Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019 στις 11.00

11 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Απεργιακή συγκέντρωση-διαδήλωση

Την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη 2019 προχωράμε σε απεργία ενάντια στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο, ενάντια σε κάθε αντεργατική και αντισυνδικαλιστική νομοθετική ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση σε πλήρη συμπαιγνία με τους εκπροσώπους του κεφαλαίου.

Να μπλοκάρουμε την ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και το νέο πετσόκομμα των μισθών μας, την περαιτέρω παρέμβαση και τον ασφυκτικό έλεγχο του κράτους στη λειτουργία και τις συλλογικές διαδικασίες των σωματείων μας, καθώς και τη διαχρονική και συνολική επίθεση στα εργατικά μας συμφέροντα και δικαιώματα, τις ανάγκες, τη ζωή και την αξιοπρέπειά μας,

* Σημειώνουμε ότι η απεργία που έχει κηρυχτεί από το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) για τις 24/9/19 καλύπτει το σύνολο των συναδέλφων του ιδιωτικού τομέα στην Αθήνα.

Απεργιακή συγκέντρωση & διαδήλωση: 11πμ, Χαυτεία (Σταδίου & Αιόλου)

Παράσταση στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών και Βιβλιοχαρτοπωλών (ΠΟΕΒ), Πατησίων 4, στις 10.30πμ, στο πλαίσιο του αγώνα μας για υπογραφή ΣΣΕ στον κλάδο του βιβλίου [βλ. σχετική ανακοίνωση για τη στάση των εργοδοτών του κλάδου μας]

ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΟΡΟΥΣ

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου - Ψηφιακών Μέσων Αττικής

Λόντου 6, Εξάρχεια - Αθήνα | 2103820537 & 6980182255 | sylyexp_vivlioexu@yahoo.exgr| https://bookworker.wordpress.com

πηγή : https://bookworker.wordpress.com/2019/09/20/2…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα και τις συλλογικές συμβάσεις Απεργία στις 24 Σεπτέμβρη

Η πρώτη μεγάλη απεργία στην νέα κυβέρνηση της ΝΔ έρχεται. ΕΚΑ και εργατικά κέντρα, η ΑΔΕΔΥ, ομοσπονδίες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, πρωτοβάθμια σωματεία έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη.

Η κυβέρνηση της ΝΔ ξεκινά να στήσει το γαϊτανάκι των επιθέσεων στους εργαζόμενους με την πλήρη απαξίωση των συλλογικών συμβάσεων και τη ουσιαστική αναίρεσή τους, και το φακέλωμα των συνδικαλισμένων εργατών για να μπορεί ο υπουργός εργασίας μαζί με τα αφεντικά να ελέγχει τα συνδικάτα. Την ίδια στιγμή εξαερώνεται το όνειρο - προπαγάνδα της ΝΔ για επενδύσεις, καθώς ακόμα και το αμφιβόλου επιτυχίας έργο μεγαθήριο του ελληνικού φαίνεται να χάνεται και αυτό στην συννεφιά της επερχόμενης οικονομικής ύφεσης. Το μόνο που μπορεί να προσφέρει ο Μητσοτάκης και οι κολλητοί του είναι φτώχεια, περικοπή των δικαιωμάτων και καταστολή. Η ΝΔ και η αστική τάξη ετοιμάζουν το δικό τους στρατόπεδο για την επίθεση στην εργατική τάξη και την νεολαία. Άσυλο μετανάστες και πρόσφυγες, καταστολή και εργατικά δικαιώματα στο στόχαστρο των αφεντικών και της ακροδεξιάς.

Η απεργία της 24/9 μπορεί να γίνει η μαγιά για τους νέους αγώνες απέναντι στην ακροδεξιά πολιτική της ΝΔ και της αντιδραστικής ανασυγκρότησης του κράτους. Οι διαδηλώσεις για το άσυλο, την ΔΕΘ την καταστολή και της 6η επετείου του Παύλου Φύσσα έδειξαν την διάθεση που υπάρχει. Χρειάζεται μια ιδεολογική, πολιτική και οργανωτική προετοιμασία του ταξικού στρατοπέδου για την επόμενη φάση του ταξικού πολέμου.

Απεργιακή συγκέντρωση και διαδήλωση: Τρίτη 24 Σεπτέμβρη στις 11 π.μ. στα Χαυτεία (Ομόνοια)

Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Όλες και όλοι στην απεργία 24 Σεπτέμβρη

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι.

Κεφάλαιο και κυβέρνηση σε αγαστή συνεργασία με τους πεμπτοφαλαγγίτες «συνδικαλιστές» της ΓΣΕΕ, ανοίγουν το μέτωπο ενάντια στον κόσμο της εργασίας και το εργατικό κίνημα.

Η Νέα Δημοκρατία ετοιμάζεται να φέρει προς ψήφιση το πολυνομοσχέδιο - ταφόπλακα, των ελάχιστων εναπομεινάντων εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων μας. Το κεφάλαιο, έχει κάθε λόγο να θριαμβολογεί μια και βλέπει να ολοκληρώνεται με επιτυχία η δεκαετής ρεβανσιστικού τύπου επίθεση την εργασία. Το πακέτο των νέων μέτρων εκτός από την επικαιροποίηση του αντισυνδικαλιστικού νόμου, και το οριστικό χτύπημα των κλαδικών συμβάσεων, περιλαμβάνει σειρά ελαφρύνσεων και παροχών για τους εργοδότες των οποίων το τίμημα προφανώς, θα πληρώσουμε εμείς.

Απέναντι σε αυτή τη λυσσαλέα επίθεση, πρωτοβάθμια σωματεία, ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα, χωρίς να περιμένουν την άτυπη έγκριση από την παρασιτική και διορισμένη τριτοβάθμια οργάνωση της οδού Πατησίων, παίρνουν αποφάσεις για απεργιακή απάντηση στις 24 Σεπτέμβρη.

Ο εργοδοτικός συνδικαλισμός κάτω από την καθοδήγηση της ΓΣΕΕ και με μπροστάρηδες τους εκπροσώπους της ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ σε σωματεία και ομοσπονδίες, προσπαθούν ακόμα και την τελευταία στιγμή να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, να συκοφαντήσουν τους αγώνες, να ακυρώσουν τις αποφάσεις τους και τους καλούν σε ανοιχτή απεργοσπασία!

