Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 στις 18.00

Συγκέντρωση/Πορεία για το Ζακ

ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΛΗΣΤΕΙΑ - ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ

Στις 21 Σεπτέμβρη του 18 δολοφονείται η Zackie Oh/Ζακ. Ήταν μία από μας, περήφανη τσούλα και αδερφή, ανοιχτά οροθετικός, drag queen, αντιφασίστρια ,εργαζόμενη και queer. Μέσα από το δημόσιο λόγο και την ύπαρξη του, κατάφερε να δώσει φωνή σε πολλές από εμάς καθώς και να συγκρουστεί με το ίδιο το σύστημα της πατριαρχίας και του καπιταλισμού, το οποίο εν τέλει τον δολοφόνησε.

Ήταν μεσημέρι όταν στην Ομόνοια φιλήσυχοι ιδιοκτήτες και μπάτσοι , όλοι τους άντρες, δολοφόνησαν σε κοινή θέα τον Ζακ ενώ περαστικοί παρακολουθούσαν συναινώντας στη βία. Η δολοφονία συνεχίστηκε από τα ΜΜΕ και μεγάλο μέρος της κοινωνίας, που στο πρόσωπο του Ζακ βρήκαν την ευκαιρία να ξεράσουν το μίσος τους προς κάθε τι που αποκλίνει από τα ετεροκανονικά , υγιή πρότυπά τους. Για εμάς είναι γνωστή η τακτική του συστήματος να περιθωριοποιεί, να διαχωρίζει τα άτομα σε χρήσιμα και άχρηστα, σε παραγωγικά και μη, σε ακίνδυνα και επικίνδυνα, κρίνοντας εν τέλει ποιες ζωές αξίζουν να βιωθούν και ποιες όχι. Μία τακτική που δικαιολογεί και επιβάλλει τη βία πάνω στα σώματα και την έκφρασή μας.

Ένα χρόνο μετά, οι δολοφόνοι είναι ακόμη ελεύθεροι και η κοινωνία συνεχίζει να σιωπά και να νομιμοποιεί πράξεις βίας. Παράλληλα, η δολοφονία δεν έχει πάρει τη θέση που της αξίζει στα κινηματικά προτάγματα και τη συλλογική μνήμη, ενώ άλλοτε χρησιμοποιείται εργαλειακά και γίνεται εμπόρευμα για ιδρύματα και εταιρίες που θέλουν να προβάλλουν ένα πιο ανθρωπιστικό προσωπείο, χωρίς όμως στην ουσία να ενδιαφέρονται για τις ζωές μας.

Απέναντι στη cisτημική βία και την μαζική απάθεια και συνενοχή εμείς απαντάμε πως δεν θα ανεχτούμε άλλη νεκρή αδερφή. Στο δρόμο για το σπίτι, τη δουλειά και οπουδήποτε δε θέλουμε να είμαστε γενναίες, αλλά ελεύθερες. Η ηθική σας στάζει αίμα και απέναντί της θα βρίσκεται πάντα την οργή μας.


Δεν ξεχνάμε τους νεκρούς και τις νεκρές μας
Να μη συνηθίσουμε στο φόβο, τη σιωπή και τον θάνατο
ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ
ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
ΠΟΡΕΙΑ 27/9 ΣΤΙΣ 6μμ ΣΤΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ
Συνέλευση για το Ζακ

πηγή : email που λάβαμε στις 25 Σεπτέμβριος 11h