωριοποίηση, την καταπίεση και την εκμετάλλευση. Είναι προϊόν ενός συστήµατος που στους καιρούς της βαθιάς κρίσης του, για να µείνει αλώβητο, επενδύει ακόµα περισσότερο στον κοινωνικό κανιβαλισµό, προωθώντας τη βία του ισχυρού απέναντι στον «αδύναµο» µε βάση την ταξική, έµφυλη και ρατσιστική ιεραρχία, προκειμένου να χειραγωγήσει την κοινωνική οργή μεταφέροντας το ξέσπασμά της από τους πραγματικούς υπεύθυνους για την αθλιότητα αυτού του κόσμου, σε έναν αδιάκοπο πόλεμο 'όλων εναντίον όλων' εντός της τάξης των εκμεταλλευόμενων.

Σήμερα ένα χρόνο μετά, το κράτος, υπό τη νέα διαχείριση, έρχεται να πατήσει πάνω στις συνθήκες κανιβαλισμού και εκφασισμού που το ίδιο διαμόρφωσε και συστηματικά προωθεί στο κοινωνικό σώμα, για να εμφανιστεί ως «εγγυητής της ασφάλειας» που θα επιβάλλει τον νόμο και την τάξη, χτυπώντας τα πλέον ευάλωτα κοινωνικά κομμάτια, τους φτωχούς, τους αποκλεισμένους, τους πρόσφυγες και μετανάστες. Ταυτόχρονα, εκμεταλλεύεται τους τόνους μιντιακής λάσπης, που όλα αυτά τα χρόνια προσπαθούν να ταυτίσουν τους αγώνες και τις δομές του κινήματος με αντικοινωνική δραστηριότητα, επιχειρώντας έτσι να αντλήσει κοινωνική νομιμοποίηση στη γενικευμένη κατασταλτική εκστρατεία που εξαπολύει απέναντι σε όλους και όλες, όσοι αντιστέκονται και αγωνίζονται ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα. Το κράτος, στο πρόσωπο των αγωνιστών, των εργατών, των προσφύγων και των μεταναστών, των φοιτητών, των νεολαίων, των φτωχών ταυτίζει τον «εσωτερικό εχθρό» και φροντίζει με τις δηλώσεις των εκπροσώπων της αστυνομίας και της κυβέρνησης να επιβάλει την τρομοκρατία και να προετοιμάσει το έδαφος για την επόμενη κρατική δολοφονία.

Η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και της απεργίας, η αναβάθμιση της αστυνομίας σε μητροπολιτικό στρατό και η στρατοπέδευσή της στα Εξάρχεια, η εκκένωση καταλήψεων, είναι κομμάτια της σαρωτικής επίθεσης που έχει εξαπολύσει το κράτος ενάντια στο σύνολο του κόσμου του αγώνα. Η εξαφάνιση εκείνων που δεν υποτάσσονται, που δεν συνθηκολογούν, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση ώστε η νέα κρατική διαχείριση να προχωρήσει απρόσκοπτα στην υλοποίηση του αντικοινωνικού της προγράμματος που περιλαμβάνει περαιτέρω ιδιωτικοποιήσεις, λεηλασία της φύσης και των κοινωνιών, ώστε να επιβάλει συνολικά την νεοφιλελεύθερη πολιτική. Από την άλλη, αποτελεί μέρος του σχεδιασμού για την επιβολή του ελέγχου και της πειθάρχησης, την επικράτηση συνθηκών νεκροταφείου και την ολοκληρωτική καθυπόταξη της κοινωνίας.

Από τη δικιά μας πλευρά, αυτό που οφείλουμε να κάνουμε είναι να μετατρέψουμε τη συσσωρευμένη αγανάκτηση και το μίσος, σε οργή που θα στραφεί ενάντια σε όλα όσα συντηρούν και αναπαράγουν τις εξουσιαστικές σχέσεις και διαιωνίζουν την καταπίεση και την εκμετάλλευση. Ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα που δεν έχει να υποσχεθεί τίποτα για την τάξη μας, να σπάσουμε τον φόβο και την ηττοπάθεια, να οργανώσουμε τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις από τα κάτω. Ενάντια στην καταστολή, στον κοινωνικό κανιβαλισμό, στους αποκλεισμούς, το κράτος και το κεφάλαιο, να αγωνιστούμε μαχητικά και συλλογικά για να οικοδομήσουμε ένα πλατύ και οριζόντιο μέτωπο αγώνα και αντίστασης για τη δημιουργία ενός κόσμου ισότητας, ελευθερίας και αλληλεγγύης, ενός κόσμου που θα χωρά πολλούς κόσμους…

ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ-ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ, ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ, ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΚΦΑΣΙΣΜΟ

ΝΑ ΑΝΤΙΤΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΩΝ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, 2 Μ.Μ.