Αυτοί που έσκυβαν και σκύβουν το κεφάλι σε όλες τις βασικές στρατηγικές επιλογές του κεφαλαίου, που ευαγγελίζονται με θράσος την καπιταλιστική ανάπτυξη… με ολίγον εργατικό πρόσωπο, που έδωσαν πίστωση χρόνου στην κυβέρνηση, δεν άντεξαν και επιτέλους διαχώρισαν πλήρως τη θέση τους από την εργατική τάξη και τις πραγματικές ανάγκες τους.

  • Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, ήρθε η ώρα να πάρουμε τους αγώνες και την απεργία στα χέρια μας.
  • Να κλιμακώσουμε με αγώνες το αμέσως επόμενο διάστημα και με συγκεκριμένο πλάνο να κορυφώσουμε με νέες απεργίες, πριν την κατάθεση του νομοσχεδίου, για να μην τολμήσουν να το φέρουν προς ψήφιση.
  • Να προχωρήσουμε με τα πρωτοβάθμια σωματεία και τις ομοσπονδίες σε πλήρη οργανωτικό διαχωρισμό από το σκιάχτρο της ΓΣΕΕ.
  • Να απομονώσουμε τις δυνάμεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού σε όλους τους χώρους και τα σωματεία.
  • Να μην περάσει κανένα αντεργατικό πολυνομοσχέδιο και κανένας αντισυνδικαλιστικός νόμος.
  • Εμπρός για Συμβάσεις εργασίας στο ύψος των πραγματικών μας αναγκών με αυξήσεις στους μισθούς και μείωση των ωρών εργασίας.
  • Όλες και όλοι περιφρουρούμε την απεργία την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη!

H Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε καλεί σε συγκέντρωση την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη στα Χαυτεία στις 10.30 π.μ.

πηγή : http://rocinante.gr/oles-ke-oli-stin-apergia-…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Τρίτη 24 Σεπτέμβρη 2019 : Απεργούμε! [Ανακοίνωση Σωματείου Εργαζόμενων στα Public]

Τρίτη 24 Σεπτέμβρη 2019 : Απεργούμε!

Συνάδελφε, συναδέλφισσα

Την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου συμμετέχουμε στην Πανεργατική Απεργία ενάντια στο "αναπτυξιακό νομοσχέδιο" και ενάντια στην αντεργατική και αντισυνδικαλιστική νομοθετική ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση σε στενή συνεργασία με τους εργοδότες μας και τους εκπροσώπους τους.

Απεργούμε για να μην επιτρέψουμε στην κυβέρνηση και στους εργοδότες να υποβαθμίσουν ακόμα περισσότερο τις Κλαδικές Συμβάσεις Εργασίας, να προχωρήσουν σε ακόμα μεγαλύτερο περιορισμό και έλεγχο της συνδικαλιστικής δράσης των επιχειρησιακών και κλαδικών σωματείων, διαμορφώνοντας ταυτόχρονα τις δυνατότητες για μεγαλύτερες περικοπές στους μισθούς μας και επίθεσης στα συμφέροντα και τα δικαιώματα των εργαζόμενων. Η νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης αποτελεί μια άμεση απειλή για το δικαίωμα των εργαζόμενων να οργανώνονται, να αποφασίζουν τις δράσεις σε συνελεύσεις και να δρουν συλλογικά. Αποτελεί επίθεση στο δικαίωμά μας στην απεργία και στον ανεξάρτητο συνδικαλισμό.

Το Σωματείο μας (Σωματείο Εργαζομένων στα Public), το οποίο συγκροτήθηκε πρόσφατα ύστερα από σκληρή προσπάθεια και αγώνες χρόνων, με βασικό στόχο να αποτελέσει ένα παραπέρα βήμα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας και τις διεκδικήσεις μας. Ο ρόλος του Σωματείου μας γίνεται ακόμα πιο κρίσιμος και σημαντικός σήμερα, που η εργοδοσία μας προσπαθεί να αξιοποιήσει τις συντονισμένες επιθέσεις της κυβέρνησης και των καπιταλιστών: Δεν είναι καθόλου τυχαία η εκτεταμένη χρήση εργολαβιών καθαριότητας (techniclean) στα καταστήματα Public, άλλα και οι δεκάδες προσλήψεις στα γραφεία μέσω της εργολαβικής Adecco. Η κυβέρνηση κλείνει το μάτι της σε αυτές τις πρακτικές περνώντας στη βουλή τροπολογίες που απαλλάσσουν τον εργοδότη από την ευθύνη για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας, αναθέτοντας την στους εργολάβους. Ταυτόχρονα αφαιρεί την υποχρέωση του εργοδότη να αιτιολογεί την απόλυση του εργαζομένου.

Συνάδελφε, συναδέλφισσα

Το Σωματείο μας συμμετέχει και καλεί στην Απεργία της 24ης Σεπτεμβρίου, διεκδικώντας:

1. Άμεση υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις
2. Αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας (καθαριότητα, κατάργηση σπαστών ωραρίων, υποστελέχωση)
3. Επιδόματα (παιδιού, γάμου, ταμείου, πτυχίου)
4. Μόνιμη και σταθερή εργασίας για όλους
5. Υπεράσπιση της Κυριακάτικης Αργίας

Η απεργία της 24ης Σεπτέμβρη να γίνει η αρχή της εργατικής αντεπίθεσης ολόκληρου του εργατικού κινήματος όχι μόνο για να αποτρέψουμε μια νέα, ακόμα μεγαλύτερη επίθεση στα δικαιώματα μας, τα συμφέροντά μας και τις ζωές μας, αλλά και για να διεκδικήσουμε και να ξαναπάρουμε πίσω, όλα αυτά που μας άρπαξαν τα τελευταία δέκα χρόνια όλες οι κυβερνήσεις, όλων μνημονιακών των κομμάτων, από τη ΝΔ, το ΛΑΟΣ και το ΠΑΣΟΚ, μέχρι την "πρώτη φορά αριστερά" του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

Συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση και στην πορεία της 24ης Σεπτεμβρίου για να φωνάξουμε:

Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα. Δεν διαπραγματευόμαστε το δικαίωμά μας στην ανεξάρτητη συνδικαλιστική δράση και στην απεργία. Σ' αυτό τον αγώνα δεν είμαστε μόνοι μας. Είμαστε η πλειοψηφία και θα κερδίσουμε.

