τι; : θεματική : αλληλεγγύη

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019 στις 11.00

Προσυγκέντρωση για τη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αναρχικό Γ.Δημητράκη

Αν οι αθώοι αξίζουν την αλληλεγγύη μας τότε οι ένοχοι ακόμα περισσότερο - Συγκέντρωση στις φυλακές Δομοκού 6/10

Αν οι αθώοι αξίζουν την αλληλεγγύη μας τότε οι ένοχοι ακόμα περισσότερο

"Νοιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα" Ν. Καζαντζάκης

Στις 12/6/2019 συλλαμβάνονται οι αναρχικοί σύντροφοι Γ.Δημητράκης, Κ.Σακκάς και Δ.Συριανού κατηγορούμενοι για την απαλλοτρίωση της χρηματαποστολής που ανεφοδίαζε το ΑΤΜ του ΑΧΕΠΑ στην Θεσσαλονίκη. Η στοχευμένη απαλλοτρίωση των χρημάτων της τράπεζας αποτελεί μια επιλογή που διάφοροι αγωνιστές στην ιστορία του παγκόσμιου επαναστατικού κινήματος έχουν επιλέξει για διαφορετικούς λόγους ο καθένας αλλά με κοινή πολιτική θέαση τον μισητό και ειδεχθή ρόλο της τράπεζας στην κοινωνία.

Οι σύντροφοι μεταφέρονται στα κρατητήρια της ΓΑΔΘ οπού μαζί με δεκάδες ακόμα κρατούμενους βιώνουν από την πρώτη στιγμή την εκδικητικότητα του συστήματος. Οι συνθήκες κράτησης αποτυπώνουν τον τρόπο που οι κρατούντες αντιλαμβάνονται τους ομήρους τους.

Βρώμικες τουαλέτες, κοριοί στους τοίχους που τσιμπάνε τους εγκλείστους, άθλιο φαΐκαι απουσία κάθε ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Είχε προηγηθεί η πολύωρη κράτηση σε όρθια στάση και με κουκούλεςστα κεφάλια των δύο συντρόφων. Μια πρακτική που τείνει να παγιωθεί κατά συντρόφων και στοχεύει στο να καμφθεί από την πρώτη στιγμή το φρόνημα και η δυναμική των αγωνιστών.

Μετά από μια εβδομάδα κράτησης οι σύντροφοι προφυλακίζονται στις φυλακές Κομοτηνής ( Γιάννης) και Νιγρίτας Σερρών (Κώστας) μετά από διαταγή του εισαγγελέα, ενώ η συντρόφισσα Δήμητρα Συριανού αφήνεται "ελεύθερη" με σκληρούς περιοριστικούς όρους. Ο σύντροφος Γιάννης Δημητράκης προφυλακίζεται στο πειθαρχείο της φυλακής Κομοτηνής σε συνθήκες άθλιες για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια βρισκόμενος σε ένα ιδιότυπο καθεστώς διπλής ομηρίας. Σε μια φυλακή μέσα σε μια φυλακή. Τα πειθαρχεία αποτελούν χώρους τιμωρίας του κρατούμενου και παράλληλης εξόντωσης του. Χώροι αποκομμένοι από τον γενικό πληθυσμό της φυλακής, χωρίς παράθυρα και χωρίς την δυνατότητα δραστηριοτήτων ψυχαγωγίας για το πέρασμα του χρόνου του κρατούμενου.Τσιμεντένια κλουβιά που πολλαπλασιάζουν την αισθητηριακή απομόνωση και την βιολογική εξουδετέρωση του έγκλειστουαφού του στερούν το δικαίωμαστην κοινωνικοποίηση, στον αθλητισμό, στο διάβασμα, στην εργασίαεντός της φυλακής.

Η προφυλάκιση του συντρόφου μαζί με άλλους πέντε κρατούμενους στον χώρο του πειθαρχείου και σε απόσταση 747 χλμ μακριά από τους οικείους του ήταν μια πολεμική πράξη του κράτους εναντίων του. Όπως και η προφυλάκιση του συντρόφου Κ.Σακκά στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών 588 χλμ μακριά από τον τόπο κατοικίας του σε μια φυλακή μάλιστα που τον Μάρτη του 2014 η σωφρονιστική μαφία δολοφόνησε με φριχτά βασανιστήρια τον κρατούμενο Καρέλι που ξεψύχησε αβοήθητος στο κελί του ως αντίποινα για τη δολοφονία του βασανιστή - δεσμοφύλακα Τσιρώνη.

Δύο μήνες μετά την προφυλάκιση του στην Κομοτηνή ο σύντροφος μετάγεται στην φυλακή Δομοκού. Η προφυλάκιση συντρόφων σε τόσο απομακρυσμένες φυλακές ουσιαστικά στερεί το δικαίωμα του επισκεπτηρίου στους οικείους τους εξαιτίας του μεγάλου οικονομικού κόστους που έχουν να καταβάλλουν ενώ η ψυχολογική εξάντληση και οι μεγάλες αποστάσεις λειτουργούν επιβαρυντικά στην αμεσότητα και στην διευκόλυνση της επικοινωνίας μεταξύ του έγκλειστουμε τον έξω κόσμο.

