Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019 στις 20.00

Συνέλευση: Δράσεις ενάντια στην ανάπλαση και τον εξευγενισμό

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
κι ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Εδώ και ένα μήνα, είμαστε μάρτυρες στις καθημερινές επεμβάσεις των μονάδων καταστολής στη γειτονιά μας με μια άνευ προηγουμένου ένταση. Καταλήψεις στέγασης προσφύγων εκκενώνονται και αυτο-οργανωμένοι κοινωνικοί χώροι απειλούνται, ενώ μέχρι και εκδηλώσεις πολιτισμού σε ανοικτό δημόσιο χώρο δέχονται επίθεση.
Προφανής στόχος αυτής της κλιμάκωσης είναι η απονεύρωση της περιοχής των Εξαρχείων από όλα τα στοιχεία που αποτελούν ιστορικά το βαθύτερο περιεχόμενό της, όπως την αλληλεγγύη, την ελευθερία, την αυτοδιάθεση, την αυτο-οργάνωση, την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, την ελεύθερη παραγωγή πολιτισμού. Με δυο λόγια, η υπονόμευση του κοινωνικού και φαντασιακού ιστού της γειτονιάς. Όλα εκεινα δηλαδή που είναι όχι μόνο ενοχλητικά αλλά και ιδιαίτερα επικίνδυνα για τα σχέδια των κρατικών και επιχειρηματικών μηχανισμών.
Το ζητούμενο είναι ολοφάνερο. Πρέπει να δοθεί χώρος στην επέλαση του "επιχειρείν", στον ανταγωνισμό, στην αρνητική εξατομίκευση, στο κυνήγι του κέρδους με κάθε τρόπο. Πρέπει να στρωθεί καλά ο δρόμος για τον "εξευγενισμό" της περιοχής, για την τερατώδη ανάπλασή της που οδηγεί στην αστική ερημοποίηση και το γενικευμένο γκρέμισμα των κοινωνικών δεσμών.
Η μόνη απάντηση που μπορούμε να δώσουμε είναι αυτή της αντίστασης, και της επιμονής στις καθημερινές μας προσπάθειες που βασίζονται ακριβώς πάνω στο διαρκή αγώνα να μπολιαστεί η "έρημη πόλη" με το ανθρώπινο στοιχείο, στο χτίσιμο νέων κοινωνικών δεσμών και στην αλληλεγγύη ακριβώς όλα εκείνα που βρίσκονται τώρα στο στόχαστρο της καταστολής.

Σας καλούμε τη Πέμπτη 3.10.2019, ώρα 20.00 μμ.
στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Νosotros,
όπου θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση της AARG !
[ΔΡΆΣΕΙΣ ΕΝΆΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΆΠΛΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΞΕΥΓΕΝΙΣΜΌ !]

Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος
Νosotros

πηγή : https://www.facebook.com/FreeSocialCenterNoso…
πηγή : email που λάβαμε στις 26 Σεπτέμβριος 14h