Συμμετέχουμε στην Απεργία της 24 Σεπτέμβρη με το κλαδικό μας σωματείο, το Σύλλογο Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου και Ψηφιακών Μέσων Αττικής.

Απεργιακή συγκέντρωση & διαδήλωση: 11:00πμ, Χαυτεία (Σταδίου & Αιόλου).

Σωματείο Εργαζομένων στην Εταιρεία Retail World Α. Ε. - Καταστήματα Public
publexic.wor@gexmail.com - 6948375566

πηγή : https://bookworker.wordpress.com/2019/09/23/a…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Καλέσματα της ΑΠΟ στις αυριανες απεργιακές συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ…
ΝΑ ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΣΤΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ-ΤΑΞΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Η νεοφιλελεύθερη-ακροδεξιά κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που προέκυψε μετά τις εκλογές του Ιούλη, πατώντας πάνω στο δρόμο που είχε ήδη ανοίξει η πολιτική διαχείριση του ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζει να βαθαίνει τους όρους εκμετάλλευσης και καταπίεσης σε ακόμα πιο διευρυμένα τμήματα του πληθυσμού πλήρως εναρμονισμένη με τις διαχρονικές στοχεύσεις της άρχουσας τάξης, τον ντόπιων και διεθνών ελίτ και των υπερεθνικών μηχανισμών.

Η προπαγάνδα περί καπιταλιστικής ανάπτυξης και κερδοφορίας δεν μπορεί να σημαίνει τίποτα περισσότερο σήμερα από την επίταση της εκμετάλλευσης, της καταστολής, των κοινωνικών και ταξικών αποκλεισμών, την υποτίμηση της εργασίας, την καλλιέργεια του κοινωνικού κανιβαλισμού και την λεηλασία της φύσης. Το νέο «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο που ψηφίζεται τις επόμενες μέρες έρχεται ως «οδοστρωτήρας» πάνω στην ήδη βεβαρημένη πραγματικότητα της εργασιακής γαλέρας, ώστε να επιφέρει εκ νέου μειώσεις μισθών, περαιτέρω παρέμβαση και ασφυκτικό έλεγχο του κράτους στη λειτουργία και τις συλλογικές διαδικασίες των σωματείων, περαιτέρω χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία, δημιουργία ειδικών οικονομικών ζωνών όπου παρέχονται όλες οι απαραίτητες διευκολύνσεις στο κεφάλαιο για το ξεζούμισμα των εργαζομένων.

Την ίδια ώρα, το κράτος εξαπολύει μια γενικευμένη κατασταλτική επιχείρηση ενάντια στο αναρχικό κίνημα και στις κοινωνικές-ταξικές αντιστάσεις, στις δομές αλληλεγγύης και στους χώρους του αγώνα ώστε να καθυποτάξει τα κομμάτια εκείνα που αμφισβητούν έμπρακτα τη βαρβαρότητα του περνώντας το μήνυμα της υποταγής και σε όλους τους υπόλοιπους. Από τις πρώτες μέρες της παρούσας πολιτικής διαχείρισης, στο στόχαστρο μπαίνουν οι μετανάστες και οι πρόσφυγες, οι αναρχικοί, οι αγωνιστές και οι εργάτες. Είναι οι βασικοί στόχοι της καταστολής καθώς η απενεργοποίηση τους θα βοηθήσει στην απρόσκοπτη εφαρμογή των αντικοινωνικών σχεδιασμών του κράτους. Η συντριπτική επίθεση συμπληρώνεται από ένα σύνολο εξαγγελιών αντεργατικών νομοσχεδίων και επιθετικών πολιτικών. Μέσα σε όλα αυτά, η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου ολοκληρώνει το παζλ της αντικατασταλτικής στρατηγικής.

Απέναντι στην επίθεση του χρεοκοπημένου κόσμου κράτους και καπιταλισμού που επιβάλλει την φτώχεια, την εξαθλίωση, την εξατομίκευση και τους πλαστούς διαχωρισμούς ανάμεσα στους ανθρώπους της τάξης μας, επιλέγουμε να αγωνιστούμε από τα κάτω όλοι μαζί, ντόπιοι, μετανάστες, φοιτητές, μαθητές, εργαζόμενοι και άνεργοι. Η μόνη πραγματική προοπτική για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια είναι η οργανωμένη κοινωνική και ταξική αντεπίθεση των καταπιεσμένων και εκμεταλλευόμενων για την ανατροπή του κόσμου της εξουσίας, μέσα από συλλογικούς αγώνες, με πυξίδα την οικοδόμηση μια κοινωνίας ισότητας, αλληλεγγύης και ελευθερίας.Με ταξικά σωματεία και πρωτοβουλίες εργαζομένων της βάσης να διεκδικήσουμε ότι μας ανήκει, μακριά από τις συνδικαλιστικές ελίτ οι οποίες έχουν συμπληρωματικό ρόλο ως προς την εργοδοσία. Ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα και την κρατική καταστολή προτάσσουμε την ταξική αλληλεγγύη, υπερασπιζόμαστε την απεργία, παίρνουμε την ζωή στα χέρια μας.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΗ ΒΑΣΗ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

ΑΘΗΝΑ: ΧΑΥΤΕΙΑ 11.00 (Τοπικος Συντονισμός Αθήνας της ΑΠΟ)

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΚΑΜΑΡΑ 10.30 (Τοπικός Συντονισμός Θεσσαλονίκης της ΑΠΟ)

ΠΑΤΡΑ: ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 10.00 (Αναρχική ομάδα «δυσήνιος ίππος»/μέλος της ΑΠΟ)

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση - Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων

apo.squathost.com | anpoexlorg@gmaexil.com

πηγή : https://www.facebook.com/anpolorg/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Στηρίζουμε την απεργιακή κινητοποίηση στις 24/9

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ - ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Το «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ στις 12 Σεπτέμβρη, έρχεται ως οδοστρωτήρας να αποτελειώσει τα όποια εργατικά/συνδικαλιστικά δικαιώματα και κεκτημένα έμειναν όρθια από την αντεργατική/αντικοινωνική εκστρατεία που εφαρμόζεται την τελευταία (μνημονιακή) δεκαετία.