Παράλληλα λειτουργεί περιοριστικά και στο δικαίωμα της επαφής του κρατούμενου με τον δικηγόρο του στερώντας έτσι την προετοιμασία της νομικής του υπεράσπισης κατά τη διάρκεια της επερχόμενης δίκης.

Η μεταφορά των φυλακισμένων κοντά στους τόπους διαμονής τους αποτελεί πάγιο αίτημα των πολιτικών κρατούμενων και των φυλακισμένων αγωνιστών σε όλο τον κόσμο. Ενδεικτικά μόνο να αναφέρουμε τους αγώνες των Βάσκων πολιτικών κρατούμενων που πραγματοποιήθηκαν με αφορμή τα 294 αυτοκινητιστικά ατυχήματα που θέρισαν τη ζωή σε 16 συγγενείς και φίλους που συμμετείχαν στην τιτάνια προσπάθεια να μην μείνει ούτε ένας κρατούμενος χωρίς το εβδομαδιαίο επισκεπτήριο.

Είναι δεδομένο σύμφωνα με τις εξαγγελίες της Ν.Δ πριντις εκλογές ότισύντομα οι πολιτικοί κρατούμενοι και οι φυλακισμένοι αγωνιστές θα βρεθούνε ακόμα περισσότερο στο στόχαστρο της νέας κυβέρνησης.

Αφού η καπιταλιστική ανάπτυξη, προϋποθέτειτην πάταξη των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων, το τσάκισμα των απεργιών και των εργατικών αγώνων, το τέλος της μαχητικής αντίστασης και της ένοπλης αντι-βίας, την επίθεση στις καταλήψεις αγώνα και στις προσφυγικές δομές.Την εκδίωξη των αγωνιστών και των προσφύγων από την περιοχή των Εξαρχείωνκαι την βίαιη επανακατάληψη της γειτονιάς από τις κρατικές συμμορίες.

Έτσι, η επίθεση στους φυλακισμένους αγωνιστές και στο σύνολο των κρατούμενων εντάσσεται σε μια ευρύτερη στρατηγική ποινικοποίησης της φτώχειας και των κοινωνικών αντιστάσεων που με πρόσχημα την εφαρμογή του δόγματος "νόμος και τάξη" διεξάγεται με ιδεολογικούς όρους απέναντι σε κάθετι πιο οργανωμένο ή αυθόρμητο που απειλεί το κρατικό μονοπώλιο στη βία και την καπιταλιστική ασυδοσία.

Στρέφεται πρώτα από όλα απέναντι στους ίδιους τους κρατούμενους και από την άλλη λειτουργεί παραδειγματικά και ωςαπειλή για όσους σκοπεύουν να αγωνιστούν ενάντια στην καπιταλιστική ανάπτυξη και στην λεηλασία της ανθρώπινης και περιβαλλοντικής ζωής.

Οι σύντροφοι Γιάννης Δημητράκης και Κώστας Σακκάς έχοντας ζήσει στο πετσί τους την λύσσα τους συστήματος εναντίων τους δεν είναι μόνοι. Όπως δεν βρέθηκαν μόνοι τους όταν δεχόντουσαν τις σφαίρες των μπάτσων, όταν φυλακίζονταν ξανά με πολυετείς καθείρξεις, όταν εξεγείρονταν στις φυλακές, όταν φυγοδικούσαν στην προσπάθεια τους να επανακτήσουν την ζωή.

Όπως δεν ήταν μόνοι όταν βρέθηκαν σε πολυήμερες απεργίες πείνας, όταν μαχόντουσαν με τους φασίστες και την σωφρονιστική μαφία στις φυλακές ή πρόσφατα όταν βρέθηκαν αιχμάλωτοι στα κρατητήρια της ΓΑΔΘ οπού εκατοντάδες φίλοι και σύντροφοι συγκεντρώθηκαν έξω από την ασφάλεια και τα δικαστήρια.

Έτσι και τώρα καλούμε όλους του συντρόφους και τις συντρόφισσες να στηρίξουν με τη συμμετοχή τους την συγκέντρωση αλληλεγγύης στις φυλακές Δομοκού οπού μετήχθη πρόσφατα ο αναρχικός Γ.Δημητράκης δείχνονταςέμπρακτα με αυτόν τον τρόπο στο Κράτος ότικανένας σύντροφος και καμία συντρόφισσα δεν είναι μόνη.

Αλληλεγγύη στους συντρόφους Γ.Δημητράκη, Κ.Σακκά, Δ.Συριανού

Άμεση Μεταφορά των συντρόφων στις φυλακές Κορυδαλλού

Συγκέντρωση στις φυλακές Δομοκού, Κυριακή 6 Οκτωβρίου στις 15:30

Συνέλευση αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1600202/