στο σημείο δολοφονίας του Ζακ/Zackie Oh! στην Κάνιγγος, στην οδό Γλάδστωνος

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

πηγή : https://saktx.espivblogs.net/2019/09/20/den-x…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Ζακ/Zackie Oh, ένας χρόνος χωρίς δικαιοσύνη

Ο/Η Ζακ/Zackie δολοφονήθηκε. Δεν θα πέθαινε αν δεν είχε υποστεί στο σώμα του τη βαρβαρότητα του ελληνικού κράτους και ενός μεγάλου εκφασισμένου μέρους της ελληνικής κοινωνίας, που στο όνομα της ιδιοκτησίας αρνείται την αυταξία της ανθρώπινης ζωής. Βαρβαρότητα και θηριωδία που στις 21 Σεπτεμβρίου 2018 ασκήθηκε από τους δύο μαγαζάτορες της Γλάδστωνος, τους αστυνομικούς που τον κακοποιούσαν όντας δεμένος πισθάγκωνα ακόμα και από τους παρόντες που αμέτοχοι κατέγραφαν το λιντσάρισμα με τα κινητά τους τηλέφωνα.

Ο/Η Ζακ/Zackie δεν δολοφονήθηκε μόνο εξαιτίας της σεξουαλικής του ταυτότητας. Δολοφονήθηκε από εκπροσώπους της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας και τους εξουσιοδοτημένους φορείς της κρατικής βίας ως επιβεβαίωση της κυριαρχίας του καπιταλιστικού δικαίου επάνω σε όλους/ες όσους/ες θεωρούνται ή κι είναι περιθωριοποιημένοι/ες προλετάριοι/ες και ως εκ τούτου περιττοί για την αναπαραγωγή του εθνικού κεφαλαίου.

Το αίμα του, μαζί με σπασμένα γυαλιά και ίσως και στοιχεία χρήσιμα για τη δικαστική έρευνα, σκουπίστηκαν από τον έναν από τους δολοφόνους του/της σε κοινή θέα, παρουσία της αστυνομίας κα με δημόσια καταγραφή από κάμερες. Ακριβώς για το λόγο ότι για την αστυνομία, τα ΜΜΕ και μέρος της κοινωνίας το πεζοδρόμιο που λιντσαρίστηκε ο/η Ζακ/Zackie δεν ήταν σκηνή εγκλήματος αλλά απλώς πεδίο άσκησης του ιερού δικαιώματος της ιδιοκτησίας.

Μετά από ένα χρόνο ο εισαγγελέας στην πρότασή του προς το δικαστικό συμβούλιο, το οποίο θα εκδώσει παραπεμπτικό βούλευμα ,εισηγείται την παραπομπή σε δίκη του κοσμηματοπώλη και του μεσίτη, καθώς και τεσσάρων αστυνομικών με την κατηγορία της πρόκλησης θανατηφόρου σωματικής βλάβης και όχι ανθρωποκτονίας παρότι στο πόρισμα του αναφέρει «χωρίς να υπάρχει άδικη πράξη (σσ: από την πλευρά του θύματος), «ουδόλως μπορεί να γίνει λόγος για άμυνα, πολύ περισσότερο για υπέρβαση ορίων άμυνας (σ.σ από την πλευρά των κατηγορουμένων». Και πιο κάτω, για τους ίδιους κατηγορούμενους: Υπήρξε «εξευτελισμός του θύματος, στα όρια του λιντσαρίσματος» (…) «η τιμωρητική διάθεση των δραστών αποτέλεσε το κίνητρό τους» και εκφράστηκε με τα απανωτά χτυπήματα εναντίον ενός εξουδετερωμένου ανθρώπου».

Όπως αναφέρει η δικηγόρος της οικογένειας του θύματος , Άννυ Παπαρούσου «Τα περιστατικά, με τον τρόπο που αναλύονται στην εισαγγελική πρόταση, αναδεικνύουν την υπαιτιότητα των κατηγορούμενων και μπορούν να υπαχθούν στο άρθρο του Ποινικού Κώδικα που τυποποιεί το αδίκημα της ανθρωποκτονίας. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν συμβαίνει, αντίθετα με ένα αυθαίρετο νομικό και λογικό άλμα ο εισαγγελέας προτείνει να δικαστούν οι κατηγορούμενοι για το ελαφρύτερο αδίκημα της «θανατηφόρας σωματικής βλάβης».

Μια ακόμα επιβεβαίωση ότι και η δικαιοσύνη κερδίζεται κυρίως στο δρόμο και όχι στα δικαστήρια της αστικής δημοκρατίας.

Ένας χρόνος χωρίς δικαιοσύνη, ένας χρόνος αγώνα.

Συγκέντρωση-πορεία το Σάββατο 21/9. Προσυγκέντρωση στις 14:00 στη Γλάδστωνος (Ομόνοια)

Η ΣΦΗΝΑ αυτοδιαχειριζόμενος κοινωνικός - πολιτικός & πολιτιστικός χώρος

πηγή : https://sfina.espivblogs.net/2019/09/20/zak-z…