Τα μέτρα που περιέχει το πολυνομοσχέδιο, ευθυγραμμισμένα με το νεοφιλελεύθερο δίπτυχο για τσάκισμα της εργασίας και «απελευθέρωση» των επενδύσεων, προβλέπουν, από τη μία, τον πλήρη αφοπλισμό του συνδικαλιστικού κινήματος και την περαιτέρω μείωση των μισθών, και από την άλλη, την απαλλαγή των επενδυτών από θεσμικούς ελέγχους κυρίως μισθολογικού και περιβαλλοντολογικού ενδιαφέροντος.

Συγκεκριμένα, η διάλυση του συνδικαλιστικού κινήματος προωθείται μέσω της εργοδοτικής τρομοκρατίας και εποπτείας που θα επιφέρει ο νόμος για ηλεκτρονικό φακέλωμα των εργαζομένων και των συνδικάτων τους. Στόχος είναι να αχρηστεύουν οι συλλογικές διαδικασίες (γενικές συνελεύσεις) και να αποτραπούν διεκδικήσεις και απεργίες μέσω της απόλυτα ελεγχόμενης από τα αφεντικά ηλεκτρονικής ψηφοφορίας ως διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Ταυτόχρονα, επιχειρείται νέα μείωση των μισθών και σταδιακή κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων εργασίας, προς όφελος των επιχειρήσεων και των μεγαλοεπενδυτών. Το πολυνομοσχέδιο προτείνει για τις λεγόμενες «προβληματικές» και «μη κερδοφόρες» επιχειρήσεις να ορίζονται μισθοί κατώτεροι από αυτήν που προβλέπει η Κλαδική Σύμβαση Εργασίας, ενώ ταυτόχρονα θεσμοποιεί τις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες για τις «στρατηγικές επενδύσεις», όπου η εργοδοσία θα επιβάλει κατά το δοκούν το ύψος των μισθών χωρίς καμία δυνατότητα συνδικαλιστικής διαπραγμάτευσης και διεκδίκησης από την πλευρά των εργαζομένων.

Μέσω του πολυνομοσχεδίου, γίνονται αντιληπτά τα συμφραζόμενα της «ανάπτυξης» που υπόσχεται η κυβέρνηση της ΝΔ και ο μεγαλοαστικός συρφετός που την περιστοιχίζει. «Ανάπτυξη» γι' αυτούς, σημαίνει ελαστική, εντατικοποιημένη, απλήρωτη ή χαμηλά αμειβόμενη εργασία για εμάς. Σημαίνει, το ξήλωμα και την ποινικοποίηση των μορφών πάλης του εργατικού/συνδικαλιστικού κινήματος, σημαίνει την επιβαλλόμενη υποταγή στην εργοδοτική τρομοκρατία και τους εκβιασμούς της. Σημαίνει, τελικά, την στοχευμένη επίθεση στις ταξικές/κοινωνικές μορφές αντίστασης και την ολοκληρωτική πάταξη κάθε αντίλογου στους νεοφιλελεύθερους σχεδιασμούς τους.

Η επερχόμενη «ανάπτυξη» είναι κήρυξη πολέμου. Πολέμου εναντίον της τάξης μας. Γι' αυτό και ο ακροδεξιός οχετός που ξεβράζεται από τα στελέχη της ΝΔ και τους δημοσιογράφους της, στοχοποιώντας τα κοινωνικά κεκτημένα, τους πληβείους, τους αγωνιζόμενους και τις δομές τους, σκιαγραφεί την οργανική σχέση μεταξύ της κρατικής καταστολής και της καπιταλιστικής «ανάπτυξης». Γιατί, θέλγητρο για τους «επενδυτές» αποτελεί η σιγή κοινωνικού νεκροταφείου που θα επιβάλλει η μπότα της καταστολής, αποτελεί η δελεαστική προσφορά ενός φτηνού και πειθαρχημένου εργατικού δυναμικού. Όσα συμβαίνουν σήμερα, η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, η κατάργηση των απεργιών και των σωματείων, οι εκκενώσεις των προσφυγικών καταλήψεων και η περικύκλωση των Εξαρχείων από ειδικές ομάδες καταστολής, αυτό ακριβώς προετοιμάζουν. Την άνευ όρων λεηλασία της κοινωνίας και των αναγκών της από τραπεζικούς ομίλους και επενδυτές.

Η κοινωνική/ταξική ενότητα και αλληλεγγύη είναι μονόδρομος. Το ίδιο και ο αγώνας. Απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε, μονάχα ένα τρόπο έχουμε για να την ανακόψουμε. Την συνάντηση, τη ζύμωση και την οργάνωση των κοινωνικών/ταξικών υποκειμένων και των αντιστάσεων τους. Μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι, άνεργοι, πρόσφυγες, μετανάστες, καταληψίες, αντιφασίστες, ανυπότακτοι φυλακισμένοι, κοινωνικοί αγωνιστές, εξεγερμένοι νεολαίοι, να συγκροτήσουν ένα πλατύ μέτωπο αντίστασης και να οργανώσουν την σαρωτική τους αντεπίθεση απέναντι στην «ανάπτυξη» και την κατασταλτική της εκστρατεία.

ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ

Στηρίζουμε-συμμετέχουμε στην απεργιακή διαδήλωση των πρωτοβάθμιων σωματείων. Τρίτη 24 Σεπτέμβρη, 11:00, Χαυτεία.

Συνέλευση NO PASARAN

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1600146/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ | Απεργιακή συγκέντρωση-Διαδήλωση: Τρίτη 24/9, 11 π.μ. Χαυτεία

