Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019 στις 18.00

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση/πορεία για τη δολοφονία στην Ομόνοια

Αφίσα για την Δολοφονία στην Ομόνια

Στηρίζουμε τη συγκέντρωση/πορεια για τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Ζακ/Zackie Oh. Προσυγκέντρωση: Σάββατο 21 Σεπτέμβρη, 18:00, πλατεία Γεωργάκη.

Κατάληψη Allerta

πηγή : http://allerta.squat.gr/2019/09/19/Συγκέντρωσ…


Στην Ομόνοια το αίμα κυλάει ακόμα

Μεσημέρι της Παρασκευής 21 Σεπτεμβρίου 2018, έξω από ένα κοσμηματοπωλείο στην πλατεία Ομονοίας έλαβε χώρα ένα συμβάν το οποίο αναστάτωσε πολλά άτομα του μαθητικού χώρου. Το γεγονός αυτό ήταν η δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου/Zackie Oh. Αιτία θανάτου υπήρξε ο ξυλοδαρμός από τον κοσμηματοπώλη, τον φίλο του αλλά και στην συνέχεια την ΕΛ.ΑΣ.

Άμεσα τα ΜΜΕ, σε όλη τους την έκταση, έσπευσαν να "ξεπλύνουν" το ειδεχθές αυτό έγκλημα προσδίδοντας στην Zackie τα χαρακτηριστικά της οροθετικής, τοξικοεξαρτώμενης, drag queen και τέλος της κλέφτρας. Επιτυγχάνοντας με τον τρόπο αυτό, η κοινή γνώμη να στραφεί εναντίον του περιθωριοποιημένου αυτού προφίλ και να τείνει προς την αθώωση των πραγματικών ενόχων. Θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθούμε στο πόσο εύκολα καλύφθηκε η δράση των γουρουνιών της ΕΛ.ΑΣ., αποκρύπτοντας συνάμα το αποκαλυπτικό βίντεο που δημοσιεύτηκε κάποιες μέρες αργότερα. Και ενώ η πλειονότητα του κοινωνικού συνόλου ήταν απασχολημένη με το "κατακριτέο" προφίλ του Ζακ, κανείς δεν συλλογίστηκε το πώς θυσιάστηκε η ανθρώπινη ζωή στον βωμό της ιδιοκτησίας.

Η στάση των περαστικών αντικατοπτρίζει πίστα, σαν ένας πεντακάθαρος καθρέφτης, την εκκωφαντική σιωπή που χαρακτηρίζει τον κάθε ανθρωπάκο. Αυτό γιατί, σχεδόν κανείς δεν έδειξε το ελάχιστο ενδιαφέρον που θα μπορούσε να σώσει ή τουλάχιστον να βοηθήσει τον συνάνθρωπο του.

Εμείς, λοιπόν, ως Αυτοργανωμένη Μαθητική Συνέλευση Κέρκυρας αναγνωρίζουμε το ταξικό υπόβαθρο της δολοφονίας αυτής . Ο θάνατος του Ζακ συμβολίζει την επίθεση των "απο πάνω" στους "απο κάτω". Την επίθεση των βολεμένων στους αγωνιζόμενους, των ανθρωπάκων προς τους ανθρώπους. Γιατί εδώ που ζούμε η ιδιοκτησία ή τα κέρδη μιας επιχείρησης αξίζουν πολύ περισσότερο από μια ανθρώπινη ζωή. Κάθε κλοτσιά στην αβοήθητη Zackie διασφαλίζει την διατήρηση της κανονικότητας. Μια κανονικότητα η οποία βρωμάει θανατίλα και καταπίεση, κρατώντας με κάθε κλοτσιά όλ@ εμάς, όλους τους καταπιεσμένους και τις καταπιεσμένες ήσυχους και ήσυχες. Έτσι ώστε να μην προβάλλουμε καμιά αντίσταση και να μην προσπαθήσουμε να σπάσουμε τις αλυσίδες μας. Έναν χρόνο μετά, λοιπόν, παραμένουμε οργισμένες και οργισμένοι, συλλογικά αντιστεκόμαστε σε κάθε μορφή καταπίεσης. Χτίζουμε ανεξουσιες δομές και συντροφικές σχέσεις. Καλούμε σε πορεία το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Γεωργάκη στις 6μ.μ. Για την δημιουργία μια κοινωνίας πραγματικά ανθρώπινης!

ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΕΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΤΡΟΦΙΚΕΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΩΝ ΚΑΝΊΒΑΛΩΝ ΑΥΤΟΎ ΤΟΥ ΚΌΣΜΟΥ

ΟΛΟΙ ΤΟ ΣΆΒΒΑΤΟ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΓΕΩΡΓΆΚΗ 6 Μ.Μ.

Αυτοοργανωμένη Μαθητική Συνέλευση Κέρκυρας

πηγή : https://www.facebook.com/selforganizedassembl…