Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019 στις 12.00

Συμπαρασταση τους απεργους πεινας του Grup Yorum και του Mustafa Kocak

Εμείς, ως, Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν καλούμε όλους και όλες στοΤουρκικό προξενείο Θεσσαλονικης για συμπαράστασημε τα κρατούμενα μέλη (o İBRAHİM GÖKCEK, n BAHAR KURT, o BARIŞ YÜKSEL, η HELİN BÖLEK και ο ALİ ARACI) του επαναστατικού μουσικού συγκροτήματος GRUP YORUM που βρίσκονται σε απεργία πείνας από τις 17 του Μάη και τον κρατούμενο MUSTAFA KOÇAK που βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 3 του Ιούλη.

Οι GRUP YORUM είναι το μουσικό συγκρότημα που συντροφεύει τους αγώνες και τα βάσανα της εργατικής τάξης, των λαών της τουρκίας εδώ και 30 χρόνια. Οι μελωδίες τους, σπλάχνα από τα σπλάχνα της εργατιάς στα βουνά και τους κάμπους, κατάφεραν να παντρέψουν τον ανυποχώρητο ένοπλο αγώνα με την καθημερινή ζωή όλων των φυλών της τουρκικής επικράτειας. Οι μελωδίες τους έγιναν επικίνδυνες, γιατί τις ακολούθησαν 55.000, μετά 150.000, μετά 350.000, μετά 500.000 , μετά 700.000 και στο τέλος 1.000.000 κόσμου... στα στάδια, στους δρόμους, στις πλατείες, στα αγροτικά αμάξια, στις ταράτσες και τα μπαλκόνια του λαού.

Όπου και να απογορεύτηκαν οι μελωδίες τους, ο λαός ήταν εκεί!

Όπου και να χτυπήθηκε ο λαός, οι GRUP YORUM ήταν εκεί, δηλώνοντας «ο αγώνας τα χρειάζεται όλα.. όταν δεν έχεις πιστόλι, έχεις χαρτί και μολύβι... όταν δεν έχεις πλακάτ, έχεις μπαγλαμά και φλάουτο».

Αποτελούν τη φωνή του λαού ενάντια στο φασιστικό καθεστώς!

Αποτελούν την κραυγή της δικαιοσύνης!

Ο GRUP YORUM ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ!!!!

Τα μέλη του συγκροτήματος İBRAHİM GÖKCEK, BAHAR KURT, BARIŞ YÜKSEL, HELİN BÖLEK και ALİ ARACI κάνουν απεργία πείνας από τις 17 Μαΐου του 2019, με τα εξής αιτήματα:

-Να αφεθούν ελεύθερα τα μέλη του μουσικού μας συγκροτήματος

-Να μην γίνονται έφοδοι στο πολιτιστικό μας κέντρο IDIL και στα γραφεία μας

-Να καταργηθούν οι απαγορεύσεις των συναυλιών

-Να καταργηθούν οι λίστες τρομοκρατών

-Να ανακληθούν όλες οι ποινικές διώξεις που υπάρχουν εις βάρος τους

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ και ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΥΣ, ΣΤΙΣ ΨΕΥΔΕΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΣΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ!

Ο σύντροφος MUSTAFA KOÇAK βρέθηκε ξαφνικά αιχμάλωτος στα χέρια του τουρκικού φασισμού, με κατηγορίες για εφοδιασμό οπλισμού που χρησιμοποιήθηκε, τέσσερα χρόνια πριν από τους συντρόφους Şafak Yayla και Bahtiyar Doğruyol, στην εκτέλεση του εισαγγελέα Κωνσταντινούπολης Mehmet Selim Kiraz. Ο εν λόγω εισαγγελέας αρνούταν να ανοίξει τον φάκελο σχετικά με τη δολοφονία του 15χρονου Berkin Elvan από την τουρκική αστυνομία, το 2014, ώστε οι υπεύθυνοι να μείνουν ατιμώρητοι.

Η υπόθεση που σχηματίστηκε εις βάρος του συντρόφου MUSTAFA KOÇAK βασίζεται σε ψευδής «ομολογίες» ρουφιάνων και η σύλληψη του εκκινήθηκε χωρίς την ύπαρξη κανενός απολύτως στοιχείου. Ο MUSTAFA KOÇAK βρίσκεται στη φυλακή καταδικασμένος σε ισόβια, γιατί δε δέχτηκε να προδώσει τους συντρόφους και τις συντρόφισσες του, γιατί δεν υπέκηψε στα βασανιστήρια και τους εκβιασμούς της ασφάλειας στα τουρκικά κολαστήρια. Τα βασανιστήρια και οι πιέσεις για ομολογία και κατάδωση κράτησαν 12 μέρες. Του φόρεσαν σιδερένιο κουτί στο κεφάλι και το χτυπούσαν μέχρι να πει κάτι. Του έδειχναν φωτογραφίες από τη μικρή αδερφή του και τον απειλούσαν πως θα την βιάσουν εάν δεν μετανοιώσει τον αγώνα, εάν δεν δώσει στοιχεία για τους συντρόφους και τις συντρόφισσες του.

Ο σύντροφος αποφάσισε να ξεκινήσει απεργία πείνας στις 3 του Ιούλη, έγκλειστος πια στις τουρκικές φυλακές, διεκδικώντας τη δίκαιη εκδίκαση της υπόθεσής του. Στο πλευρού του ξεκίνησαν απεργία πείνας και οι γονείς του δηλώντας περίφανοι για τη στάση του συντρόφου και τονίζοντας πως ο γιος τους δεν δέχονται να γίνει ρουφιάνος.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ

πηγή : email που λάβαμε στις 25 Σεπτέμβριος 12h