Η νέα νεοφιλελεύθερη διαχείριση, λαμβάνοντας τη σκυτάλη από την προηγούμενη σοσιαλδημοκρατική διαχείριση, έρχεται να υλοποιήσει μία ανοιχτά επιθετική πολιτική αναδιάρθρωσης σε όλα τα κοινωνικά πεδία, ανταποκρινόμενη πλήρως στις επιταγές του σύγχρονου ολοκληληρωτισμού. Ήδη από το καλοκαίρι πέρασε τον νόμο που καταργεί το πανεπιστημιακό άσυλο που όχι μόνο ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση στις σχολές και ανοίγει τον δρόμο για ιδιωτικοποιήσεις και την ενσωμάτωση του πανεπιστημίου στην αγορά, αλλά επί της ουσίας επιδιώκει να χτυπήσει εκείνους τους χώρους όπου παραδοσιακά οι αγωνιστές, οι φοιτητές, οι νεολαίοι, οι εργάτες συναντιόντουσαν και τους καθιστούσαν εργαστήρια κοινωνικής αμφισβήτησης και εξέγερσης. Έχοντας και αυτό σαν κεκτημένο, το κράτος επιχειρεί να επικρατήσει σε όλα τα κοινωνικά πεδία, σε όλους τους χώρους που ανέκαθεν αποτελούσαν τόπους όπου η κοινωνική και ταξική αντίσταση άνθιζε. Προχωρά στην εγκατάσταση στρατών κατοχής στα Εξάρχεια, στην εκκένωση των καταλήψεων, των αυτοοργανωμένων δομών αγώνα και στην καταστολή συνολικά του κόσμου του αγώνα. Το ολομέτωπο χτύπημα τόσο του αναρχικού κινήματος που αντιμετωπίζει το καθεστώς εξαίρεσης όσο και συνολικά των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων, αποτελεί μία απαραίτητη προϋπόθεση ώστε η νέα κυβέρνηση να καταφέρει να υλοποιήσει το αντικοινωνικό της πρόγραμμα που περιλαμβάνει περαιτέρω ιδιωτικοποιήσεις, λεηλασία της φύσης και των κοινωνιών ώστε να επιβάλλει συνολικά την νεοφιλελεύθερη πολιτική. Αποτελεί μέρος του σχεδιασμού για την επιβολή του ελέγχου και της πειθάρχησης, την επιβολή συνθηκών νεκροταφείου και την ολοκληρωτικη καθυπόταξη της κοινωνίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, η νέα κυβέρνηση έχει εξαγγείλει την επόμενη επίθεση απέναντι στους εργάτες, τους απεργούς, τους συνδικαλιστές. Το νομοσχέδιο που πρόκειται να υλοποιηθεί, το οποίο προπαγανδίζεται αναπτυξιακό, δηλώνει τις στοχεύσεις των αφεντικών για την ανάπτυξη του κεφαλαίου που για όλους τους από τα κάτω σημαίνει επίταση των κοινωνικών και ταξικών φραγμών, φτηνή εργασία, συνθήκες άγριας εκμετάλλευσης, αναλώσιμοι εργάτες. Συμπληρωματικά, έρχεται να εφαρμοστεί η καταγραφή της συνδικαλιστικής και απεργιακής δράσης των εργαζομένων και επί της ουσίας η ποινικοποίησή τους, εντείνοντας παράλληλα τον εκβιασμό της ανεργίας. Με αυτή τη ρύθμιση, το κράτος επιδιώκει την επιβολή του ολοκληρωτικού ελέγχου, της πειθάρχησης και την καταστολή των αντιστάσεων μέσα στους χώρους εκμετάλλευσης και το βάθεμα των συνθηκών κανιβαλισμού μεταξύ των εργαζομένων. Το νομοσχέδιο αυτό που υπάγεται στη συνολικότερη πολιτική αναδιάρθρωσης μαρτυρεί το ολομέτωπο χτύπημα που έχει ξεκινήσει το κράτος απέναντι στους από τα κάτω, τους φτωχούς τους άνεργους και τους εργάτες, τους νεολαίους και τους φοιτητές, σε όλους τους αγωνιζόμενους.

Απέναντι σε αυτήν τη συνολική επίθεση, είναι απαραίτητη η σύνδεση των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων, η δημιουργία οριζόντιων μετώπων που θα χτίσουν πραγματικά αναχώματα απέναντι στην επέλαση κράτους και κεφαλαίου και η αλληλεγγύη μεταξύ των καταπιεσμένων και των εκμεταλλευόμενων. Οι από τα κάτω απεργίες, διαδηλώσεις, συγκεντρώσεις, οι συγκρούσεις και συνολικά οι αγώνες που αναπτύχθηκαν και επέζησαν μέσα στο προηγούμενο διάστημα, είναι η μαγιά των αγώνων που καλούμαστε να αναπτύξουμε. Η διαδήλωση του Σαββάτου 14/9 απέναντι στην καταστολή, που έδειξε στον δρόμο πως συνδέονται οι αντιστάσεις, δίνει έμπνευση για το βάθεμα αυτής της σύνδεσης των αγώνων των νεολαίων, των εργατών, των από τα κάτω συνολικά. Απέναντι στη βαρβαρότητα κράτους και κεφαλαίου, που δεν μπορούν να δώσουν απάντηση στις πραγματικές μας ανάγκες και τους πραγματικούς μας πόθους, απέναντι στη φτώχεια, την εξαθλίωση, την καταπίεση και την καταστολή, να αγωνιστούμε συλλογικά και από τα κάτω ενάντια στους δυνάστες μας και να οργανώσουμε τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις. Χωρίς να έχουμε αυταπάτες για τον ρόλο των θεσμών, χωρίς να προσφέρουμε καμία συναίνεση στην διαχείριση των ζωών μας, να μην κάνουμε ούτε βήμα πίσω στα κεκτημένα μας. Να βάλουμε μπροστά την ταξική αλληλεγγύη, την κοινωνική αυτοοργάνωση και την μαχητική αντίσταση για το γκρέμισμα του κόσμου της εκμετάλλευσης και τη δημιουργία ενός κόσμου Ισότητας, Ελευθερίας και Αλληλεγγύης.

ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

Απεργιακή συγκέντρωση-Διαδήλωση: Τρίτη 24/9, 11 π.μ. Χαυτεία

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

πηγή : https://saktx.espivblogs.net/2019/09/23/enant…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ΑΠΕΡΓΊΑ.
ΤΡΊΤΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ 2019.
ΑΠΕΡΓΙΑΚΉ ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗ: 11ΠΜ, ΧΑΥΤΕΊΑ

Απεργούμε απέναντι στο νέο «αναπτυξιακό νομοσχέδιο» που για άλλη μια φορά προωθεί αντεργατικές και αντισυνδικαλιστικές ρυθμίσεις. Υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και τους μισθούς μας, στρώνοντας πάλι το χαλί στις εργοδοσίες. Παρεμβαίνει στη λειτουργία και τις συλλογικές διαδικασίες των σωματείων, επιδιώκοντας να περιορίσει την ανεξαρτησία τους και να ελέγξει τη συνδικαλιστική δράση. Δείχνει ξεκάθαρα τι εννοούν όταν λένε ανάπτυξη και πάνω στις πλάτες ποιων, αυτή θα φορτωθεί. Αντιστεκόμαστε στην προσπάθεια για περαιτέρω απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων και καταπάτηση των δικαιωμάτων μας. Συμμετέχουμε στην απεργία που έχει κηρύξει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να δώσουν το παρών στην απεργία.

Σωματείο Εργαζομένων Πλαισίου Αττικής

πηγή : https://www.facebook.com/groups/somateioplais…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Τρίωρες είναι μόνο οι ταινίες του Κουροσάβα - Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ να οργανώσουμε την αντιπαράταξή μας στον «συνδικαλισμό» των επιμελητηρίων

Ανακοίνωση της Κλαδικής Ένωσης Εργαζομένων στα ΜΜΕ της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε σχετικά με την «τρίωρη στάση εργασίας» που προκήρυξε η ΕΣΗΕΑ

Επαναλαμβάνοντας τον συνηθισμένο κακό εαυτό τους, οι ενώσεις και τα σωματεία του Τύπου (με προεξέχουσα βέβαια την ΕΣΗΕΑ, η οποία διαθέτει και τον σχετικό συσχετισμό δύναμης), εξέδωσαν ένα περίλαμπρο κείμενο, προκειμένου να εξηγήσουν με πολύπλοκο τρόπο την ουσιαστική απεργοσπασία τους στην αυριανή 24ωρη απεργία. Επειδή όπως λέει μια παλιά ινδιάνικη παροιμία «αν θες να σπάσεις μια απεργία, κάντο με στυλ για να το καταλάβουμε όλοι», τα σωματεία κήρυξαν και μια τρίωρη στάση εργασίας, ακριβώς την ώρα που οι περισσότεροι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ δεν δουλεύουν.

Σε αυτόν τον κόσμο όμως, τρεις ώρες μπορεί να κρατάει μια ταινία του Ακίρα Κουροσάβα, ένας αμφίρροπος αγώνας τένις, αλλά όχι μια απεργιακή κινητοποίηση.

Στην πραγματικότητα, η οργανωμένη από την ΕΣΗΕΑ αποχή από την απεργία βρίσκεται σε απόλυτη αντιστοίχιση με την συνδικαλιστική κατάσταση στα ΜΜΕ τα τελευταία χρόνια: απόλυτη εγκατάλειψη του στόχου της σύναψης κλαδικής σύμβασης, έστω και ως προταγματικό σύνθημα, αποδοχή των τετελεσμένων και των συσχετισμών που δημιουργούν οι εργοδότες, καμία σύγκρουση μαζί τους και τελικά αποδοχή ότι «το μέλλον μας είναι οι επιχειρησιακές συμβάσεις».

Είναι άλλωστε αρκετοί/ές από αυτούς/ές που διευθύνουν σήμερα τις τύχες του επιμελητηρίου που παριστάνει το σωματείο, που την τελευταία δεκαετία πρωταγωνίστησαν ενεργά ή παθητικά στην επιβολή των ατομικών συμβάσεων στον χώρο του Τύπου και τη διάλυση κάθε εργατικού δικαιώματος. Πώς λοιπόν να περιμένουμε να οργανώσουν και να στηρίξουν μια απεργία που αντιπαρατάσσει τη συλλογική δύναμη των εργαζομένων στα κυβερνητικά και εργοδοτικά σχέδια για κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων προς όφελος των επιχειρησιακών, υποκατάσταση των γενικών συνελεύσεων από ηλεκτρονικές παρωδίες και κρατικό έλεγχο στα συνδικάτα;

Οι εργαζόμενοι/ες στον Τύπο δεν έχουμε τίποτα πια να περιμένουμε από τον κατά φαντασία «αριστοκρατικό» συνδικαλισμό της ΕΣΗΕΑ, που ολοένα και περισσότερο θυμίζει τη μαντάμ Σουσού. Απέναντι στην εργοδοτική τρομοκρατία, τους ανύπαρκτους μισθούς και τα ανύπαρκτα ωράρια, τις ατομικές συμβάσεις, τις μειώσεις, την εντατικοποίηση της εργασίας μέσω της παροχής υπηρεσιών σε δύο και τρία επιπλέον Μέσα χωρίς αμοιβή, χρειαζόμαστε άμεσα τη συγκρότηση πραγματικών συνδικάτων, σε ομοσπονδιακή ενότητα, που θα ενωθούν με το υπόλοιπο μαχόμενο εργατικό κίνημα, θα συντονιστούν με τις διεκδικήσεις του και θα παλέψουν για μισθολογική και εργασιακή αξιοπρέπεια με πρώτο στόχο τη σύναψη συλλογικής σύμβασης και συνδικαλιστικών μηχανισμών ελέγχου τήρησής της.

Η Κλαδική Ένωση Εργαζομένων στα ΜΜΕ της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε, καλεί όλους/ες τους/τις εργαζόμενους/ες στον Τύπο να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση των Πρωτοβάθμιων Σωματείων την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, στις 10:30 πμ, στα Χαυτεία.

-ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 24ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ - ΕΞΩ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

-ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΕ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΣΤΑ ΜΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΎ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

-ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΟ »ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ» ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ - ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

Κλαδική Ένωση Εργαζομένων στα ΜΜΕ της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ

πηγή : http://rocinante.gr/triores-ine-mono-i-tenies…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

24-9-2019 Απεργία

Όλοι / Όλες στην 24ωρη απεργία την Τρίτη 24/9,

στη συγκέντρωση των πρωτοβάθμιων σωματείων στα Χαυτεία στις 10:30πμ

Κάτω τα χέρια από τις συλλογικές συμβάσεις, από την απεργία!

Για να μην γυρίσουμε στα ματωμένα χρόνια, που η απεργία ήταν παράνομη

Το πολυνομοσχέδιο που τιτλοφορείται ως «αναπτυξιακό» κατά παραγγελία του ΣΕΒ, τα δίνει όλα στους «επενδυτές», για να τονώσει την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και ταυτόχρονα, ως αναγκαίο συμπλήρωμα για να γίνουν «επενδύσεις», περιλαμβάνει πολλές αντεργατικές διατάξεις, υψώνοντας χίλια εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση.

Συνεχίζοντας από εκεί που το άφησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (και όλες οι προηγούμενες), επιχειρεί ένα συντριπτικό πλήγμα μακράς πνοής στο συνδικαλιστικό κίνημα επιδιώκοντας τον απόλυτο αφοπλισμό του ώστε να μπορεί να περάσει τα αντιλαϊκά μέτρα χωρίς αντιδράσεις, χτυπώντας τα εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα από τη μία και λύνοντας τα χέρια της εργοδοσίας από την άλλη.

Η αστική τάξη και το κράτος της, γνωρίζουν ότι γρήγορα θα θερίσουν την οργή που σπέρνουν, γι' αυτό δρουν προληπτικά!

Έχουν ήδη ψηφίσει την κατάργηση της κρίσιμης διάταξης για την αιτιολόγηση της απόλυσης, της συνευθύνης εργολάβου και άμεσου εργοδότη και της καταχώρησης των υπερωριών. Δρομολόγησαν νέες μεγάλες αυξήσεις στο ρεύμα οικιακής κατανάλωσης και στους αγρότες, ώστε να ολοκληρωθεί η ιδιωτικοποίηση της ενέργειας, πλήθος ελαφρύνσεων και φοροαπαλλαγών για το κεφάλαιο. Εξαγγέλλουν νέες αντιδραστικές παρεμβάσεις και ιδιωτικοποίηση στο ασφαλιστικό, απολύσεις χιλιάδων συμβασιούχων στον δημόσιο τομέα. Φέρνουν τώρα νέο χτύπημα στις κλαδικές συμβάσεις εργασίας και στο μέσο μισθό. Προβλέπεται η ενίσχυση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, νομιμοποιείται η υπερωρία στη μερική απασχόληση, ορίζεται τη συνυπευθυνότητα του εργαζόμενου για την μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών από τον εργοδότη, με αποτέλεσμα τη μη ασφαλιστική του κάλυψη!

Με μια κουβέντα δίνουν γενναιόδωρο πακέτο ρυθμίσεων που απελευθερώνουν τα χέρια των αφεντικών να κάνουν ό, τι θέλουν, όταν το θέλουν.

Οι υποσχέσεις για ανακούφιση των εκμεταλλευμένων και καταπιεσμένων, αποδεικνύονται φρούδες. Η κοινωνική καταστροφή και καταβύθιση συνεχίζεται. Στον ιδιωτικό τομέα οι συνθήκες και οι όροι εργασίας χειροτερεύουν καθημερινά, ενώ η ελαστική εργασία και η ανεργία αυξάνουν. Γι' αυτό κεφάλαιο, ΕΕ και κυβέρνηση παίρνουν προληπτικά μέτρα ενάντια στις συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Με το σχέδιο νόμου δημιουργείται «Μητρώο Συνδικαλιστικών Οργανώσεων Εργαζομένων» στο υπουργείο Εργασίας και ο πραγματικός του στόχος είναι να ανοίξει ο δρόμος για το ηλεκτρονικό φακέλωμα των συνδικαλισμένων εργαζόμενων και τον έλεγχο των ταξικών σωματείων. Νομιμοποιείται έτσι, το φακέλωμα, με το ηλεκτρονικό μητρώο των μελών των Δ.Σ. των σωματείων, να βρίσκεται σε γνώση του κράτους και του κάθε εργοδότη.

Σε συνέχεια του απεργοκτόνου νόμου του ΣΥΡΙΖΑ το 2018 με τον οποίο απαιτείται το 50%+1 των μελών για να παρθεί απόφαση για απεργία στα πρωτοβάθμια σωματεία, το σχέδιο νόμου της ΝΔ προβλέπει ηλεκτρονική ψηφοφορία στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων για τη διεξαγωγή απεργίας των πρωτοβάθμιων σωματείων. Προσπαθούν έτσι να ακυρώσουν τον αποφασιστικό ρόλο των Γενικών Συνελεύσεων των σωματείων, να μετατρέψουν τους εργαζόμενους σε φερέφωνα της προπαγάνδας των κυρίαρχων ΜΜΕ που θα ψηφίζουν διαδικτυακά, ακόμα και η συμμετοχή στα σωματεία να γίνεται από τον καναπέ. Η επιδίωξή τους είναι απλή και σαφής: Συνδικάτα παροπλισμένα, χωρίς εσωτερική ζωή και λειτουργία, χωρίς τον ζωογόνο αέρα των Γενικών Συνελεύσεων, εργαζόμενοι που θα ψηφίζουν ηλεκτρονικά σαν να συμμετέχουν σε τηλεφωνικό γκάλοπ, χωρίς τη ζωντανή συζήτηση, την ανταλλαγή απόψεων, την αλληλεπίδραση ιδεών.

Κυβέρνηση και κεφάλαιο χτυπούν ειδικά τα πρωτοβάθμια σωματεία, γιατί ξέρουν καλά πως μόνο από τη βάση και με τη δράση των εργαζόμενων, αναπτύσσεται η ταξική τους συνείδηση και μπορούν οι αγώνες τους να γίνουν απειλητικοί για το σύστημα. Έχοντας εξασφαλίσει τη συμφωνία του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού της συναίνεσης και της υποταγής των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, επιχειρούν να καθυποτάξουν κάθε ανεξάρτητη ταξική φωνή που τους αμφισβητεί την λεγόμενη ¨κοινωνική τους συμμαχία». Για αυτό στοχεύουν στα πρωτοβάθμια σωματεία. Επιδιώκουν να τσακίσουν το δικαίωμα της απεργίας για να μπορεί η εργοδοσία να προωθεί τα αντεργατικά μέτρα ανεμπόδιστα. Με τον τρόπο αυτό, όλες οι απεργίες θα βγαίνουν παράνομες, οι αγωνιστές θα διώκονται και τα σωματεία θα είναι άλαλα. Γιατί η «ανάπτυξη για όλους» που ευαγγελίζονται τα αφεντικά και το κράτος τους, προϋποθέτει καταστολή και ασφυκτικό έλεγχο στα ταξικά σωματεία και σε κάθε ταξική εργατική δράση.

Είναι χρέος όλων μας -εργαζομένων, ανέργων και γενικώς εκμεταλλευμένων- να απαντήσουμε αποφασιστικά!

Ο αγώνας μας για το δικαίωμα στην οργάνωση και την απεργία θα είναι μαζικός και ανυποχώρητος . Αυτή η απεργία είναι μόνο η αρχή. Το εργατικό κίνημα δεν χρειάζεται συμβολικές διαμαρτυρίες, καλεσμένες από τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία, αλλά συντονισμένο και παρατεταμένο απεργιακό αγώνα απόκρουσης της επίθεσης των αφεντικών και αντεπίθεσης. Αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας και την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας, μέχρι την οριστική απελευθέρωσή μας από κάθε μορφής εκμετάλλευση.

Αντίβαρο

πηγή : https://antivaro.espivblogs.net/2019/09/23/24…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Τρίτη 24 Σεπτέμβρη 2019: Απεργούμε!

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!

Η απεργία της Τρίτης 24 Σεπτέμβρη είναι η πρώτη με την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Η εικόνα της καθολικής αποδοχής που στήνεται από τα κυρίαρχα ΜΜΕ σπάει από την πραγματικότητα της βίαιης αντιλαϊκής επίθεσης και των εργατικών αντιστάσεων που αναπτύσσονται. Η κυβέρνηση των προθύμων επιτίθεται σε όλα τα μέτωπα θέλοντας να θέσει ακόμα ψηλότερα των πήχη της εξυπηρέτησης των μεγάλων συμφερόντων και να διαλύσει κάθε δυνατότητα οργάνωσης και αντίστασης του αγώνα των καταπιεσμένων, του κόσμου της εργασίας και του φτωχού λαού.

Με το "αναπτυξιακό" νομοσχέδιο της κυβέρνησης φανερώνεται ανάγλυφα η πρόθεση μετατροπής συνολικά ολόκληρης της χώρας σε πεδίο ευκαιριών πλουτισμού για το μεγάλο κεφάλαιο, θυσιάζοντας ανθρώπους και περιβάλλον. Εργατικά, ανθρώπινα, δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες αντιμετωπίζονται μόνο ως εμπόδιο που πρέπει να ξεπεραστεί με κάθε τρόπο, επιστρατεύοντας την καταστολή και τη βαρβαρότητα.

Η απεργία της 24ης Σεπτέμβρη που αποφάσισαν τα εργατικά κέντρα Αθήνας-Πειραιά, η ΑΔΕΔΥ και με συμμετοχή πολλών άλλων εργατικών κέντρων και ομοσπονδιών, δείχνει ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι διατεθειμένοι να το βάλουν κάτω, σηκώνουν το γάντι της πρόκλησης και αναγκάζουν την ηγεσία της ΓΣΕΕ να φανερώσει τον απεργοσπαστικό της ρόλο σε όλη του μεγαλοπρέπεια με αποφάσεις, ανακοινώσεις, ακόμα και "πλαστή" προκήρυξη απεργίας σε άλλες ημερομηνίες. Δεν υπάρχει μέσο που δεν θα χρησιμοποιήσουν προκειμένου να διασπάσουν το αγωνιστικό μέτωπο των εργαζόμενων.

Σε αυτή τη μάχη δεν θα μπορούσε να λείπει από το πλευρό των αφεντικών ο πιο σταθερός και αξιόπιστος σύμμαχός τους, τα ελληνικά δικαστήρια. "Παράνομη και καταχρηστική", η μόνιμη επωδός. Στη σημερινή εργασιακή πραγματικότητα μια απεργία για το δικαίωμα στη ζωή φτάνει στα δικαστήρια, σε αυτά κατέφυγαν και οι Έλληνες εφοπλιστές. Για ακόμα μια φορά οι εφοπλιστές, η γνωστή κοινωνική ομάδα στην οποία όλοι χρωστάμε ευγνωμοσύνη και από την οποία εξαρτιόμαστε ή τουλάχιστον έτσι ακούμε αδιάλειπτα, ακόμα και αν δεν είδαμε ποτέ ούτε αυτούς ούτε τους φόρους τους, προσέφυγαν στα δικαστήρια εναντίον της ΠΝΟ σε μια προσπάθεια να ακυρώσουν την απεργία. Απέναντί τους βρίσκονται αυτοί που ζουν τι σημαίνει εφοπλιστικό κεφάλαιο από κοντά, τα εξαντλητικά ωράρια, την εντατικοποίηση και την εργοδοτική τρομοκρατία: οι εργαζόμενοι στην Εμπορική Ναυτιλία, που με σκληρούς αγώνες έχουν διατηρήσει το δικαίωμά τους να μπλοκάρουν την κερδοφορία των αφεντικών με την απεργία τους. Η ομοσπονδία τους, η ΠΝΟ, οδηγείται στα δικαστήρια από τον σύνδεσμο των εφοπλιστών (ΣΕΕΝ) για να τους εμποδίσει να συμμετέχουν στην απεργία. Δεν έχουμε αυταπάτες για τον ρόλο των δικαστηρίων σε υποθέσεις εργατικών αγώνων.

Οι εργαζόμενοι και η νεολαία θα σταθούμε στο πλάι τους. Τα σωματεία είναι αποφασισμένα να μην αφήσουν κανέναν να αμφισβητήσει το αναφαίρετο δικαίωμα στην απεργία, σε αυτή την κρίσιμη μάχη που μας αφορά όλους αλλά και συνολικά το μέλλον του εργατικού κινήματος, κόντρα σε αντιδημοκρατικά νομικά τεχνάσματα και την καταστολή.

  • Καταγγέλλουμε τους εφοπλιστές και τον σύνδεσμό τους (ΣΕΕΝ) για την προσπάθεια καταστολής των αγώνων
  • Απαιτούμε από το δικαστήριο να μην συνεχίσει την αντιδημοκρατική ποινικοποίηση των αγώνων
  • Δείχνουμε έμπρακτη αλληλεγγύη στην ανυπόταχτη στάση των απεργών ναυτεργατών

Όλοι στην απεργιακή περιφρούρηση στις 5:00πμ, στο Λιμάνι, απέναντι από τον ΗΣΑΠ Πειραιά (Πύλη Ε4). Να εμποδίσουμε συλλογικά τον απόπλου των πρωινών πλοίων!

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση και διαδήλωση στα Χαυτεία (Σταδίου & Αιόλου), στις 11:00πμ, να μπλοκάρουμε το "αναπτυξιακό" νομοσχέδιο και την αντεργατική και αντισυνδικαλιστική νομοθετική ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση!

Εργατική Λέσχη Κερατσινίου-Δραπετσώνας

πηγή : https://ergatikilesxi-kd.blogspot.com/2019/09…